ΕΙΔΗΣΕΙΣ    ΓΙΑ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΦΙΛΟΣΟΦΩΝΘεμελιώδες  κειμενο  9-7-2014

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ :
Όσοι ασχολούνται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία κατοικούν μακρυά ο ένας απο τον άλλον . Υπάρχει ανάγκη στενότερης επικοινωνίας και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ανταλλαγής απόψεων .
Υπάρχει ανάγκη να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ επιτέλους ο Κήπος του Επίκουρου και η Πλατωνική ΠΟΛΙΤΕΙΑ !

Η ζωή στις πόλεις έχει γίνει αφόρητη . Υπάρχει άμεση ανάγκη "εξόδου" προς την ύπαιθρο .

Μας ταϊζουν σκουπίδια . Υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρουμε το θέμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ" στα χέρια μας . Να παράγουμε οι ίδιοι την τροφή μας και να ξέρουμε τί τρώμε . Ο κάθε ένας κάτοικος του χωριού ( είτε άνδρας είτε γυναίκα ) θα έχει περί τα 5 στρέμματα χωράφι και σπίτι ΜΕΣΑ στο χωράφι . Θα παράγει την τροφή του και δεν θα εξαρτάται απο κανένα αφεντικό . Μόνο απο τον ήλιο και την βροχή .

Η συμβατική Ιατρική δεν αποβλέπει στην θεραπεία του ασθενούς αλλά στον πλουτισμό των φαρμακοβιομηχανιών . Υπάρχει ανάγκη για ένα Ασκληπιείο που θα είναι συγχρόνως και το πρώτο πανεπιστήμιο άλλων μορφών Ιατρικής .
 Γυναίκες , στην πόλη , καταδικάζονται να δουλεύουν μια ζωή για ψίχουλα και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά . Υπάρχει ανάγκη για μια διαφορετική μορφή κοινωνίας όπου οι γυναίκες θα υποστηρίζονται οικονομικά απο ΟΛΗ την κοινότητα ( όχι απο ΕΝΑΝ και μοναδικό άνδρα ) όσο θα είναι έγκυες και για όσο χρόνο το παιδί τους δεν μπορεί να εργαστεί .
Θα μπορούν να επιλέγουν ΕΑΝ θέλουν ερωτική σχέση και με ΠΟΙΟΝ ( ή με ΠΟΙΟΥΣ ) .
Δεν θα έχουν το άγχος :
Θα ταιριάξω ;
Θα χωρίσω ;
Τί θα γίνουν τα παιδιά μου άν χωρίσω ;
Ποιός θα μας συντηρεί ;

'Ολες αυτές τις ανάγκες έρχεται να τις καλύψει το ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ . 'Ενα χωριό που θα κατοικείται απο ομοϊδεάτες . Θα είναι το πρώτο κύτταρο μιας ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ενός ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που θα γκρεμίσει τον παλαιό και παρηκμασμένο πολιτισμό όπως η Ρώμη ξεκίνησε απο ένα χωριουδάκι και κατέκτησε τον κόσμο . Όπως ο καρκίνος ξεκινά απο ένα μόνο κύτταρο και νικά έναν οργανισμό τρισεκατομμυρίων κυττάρων .
Το χωριό αυτό θα είναι ο καρκίνος στα σπλάχνα της σημερινής παρηκμασμένης κοινωνίας .

Εάν σας φαίνεται καλή η ιδέα δηλώστε οτι ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ η σελίδα για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και συζητάμε όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ( τόπος εγκατάστασης κλπ )

Για να δείτε όλα τα κείμενα με την μελέτη βιωσιμότητας του χωριού κάντε κλίκ στις παρακάτω διαδικτυακές διευθύνσεις :

http://lofos.info/laloslal/biocall.html

http://lofos.info/pythas/xorio.html


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

14-8-2016

ΑΛΚΑΤΡΑΖ : ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Τον Νοέμβριο του 1969 ογδόντα εννέα Ινδιάνοι των ΗΠΑ κατέλαβαν το έρημο νησί Αλκατράζ διεκδικώντας πίσω την γή που τους έκλεψαν οι Λευκοί . Η κυβέρνηση τους εξεδίωξε βίαια τον Ιούνιο του 1971 αλλά αυτή η κινητοποίηση ήταν κομβικό σημείο στον αγώνα των ιθαγενών της Αμερικής και πυροδότησε πολλές παραπλήσιες δράσεις . Η κυβέρνηση αναγκάστηκε ( υπο το βάρος του πολιτικού κόστους ) να τους παραχωρήσει άλλα δικαιώματα .

Την δική μας γή μας την έκλεψαν οι ρωμιο-μπεν-λεβί-κοέν και είμαστε σε παρόμοια θέση με τους ιθαγενείς της Αμερικής . Υπάρχει μια θαυμάσια έρημη τοποθεσία σε στρατηγικό σημείο που μπορούμε να πάμε να καταλάβουμε και να απαιτήσουμε να την κάνουμε την ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ! Θα είναι ταυτόχρονα και τόπος οικολογικών καλλιεργειών και Ασκληπιείο ( βλέπε http://lofos.info/pythas/anaviosi.html ) .
Η τοποθεσία επαρκεί για την μόνιμη εγκατάσταση 89 ατόμων ( σημαδιακός αριθμός - όσοι και οι Ινδιάνοι ! ) . Το μήνυμα που θα στείλουμε με την δράση μας ( θα κάνει τον γύρο του κόσμου ) είναι μελετημένο και θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Νέας Τάξης . Αν υπάρχουν 89 πραγματικοί απόγονοι των αρχαίων σοφών και πολεμιστών , ιδού η ευκαιρία .
Αν δεν φανούμε ισάξιοι των Ινδιάνων , σε λίγο καιρό η τοποθεσία θα έχει γίνει HOT SPOT !!!

( πληροφορίες για την κατάληψη του Αλκατράζ : https://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_Alcatraz )

---------------------


28-7-2014
Για να είναι αιώνια υγιής μια κοινωνία και να μην παρακμάζει ποτέ ιδού τί χρειάζεται :

Ένα "μοναστήρι φιλοσόφων" ή ένα "χωριό φιλοσόφων" ( όπως θέλετε πείτε το ) που θα είναι ο Παντεπόπτης Οφθαλμός πάνω στην κοινωνία .
Θα παρατηρούν την κοινωνία και θα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο πρώτο σημάδι παρακμής .
Θα επιλέγουν τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό .

Ο πλούτος σε μια κοινωνία προέρχεται είτε απο υποτελείς χώρες ( Αρχαία Ρώμη , Αρχαία Αθήνα , ΗΠΑ μετά το 1950 ) , είτε απο δανεικά ( Ελλάδα 1981-2008 ) , είτε απο προσφορά υπηρεσιών σε διεφθαρμένους ( σύγχρονη Ελβετία ) . Σε μια υγιή κοινωνία ΙΣΩΣ ο πλούτος να είναι εγχώριο προϊόν .

Ανεξαρτήτως της πηγής του πλούτου οι φιλόσοφοι αυτοί θα ζούν χωρίς πολυτέλειες . Ακόμη και εάν τα μπαρμούνια αφθονούν και δίνονται σαν γατοτροφή , ακόμη και εάν υπάρχει περίσσεια μεταξωτών υφασμάτων , ακόμη και εάν ο κάθε πολίτης έχει τρείς υπηρέτες , οι φιλόσοφοι θα ντύνονται με φθηνά υφάσματα , ενώ η διατροφή τους και η στρωμνή τους θα είναι μεν πολύ υγιεινές για το σώμα αλλά ουδεμία σχέση θα έχουν με αυτό που σήμερα λέμε "πολυτέλεια" .

Bλέπε http://lofos.info/laloslal/filfood.html    και     http://lofos.info/laloslal/anat-bed.html      .
Και εάν κάποιος κουραστεί απο την ασκητική ζωή μπορεί να αποχωρήσει και να έρθει άλλος , νεώτερος ( απο τον έξω κόσμο ) για να τον αντικαταστήσει . Ο ΙΣΟΒΙΟΣ ηγέτης δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε .&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

(9-11-2014) ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ

Η κοινωνία μας νοσεί βαριά . Στα άτομα η νόσος αυτή εκδηλώνεται με τουλάχιστον δύο συμπτώματα :

# Σκουπιδοφαγία ( κρέας , μαργαρίνες , φραπέ , τηγανιτά , τσιγάρα κλπ )

# Καταναλωτισμός ( πολυτελή ρούχα , κοσμήματα , αμάξια , καλλυντικά κλπ )

Βλέπω οτι οι πολιτικοί που μας "έσωζαν" έως τώρα αλλά και οι πολιτικοί που υπόσχονται να μας "σώσουν" στο μέλλον παρουσιάζουν το ένα ή και τα δύο συμπτώματα !

Σοβαρά πιστεύετε οτι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ θα κάνει καλό κουμάντο σε ολόκληρη χώρα ;

Πιστεύετε οτι ένας άνθρωπος που καταναλώνει σκουπίδια μπορεί να έχει σωστό εγκέφαλο ;
Εάν λοιπόν δείτε σε ένα ξερονήσι ή σε μια βουνοκορφή να συγκεντρώνονται 12-13 άτομα που να μπορούν να αυτοπειθαρχούν και να τρέφονται με υγιεινές (αλλά όχι ιδιαίτερα νόστιμες ) τροφές , να είναι απαλλαγμένοι απο τον πόθο του ROLEX , της FERRARI , του VERSACE και να δηλώνουν οτι "ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" , τότε να πείτε "Ναί , τώρα πράγματι είδαμε κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ !"


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

( Πυθαγόρας Πυθαγορίδης 7-9-2014)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Υπάρχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο . Όταν μια χώρα δεν τα βγάζει πέρα με τα οικονομικά , επεμβαίνει το Ταμείο και την σώζει ( λέμε τώρα !!! ) .

Οι Φιλόσοφοι που θα ζούν στο Χωριό Φιλοσόφων μπορούν να ιδρύσουν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ . Όταν μια χώρα έχει γίνει μπάχαλο απο ανικανότητα των ηγετών , θα δανείζεται ( η χώρα ) ηγέτες μέσα απο το Διεθνές Ηγετικό Ταμείο για όσο χρόνο θέλει .
Ή όταν μια χώρα έχει γίνει μπάχαλο και οι στρατιωτικοί ανατρέπουν τους πολιτικούς , θα δανείζονται ηγέτες απο το Ηγετικό Ταμείο . 'Ετσι οι στρατιωτικοί δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν οτι στασίασαν για την προσωπική τους κονόμα .
Οι δανεικοί ηγέτες θα συνάπτουν μια συμφωνία με τους στρατιωτικούς που θα καθορίζει πόσο χρόνο θα διοικούν την χώρα και τί ανταλλάγματα θα δοθούν στο Ηγετικό Ταμείο .

Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απο ηγέτες διότι διαθέτει ήδη τους καλύτερους . Κάτι κακόμοιρες χώρες σαν την Ελβετία και το Μονακό ας το έχουν υπ' όψιν .

Ποιοί ενδιαφέρονται να είναι μέσα στην λίστα των ηγετών προς δανεισμό ;


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το Χωριό Φιλοσόφων θα διαθέτει φυσικά και Ασκληπιείο (που θα είναι και το πρώτο πανεπιστήμιο εναλλακτικών μορφών ιατρικής , παγκοσμίως ) . Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για τα μικρά νησιά ή απομονωμένες περιοχές που δεν έχουν ούτε κάν αγροτικό ιατρό .
Κάποια στιγμή σκοπεύω να επισκεφθώ κάποια νησιά του Αιγαίου και απομονωμένες περιοχές της Κρήτης για επί τόπου εκτίμηση της καταλληλότητας της περιοχής . Θα φορώ την αρχαία ελληνική ενδυμασία ( αυτή που ούτως ή άλλως θα φοριέται στο χωριό - όταν δημιουργηθεί ) . Όπου η υποδοχή των κατοίκων θα είναι πιο φιλική , εκεί θα εγκατασταθεί το Χωριό .
Εάν υπάρχουν και άλλοι εθελοντές για το εγχείρημα , είναι ευπρόσδεκτοι .

Φυσικά και πάλι μπορούν οι φίλοι της ιδέας να χωρισθούν σε "ταξιδευτές" και "χρηματοδότες" . Όλοι αυτοί θα έχουν έχουν κάποια προνόμια όταν υλοποιηθεί το χωριό ( προτεραιότητα στην λήψη γεωτεμαχίου , επιλογή του καλύτερου γεωτεμαχίου κλπ ) .
(4-8-2014)


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Υπάρχει τρόπος το Χωριό Φιλοσόφων να χρηματοδοτείται (πλουσιοπάροχα ) απο τον μεγάλο εχθρό του : τον σημερινό κρατικό μηχανισμό !!!
Αρκεί να βρεθούν οι τολμηροί πρωτοπόροι .
(1-8-2014)


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Οι φίλοι του Χωριού Φιλοσόφων μπορούν να χωρισθούν σε δύο ομάδες :
Οι έχοντες εισοδήματα
και οι Μή έχοντες εισοδήματα ( άνεργοι )

Οι άνεργοι μπορούν να εγκατασταθούν στο χωριό ( μόλις βρεθεί έκταση ) .
Οι έχοντες εισοδήματα θα τους υποστηρίζουν οικονομικά ( 155 ευρώ τον μήνα χρειάζεται η σπαρτιατική διαβίωση , ενός ατόμου , στο χωριό ) μέχρις ότου το χωριό να αρχίσει να έχει εισοδήματα απο οικοτουρισμό και ιατρικό τουρισμό .

Σε αντάλλαγμα οι εγκατεστημένοι άνεργοι θα προετοιμάζουν ( εκτός απο το δικό τους ) και το κτήμα του χρηματοδότη τους , ώστε να το βρεί έτοιμο όταν θα έρθει να εγκατασταθεί στο χωριό .
(15-7-2014)*********************************************
          
            pitago99@gmail.com  

  Αρχική   σελίδα   :     http://lofos.info/pythas/index.html  

--------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  σελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       Ν Ε Α     Ε . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;