ΕΙΔΗΣΕΙΣ    ΓΙΑ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΦΙΛΟΣΟΦΩΝΘεμελιώδες  κειμενο  9-7-2014

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ :
Όσοι ασχολούνται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία κατοικούν μακρυά ο ένας απο τον άλλον . Υπάρχει ανάγκη στενότερης επικοινωνίας και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ανταλλαγής απόψεων .
Υπάρχει ανάγκη να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ επιτέλους ο Κήπος του Επίκουρου και η Πλατωνική ΠΟΛΙΤΕΙΑ !

Η ζωή στις πόλεις έχει γίνει αφόρητη . Υπάρχει άμεση ανάγκη "εξόδου" προς την ύπαιθρο .

Μας ταϊζουν σκουπίδια . Υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρουμε το θέμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ" στα χέρια μας . Να παράγουμε οι ίδιοι την τροφή μας και να ξέρουμε τί τρώμε . Ο κάθε ένας κάτοικος του χωριού ( είτε άνδρας είτε γυναίκα ) θα έχει περί τα 5 στρέμματα χωράφι και σπίτι ΜΕΣΑ στο χωράφι . Θα παράγει την τροφή του και δεν θα εξαρτάται απο κανένα αφεντικό . Μόνο απο τον ήλιο και την βροχή .

Η συμβατική Ιατρική δεν αποβλέπει στην θεραπεία του ασθενούς αλλά στον πλουτισμό των φαρμακοβιομηχανιών . Υπάρχει ανάγκη για ένα Ασκληπιείο που θα είναι συγχρόνως και το πρώτο πανεπιστήμιο άλλων μορφών Ιατρικής .
 Γυναίκες , στην πόλη , καταδικάζονται να δουλεύουν μια ζωή για ψίχουλα και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά . Υπάρχει ανάγκη για μια διαφορετική μορφή κοινωνίας όπου οι γυναίκες θα υποστηρίζονται οικονομικά απο ΟΛΗ την κοινότητα ( όχι απο ΕΝΑΝ και μοναδικό άνδρα ) όσο θα είναι έγκυες και για όσο χρόνο το παιδί τους δεν μπορεί να εργαστεί .
Θα μπορούν να επιλέγουν ΕΑΝ θέλουν ερωτική σχέση και με ΠΟΙΟΝ ( ή με ΠΟΙΟΥΣ ) .
Δεν θα έχουν το άγχος :
Θα ταιριάξω ;
Θα χωρίσω ;
Τί θα γίνουν τα παιδιά μου άν χωρίσω ;
Ποιός θα μας συντηρεί ;

'Ολες αυτές τις ανάγκες έρχεται να τις καλύψει το ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ . 'Ενα χωριό που θα κατοικείται απο ομοϊδεάτες . Θα είναι το πρώτο κύτταρο μιας ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ενός ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που θα γκρεμίσει τον παλαιό και παρηκμασμένο πολιτισμό όπως η Ρώμη ξεκίνησε απο ένα χωριουδάκι και κατέκτησε τον κόσμο . Όπως ο καρκίνος ξεκινά απο ένα μόνο κύτταρο και νικά έναν οργανισμό τρισεκατομμυρίων κυττάρων .
Το χωριό αυτό θα είναι ο καρκίνος στα σπλάχνα της σημερινής παρηκμασμένης κοινωνίας .

Εάν σας φαίνεται καλή η ιδέα δηλώστε οτι ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ η σελίδα για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και συζητάμε όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ( τόπος εγκατάστασης κλπ )

Για να δείτε όλα τα κείμενα με την μελέτη βιωσιμότητας του χωριού κάντε κλίκ στις παρακάτω διαδικτυακές διευθύνσεις :

http://lofos.info/laloslal/biocall.html

http://lofos.info/pythas/xorio.html


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

25-9-2018

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ

Κάποια στιγμή θα μπούν τα πρώτα θεμέλια του Χωριού Φιλοσόφων .
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν απο τώρα να αποθηκεύουν τα υλικά που ίσως σκεφτόταν να πετάξουν στα σκουπίδια :

- Υφάσματα και παλιά ρούχα ( ιδίως όσα είναι απο φυσικά υλικά - βαμβάκι , μαλλί , δέρμα , μετάξι , λινό )
- Ξύλα κάθε είδους ( όχι νοβοπάν )
- Τηγανέλαια και Ορυκτέλαια ( καμμένα λάδια μηχανής , βαλβολίνες , λάδι μηχανής ) . Για συντήρηση των ξύλων που είναι εκτεθειμένα στην βροχή .
- Οικοδομικά υλικά ( τσιμέντο , τούβλα , τσιμεντόλιθοι , πλακάκια )
- Υλικά κήπου ( φυλλόχωμα , λίπασμα , κοκκινόχωμα )
- Ξυλόσομπες
- Γυάλινα και πορσελάνινα μπώλ ή πιάτα ή ταψιά ( για παρασκευή θαλασσινού αλατιού ) .
- Γυάλινα μπουκάλια κάθε είδους .


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ
8-9-2018

Μέχρι στιγμής εντοπίσαμε τέσσερις ( 4 ) καλές τοποθεσίες για χωριό Φιλοσόφων :
- Παραθαλάσσιες
- Κτίρια πολλά και άνετα ( εγκαταλελειμμένα )
- Σε τουριστικές περιοχές ( υπάρχουν δηλαδή πολλοί επισκέπτες στα γύρω μέρη )
- Δυνατότητα καλλιέργειας δεν υπάρχει αλλά στις δύο τοποθεσίες υπάρχει κάποια δυνατότητα συλλογής τροφής απο κοντινό δάσος .
- Προμήθεια πόσιμου νερού απο συλλογή βροχής ή απο αφαλάτωση .

Στις μία τοποθεσία υπάρχουν και θερμές πηγές .
Δύο τοποθεσίες είναι στις Κυκλάδες , μία στην Μακεδονία και μία στην Θεσσαλία .
Δέκα συνταξιούχοι ( με ψυχή 20χρονου ) μπορούν και αύριο ακόμη να εγκατασταθούν με το "έτσι θέλω" . Όταν έρθουν να τους ζητήσουν τον λόγο ( δήμαρχοι ή άλλοι φορείς ) παζαρεύουν αφού εκθέσουν τα ωφέλη για την γύρω περιοχή που θα φέρει η Σχολή Φιλοσόφων .

Και αφού δείξουν τέτοια τόλμη ( οι Φιλόσοφοι ) τότε θάχουν τα προσόντα να απευθυνθούν στους Έλληνες του εξωτερικού και να πούν "ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ" .
 Αν δεν βρεθούν 10 Φιλόσοφοι σε ολόκληρη την χώρα , αύριο μπορεί κάποιος "προοδευτικός" πρωθυπουργός ( άφθονοι τέτοιοι υπάρχουν ) να τις κάνει ( τις τοποθεσίες ) hot spot !
Τότε μην παραπονεθείτε ούτε να φωνάζετε μέσω FACEBOOK . Να αποδεχτείτε ήρεμα οτι σαν έθνος ξοφλήσαμε .ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ = ΔΥΝΑΜΗ !
5-4-2018

Πολύ συζήτηση γίνεται εσχάτως για το πώς μια αποχαυνωμένη κοινωνία δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να αφυπνισθεί και να αντιδράσει στις κατοχικές δυνάμεις .
Οι νέοι θα είναι πρωτοπόροι ; ( ορμή πολλή αλλά πείρα μηδέν )
Οι ηλικιωμένοι θα είναι πρωτοπόροι ; ( πείρα πολλή αλλά σωματικές δυνάμεις λίγες )

Λοιπόν όπως φαίνεται οι ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ( συνταξιούχοι ) θα είναι οι πρωτοπόροι ! Αυτοί θα επιστρέψουν πρώτοι στα χωριά και θα οικοδομήσουν τις Φιλοσοφικές Σχολές .
Τί προσόντα έχουν οι συνταξιούχοι :
1) Οικονομική ανεξαρτησία . Η σύνταξη τους επιτρέπει να ζήσουν τους πρώτους 12 μήνες πρίν βγεί η πρώτη παραγωγή απο τις καλλιέργειες του Χωριού Φιλοσόφων .
2) Πείρα . Κάτι που λείπει απο τους νέους .
3) Θέληση . Οι συνταξιούχοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα .

Αυτά βέβαια δεν ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους . Για τους περισσότερους η ηλικία της σύνταξης είναι και η ηλικία αρχής της γεροντικής άνοιας . Πολλοί σπαταλούν την λίγη ζωή τους περιμένοντας το πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση της σύνταξης και γκρινιάζοντας για τις περικοπές .
ΛΙΓΟΙ όμως διατηρούν ακμαία την νεανική οξύνοια και την θέληση για δράση . Ενίοτε μάλιστα ξεπερνούν τους 20ρηδες !
Αυτοί θα αποτελέσουν τα πρώτα Συμβούλια Πνευματικής Καθοδήγησης του λαού . Θα δείξουν τον δρόμο . Θα υποδείξουν τις λύσεις . Και αφού θα έχει ανοίξει ο πνευματικός δρόμος , θα έρθουν οι νέοι να τον περπατήσουν !


ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ;
23-3-2018
Είσαι ζωντανός συνταξιούχος ή νεκρός συνταξιούχος ;
Διότι αν ξοδεύεις την ζωούλα σου ανάμεσα σπίτι - καφενείο , είσαι νεκρός .
Αν η καρδιά σου λαχταρά μεγάλα έργα και η βρώμικη πόλη σε πνίγει , τότε να ξέρεις , είσαι ζωντανός .

ΕΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ !
Πιθανόν στα χρόνια των παχέων αγελάδων ψήφιζες αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα αισθάνεσαι συναυτουργός για το κατάντημα της νεολαίας .
Έλα λοιπόν στο Χωριό Φιλοσόφων για να επανορθώσεις τα λάθη . Να δείξεις στην νεολαία πώς είναι τα παλληκάρια . Να δουλέψεις στον κήπο . Να φάς το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κρεμμύδι , το πραγματικό σκόρδο . Να ψήσεις στον ξυλόφουρνο το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ψωμί !

Έλα να δείξεις στην νέα γενιά τον δρόμο της Ελευθερίας , τον δρόμο της Επανάστασης .
Έλα να γίνεις ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ;
(16-10-2017 )

Πχ
- σπίτι στο πατρικό χωριό
- έρημο βιομηχανικό κτίριο
- κεραμοποιϊα
- λατομείο
- μαντρί
- αποθήκη
- ξενοδοχείο

Γιατί το αφήνεις μόνο του να καταρρέει ;

Θές να μπούν μέσα τίποτα "πολυπολιτισμικοί" ; ( και άντε μετά να τους διώξεις με τέτοια "προοδευτική" κυβέρνηση !) .

Νοίκιασέ το στους Φιλοσόφους !
Μόνο έτσι θα το σώσεις .

------
ΕΧΕΙΣ ΚΤΗΜΑ ΜΕ ΔΕΝΔΡΑ ;
(16-10-2017 )

( πχ ελαιώνα ) και δεν τα βγάζεις πέρα ;
Λιπάσματα , εργατικά , ραντίσματα σου τρώνε τα λεφτά .

Βάλε μέσα ένα ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ !
Οι Φιλόσοφοι θα κλαδέψουν τα δένδρα δωρεάν .
Θα λιπάνουν το χωράφι .
Θα το ραντίσουν με οικολογικά φάρμακα που θα παρασκευάσουν οι ίδιοι .
Θα μαζέψουν τις ελιές .

Εσύ θα πουλήσεις ακριβά ένα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ λάδι και θα εισπράξεις και τα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ απο τους επισκέπτες που θάρθουν να δούν το χωριό !

ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ...
(24-0-2017 )
Υπάρχουν πολλά ορεινά χωριά που πάσχουν απο έλλειψη κατοίκων και θα ήθελαν να δούν στα όριά τους μια Φιλοσοφική Σχολή .
Πάνω σε αυτό έχουμε να πούμε το εξής : Το ορεινό χωριό που θα απαγορεύσει στη περιοχή του το ΚΥΝΗΓΙ και την ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ έχει σοβαρές πιθανότητες να δεί μια Φιλοσοφική Σχολή στα εδάφη του .
Αυτές οι δύο δραστηριότητες υποβαθμίζουν έντονα το φυσικό περιβάλλον και φυσικά μια Φιλοσοφική Σχολή ( που περιμένει έσοδα και απο τον οικοτουρισμό ) θα αναζητήσει περιοχές με παρθένο περιβάλλον . Εξ' άλλου , η έννοια "φιλοσοφία" με την έννοια "κρεοφαγία" δεν είναι πολύ συμβατές .
Το χωριό Αμπρούτζο στην Ιταλία απηγόρευσε το κυνήγι στα όριά του και την κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δασικούς δρόμους . Μόνο με τα δύο αυτά μέτρα προσελκύει δύο εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο ! Κατ' αναλογία στην Ελλάδα θα έπρεπε να περιμένουμε 500.000 τουρίστες ετησίως ! Ποιός έχει ανάγκη την κτηνοτροφία όταν υποδέχεται πεντακόσιες χιλιάδες τουρίστες ;
Αυτός που παίρνει τους δρόμους για να επισκεφθεί τοποθεσίες με οικολογικό ενδιαφέρον ψάχνει το "κάτι άλλο" . Δεν θα φύγει απο την Ελβετία ( με τις πολλές αγελάδες ) για να έρθει να δεί ελληνικές αγελάδες να βόσκουν ! Θέλει να δεί κάτι που δεν το βρίσκει αλλού . Αυτό που είναι σπάνιο στην Ευρώπη είναι ένα ορεινό χωριό χωρίς κυνήγι και κτηνοτροφία . Ιδού λοιπόν ο δρόμος για τους ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ !

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
(23-9-2017)

Με σταθερά βήματα το Χωριό Φιλοσόφων αρχίζει να υλοποιείται . Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες ώστε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα να λειτουργήσει το πρώτο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ .
Δηλαδή σε κάποιο αγρόκτημα να συγκεντρωθούν οι ενδιαφερόμενοι και το πρωί να ασχολούνται με την γή και το απόγευμα να συζητούν φιλοσοφικά θέματα .
Όσοι λοιπόν διαθέτουν αγρόκτημα ικανό να φιλοξενήσει μικρό αριθμό ατόμων , να το δηλώσουν για να μπεί σε εφαρμογή η ιδέα .

Στην πρώτη τέτοια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ των Φιλοσοφικών Σχολών θα μπορούσαν να συζητηθούν οι πρόοδοι , στην Φιλοσοφία , που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα που οι Σχολές ήταν κλειστές ( απο τα χρόνια του Θεοδόσιου μέχρι σήμερα δηλαδή ) . Θα συζητηθούν όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που ήταν αναπάντητα το 400 μΧ .
Ενδεικτικά , τα ερωτήματα που θα τεθούν επι τάπητος θα είναι
# Ποιός ο σκοπός ύπαρξης της ανθρωπότητας ;
# Είμαστε όλοι ίσοι ή υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι και ανώτερες και κατώτερες φυλές ;
# Είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να ασχοληθούν με την Πολιτική ;
# Ποιός είναι ο ΑΡΙΣΤΟΣ αριθμός ανθρώπων που θα πρέπει να κατοικεί στην Γή ;
# Οι 10 κανόνες του Πλάτωνα για μια κοινωνία που δεν θα παρακμάζει ποτέ .

Αυτά τα ερωτήματα δεν είχαν απαντηθεί , μέχρι πρότινος , απο ΚΑΝΕΝΑ φιλοσοφικό - πολιτικό σύστημα ( Μαρξισμός , Εθνικοσοσιαλισμός , Καπιταλισμός ) . Ή αν είχαν δοθεί απαντήσεις , αυτές δεν είχαν γερά αντικειμενικά θεμέλια .
Οι απαντήσεις δόθηκαν απο την ελληνική φιλοσοφική διανόηση .


ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
(21-9-2017)

Αν θέλουμε να ζούμε σε καταπράσινη χώρα και συγχρόνως να απολαμβάνουμε κρέατα και τυριά σε αφθονία , ας γνωρίζουμε οτι αυτές είναι ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ !
Και τα δύο δεν γίνονται . Η καλλιεργημένη γή στην Ελλάδα είναι περί τα 30 εκατομμύρια στρέμματα . Τα υπόλοιπα 100 εκατομμύρια είναι σχεδόν όλα ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ . Όπου και να πάς κρανίου τόπο βλέπεις . Τα πρόβατα έχουν φάει τα πάντα . Όπου βρίσκουμε τόπο κατάλληλο για το Χωριό Φιλοσόφων υπάρχει ή ενα μαντρί ή ένα κοπάδι που βόσκει !

Τα φυτά δεσμεύουν το ηλιακό φώς και παράγουν οργανική ουσία . Τα πρόβατα τρώνε τα νεαρά φυτά την άνοιξη και έτσι δεν υπάρχει κάποιος που να αιχμαλωτίσει το φώς . Επομένως η συνολική παραγωγή οργανικής ουσίας μειώνεται .
Τα πρόβατα δεν παράγουν πρωτείνες . Απλώς μας δίνουν τις πρωτείνες που πήραν απο τα φυτά αφού πρώτα αφαιρέσουν την κυτταρίνη που είναι άχρηστη για εμάς .
Εάν δεν υπήρχαν τα πρόβατα θα υπήρχε ποικιλία δένδρων με φαγώσιμους καρπούς και άφθονη κυτταρίνη για καύσιμο .
Η εκτροφή ζώων κρατά τον κτηνοτρόφο αιχμάλωτο ( δεν μπορείς ούτε μία ημέρα να λείψεις απο το μαντρί ) . Είναι διπλά αιχμάλωτος διότι όταν το ζώο φθάσει σε ηλικία σφαγής δεν τον συμφέρει να το ταϊζει ούτε μια μέρα παραπάνω . Έρχεται ο ζωέμπορος και του λέει "ΤΟΣΑ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ" . Και πολλές φορές ο κτηνοτρόφος υποκύπτει και πουλά κάτω του κόστους .
Οι αρρώστειες στα ζώα είναι συχνές και σπάνια να δεί καλή χρονιά ο κτηνοτρόφος . Αν πέσει επιδημία και θανατικό οι τιμές του κρέατος είναι υψηλές αλλά δεν έχει ζώα να πουλήσει . Αν δεν υπάρξει επιδημία οι τιμές πέφτουν διότι υπάρχει υπερπροσφορά κρέατος !
Αυτοί που παράγουν γάλα είναι αιχμάλωτοι των αμαρτωλών γαλακτοβιομηχανιών που τους εκβιάζουν : "ΤΟΣΑ ΔΙΝΩ . ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΩ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑ" . Τί θα το κάνεις το γάλα ; Δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις . Θα πουλήσεις ακόμη και κάτω του κόστους .
Ένα Χωριό Φιλοσόφων φυσικά και ΔΕΝ θα ασχολείται με κτηνοτροφία ( το πολύ- πολύ καμμιά κοτούλα για τα αυγά ) .
Η έξυπνη πολιτική είναι να καλλιεργείς φυτά που συντηρούνται επι μακρόν ( σιτηρά , όσπρια , ξηρούς καρπούς ) . Βάλε τα στη αποθήκη και τρώγε απο αυτά . Πουλάς όταν ΕΣΥ θέλεις και ο χονδρέμπορος έρχεται και ΠΑΡΑΚΑΛΑ να του δώσεις !
Όταν στις πόλεις δεν θα υπάρχει κρέας , γάλα , σιτηρά , όσπρια , όταν χιλιάδες εργάτες γαλακτοβιομηχανιών και κρεατοβιομηχανιών δεν θα έχουν δουλειά , τότε όλο το καθεστώς θα είναι μαριονέττα στα χέρια των αγροτών .


ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
( 14-9-2017 )

Ποιός θα εκπαιδεύσει τους πολιτικούς του αύριο ; Ποιός θα αξιολογήσει αν είναι αρκετά τίμιοι και ανθεκτικοί σε πειρασμούς ;
Μα φυσικά το ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ !

Οι νέοι θα μπαίνουν σε ηλικία 16 ή 18 ετών . Επι μία εικοσαετία θα εκπαιδεύονται σε Φυσική , Χημεία , Μαθηματικά , Βιολογία , Γεωλογία , Ιατρική , Ιστορία , Διπλωματία , Φιλοσοφία , βιοκαλλιέργειες . Θα ζούν σπαρτιατικά . Θα λαμβάνουν εκπαίδευση Ανορθόδοξου Πολέμου .
Θα είναι στο μικροσκόπιο κάθε μέρα : Αντέχουν στην λιτή ζωή ; Τους φοβίζει ο σωματικός κόπος ; Λένε ψέμματα ; Είναι λακωνικοί ή φλύαροι ; Πώς φέρονται στους συμμαθητές τους ; Έχουν ευστροφία ; Έχουν ηγετικές ικανότητες ; Μπορούν να συνεργάζονται ; Είναι ψυχολογικά υγιείς ;
Δεν θα πληρώνουν δίδακτρα . Η προσωπική εργασία που θα προσφέρουν στα χωράφια του Χωριού Φιλοσόφων , θα είναι τα δίδακτρα που θα καταβάλλουν .

Μετά απο 20 χρόνια θα υπάρχουν δύο ειδών πτυχιούχοι
- Άριστο ήθος και άριστες γνώσεις . Αυτοί θα μπορούν να μείνουν ( αν επιθυμούν ) σαν δάσκαλοι στην Σχολή .
- Άριστο ήθος και αρκετά καλές γνώσεις . Αυτοί θα προτείνονται σαν κατάλληλοι για να ασχοληθούν με την Πολιτική .

Όσοι δεν αγγίζουν αυτή την ποιότητα θα κρίνονται ακατάλληλοι για την Πολιτική .
Σήμερα ο κάθε άσχετος με προϋπηρεσία σαν πρόεδρος 15 μελούς μαθητικού συμβουλίου γίνεται πρωθυπουργός . Ο κάθε διεστραμμένος παιδόφιλος , με τα λεφτά του μπαμπάκα του , γίνεται βουλευτής .
Ο κάθε πουλημένος πάει στο ξένο πανεπιστήμιο ( στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ) και μας έρχεται με κάτι πτυχία 2 μέτρα ( αγορασμένα ) και μοστράρει για εθνάρχης .
Πώς να πάει μπροστά ο τόπος ;


ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ...
(10-9-2017 )

Τα όσπρια γίνονται πολύ πιο εύπεπτα εάν αφαιρεθεί η φλούδα τους . Πιθανόν όταν το ανακαλύψουν όλοι αυτό θα αναρωτιούνται "Μας πώς τρώγαμε τα κουκιά και τα φασόλια με την φλούδα ; Αυτό ήταν διατροφική βαρβαρότητα !" .
Εάν μουσκέψουμε τα όσπρια για λίγες ώρες , φουσκώνουν και ξεφλουδίζονται εύκολα . Ξεχωρίζουν αμέσως τα ελαττωμματικά ( παραμένουν σκληρά και δεν φουσκώνουν ) και όσα έχουν προσβληθεί απο έντομα .
Αφού τα ξεφλουδίσουμε , τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα κλείνουμε σε αεροστεγές δοχείο . Δεν κινδυνεύουν πλέον απο τίποτα .

---
Τί κάνει το χριστιανικό ιερατείο ; Σε κάθε χωριό και εκκλησία . Σε κάθε στροφή παρεκκλησάκι . Σε κάθε βουνοκορφή ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία . Δίκτυο κληρικών σε όλη την χώρα . Διοχετεύουν το "ποίημα" στον εγκέφαλο του λαού . Παντού μάτια και αυτιά παρακολουθούν και ενημερώνουν τον Αρχιεπίσκοπο .

Έτσι και εμείς : Εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην Δράμα ; Είκοσι Φιλόσοφοι εγκαθίστανται . Έρημη πλινθοκεραμοποιϊα στο Καλαμπάκι ; Δεκαπέντε Φιλόσοφοι εγκαθίστανται . Έρημο ορυχείο στην Μήλο ; Τριάντα φιλόσοφοι εκεί .
Πώς ζούν ; Μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα της γύρω περιοχής . Αποφλοιώνουν φασόλια , κουκιά και ρεβύθια . Υφαίνουν πολυτελή ρούχα με το βαμβάκι της περιοχής . Κάνουν ποιοτικά ζυμαρικά με το σιτάρι της περιοχής . Κάνουν επιτραπέζιες ελιές εάν η περιοχή έχει ελαιόδενδρα . Ανακυκλώνουν αυτά που πετά ο "πολιτισμός" ( άλλη μια κοινωνία θα μπορούσε να ζήσει με αυτά που πετά η "πολιτισμένη" κοινωνία ! ) .

Παράλληλα κάνουν εναλλακτικές θεραπείες με τα βότανα της περιοχής . Κάνουν λιπάσματα απο πετρώματα ή απο τα φύκια που ξεβράζει η θάλασσα . Ψήνουν τα ψωμιά της περιοχής καίγοντας τις πευκοβελόνες απο το γειτονικό πευκοδάσος ( έτσι το προστατεύουν απο πυρκαϊές) .
Δίκτυο Φιλοσόφων σε όλη την χώρα ! Διοχετεύουν τα αφυπνιστικά μηνύματα στους εγκεφάλους . Παντού μάτια και αυτιά παρακολουθούν και ενημερώνουν την πνευματική ηγεσία .18-8-2017

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !

Είστε αγρότες και δεν τα βγάζετε πέρα . Φόροι , έξοδα , λογαριασμοί , δάνεια , κατασχέσεις ...
Τί να κάνετε :
# Χωρίζετε τα κτήματά σας σε κομμάτια των πέντε στρεμμάτων .
# Νοικιάζετε το 15 % των εκτάσεών σας στους Φιλοσόφους . Δηλαδή όποιος έχει 30 στρέμματα , νοικιάζει τα 5 . Αν έχει 100 νοικιάζει τα 15 . Τα νοικιάζετε για πολλά χρόνια ( 30 ή 80 ) και παίρνετε τα λεφτά προκαταβολικά . Το ενοίκιο είναι όσα κέρδη θα σας έδινε το χωράφι σε αυτά τα χρόνια διαιρεμένο δια του 3 . Αν δηλαδή τα πέντε στρέμματα στα 30 χρόνια σας έδιναν κέρδος 60.000 ευρώ , θα πάρετε 20.000 ευρώ ( προκαταβολικά ) .

Σας φαίνεται οτι ζημιώνεστε με αυτή την διευθέτηση ;
Προσέξτε τί κερδίζετε :

- Αν σε 30 χρόνια ελευθερωθεί η Ελλάδα θα ανταμειφθείτε πλουσιοπάροχα . Όσοι αγρότες δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν ποινές ως λιποτάκτες . Αν δεν ελευθερωθεί η Ελλάδα θα σας έχουν φάει οι "πολυπολιτισμικοί" και δεν θα έχετε πρόβλημα χρημάτων πλέον .
- Αυξημένη ασφάλεια . Το πρώτο πράγμα που θα οργανώσουν οι Φιλόσοφοι θα είναι ένοπλη πολιτοφυλακή . Έτσι θα σταματήσει η βραδυνή επέλαση των DATSUN που ερημώνει την ύπαιθρο .
- Τώρα που θα υπάρχει ασφάλεια μπορεί και το άνεργο παιδί σας να έρθει απο την πόλη και να καλλιεργεί ένα αγροτεμάχιο των 5 στρεμμάτων .
- Τώρα και εσείς μπορείτε να κατοικήσετε μέσα στο χωράφι σας . Γλυτώνετε τους λογαριασμούς ΔΕΗ , σταθερού τηλεφώνου και νερού . Δεν θα έχετε τηλεόραση ( καλό αυτό ) . Το κινητό σας είναι και ραδιόφωνο συγχρόνως . Δεν θα έχετε ψυγείο , επομένως δεν θα πολυτρώτε κρέας ( καλό αυτό ) . Δεν θα έχετε πλυντήριο και θα πλένετε στο χέρι με σκέτο κρύο νερό . Πόλεμο έχουμε . Ποιός νοιάζεται για αστραφτερή καθαριότητα .
- Τα χωράφια σας τώρα είναι κατάλληλα για αγροτοτουρισμό . Γερμανοί και Άγγλοι , απο ομιχλώδεις περιοχές , θα πληρώνουν όσο-όσο για να περάσουν έναν μήνα στην ελληνική ύπαιθρο . Και τα έσοδα "μαύρα" και αφορολόγητα
- Η μοναδική γέφυρα απο όπου μπορούν να έρθουν τα περιπολικά "μυστηριωδώς" θα γκρεμιστεί ένα βράδυ . Τώρα η περιοχή είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ ( σαν τα Ζωνιανά ! ) !
- Τώρα πλέον μπορείτε να φυτεύετε πιο "δυναμικές" καλλιέργειες που είναι περιζήτητες στην Ολλανδία . Και άλλα εισοδήματα "μαύρα" και αφορολόγητα .

Όποιος θεωρεί υπερβολικά αυτά τα μέτρα προφανώς δεν έχει καταλάβει οτι έχουμε εμπλακεί στον πιό αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η περιοχή μας . Πόλεμο γενοκτονίας . Επομένως οι αλλαγές που προτείνουμε μάλλον ήπιες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν αν λάβουμε υπ' όψιν την αγριότητα αυτού του πολέμου .

Υ.Γ. Αν συμφωνείς πές το . Αν δεν συμφωνείς πρότεινε κάτι καλύτερο . Αν δεν έχεις κάτι να προτείνεις , "η σιωπή είναι χρυσός !"
--------
ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Πιθανόν τον Ιούλιο του 2018 θα μεταβεί το πρώτο κύμα εποικιστών στο Χωριό Φιλοσόφων . Επειδή αυτοί οι πρωτοπόροι θα αναλάβουν όλο το ρίσκο ( πηγαίνοντας στο άγνωστο ) είναι δίκαιο να λάβουν την γή δωρεάν . Τα επόμενα κύματα θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό που θα μεγαλώνει σε κάθε επόμενο κύμα . Αυτό για να έχουν κάποιο έσοδο ( και κίνητρο ) οι Δήμοι που θα παραχωρήσουν την γή .
Δηλώστε απο τώρα όσοι θέλετε να μετέχετε στο πρώτο κύμα .

----------------------------
ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ...

Α) Είσαι ένας πετυχημένος παραγωγός ειδών διατροφής ( πχ παράγεις τις σπάνιες δαμασκηνοελιές ή ένα πολύ καλό λάδι ή μια καλή σταφίδα ή πουλάς φύλλα ελιάς στους Ιάπωνες ) . Θα ήθελες όμως περισσότερο κύρος και φήμη για το προϊόν σου .

Β) Είσαι κτηματίας . Έχεις ένα μεγάλο κτήμα κοντά στην θάλασσα , το καλλιεργείς αλλά μετά βίας βγάζεις τα έξοδά σου . Αναρωτιέσαι πώς θα γινόταν να βγάζεις χωρίς άγχος τα απαραίτητα .

Γ) Είσαι κάτοικος ενός μικρού νησιού ή μιας ορεινής περιοχής . Το κράτος σε έχει ξεχασμένο όταν το χρειάζεσαι αλλά είναι παρόν όταν είναι να σου πάρει φόρους , ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ . Βράζεις στο ζουμί σου ( μαζί με τους συντοπίτες σου ) αλλά φώς δεν βλέπεις .

Δ) Είσαι γιατρός και ανήσυχο πνεύμα . Δεν πολυσυμπαθείς τις πολυεθνικές των φαρμάκων . Θέλεις το "κάτι άλλο" .

Ε) Έχεις ακίνητη περιουσία στο εγκαταλελειμμένο πατρικό χωριό . Ούτε έσοδα βγάζεις και όπου νάναι θα την χάσεις τζάμπα . Σκέφτεσαι τί να κάνεις .

ΣΤ) Είσαι επιχειρηματίας του τουρισμού . Όσο πάει αυξάνονται ο μπατιροτουρίστες και λιγοστεύουν οι πλούσιοι τουρίστες . Ίσα - ίσα που τα βγάζεις πέρα . Ψάχνεις λύση .

ΛΥΣΕΙΣ
Για τον Α : Κάνε το κτήμα σου ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ . Χέρια Φιλοσόφων θα κατεργάζονται τις δαμασκηνοελιές σου ή τις σταφίδες σου . Στην ετικέτα του προϊόντος θα γράψεις "ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ" . Εκτός απο την πώληση του υλικού προϊόντος θα έχεις έσοδα απο τους επισκέπτες που θα έρχονται να δούν το Χωριό Φιλοσόφων !

Για τον Β : Κάνε το κτήμα σου Χωριό Φιλοσόφων ! Τα ίδια ( ή και λιγότερα) θα πληρώνεις για εργατικά . Αλλά τί ποιότητα θα βγάζεις ! Τί φήμη θα έχεις ! Και , εκτός των άλλων , θα έχεις έσοδα απο τους επισκέπτες που θα έρχονται να δούν το Χωριό Φιλοσόφων !

Για τον Γ : Κάντε το νησί σας Νησί Φιλοσόφων ! Τα αγροτικά σας προϊόντα θα γίνουν ανάρπαστα . Τουρίστες θα έρχονται απο κάθε γωνιά της Γής . Συγκοινωνίες , τράπεζες , ταχυδρομεία , σχολεία , Κέντρα Υγείας ...Απο όλα θα έχετε . Τολμήστε . Αφού απο το κράτος προκοπή δεν πρόκειται να δείτε !

Για τον Δ : Μαζί με άλλους ( ή μόνος ) βοήθησε στο στέριωμα του Χωριού Φιλοσόφων ! Θα σε περιμένει μια θέση εκεί . Και έτσι δεν θα είσαι ο τυχαίος γιατρουδάκος απο τον σωρό . Θα είσαι ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ !

Για τον Ε : Νοίκιασε την περιουσία σου στο Χωριό Φιλοσόφων ! Και έσοδα θα έχεις και δεν πρόκειται να την χάσεις και θα έχεις ένα μέρος να καταφύγεις όταν στην πόλη δεν θα μπορείς να πληρώσεις ούτε τον λογαριασμό του νερού !

Για τον ΣΤ : Μαζί με τους ομοίους σου πιέστε για ένα Χωριό Φιλοσόφων στην περιοχή σας ! Χειμώνα-καλοκαίρι θα έχετε πλούσιους τουρίστες !

------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑ

Προς ελαιοπαραγωγούς και όσους έχουν φίλους/συγγενείς ελαιοπαραγωγούς :
Το φθινόπωρο μαζέψτε ώριμες ελιές απο τα δέδρα και απλώστε τις σε σκιερό μέρος ( σε μονή στρώση - όχι ελιές πάνω σε άλλες ελιές ) . Αφήστε τις ώσπου να αφυδατωθούν .
Άλλες ποικιλίες γίνονται σκληρές σαν ξύλο και δεν φαίνεται , δια γυμνού οφθαλμού , λάδι όταν τις κόβεις . Άλλες ποικιλίες , όταν αφυδατώνονται , παραμένουν μαλακές και πλούσιες σε λάδι .
ΕΡΩΤΗΣΗ :
Ποιές είναι οι ποικιλίες που παραμένουν μαλακές και πλούσιες σε λάδι ;
Προσκαλούμε όλους σας να κάνετε αυτό το πείραμα και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα .

Οι αφυδατωμένες ελιές χάνουν κάθε ίχνος πικρίλας . Η κατανάλωση αφυδατωμένης ελιάς δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας . Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι είναι σχεδόν πλήρης τροφή . Σίγουρα είναι καλύτερη τροφή απο το σιτάρι διότι :
- Δεν χρειάζονται σπορά κάθε χρονιά
- Δεν χρειάζονται άλεσμα , ζύμωμα , ψήσιμο
- Έχουν πολύ λάδι
Αν δηλαδή βασίζουμε την διατροφή μας στην ελιά και την σταφίδα εξοικονομούμε ενέργεια και εκμεταλλευόμαστε ΚΑΙ την σάρκα της ελιάς που τώρα πάει χαμένη .
Θα πρόκειται για μια ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ .
Το Χωριό Φιλοσόφων θα μπορούσε να βασιστεί σε τέτοιου είδους διατροφή .
Εξ' άλλου ο σημερινός πολιτισμός πεθαίνει και ένας νέος ετοιμάζεται να αναδυθεί . Ο Νέος Πολιτισμός ασφαλώς θα έχει διαφορετική διατροφή . Αυτό που ζούμε σήμερα θα μπορούσε να ονομασθεί "Διατροφική βαρβαρότητα" .

-----------------
ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΧΩΡΙΟ : ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ

Αναζητείται τοποθεσία στην Ελλάδα για την εγκατάσταση του πρώτου Χωριού Φιλοσόφων/ Αναβιωμένης Φιλοσοφικής Σχολής ( με την αρχαία έννοια ) .

Επιθυμητά χαρακτηριστικά ( όσα πιο πολλά απο αυτά διαθέτει τόσο το καλύτερο ) :
- Κοντά σε θάλασσα ( για αφαλάτωση νερού και εφαρμογές Εναλλακτικών Θεραπειών ) . Ή ορεινή περιοχή με άφθονο καθαρό νερό .

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΠΗΓΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ! Πιθανές περιοχές όπου μπορεί να βρεθεί είναι οι παραλίες του Ιονίου .

- Επίπεδη έκταση ( για βιολογικές καλλιέργειες )
- Ύπαρξη αεροδρομίου στην περιοχή ( για έλευση επισκεπτών απο το εξωτερικό ) .
- Ύπαρξη θερμών λουτρών στην περιοχή

Όσοι έχετε υπ' όψιν σας περιοχές που θεωρείτε κατάλληλες στείλτε όνομα περιοχής και φωτογραφία ( στα σχόλια ) .

Όσοι έχετε πρόσβαση σε Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους , συζητείστε μαζί τους το θέμα .

-------
Προσθήκη 2-8-2017
Είναι δυνατόν ο Δήμος Ζαχάρως ( με τα φημισμένα λουτρά και δυό βήματα απο την Αρχαία Ολυμπία ) να μην έχει αναβιώσει μια αρχαία Φιλοσοφική Σχολή ; Τότε τί κλαιγόμαστε οτι δεν έχουμε ποιοτικό τουρισμό ;
Δεκάδες άλλες λουτροπόλεις ( αρκετές απο αυτές φυτοζωούν ) θα ωφελούνταν εάν είχαν κοντά τους μια Φιλοσοφική Σχολή .

Είναι δυνατόν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να μην έχει Φιλοσοφική Σχολή ;

Είναι δυνατόν ο Δήμος Νάουσσας ( που έχει την Μίεζα ) να μην έχει αναβιώσει την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλη ;

Είναι δυνατόν ο Δήμος Αριστοτέλη ( σην Χαλκιδική ) να μην έχει αναβιώσει μια Φιλοσοφική Σχολή ( στην γενέτειρα του Αριστοτέλη ) ;

Είναι δυνατόν ο Δήμος Αμφίπολης να μην έχει αναβιώσει μια Φιλοσοφική Σχολή ;

Είναι δυνατόν ο Δήμος Δελφών να μην έχει την Φιλοσοφική Σχολή του ;

Είναι δυνατόν ο Δήμος Σπαρτιατών να μην έχει την δική του Φιλοσοφική Σχολή όταν , προ ετών , ο Ι. Θεοδωρακόπουλος είχε αναβιώσει ( προσωρινά ) την Σχολή του Πλήθωνα ;

Πού ζούμε τέλος πάντων ; Είμαστε ακόμη στον Μεσαίωνα ;
Πουλάμε μέχρις αηδίας τα αρχαία μάρμαρα και το greek moyzaka-tzatziki .
Φτάνει πιά ! Ας προσθέσουμε και κάτι άλλο στο μενού .
Δεν ζεί ούτε ο Θεοδόσιος ούτε ο Ιουστινιανός που απαγόρευσαν τις Φιλοσοφικές Σχολές . Μην φοβάστε κύριοι Δήμαρχοι ! Δεν θα τιμωρηθείτε αν τις αναβιώσετε !
--------------------
Ίων Αιγιάλης ( iaigialis@gmail.com )
http://www.ancientmedports.org/index.php/en/
http://www.nuovascuolapitagorica.org/

Πρωτεργάτης στην ίδρυση Πυθαγόρειου Φιλοσοφικού Χωριού στην Σάμο και στην Ιταλία ( Κρότωνας και Αγκώνα )

----------------------
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΞΗ-ΓΙΟΡΤΗ
Αντιπροσωπεία της Φιλοσοφικής Ομάδας Φιλίππων μετέβη στην παραλία του Στρυμονικού Κόλπου όπου συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου ξενοδόχων της περιοχής . Συζητήθηκε το ενδεχόμενο καθιέρωσης μιας ετήσιας σύναξης-γιορτής των αρχαιοελληνιστών όπως τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ( σε άλλη όμως ημερομηνία - απο Μάϊο μέχρι τέλη Αυγούστου ) . Η γειτνίαση με το μνημείο του λόφου Καστά καθιστά την περιοχή ιδανική για μια τέτοια σύναξη τοπικής εμβέλειας ( Ανατ. Μακεδονία - Θράκη ) και για την αναβίωση κάποιας ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ ( Βιοκαλλιέργειες , Εναλλακτικές Θεραπείες κλπ ).

Οι ιδέες έγιναν αποδεκτές απο τους ξενοδόχους και υπήρξε κοινή συμφωνία να γίνουν το ταχύτερο τα πρώτα βήματα .
--------------------------------14-8-2016

ΑΛΚΑΤΡΑΖ : ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Τον Νοέμβριο του 1969 ογδόντα εννέα Ινδιάνοι των ΗΠΑ κατέλαβαν το έρημο νησί Αλκατράζ διεκδικώντας πίσω την γή που τους έκλεψαν οι Λευκοί . Η κυβέρνηση τους εξεδίωξε βίαια τον Ιούνιο του 1971 αλλά αυτή η κινητοποίηση ήταν κομβικό σημείο στον αγώνα των ιθαγενών της Αμερικής και πυροδότησε πολλές παραπλήσιες δράσεις . Η κυβέρνηση αναγκάστηκε ( υπο το βάρος του πολιτικού κόστους ) να τους παραχωρήσει άλλα δικαιώματα .

Την δική μας γή μας την έκλεψαν οι ρωμιο-μπεν-λεβί-κοέν και είμαστε σε παρόμοια θέση με τους ιθαγενείς της Αμερικής . Υπάρχει μια θαυμάσια έρημη τοποθεσία σε στρατηγικό σημείο που μπορούμε να πάμε να καταλάβουμε και να απαιτήσουμε να την κάνουμε την ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ! Θα είναι ταυτόχρονα και τόπος οικολογικών καλλιεργειών και Ασκληπιείο ( βλέπε http://lofos.info/pythas/anaviosi.html ) .
Η τοποθεσία επαρκεί για την μόνιμη εγκατάσταση 89 ατόμων ( σημαδιακός αριθμός - όσοι και οι Ινδιάνοι ! ) . Το μήνυμα που θα στείλουμε με την δράση μας ( θα κάνει τον γύρο του κόσμου ) είναι μελετημένο και θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Νέας Τάξης . Αν υπάρχουν 89 πραγματικοί απόγονοι των αρχαίων σοφών και πολεμιστών , ιδού η ευκαιρία .
Αν δεν φανούμε ισάξιοι των Ινδιάνων , σε λίγο καιρό η τοποθεσία θα έχει γίνει HOT SPOT !!!

( πληροφορίες για την κατάληψη του Αλκατράζ : https://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_Alcatraz )

---------------------


28-7-2014
Για να είναι αιώνια υγιής μια κοινωνία και να μην παρακμάζει ποτέ ιδού τί χρειάζεται :

Ένα "μοναστήρι φιλοσόφων" ή ένα "χωριό φιλοσόφων" ( όπως θέλετε πείτε το ) που θα είναι ο Παντεπόπτης Οφθαλμός πάνω στην κοινωνία .
Θα παρατηρούν την κοινωνία και θα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο πρώτο σημάδι παρακμής .
Θα επιλέγουν τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό .

Ο πλούτος σε μια κοινωνία προέρχεται είτε απο υποτελείς χώρες ( Αρχαία Ρώμη , Αρχαία Αθήνα , ΗΠΑ μετά το 1950 ) , είτε απο δανεικά ( Ελλάδα 1981-2008 ) , είτε απο προσφορά υπηρεσιών σε διεφθαρμένους ( σύγχρονη Ελβετία ) . Σε μια υγιή κοινωνία ΙΣΩΣ ο πλούτος να είναι εγχώριο προϊόν .

Ανεξαρτήτως της πηγής του πλούτου οι φιλόσοφοι αυτοί θα ζούν χωρίς πολυτέλειες . Ακόμη και εάν τα μπαρμούνια αφθονούν και δίνονται σαν γατοτροφή , ακόμη και εάν υπάρχει περίσσεια μεταξωτών υφασμάτων , ακόμη και εάν ο κάθε πολίτης έχει τρείς υπηρέτες , οι φιλόσοφοι θα ντύνονται με φθηνά υφάσματα , ενώ η διατροφή τους και η στρωμνή τους θα είναι μεν πολύ υγιεινές για το σώμα αλλά ουδεμία σχέση θα έχουν με αυτό που σήμερα λέμε "πολυτέλεια" .

Bλέπε http://lofos.info/laloslal/filfood.html    και     http://lofos.info/laloslal/anat-bed.html      .
Και εάν κάποιος κουραστεί απο την ασκητική ζωή μπορεί να αποχωρήσει και να έρθει άλλος , νεώτερος ( απο τον έξω κόσμο ) για να τον αντικαταστήσει . Ο ΙΣΟΒΙΟΣ ηγέτης δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε .&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

(9-11-2014) ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ

Η κοινωνία μας νοσεί βαριά . Στα άτομα η νόσος αυτή εκδηλώνεται με τουλάχιστον δύο συμπτώματα :

# Σκουπιδοφαγία ( κρέας , μαργαρίνες , φραπέ , τηγανιτά , τσιγάρα κλπ )

# Καταναλωτισμός ( πολυτελή ρούχα , κοσμήματα , αμάξια , καλλυντικά κλπ )

Βλέπω οτι οι πολιτικοί που μας "έσωζαν" έως τώρα αλλά και οι πολιτικοί που υπόσχονται να μας "σώσουν" στο μέλλον παρουσιάζουν το ένα ή και τα δύο συμπτώματα !

Σοβαρά πιστεύετε οτι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ θα κάνει καλό κουμάντο σε ολόκληρη χώρα ;

Πιστεύετε οτι ένας άνθρωπος που καταναλώνει σκουπίδια μπορεί να έχει σωστό εγκέφαλο ;
Εάν λοιπόν δείτε σε ένα ξερονήσι ή σε μια βουνοκορφή να συγκεντρώνονται 12-13 άτομα που να μπορούν να αυτοπειθαρχούν και να τρέφονται με υγιεινές (αλλά όχι ιδιαίτερα νόστιμες ) τροφές , να είναι απαλλαγμένοι απο τον πόθο του ROLEX , της FERRARI , του VERSACE και να δηλώνουν οτι "ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" , τότε να πείτε "Ναί , τώρα πράγματι είδαμε κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ !"


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

( Πυθαγόρας Πυθαγορίδης 7-9-2014)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Υπάρχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο . Όταν μια χώρα δεν τα βγάζει πέρα με τα οικονομικά , επεμβαίνει το Ταμείο και την σώζει ( λέμε τώρα !!! ) .

Οι Φιλόσοφοι που θα ζούν στο Χωριό Φιλοσόφων μπορούν να ιδρύσουν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ . Όταν μια χώρα έχει γίνει μπάχαλο απο ανικανότητα των ηγετών , θα δανείζεται ( η χώρα ) ηγέτες μέσα απο το Διεθνές Ηγετικό Ταμείο για όσο χρόνο θέλει .
Ή όταν μια χώρα έχει γίνει μπάχαλο και οι στρατιωτικοί ανατρέπουν τους πολιτικούς , θα δανείζονται ηγέτες απο το Ηγετικό Ταμείο . 'Ετσι οι στρατιωτικοί δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν οτι στασίασαν για την προσωπική τους κονόμα .
Οι δανεικοί ηγέτες θα συνάπτουν μια συμφωνία με τους στρατιωτικούς που θα καθορίζει πόσο χρόνο θα διοικούν την χώρα και τί ανταλλάγματα θα δοθούν στο Ηγετικό Ταμείο .

Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απο ηγέτες διότι διαθέτει ήδη τους καλύτερους . Κάτι κακόμοιρες χώρες σαν την Ελβετία και το Μονακό ας το έχουν υπ' όψιν .

Ποιοί ενδιαφέρονται να είναι μέσα στην λίστα των ηγετών προς δανεισμό ;


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το Χωριό Φιλοσόφων θα διαθέτει φυσικά και Ασκληπιείο (που θα είναι και το πρώτο πανεπιστήμιο εναλλακτικών μορφών ιατρικής , παγκοσμίως ) . Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για τα μικρά νησιά ή απομονωμένες περιοχές που δεν έχουν ούτε κάν αγροτικό ιατρό .
Κάποια στιγμή σκοπεύω να επισκεφθώ κάποια νησιά του Αιγαίου και απομονωμένες περιοχές της Κρήτης για επί τόπου εκτίμηση της καταλληλότητας της περιοχής . Θα φορώ την αρχαία ελληνική ενδυμασία ( αυτή που ούτως ή άλλως θα φοριέται στο χωριό - όταν δημιουργηθεί ) . Όπου η υποδοχή των κατοίκων θα είναι πιο φιλική , εκεί θα εγκατασταθεί το Χωριό .
Εάν υπάρχουν και άλλοι εθελοντές για το εγχείρημα , είναι ευπρόσδεκτοι .

Φυσικά και πάλι μπορούν οι φίλοι της ιδέας να χωρισθούν σε "ταξιδευτές" και "χρηματοδότες" . Όλοι αυτοί θα έχουν έχουν κάποια προνόμια όταν υλοποιηθεί το χωριό ( προτεραιότητα στην λήψη γεωτεμαχίου , επιλογή του καλύτερου γεωτεμαχίου κλπ ) .
(4-8-2014)


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Υπάρχει τρόπος το Χωριό Φιλοσόφων να χρηματοδοτείται (πλουσιοπάροχα ) απο τον μεγάλο εχθρό του : τον σημερινό κρατικό μηχανισμό !!!
Αρκεί να βρεθούν οι τολμηροί πρωτοπόροι .
(1-8-2014)


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Οι φίλοι του Χωριού Φιλοσόφων μπορούν να χωρισθούν σε δύο ομάδες :
Οι έχοντες εισοδήματα
και οι Μή έχοντες εισοδήματα ( άνεργοι )

Οι άνεργοι μπορούν να εγκατασταθούν στο χωριό ( μόλις βρεθεί έκταση ) .
Οι έχοντες εισοδήματα θα τους υποστηρίζουν οικονομικά ( 155 ευρώ τον μήνα χρειάζεται η σπαρτιατική διαβίωση , ενός ατόμου , στο χωριό ) μέχρις ότου το χωριό να αρχίσει να έχει εισοδήματα απο οικοτουρισμό και ιατρικό τουρισμό .

Σε αντάλλαγμα οι εγκατεστημένοι άνεργοι θα προετοιμάζουν ( εκτός απο το δικό τους ) και το κτήμα του χρηματοδότη τους , ώστε να το βρεί έτοιμο όταν θα έρθει να εγκατασταθεί στο χωριό .
(15-7-2014)*********************************************
          
            pitago99@gmail.com  

  Αρχική   σελίδα   :     http://lofos.info/pythas/index.html  

--------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  σελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       Ν Ε Α     Ε . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;