ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ  2014
(σελίδα   για  την   καταπολέμηση  της   "φαγωμάρας"    μεταξύ  των  ομάδων  του  αρχαιοελληνικού   χώρου ) .
Υπάρχει   και  στο  FACEBOOK   (   https://www.facebook.com/amfiktyones2014?fref=ts  )ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ   ΚΕΙΜΕΝΟ

Παρατηρώ οτι κάποιοι Έλληνες Εθνικοί αποκαλούν άλλες παραπλήσιες ομάδες "γραφικές" .

Αυτό σίγουρα δεν προάγει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ομάδων .
Και στο κάτω-κάτω ποιός έχει την εξουσία να δίδει τον τίτλο "Αυθεντικός" ή "γραφικός" ;
Με ποιό κριτήριο ;
Όποιος τηρεί με ακρίβεια τα αρχαία είναι "αυθεντικός" ;
Τότε όσοι χριστιανοί τηρούν με ακρίβεια τις ποινές περί αυναμισμού που προβλέπει το "ΠΗΔΑΛΙΟΝ" είναι "αυθεντικοί" ενώ οι σημερινοί χριστιανοί είναι "γραφικοί" !
Αν μια φαρμακευτική εταιρεία ρίξει στην αγορά την "αυθεντική" πενικιλλίνη του 1944 θα της πούμε "μπράβο" ;
Αφού εκείνη η πενικιλλίνη δεν σκοτώνει πλέον κανένα μικρόβιο ( έχουν εξελιχθεί και αυτά !) .
Επομένως λοιπόν δεν έχει σημασία να είσαι "αυθεντικός" αλλά "αποτελεσματικός" . Δηλαδή να διασώζεις τον πυρήνα της θρησκείας και να καθοδηγείς τους ανθρώπους στην σωστή κατεύθυνση ( βλέπε http://lofos.info/pythas/thrisk.html εδάφιο Δαρβινική Εξέλιξη Θρησκειών )

( Πυθαγόρας  30-5-2014)

-----------------------------------------------

Σχολιάζω ένα φαινόμενο που παρατηρώ :

Λέει ο Α " Δηλώνω οτι ο Β είναι πράκτορας . Γελοιοποιεί την Ελληνική Εθνική Θρησκεία με τις πράξεις του . Αρνούμαι να καθήσω στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσω με τον Β " .
Αμέσως μετά πηγαίνει στην σελίδα του Β στο FACEBOOK και δημοσιεύει υβριστικά σχόλια , ανακρίβειες και σαθρά επιχειρήματα του τύπου "Γελοιοποιείς την θρησκεία μας" .

Για στάσου φίλτατε κύριε Α !
Σαν κάπου δεν μας τα λές καλά . Αν δεν δέχεσαι να καθήσεις στο ίδιο τραπέζι με τον Β τότε δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις ούτε στην σελίδα του στο Φ/Β .
Αποφεύγεις τα δύσκολα ( να τον συναντήσεις αυτοπροσώπως ) και προτιμάς τα εύκολα ( να τον βρίζεις εκ του ασφαλούς ).

Άλλωστε έχεις δική σου σελίδα και εκεί μπορείς να βρίζεις όποιον θέλεις . Δεν θα πάς μέσα στο σπίτι του άλλου για να τον βρίσεις ! . Άλλωστε ο Β ουδέποτε ήρθε στην ΔΙΚΗ σου σελίδα για να δημοσιεύσει υβριστικά σχόλια .

 Ο Β έχει κάθε δικαίωμα να σβήσει τις δημοσιεύσεις σου στην σελίδα του . Αν θέλεις να δημοσιεύεις στην σελίδα του τότε πρέπει να τηρήσεις δύο κανόνες :

Α) Να τον συναντήσεις μερικές φορές στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων . Να πιείτε ένα τσίπουρο μαζί και να ακούσεις ζωντανά τις απόψεις του .

Β) Να εκφράζεις ευγενικά τις αντιρρήσεις σου όταν δημοσιεύεις στην σελίδα του .

Και μια και τόφερε η κουβέντα για γελοιοποίηση της θρησκείας : Το ποιός γελοιοποιεί την θρησκεία άσε την Ιστορία να το κρίνει . Όλοι εμείς που είμαστε στον αρχαιοελληνικό χώρο δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί κριτές . Μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί κριτές των χριστιανών αλλά όχι των αρχαιοελληνιστών .
Ο ένας χριστιανός λατρεύει τον Ιεχωβά με γοερές κραυγές , με βρηχυθμούς , με αλαλαγμούς , με εντυπωσιακές νηστείες , γονυκλισίες , δίμετρες λαμπάδες , επίχρυσες εικόνες... χαλάει τον κόσμο γενικώς . Ο άλλος τον λατρεύει αθόρυβα και δεν τον παίρνει χαμπάρι κανείς . Ο καθένας τους πιστεύει οτι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ τρόπος είναι ο σωστός και όλοι οι άλλοι είναι γελοίοι !
Εμείς που είμαστε απ έξω ( απο τον χριστιανισμό ) μπορούμε να τους κρίνουμε αντικειμενικά . Αυτοί που είναι μέσα δεν μπορούν .

(27-11-2014)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για μια ομάδα αρχαιοελληνιστών που προβάλλεται απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ . Επειδή αυτή η ομάδα δεν δέχεται τους ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ 2014 σαν διαιτητές και διαμεσολαβητές , δεν έχει νόημα να την ενοχλούμε με τις υποδείξεις μας . Για όσους όμως αναγνωρίζουν οτι οι Αμφικτυονες 2014 έχουν το ηθικό κύρος για να διαιτητεύουν , θα εκθέσουμε κάποια λάθη που πρέπει να αποφεύγονται :

1) Η εν λόγω ομάδα διατείνεται οτι θα πρέπει να την θαυμάζουμε επειδή τα καθεστωτικά ΜΜΕ την προβάλουν . Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα . Τρείς είναι οι λόγοι που σε προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ
α. Είτε γιατί είσαι πράγματι σπουδαίος
β. Είτε γιατί είσαι κρυφός συνεργάτης του καθεστώτος
γ. Είτε γιατί θέλουν να σου την φέρουν . Δηλαδή αφού σε κάνουν πασίγνωστο , βγάζουν στην φόρα τα άπλυτά σου και λένε στον κόσμο "ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ !"

2) Όταν το χριστιανικό ιερατείο λέει οτι είμαστε ( οι αρχαιοελληνιστές ) 400.000 είναι μέγα "αυτογκόλ" να βγαίνει ένας αρχαιοελληνιστής και να λέει "Όχι , ρε παιδιά . Μόνο 40 με 50 χιλιάδες είμαστε !"
Για στάσου φίλτατε ! Με αγώνες ΟΛΩΝ μας αυτοί πείσθηκαν οτι είμαστε 400.000 . Και έρχεσαι εσύ και με μια κουβέντα κατεδαφίζεις κόπους 20 χρόνων ; Πού είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ σου , οι δημοσκοπήσεις σου , οι στατιστικές σου που αποδεικνύουν οτι είμαστε πενήντα χιλιάδες ; Και αν ακόμη ΕΙΧΕΣ τέτοια στοιχεία είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα αποκαλύψεις ; Πώς να χαρακτηρίσω τέτοια συμπεριφορά ; Έλλειψη σεβασμού στον αγώνα των άλλων ομάδων ; Αφέλεια ; Προδοσία ;
Φαντασθείτε τί γέλια θα πέφτουν τώρα στα γραφεία των δεσποτάδων !

3) Δηλώσεις του στύλ

Αυτονόητο είναι ότι δεν συνεργαζόμαστε με ομάδες που είτε προάγουν την χυδαιότητα ή τον φθόνο για τους καλυτέρους τους, είτε προωθούν δεισιδαιμονικές ή μαγικές παρερμηνείες της Ελληνικής Θρησκείας, είτε τέλος προβάλλουν διάφορες εντελώς απαράδεκτες απόψεις για μία δημοκρατική κοινωνία, όπως λ.χ ρατσισμό, ομοφοβία και άλλα αντίστοιχα.

πρέπει να αποφεύγονται . Πές "Συνεργάζομαι με τους τάδε και τάδε" . Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται . Κάποια στιγμή αυτά τα λόγια θα χρησιμοποιηθούν απο το καθεστώς σαν ΑΠΟΔΕΙΞΗ οτι ο Ελληνοπρεπής χώρος είναι φωλιά "αντιδημοκρατών" και "ρατσιστών" ( όλος ο κόσμος φέρεται ρατσιστικά προς την Λευκή Φυλή και εμείς σκιζόμαστε να αποδείξουμε οτι ΔΕΝ είμαστε ρατσιστές !) .

-----------------
Ή ο γράφων δεν παρακολουθεί όλη την επικαιρότητα ή αυτή η συγκεκριμένη ομάδα δίνει πολλές αφορμές για σχόλια .
Αποφεύγω να γράψω όλα όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου για να μην θεωρηθώ οτι έχω κάποια εμπάθεια .
Καλό θα ήταν να υπάρξει εδώ ένας διάλογος ( ΜΕ επιχειρήματα και
ΧΩΡΙΣ ύβρεις ) για να ακουστεί και η γνώμη άλλων .

(1-7-2014)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Καλά θα είναι όταν αρχαιοελληνιστές κάνουν τελετές , να αφήνουν την πόρτα ανοικτή για όλους τους αρχαιοελληνιστές (άσχετα άν διαφέρουν σε κάποιες φιλοσοφικές απόψεις ) .
Στην αρχαία Ελλάδα καμμία ελληνική πόλη δεν αποκλείσθηκε απο τους Ολυμπιακούς αγώνες (ούτε κάν η Θήβα που εμήδισε !) . Κατά την προέλαση του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία η Αλικαρνασός αντιστάθηκε και κατελήφθη με πολιορκία . Θα μπορούσε ο Αλέξανδρος να διατάξει να μην γίνονται δεκτοί οι αθλητές της στους Ολυμπιακούς . Δεν το διενοήθη κάν ! ( θα το ανέφερε ο Αρριανός ) .
Ο αποκλεισμός απο τις κοινές σπονδές είναι κάτι καινοφανές που σπάει μια μακρόχρονη παράδοση . Υποθέτω οτι κανείς αρχαιοελληνιστής δεν είναι πρόθυμος να επωμισθεί την ευθύνη για τέτοιου είδους νεωτερισμούς ( ειδικά σήμερα που η ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε )

(16-6-2014)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Πυθαγόρας : Πληροφορούμαστε οτι σε κλειστές ομάδες του FACEBOOK γίνονται συζητήσεις για τρίτα πρόσωπα (που δεν ανήκουν στην ομάδα) . Αυτό μπορεί να είναι "νόμιμον" αλλά δεν είναι διόλου "ηθικόν" . Ο "κατηγορούμενος" δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι "εισαγγελείς" και οι θεατές της "δίκης" βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα . Εξ' άλλου εάν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος πράγματι θα πρέπει η συζήτηση να γίνει δημόσια ώστε όλος ο κόσμος να μάθει το ποιόν του . Ένας τέτοιος τόπος για συζητήσεις είναι το ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟΝ του Ιάσονα Σχίζα ( http://www.schizas.com/site3/index.php… ) αλλά ίσως να υπάρχουν και άλλοι .

(7-7-2014)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κάποιοι λένε :

"ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ την Θρησκεία μας. Και όσο υπάρχουμε, θα μας βρίσκουν απέναντί τους"

"Γελοιοποιούν τα ιερά και τα όσιά μας"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για σταθείτε ρε παιδιά ! Κατέβηκε κανένας θεός και σας έχρισε "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" ;
Έχουν ανάγκη εσάς οι θεοί για να προστατέψουν τα ιερά και τα όσια απο τους βέβηλους ;
Κεραυνούς ο Ζεύς και βέλη ο Φοίβος έχουν άφθονα . Δεν μπορούν να κατατοξεύσουν τους ασεβείς ;

Εάν εγώ δεν πιστεύω στην μετεμψύχωση και έξω απο την αυλή μου υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλοι που πιστεύουν , αυτό ουδόλως με εμποδίζει να πιστεύω και να λατρεύω τους θεούς όπως μου αρέσει .

Εάν όμως έξω απο την αυλή μου υπάρχει ένας μόνο που δηλητηριάζει τα νερά , κόβει τα δάση και σκοτώνει τα ζώα τότε αυτό με ενοχλεί τα μάλα .

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα : Η nea taksi καταστρέφει τα πάντα και εμείς , αντί να συμμαχούμε με τους άλλους Φίλους της Πατρώας Θρησκείας κατά του κοινού εχθρού , προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις σε όλο το Σύμπαν !

Ας ιεραρχήσουμε τα προβλήματα .
Το μέγα πρόβλημα είναι εάν κάποιοι σαχλαμαρίζουν ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ) με θέματα θρησκείας ;
Ή μήπως το μέγα πρόβλημα είναι η επέλαση της neas taksis ;

Επίσης βλέπω να γράφονται δημόσια κάποια ειρωνικά σχόλια για τα Προμήθεια .
( μεταξύ μας και κατ' ιδίαν επιβάλλεται να λέμε την γνώμη μας ελεύθερα . Δημόσια όμως , που θα τα δούν και ξένα ιερατεία , ας προσέχουμε )

Η απλή λογική λέει "ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ" .

Έχουμε , καλώς ή κακώς , μια μάζωξη όλων των Ελλήνων .
Δεν την βρίσκεις ποιοτική ;
Κάνε ΑΛΛΗ σε άλλη ημερομηνία . Κάνε στο χειμερινό ηλιοστάσιο . Κάνε στις ισημερίες . Τόσες μέρες έχει ο χρόνος !

Αυτή η μάζωξη είναι έργο ζωής για κάποιους . Γιατί το σαμποτάρεις ; Αύριο θα θεμελιώσεις εσύ κάτι και θα σου κάνουν τα ίδια .

Εν κατακλείδι :

Παιδιά , χαλαρώστε ! Κολλήσατε στο ένα άκρο , στον σοβαρό Νεφεληγερέτη Δία , και ξεχάσατε το μέτρον . Υπάρχει και το άλλο άκρον που λέγεται ΒΑΚΧΟΣ ( γυιός του Δία ! ) .
Κάπου στην μέση πρέπει να μετακινηθείτε .
Κλειστήκατε στο βλοσυρό σας φρούριο και πετροβολάτε τους "γραφικούς" ( αυτούς που ΕΣΕΙΣ θεωρείτε γραφικούς ! )

 Μήν κάνετε σαν τους ΚΚΕδες που διάβασαν πέντε τσιτάτα του Μάρξ και του Λένιν και νομίζουν οτι κατέχουν τον "γνήσιο" κομμουνισμό .
Προσέξτε διότι οι ΚΚΕδες ΕΙΝΑΙ γραφικοί !!!

Ελάτε , καθήστε μαζί μας στα σκιερά δάση του Λιτοχώρου . Κάντε μαζί μας τις σπονδές , πιείτε το κρασάκι , πείτε τα καλαμπούρια , θαυμάστε την ομορφιά των γυναικών , χαρείτε με την έλευση νέων Ελλήνων που απορρίπτουν τον θεό της ερήμου και παίρνουν ελληνικά ονόματα .
Και αν κάποιοι σας φαίνεται οτι ρίχνουν την ποιότητα δείξτε κατανόηση . Θέλει και ο Πάν τους λατρευτές του !

(5-6-2014)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό VICE κείμενο απ΄ όπου αντιγράφω το παρακάτω απόσπασμα :

Το «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών» είναι μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις τους και ιδρύθηκε επίσημα τη δεκαετία του ’90, συγκεντρώνοντας τους πιστούς της αρχαίας θρησκείας. Από τότε πάντως κάποιοι από αυτούς διαφοροποιήθηκαν, άλλοι αποσχίσθηκαν, άλλοι δημιούργησαν νέες ομάδες, και άλλοι κατέληξαν εντελώς γραφικοί, όπως μας λέει ο επικεφαλής του, Βλάσσης Ρασσιάς.
( http://www.vice.com/gr/greekology/oh-my-gods )

Παρατηρήσεις :
1) Το να αλληλοκατηγορούμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ σίγουρα είναι βούτυρο στο ψωμί του χριστιανικού ιερατείου ή όποιου άλλου "ιερατείου" που δεν μας βλέπει με καλό μάτι .
2) Το ΥΣΕΕ είναι μια μεγάλη ομάδα που θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με πατρική στοργή προς όλες τις μικρότερες ομάδες . Θα μπορούσε να δικαιούται μια ηγετική θέση στον χώρο μας αν είχε μεγαθυμία . Το φυσιολογικό είναι οι μικρές ομάδες να ζηλεύουν και να προσπαθούν να φθείρουν μια μεγάλη . Δεν είναι φυσιολογικό μια μεγάλη ομάδα να συμπεριφέρεται εριστικά και διασπαστικά σαν να είναι καμμιά μικρή και ασήμαντη .
3) Τον χαρακτηρισμό "γραφικός" ας αφήσουμε να τον δώσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος ( που θα κρίνουν τον καθένα εκ του αποτελέσματος ) .
Βλέπε http://lofos.info/pythas/diver.html
4) Αυτό το περιοδικό VICE ( με μια "περίεργη" πολυπολιτισμική θεματολογία ) είναι το κατάλληλο μέσον για να προβαλλόμαστε ; Σε ποιόν ανήκει αυτό το περιοδικό ;

Θα συνιστούσαμε λοιπόν περισσότερη αυτοσυγκράτηση απο όλους στον χώρο μας όταν μιλάνε δημόσια .

(3-6-2014)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : Το κακό δεν είναι η πολυφωνία . Το κακό είναι να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και ο ένας να κατηγορεί το πνευματικό "προϊόν" του άλλου . Κακό είναι ο καθένας να διατείνεται οτι έχει το μοναδικό ΓΝΗΣΙΟ προϊόν ενώ οι άλλοι έχουν "μαϊμούδες" .
Λεπτομέρειες στην http://lofos.info/pythas/diver.html

(3-6-2014)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : Παρατηρώ οτι κάποιοι Έλληνες Εθνικοί αποκαλούν άλλες παραπλήσιες ομάδες "γραφικές" .
Αυτό σίγουρα δεν προάγει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ομάδων .
Και στο κάτω-κάτω ποιός έχει την εξουσία να δίδει τον τίτλο "Αυθεντικός" ή "γραφικός" ;
Με ποιό κριτήριο ;
Όποιος τηρεί με ακρίβεια τα αρχαία είναι "αυθεντικός" ;
Τότε όσοι χριστιανοί τηρούν με ακρίβεια τις ποινές περί αυναμισμού που προβλέπει το "ΠΗΔΑΛΙΟΝ" είναι "αυθεντικοί" ενώ οι σημερινοί χριστιανοί είναι "γραφικοί" !
Αν μια φαρμακευτική εταιρεία ρίξει στην αγορά την "αυθεντική" πενικιλλίνη του 1944 θα της πούμε "μπράβο" ;
Αφού εκείνη η πενικιλλίνη δεν σκοτώνει πλέον κανένα μικρόβιο ( έχουν εξελιχθεί και αυτά !) .
Επομένως λοιπόν δεν έχει σημασία να είσαι "αυθεντικός" αλλά "αποτελεσματικός" . Δηλαδή να διασώζεις τον πυρήνα της θρησκείας και να καθοδηγείς τους ανθρώπους στην σωστή κατεύθυνση ( βλέπε http://lofos.info/pythas/thrisk.html εδάφιο Δαρβινική Εξέλιξη Θρησκειών )

(30-5-2014)