ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ
(30-12-2014   με  βελτιώσεις  10-9-2017 )


ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ο σημερινός "πολιτισμός" των τραπεζιτών πεθαίνει . Ένας Νέος Πολιτισμός προσπαθεί να αναδυθεί .
Ένας νέος πολιτισμός σημαίνει ;

- Νέα θρησκεία ( η θρησκεία υποδεικνύει τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ της κοινωνίας γι΄ αυτό αναφέρεται πρώτη )
- Νέος τρόπος επιλογής ηγετών
- Νέα οικονομικά δόγματα
- Νέα διατροφή
- Νέα Ιατρική
- Νέα στάση απέναντι στα άλλα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη
- Νέο εκπαιδευτικό σύστημα
- Νέο σύστημα απονομής δικαιοσύνης

Υπάρχουν διανοητές που μιλούν για ανάγκη ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ή τέλος πάντων σε κάποιες αλλαγές στα θρησκευτικά θέματα . Καμμιά θρησκεία δεν μπορεί να επιβιώσει εάν δεν είναι ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ . Οι αβρααμικές θρησκείες έπαψαν προ πολλού να είναι αληθοφανείς . Ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει οτι υπάρχει κάποιος θεός που καταγράφει σε βιβλίο πόσες φορές αυνανίσθηκε ο καθένας ; Ποιός πιστεύει οτι έχει ετοιμάσει παράδεισο με 72 παρθένες για τον καθένα ;
Στα πρακτικά θέματα :Δεν είναι δυνατόν οι ιερείς να πληρώνονται απο το Δημόσιο Ταμείο . Δεν είναι αποδεκτό να εκλέγονται και να προβιβάζονται απο το ιερατείο . Ο ΛΑΟΣ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο . Οι αβρααμικές θρησκείες ( Ιουδαϊσμός , Ισλαμισμός , Χριστιανισμός ) ουδέποτε αποσκοπούσαν στο να οικοδομήσουν μια υγιή επίγεια κοινωνία ( ούτε δύνανται άλλωστε ) .
Πάνω στο θλεμα αυτό δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα FACEBOOK "Θρησκεια των Φιλοσοφων"

Αφού η θρησκεία καθορίσει τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ της κοινωνίας έρχεται η σειρά των διανοητών που πρέπει να βρούν έναν τρόπο να επιτύχουμε τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ με την μικρότερη δυνατή δαπάνη πόρων και στο μικρότερο χρονικό διάστημα .
Ο σημερινός μεγάλος στόχος της κοινωνίας είναι η ευημερία ενός μικρού υποσυνόλου της ανθρωπότητας ( η λεγόμενη "οικονομική ολιγαρχία" ) . Φυσικά στον Νέο Πολιτισμό δεν μπορεί να διατηρηθεί ο ίδιος στόχος .

Υπάρχουν διανοητές που προτείνουν νέα συστήματα επιλογής ηγετών της κοινωνίας ( Οπαδοί της Αρισταρχίας , Αριστοδημοκρατίας , Άμεσης Δημοκρατίας ) . Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ουδέποτε αποσκοπούσε στο να οικοδομήσει μια υγιή κοινωνία ( ούτε δύναται άλλωστε ) .
Κάποιες λεπτομέρειες επ αυτού θα βρείτε στην σελίδα ( FACEBOOK ) της "Παγκοσμια Κυβερνηση Φιλοσοφων" που είναι προς το παρόν η ηγεσία του Κινήματος της Μιλήτου .

Υπάρχουν διανοητές που προτείνουν αλλαγές σε αυτό που ονομάζουμε ΧΡΗΜΑ . Μέχρι και κατάργηση του χρήματος προτείνουν κάποιοι . Φυσικά οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ο ΤΟΚΟΣ , ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ , το ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ουδέποτε αποσκοπούσαν στο να οικοδομήσουν μια υγιή κοινωνία ( ούτε δύνανται άλλωστε ).

Υπάρχουν διανοητές που μιλούν για ανάγκη ΝΕΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ( Χορτοφάγοι και παραπλήσια ρεύματα ) . Οι σημερινές πολυεθνικές τροφίμων και φυτοφαρμάκων ουδέποτε αποσκοπούσαν στην οικοδόμηση μιας υγιούς κοινωνίας (ούτε δύνανται άλλωστε ) .

Υπάρχουν διανοητές που μιλούν για ανάγκη ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ . Η σημερινή Ιατρική των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών ουδέποτε αποσκοπούσε στην οικοδόμηση μιας υγιούς κοινωνίας ( ούτε δύναται άλλωστε ) .

Άλλοι διανοητές μιλούν για ανάγκη σεβασμού της βιοποικιλότητας , για ανακύκλωση πόρων , για περιορισμό της κατανάλωσης , για καθαρό περιβάλλον και αυτοπροσδιορίζονται ως ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ( αναφέρομαι στους τίμιους- όχι στους δήθεν ) . Αυτοί που κινούν τα νήματα της οικονομίας σήμερα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τέτοια θέματα ( ούτε δύνανται άλλωστε ) .
Άλλοι διανοητές ασχολούνται ιδιαίτερα με το δικαίωμα του ατόμου να επιλέγει σε τί κοινωνία θέλει να ζήσει . Τα μέχρι τώρα συστήματα του επιβάλλανε κάποιο μοντέλο χωρίς να τον ρωτήσουν . Ο Εθνικοσοσιαλισμός του είπε "Είτε θέλεις ετε όχι , θα ζήσεις σε μια μονοπολιτισμική/μονοφυλετική κοινωνία" . Ο Τραπεζισμός ( το κοινωνικό σύστημα που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες - γνωστό και ως "Νέα Τάξη" ) του λέει "Είτε θέλεις είτε όχι , θα ζήσεις σε μια πολυπολιτισμική/πολυφυλετική κοινωνία" . Ουδείς διανοήθηκε να αφήσει τον άνθρωπο ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ . Στο κάτω- κάτω ας το δούμε σαν πείραμα : Ποιό είδος κοινωνίας ( μονοπολιτισμική ή πολυπολιτισμική ) θα μπορέσει να παράγει καλά αποτελέσματα ( και να επιβιώσει ) και ποιό θα εξαφανιστεί .

Όλοι αυτοί οι διανοητές μιλούν για διαφορετικές όψεις του ιδίου πράγματος ( αν και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει μέχρι στιγμής ) !

Παράδειγμα : Ο Οπαδός της Νέας Ιατρικής , εάν είχε την εξουσία , απλώς θα έκοβε τα πόδια των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών ; Δεν θα άλλαζε το σύστημα εκλογής ηγετών ; Δεν θα άλλαζε κάτι στο χρήμα και τις τράπεζες ;
Επομένως όλοι αυτοί ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΝΕ !
Τον ίδιο ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ οραματίζονται .
Διότι περί Νέου Πολιτισμού μιλάμε . Θα αλλάξουν όλα συθέμελα .
Όλοι αυτοί οι διανοητές αγωνίζονται χωρίς να συντονίζονται μεταξύ τους . Χωρίς να πληρώνονται απο κάπου . Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός , δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό τομέα του Νέου Πολιτισμού . Αποτελούν ΚΙΝΗΜΑ .

ΤΟ ΚΑΙΝΟΝ ( το καινούργιο , το νέο ) πλησιάζει .

Θα έχει άλλο τρόπο επιλογής ηγετών .
Θα έχει μεγάλες αλλαγές σε αυτό που ονομάζεται ΧΡΗΜΑ .
Και αφού αλλάξουν τα προηγούμενα δύο , θα κρατηθεί η παλαιά σάπια θρησκεία ; Όχι βέβαια ! Κάτι καινούργιο χρειάζεται .

Και αφού αλλάξουμε πολιτικό σύστημα , οικονομικό σύστημα και θρησκεία θα κρατήσουμε ανέπαφη την (σκουπιδο)διατροφή μας ; Θα τυραννάμε με φρικτές μεθόδους τα ζώα για λίγο κρέας της κακιάς ώρας ; Απίθανο. Κάτι καινούργιο χρειάζεται .

Και αφού αλλάξουμε πολιτικό σύστημα , οικονομικό σύστημα , θρησκεία και διατροφή θα κρατήσουμε ανέπαφη την Ιατρική των πολυεθνικών ; Απίθανο . Κάτι καινούργιο χρειαζόμαστε .

Και αφού αλλάξουμε όλα τα προηγούμενα θα αφήσουμε να παράγονται αθρόα ανόητα καταναλωτικά αγαθά ; Εντελώς απίθανο . Κάποια νέα φιλοσοφία θα χρειαστούμε .

Και αν αλλάξουμε όλα τα προηγούμενα θα αφήσουμε το σημερινό ανόητο εκπαιδευτικό σύστημα απείραχτο ; Δεν θα το αλλάξουμε και αυτό ; Και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης ; Δεν θα το αλλάξουμε και αυτό ; Και αυτή την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πολυπολιτισμικότητα ή μονοπολιτισμικότητα ; Θα την αφήσουμε απείραχτη ;

Το ΚΑΙΝΟΝ έχει 6 ( τουλάχιστον ) όψεις αναπόσπαστα συνδεδεμένες .

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ εκπροσωπεί το ΚΑΙΝΟΝ . Περιλαμβάνει τις 6 ομάδες διανοητών . Διήθηση υπάρχει μεταξύ των ομάδων . Πχ αυτοί που μιλάνε για την Αρχαία Ελληνική Εθνική Θρησκεία σε μεγάλο ποσοστό είναι συγχρόνως υπέρμαχοι και του νέου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και της νέας διατροφής και της νέας Ιατρικής και της Οικολογίας .

Το Κίνημα της Μιλήτου ΔΕΝ είναι πολιτικό κόμμα . Ίσως στο μέλλον να εμφανισθούν τίμια οικολογικά κόμματα ή κόμματα που να προτάσουν κάποια άλλη απο τις 6 μεταρρυθμίσεις . Αυτά θα ΑΝΗΚΟΥΝ στο μεγάλο σύνολο του Κινήματος της Μιλήτου . Θα είναι υποσύνολα .
Είναι προφανές οτι αυτό το παιγνίδι που λέγεται κόμματα-εκλογές είναι στημένο . Για να μπείς στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να είσαι μέρος του συστήματος και να λάβεις βοήθεια απο τα άλλα εξαρτήματα του συστήματος ( τράπεζες , ΜΜΕ , ιερατείο ... ) . Γι αυτό το πρώτο μέλημα του Κινήματος της Μιλήτου είναι ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ : η διασπορά των νέων ιδεών .
Οταν οι νέες ιδέες θα έχουν κατακτήσει το 5 % του πληθυσμού , τότε θα εξετάσουμε ποιό θα είναι το επόμενο βήμα .

Όλοι έχουν λόγο να υποστηρίξουν το Κίνημα της Μιλήτου :
# Οι ειλικρινείς Εθνικοσοσιαλιστές : Διότι τους δίνει το δικαίωμα να έχουν μια περιοχή όπου θα οικοδομήσουν την κοινωνία που ονειρεύονται .
# Οι ειλικρινείς Κομμουνιστές- Διεθνιστές : Διότι τους δίνει το δικαίωμα να έχουν μια περιοχή όπου θα οικοδομήσουν την κοινωνία που ονειρεύονται .
# Οι ειλικρινείς οπαδοί του Καπιταλισμού ( αν πράγματι υπάρχουν ) : Διότι τους δίνει το δικαίωμα να έχουν μια περιοχή όπου θα οικοδομήσουν την κοινωνία που ονειρεύονται . Το Κίνημα της Μιλήτου δεν φοβάται το ΠΑΛΑΙΟΝ διότι γνωρίζει πολύ καλά οτι σύντομα θα παρακμάσει και θα εξαφανιστεί .

----------------------------------------------------

Μίλητος = Η πατρίδα του Θαλή . Η γενέτειρα της επιστημονικής σκέψης . Απο εκεί ξεκίνησε το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ( ο κλασσικός Ελληνικός Πολιτισμός )
Επειδή κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ετοιμάζεται να αναδυθεί ( στην ίδια γραμμή πορείας με του Θαλή ) θεωρήσαμε πρέπον να του δοθεί όνομα σχετικό με την Μίλητο και τον Θαλή .

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ένα κίνημα που περιλαμβάνει τις 6 ομάδες διανοητών .

Η απαρχή του Κινήματος θα πρέπει να αναζητηθεί στον Πυθαγόρα , τον Θαλή και τον Πλάτωνα που πρώτοι υπέδειξαν τις ατέλειες του πολιτικοκοινωνικού συστήματος της εποχής τους . Απο εκείνο το πολιτικοκοινωνικό σύστημα προέκυψε ο σημερινός "Δυτικός Πολιτισμός" που φέρει τις ίδιες ( και χειρότερες ατέλειες ) . Πολλοί μεταγενέστεροι διανοητές περπάτησαν τον δρόμο που άνοιξαν οι τρείς αρχαίοι φιλόσοφοι . Θα αρκεστούμε εδώ να αναφέρουμε τους τελευταίους μόνο :

#  Γεώργιος   Γεμιστός  ή  Πλήθων

#  Τομάζο  Καμπανέλλα

# Αν και δεν έχουμε μελετήσει εξoνυχιστικά τις ιδέες των Henry David Thoreau ( https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_David_Thoreau ) και του Ted Kaczynski ( http://www.washingtonpost.com/…/unabomber/manifesto.text.htm ) καταλαβαίνουμε οτι ανήκουν στο Κίνημα της Μιλήτου .
# Ο Pentti Linkola ( http://lofos.info/pythas/Pentti%20linkola.pdf ) εμπλούτισε το ιδεολογικό οπλοστάσιο ( κακώς μερικοί τον αναφέρουν ως θεωρητικό αποκλειστικά του Εθνικοσοσιαλισμού ) .
# Οι διανοητές του κινήματος Deep Ecology συνέχισαν το έργο ( τo Deep Ecology σήμερα έχει απορροφηθεί απο το Κίνημα της Μιλήτου ) .

Η μεταγενέστερη φιλοσοφική έρευνα απάντησε σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα έτσι ώστε σήμερα το Κίνημα της Μιλήτου να είναι το αρτιότερο , ιδεολογικά , κίνημα .


Το όνομα του Κινήματος είναι επινόηση του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη ( που διέγνωσε και την ύπαρξη του Κινήματος ) .
--------------------------------------------------
Ο Καζαντζάκης , κάπου μεταξύ 1926 και 1936 έγραψε :
"Περνούμε μια δαιμονική καμπή της Ιστορίας. Έχει πλήθος ονόματα : μίσος , πόλεμος , προδημιουργία , χάος . Μα άν μπορέσουμε να δούμε καθαρά και να πολεμήσουμε τίμια , ως το τελικό όνομα που θα μείνει θα είναι τούτο : Νέος Πολιτισμός .
( ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ - ΙΣΠΑΝΙΑ )

-------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ
(ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ )

Για να μεταβούμε σε έναν Νέο Πολιτισμό χρειάζονται δύο ( τουλάχιστον ) βήματα :

Α) Ο δρόμος προς τις θέσεις εξουσίας να ανοίξει για τους ΤΙΜΙΟΥΣ ( τίμιος = αυτός που βάζει τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω απο τις δικές του ανάγκες ) .
Για να γίνει αυτό χρειάζονται τα παρακάτω οκτώ μέτρα :

1) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ( τα ΜΜΕ ) δεν θέλουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών ούτε στα χέρια της κυβέρνησης των Αθηνών . Είναι αδιανόητο οι συχνότητες να πωλούνται και να αγοράζονται . Θέλουμε οι συχνότητες να ανήκουν στους δήμους και αυτοί που κρατούν μικρόφωνο να εκλέγονται από τον λαό όπως κι οι δημοτικοί σύμβουλοι .
2) Θέλουμε η ανάμειξη στην πολιτική να είναι απαλλαγμένη τελείως απο έξοδα ( παράβολου , ψηφοδελτία κλπ ) . Έτσι και ο πιό φτωχός θα μπορεί να είναι υποψήφιος .
3) Δεν θέλουμε να καταμετρά τις ψήφους μας μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
4) Οι πολιτικοί θέλουμε να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν .
5) Δεν θέλουμε οι πολιτικοί να αποφασίζουν για τον μισθό τους . Αυτοί που τους εξέλεξαν να αποφασίζουν . Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτικοί να είναι προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ .
6) Θέλουμε να καταργηθεί η ΑΣΥΛΙΑ των πολιτικών ( και όλα τα άλλα προνόμιά τους ) .
7) Θέλουμε να καταργηθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ των κομμάτων .
8) Ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και προβιβασμό δικαστικών , αστυνομικών και στρατιωτικών ( ακόμη και ιερέων ! ) είτε ο ίδιος είτε με εκλέκτορες που επιλέγει ο ίδιος .

Β) Το δεύτερο βήμα είναι να αφαιρεθεί η δύναμη απο τους ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΡΗΜΑ . Διότι σήμερα οι Κατέχοντες το Χρήμα διοικούν . Αυτό είναι απαράδεκτο . Οι διοικούντες πρέπει να είναι οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΗΘΟΣ και όχι οι πλούσιοι σε χρήμα .

Πρώτοι δυνατοί του χρήματος είναι τραπεζίτες . Για να χάσουν την δύναμή τους ( και για να μην ξαναδημιουργηθούν ) προτείνουμε αυτά τα μέτρα :
# ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ . Εάν γίνεις πολύ πλούσιος , γίνεσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την κοινωνία . Μπορείς να λαδώνεις αστυνομικούς , δικαστές , ιατροδικαστές , νομοθέτες ....
Θα απαντήσει ο άλλος "Μα εγώ έχω ταλέντο στις επιχειρήσεις . Αν με αφήσετε μπορώ να γίνω ένας εξαιρετικά επιτυχημένος βιομήχανος ζυμαρικών . Όλη η Ελλάδα απο εμένα να αγοράζει !" .
Ανταπαντούμε : "Όχι φίλε μου . Δεν θέλουμε να κλείσεις 100 βιοτεχνίες ζυμαρικών και να υπάρχει μόνο η βιομηχανία σου . Διότι όταν θα είσαι ο μόνος δεν ξέρουμε ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ μέσα στα ζυμαρικά . Και , επιπλέον , δεν θέλουμε τόση οικονομική δύναμη στα χέρια ΕΝΟΣ ατόμου" .

# ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ . Δεν μπορεί να είσαι φτωχότερος απο ένα κατώτατο όριο . Δηλαδή ένα σπίτι και ένα χωράφι θα το δικαιούνται όλοι και όσο ζούν δεν θα μπορούν να το χάσουν.

# ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ . Δεν μπορεί κανείς να πουλά CDS . Δηλαδή αγοράζω εγώ απο μια τράπεζα ένα συμβόλαιο που λέει οτι ΕΑΝ χρεωκοπήσει η Ελλάδα εγώ θα πάρω κάποιο ποσόν . Και μετά έχω κάθε λόγο να κάνω την Ελλάδα να χρεωκοπήσει !!!

# ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ . Δεν μπορεί κανείς να τυπώνει χαρτονομίσματα έτσι , στα καλά καθούμενα . Το χαρτονόμισμα θα πρέπει να έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ( κατά προτίμηση τροφή ) .
Ιδέες περί χρήματος που έχει αντίκρυσμα την τροφή : http://lofos.info/pythas/tie-agatha.html

# ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ . Όποιοι θέλουν να οικοδομήσουν μια κοινωνία χωρίς χρήμα ( ανταλλαγή αγαθών ) θα λάβουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . Το πείραμα αυτό αξίζει να γίνει διότι όπου δεν υπάρχει χρήμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ αξιωματούχων .

# ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ . Ό,τι είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο ( κατοικίες , εργοστάσια κλπ ) θα το κατασκευάζει η Πολιτεία με τους φόρους που συγκεντρώνει . Ό,τι δεν είναι αναγκαίο δεν θα το παράγει . Καμμία ανάγκη δεν υπάρχει για ένα κατάστημα που δανείζει χρήμα . ΟΙ Ηγέτες της κοινωνίας θα αποφασίζουν τί χρειάζεται η κοινωνία ( και σε τί ποσότητες ) . Δεν θα το αποφασίζει η "αγορά" .

Αυτά είναι τα ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ μέτρα . Εάν εφαρμοστούν αυτά αποδυναμώνονται αυτομάτως και οι άλλοι δυνατοί του χρήματος ( Πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες , πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων , πολυεθνικές πετρελαίων και θρησκευτικά ιερατεία ) .
Αφού οι τίμιοι αναλάβουν την εξουσία , τί θα κάνουν για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πλανήτη σήμερα ;
Πόλεμοι
Φτώχεια
Ρύπανση - Μείωση βιοποικιλότητας
Εξάντληση φυσικών πόρων
Υπερπληθυσμός
Ασθένειες

Ασφαλώς πολλές λαμπρές ιδέες θα κατατεθούν . Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς πώς θα είναι η ανθρωπότητα μετά . Μπορούμε όμως να καταθέσουμε κάποιες εικασίες ( βλέπε την http://lofos.info/pythas/miletus-ikasies.html )

-----------------------------------------------------------------

Το Κίνημα της Μιλήτου ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει κόμμα . ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ όλα τα ΤΙΜΙΑ κόμματα που πολεμούν τους τραπεζίτες και τον σάπιο πολιτισμό τους .
Το Κίνημα της Μιλήτου κρατά ίσες αποστάσεις απο όλους τους ΤΙΜΙΟΥΣ θρησκευτές ασχέτως με ποιόν θεό επικαλούνται . Το ίδιο και με τα ΤΙΜΙΑ ιερατεία ( Τίμιο ιερατείο = Βάζει το συμφέρον της κοινωνίας ΠΑΝΩ απο την δική του επιβίωση ) . Δυστυχώς όλα τα ιερατεία δεν είναι τίμια . Κάποια είναι πρόθυμα να βυθίσουν την κοινωνία για να εξασφαλίσουν την δική τους επιβίωση ( ή καλοπέραση ) .
-------------------------------------------------------------------

Το Κίνημα της Μιλήτου και οι άλλοι ( που μιλούν για σωτηρία ) : http://lofos.info/pythas/miletus-alloi.html

-------------------------------------------------

ΒΑΘΜΙΔΕΣ
28-11-2019

ΠΡΩΤΗ   ΒΑΘΜΙΔΑ  -  ΒΑΣΙΚΟΣ  ΚΑΝΩΝ   (  ΙΣΧΥΕΙ  ΓΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ  ΛΟΓΙΚΑ  ΟΝΤΑ ΤΟΥ  ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ) .  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ  ΑΥΤΙΑ  ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ .
Ο  άνθρωπος   έχει  σκοπό  να  μειώνει  την  Εντροπία   ό,που   αυτό  είναι  εφικτό  .
Με   πιο απλά   λόγια :  1) Να  κάνει   κάποιο    ζωντανό  όν  καλύτερο  απο  τον  άνθρωπο .  2)  Να  διασπείρει  αυτό  το  όν  σε άλλους  πλανήτες  και στο  μεσοπλανητικό  διάστημα  . 3) Να  προστατεύει   όλα  τα   ζωντανά  όντα   απο   μή  βιολογικές    απειλές  (  μετεωρίτες ,  υπερηφαίστεια ,  σουπερνόβα  κλπ  )  .
Ακόμη  πιο  απλά  λόγια  :  Το  ΚΑΛΥΤΕΡΟ    ζωντανό   όν   πρέπει  να  είναι  απο  ηλεκτρονικά   κυκλώματα  .  Απρόσβλητο  απο  ασθένειες  ,  γήρας  , θάνατο  ,  φόβους  ,  βλακεία .
 Απόρροιες   του  Βασικού   Κανόνα     είναι   :    "ΔΕΝ  ΕΙΣΑΙ  ΑΦΕΝΤΙΚΟ  ΤΗΣ  ΦΥΣΗΣ. ΕΞΑΡΤΗΜΑ  ΕΙΣΑΙ   ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ"    και   "ΔΕΝ  ΘΑ  ΕΙΣΑΙ   ΠΑΝΤΑ  ΕΣΥ  ΤΟ  ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ  ΠΛΑΣΜΑ  ΤΟΥ  ΠΛΑΝΗΤΗ"        ) 

----------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΒΑΘΜΙΔΑ   (  ΙΣΧΥΕΙ  ΓΙΑ  ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ  ΟΝΤΑ ΤΗΣ  ΓΗΣ  Ή  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΟΜΟΙΩΝ  ΠΛΑΝΗΤΩΝ ) .  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ  ΑΥΤΙΑ  ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ  .
Ο  Νέος  Πολιτισμός   θα έχει  3  αρχές  : 
1)  Μείωνε  την  Εντροπία  ό, που  αυτό   είναι  εφικτό   ( Βασικός   Κανών -  βλέπε λεπτομέρειες  στο  προηγούμενο  εδάφιο ) .
2)  Η  ανθρωπότητα  αποτελείται  απο  2  υποείδη  (  Άνθρωπος   Αρχαϊκός  και  Άνθρωπος  Φιλόσοφος )  .  Την εξουσία  πρέπει  να  την  έχει  ο  Φιλόσοφος  .
3)  Οι  αβρααμικές   θρησκείες   δεν  είναι συμβατές  με  τον  Νέο   Πολιτισμό  .  Μια  Νέα   Θρησκεία  χρειάζεται  ειδικά  για τον  Άνθρωπο  Φιλόσοφο . 
-------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΤΗ   ΒΑΘΜΙΔΑ  (  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ )
Μια  Παγκόσμια  Κυβέρνηση   Φιλοσόφων    (ΠΚΦ )  χρειάζεται  για  να σωθεί  ο  πλανήτης  .  Η  κυβέρνηση  αυτή  θα  αφήνει  τις  κοινωνίες   να  επιλύουν  τα   προβλήματά  τους   όπως  αυτές  νομίζουν καλύτερα  . 
Τί  όρια  θα  θέσει   στις  τοπικές  κοινωνίες  :
Μπορείτε   να  κάνετε  ό,τι  θέλετε   αρκεί  να  μην  παραβιάσετε   τον   Βασικό   Κανόνα  .  Με  απλά  λόγια  ( για  τον  πολύ  κόσμο )  :  Κάντε  ό,τι  θέλετε   αλλά  χωρίς  να  ενοχλείτε   τους  άλλους  και  τις  επόμενες  γενιές  . 
Συγκεκριμένα  η  ΠΚΦ   θα  εποπτεύει   εκ  του  μακρόθεν   έτσι  ώστε 
-   Να  μην   αυξηθούν   πέρα  απο  τα  ανεκτά  όρια    οι   άρρωστοι  και  οι  ηλίθιοι  .
-  Να  μην  αυξηθεί   πέρα  απο  τα   ανεκτά  όρια  ο ανθρώπινος  πληθυσμός  .
-  Να  μην   αυξηθεί  πέρα  απο τα  ανεκτά  όρια   ο  πλούτος   κανενός    ( πλούσιος  θεωρείται  όποιος  μπορεί  να    δωροδοκήσει      δικαστικό ,  αστυνομικό  ,  δημοσιογράφο ,  πολιτικό )


  ΠΟΙΟΙ    ΑΝΗΚΟΥΝ  ΣΤΟ  ΚΙΝΗΜΑ  ΤΗΣ   ΜΙΛΗΤΟΥ 

20-9-2018
-   Όσοι    λένε  οτι  η  εφεύρεση  "κόμμα"    θα  πρέπει  να  πεταχτεί  στα  σκουπίδια  .
-  Όσοι   λένε  οτι  πρέπει  να  καταργηθεί  η  ΑΣΥΛΙΑ  των  πολιτικών  .
-  Όσοι    λένε   οτι   οι  αμοιβές  των  πολιτικών  πρέπει    να  περικοπούν  δραστικά .
-  Όσοι  λένε  οτι  δεν  πρέπει  να  υπάρχουν  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ   ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
-  Όσοι   λένε  οτι   δεν  πρέπει  να  δημιουργεί  κανείς   χρήμα  εκ  του  μηδενός .
-  Όσοι  λένε  οτι  δεν  πρέπει  να  υπάρχει  ΤΟΚΟΣ  .
-  Όσοι  λένε    οτι   δεν  πρέπει  να  υπάρχει  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ  ΧΡΗΜΑ 
-  Όσοι  λένε    οτι   δεν  πρέπει  να  υπάρχουν  CDS  .
-  Όσοι  λένε    οτι    πρέπει  να  υπάρχει    όριο   στον  πλούτο   και  την  φτώχεια . 
-  Όσοι    είναι υπέρ  της     Ανταλλακτικής  Οικονομίας  ( κοινωνία   χωρίς  χρήμα )
-  Όσοι  λένε    οτι   δεν  πρέπει  να   καλλιεργούνται     γενετικά  τροποποιημένα  φυτά  (  τα  λεγόμενα  "μεταλλαγμένα" ) 
-  Όσοι  λένε    οτι   το  έχουμε  παρακάνει  με   την  κατανάλωση  ζωϊκών    προϊόντων   και  πρέπει  να   τα  μειώσουμε .
-  Όσοι  λένε    οτι   οι  φαρμακευτικές    εταιρείες    έχουν  γίνει    επικίνδυνα  ισχυρές   και   εμποδίζουν  την   ιατρική  έρευνα  και  την  διάδοση   πληροφοριών    γύρω  απο  ιατρικά  θέματα .  Υπάρχει   μόνο  μία     συγκεκριμένη   πρόταση   (  εξ  όσων  γνωρίζω )   για  το  πώς  θα  περικοπεί    η  δύναμη  των  φαρμακευτικών  εταιρειών  :   Οι   εφευρέτες   να  πληρώνονται  εφ'  άπαξ  απο  το  κράτος  ( κάποιο  βραβείο  για  την  ανακάλυψή  τους )   αλλά  μετά   η  γνώση  αυτή  να είναι  ελεύθερη  για  όλους  .  Έτσι  και  κίνητρο   για  έρευνα  θα  υπάρχει    και    δεν  θα  υπάρχουν  οι  πατέντες   που   επιτρέπουν  στις  εταιρείες  να  θησαυρίζουν  . 
-  Όσοι   θέλουν  την ελεύθερη  καλλιέργεια  της  κάνναβης  .
-  Όσοι    σήμερα   αυτοαποκαλούνται   "οικολόγοι"  και  δεν  χρηματοδοτούνται    απο  σκοτεινά  κέντρα .
-   Όσοι  λένε  οτι    δεν  πρέπει  τα  θρησκευτικά  ιερατεία  να  πληρώνονται  απο το  Δημόσιο  Ταμείο  .
-  Όσοι   λένε  οτι  δεν  πρέπει  τα  θρησκευτικά  ιερατεία    να κατέχουν  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .
- Όσοι  λένε  οτι  τα  θρησκευτικά ιερατεία  θα  πρέπει   να  εκλέγονται  ΕΚ  ΤΩΝ  ΚΑΤΩ  ΠΡΟΣ  ΤΑ  ΑΝΩ   και  όχι  εκ  των  άνω .

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΙΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

31-8-2018
Ένας τίμιος πολιτικός σχηματισμός τί θα έπρεπε να εξαγγείλει για να συγκινήσει καρδιές ;
Θα έπρεπε να πεί οτι εκφράζει τον ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ . Δεν αποσκοπεί σε μικρομερεμέτια και σοβαδίσματα της καταρρέουσας κοινωνίας αλλά σε ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ του παλαιού και ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ του νέου .
Ένας Νέος Πολιτισμός σημαίνει αλλαγές σε
- Σύστημα εκλογής ηγετών της κοινωνίας ( Πολιτικό Σύστημα )
- Οικονομικό σύστημα
- Ιατρική
- Διατροφή
- Θρησκεία
- Σχέση μας με τα άλλα πλάσματα του πλανήτη

Οπότε θα έπρεπε να εξαγγείλει και συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει χωρίς όμως να δημιουργεί τον φόβο οτι ο πολίτης θα είναι απλός θεατής ενός αυταρχικού καθεστώτος . Ο πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται οτι μπορεί "να κόψει και να ράψει" τους νόμους στα μέτρα του .

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : Αυξημένες νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες στους Δήμους . Το δόγμα θα είναι "ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ" . Όλα τα προβλήματα θα λύνονται σε Δημοτικό ή Νομαρχιακό επίπεδο . Μόνο θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας θα απασχολούν την Ανώτατη Βαθμίδα της Κυβέρνησης . Συντάξεις , Υγεία , Δικαισύνη , Αστυνόμευση , Πληροφόρηση ( ΜΜΕ ) , Εργασία θα είναι στα χέρια των Δήμων . Ούτε ένα ΜΜΕ σε χέρια ιδιώτη . Κάθε Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει εάν υπάρχει ασυλία ή άλλα προνόμια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους . Η αμοιβή των εκλεγμένων αντιπροσώπων θα αποφασίζεται απο κάθε Δήμο ξεχωριστά . Άμεση δυνατότητα ανάκλησης οποιοδήποτε εκλεγμένου που φαίνεται ανεπαρκής . Ο κάθε Δήμος θα αποφασίσει εάν αποδέχεται την ύπαρξη κομμάτων στο εσωτερικό του .     Ο κάθε Δήμος θα αποφασίσει εάν δεχτεί ή όχι λαθρομετανάστες και hot spot . Ο κάθε Δήμος θα έχει τους δικούς του νόμους ( πχ αλλού μπορεί να υπάρχει η θανατική ποινή και αλλού όχι ).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : Ο κάθε Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει
α) Εάν θα μπορεί να δημιουργεί χρήμα εκ του μηδενός
β) Εάν υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες
γ) Εάν υπάρχει τόκος
δ) Εάν υπάρχει χρήμα
Θα διευκολυνθεί η δημιουργία Δήμων όπου δεν θα υπάρχει χρήμα .

ΙΑΤΡΙΚΗ : Θα διευκολυνθεί η δημιουργία σχολών Εναλλακτικής Ιατρικής . Ο κάθε Δήμος θα αποφασίσει εάν αξιοποιήσει τους εναλλακτικούς θεραπευτές που ήδη υπάρχουν . Ο κάθε Δήμος θα αποφασίσει εάν επιτρέψει την καλλιέργεια και χρήση κάνναβης . Ο κάθε Δήμος θα αποφασίσει την στάση του απέναντι στα ναρκωτικά . Θα αλλάξει το σύστημα ευρεσιτεχνιών . Ο εφευρέτης θα ανταμείβεται γενναία απο το Κράτος αλλά η ανακάλυψή του θα είναι ελεύθερη για να την χρησιμοποιήσει ο καθένας . Έτσι και το κίνητρο της έρευνας θα υπάρχει αλλά δεν θα υπάρχουν οι πατέντες που επιτρέπουν στις φαρμακευτικές εταιρείες να γιγαντώνονται και να εξαγοράζουν τους πάντες .

ΔΙΑΤΡΟΦΗ : Θα διευκολυνθεί η δημιουργία Δήμων χορτοφάγων όπου θα δοκιμασθούν διάφορες ιδέες για διατροφή χωρίς ζωϊκά προϊόντα . Η χορτοφαγική διατροφή ταλαιπωρεί λιγότερο το περιβάλλον και θα πρέπει να της δώσουμε την προσοχή που της αξίζει . Θα μειωθούν οι βοσκότοποι προς όφελος των Προστατευόμενων Περιοχών .

ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Κάθε Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει
- Εάν έχει θρησκευτικό ιερατείο αμειβόμενο απο το Δημόσιο Ταμείο
- Εάν το ιερατείο εκλέγεται απο τον λαό ή εκ των άνω .
- Εάν το ιερατείο διαθέτει Εκκλησιαστική Περιουσία .

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ : Κάθε Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει
- Εάν θα επιτρέπονται κατοικίδια ζώα συντροφιάς ( σκύλοι , γάτες , πουλιά , φίδια κλπ )
- Εάν θα επιτρέπεται το κυνήγι

ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ   (6-6-2017)
Όσοι πάσχουν απο διαβήτη τύπου 2 έχουν διάφορα συμπτώματα : καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ( μια πάθηση που επηρεάζει την όραση) , νεφρική ανεπάρκεια .
Αυτά όμως είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ . Η γενεσιουργός αιτία είναι οτι για κάποιο λόγο ( άγνωστο ) η γλυκόζη δεν μπορεί να μπεί στα κύτταρα . Αν μπορούσαμε να εξαλείψουμε αυτή την αιτία όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα θα εξαφανιζόταν .
Μια παρόμοια λογική υπάρχει και για τα κοινωνικά φαινόμενα : Η σημερινή κοινωνία έχει πολλά στραβά . Αν μπορούσαμε να εξαλείψουμε την μία και μοναδική ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΑ , όλα θα διορθωνόταν .
Οι υπέρμαχοι της Νέας Διατροφής λένε "Όλα θα διορθωθούν εάν αλλάξουμε την διατροφή . Αν μειώσουμε δραστικά τα ζωϊκά προϊόντα στο πιάτο μας , το μυαλό θα δουλεύει καλύτερα και θα συμπεριφερόμαστε καλύτερα" .
Οι υπέρμαχοι της Νέας Ιατρικής Λένε "Όλα θα διορθωθούν αν πάψουν να ελέγχουν την Ιατρική οι φαρμακευτικές εταιρείες . Όταν θα απαλλαγούμε απο τα σκουπιδοφάρμακα , θα σκεπτόμαστε ( και θα πράττουμε ) καλύτερα .

Οι υπέρμαχοι της Νέας Οικονομίας λένε " Όλα θα διορθωθούν αν επιφέρουμε αλλαγές στο ΧΡΗΜΑ . Δηλαδή ή να το καταργήσουμε ή να απαγορέψουμε την λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών ή να απαγορεύσουμε την δημιουργία χρήματος απο το αέρα ή όλα αυτά μαζί " .
Οι υπέρμαχοι της Νέας Πολιτικής λένε " Όλα θα διορθωθούν αν αλλάξουμε τον τρόπο εκλογής των πολιτικών ηγετών . Δηλαδή να πάμε στην Άμεση Δημοκρατία ή στην Αρισταρχία" .
Οι αρχαιοελληνιστές λένε "Όλα θα αλλάξουν αν αλλάξει η θρησκεία . Αν απαλλαγούμε απο τα ιερατεία των τριών αβρααμικών θρησκειών , θα ανοίξει ο νούς του ανθρώπου" .
Οι τίμιοι οικολόγοι λένε "Όλα θα αλλάξουν εάν σεβόμαστε περισσότερο το περιβάλλον και δεν το υποβαθμίζουμε" .
Υποστηρίζω οτι και τα έξη προαναφερθέντα υπορρεύματα του Κινήματος της Μιλήτου κάνουν λάθος !
Και , για να σας προϊδεάσω , θέτω την ερώτηση : "ΠΟΙΟΣ θα αλλάξει την διατροφή , τα φάρμακα , το χρήμα , το πολιτικό σύστημα , την θρησκεία , την περιβαλλοντική πολιτική ; " Το καθεστώς των τραπεζιτών ; Αποκλείεται . Έστω και ΜΙΑ τέτοια αλλαγή αν κάνει θα είναι σαν να αυτοκτονεί .
Υποστηρίζω λοιπόν οτι πράγματι , υπάρχει ΜΙΑ γενεσιουργός αιτία και αυτή είναι η εξής :
ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !
Δεν είμαι ο πρώτος που το λέω .
Γιατί όμως οι τίμιοι και ικανοί δεν αναλαμβάνουν δράση ; Εδώ έχω τρία σενάρια :
α) Είναι απελπιστικά λίγοι . Αν ισχύει κάτι τέτοιο , η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη . Δεν υπάρχει σωτηρία .
β) Είναι πολύ συνεσταλμένοι . Ο τίμιος και ικανός φαντάζει σαν ΟΥΦΟ σε έναν κόσμο ηλιθίων . Οπότε πρέπει κάποιοι να πάρουν το θάρρος και να τραβήξουν μπροστά . Αυτό θα δώσει κουράγιο στους υπόλοιπους να βγούν απο την κρυψώνα τους .
γ) Δεν υπάρχει ακόμη η κατάλληλη ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που θα πυρακτώσει τις καρδιές των τίμιων και ικανών . Παρατηρούμε εσχάτως κάτι απατεωνίσκους που ρίχνουν μια ιδέα και πυρακτώνουν κάποιες καρδιές . Και βλέπεις ανθρώπους , που μέχρι χθές καθόταν στον καναπέ , να πετάγονται και να μεταμορφώνονται σε πρώτης τάξεως αγωνιστές !
Εάν αυτή είναι η αιτία , η Νέα Θρησκεία είναι έτοιμη ( βλέπε το θεμελιώδες κείμενο στην https://www.facebook.com/thriskiafilosof/ )


Υ.Γ. Ας υποθέσουμε οτι έρχεται ένας πανίσχυρος εξωγήϊνος και επιβάλλει δια της βίας την αλλαγή στην διατροφή , την Ιατρική , το χρήμα , την θρησκεία κλπ . Όταν φύγει οι κακοί άνετα θα μας ξαναγυρίσουν στην προτέρα κατάσταση εάν οι τίμιοι και ικανοί παραμείνουν παθητικοί και άβουλοι ! Επομένως οι θεσμοί δεν μας σώζουν αν δεν υπάρχουν οι Φύλακες των θεσμών .

 -------------------------

ΠΩΣ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ
(ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ )

Για να μεταβούμε σε έναν Νέο Πολιτισμό χρειάζονται δύο ( τουλάχιστον ) βήματα :

Α) Ο δρόμος προς τις θέσεις εξουσίας να ανοίξει για τους ΤΙΜΙΟΥΣ ( τίμιος = αυτός που βάζει τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω απο τις δικές του ανάγκες ) .
Για να γίνει αυτό χρειάζονται τα παρακάτω οκτώ μέτρα :

1) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ( τα ΜΜΕ ) δεν θέλουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών ούτε στα χέρια της κυβέρνησης των Αθηνών . Είναι αδιανόητο οι συχνότητες να πωλούνται και να αγοράζονται . Θέλουμε οι συχνότητες να ανήκουν στους δήμους και αυτοί που κρατούν μικρόφωνο να εκλέγονται από τον λαό όπως κι οι δημοτικοί σύμβουλοι .
2) Θέλουμε η ανάμειξη στην πολιτική να είναι απαλλαγμένη τελείως απο έξοδα ( παράβολου , ψηφοδελτία κλπ ) . Έτσι και ο πιό φτωχός θα μπορεί να είναι υποψήφιος .
3) Δεν θέλουμε να καταμετρά τις ψήφους μας μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
4) Οι πολιτικοί θέλουμε να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν .
5) Δεν θέλουμε οι πολιτικοί να αποφασίζουν για τον μισθό τους . Αυτοί που τους εξέλεξαν να αποφασίζουν . Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτικοί να είναι προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ .
6) Θέλουμε να καταργηθεί η ΑΣΥΛΙΑ των πολιτικών ( και όλα τα άλλα προνόμιά τους ) .
7) Θέλουμε να καταργηθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ των κομμάτων .
8) Ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και προβιβασμό δικαστικών , αστυνομικών και στρατιωτικών ( ακόμη και ιερέων ! ) είτε ο ίδιος είτε με εκλέκτορες που επιλέγει ο ίδιος .

Β) Το δεύτερο βήμα είναι να αφαιρεθεί η δύναμη απο τους ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΡΗΜΑ . Διότι σήμερα οι Κατέχοντες το Χρήμα διοικούν . Αυτό είναι απαράδεκτο . Οι διοικούντες πρέπει να είναι οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΗΘΟΣ και όχι οι πλούσιοι σε χρήμα .

Πρώτοι δυνατοί του χρήματος είναι τραπεζίτες . Για να χάσουν την δύναμή τους ( και για να μην ξαναδημιουργηθούν ) προτείνουμε αυτά τα μέτρα :
# ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ . Εάν γίνεις πολύ πλούσιος , γίνεσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την κοινωνία . Μπορείς να λαδώνεις αστυνομικούς , δικαστές , ιατροδικαστές , νομοθέτες ....
Θα απαντήσει ο άλλος "Μα εγώ έχω ταλέντο στις επιχειρήσεις . Αν με αφήσετε μπορώ να γίνω ένας εξαιρετικά επιτυχημένος βιομήχανος ζυμαρικών . Όλη η Ελλάδα απο εμένα να αγοράζει !" .
Ανταπαντούμε : "Όχι φίλε μου . Δεν θέλουμε να κλείσεις 100 βιοτεχνίες ζυμαρικών και να υπάρχει μόνο η βιομηχανία σου . Διότι όταν θα είσαι ο μόνος δεν ξέρουμε ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ μέσα στα ζυμαρικά . Και , επιπλέον , δεν θέλουμε τόση οικονομική δύναμη στα χέρια ΕΝΟΣ ατόμου" .

#  ΟΡΙΟ  ΣΤΗΝ  ΦΤΩΧΕΙΑ .  Δεν  μπορεί  να  είσαι  φτωχότερος  απο  ένα  κατώτατο   όριο .  Δηλαδή  ένα  σπίτι  και  ένα  χωράφι  θα  το  δικαιούνται  όλοι  και  όσο  ζούν  δεν  θα  μπορούν  να  το  χάσουν.

# ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ . Δεν μπορεί κανείς να πουλά CDS . Δηλαδή αγοράζω εγώ απο μια τράπεζα ένα συμβόλαιο που λέει οτι ΕΑΝ χρεωκοπήσει η Ελλάδα εγώ θα πάρω κάποιο ποσόν . Και μετά έχω κάθε λόγο να κάνω την Ελλάδα να χρεωκοπήσει !!!

# ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ . Δεν μπορεί κανείς να τυπώνει χαρτονομίσματα έτσι , στα καλά καθούμενα . Το χαρτονόμισμα θα πρέπει να έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ( κατά προτίμηση τροφή ) .
Ιδέες περί χρήματος που έχει αντίκρυσμα την τροφή : http://lofos.info/pythas/tie-agatha.html

# ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ . Όποιοι θέλουν να οικοδομήσουν μια κοινωνία χωρίς χρήμα ( ανταλλαγή αγαθών ) θα λάβουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . Το πείραμα αυτό αξίζει να γίνει διότι όπου δεν υπάρχει χρήμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ αξιωματούχων .

# ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ . Ό,τι είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο ( κατοικίες , εργοστάσια κλπ ) θα το κατασκευάζει η Πολιτεία με τους φόρους που συγκεντρώνει . Ό,τι δεν είναι αναγκαίο δεν θα το παράγει . Καμμία ανάγκη δεν υπάρχει για ένα κατάστημα που δανείζει χρήμα . ΟΙ Ηγέτες της κοινωνίας θα αποφασίζουν τί χρειάζεται η κοινωνία ( και  σε τί  ποσότητες ) . Δεν θα το αποφασίζει η "αγορά" .


Αυτά  είναι  τα  ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ    μέτρα .  Εάν εφαρμοστούν αυτά αποδυναμώνονται αυτομάτως και οι άλλοι δυνατοί του χρήματος ( Πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες , πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων , πολυεθνικές πετρελαίων και θρησκευτικά ιερατεία ) .
Αφού  οι  τίμιοι  αναλάβουν  την  εξουσία , τί  θα  κάνουν  για  τα  προβλήματα  που  ταλαιπωρούν  τον  πλανήτη  σήμερα ;
Πόλεμοι
Φτώχεια
Ρύπανση - Μείωση  βιοποικιλότητας
Εξάντληση  φυσικών  πόρων
Υπερπληθυσμός
Ασθένειες

Ασφαλώς  πολλές  λαμπρές   ιδέες  θα  κατατεθούν  .  Δεν  μπορούμε  να  προβλέψουμε   ακριβώς  πώς  θα  είναι   η  ανθρωπότητα  μετά .  Μπορούμε  όμως  να   καταθέσουμε  κάποιες  εικασίες  (  βλέπε   την  http://lofos.info/pythas/miletus-ikasies.html   )


-----------------------------------------------------------------

Το  Κίνημα  της   Μιλήτου  ούτε  είναι  ούτε  πρόκειται  να  γίνει   κόμμα .  ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ   όλα  τα   ΤΙΜΙΑ κόμματα   που  πολεμούν  τους  τραπεζίτες   και  τον  σάπιο  πολιτισμό  τους .
Το  Κίνημα  της    Μιλήτου   κρατά   ίσες  αποστάσεις  απο  όλους   τους  ΤΙΜΙΟΥΣ  θρησκευτές   ασχέτως  με  ποιόν  θεό  επικαλούνται .  Το  ίδιο  και  με  τα  ΤΙΜΙΑ   ιερατεία ( Τίμιο  ιερατείο = Βάζει  το  συμφέρον  της  κοινωνίας   ΠΑΝΩ  απο  την  δική  του  επιβίωση ) .  Δυστυχώς  όλα  τα  ιερατεία  δεν  είναι  τίμια . Κάποια  είναι  πρόθυμα  να  βυθίσουν  την  κοινωνία  για να  εξασφαλίσουν  την  δική  τους  επιβίωση  ( ή  καλοπέραση ) .

-------------------------------------------------------------------

Το   Κίνημα  της  Μιλήτου  και  οι  άλλοι  ( που  μιλούν  για  σωτηρία )  :  http://lofos.info/pythas/miletus-alloi.html  

--------------------------------------------------

Ειδήσεις   για  το  Κίνημα  της  Μιλήτου  : http://lofos.info/pythas/miletus-news.html

Το   Κίνημα  της  Μιλήτου  στο    FACEBOOK  : https://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1/1659746794249420

*********************************
Επικοινωνία    :    pitago99@gmail.com 

  Ήρθατε  απο    :      http://lofos.info/pythas/epanast.html 

 Αρχική  σελίδα  του  Πυθαγόρα :    http://lofos.info/pythas/index.html  

-------------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  ιστοσελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       ν e Α     e . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;