ΝΕΟ  ΥΠΟΕΙΔΟΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ 
( κείμενα  που  δημοσιεύθηκαν  στην  ομώνυμη  σελίδα  του  FACEBOOK )HOMO SAPIENS PHILOSOPHICUS - Θεμελιώδες κείμενο ( 7-1-2018 )

Το ισχυρότερο είδος ζωής στον πλανήτη , ο Άνθρωπος ο Σοφός ( Homo sapiens ) είναι φανερό οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ την σοφία που χρειάζεται για να διαχειρισθεί σωστά την μεγάλη του δύναμη .
Υπάρχει όμως ένα υποείδος που διαθέτει αυτήν την σοφία . Σύμφωνα με τους κανόνες της Βιολογίας , αφού τα δύο πλάσματα μπορούν να ζευγαρώσουν και να παράγουν γόνιμους απογόνους , οφείλουμε να τα κατατάξουμε στο ίδιο είδος . Εάν δεχτούμε οτι οι λίγοι ( που μπορούν να διαχειρισθούν σοφά την δύναμη της Επιστήμης ) είναι το υποείδος Homo sapiens Philosophicus ( Άνθρωπος ο Σοφός , ο Φιλόσοφος ) , τότε οι πολλοί ( που δεν μπορούν να διαχειρισθούν σοφά την δύναμη ) θα πρέπει να ανήκουν σε κάποιο άλλο υποείδος . Ας το ονομάσουμε Homo Sapiens Archaicus ( Άνθρωπος ο Σοφός , ο Αρχαϊκός ) .

Ο Homo Sapiens Archaicus έζησε περί τις 90.000 χρόνια ως τροφοσυλλέκτης . Δεν τα πήγε άσχημα . Όταν όμως ανεκάλυψε την γεωργία οικοδόμησε μια πιό πολύπλοκη κοινωνία . Μέσα σε αυτήν την κοινωνία είναι σαν ψάρι έξω απο το νερό . Δεν μπορεί να δράσει σωστά . Δεν έχει την κατάλληλη εγκεφαλική "πυξίδα" ( * )

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΕΙΔΗ
1) Ο Αρχαϊκός κατασκεύαζε τα εργαλεία που του χρειαζόταν και θεωρούσε οτι το έργο των ΔΙΚΩΝ του χειρών ήταν ΔΙΚΟ του . Όποτε ήθελε μπορούσε να καταστρέψει το θαυμάσιο τόξο που ο ΙΔΙΟΣ κατασκεύασε και δεν είχε να δώσει λογαριασμό σε κανέναν . Το λάθος του ήταν οτι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε πως και το ΧΩΡΑΦΙ που όργωνε ήταν δικό του ! Θεώρησε οτι μπορούσε να το καταστρέψει χωρίς να ζητήσει άδεια απο κανέναν . Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν όλοι κάνουν το ίδιο , η επόμενη γενιά δεν θα έχει τόπο να παράγει την τροφή της !
Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ' αυτού : ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ .
Επομένως , το χωράφι ( που ΟΛΟΙ μαζί υπερασπίζουμε σε περίπτωση εισβολής ξένων ) ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . Η Κοινωνία σου το δανείζει για όσο χρόνο ζείς . Οφείλεις να το παραδώσεις στην ίδια ή ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ κατάσταση απ' όσο το παρέλαβες . Απο αυτό το χωράφι θα τραφούν πολλοί άλλοι που θα γεννηθούν μετά απο εσένα .

2) Ο Αρχαϊκός θεωρούσε πολύ φυσικό να κληροδοτήσει στον γυιό του το θαυμάσιο τόξο που κατασκεύασε . Το λάθος του ήταν οτι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε απόλυτα λογικό να κληροδοτεί στον γυιό του και το χωράφι ! Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν ο γυιός είναι τεμπέλης και αντικοινωνικός μπορεί ξαφνικά να του έρθει ( σαν κληρονομιά ) ένας θαυμάσιος ελαιώνας που με πολύ κόπο και σύνεση δημιούργησε ο εργατικός και τίμιος πατέρας του . Προφανώς ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ τέτοιο δώρο .
Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ' αυτού : Όταν γεννήθηκες πήρες απο την κοινωνία ένα χωράφι . Τώρα που πέθανε ο πατέρας σου δεν είναι αυτονόητο οτι εσύ θα πάρεις τον ελαιώνα του . ΕΑΝ έχεις αποδείξει την αξία σου , θα σου πάρουμε το αρχικό χωράφι ( που σου δώσαμε όταν γεννήθηκες ) και θα σου δώσουμε τον ελαιώνα του πατέρα σου . Εάν δεν έχεις αποδείξει την αξία σου θα δώσουμε τον ελαιώνα σε κάποιον που την έχει αποδείξει ( αφού πρώτα μας επιστρέψει το χωράφι που του δώσαμε όταν γεννήθηκε ) .

3) Ο Αρχαϊκός θεωρούσε πολύ φυσικό να κατασκευάσει και να κατέχει 2 ή 3 ή 10 τόξα . Δεν εμπόδιζε κανέναν να κατασκευάσει τα δικά του 10 τόξα . Το λάθος του ήταν ότι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε απολύτα λογικό να κατέχει 2 ή 3 ή 10 χωράφια ! Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν εγώ έχω 10 χωράφια τότε εννέα άλλοι δεν έχουν καθόλου ! Δεν μπορούν να παράγουν την τροφή τους .
Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ' αυτού : Στην ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ θα είναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ !
Όταν γεννιέσαι θα παίρνεις ( δανεικό ) απο την κοινωνία ένα γεωτεμάχιο και ένα σπίτι ισάξια με τα γεωτεμάχια και τα σπίτια όλων των άλλων . Θέλεις να εργαστείς και να τα αναβαθμίσεις ; Κάνε το επειδή ευχαριστεί εσένα . Μην έχεις προσδοκίες οτι σίγουρα θα μεταβιβαστούν στα παιδιά σου .

4) Ο Αρχαϊκός θεώρησε πολύ φυσικό να πεί στην γυναίκα του "Αφού τρώς το σιτάρι που ΕΓΩ παρήγαγα , οφείλεις να γεννάς παιδιά μόνο απο το δικό μου σπέρμα" . Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Το ότι ΟΛΟΙ πλέον δικαιούνται να έχουν βιολογικούς απογόνους ! Κατάφωρη παραβίαση της λογικής της Φύσεως . Ο Αρχαϊκός δεν γνώριζε τον Νόμο του Παρέτο : Το 80 % των απογόνων παράγεται απο το ανώτερο 20 % των προγόνων . Δηλαδή οι ανώτεροι βιολογικά και πνευματικά ( το κορυφαίο 20 % ) θα πρέπει να έχουν τετραπλάσιες ευκαιρίες να αφήσουν απογόνους .
Ο Φιλόσοφος έχει σαφή άποψη επ' αυτού : Ο Νόμος του Παρέτο ΔΕΝ πρέπει να παραβιαστεί . Αλλιώς η κοινωνία θα γεμίσει άρρωστους και ηλίθιους .

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ HOMO SAPIENS PHILOSOPHICUS ;
Ο Μπέρναρ Σώ είχε πεί "Το 2% σκέπτεται , το 3 % ΝΟΜΙΖΕΙ οτι σκέπτεται και το 95 % προτιμά να πεθάνει παρά να σκεφθεί " . Πιθανόν λοιπόν , o Homo Sapiens Philosophicus είναι το 2 % του πληθυσμού . Σύμφωνα με τον Νόμο του Παρέτο , το 80 % των ΚΑΛΩΝ έργων ( στην Επιστήμη και Τέχνη ) προέρχονται απο το κορυφαίο ποιοτικά 20 % του πληθυσμού . Επομένως ο Φιλόσοφος έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο σε ο,τιδήποτε καλό έχει παραχθεί . Θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο Φιλόσοφος δημιουργεί την δύναμη ( Γνώση - Επιστήμη ) και ο Αρχαϊκός καταφέρνει ( λόγω πλειοψηφίας ) να πάρει την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αυτής της δύναμης ! Καταστροφικό . Είναι σαν να δίνεις ένα γεμάτο πιστόλι στα χέρια μωρού .

ΣΤΟ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ"
Εάν βλέπετε οτι ανήκετε στον υποείδος "Φιλόσοφος" έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη για ο,τιδήποτε κακό συμβεί απο εδώ και εμπρός . Έως τώρα το κακό αυξάνεται επειδή ΕΣΕΙΣ ( ο Φιλόσοφος ) δημιουργείτε δύναμη και την παραδίδετε αδιαμαρτύρητα στα χέρια του Αρχαϊκού . ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ! Αυτός που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ την δύναμη θα πρέπει να έχει την διαχείρισή της . Δεν μπορεί ο Επιστήμων να κατασκευάζει την ατομική βόμβα και να παραδίδει την διαχείρισή της σε έναν άθλιο πολιτικάντη που ίσως δεν γνωρίζει να κάνει σωστά μια διαίρεση !
Οι Φιλόσοφοι πρέπει να ΔΙΚΤΥΩΘΟΥΝ και να ΔΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ώστε να αποκτήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ . Δηλώστε ( με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα ) την θέλησή σας να συμμετέχετε στην δράση .
Οι Φιλόσοφοι είναι το μέλλον του πλανήτη . Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μέλλον .

( * ) Πιθανόν το πρώτο κύτταρο να δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή το RNA ( ή κάποια ακόμη πιό απλή ουσία ) . Μέσα στην νέα πολύπλοκη κατασκευή όμως , το DNA ( δευτερευούσης σημασίας έως τότε ) αισθάνθηκε οτι εδώ μπορεί να δράσει καλά και να παράγει αξιοθαύμαστα πράγματα . Είπε λοιπόν στο RNA "Τώρα , μέσα στο κύτταρο εσύ είσαι σαν ψάρι έξω απο το νερό . Τώρα εσύ θα είσαι ο κομπάρσος και εγώ ο πρωταγωνιστής" . Βλέπουμε λοιπόν οτι αυτό το σενάριο είναι , πιθανόν ,νόμος της Φύσης .

---------------------------------------

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
27-8-2018
Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα οτι οι λεγόμενες "κομμουνιστικές" ιδέες δεν ανακαλύφθηκαν απο τον Μάρξ τον 19ο αιώνα . Διατυπώθηκαν απο τον Θαλή και τις βρίσκουμε ξανά στις κωμωδίες του Αριστοφάνη και στην Πολιτεία του Πλάτωνα .
Ο λεγόμενος κομμουνισμός του 19ου και 20ου αιώνα είναι ένα θλιβερό κακέκτυπο των γνήσιων ιδεών του Θαλή και του Πλάτωνα .
Ο γνήσιος πυρήνας των κομμουνιστών είναι οι Φιλόσοφοι . Για τον Φιλόσοφο είναι τερατώδες να λέμε "Αυτή η γή μου ανήκει " . Το χώμα υπήρχε και θα υπάρχει μετά απο εμάς . Η κοινωνία απλώς ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να καλλιεργούμε ένα κομμάτι του για να εξασφαλίσουμε την τροφή μας . Οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το παραδώσουμε καλύτερο . Ούτε κατά διάνοια να έχει ο ένας παραπάνω χώμα απο τον άλλον .
Γύρω απο αυτόν τον γνήσιο πυρήνα προσκολλώνται μερικοί βλάκες . Όπου υπάρχουν βλάκες πλακώνουν και οι απατεώνες . Και φθάνουμε σήμερα στα κομμουνιστικά κόμματα που οι βλάκες και οι απατεώνες είναι τόσοι πολλοί που είναι αμφίβολο το εάν έμεινε κανένας Φιλόσοφος εκεί μέσα ( έφυγαν τρέχοντας ! )

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ  (28-1-2018 )

Η μεγάλη συνεισφορά του Επίκουρου στην Φιλοσοφία ήταν η ανακάλυψη της καταστηματικής ηδονής . Είναι η ηδονή που πηγάζει απο την πεποίθηση "ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ . ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ , Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ . ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ" .
Οι Φιλόσοφοι θεωρούν την καταστηματική ηδονή την μέγιστη των ηδονών . Ερωτευμένοι με την παρατήρηση του μεγαλείου του Σύμπαντος , δεν θέλουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή . Δεν αντέχουν την Εφορία , τους συμβολαιογράφους , τους δικηγόρους , τα χαρτόσημα , τα ένσημα , τα παράβολα , τα δικαστήρια , τα χρηματιστήρια ...
Γι' αυτό και δεν αποκτούν ποτέ μεγάλη ακίνητη περιουσία και υπερβολικό πλούτο . Διότι για να αποκτήσεις αυτά πρέπει να τα σκέφτεσαι ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ! Πρέπει να σε ελκύουν τα συμβολαιογραφεία , τα δικαστήρια , τα χρηματιστήρια , οι μετοχές , τα γραφεία των βουλευτών .... Πρόκειται για κάποιο είδος ψυχικής διαστροφής που οι ψυχίατροι δεν τολμούν να κατονομάσουν !
Αλλά και ο γάμος και η οικογένεια φέρνουν σκοτούρες που αποσπούν τον Φιλόσοφο απο την αναζήτηση της Αλήθειας . Γι αυτό πολλοί Φιλόσοφοι απέφυγαν τον γάμο ( Θαλής , Πλάτων , Επίκουρος , Διογένης , Πλήθων , Εμμανουήλ Ροϊδης , Καζαντζάκης κλπ ) ενώ άλλοι έγιναν καλόγεροι για να αποφύγουν τις σκοτούρες και να έχουν πρόσβαση στην Γνώση ( πχ Τομάζο Καμπανέλλα ) .

Όλος αυτός ο "πολιτισμός" που δημιουργήθηκε απο τον Αρχαϊκό Άνθρωπο είναι τελείως ξένο περιβάλλον για τον Φιλόσοφο Άνθρωπο . Είναι σαν ψάρι έξω απο το νερό . Ούτε περιουσία μπορεί να κάνει ούτε απογόνους . Αυτή η αδυναμία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο όλο το υποείδος Homo Sapiens Philosophicus . Είναι θαύμα το ότι υπάρχουν ακόμη Φιλόσοφοι . Είναι είδος υπο εξαφάνιση . Πολλοί κλαίγονται για τα είδη που κινδυνεύουν να εκλείψουν ( UNESCO κλπ ) . Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούν τους Φιλοσόφους στην πόρτα τους με το αίτημα "ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ" .

----------------------------------------------

ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ( 13-1-2018 ) 

Η Νέα Τάξη προελαύνει και ο κοσμάκης άναυδος κάθεται μπρός στο FACEBOOK και ρωτά ο ένας "ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ;" . Και ο άλλος απαντά "ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ;" .

Ο Αρχαϊκός 'Ανθρωπος δεν μπορεί να επαναστατήσει . Δεν ΒΛΕΠΕΙ την έξοδο απο το κλουβί . Δεν βλέπει οτι αυτά που θεωρεί ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ τον έκλεισαν στο κλουβί :
- Η ατομική ιδιοκτησία
- Η κληρονομική ιδιοκτησία . Θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να τον δυναστεύει ένας τραπεζίτης που δεν απέκτησε τον πλούτο με την αξία του αλλά ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ !
- Η έλλειψη ορίων στον πλούτο και την φτώχεια . Θεωρεί φυσιολογικό το να υπάρχουν βαθύπλουτοι και πάμπτωχοι . Έχει την ρομαντική άποψη οτι υπάρχει ΤΙΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ . Δεν βλέπει οτι για να πλουτίσει ο τίμιος Έλληνας μαγαζάτορας του 1960 χρειάστηκε να υποφέρει κάποιος εργάτης στα μεταλλεία της Χιλής ή στα πετρέλαια του Ιράν .
- Το δικαίωμα να αποκτούν ΟΛΟΙ απογόνους
( βλέπε λεπτομέρειες στο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ )

Αυτά τα τραγικά λάθη δημιούργησαν δύο μεγάλες ομάδες που οδηγούν την κοινωνία στον γκρεμό :
α) Τους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΕΣ ( θα τους βρούμε μέσα στον λαό ) .
α) ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ που έγιναν πλούσιοι . Και έγιναν πλούσιοι διότι έχουν μια συγκεκριμένη εγκεφαλική ανωμαλία : Δεν μπορούν να αισθανθούν τον πόνο του λαό . Η έλλειψη πόνου τους κάνει αδίστακτους .

Η επανάσταση δεν γίνεται απο όλον τον λαό . Κάποιος πυρήνας την ξεκινά . Μια ΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ ομάδα που έχει τις ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ .
Τέτοια ομάδα μπορεί να γίνει μόνο απο Φιλοσόφους . Μόνο αυτοί βλέπουν την έξοδο απο το κλουβί και μόνον αυτοί έχουν την ιδεολογική ομοιογένεια .

Αν κάνουν την επανάσταση κάποιοι άλλοι ( όχι οι Φιλόσοφοι ) τότε θα καταλήξουμε σε κάποιο βραχύβιο πείραμα σαν την Σοβιετική Ένωση .
Μόνον οι Φιλόσοφοι μπορούν να θεμελιώσουν έναν αειθαλή ΝΕΟ πολιτισμό .
--------------------------------
ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ( 11-1-2018 ) 

Συχνά βλέπουμε στην Φύση να εξαπλώνεται μια νέα ασθένεια . Όσοι δεν έχουν ανοσία πεθαίνουν . Όσοι έχουν ανοσία ζούν και πολλαπλασιάζονται . Η ίδια επιδημία δεν μπορεί πλέον να ξαναεμφανισθεί .

Η κοινωνία του Αρχαϊκού Ανθρώπου προσβάλλεται εύκολα απο το παράσιτο που λέγεται "Πετρελαιοσκώληξ" . Η κοινωνία του Φιλοσόφου έχει πλήρη ανοσία στο παράσιτο αυτό .
Λογικά λοιπόν , το μέλλον ανήκει στην κοινωνία των Φιλοσόφων .
Είνα επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί μια , μικρή έστω , κοινωνία αποκλειστικά απο Φιλοσόφους ( ένα μικρό κοινόβιο αρχικά ) . Η κοινωνία αυτή σύντομα θα δείξει τα πλεονεκτήματα και τις αντοχές της .

Λεπτομέρειες : http://lofos.info/pythas/oil-worm.html

και στο FACEBOOK : Φιλοσοφων Χωριο
------------------------------------------------------------------

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ( 11-1-2018 )
Μια άλλη , πολύ σημαντική , διαφορά του Αρχαϊκού Ανθρώπου και του Φιλοσόφου είναι η άποψη περί του ρόλου του ανθρώπου μέσα στην Φύση .

Ο Αρχαϊκός Άνθρωπος πιστεύει οτι είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της Φύσης και όλα έγιναν για να απολαμβάνει αυτός . Γι αυτό έλκεται απο τις αβρααμικές θρησκείες ( ιουδαϊσμός , χριστιανισμός , ισλαμισμός ) .

Ο Φιλόσοφος πιστεύει οτι ο άνθρωπος είναι ΕΞΑΡΤΗΜΑ της Φύσης και έχει συγκεκριμένη αποστολή : Να προστατεύει το φαινόμενο που λέγεται "ζωή" . Να το προφυλάσσει απο μετεωρίτες που πάνε να πέσουν πάνω στον πλανήτη . Να επαναφέρει τον φωσφόρο απο την θάλασσα στην ξηρά . Να εξάγει τον άνθρακα απο τον ασβεστόλιθο και να τον επαναφέρει στην βιομάζα . Να επεκτείνει τα λογικά όντα και στους άλλους πλανήτες .

Η κρατική τηλεόραση πρόβαλλε κάτι σχετικό με το ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ . Υποτίθεται οτι είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . Αυτό που θα έρθει μετά τον θάνατο του σημερινού πολιτισμού . Δεν γνωρίζουμε αν το Κίνημα της Μετάβασης είναι τίμιο ή ένα δόλωμα της Νέας Τάξης . Το σίγουρο είναι οτι ούτε το Κίνημα της Μετάβασης ούτε άλλοι "επαναστάτες" μιλούν ξεκάθαρα για τον ρόλο του ανθρώπου μέσα στην Φύση . Ο Φιλόσοφος Άνθρωπος όμως τολμά να μιλήσει ξεκάθαρα .

Υ.Γ.   Οι βιολόγοι δεν έχουν συμφωνήσει όλοι στο τί είναι "ζωντανό" . Ο Φιλόσοφος έχει άποψη περί αυτού : "ΖΩΝΤΑΝΟ" ΠΛΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ . Δηλαδή και ένα λογικό όν απο μέταλλο και πυρίτιο θεωρείται ζωντανό όπως και ένα όν φτιαφμένο απο κύτ ταρα .

( για πιο πολλές λεπτομέρειες : http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html )