ΕΥΦΥΪΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
( 6-5-2016)

Διαβάζω για τα τέστ ευφυϊας :
# Δεν ξέρουμε τί μετράνε αυτά τα τέστ
# Το αποτέλεσμα του τέστ δεν προβλέπει το μέλλον του εξεταζόμενου στην πραγματική ζωή
# Δεν ξέρουμε τί ακριβώς είναι η "ευφυϊα"
# Το μόνο σίγουρο που μετράνε τα τέστ ευφυϊας είναι η ικανότητα να τα καταφέρνεις σε αυτά τα τέστ !

Δηλαδή τί μας λέτε ρε παιδιά ; Τί βγαίνουν κάποιοι και κοκορεύονται "ΕΧΩ IQ 180 !!!" . Αφού δεν ξέρουμε τί είναι αυτό το IQ .

Ας επιχειρήσουμε να βάλουμε μια τάξη στο χάος . Ποιόν λέμε "έξυπνο" ; Αν ο φτωχός Σομαλός βάλει στόχο να γίνει ο πιό διάσημος επιχειρηματίας στην Γαλλία και το καταφέρει τί θα τον πούμε ; Θα τον χαρακτηρίσουμε ασφαλώς "Έξυπνο" .
Δηλαδή Η ΕΥΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

Με αυτό το κριτήριο , οι βουλευτές μας είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στην Ελλάδα . Μπορεί να μην ξέρουν να γράφουν το όνομά τους αλλά έβαλαν τον στόχο "ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ" και τον πέτυχαν ! Παρομοίως και οι τραπεζίτες που διοικούν τον κόσμο , μπορεί να νομίζουν οτι ο Κρόνος είναι Γάλλος μάγειρας αλλά έβαλαν τον ίδιο στόχο και τον πέτυχαν .
Πώς πέτυχαν τον στόχο τους ; Ασφαλώς με την κατασκευή εργαλείων και την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ . Ο άνθρωπος υπερέχει απο τα άλλα ζώα διότι μπορεί να κατασκευάζει εργαλεία και να ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ . Αυτή είναι η δύναμή του . Ούτε φοβερά δόντια έχει ούτε νύχια ούτε θερμομονωτική γούνα . Οι πιό πολλοί κατέχουν μια στοιχειώδη ικανότητα συνεργασίας : Μπορούν να συνεργαστούν για να κυνηγήσουν την τροφή τους . Μπορούν να συνεργαστούν για να μεταφέρουν ένα βαρύ έπιπλο . Τίποτα παραπάνω .
Κάποιοι όμως βγήκαν πολύ προικισμένοι και κατορθώνουν κάτι πρωτοφανές : Συνεργάζονται και μετατρέπουν σε ΕΡΓΑΛΕΙΑ τους άλλους ανθρώπους !!!
Αυτή είναι η ύψιστη Επιστήμη και ονομάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
Άλλοι έχουν πτυχία φυσικού , χημικού , μεταλλουργού κλπ
Ο πολιτικός τους ξεπερνά όλους διότι τους ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ώστε να παράγουν ωφέλιμο έργο ( είτε για τον πολιτικό είτε για την κοινωνία ) .

Στην κρίση που περνά η ανθρωπότητα κάποιοι αναρωτιούνται "ΤΟΣΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ , ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ , ΣΟΦΟΙ , ΛΥΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ 10 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ;"
Όπως όμως είδαμε , το να λύνεις δύσκολα μαθηματικά προβλήματα ή να εξερευνάς τους απομακρυσμένους γαλαξίες , είναι σχετικά εύκολο . Πολλοί το κάνουν . Το να ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ( στον ύψιστο βαθμό ) όμως είναι κάτι πολύ δύσκολο . Λίγοι οι ικανοί .
Έχω ένα μήνυμα λοιπόν για τους έχοντες υψηλή βαθμολογία στα IQ τέστ και τους έχοντες τα βραβεία Νόμπελ : Μην κοκορεύεστε . Αυτά είναι νηπιαγωγείο . Αν θέλετε να αποδείξετε οτι έχετε εγκέφαλο της προκοπής , ασχοληθείτε ΚΑΙ με την πολιτική .
Τί έχουν όμως αυτοί οι εγκέφαλοι που κατορθώνουν και ασχολούνται επιτυχώς με την πολιτική ;
Μερικοί ηδονίζονται οδηγώντας δίκυκλα μεγάλου κυβισμού . Άλλοι ηδονίζονται οδηγώντας μεγάλα και πολυτελή αμάξια . Άλλοι ταχύπλοα σκάφη . Άλλοι τέλος ηδονίζονται οδηγώντας μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ !
Και η κοινωνία ένα σκάφος είναι ( το μεγαλύτερο ) .
Για δύο λόγους μπορεί να ηδονίζονται :
# Διότι είναι νοικοκύρηδες και τους αρέσει να βάζουν σε τάξη το περιβάλλον τους ( να μειώνουν την Εντροπία ) . Η πολιτική είναι το σπίτι που τα περικλείει όλα . Αν έχεις το τιμόνι της πολιτικής μπορείς να βάλεις σε τάξη όλα τα άλλα .
# Διότι είναι ρεμάλια και θέλουν να χωθούν σε κάθε είδους απολαύσεις ακόρεστα . Αν είσαι πολιτικός έχεις πρόσβαση σε όλες τις απολαύσεις ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ !

Βλέπουμε λοιπόν οτι τα δύο αντίθετα άκρα έχουν έφεση προς την πολιτική . Σήμερα τυχαίνει να διοικούν τα ρεμάλια . Δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσουν για πάντα .
Ας δούμε "στο μικροσκόπιο" την έκφραση "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" :
# Θα πρέπει να μην ενοχλείσαι απο τις ατελείωτες συνεδριάσεις και συναντήσεις . Διότι το να ανακαλύψεις τους λιγοστούς άλλους που έχουν το ίδιο προσόν απαιτεί πολύ ψάξιμο .
# Αν τους βρείς θα χρειστείς πολλές ώρες ώστε να βάλετε κάτω τα "θέλω" σας και να βρείτε πού συμφωνείτε και πού διαφωνείτε . Θα πρέπει να κάνετε μια λίστα προτεραιοτήτων : Τί θέλω περισσότερο και τί θέλω λιγότερο . Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα δευτερεύοντα "θέλω" σου ώστε να ικανοποιηθούν τα πρωτεύοντα . Δεν είναι όλοι ικανοί να βάζουν σε σειρά προτεραιότητας τις επιθυμίες τους . Οι πιό πολλοί δεν μπορούν να τις περιγράψουν καν . Αυτές οι ατελείωτες ώρες συζητήσεων κουράζουν τους πιο πολλούς και αποχωρούν σύντομα . Οι πιο πολλοί θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί στο πρώτο εξάμηνο . Τους θυμίζω την περίπτωση Τζεγκίς Χάν ( και Βασίλη Λεβέντη ! ) : 25 με 30 χρόνια χρειάστηκαν ! Ο πόθος σου να διοικήσεις μια κοινωνία πρέπει να είναι τόσο ισχυρός ώστε να μην πτοείσαι απο τις εκατοντάδες ( φαινομενικά ) άκαρπες συναντήσεις και συνομιλίες . Η πολιτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ !
# Θα πρέπει να απαντήσεις στο ερώτημα "Αν μου δώσουν την εξουσία ΑΥΡΙΟ , τί θα κάνω ; Είμαι έτοιμος ;" . Αν δεν είσαι έτοιμος , ποτέ η εξουσία δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα . Αυτό είναι φοβερά δύσκολο ερώτημα . Τα ρεμάλια έχουν έτοιμη την απάντηση : "ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ" . Για τους τίμιους όμως η απάντηση είναι εξαιρετικά δύσκολη . Γι' αυτό δεν βλέπετε πολλούς τίμιους στην πολιτική . Οι σοφοί που έχουν ζήσει έως τώρα έχουν δώσει απαντήσεις σε ΟΛΑ τα ερωτήματα . Θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΩΝ που θα φέρει στο φώς όλη αυτή την σοφία και θα συντάξει έναν τυφλοσούρτη . Έτσι και οι τίμιοι θα μπορούν να πούν "ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΡΙΟ , ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΩΝ "


Μπορεί  να    ανιχνευθεί  και  να  μετρηθεί  η   πολιτική   ευφυϊα  ;   Δύσκολο  .  Διότι  η  πραγματική  ζωή  περιλαμβάνει  το  ενδεχόμενο  του  θανάτου  (  αν  κάνεις   λάθος  επιλογές  στις  συμμαχίες   σου )  .  Επιπλέον  ,  ο  θάνατος  έρχεται   αρκετά  χρόνια  αργότερα  απο  την λανθασμένη  επιλογή .    Ένα  τέστ  δεν  μπορεί  να    περιλαμβάνει  θάνατο  ούτε  να  διαρκεί  χρόνια . 
Παρόλα  αυτά    υπάρχει  τρόπος   να  διαγνώσουμε   την  πολιτική  ευφυία .  Ας  μην τα  αποκαλύψουμε  όμως  όλα  απο  τώρα .

---------------------------------------------------
Επικοινωνία    :    pitago99@gmail.com  

  Ήρθατε   απο     http://lofos.info/pythas/epanast.html 

 Αρχική  σελίδα :   http://lofos.info/pythas/index.html  

-------------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  ιστοσελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       ν e Α     e . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;