ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΟΥ
 ( 13-4-2008 )

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε οτι νερό που κυλά μέσα σε τριχοειδείς σωλήνες απο γυαλί μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ! Αυτή η μέθοδος ηλεκτροπαραγωγής είναι τελείως ξεχωριστή και δεν υπάγεται σε καμμία απο τις γνωστές μεθόδους . Είναι μια απόδειξη οτι δεν ξέρουμε τα πάντα για το νερό και το γυαλί .
Οι γιατροί της Ομοιοπαθητικής ρίχνουν μέσα σε νερό την δραστική ουσία , το χτυπάνε σε ένα σέϊκερ αρκετή ώρα και μετά το αραιώνουν . Το ξαναχτυπάνε , το αραιώνουν πάλι και αυτό συνεχίζεται μέχρι που μια κουταλιά της σούπας να μην περιέχει ανιχνεύσιμες ποσότητες της δραστικής ουσίας . Και όμως αυτό το διάλυμα θεραπεύει . Το νερό αποτελείται απο αλυσίδες μορίων νερού και οι χημικοί ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ οτι οι αλυσίδες αυτές παίρνουν το σχήμα της δραστικής ουσίας και συμπεριφέρονται σαν να ήταν μόρια δραστικής ουσίας .

Στο σχήμα        
desal

   βλέπουμε δύο υποθετικές μεθόδους αφαλάτωσης :

Στην πρώτη μέθοδο , ένας κώνος απο γυαλί περιστρέφεται γρήγορα μέσα σε θαλασσινό νερό που βρίσκεται σε λεκάνη απο γρανίτη . Το νερό τρίβεται ισχυρά και στο γυαλί και στον γρανίτη . Επαναλαμβάνουμε δηλαδή την μέθοδο της Ομοιπαθητικής . Αυτό το "χτυπημένο" νερό έχει ίδιες ιδιότητες με το συμβατικό ; Άραγε διαλύει την ίδια ποσότητα αλατιού ; Οι μεγάλες αλυσίδες μορίων νερού έχουν σπάσει και χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να ξαναενωθούν . Μέσα στα λίγα αυτά δευτερόλεπτα οι ιδιότητες του "χτυπημένου" νερού είναι πολύ διαφορετικές απο τις αντίστοιχες του συμβατικού . Πρέπει να γίνουν πειράματα και να διαπιστωθεί ποιές ακριβώς ιδιότητες έχουν αλλάξει και πόσο . Έπειτα ίσως μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ιδιότητες για να αφαλατώσουμε το νερό . Έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλούς συνδυασμούς στα υλικά κώνου και λεκάνης : χαλαζίας , βασάλτης , ρυόλιθος , ελαφρόπετρα , γρανίτης , γυαλί , κρύσταλλος ( γυαλί με μεγάλη ποσότητα μολύβδου ) , δουνίτης , σερπεντίνης , ασβεστόλιθος .
Κάποιος   βοσκός    έλεγε  "Το  νερό  που  χτυπιέται  είναι  καλύτερο  απο  το  ακίνητο"  .  Τί   έχουν  παρατηρήσει  άραγε  οι  παλαιοί   άνθρωποι  της  υπαίθρου ;

Στη δεύτερη μέθοδο , ένας τροχός απο γυαλί είναι μισοβυθισμένος σε θαλασσινό νερό και περιστρέφεται γρήγορα . Τα σταγονίδια που εκτινάσσονται είναι εξ' ίσου αλμυρά με το νερό της λεκάνης ή πιό γλυκά ( ή πιο αλμυρά ) ; Μήπως είναι φορτισμένα αντίθετα με το νερό της λεκάνης ;   Και εδώ μπορούμε να δοκιμάσουμε πολλά υλικά αντί για το γυαλί .



   
------------------------------------------------

   laloslal5@gmail.com 


    Αρχική  σελίδα  :  http://lofos.info/laloslal/lasses.html