ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΚΤΥΟ  ΤΙΜΙΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  "ΤΙΜΑΙΟΣ"ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ  14-8-2014

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ : Όταν οι τίμιοι δεν βρίσκονται στην εξουσία η κοινωνία παρακμάζει και έρχεται ο Μεσαίωνας .

Όταν η κοινωνία δεν επηρεάζεται απο εξωτερικούς παράγοντες ( ξένες πρεσβείες ) υπάρχουν διεργασίες που προωθούν τους τίμιους και έξυπνους στην εξουσία ( πχ Σόλων , Αρχύτας , Πιττακός , Λυκούργος ).

Σήμερα οι ξένες επεμβάσεις τείνουν ακριβώς στο να κρατήσουν τους τίμιους κλεισμένους στα σπίτια τους και να στείλουν τους ηλίθιους σε θέσεις εξουσίας .

Ενάντια στις εξωτερικές πιέσεις , οι τίμιοι πρέπει να σηκωθούν απο τον καναπέ και να αρχίσουν να συσκέπτονται ( 2-3 σε κάθε χωριό ) περί του πρακτέου . Όταν ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ θα υπάρχει επιτροπή τίμιων πολιτών ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ !

Όσοι τίμιοι αγαπούν την μυστική δράση , να εξακολουθήσουν να δρούν μυστικά . Όσοι όμως έχουν εκδηλωθεί και είναι γνωστοί , δέν έχει νόημα να κρύβονται πλέον .
Ας δηλώσουν το όνομα και την διεύθυνσή τους εδώ για να μπορούν να τους βρίσκουν και οι άλλοι τίμιοι της περιοχής τους .

Οι τίμιοι κάθε πόλης θα επιλέξουν έναν εκπρόσωπό τους για να τον στείλουν στην Περιφερειακή Ομάδα Τίμιων Πολιτών .
Τα μέλη της Περιφερειακής Ομάδας θα επιλέξουν 1 - 2 εκπροσώπους και θα τους στείλουν στο Εθνικό Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών .
Αυτό το Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών θα είναι μια "εν δυνάμει κυβέρνηση" . Δηλαδή θα βρίσκεται εκεί και θα καιροφυλακτεί για να πετάξει έξω την κυβέρνηση των δοσιλόγων και να πάρει την εξουσία .
Θα συνεδριάζει καθημερινά και θα εκδίδει προτάσεις και συμβουλές προς τον λαό .

 Το άριστον θα είναι και οι τρείς βαθμίδες των τίμιων πολιτών να στεγάζονται σε ΧΩΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ( βλέπε   http://lofos.info/pythas/xorio-news.html   ) .

Θα είναι ένας συνδυασμός θρησκευτικής , πολιτικής και πνευματικής εξουσίας όπως οι Βραχμάνοι των Ινδών .
Θα ζούν με ολιγάρκεια και χωρίς πολυτέλειες ( στην τροφή και στην ενδυμασία ) ώστε να εμπνέουν εμπιστοσύνη ( οτι δεν θα πουληθούν) και σεβασμό στον λαό .
Αυτοί που σήμερα ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους κυβερνώντες , είναι αμφίβολο αν μπορούν να ζήσουν μια ημέρα χωρίς το εμφιαλωμένο PERRIER και το γαλακτομπούρεκο . Τί σεβασμό και τί θαυμασμό να εμπνεύσουν οι ανθρωποβούβαλοι ;


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Στο καφενείο ενός χωριού στήθηκε (πρίν τις εκλογές της 25-1-2015 ) μιά κάλπη . Καταγραφόταν το όνομα των ψηφισάντων ( για να μην ψηφίσουν δύο φορές ) . Ψήφισαν 100 και μετά καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια . Διαπιστώθηκε οτι τα ποσοστά των κομμάτων ήταν ακριβώς ίδια με τα πανελλαδικά αποτελέσματα των κανονικών εκλογών !!!

Πρόταση :
Επειδή όλοι υποπτευόμαστε οτι τα αποτελέσματα μπορεί να "μαγειρεύονται" στους υπολογιστές της εταιρείας που συλλέγει τα δεδομένα , μας ενδιαφέρει να έχουμε έναν τρόπο να διαπιστώνουμε αν τελικά νόθευσαν την ψηφοφορία .
Τέτοιες ανεπίσημες κάλπες στημένες σε καφενεία , καφετέριες , εστιατόρια θα μας έδιναν τα ανόθευτα αποτελέσματα .

Τοπικές επιτροπές του δικτύου ΤΙΜΑΙΟΣ θα μπορούσαν να είναι η εφορευτική επιτροπή . Το κατάστημα όπου στήνεται η κάλπη δεν πρέπει να ανήκει σε κομματόσκυλο ή σε όποιον ωφελήθηκε κραυγαλέα απο κάποιο κομματικό ρουσφέτι . Η κάλπη καλό θα είναι να ανοίγεται μόλις λήγει η επίσημη ψηφοφορία . Αν ανοιχτεί πρίν τις εκλογές μπορεί να επηρεαστεί ο κόσμος που θα δεί τα αποτελέσματα και να μεταβάλλει την ψήφο του στις επίσημες εκλογές . Τότε όμως δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε αν υπήρξε νοθεία των εκλογών ή επηρεάσθηκε ο κόσμος και άλλαξε την ψήφο του .
Τα αποτελέσματα της ανεπίσημης κάλπης θα τοιχοκολλούνται στα τζάμια του καταστήματος και θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο ( εδώ ή οπουδήποτε αλλού ) .

Οι καιροί είναι πονηροί και εάν δεν επαγρυπνούν οι πολίτες θα επαγρυπνούν οι αλήτες !

( ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ 1-2-2015 )


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ . ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΙΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΩΝ .
(Πυθαγόρας Πυθαγορίδης   20-10-2014)

Πρώτη περίπτωση : Είμαστε γύρω στο 341 πΧ . Ο ρωμαϊκός στρατός είναι αντιμέτωπος με τον στρατό όλων των άλλων πόλεων της περιοχής . Η κατάσταση είναι κρίσιμη . Ο Ρωμαίος ύπατος Τίτος Μάνλιος Τορκουάτος διατάζει κανείς απο τους στρατιώτες του να μην αποδεχτεί πρόκληση για μονομαχία απο στρατιώτη του αντίπαλου στρατοπέδου .
Ήταν τότε σύνηθες φαινόμενο , πρίν την κύρια μάχη , κάποιος παλληκαράς απο το ένα στράτευμα να φωνάζει στους αντιπάλους "Ποιός είναι αρκετά γενναίος για να μονομαχήσει μαζί μου ;" .
Ο γυιός του υπάτου όμως παρακούει την εντολή και μονομαχεί . Φέρνει το κεφάλι του αντιπάλου , περήφανος , στον πατέρα του για να εισπράξει το "μπράβο" . Ο πατέρας του όμως λέει : "Γιατί παράκουσές την εντολή μου ; Εμπρός ραβδούχε , πάρε τον και αποκεφάλισέ τον !" . Έτσι ο ύπατος έχασε τον γυιό του , η Ρώμη κέρδισε τον πόλεμο και η ανθρωπότητα κέρδισε ένα παράδειγμα αποτελεσματικού ηγέτη .

Δεύτερη περίπτωση : Ο τσάρος Μέγας Πέτρος της Ρωσίας ( 1682- 1725 μΧ ) αποφασίζει να βγάλει την χώρα του απο την αμάθεια και την παπαδοκρατία και να την κάνει υπερδύναμη . Ο ανόητος και παπαδόπληκτος πρωτότοκος γυιός του , ο Αλεξέι , δεν συμφωνεί . Συνομωτεί με τους εχθρούς της Ρωσίας εναντίον του Μεγάλου Πέτρου . Ο τσάρος το αντιλαμβάνεται και αντιδρά κεραυνοβόλα : Θανατώνει τον Αλεξέι ! Η Ρωσία έγινε τελικά υπερδύναμη .

Περίπτωση τρίτη : Ο Μάρκος Αυρήλιος ( 121- 180 μΧ ) ήταν ένας τίμιος άνθρωπος και καλός αυτοκράτορας . Είχε όμως μεγάλη αδυναμία στον γυιό του ( τον Κόμμοδο ) που ήταν βωμολόχος , αφιλοσόφητος και ανόητος (πιθανόν ήταν βιολογικό παιδί κάποιου μονομάχου ) . Αντί να πετάξει στα σκουπίδια το μπάσταρδο , του παραδίδει την αυτοκρατορία ! Δεν έψαξε να βρεί , μέσα σε ολόκληρη την αυτοκρατορία , έναν σωστό φιλόσοφο για να τον κάνει διάδοχό του . Με τον Κόμμοδο αρχίζει η παρακμή της αυτοκρατορίας . Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι αυτή η απόφαση του Μάρκου Αυρήλιου οδήγησε την ανθρωπότητα στον Μεσαίωνα !

Περίπτωση τέταρτη : Τσάρος Νικόλαος Β΄ της Ρωσίας ( 1868- 1918 ) . Ένα ανθρωπάκι με νοοτροπία νεοέλληνα δημοσιουπαλληλίσκου 16ης κατηγορίας . Τον ενδιέφερε μόνο το κυνήγι και η οικογένειά του . Η χώρα του περνά δύσκολες στιγμές αλλά αυτός είναι στον κόσμο του . Ο αγαπημένος του γυιός ( Αλεξέι και αυτός ! ) πάσχει απο αιμορροφιλία . Ο μόνος που φάνηκε οτι μπορεί να σταματήσει τις αιμορραγίες του είναι ο μισότρελλος καλόγηρος Ρασπούτιν . Βάζει τον καλόγηρο στο παλάτι ( για να σώσει τον κανακάρη του ) και γίνεται περίγελος όλης της κοινωνίας . Τελικά ούτε τα παιδιά του έσωσε ούτε την χώρα . Εκθρονίσθηκε και αργότερα εκτελέστηκε απο τους μπολσεβίκους ( όλη η οικογένεια ) .

Τί μας λένε αυτές οι ιστοριούλες ;
 Οτι οι ηγέτες που έβαλαν το κοινό καλό ΠΑΝΩ απο το παιδί τους , έχτισαν λαμπρές αυτοκρατορίες .
Οι ηγέτες που έβαλαν το κοινό καλό ΚΑΤΩ απο το παιδί τους , διέλυσαν λαμπρές αυτοκρατορίες .

Οπότε : Είσαι αποφασισμένος να θυσιάσεις ακόμα και το παιδί σου ( αν σου πάει κόντρα ) για να ανεβάσεις την κοινωνία σου ;
Αν "ΝΑΙ" , είσαι ΤΙΜΙΟΣ . Μια θέση στο Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών σου ανήκει !

Αν "ΟΧΙ" , τότε κάτσε στο σπιτάκι σου και πίνε το τσαγάκι σου . Μην παιδεύεσαι άδικα και μην ενοχλείς την ανθρωπότητα .

Η Νέα Τάξη είναι υπερβολικά εύκολο να νικηθεί . Αρκεί να μαζευτούν 13 άτομα που να είναι αποφασισμένα να φθάσουν στα άκρα όπως ο Μεγάλος Πέτρος και ο Μάνλιος Τορκουάτος ( αν χρειαστεί ) . Αυτό το Συμβούλιο Σοφών θα έχει τόση λάμψη που όλοι οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της Νέας Τάξης θα λιποτακτήσουν .

Υπάρχουν κάποιοι σαν τον Μεγάλο Πέτρο σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα ;
Απο τα δεδομένα που έχω συμπεραίνω οτι υπάρχουν 20.000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !
Αυτός είναι πολύ μεγάλος αριθμός .
Το Δίκτυο Τίμιων Πολιτών ενδιαφέρεται για όλους τους τίμιους αλλά οι προσωπικότητες σαν τον Μεγάλο Πέτρο είναι εξαιρετικά επιθυμητές .

Έθνη χωρίς Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών δεν μπορούν να επιβιώσουν . Το Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών είναι εφεύρεση των Ρωμαίων που την αντέγραψαν οι περιούσιοι . Την συνδύασαν ( αυτή την εφεύρεση ) με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ( που έκλεψαν απο τους αρχαίους Έλληνες ) και έγιναν αυτό που είναι σήμερα .

Εμείς ( αν θέλουμε να επιβιώσουμε ) οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δύο εφευρέσεις ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ακόμη για να τους ξεπεράσουμε .

------------------------------------------------
Περισσότερα για το Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών :

http://lofos.info/pythas/kathod.html

http://lofos.info/pythas/kath-ier.html

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

4-9-2014

"Μια οργανωμένη μειοψηφία θα κυβερνά τον κόσμο"

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα ;

"ΚΑΚΗ" θα απαντήσουν οι περισσότεροι .

Η επαναστατική ιδέα που πρόκειται να φέρω στο τραπέζι είναι οτι αυτή η ιδέα είναι άλλοτε κακή και άλλοτε καλή ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες !

Παράδειγμα πρώτον ( κακό ) : Είναι δέκα σοφοί . Οι τρείς πιο χειροδύναμοι επιβάλλουν τυραννία και κυβερνούν ξεζουμίζοντας τους άλλους επτά .

Παράδειγμα δεύτερο ( καλό ) : Είναι αρκετά εκατομμύρια κόσμος και ελάχιστοι είναι σοφοί . Μια οργανωμένη μειοψηφία σοφών κατακτά την εξουσία και κυβερνά προς όφελος ΟΛΩΝ . Βάζει τους βλάκες να δουλεύουν έτσι που να οφελούνται και οι ίδιοι ( οι βλάκες ) και οι κοινωνία συνολικά .

Το πρώτο παράδειγμα είναι κακό διότι
# Οι υπόλοιποι επτά έχουν αξιόλογες ιδέες που δεν λαμβάνονται υπ' όψιν .
# Οι τρείς "τύραννοι" δεν επιδιώκουν το καλό του συνόλου αλλά το ατομικό τους όφελος .

Το δεύτερο παρ'αδειγμα είναι καλό διότι
# Τα εκατομμύρια των υποταγμένων δεν έχουν καμμιά ιδέα της προκοπής και άν κυβερνούσαν θα την βούλιαζαν την βάρκα .
# Οι λιγοστοί "τύραννοι" κυβερνούν προς όφελος όλων και όχι μόνο για το προσωπικό τους όφελος .

Παρόλο που πολλοί δεν συμπαθούν την ιδέα της ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΣ , δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για την ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ του εγκεφάλου σε ολόκληρο το σώμα !

Τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι το 2 % ( ίσως και λιγότερο ) των κυττάρων του σώματος . Είναι μια καλά οργανωμένη μειοψηφία που διατάζει όλα τα άλλα όργανα . Δεν ρωτά τί γνώμη έχει το συκώτι , το στομάχι κλπ . Ο εγκέφαλος όμως είναι ΕΝΑΡΕΤΟΣ δεσπότης . Κυβερνά έτσι το σώμα ώστε ΟΛΟΙ να περνάνε καλά . Θυσιάζει κάποια κύτταρα μόνο όταν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο και δεν υπάρχει άλλη λύση .

Η δεύτερη επαναστατική ιδέα που φέρνω στο τραπέζι είναι οτι ο εγκέφαλος κυβερνά ενάρετα όχι επειδή εκ φύσεως είναι ενάρετος αλλά διότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ( δεν έχει άλλη επιλογή ) !

Ο γράφων αυτές τις γραμμές είναι ένας εγκέφαλος κλεισμένος σε κάποιο σώμα . Εάν είχα την δυνατότητα να μετακομίσω σε άλλο σώμα ( πιο όμορφο και πιο υγιές ) θα πουλούσα το τωρινό σώμα για ανταλλακτικά και θα μετακόμιζα !

Με απλά λόγια : Αν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να φύγω απο την βάρκα με συμφέρει να την κυβερνώ σωστά . Διότι αν βουλιάξει η βάρκα χάνομαι και εγώ .

Τρίτη επαναστατική ιδέα : Μια παγκόσμια κυβέρνηση θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΗ !!!

Δείτε το σκεπτικό . Σήμερα που υπάρχουν πολλές χώρες ( και πολλές κυβερνήσεις ) σκέπτονται οι χοντροί που διοικούν την Ελλάδα : "Θα βουλιάξω την βάρκα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ και θα πάω να ζήσω σε άλλη , καλύτερη , βάρκα που λέγεται ΕΛΒΕΤΙΑ" .

 Μια παγκόσμια κυβέρνηση όμως , εάν κατέστρεφε την βάρκα που λέγεται "πλανήτης ΓΗ" , ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ;

Θα μου πείτε "Τώρα τί θες να πείς ; Οτι η παγκόσμια κυβέρνηση που επιδιώκει το ΕΚΛΕΚΤΟΝ ΕΘΝΟΣ θα είναι καλή ; !!! "

Όχι .

Θέλω να πώ οτι η σημερινή συμμορία του εκλεκτού έθνους έχει ημερομηνία θανάτου : Θα πεθάνει την ημέρα που θα επιτύχει την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης !
Τα υγιή πνεύματα που υπάρχουν μέσα στην συνομωσία θα σφάξουν τους φαύλους και ηλίθιους για να σώσουν την βάρκα .

Βέβαια , είναι καλύτερα να βοηθήσουμε , απο τώρα , μια οργανωμένη μειοψηφία ενάρετων παρά να περιμένουμε να πάρει την εξουσία το εκλεκτόν έθνος και μετά να σφαχτούν μεταξύ τους .

Υπάρχει τέτοια ενάρετη μειοψηφία ;

Θεωρητικά , ναί . Η πρόσκληση έχει διανεμηθεί και "ο έχων ώτα ακούειν , ακουέτω" .


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ   20-8-2014

Βγαίνουν διάφοροι "σοφοί" εξ Αθηνών στο γυαλί . Άλλος τιτιβίζει σαν αηδόνι . Άλλος αστραποβροντά και παίρνει την Πόλη (με τα λόγια ! ) .
Και εμείς οι χωριάτες ενθουσιαζόμαστε και βάζουμε υποψηφιότητα στις εκλογές πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον . Χωρίς να ρωτάμε , εκ των προτέρων ,τους συγχωριανούς μας "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ; ΜΕ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ;" Και ξοδεύουμε χρήματα και χρόνο άδικα .

Πού πάτε ωρέ παίδες ;

Βλέπω στα χωριά ανθρώπους εργατικούς και σοφούς στην δουλειά τους . Άλλος στα δένδρα . Άλλος στα μελίσσια . Άλλος στα κηπευτικά .
Αλλά απο πολιτική ΤΕΛΕΙΩΣ αναλφάβητους . Απο την εικόνα στο γυαλί κρίνουν και διαλέγουν ΠΡΟΣΩΠΑ . Ενώ θα έπρεπε να διαλέγουν ΙΔΕΕΣ .

Στην λαϊκή βάση όμως δεν υπάρχουν ιδέες .
Όπως την πρόσθεση και την αφαίρεση πρέπει να την γνωρίζει κανείς άσχετα με το τί δουλειά κάνει , έτσι υπάρχει και ένα μίνιμουμ πολιτικών ιδεών που θα πρέπει να τις κατέχει κάθε πολίτης .
Δηλαδή :

Σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ πρέπει να υπάρχουν ΔΥΟ πολιτικές λέσχες :

Οι "ατομιστές" . Δηλαδή όσοι πιστεύουν "ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"
και οι
"κοινωνιστές" . Δηλαδή όσοι πιστεύουν οτι "ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ" .
Παράδειγμα : Η κοινωνία μπορεί να πεί σε έναν φορέα σοβαρής κληρονομικής ασθένειας "ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ" .

Οι ατομιστές είναι πολυπληθής ομάδα και υπάρχουν ήδη παντού : στα κομματικά γραφεία ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και στα πρωτοκλασάτα στελέχη ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ . Δεν θα βγούν ποτέ φανερά να πούν "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ" .
Αυτό που λείπει είναι ένα κλάμπ κοινωνιστών σε κάθε χωριό .

Οι κοινωνιστές μπορούν να χωριστούν σε δύο υποδιαιρέσεις :
Α) Αυτοί που πιστεύουν οτι όλοι ( και σοφοί και ηλίθιοι ) πρέπει να έχουν απο μία ψήφο ίσης αξίας ( ας τους ονομάσουμε "Δημοκράτες" )

Β) Αυτοί που πιστεύουν οτι για σοβαρά ζητήματα πρέπει να μετρά περισσότερο η γνώμη των σοφών . Για ασήμαντα ζητήματα να έχουν όλοι ψήφο ίσης αξίας ( ας τους ονομάσουμε "Ολιγαρχικούς" - κατά το αρχαίο πρότυπο - βλέπε http://lofos.info/pythas/tie-amesi.html ) .

Αυτές οι σχολές πολιτικής σκέψης πρέπει να έχουν αντιπροσώπους σε κάθε χωριουδάκι όπως στην Αρχαία Ελλάδα κάθε χωριουδάκι είχε οπαδούς του Πλάτωνα , του Επίκουρου κλπ .

Όταν εμφανίζεται στο γυαλί ένας "σοφός" που ατραποβροντά , η πολιτική λέσχη κάθε χωριού τον καλεί , τον κερνά 2-3 τσίπουρα ( για να πέσουν οι αντιστάσεις ) και αρχίζει την ανάκριση και την ψυχανάλυση . Και ΕΑΝ τον βρεί κατάλληλο , του λέει "ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΑΔΕ !" . Δηλαδή τους βουλευτές τους διαλέγει η πολιτική λέσχη . Όχι ο "σοφός" αρχηγός !

Αν δεν γίνουν αυτά , προκοπή δεν βλέπω στον ορίζοντα .


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
19-8-2014
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ : Δίπλα σε ένα μανάβικο εάν ανοίξει ένα κουρείο ουδέν πρόβλημα . Εάν όμως έρθει ένας άλλος μανάβης και ανοίξει μαγαζί , τότε θα υπάρξει πρόβλημα . Γιατί ; Διότι οι δύο μανάβηδες ανταγωνίζονται για την ίδια πίτα !

Πώς θα μπορούσε ο λαός με την ηγεσία του να βρίσκεται σε αρμονική σχέση ;
Εάν ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΤΑ !

Ο λαός θέλει άφθονες γαρίδες , σαμπάνιες , χρυσαφικά , κοσμήματα ...
Και οι ηλίθιοι που κυβερνούν ( σήμερα ) ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ !
Οι κυβερνώντες έχουν τρόπο να αδικήσουν τον λαό στην μοιρασιά και έτσι ο λαός είναι πάντα καχύποπτος και σε εμπόλεμη σχέση με την ηγεσία .

Ο λαός θέλει τα παιδιά του υγιή και ασφαλή .
Μέσα στην συμμορία που κυβερνά (σήμερα) υπάρχουν πολλοί παιδόφιλοι !
Έτσι ο λαός είναι πάντα καχύποπτος και σε θέση άμυνας .

Ο λαός θέλει τα παιδιά του να έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης στην εξουσία με τα παιδιά των κυβερνώντων .
Οι ηλίθιοι που κυβερνούν ( σήμερα) θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους περισσότερες ευκαιρίες για αναρρίχηση στην εξουσία .
Ο λαός πάλι είναι καχύποπτος και βλέπει τους κυβερνώντες σαν αντιπάλους .

Μια πραγματικά ΤΙΜΙΑ ηγετική ομάδα θα ζούσε ασκητικά και δεν θα ενδιαφερόταν για τα σπάνια και περιζήτητα αγαθά της πολυτέλειας .
Μια τίμια ηγετική ομάδα δεν θα είχε μέσα παιδόφιλους ( για την ακρίβεια , τους παιδόφιλους θα τους είχε υπο διωγμόν )
Μια τίμια ηγετική ομάδα θα φρόντιζε να δώσει ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ αποδείξεις οτι δεν ευνοεί τα δικά της παιδιά στην κούρσα προς την εξουσία . Δηλαδή ή δεν θα γνώριζε ποιά είναι τα βιολογικά της παιδιά ή θα έβαζε κάποιους μέσα απο τον λαό να κρίνουν ποιός αξίζει να καταλάβει θέσεις εξουσίας .

Ο λαός ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα υλικά αγαθά .
Μια τίμια ηγεσία ενδιαφέρεται πρωτίστως να μειώσει την εντροπία του πλανήτη .
Είναι δύο εντελώς διαφορετικές "πίτες" .
Εάν ο λαός έχει τα υλικά αγαθά ουδόλως ενδιαφέρεται για το εάν η εντροπία του πλανήτη μειώνετα ή αυξάνεται .


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ  18-8-2014

ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ;

Αισθάνεσαι οτι αν ήσουν υπουργός ή πρωθυπουργός ΔΕΝ θα λαδωνόσουν ;
Έχεις στο σπίτι βιβλία και διαβάζεις αντί να βλέπεις ποδόσφαιρο ;
Έβλεπες ( απο χρόνια πρίν ) οτι η Ελλάδα βαδίζει προς τον γκρεμό αλλά κανείς δεν σε πίστευε ;
Εάν ισχύουν κάποια απο αυτά , η κοινωνία σε χρειάζεται .
Οι οικονομικές κρίσεις και η παρακμή έρχονται οταν ΔΕΝ διοικούν οι τίμιοι .

Σήμερα , μια μαφιόζικη συμμορία έχει την εξουσία και δεν αφήνει τους τίμιους να σηκώσουν κεφάλι .
Τί θα κάνεις ; Θα παραιτηθείς ; Θα αφήσεις αυτόν τον κόσμο να τον απολαμβάνουν οι μαφιόζοι ; Τί θα πείς στα παιδιά σου όταν θα πεινάνε ; Οτι φοβήθηκες να τους πολεμήσεις ;

Μην κάθεσαι ακίνητος λοιπόν . Βρές τους άλλους τίμιους του χωριού . Συζητείστε για την παρούσα κατάσταση . Ρωτείστε να σας πούμε ποιοί είναι οι τίμιοι των διπλανών χωριών . Πηγαίνετε και γνωρίστε τους .
Όταν ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ θα έχει μια επιτροπή ΤΙΜΙΩΝ πολιτών , ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ !

τηλέφωνο :

e-mail :


---------------------------------------------

Αυτό το κείμενο καλό θα ήταν να φθάσει σε κάθε χωριουδάκι , σε κάθε γραμματοκιβώτιο , σε κάθε καφενείο , σε κάθε αλεξήνεμο ( παρμπρίζ ) αυτοκινήτου στην Ελλάδα .

Οπότε ιδού πεδίο αγώνος λαμπρόν : Όσοι συμφωνείτε φωτοτυπείστε το και διασπείρετέ το .

Αυτή η σελίδα ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε αφελείς !

Αφελής είναι όποιος νομίζει οτι θα βλέπει την επανάσταση μέσα απο το τζάμι του και όταν ολοκληρωθεί ( η επανάσταση ) θα έρθει να ζητήσει μερίδιο !

Λάθος μέγα !

Σου αρέσει το κότερο του "υπηρέτη της Δημοκρατίας" ( http://www.makeleio.gr/?p=150295 );
Σου αρέσει το οικόπεδο του λαμόγιου στο Πόρτο Ράφτη ;
Μπές στο δίκτυο και αγωνίσου . Όσο πιο νωρίς μπείς και όσο πιο δυνατά αγωνιστείς , τόσο περισσότερες απολαβές θα έχεις . Δίκαια πράματα !

Για όποιον δεν κατάλαβε , η κούρσα για την εξουσία και τον πλούτο άρχισε . Τα πλοία για το χρυσοφόρο βασίλειο των Ίνκας σάλπαραν . Όποιος είναι μέσα στα πλοία έχει ελπίδες . Όποιος είναι απέξω , καμμία .

Κι όποιος νομίζει οτι αυτά τα πλοία ( αυτό το δίκτυο ) είναι σκάρτα , ας φτιάξει δικά του .

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ 16-8-2014   : Προς χάριν του θεού της ερήμου βρέθηκαν πολλοί που ζούν ασκητικά και αποδεικνύουν καθημερινά την αδιαφορία τους για την πολυτέλεια . Εκεί που ζούν ( Άγιο όρος και διάφορα μοναστήρια ) αν και συγκοινωνιακά απομονωμένοι , μαγνητίζουν τα μάτια των ομοϊδεατών τους και είναι φωτεινός φάρος . Κάθε μέρα δεκάδες προσκυνητών τους επισκέπτονται για να πάρουν ιδεολογική καθοδήγηση .

Προς χάριν των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ φιλοσόφων και ηρώων δεν μπορούν να βρεθούν 20 άτομα που να μπορούν να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα , χωρίς κρέας , χωρίς ζάχαρη , χωρίς καφέ , χωρίς τσιγάρο , χωρίς οινόπνευμα ;
Αν δεν υπάρχουν , τότε ούτε τον θεό της ερήμου μπορούμε να νικήσουμε ούτε την nea taksi ούτε κανέναν . Διότι για να νικήσεις κάποιον ισχυρό πρέπει πρώτα να μπορείς να νικήσεις τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !

Πιστεύω οτι αν δεν βρεθούν αυτά τα 20 άτομα δεν έχουμε καμμία ελπίδα . Η απάρνηση των καθημερινών μικροηδονών είναι το εισητήριο προς το Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών .
Χωρίς Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών δεν υπάρχει ηγεσία . Χωρίς ηγεσία δεν γίνεται επανάσταση .

Ισχυρίζομαι οτι είμαι έτοιμος να απαρνηθώ τις καθημερινές μικροηδονές . Υπάρχουν άλλοι δεκαεννέα ;******************************************************

  pitago99@gmail.com  

 
Αρχική   σελίδα  :      
http://lofos.info/pythas/index.html 

-------------------------------------------------------------------- 

Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  σελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       ν e Α     e . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;