ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
19-9-2018

Ο εγκέφαλός μας θεωρεί πολύ λογικό το ότι απο το Μηδέν έως το Ένα υπάρχουν άπειροι αριθμοί . Το ίδιο άπειροι υπάρχουν απο το Ένα έως το Δύο . Και εδώ σκοντάφτει στο Παράδοξο : Απο το Μηδέν έως το Ένα υπάρχει το ίδιο πλήθος αριθμών όσο και ανάμεσα στο Μηδέν και το Δύο ! Ο ίδιος ο εγκέφαλος μας λέει ( με σιγουριά ) οτι ανάμεσα στο Μηδέν και το Δύο υπάρχουν ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ αριθμοί απο όσοι υπάρχουν στο διάστημα Μηδέν έως Ένα .
Κάτι δεν πάει καλά εδώ .

Ας μην ξεχνάμε οτι οι αριθμοί είναι δημιούργημα του εγκεφάλου μας . Τους χρησιμοποιούμε διότι μας βοηθούν να ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ και να ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ την Φύση . Η ίδια η Φύση δεν λειτουργεί με αριθμούς . Παράδειγμα : Εάν θέλω να υπολογίσω μέ πόση δύναμη έλκει η Γή ένα μήλο στο ύψος των χιλίων χιλιομέτρων , θα βάλω κάποιους αριθμούς σε ένα κομπιουτεράκι και θα βρώ κάποιον αριθμό . η Φύση όμως δεν βλέπω να χρησιμοποιεί κομπιουτεράκι !

Πώς θα ξεφύγω απο το Παράδοξο που ανέφερα ; Χρειαζόμαστε κάποιο ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ . Ίσως εξ' ίσου παράλογο αλλά τουλάχιστον να μην συγκρούεται με τον εαυτό του .
Ιδού λοιπόν :
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΟΣΟΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !
Έως τώρα υπήρχε η πεποίθηση οτι οι αριθμοί υπάρχουν . Είναι ΚΑΠΟΥ και περιμένουν να τους ανακαλύψουμε . Λογικό ακούγεται . Σύμφωνα με το Νέο Δόγμα οι αριθμοί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Ένας αριθμός ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ την στιγμή που κάποιος τον σκεφθεί ή τον γράψει .

Παράλογο το Νέο Δόγμα μεν αλλά καταργεί τις αντιφάσεις . Εάν ξοδέψεις μια ζωή γράφοντας αριθμούς απο το Μηδέν έως το Δύο , θα διαπιστώσεις οτι αυτοί είναι διπλάσιοι απο τους αριθμούς απο το Μηδέν έως το Ένα .
Το Δόγμα αυτό εναρμονίζεται με το δόγμα που υπάρχει στην Φυσική : ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ !
Έως τώρα πιστεύαμε οτι ανάμεσα στο Μηδέν και το Ένα υπάρχουν άπειροι αριθμοί . Τους είδαμε ποτέ ; 'Οχι βέβαια ! Τότε γιατί πιστεύουμε στην ύπαρξή τους ;

Με βάση τα μέχρι σήμερα δόγματα των Μαθηματικών ο Κάντορ κατέληξε σε παράδοξα συμπεράσματα :
- Οτι οι ζυγοί αριθμοί ΔΕΝ είναι ίσοι σε πλήθος με τους περιττούς .
- Οτι το σύνολο [ 1 έως Άπειρο ) έχει ίδιο πλήθος μελών με το σύνολο [ 2 έως Άπειρο ] . Εδώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Ξενοδοχείου : Έστω ένα ξενοδοχείο με άπειρα δωμάτια που ΟΛΑ έχουν απο έναν πελάτη μέσα . Έρχεται ακόμη ένας πελάτης . Μπορούμε να τον βολέψουμε ; Θα πούμε στον κάθε πελάτη να μετακινηθεί στο επόμενο δωμάτιο . Ο πελάτης απο το 1 να πάει στο 2 , ο πελάτης απο το δύο να πάει στο 3 κλπ . Οπότε το δωμάτιο 1 ελευθερώθηκε και όλοι οι πελάτες έχουν δωμάτιο .

Σύμφωνα με το ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ θα πούμε "ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ; . Αφού δεν το είδαμε τί καθόμαστε και πλάθουμε σενάρια ; "
Για το παράδοξο με τους ζυγούς και τους περιττούς θα λέγαμε "ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΖΥΓΟ" . Και φυσικά ΠΟΤΕ δεν θα βρίσκαμε τέτοιον περιττό .
Το ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ τί συναρπαστικές ατραπούς μπορεί να ανοίξει στα Μαθηματικά ; Το μέλλον θα δείξει .


--------------------------------------------------------
    laloslal5@gmail.com  

Αρχική   σελίδα  :       http://lofos.info/laloslal/index.html