ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΥΘΑΓΟΡΑ   ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗ


Κείμενα  Αυγούστου    2017


ΥΠΑΡΧΕΙ  Η  ΝΕΑ  ΤΑΞΗ ; 
( 17-8-2017)
 Τα  καλοθρεμμένα    ρεμάλια  (  με  σβέρκο  δίχρονου  μοσχαριού )  θα  πούν   "Αυτά  είναι  ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΕΣ !   Δεν  υπάρχει  η  Νέα  Τάξη"   .
Για  να  το  δούμε   λογικά .
Σε  μια  χώρα   μια  σπείρα    αλητών     αναλαμβάνει    την    εξουσία  .  Κόβει   μισθούς  ,  συντάξεις  ,  βάζει  ΕΝΦΙΑ ,  φορολογεί  ,  δημεύει  σπίτια  ,    οδηγεί   κόσμο σε  αυτοκτονία  ...
Τόσοι   ένστολοι  με  ΠΙΣΤΟΛΙΑ    στην  ζώνη   θα  καθόταν  και  θα  έβλεπαν  αμέτοχοι  ;  Την  ώρα  που  και  ο  ΔΙΚΟΣ  τους    μισθός  ψαλιδίστηκε  ;    Ενώ  γνωρίζουν  οτι  θα  γίνουν  ΕΘΝΙΚΟΙ    ΗΡΩΕΣ  ,  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ  ,  ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ   αν  τραβήξουν  πιστόλι  και  ρίξουν  μια  μπαλωθιά  ; 
Δεν  νομίζω  .  ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ  θα  γινόταν  ποιός   θα  τουφεκίσει  πρώτος  τους  αλήτες  .  Ακόμα  και  οι  επιλοχίες   θα έτρεχαν  να  προλάβουν  . 

Το  ότι  δεν  κουνιέται   φύλλο  (  στην   Ελλάδα )    πώς  το  εξηγείτε  ; 
Ασφαλώς     ΚΑΠΟΙΟΣ    ψιθύρισε    στους  στρατιωτικούς  :  "ΜΗΝ  ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ    ΚΑΙ  ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ   ΤΟΥΑ  ΑΛΗΤΕΣ  ΔΙΟΤΙ   ΜΑΥΡΟ  ΦΙΔΙ  ΣΑΣ  ΕΦΑΓΕ !"  .
Πώς   θα  ονομάσουμε  αυτόν  τον    ΚΑΠΟΙΟ  ;    Ασφαλώς  "ΝΕΑ  ΤΑΞΗ"   .

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
( 17-8-2017 )

Λέει ο GUSTAVE LE BON οτι κανένας νόμος δεν στεριώνει εάν δεν είναι αποδεκτός απο την κοινωνία . Βέβαια και ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι αποδεκτός αλλά δεν βλέπω να καταργείται . Βέβαια ο LE BON μιλά για ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ . Όχι για μπανανίες !
Ας δεχτούμε οτι η διαπίστωση του LE BON είναι σωστή . Αυτό έχει και μια αρνητική πλευρά : Κανένας ΚΑΛΟΣ νόμος δεν μπορεί να περάσει εάν η κοινωνία δεν είναι αρκετά ώριμη . Οπότε τί κάνουμε ; Περιμένουμε μερικούς αιώνες έως ότου η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ανθρώπων ωριμάσει για να αποδεχτεί τις ΚΑΛΕΣ αλλάγές που θέλει να κάνει ένας τίμιος ηγέτης ; Αλοίμονο ! Έως τότε κάποιος άλλος ηγέτης ( διπλανής χώρας ) θα έχει κάνει τις καλές αλλαγές και η κοινωνία του θα έχει φύγει έτη φωτός μπροστά .
Πώς θα μπορούσε ο ΤΙΜΙΟΣ ηγέτης να φέρει τις καλές αλλαγές πολύ γρήγορα ;
Ιδού μια ιδέα :
Μαζεύεις σε ένα χωριουδάκι τους 100 που θέλουν τις αλλαγές και τις εφαρμόζεις μόνο σε αυτό το χωριό . Μόλις φανούν τα καλά αποτελέσματα όλοι οι υπόλοιποι θα ζητήσουν τα ίδια και για το δικό τους χωριό !

Οπότε , ας πάρουν μαθήματα οι συριζαίοι : Θέλετε κύριοι πολυπολιτισμικότητα , gay parade , τζαμιά και άλλα τέτοια "προοδευτικά" και σοσιαλιστικά ; Μαζέψτε σε ένα χωριό τους θερμούς συριζαιοσοσιαλιστές , τους gay , τους λάθρο , τα τζαμιά ... Σε λίγο καιρό θα δούν όλοι ( οι "φασίστες" ) πόσο κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη θα έχει το χωριό και ΑΜΕΣΩΣ θα έρθουν να ζητήσουν τα ίδια να εφαρμοστούν ΠΑΝΤΟΥ !

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ    ΚΑΡΚΙΝΟΣ  ( και όχι  μόνο )
( 16-8-2017)

 
Άλλος     κλέβει    ηλεκτρικά  μοτέρ    για  να  πουλήσει  τον  χαλκό  .
Άλλος    πυροβολεί  στον  αέρα  και  σκοτώνει    παιδιά .
Άλλος   εμπορεύεται    βρέφη  απο  Βουλγαρία .
Άλλος    ρημάζει    την  νύχτα   τα  χωράφια .
Όλοι  χωρίς  να  φοβούνται  τιμωρία  .  Ένας  γενικευμένος  καρκίνος  έχει  χτυπήσει  την  κοινωνία . 
Απο  πού  ξεκινά  αυτός  ο  καρκίνος  όλοι  το  γνωρίζουν  :    Απο  την    ηγεσία  της  χώρας  .  
Αν  οι  Ηγέτες   ήταν  τίμιοι   ούτε  φύλλο  δεν  θα  κουνιόταν  .  Ο  κοινωνικός  καρκίνος    γεννιέται  πρώτα   στα   πρωθυπουργικά    γραφεία  !  Μετά  απο  λίγο  καιρό    τον  βλέπουμε   στην  καθημερινή  ζωή .
Επειδή   τα  κοινωνικά   και  τα  βιολογικά    φαινόμενα  έχουν  πολλές    ομοιότητες    ,  αναρωτιέμαι   :    Θα  μπορούσαμε  ,  παρατηρώντας   τα  κοινωνικά    φαινόμενα  ,  να  βγάλουμε  συμπεράσματα    για  τον  καρκίνο    που  χτυπά  τα  ανθρώπινα  σώματα  ; 
Μήπως  και  εδώ    κάποια    ΗΓΕΣΙΑ   έχει  χαλάσει  ;  
Επειδή   ο  καρκίνος  είναι  καθαρά  ασθένεια  του   ανοσοποιητικού  συστήματος  ,  μήπως  κάποια    ηγετικά  κύτταρα  του  ανοσοποιητικού   παθαίνουν  βλάβη  και   δεν  θεωρούν  πλέον  εχθρικές    τις  πρωτεϊνες   των  καρκινικών  κυττάρων  ;   Αφού  δεν  τις  θεωρούν  εχθρικές  και  ΔΕΝ  ΔΙΝΟΥΝ  ΣΗΜΑ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ    είναι  ανοικτός  ο  δρόμος  :  Κάποια  στιγμή  κάποιο    καρκινικό  κύτταρο  θα    εμφανισθεί   και  κανείς  δεν  θα  το  ενοχλήσει  . Ο  σωματικός  καρκίνος    γεννιέται    πρώτα    στα  κύτταρα   του  ανοσοποιητικού  .  Μετά  απο  λίγο  καιρό   βλέπουμε  τον  καρκινικό    όγκο  . 

ΠΟΛΥΜΑΘΗΣ , ΣΟΦΟΣ , ΤΙΜΙΟΣ  ,  ΔΙΚΑΙΟΣ
13-8-2017

Όταν λέμε μία λέξη εννούμε όλοι το ίδιο πράγμα ; Αμφιβάλλω . Ρωτήστε τους γύρω σα να σας δώσουν τον ορισμό του Σοφού , του Δίκαιου και του Τίμιου . Κάθε άνθρωπος θα σας δώσει διαφορετική απάντηση ! Βαβέλ !
Επίσης , οι λέξεις "Σοφός" , "Δίκαιος" και "Τίμιος" για πολλούς ίσως να σημαίνουν το ίδιο πράγμα . Ιδίως το "δίκαιος" και "τίμιος" . Για τον σημερινό ελληνόφωνο υπάρχει διαφορά μεταξύ τους ; Αυτό είναι αρνητικό . Δεν θα πρέπει να υπάρχουν λέξεις που σημαίνουν το ίδιο πράγμα .
Εδώ θα επιχειρήσω να δώσω έναν ορισμό για αυτές τις ασαφείς έννοιες . Όταν μιλάμε να ξέρουμε τί ακριβώς λέμε .

1) ΠΟΛΥΜΑΘΗΣ : Αυτός που έχει διαβάσει πολλά βιβλία και τα θυμάται . Δεν σημαίνει αναγκαστικά οτι είναι σοφός ή δίκαιος ή τίμιος .

2) ΣΟΦΟΣ . Αυτός που μειώνει την εντροπία . Πιο "λαϊκά" : Αυτός που δημιουργεί τάξη και οργάνωση . Αυτός που νικά ένα άρρωστο κράτος ( ή μια εχθρικη ομάδα ) και επιβάλλει την δική του θέληση .
Οι ηγέτες των πρώτων Σελτζούκων Τούρκων πολυμαθείς δεν ήταν . Αφού νίκησαν όμως το πολυμαθές Βυζάντιο , απέδειξαν οτι ήταν ΣΟΦΟΙ . Γκρέμισαν κάτι σάπιο και έχτισαν κάτι πιό υγιές .
Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό οι πιό σοφοί σήμερα είναι τα αφεντικά της Νέας Τάξης ! Αφού 7,5 δίς κόσμος δεν μπορεί να τους ανατρέψει , τί άλλο να υποθέσουμε ;

3) ΤΙΜΙΟΣ . Αυτός που βάζει το συλλογικό συμφέρον πάνω απο το ατομικό . Ο τίμιος κρεοπώλης θα πετάξει το σάπιο κρέας και δεν θα το πουλήσει . Νοιάζεται πιό πολύ για την υγεία των συμπολιτών του παρά για την τσέπη του .

4) ΔΙΚΑΙΟΣ . Αυτός που εφαρμόζει τον κανόνα "ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ" ( ή "ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ" ) . Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα όποιος έφαγε μια σαρδέλα δεν είναι δίκαιος ! Όποιος σκότωσε έναν εχθρό που του επιτέθηκε δεν είναι δίκαιος ! Εδώ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι η Ζωή η ίδια δεν είναι δίκαιη ! Είναι χαζομάρα να προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι ! Όλα τα πλάσματα αλληλοφαγώνονται για να επιβιώσουν !
( εδώ πρέπει να τονίσουμε και ένα ελάττωμα του ορισμού : Ο μαζοχιστής ΘΕΛΕΙ να τον μαστιγώνουν . Αυτό του δίνει το δικαίωμα να μαστιγώνει τους γύρω του ; )

Κάτι άλλο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι οτι οι προηγούμενες έννοιες είναι τελείως ανεξάρτητες μεταξύ τους :
Ο σοφός νεοταξίτης δεν είναι τίμιος .
Ο σοφός Σελτζούκος δεν ήταν δίκαιος . Για να χτίσεις κάτι πιό νέο και υγιές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙΑ ! Διότι το κάθε "παλαιό" έχει μερικούς φανατικούς οπαδούς .
Ο τίμιος στρατηγός δεν είναι δίκαιος . Αν θέλεις να επιβιώσεις όλο και κάποιον αντίπαλο πρέπει να σκοτώσεις .
Ο δίκαιος Μάρτυς του Ιεχωβά δεν είναι τίμιος . Δεν σκοτώνει αντιπάλους . Δηλαδή βάζει την ιδέα του ΠΑΝΩ απο το συμφέρον της κοινωνίας του ! ( αν και η δικαιοσύνη του είναι αμφίβολη : Η κοινωνία του παρείχε τροφή και στέγη και τώρα που κινδυνεύει απο εχθρούς αυτός την πληρώνει με την αδιαφορία του . Θα ήθελε να του κάνουν τέτοια οι φίλοι του ; )
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ
13-8-2017
Για κάθε χαζομάρα του ανθρώπου υπάρχει το κατάλληλο ιερατείο που θα την εκμεταλλευτεί . Είσαι χριστιανός , κομμουνιστής , μάρτυς του ιεχωβά , συριζαίος , νεοδημοκράτης , πασόκος .... Υπάρχει το κατάλληλο ιερατείο που θα σε δουλέψει .
Εδώ δεν θα μιλήσω όμως για τα ιερατεία αλλά για τους απλούς τίμιους ( αλλά αφελείς ) οπαδούς της ΙΔΕΑΣ .
Αυτοί οι απλοί ( και απλοϊκοί ) οπαδοί του κομμουνισμού τί χίμαιρες κυνηγούν :

1) Λένε "ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Επειδή το μυαλό τους ζεί στον πλανήτη Άρη δεν έχουν καταλάβει οτι ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ , όλος ο λαός δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί και να μετέχει σε πολύωρες κουραστικές συνεδριάσεις για το πώς θα διαχειρισθεί τα χωράφια και τα εργοστάσια . Βαριέται . Θέλει μια οργανωμένη μειοψηφία που να του δίνει ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ . Απο την αυγή της ανθρωπότητας οργανωμένες μειοψηφίες διοικούν . Οι κομμουνιστές έχουν πάθει το εξής εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα : Επειδή οι καπιταλιστικές μειοψηφίες χρησιμοποιούν τα μέσα παραγωγής για να εξασφαλίζουν πολυτελή διαβίωση , οι κομμουνιστές θεώρησαν οτι το φάρμακο είναι να μεταβιβάσουν την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στον λαό . Δεν σκέφθηκαν ( δεν μπορούν ) την λύση να είναι τα μέσα παραγωγής στα χέρια μιας οργανωμένης μειοψηφίας που να μην νοιάζεται για την πολυτελή της διαβίωση . Μόνο μια μειοψηφία Πλατωνικών φιλοσόφων θα μπορούσε να το πετύχει αυτό . Τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν πάντα στις οργανωμένες μειοψηφίες . Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό . Το θέμα είναι ΠΩΣ τα χρησιμοποιούν τα μέσα παραγωγής . ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ τα εργοστάσια ; Πλαστικές σακκούλες μιας χρήσης ή ανεμογεννήτριες ; Πολυτελή αμάξια ή διαστημικά τηλεσκόπια ; Χρυσά κοσμήματα ή επιστημονικά όργανα ; Κουτσομπολίστικα περιοδικά ή βιβλία γνώσης ; Τι θα παράγουν τα χωράφια ; Ζάχαρη και στέβια ή ελιές και σταφίδες ;

2) Λένε "Θέλουμε ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία" . Δεν μας εξήγησαν ποτέ τί ονομάζουν "δίκαιη κοινωνία" . Πιθανόν ονομάζουν την κοινωνία που μοιράζει τον πλούτο σε ίσα περίπου μερίδια για όλους . Υποθέτω οτι "δίκαιη κοινωνία" ονομάζουν επίσης την κοινωνία όπου ο τίμιος και ο απατεών έχουν ίδια δικαιώματα στην απόκτηση απογόνων . Ο άρρωστος και ο υγιής . Ο έξυπνος και ο βλάξ . Αλοίμονο ! Πόσα δευτερόλεπτα θα επιβίωνε μια τέτοια κοινωνία ;
Οι κομμουνιστές ζούν σε ένα ρομαντικό όνειρο όπου όλο το Σύμπαν είναι φτιαγμένο για να υπηρετεί τον άνθρωπο και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ! Δεν κατάλαβαν οτι Δικαιοσύνη και Επιβίωση είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ έννοιες !
Αν εφαρμόσεις Δικαιοσύνη στην αναπαραγωγή , ξέχνα την Επιβίωση της Κοινωνίας . Αν δώσεις προτεραιότητα στην Επιβίωση , ξέχνα την Δικαιοσύνη !

3) Έλεγαν "Το περιβάλλον διαπλάθει τον χαρακτήρα" . Τώρα δεν το ακούω να το λένε . Ο κομμουνισμός γεννήθηκε μια εποχή που δεν γνωρίζαμε τίποτα για το DNA . Παρ' όλο που πολλά έχουν ανακαλυφθεί για την επίδραση του περιβάλλοντος , δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την κληρονομικότητα . Ή τέλος πάντων , κάποια χαρακτηριστικά παγιώνονται σε μικρή ηλικία και κανένα περιβάλλον δεν μπορεί να τα αλλάξει μετά ( πολύ πιθανόν η ηλιθιότητα να είναι ένα απο αυτά ! ) .

Οι κομμουνιστές ( αν και δηλώνουν άθεοι ) βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι με τις αβρααμικές θρησκείες : Όλοι τους πιστεύουν οτι ο άνθρωπος είναι το πιό σπουδαίο πλάσμα στο Σύμπαν . Το Σύμπαν υπάρχει για να υμνεί και να υπηρετεί τον άνθρωπο ! Ποτέ δεν τους περνά απο το μυαλό οτι ο άνθρωπος μπορεί να είναι ένα προσωρινό μεταβατικό στάδιο ( ένα γιοφύρι ) προς κάτι τελειότερο ( μονοπάτι του Νίτσε ) .


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ;
(12-8-2017 )

Νομίζω θα συμφωνήσουμε οτι κύριο γνώρισμα των ηλιθίων είναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ . Γι' αυτό άλλωστε ολίγοι αλήτες ( συνεργαζόμενοι ) κατευθύνουν το ελληνόφωνο κοπάδι τόσα χρόνια τώρα .
Ας υποθέσουμε μαζεύονται 10 άτομα για να συζητήσουν για συνεργασία . Καταθέτει ο καθένας την πρότασή του , κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν και φεύγουν άπρακτοι .
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν :
Α) Όλοι είναι ηλίθοι
Β) Υπήρχε ένας λογικός αλλά όλοι οι άλλοι ήταν ηλίθιοι .

Πώς θα μπορέσουμε να διαγνώσουμε ποιό σενάριο ισχύει ;
Θα δούμε λοιπόν τί είδους προτάσεις κατατέθηκαν . Αν μέσα στις προτάσεις υπήρχε μία
- ΠΑΜΦΘΗΝΗ
- ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ
- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
τότε αυτός που την κατέθεσε ήταν λογικός και οι άλλοι ηλίθιοι .
Αν καμμία πρόταση δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά , τότε μάλλον όλοι ήταν ηλίθιοι .
Διότι το λογικό είναι να ξεκινάμε απο τα φθηνά και εύκολα και όταν αυτά πετύχουν , τότε να πηγαίνουμε στα ακριβά και δύσκολα .

Πχ το να κάνεις κόμμα είναι κάτι που στοιχίζει κάποιο ποσόν . Πρώτα κάνεις ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ που είναι σχεδόν δωρεάν . Αν βρείς σε κάθε πόλη μερικούς ομοϊδεάτες τότε πάει να πεί οι ιδέες σου έχουν πέραση και μπορείς να κάνεις κόμμα . Αν στην ίδια σου την πόλη δεν βρήκες ομοϊδεάτες , πού πάς ρε Καραμήτρο ;

Ένας άλλος κανόνας είναι οτι ΠΡΩΤΑ τελειώνουμε τον ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ κατά του αντιπάλου και μετά ( αφού βγούμε νικητές ) αρχίζουμε τα πιστολίδια . Δεν θέτουμε θέμα , στην πρώτη συνάντηση , τον ένοπλο αγώνα διότι και ακριβός είναι και επικίνδυνος . Ενώ ο ιδεολογικός πόλεμος είναι πολύ φθηνότερος και σχετικά ακίνδυνος .

Ένας άλλος κανόνας ( που πολλοί τον ξεχνούν ) είναι οτι ΟΛΕΣ οι μεγάλες αλλαγές ( πολιτικές , κοινωνικές , θρησκευτικές ) έχουν σαν θεμέλιο μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΔΕΑ . Θέλεις να ανατρέψεις ένα σάπιο καθεστώς ; Είσαι το ΝΕΟ και ΥΓΙΕΣ ; Ανακοίνωσε ποιά είναι η ΝΕΑ ΙΔΕΑ που φέρνεις ( είναι ΔΩΡΕΑΝ η ανακοίνωση ) . Αν δεν το κάνεις αυτό όλα στράφι θα πάνε . Και οι στολές και οι τελετές και τα οικοδομήματα και ο κόπος σου και τα έξοδα ...


ΠΟΛΛΟΙ "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !
(11-8-2017 )

Πάντα όσοι έβλεπαν λίγο παραπέρα απο τους άλλους , οργανωνόταν σε μυστικές εταιρείες . Ας τους πιστέψουμε οτι τόκαναν για να κυβερνήσουν τον κόσμο και να βάλουν κάποια τάξη .
Βλέπουμε όμως συνεχείς διασπάσεις και φύτρωμα νέων οργανώσεων : Ελευθεροτέκτονες , Ναϊτες , Ιλλουμινάτι , Ροταριανοί , Skull and Bones και ποιός ξέρει πόσες ακόμη ...
Πολλοί "φωτισμένοι" και τάξη "μηδέν" στον πλανήτη !
Τί συμβαίνει λοιπόν ;
Ας επιχειρήσουμε να δώσουμε μια απάντηση :

Μια παλαιά μυστική εταιρεία παρακμάζει και οι πλέον φωτισμένοι ιδρύουν μια νέα . Προοδεύει , βοηθά τα μέλη της να "την βολέψουν" και αποκτά φήμη . Η πρώτη γενιά όμως όταν απέρχεται αξιώνει να μπούν τα παιδιά της μέσα στην μυστική εταιρεία ( για να "την βολέψουν" και αυτά !) . Οι κανόνες , που επιβάλλουν υψηλή ποιότητα μελών , παραμελούνται . Αρχίζει να μπαίνει ο κάθε ηλίθιος απλώς επειδή είναι "υιός" ! Έτσι παίρνει την κάτω βόλτα η εταιρεία και αναδύεται η ανάγκη οικοδόμησης μιας ΝΕΑΣ μυστικής εταιρείας !
Και έτσι θα βολοδέρνουν για πάντα και τάξη και ηρεμία δεν θα βρίσκει ο πλανήτης .
Αν είχαν δράμι μυαλό αυτοί οι "πεφωτισμένοι" θα εφάρμοζαν αυτά που λέει ο Πλάτων που έχει αποκαλύψει τα μυστικά αιώνιας νεότητας μιας εταιρείας πεφωτισμένων :

α) Ζούν όλοι μαζί σε κοινόβιο . Κανένα ελάττωμα δεν μένει κρυφό στο κοινόβιο : Φιλαργυρία , ομοφυλοφιλία , λαιμαργία , κρυπτοηλιθιότητα ....

β) Δεν υπάρχει η έννοια του "γάμου" στο κοινόβιο . Ο κάθε ένας ( ή μία) είναι ελεύθερος να έχει ερωτικές σχέσεις με όποια θέλει και για όσο καιρό θέλει . Λίγοι είναι ικανοί να αντέξουν τέτοια ελευθερία . Οι πιό πολλοί φοβούνται και τους αρέσει ο γάμος όπου ο άλλος είναι "φυλακισμένος" μέσα στην σχέση .

γ) Κανείς δεν γνωρίζει ποιό είναι το βιολογικό του παιδί . Άλλη δύσκολη δοκιμασία . Λίγοι "πεφωτισμένοι" είναι ικανοί να την αντέξουν . Και αν δεν γνωρίζεις το βιολογικό σου παιδί , πώς θα το προωθήσεις σε θέσεις εξουσίας ;

δ) Δεν φέρουν πάνω τους ή γύρω τους τίποτα απο χρυσάφι , ασήμι ή άλλο πολύτιμο υλικό . Άλλη σκληρή δοκιμασία . Πολλοί το παίζουν "πεφωτισμένοι" αλλά αν δεν έχουν νερό Περιέ για να πλύνουν τον ποπό τους παθαίνουν επιληπτικές κρίσεις !

Όταν γίνει μια εταιρεία πεφωτισμένων με ΑΥΤΟΥΣ τους κανόνες , τότε μόνον θα βρεί ηρεμία ο πλανήτης !

ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ !
(9-8-2017 )

Απο τους προσωκρατικούς φιλοσόφους , άλλοι έλεγαν οτι η ύλη αποτελείται απο "μαθηματική ουσία" . Το αλάτι δηλαδή μπορείς να το κόβεις επ' άπειρον σε μικρότερα κομμάτια ( όπως και έναν αριθμό ) και θα έχει αλμυρή γεύση πάντα .
Άλλοι ( Δημόκριτος , Λεύκιππος ) έλεγαν οτι δεν μπορείς να το κόβεις επ΄ άπειρον . Κάποια στιγμή θα φθάσεις στας "ατόμους λίθους" .

Σήμερα φαίνεται οτι και οι δύο είχαν δίκιο ! Διότι ναι μεν , αποτελείται απο άτομα αλλά τα άτομα ( και τα υποατομικά σωματίδια ) ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ; Λέτε να υπάρχει "ύλη" σαν μέταλλο , σαν τσιμέντο , σαν ξύλο ; Το πιό πιθανό είναι οτι τα στοιχειώδη σωματίδια είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ! Δηλαδή είναι ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ όπου οι φυσικοί νόμοι ισχύουν ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ . Πχ μπορεί εκεί ο χρόνος να κυλά πιό αργά . Ή ο χώρος είναι πιο πολύ κυρτωμένος . Ή κάποια άλλη ιδιότητα του κενού να είναι διαφορετική .
Οπότε ναι , η ύλη αποτελείται απο μαθηματική ουσία αλλά οργανώνεται πρώτα σε άτομα !

Στην Ηθική άλλοι φιλόσοφοι λέγαν οτι τους ηθικούς νόμους τους βάζουν οι ΘΕΟΙ . Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ . Ο θεός είναι πρωταγωνιστής ( θεοκεντρική θεώρηση ) .

Οι σοφιστές είπαν "ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" . Δηλαδή για όλα ο κριτής είναι ο άνθρωπος . Αν ο άνθρωπος πεί "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ" , αυτό είναι και η τελική αλήθεια . Ο άνθρωπος είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ . Δεν υπάρχει θεός ( ανθρωποκεντρική θεώρηση ) .
Δεν βάζει ο θεός τους ηθικούς νόμους . Τότε αυτό είχε ταυτιστεί με την εξής σκέψη : "ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ , ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ . ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ" .
Αυτός όμως είναι λανθασμένος συλλογισμός . Ο άνθρωπος ονομάζει τί είναι καλό ή κακό . Ενδέχεται όμως μερικά ευχάριστα πράγματα να τα ονομάσει "ΚΑΚΑ" .

Παράδειγμα : Το να κάνεις πολλά παιδιά φαίνεται καλό . Το να κόβεις τα δάση και να κάνεις πολυτελή έπιπλα φαίνεται καλό . Ο φιλόσοφος όμως διαβλέπει οτι αυτά τα ευχάριστα ( προς το παρόν ) πράγματα θα φέρουν συμφορές στο μέλλον ( υπερπληθυσμός , μείωση βιοποικιλότητας ) . Παρ' όλο που είναι ευχάριστα τα ονομάζει "ΚΑΚΑ" . Πρέπει να βάλουμε χαλινάρι στον εαυτό μας . Να συμπεριφερόμαστε ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ .
Οπότε , ναί μεν ο άνθρωπος δίνει ετικέττα "καλό" ή "κακό" σαν να είναι θεός , αλλά μπορεί να δώσει στον εαυτό του έναν δευτερεύοντα ρόλο και να πεί "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ" .

Οπότε και οι φιλόσοφοι και οι σοφιστές είχαν δίκιο !

ΠΟΥ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ;

(8-8-2017 )
Κάποιος μου αφηγείται τα εφηβικά του χρόνια :

Πήγα μαθητευόμενος σε έναν μάστορα και σε κάποιο διάλειμμα κάθησα πάνω στον πάγκο εργασίας . Μου εκσφενδόνισε ένα κλειδί λέγοντας "ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟΝ Κ@@Ο ΣΟΥ ; " .

Αναρωτήθηκα "Πώς γίνεται , με πολίτες τέτοιων ηθικών αρχών , να έφτασε η χώρα σε τέτοιο χάλι ;
Δεν δυσκολεύτηκα να βρώ την απάντηση : Ο μάστορας ( και ο κάθε μάστορας ) θεωρούσε ΙΕΡΟ τον πάγκο και ΙΕΡΑ τα χαρτονομίσματα που κέρδιζε .
ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ όμως όταν τα έδινε ( κάποια απο αυτά ) στην Εφορία ( και έφευγαν οριστικά απο την τσέπη του ) ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΙΕΡΑ !!!
Δεν αναρωτιόταν ποτέ "Καλά παρέδωσα τα ΙΕΡΑ χαρτονομίσματα στην Εφορία , αλλά ποιός τα χειρίζεται τώρα ; Τα αντιμετωπίζει με τον δέοντα ΣΕΒΑΣΜΟ ; Αυτά κερδήθηκαν με τον ΙΕΡΟ ιδρώτα μου ! " .
Ήταν πασιφανές οτι τα χαρτονομίσματα ΔΕΝ τα χειριζόταν με ευλάβεια αυτός που τα παρελάμβανε . Όχι ακουμπούσε τον κ@@ο του πάνω τους αλλά ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕ με αυτά ! Τόση σπατάλη !
Τα χαρτονομίσματα που βγάζεις με τίμιο ιδρώτα πρέπει να τα θεωρείς κάπως σαν παιδιά σου . Να νοιάζεσαι γι' αυτά όχι μόνο όσο είναι στην τσέπη σου αλλά και όταν τα έχεις παραδώσει στην Εφορία . "ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ;" να αναρωτιέσαι . Πράγμα που , δυστυχώς , κανείς δεν έκανε .
Λοιπόν αν διαβάζει αυτές τις γραμμές ο ογδοηκοντούτης μάστορας ( που ασφαλώς ΔΕΝ καταλαβαίνει πώς έφτασε να παίρνει τόσο μικρή σύνταξη μετά απο τόσες εισφορές στο ΤΕΒΕ ) του λέω αυτά :
Για το άν ορθώς έπραξες που εκσφενδόνησες το κλειδί στον μαθητευόμενο έχω αμφιβολίες . Είμαι όμως ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι έπρεπε , ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ , να το εκσφενδονίσεις στον βουλευτή σου . Αλλά δεν ήσουν .

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΩΝ
( 7-8-2017 )

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι πολύ καλό . Σαν εκπαιδευτικό σύστημα μπανανίας πετυχαίνει πλήρως τον στόχο του : Να ΜΗΝ πληροφορεί αυτούς που μπορούν να σκεφθούν και να δίνει σκάρτη μασημένη τροφή σε όσους δεν μπορούν να σκεφθούν .
Αυτός που δεν μπορεί να σκεφθεί αναζητά "κονσέρβες" ιδεών . Έτοιμη τροφή . Ο εκπαιδευτικός ( με τον μανδύα της αυθεντίας ) επηρεάζει πολύ αυτούς τους εγκεφάλους .
Έτσι τα σχολεία μας βγάζουν δύο είδη "κονσερβαρισμένων" εγκεφάλων :

1) Αυτοί που άκουσαν απο την αυθεντία οτι υπήρξε ένας Τζόσουα-Εμμανουήλ- ξυλουργός στην Γαλιλαία . Το πίστεψαν και μετά πίστεψαν και όλα τα επακόλουθα ( Άγιο Φώς , κάστανα Παϊσιου κλπ ) .

2) Αυτοί που άκουσαν απο την αυθεντία οτι υπήρξε κάποιος Περικλής ο οποίος , λέει , ήταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ της Ελλάδος και η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν το καλύτερο πολίτευμα . Ένα σωρό βασανιστικά ερωτήματα δεν τα έθιξε η Αυθεντία και οι μαθητές δεν τα σκέφθηκαν ποτέ
α) Αφού ήταν το πιο υγιεινό πολίτευμα γιατί έζησε τόσο λίγο ;
β) Πώς και δεν σκέφθηκε αυτός ο μέγας πολιτικός να εξισώσει τις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ των Αθηναίων αφού εξίσωσε τα πολιτικά τους δικαιώματα ;
γ) Πώς εξηγείται , μια πόλη με τόσο υγιεινό πολίτευμα να γίνει τόσο μισητή στην Ελλάδα ώστε ( όπως λέει ο Θουκυδίδης ) με μεγάλη όρεξη συμπαρατάχθηκαν πολλοί στο πλευρό των Σπαρτιατών στην αρχή του Πελοποννησιακού πολέμου ;

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΗΓΕΤΟΥ ...

(5-8-2017 )
Μια συζήτηση στην Φιλοσοφική Ομάδα Φιλίππων είχε θέμα "ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ" .
Ένας επισκέπτης υποστήριζε οτι ο ηγέτης πρέπει να τους ξεπερνά όλους σε έργα και ικανότητες .
Ας το δούμε αυτό .
Πράγματι σε μερικές περιπτώσεις ισχύει αυτό . Η επιτυχία του στρατού του Μ. Αλεξάνδρου οφειλόταν στο ότι ο ηγέτης ήταν καλύτερος πολεμιστής απο οποιονδήποτε στρατιώτη του .
Δεν ισχύει αυτό όμως για ΚΑΘΕ στρατιωτικό ηγέτη . Ο Ναπολέων πχ ξεπερνούσε κάθε στρατιώτη του σε ευκινησία , και ικανότητα σκόπευσης ; Κάθε άλλο .
Με τους πολιτικούς ηγέτες τί γίνεται ; Ισχύει το ίδιο ;
Υποστηρίζω οτι ο πολιτικός ηγέτης είναι σαν τον μαέστρο μιας ορχήστρας :

# Μπορεί να μην γνωρίζει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο αλλά ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ τους μουσικούς ώστε να παραχθεί το τέλειο αποτέλεσμα . Έτσι και ο πολιτικός ηγέτης μπορεί να μην γνωρίζει τέλεια τα οικονομικά ή την διπλωματία . Γνωρίζει λίγο απ' όλα και , κυρίως , ξέρει να διακρίνει τους ταλαντούχους στα οικονομικά και την διπλωματία και να τους τοποθετεί εκεί που θα αποδώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα . Ο χαρισματικός ηγέτης δεν μιλά πολύ . Αφιερώνει χρόνο στο να ΑΚΟΥΕΙ τους άλλους . Ο αποτυχημένος ηγέτης μιλά ασταμάτητα !

# Πιθανόν ο μαέστρος να είναι δεξιοτέχνης στο βιολί . Ουδέποτε όμως θα πιέσει τα μέλη της ορχήστρας να γίνουν το ίδιο . Αντιθέτως , ενθαρρύνει τον καθένα να γίνει καλύτερος σε αυτό που ήδη είναι καλός . Ο αποτυχημένος ηγέτης απαιτεί όλοι να γίνουν σαν αυτόν .
Ο επιτυχημένος ηγέτης αξιοποιεί τα πλέον ετερόκλητα στοιχεία για να κατασκευάσει ένα πολύπλοκο ( και αποδοτικό ) μηχάνημα .
Ο αποτυχημένος ηγέτης προσπαθεί να δημιουγήσει μια ορχήστρα αποτελούμενη μόνο απο βιολιά !
Ο αποτυχημένος ηγέτης απαιτεί όλοι να ακολουθούν την δική του οδό ( και αν αυτή η οδός αποδειχθεί εσφαλμένη ; ) . Ο επιτυχημένος ηγέτης αφήνει τους άλλους να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν νέους δρόμους .
Ο επιτυχημένος ηγέτης γνωρίζει οτι ο καθένας παράγει τα μέγιστα όταν εργάζεται σε αυτό που τον ενθουσιάζει . Ο αποτυχημένος ηγέτης απαιτεί όλοι να ενθουσιάζονται με αυτά που αρέσουν στον ίδιο .

Εν κατακλείδι λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε οτι "Ο ηγέτης ΕΝΑ μόνο προσόν χρειάζεται : Να μπορεί να ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ τους άλλους ώστε να παραχθεί μια ισχυρή μηχανή" .
Μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι μέτριος . Όπως αυτός που συναρμολογεί ένα τρακτέρ , δεν χρειάζεται να έχει την θηριώδη δύναμη του τρακτέρ . Χρειάζεται να γνωρίζει τί δουλειά κάνει το κάθε εξάρτημα και πού θα το βιδώσει ώστε να παραχθεί ένα καλό τρακτέρ .

ΑΡΧΙΣΑΝ  ΤΑ  ΟΡΓΑΝΑ ...(3-8-2017 )
Άρχισαν τα όργανα ( απο το χρονολόγιο του Καλογερόπουλου - υπαρχηγού του Σώρρα ) :

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕ'Ι'ΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΌΣΜΟΘΈΑΣΗ
ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΙΣ ΡΊΖΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΑΒΕΩΝ =ΠΡΏΤΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΊΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΆΣΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑ ΣΠΆΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΟΥ ΓΈΝΟΥΣ ΜΑΣ

( δεν πείραξα την ορθογραφία και την σύνταξη )


-----
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ
(3-8-2017 )
Αυτό το κείμενο είναι απο την σελίδα της ομάδας που αυτοαποκαλείται "ΥΣΕΕ" :

------

Μετά από επαφή με τις αρμόδιες αρχές, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία ανακοινώνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους Έλληνες Εθνικούς, πως εφεξής μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλαγή θρησκεύματος στο ληξιαρχείο όπου υπάγονται.

Για την αλλαγή αυτή, απαιτείται βεβαίωση από την αναγνωρισμένη θρησκευτική μας κοινότητα, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από τον εν Αθήναις Ναό της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ή κατά τις ημέρες των ιεροπραξιών και των λοιπών εκδηλώσεών μας, αφού έχουν όμως και σε αυτή την περίπτωση προσυνεννοηθεί μαζί μας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να δηλώνουν πως ακολουθούν την ιστορικά συνεχή και συντεταγμένη Ελληνική Εθνική Θρησκεία, δέχονται τα νομιζόμενά της και αναγνωρίζουν τους νόμιμους φορείς της.

Οι Συνέλληνες της περιφέρειας, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 96 02 511 (ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 19:00-21:00) ή στο e-mail: aitnaios@ysee.gr για να κανονίσουν τον τρόπο που θα αποστείλουν την (θεωρημένη από ΚΕΠ σε αυτή την περίπτωση) υπεύθυνη δήλωσή τους και τον τρόπο που θα παραλάβουν την βεβαίωση από την αναγνωρισμένη θρησκευτική μας κοινότητα.

-------------
Υποθέτω οτι πολλοί θα ενθουσιαστούν και θα σπεύσουν να δηλώσουν οτι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ για να μπορέσουν να αλλάξουν το θρήσκευμα στο ληξιαρχείο .
Θα συνιστούσα όμως λίγη προσοχή .
# Κατά την γνώμη μου αυτή η μκρή ομάδα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο Κίνημα Ελληνικής Αφύπνισης . Ό,τι σχέση έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά με τους Ορθόδοξους την ίδια σχέση έχει το "ΥΣΕΕ" με τους φίλους και λάτρεις του ελληνικού 12θεου .
# Είναι καλύτερα να περιμένετε να συγκροτηθεί ( ΟΤΑΝ και ΕΑΝ συγκροτηθεί ) ένα ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ σώμα αρχιερέων .
# Το συγκεκριμένο άτομο που προϊσταται του "ΥΣΕΕ" αποκτά ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ . Εάν το κατοχικό καθεστώς θελήσει να πουλήσει την Δήλο ή να κάνει τους Δελφούς λατομείο , θα αναζητήσει μια στοιχειώδη κάλυψη . Μια δικαιολογία . Θα απευθυνθεί στον εν λόγω ΑΡΧΙΕΡΕΑ και θα ζητήσει την συγκατάθεσή του . Εάν τον εμπιστεύεστε , καλώς . Εάν όμως ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ απο κοντά θα συνιστούσα να είστε προσεκτικοί και να σκεφθείτε διπλά και τριπλά σε ποιόν δίνετε τέτοια ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ . Βέβαια το καθεστώς αν αποφασίσει να πουλήσει την Δήλο θα το κάνει οπωσδήποτε . Δεν είναι ανάγκη όμως εμείς να του χορηγούμε τις προφάσεις και το "φύλλο συκής" . Το εάν γραφτεί το θρήσκευμα στο ληξιαρχείο είναι κάτι ασήμαντο που καθόλου δεν επηρεάζει την ζωή μας . Το μόνο σίγουρο είναι οτι δίνουμε στο κατοχικό καθεστώς το όνομα και την διεύθυνσή μας . Τη ώρα που οι περιούσιοι ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ το θρήσκευμά τους ( γιατί νομίζετε καταργήθηκε η αναγραφή του στις ταυτότητες ; ) εμείς ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ το θρήσκευμά μας στο κρατικό κομπιούτερ που ελέγχεται απο τους περιούσιους ! Δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό μας συμφέρει .

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ LE BON ( συνέχεια του προηγούμενου άρθρου )

(3-8-2017 )
Στο ίδιο βιβλίο ο LE BON αναφέρει :

"Η Ανατολή , που ήταν άλλοτε αποκλειστικά εστία κατανάλωσης των προϊόντων μας , μεταβάλλεται σήμερα σε ένα τεράστιο κέντρο παραγωγής . Με την σειρά της , κατακλύζει τις αγορές μας με βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα , κατασκευασμένα απο επιδέξιους εργάτες αλλά με λιγοστές ανάγκες , με συνέπεια να αρκούνται σε έναν πολύ μικρότερο μισθό απο αυτόν του ευρωπαίου εργάτη" .

Αφού δίνει πολλά παραδείγματα για την δυναμική της Ασίας , συνεχίζει :

" "Όταν εδώ και πάνω απο 25 χρόνια , μελέτησα αυτές τις υποθέσεις , οι αγγλικές εφημερίδες της Ινδίας , ενώ ανεγνώρισαν την ορθότητα των προβλέψεών μου , μου απάντησαν οτι οι εργάτες της Ανατολής τελικά θα αποκτούσαν τις δικές μας ανάγκες , και συνεπώς θα γινόταν εξ ίσου απαιτητικοί με τους δυτικούς συναδέλφους τους . Κατά συνέπεια , θα απεκαθίστατο η ισορροπία . Λησμονούσαν όμως οτι ο ψυχολογικός χαρακτήρας αυτών των φυλών είναι υπερβολικά σταθερός . Οι Κινέζοι συρρέουν εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική . Μήπως εγκατέλειψαν το τσάϊ και την καθημερινή κούπα με το ρύζι ; Όποιος έχει προσλάβει Ινδό εργάτη , ξέρει ότι , απο την στιγμή που θα εξασφαλίσει τα 5 ή 6 σολδιά που απαιτούνται για την καθημερινή του επιβίωση , παραμένει αδιάφορος στο θέλγητρο ακόμη και των πιο δελεαστικών ποσών" .

Αυτά γράφονται στις αρχές του 20ου αιώνα ( που να έβλεπε την σημερινή κατάσταση ! )
Εύλογο ερώτημα : Πώς μπόρεσε αυτός ο άνθρωπος να κάνει τόσο πετυχημένες προφητείες ; Απο τότε ήρθαν "τα πάνω κάτω" και όμως αυτά που προφήτεψε δεν άλλαξαν ούτε χιλιοστό .

ΡΑΤΣΕΣ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Ο GUSTAVE LE BON γράφει στο βιβλίο του "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" σχετικά με τους Άγγλους που έψαχναν προσωπικό για τις ανώτατες υπαλληλικές θέσεις της κυβέρνησης της Ινδίας :

"Οι Ινδοί , προικισμένοι με εξαιρετική μνήμη , είχαν θαυμαστή επιτυχία στις εξετάσεις που οδηγούσαν στις ανώτατες υπαλληλικές θέσεις της κυβέρνησης της Ινδίας . Ωστόσο , έπειτα απο επανειλημμένα πειράματα , αναγκάστηκαν , λόγω της προφανούς κατωτερότητας του χαρακτήρα τους , να τους αποκλείσουν σταδιακά " .

Παρακάτω εξηγεί τί ψάχναν οι Άγγλοι που δεν το βρήκαν στους Ινδούς :
- Ψυχραιμία όταν αποφασίζει
- Ταχύτητα όταν δρά
- Αντίσταση σε όποιον προσπαθεί να τον δελεάσει
- Δράση ενάντια σε αυτόν που σε απειλεί
- Συναίσθημα του καθήκοντος απέναντι στον εαυτό μας και την χώρα μας .

Ασφαλώς η Νέα Τάξη έκανε πολλά ακόμη πειράματα και ξέρει πολύ περισσότερα για τον χαρακτήρα των μελαψών . Κάποιον σοβαρό λόγο θα έχει και "σκίζεται" να τους κουβαλά σωρηδόν στην Ευρώπη .

Απο την άλλη πλευρά ανακύπτουν μερικά σοβαρά ερωτήματα : Αυτή η πολυ καλή "πάστα" των Άγγλων πού είναι σήμερα που η χώρα τους υφίσταται εισβολή και εποικισμό ;
Πού είναι η ψυχραιμία ; Πού είναι η ταχύτητα ; Πού είναι η αντίσταση ; Πού είναι η ΔΡΑΣΗ ; Πού είναι το συναίσθημα καθήκοντος ;

Το ότι ψήφισαν Πακιστανό για δήμαρχο του Λονδίνου αποδεικνύει κάποια ανωτερότητα χαρακτήρα ;

Κείμενα  Ιουλίου   2017 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ    ΤΗΣ  ΠΛΑΚΑΣ ...
(28-7-2017 )
  Ένα  μύθευμα  με  το  οποίο   εντυπωσιάζει  τους  οπαδούς  του  ο  Σώρρας    και  τους  πείθει    οτι   αυτός  είναι  η  ΠΗΓΗ  ΤΗΣ  ΣΟΦΙΑΣ  : 
Αν  δώσουμε  σε    κάθε  Έλληνα    πέντε  εκατομμύρια  ευρώ  ,  η  χώρα  θα  νεκρώσει  .  Την  επόμενη    μέρα  κανείς  δεν  θα  πάει  να  δουλέψει   ( πλούσιος   τώρα  πλέον )    και  τα  πάντα  θα  καταρρεύσουν ! 

Βέβαια   δεν  είναι    έτσι  τα  πράγματα  .  Την  επόμενη  μέρα  όλοι  θα  πάνε   σαν  τρελλοί   να  δουλέψουν  .  Ιδού   το  γιατί   :
Κάποιος    οπωροπώλης    θα  σκεφθεί  "Τώρα   όλοι  έχουν  άφθονο χρήμα    και  οι  άλλοι  οπωροπώλες   δεν   θα  πάνε  στο  μαγαζί  τους .  Ευκαιρία  να  πάω  εγώ και  να  πουλώ  τις  ντομάτες    1000   ευρώ  το  κιλό ( αφού  χρήμα  έχουν  όλοι  άφθονο)  .   Αν  κατοριθώσω   να  μαζέψω  όλο  το  χρήμα  που    υπάρχει  στις  τσέπες  ,  οι  τιμές  θα  ξαναπέσουν  στο  ένα  ευρώ  το  κιλό .  Εγώ  όμως   θα  έχω  τόσο  χρήμα  πλέον που  δεν  θα  χρειαστεί   να  εργαστώ  ξανά"  . 
Έτσι  σκεπτόμενοι  όλοι   θα  ριχτούν  με  πιο  πολύ  ζήλο  στην  δουλειά . 

ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΒΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
(28-7-2017)

ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ :
Ναπολέων (1804-1815 ) 11 χρόνια .

Μουσολίνι ( 1922-1943) 21 χρόνια .

Χίτλερ (1933-1945) 12 χρόνια .

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΟ :
Αθηναϊκή Δημοκρατία ( 462 πΧ - 322 πΧ ) 140 χρόνια

ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ :
Ρωμαϊκή Δημοκρατία (509 πΧ - 31 πΧ ) 478 χρόνια . Διακυβέρνηση απο την Σύγκλητο .

Βενετία ( 697- 1797 ) 1100 χρόνια . Διακυβέρνηση απο το Συμβούλιο των Δόγηδων .

Συμπέρασμα : Και ο ένας όταν διοικεί και οι πολλοί όταν διοικούν δεν είναι καλό . Όταν διοικεί μια μικρή ομάδα ξύπνιων και ενημερωμένων έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα .
Ο Ναπολέων νικήθηκε απο την Αγγλία που διοικούνταν απο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ αριστοκρατών . Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι νικήθηκαν απο τις ΗΠΑ που και ανεξάντλητους πόρους είχαν και διοικούνταν απο συλλογικά όργανα ( ο Πρόεδρος δεν ήταν παντοκράτωρ ) .
Η Ρώμη και η Βενετία δεν έγιναν αθάνατες πολιτείες διότι οι λίγοι και εκλεκτοί που διοικούσαν δεν ήταν Φιλόσοφοι . Ήταν απλώς πλούσιοι .
Όταν συνδυαστεί η Φιλοσοφία ( ελληνική εφεύρεση ) με την Σύγκλητο ( ρωμαϊκή εφεύρεση ) τί θαυμαστό θα προκύψει άραγε ;

Κάποιοι θα πούν "Και το Βυζάντιο διοικούνταν απο έναν αλλά άντεξε 1000 χρόνια !" . Ναί αλλά και όλοι οι εχθροί του ( Πέρσες , Άραβες ) διοικούνταν με το ίδιο άθλιο σύστημα ! Το δήθεν σπουδαίο Βυζάντιο υπέστη ταπεινωτικές ήττες απο την Βενετία που διοικούνταν απο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .
Ο σπουδαιότερος αντίπαλος της Ρώμης ήταν η Καρχηδόνα που διοικούνταν και αυτή απο σώμα 300 αριστοκρατών . Όμως στην Καρχηδόνα τα αξιώματα ΑΓΟΡΑΖΟΤΑΝ απο τους πλούσιους ! Στην Ρώμη τα αξιώματα κατακτιόταν μετά απο πολυετή δοκιμασία . Δεν είναι περίεργο λοιπόν που νίκησε η Ρώμη τελικά .

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;
27-7-2017

Πολλοί κρίνουν τα κόμματα απο αυτά που λένε . Σοβαρό λάθος . Αυτά που λένε δεν είναι σίγουρο οτι θα τα εφαρμόσουν . Κυρίως αυτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ πρέπει να προσέχουμε ! Πώς λοιπόν θα αξιολογήσουμε ένα κόμμα ; Υπάρχει τρόπος να διαγνώσουμε ΣΙΓΟΥΡΑ το τίμιο κόμμα ;
Ιδού μερικά κριτήρια :

1) Πώς προέκυψε ο αρχηγός ; Ήρθε εξ ' ουρανού και ίδρυσε κόμμα ; Πολύ ύποπτο . Κατά 99,9 % πουλημένος είναι . Μήπως επιτροπές πολιτών απο κάθε πόλη συνεδρίασαν και τον εξέλεξαν ; Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό σημάδι . Εάν δείτε τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα πείτε το , παρακαλούμε , και σε εμάς .
2) Έχει χρήμα και κατεβαίνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις . Πολύ ύποπτο . Ποιός τα χορηγεί ; Ποιός απλός ΤΙΜΙΟΣ πολίτης έχει χρήμα για τέτοια σπόρ ; Λέει οτι τα μαζεύει απο τον λαό ; ΠΟΣΟΥΣ γνωρίζεις που έδωσαν οικονομική βοήθεια ;
3) Αυτά που ΔΕΝ ΛΕΕΙ φανερώνουν πολλά . Πχ

- Εάν ΔΕΝ ΛΕΕΙ κουβέντα για το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο , κάτι προσπαθεί να κρύψει .

- Εάν ΔΕΝ ΛΕΕΙ τα παρακάτω , κάτι ύποπτο συμβαίνει :

# Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ δεν θέλουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών ούτε στα χέρια της κυβέρνησης των Αθηνών . Είναι αδιανόητο οι συχνότητες να πωλούνται και να αγοράζονται . Θέλουμε οι συχνότητες να ανήκουν στους δήμους και αυτοί που κρατούν μικρόφωνο να εκλέγονται από τον λαό όπως κι οι δημοτικοί σύμβουλοι .

# Θέλουμε η ανάμειξη στην πολιτική να είναι απαλλαγμένη τελείως απο έξοδα ( παράβολου , ψηφοδελτία κλπ ) . Έτσι και ο πιό φτωχός θα μπορεί να είναι υποψήφιος .

# Δεν θέλουμε να καταμετρά τις ψήφους μας μια ιδιωτική εταιρεία !

# Οι πολιτικοί θέλουμε να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν .

# Δεν θέλουμε οι πολιτικοί να αποφασίζουν για τον μισθό τους . Αυτοί που τους εξέλεξαν να αποφασίζουν . Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτικοί να είναι προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ .

# Θέλουμε να καταργηθεί η ΑΣΥΛΙΑ των πολιτικών ( και όλα τα άλλα προνόμιά τους ) .

# Θέλουμε να μην έχουν τα κόμματα ούτε κρατικές επιχορηγήσεις ούτε δάνεια .

# Θέλουμε να καταργηθεί το δικαίωμα να δημιουργεί ( ο τραπεζίτης ) χρήμα εκ του ΜΗΔΕΝΟΣ .
# Το χρήμα πρέπει να έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ( κατά προτίμηση τροφή - Πχ σιτάρι , λάδι ...) .

# ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .
# ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ .

# Ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και προβιβασμό δικαστικών , αστυνομικών και στρατιωτικών ( ακόμη και ιερέων ! ) είτε ο ίδιος είτε με εκλέκτορες που επιλέγει ο ίδιος .
Είναι απαράδεκτο ο λαός να τους ΠΛΗΡΩΝΕΙ αλλά ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ !
Μας λένε οτι ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ το οτι μπορούμε να επιλέγουμε τους πολιτικούς .
ΛΑΘΟΣ !
Το σημαντικότερο είναι να επιλέγουμε τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ , τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ , τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ και τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

# Θέλουμε ο Δήμος να συλλέγει τους φόρους . Να κρατά όσα χρειάζεται και να προωθεί τα υπόλοιπα στην Κυβέρνηση ( για την Άμυνα και Εξωτερική πολιτική )

# Θέλουμε ο κάθε Δήμος να μπορεί να ψηφίζει τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ .

# Ο πληθυσμός πρέπει να αναδιανεμηθεί σε μικρές κοινότητες κοντά στους τόπους παραγωγής της τροφής ( επιστροφή στην ύπαιθρο ) . Οι ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !

# Δεν υπάρχουν απλές και ανώδυνες λύσεις . Αν θέλετε την ελευθερία σας να είστε έτοιμοι να ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ και να ΠΟΝΕΣΕΤΕ !

Πάρτε λοιπόν αυτόν το κατάλογο και βαθμολογείστε το αγαπημένο σας κόμμα που ΔΕΝ έγινε ακόμη κυβέρνηση . Υποπτευόμαστε οτι ακόμη και το πλέον "επαναστατικό" και " φιλολαϊκό" κόμμα της πιάτσας μετά βίας θα πιάσει το 10 % των κριτηρίων .

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΦΑ ΟΝΤΑ ;   (25-7-2017 )

Προς αρθρογράφους του Νέου Πολιτισμού : Όσοι δημοσιεύετε απόψεις που διαφέρουν απο αυτά που λέει η νεοταξίτικη τηλεόραση , θα σας έτυχε ασφαλώς να σας χλευάσουν ή να σας βρίσουν κάποιοι . Τίποτε το παράξενο . Σε όλους αυτούς που ταράζουν τα στάσιμα νερά , συμβαίνει αυτό .
Αναρωτήθηκα όμως ΜΗΠΩΣ υπάρχουν όντως όντα ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που μας χλευάζουν και μας βρίζουν για τις σαχλαμάρες που βλέπουν στα κείμενά μας . Αυτό θα ήταν πολύ σοβαρό σημάδι οτι πλέουμε λάθος και πρέπει να αλλάξουμε ρότα .
Εξέτασα λοιπόν τα χρονολόγια των έντεκα τελευταίων υβριστών-χλευαστών για να δώ τί συμβαίνει .
Αποτελέσματα :

- Τέσσερις φανατικοί οπαδοί του Σώρρα
- Ένας θρησκόληπτος
- Ένας που όλο το χρονολόγιό του ήταν γεμάτο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αναρτήσεις για ΚΙΘΑΡΕΣ !
- Ένας είχε για φωτογραφία εξωφύλλου το έμβλημα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και ΟΛΕΣ οι αναρτήσεις του ήταν σχετικές με ποδόσφαιρο .
- Ένας είχε για φωτογραφία εξωφύλλου το αμάξι του ( ! ) και μια ανάρτηση έδειχνε τον Μεγάλο Ηγέτη ( Ανδρέα Παπανδρέου ) με την φράση "ΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ" !
- Ένας παππούλης δημοτικός σύμβουλος που είχε αναρτήσεις μόνο για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφορά του στον Δήμο
- Δύο που ανακάτευαν θέματα πολιτικής ( αντιγραφή απο άλλα χρονολόγια ) μαζί με βίντεο για γάτες , πίτες και προσωπικές στιγμές .

Κατόπιν αυτών ηρέμησα . Αδέρφια , μην πτοείστε . Προχωράμε σωστά !

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΣΚΥΛΛΑ  ΣΤΗΝ  ΧΑΡΥΒΔΗ 
20-7-2017
  Να    είναι  όλα  κρατικά  (  κομμουνισμός )    ή  να  υπάρχουν  ιδιωτικές  επιχειρήσεις  (  καπιταλισμός ) ;
Αν  οι  ηγέτες    είναι   σκάρτοι    και  έχουμε  κομμουνισμό  ,  θα  κλέβουν  το  δημόσιο  χρήμα   και  όλοι  οι    εργαζόμενοι   (  δημόσιοι  υπάλληλοι   πλέον  )  θα  είναι     τεμπέληδες  και  διεφθαρμένοι . 
Έστω  οτι  έχουμε  καπιταλισμό  .  Οι  πολιτικοί  υποτίθεται    οτι  τώρα  πρέπει  να  παίζουν  τον  ρόλο    του  ΤΙΜΙΟΥ  ΔΙΑΙΤΗΤΗ    μεταξύ  των  εταιρειών     ώστε   η  καλύτερη  να  προοδεύει    και  η  χειρότερη  να  εξαφανίζεται  .  Αν  οι  ηγέτες  είναι    σκάρτοι  ,  θα  λαδωθούν  απο  την  πιό  μεγάλη  εταιρεία  και   το  παιγνίδι  θα  είναι  στημένο  (  όπως   είναι  σήμερα)  . 
Επομένως    αν  οι  ηγέτες    είναι   σκάρτοι  δεν  την  γλυτώνεις  ό,τι  σύστημα  και  αν  εφαρμόσεις  ! 


Έστω  οτι  βρήκαμε  τους  ΤΙΜΙΟΥΣ  και  ΙΚΑΝΟΥΣ    ηγέτες .
Ποιό σύστημα    είναι  το  καλύτερο  ;    Όλα  κρατικά     ή  να  υπάρχουν    ιδιωτικές  εταιρείες  ; 
Ας  ρωτήσουμε   πρώτα  : 
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ    ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ  ΜΙΑ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΚΑΙ  ΝΑ  ΦΕΡΕΙ  ΤΟΥΣ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΕΞΟΥΣΙΑ   ;  
Απάντηση  :   Το  χρήμα 
Επομένως  για  να  είναι  ΑΙΩΝΙΑ  η  βασιλεία  των  ΤΙΜΙΩΝ  και  ΙΚΑΝΩΝ  πρέπει  να   εξαφανίσουμε  το  χρήμα  (  και  τους  υπερβολικά  πλούσιους )  . 
Αν  δεν  υπάρχει  χρήμα   το  πιό    λογικό  σύστημα  είναι    το  "όλα   κρατικά"   .
Ας  το  δούμε  και  απο  άλλη  γωνία  :    Αφού  βρήκαμε  τους  τίμιους ηγέτες   γιατί  να  μην  τους  αναθέσουμε   ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ; 
Θέλουμε   κάποιον  να   κατασκευάζει  ρούχα  . Ή  να   παρασκευάζει  φάρμακα  .  Ή   παστά  ψάρια  .  Να  το  κάνει  μια κρατική  επχείρηση  υπο  την  εποπτεία  των  τίμιων  ηγετών  .  Αν  το  αναθέσουμε    σε  ιδιώτη  ,  τότε  οι  τίμιοι  ηγέτες   θα  πρέπει  να  παίζουν  τον  αστυνόμο  :   Έβαλε   καλής  ποιότητος  υλικά  ;   Έβαλε  την  σωστή  τιμή  στο  προϊόν  ;   Μήπως    έρριξε  απόβλητα  στο  περιβάλλον  ;   Δηλαδή    ΔΕΝ  ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΜΕ    απο  δουλειά  τους  τίμιους  ηγέτες  .  Είτε  κρατική  είναι  είτε  ιδιωτική  η  βιομηχανία  πάλι  τις   ίδιες  εργατοώρες  θα  αφιερώνουν  ! 

ΤΑ  ΣΗΜΑΔΙΑ   ΤΟΥ  ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ  

20-7-2017
  Τί  μου  λέει    οτι  η  κίνηση  Καζάκη  ή  Σώρρα  ( και  άλλων  τέτοιων  )   δεν  έχει  μέλλον  ;  
Το  ότι    δεν  έχουν  γύρω  τους    ΑΛΛΟΥΣ  ΣΟΦΟΥΣ   !   Κάθε    "σοφός"    μόνος  του  !  
Σαν  να  μην  υπάρχει  άλλος  σοφός  στον  κόσμο  . 
Οι  πραγματικά  σοφοί     ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  .   Όπου  δείτε  πολλούς  σοφούς  μαζί  εκεί  να  πάτε  !

Ο    ΔΙΚΑΙΟΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
20-7-2017
Έστω  οτι  ο  μηχανικός    διαπιστώνει    οτι  τα  μπουζοκαλώδια  θέλουν  άλλαγμα  .  Το  κάνει  λοιπόν  και  το  αμάξι  πάει  μια  χαρά  πλέον  .    Θα  ονομάζατε    αυτή  την  πράξη  του  μηχανικού  "δίκαια"  ή    "ηθική"  ;    Όχι  βέβαια  .  Θα  την  λέγατε     "σωστή"  ή  "πετυχημένη"  . 
Και  η  κοινωνία    μια  μηχανή  είναι    και  ο  πολιτικός  ένας  μηχανικός . 
Εμείς   ( οι  αντινεοταξίτες  )  θέλουμε  να  οικοδομήσουμε  την  ΥΓΙΗ    κοινωνία  (  αυτή  που   η  μια  γενιά  αφήνει  στην  επόμενη  τον πλανήτη  σε  καλύτερη  κατάσταση  )   .  Όποιος    πολιτικός  το  κατορθώσει    θα  λέγεται    "σωστός"  ή  "πετυχημένος"    .  Οι  λέξεις    "δικαιοσύνη"    και    "ηθική"   δεν  έχουν  θέση  στην  πολιτική   . 
Ο  μηχανικός    δεν  είναι    "κολλημένος"   με  μια  μάρκα    μπουζί  .  Σήμερα  προτιμά     την  μάρκα  Α   ,  αύριο  προτιμά  την  Β   διότι  είναι  πιό   βελτιωμένη  ,   πιο  φθηνή    κλπ 
Έτσι  και  ο  σωστός    πολιτικός  δεν  είναι    κολλημένος  με     ιδεοληψίες   .  Σήμερα  μπορεί  να  εφαρμόζει     μια  δέσμη   μέτρων  που  θυμίζουν   Τρότσκυ   .  Αύριο    μια  άλλη  που  θυμίζει  Μάο   .  Μεθαύριο   μια  άλλη   που  θυμίζει  Σόλωνα    ή  Λυκούργο   κοκ 
Ο  στόχος   του  είναι  η  ΥΓΙΗΣ   κοινωνία   .    Δεν  έχει  σημασία  το  πώς  θα  φθάσει   εκεί  . 

ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
(20-7-2017 )
Οι μεσαιωνικές πόλεις είχαν στενά και ανήλιαγα δρομάκια . Εκεί είχε δημιουργηθεί ένα ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που ευνοούσε την ανάπτυξη των ψύλλων . Οι ψύλλοι έφεραν την πανούκλα που σκότωσε το 30 60 % του πληθυσμού της Ευρώπης . Επειδή η Ευρώπη δεν πιεζόταν από άλλους εχθρούς εκείνη την εποχή , η πανούκλα τελικά εξυγίανε την κοινωνία . Οι μεγάλες ανακαλύψεις και η εξάπλωση των Ευρωπαίων ήρθαν ΜΕΤΑ την πανούκλα !
Σήμερα οι τραπεζίτες , που διοικούν τον κόσμο , έχουν δημιουργήσει ένα ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . Χιλιάδες άνεργοι εξαθλιωμένοι σε φαβέλες των πόλεων . Εκατομμύρια γεωργοί σκλάβοι των πολυεθνικών . Μέσα σε αυτή την βρωμιά καραδοκούν ψύλλοι ( διανοητές ) που θα διαδώσουν την νέα πανούκλα ( νέες επαναστατικές ιδέες ) . Οι ιδέες θα διαδοθούν σαν φωτιά μέσα στις πυκνές εξαθλιωμένες μάζες των πόλεων . Η κοινωνία θα βγεί διαφορετική και ανανεωμένη .
Αυτό είναι παγκόσμιος φυσικός νόμος : Κάθε βρωμιά δημιουργεί τις συνθήκες για την ανατροπή της !
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν για τους διανοητές της Ελληνικής Αφύπνισης : Η δημιουργία της ΝΕΑΣ ΙΔΕΑΣ που θα κατεδαφίσει την κοινωνία των τραπεζιτών . Όποιος το κατορθώσει θα κερδίσει δόξα μεγαλύτερη από τον δημιουργό του Παρθενώνα και τον κατακτητή της Σογδιανής !
Αυτό είναι και ένα μήνυμα για όλες τις ομάδες που ασχολούνται με τελετές και δρώμενα : Τελετή που δεν αποσκοπεί στην διασπορά κάποιας ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ είναι ανώφελη και καταδικασμένη σε αφάνεια . Κάθε τελετή , κάθε καλλιτεχνικό δρώμενο , κάθε εμφάνιση οπλιτικού αγήματος , κάθε μαντείο πρέπει να σερβίρει αθόρυβα και περίτεχνα μια ΝΕΑ ΙΔΕΑ . Θρησκευτικές και πολιτικές ιδέες είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος : Άλλοι υπακούουν σε μια ιδέα αν τους πείσεις ότι αυτό είναι ΩΦΕΛΙΜΟ για την κοινωνία . Αυτοί θέλουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ . Άλλοι για να πεισθούν ( να κάνουν το σωστό ) θέλουν να ακούσουν ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΑΣ . Αυτοί θέλουν την θρησκεία .

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ   (19-7-2017 )
Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί κάτι απλό : Αν σου πονά το δόντι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ την θεραπεία ( και ο πλέον αγράμματος την γνωρίζει ) : Ή πρέπει να σφραγιστεί ή πρέπει να γίνει εξαγωγή . Εντελώς ξεχωριστό ερώτημα είναι το ΠΟΙΟΣ θα το κάνει ! Διότι δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι ούτε στην δεξιοτεχνία ούτε στην αμοιβή ούτε στις δημόσιες σχέσεις .

Παρόμοια και στα κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα υπάρχουν ΔΥΟ διαφορετικές ερωτήσεις :
- ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
- ΠΟΙΟΣ θα το κάνει ;

Όποιος τολμά να ασχοληθεί με την πολιτική πρέπει να έχει απαντήσεις και για τα δύο .
Σήμερα πχ το τι πρέπει να γίνει είναι γνωστό :
- Μείωση του πληθυσμού
- Μείωση της κατανάλωσης
- Μείωση αυτών που εμπλέκονται στις ΣΟΒΑΡΕΣ αποφάσεις . Δεν μπορείς να ρωτάς την γιαγιάκα της γειτονιάς ή τον χουλιγκάνο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας . Αυτό απαιτεί γνώσεις γεωστρατηγικής , διεθνών σχέσεων , διπλωματίας , ιστορίας που φυσικά λίγοι μόνο σοφοί κατέχουν .
Το ΠΟΙΟΣ θα τα εφαρμόσει αυτά είναι διαφορετικό ερώτημα . Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να τα εφαρμόσει ο λαός ( με Άμεση Δημοκρατία ) . Επειδή όμως ο λαός βρίσκεται στην κοσμάρα του , ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ πρέπει να τα εφαρμόσει και δεν με νοιάζει καθόλου ποιος θα είναι αυτός . Αρκεί να μου αποδείξει ότι έχει την πυγμή να τα εφαρμόσει σωστά .
Έρχονται τώρα οι Αμεσοδημοκράτες και με περισσή αυτοπεποίθηση λένε ότι ξέρουν τον γιατρό ( τον λαό ) αλλά ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ για την θεραπεία που πρέπει να εφαρμοσθεί ! Αν τους ρωτήσεις ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ; θα σου πούν Α , εγώ δεν γνωρίζω . Ο λαός θα πεί . Πολύ πιθανόν βέβαια , να έχουν κάτι στο μυαλό τους αλλά δεν το λένε . ΕΛΠΙΖΟΥΝ ότι ο λαός ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θα προτείνει ! Θα απογοητευθούν οικτρά όμως .
Μια άλλη στρεβλή ιδέα που έχουν είναι ότι με μια ευχάριστη προσθήκη θα λύσουν όλα τα προβλήματα . Λένε ότι αν δοθεί το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ να αποφασίζουν , όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Δηλαδή είναι σαν να λέμε στον παχύσαρκο καρδιοπαθή ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΤΟ . ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΛΙΓΑ ΓΛΥΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ! .
Φυσικά αυτό δεν ισχύει . Όλοι θα ήταν υγιέστατοι αν ίσχυε . Η θεραπεία είναι να προσθέσεις ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στην ζωή σου : Την στέρηση του ποτού , του τσιγάρου , της ζάχαρης , του καφέ , της μαργαρίνης , του κρέατος .
Έτσι και στα κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα , για να τα λύσεις πρέπει να προσθέσεις ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ πράγματα : Να περιορίσεις τα καταναλωτικά αγαθά , να βάλεις φρένο στις γεννήσεις και να στερήσεις από κάποιους το δικαίωμα να έχουν γνώμη για όλα .ΤΑ ΧΟΜΠΥ ...(18-7-2017 )

Ο "λογικός" άνθρωπος μπορεί να έχει χόμπυ :
-Το κυνήγι
- το ποδόσφαιρο
- το ψάρεμα
- το ψαροντούφεκο
- την ορειβασία
- την χαρτοπαιξία
- τον τζόγο
- την μοτοσυκλέτα
- τον μοντελισμό
- το μαγείρεμα

Όλα αυτά έχουν κάποιο κόστος .
Περιέργως , σπανιώτατοι είναι οι άνθρωποι που έχουν χόμπυ την ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
Δεν εννοούμε την πολιτική των κομμάτων και των ηλιθίων .
Εννοούμε την Πολιτική που ασχολείται με το μέγα ερώτημα :
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ;

Αυτοί που ασχολούνται με την υγεία γνωρίζουν οτι ένα υγιές σώμα χρειάζεται κάποιες θυσίες : Να αφαιρέσεις απο την ζωή σου μαργαρίνες , ζάχαρη , καφέδες , κρέας , τσιγάρο και πολλά οινοπνευματώδη .
Παρόμοια και η οικοδόμηση μιας υγιούς κοινωνίας απαιτεί να περικόψεις κάποιες "λιχουδιές" .
Αυτό το χόμπυ είναι σχεδόν ανέξοδο . Μιά ή δυό φορές την εβδομάδα θα πρέπει να συναντιώνται οι ενδιαφερόμενοι και να συζητάνε .
Ενώ σε κάθε πόλη και χωριό θα δείς ομάδες
- χουλιγκάνων
- κυνηγών
- κομματόσκυλων
- λάτρεις παραδοσιακών χωρών και οργάνων
(όλοι αυτοί με ενοικιαζόμενα γραφεία ! )
πουθενά δεν βλέπεις ομάδες ασχολουμένων με την ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
Γιατί ; Τί περιμένουν οι τίμιοι και ικανοί ; Να κατέβει κανένας θεός και να τους διατάξει ;
Εάν εσύ ( που βλέπεις γύρω σου τον ωκεανό της βλακείας ) δεν αναλάβεις δράση , ΠΟΙΟΣ θα σώσει τον κόσμο ; Ο Βούδας ; Ο Αλλάχ ; Ο Γιαχβέ ; Οι εξωγήϊνοι ;


ΜΕΣΑΙΩΝ  :    ΠΟΤΕ  ΛΗΓΕΙ  ; 

  Ο  συνήθης  ορισμός  του  Μεσαίωνα  είναι  "ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΤΗΣ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ  ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  ΕΩΣ  ΤΗΝ  ΑΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ"   . 
Εάν  όμως  πούμε  οτι  Μεσαίων  είναι   "Η  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΚΑΤΑ  ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  ΟΙ  ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ  ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ  ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ"    τότε  ο  Μεσαίων  καλά  κρατεί  ακόμη  (  ιδίως  στην  Ελλάδα ) .
Το  ότι  ο  ΣΥΡΙΖΑ   σκέφτεται  να  διαχωρίσει   την  Ορθοδοξία  απο  το  κράτος  δεν   σημαίνει  οτι  βγαίνουμε  απο  τον  Μεσαίωνα .  Διότι  ο  ΣΥΡΙΖΑ    επιδοτεί   το  ισλάμ   (  και  δεν σκοπεύει  να  σταματήσει ! ) .

Οι  σκεπτόμενοι  κάτοικοι  αυτού  του  γεωγραφικού  χώρου  έχουν   εγκαταλείψει    τις  αβρααμικές    θρησκείες  πρό  πολλού  .   Τους  έλκει   η  αρχαιοελληνική  αισθητική  .  Δεν  πιστεύουν  όμως  οτι  υπάρχει   κάποιος  "Δίας"   στην  κορυφή  του  Ολύμπου .
Έχουν  μεν  εγκαταλείψει    τις   παλαιές  θρησκείες  αλλά  ΔΕΝ    έχουν  βρεί   νέα  !  Όταν  οι  Σκεπτόμενοι    κατασταλάξουν  σε  κάποια  ΝΕΑ    θρησκεία    τότε   θα  μπορούμε  να  πούμε  οτι  το  τέλος  του  Μεσαίωνα  είναι    κοντά . 
Θέλοντας   να  βοηθήσω  προς  αυτή  την  κατεύθυνση  αντιγράφω  ένα  κείμενο  απο  το   χρονολόγιο  της    Θρησκείας  των  Φιλοσόφων  :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
Έχω υποστηρίξει οτι αν αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες πρέπει να αλλάξει και η θρησκεία . Αλλιώς δεν επιβιώνει .
Οι συνθήκες ( για την Ελληνική Θρησκεία ) έχουν αλλάξει : Σχεδόν κανείς δεν πιστεύει οτι υπάρχουν οι θεοί του Ολύμπου . Οι Φιλόσοφοι και οι Επιστήμονες συνετέλεσαν τα μέγιστα σε αυτή την αλλαγή .
Επομένως απο την Ελληνική θρησκεία θα πρέπει να κρατήσουμε τα σίγουρα καλά στοιχεία και να αναπροσαρμόσουμε τα υπόλοιπα .

Τί θα κρατήσουμε :
- Αρχιτεκτονική ναών ( ανυπέρβλητη )
-Τεχνοτροπία αγαλμάτων ( ανυπέρβλητη )
 - Αρχαίες ενδυμασίες
- Αρχαία γλώσσα ( ανυπέρβλητη ) και ύμνοι .
- Το πώς γινόταν οι τελετές δεν γνωρίζουμε και θα πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε τελετές που να συνάδουν με τα προηγούμενα .
- Ονόματα θεών και ηρώων .

Τί θα αναπροσαρμόσουμε :
Το κεντρικό νόημα : Τώρα πλέον θα είναι "ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΣΟ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ" .
Το "ΚΑΛΥΤΕΡΟ" είναι κάτι σαφές και μετρήσιμο :
- Να αυξήσω τα είδη ζωής που υπάρχουν ( Αύξηση βιοποικιλότητας )
- Να αυξήσω την βιομάζα των ζωντανών όντων
- Να αυξήσω την πολυπλοκότητα των ζωντανών όντων ( δηλαδή εκτός απο τα ήδη υπάρχοντα , να κάνω και άλλα πιό έξυπνα απο τον άνθρωπο )
- Να αυξήσω την ασφάλεια του οικοσυστήματος ( πχ να είναι πιο δύσκολο για κάποιον αστεροειδή να συγκρουσθεί με την Γή ) . Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι θα αυξήσω το ποσόν της ΓΝΩΣΗΣ παράλληλα με τον αριθμό των ζωντανών ειδών . Διότι αν δεν έχω ΓΝΩΣΗ πώς θα κατασκευάσω τα όπλα που θα εκτρέψουν τον αστεροειδή ; Αυτό το δίδυμο ( ΓΝΩΣΗ - ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ) είναι κάτι που κανένας πολιτισμός , απο τους προϋπάρξαντες , δεν το πέτυχε . Αύξηση της Γνώσης πάντα σήμαινε οικολογική καταστροφή και μείωση των ζωντανών ειδών .

Τώρα πλέον μπορούμε να πούμε ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ . Διότι έως τώρα μας ένωνε το ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ( δεν είμαστε οπαδοί των αβρααμικών θρησκειών ) . Υπήρχε και κάτι χαλαρό "ΕΙΜΑΣΤΕ" που μας ένωνε ( Είμαστε λάτρεις της αρχαίας ελληνικής αισθητικής )

Το κεντρικό αυτό νόημα δεν απέχει πολύ απο το νόημα της αρχαίας θρησκείας
- ο σεβασμός στην Φύση υπήρχε στην αρχαία θρησκεία , υπάρχει και τώρα .
- Υπόσχεση για ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ πιλάφια δεν υπήρχε στην αρχαία ούτε και στην σημερινή . Απλώς στην σημερινή υπάρχει η υπόσχεση οτι αν κάνεις ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ θα ζήσει η ανάμνησή σου για πάντα και οι άνθρωποι θα μιλούν για σένα . Ουσιαστικά ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ το αξιόλογο κομμάτι σου . Τα υπόλοιπα ( στεναχώριες , ατυχίες ) θα πεθάνουν .
- Η υποχρέωση να σώσουμε τον κόσμο απο τον βαρβαρικό στρατό υπήρχε απο τότε που σώσαμε την Ευρώπη . Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε κάτι παρόμοιο : Να σώσουμε ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ απο την μεσανατολική πολιτιστική πανούκλα .
- Το νέο κεντρικό νόημα είναι γνήσιο τέκνο της Ελληνικής Διανόησης : ο Πλάτων ( πρώτος παγκοσμίως ) είπε :
ΝΟΜΟΙ του Πλάτωνα ( Δέκατο βιβλίο 903c ) :
... είς μερισμόν τόν έσχατον τέλος ασπειργασμένοι ών έν καί τό σόν, ώ σχέτλιε, μόριον εις το πάν συντείνει βλέπον αεί, καίπερ πάνσμικρον όν, σέ δέ λέληθεν περί τούτο αυτό ως γένεσις ένεκα εκείνου γίγνεται πάσα, όπως ή τω του παντός βίω υπάρχουσα ευδαίμων ουσία, ουχ ένεκα σού γιγνομένη, σύ δ' ένεκα εκείνου.

[ Ανάμεσά της είσαι και εσύ , ανόητε , μια μονάδα που πάντα αποβλέπει στο σύνολο , αν και μικρότατος είσαι , συ δε έχεις ξεχάσει οτι τίποτα δεν δημιουργείται παρά μόνον για να προσφέρει μακροχρόνια ευτυχία στην ζωή του Σύμπαντος κι ότι τίποτα δεν έγινε για χάρη σου αλλά εσύ ( έγινες ) για χάρη εκείνου ]

Δηλαδή ο Πλάτων εγκατέλειψε το γιαχβεδικό δόγμα "Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ" και εισήγαγε το ελληνικό δόγμα "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" .

Αλλά και ο Δ. ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ είπε ( σε μια ομιλία του στο Ηρώδειο το 1995 ) : Θα έρθει μια εποχή που οι επόμενες γενιές θα πληρώσουν ακριβά αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα .

Συμπέρασμα : Οφείλουμε να παραδίδουμε στις επόμενες γενεές τον κόσμο στην ίδια ή σε καλύτερη κατάσταση απ' όσο τον παραλάβαμε και να μην τον κάνουμε χειρότερο με τις δικές μας πράξεις .
Είναι ανήθικο να στηρίζουμε την δική μας ηδονή πάνω στον πόνο των αδυνάτων ( και όσοι δεν έχουν γεννηθεί ακόμη , αδύνατοι είναι διότι δεν μπορούν να αντιδράσουν) .

ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
Για τους πνευματικούς ταγούς ( τους Φιλοσόφους ) το κεντρικό νόημα είναι αρκετό . Πολλούς ναούς και τελετές δεν χρειάζονται .
Όσο όμως κατεβαίνουμε επίπεδα πνεύματος , οι τελετές και οι ναοί γίνονται όλο και πιό αναγκαίοι . Το κεντρικό νόημα εξακολουθεί να είναι το ίδιο . Διάφορα    ρεύματα   ιδεών  μπορούν  να  συνυπάρξουν  κάτω  απο  το  κεντρικό  νόημα  :  Και  αυτοί  που  πιστεύουν  στην  μετενσάρκωση  και  αυτοί  που  δεν  πιστεύουν  .  Και  αυτοί  που  τιμούν  τον  Αλέξανδρο  σαν  θεό  και  αυτοί  που  δεν  τον  αναγνωρίζουν  .  Και  αυτοί   που  θεωρούν  την  ψυχή  αθάνατη  και  αυτοί  που  δεν  την  θεωρούν .
Για όλους τους Φιλοσόφους του κόσμου το κεντρικό νόημα θα είναι το ίδιο . Οι τελετές όμως μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με το έθνος και τις συνήθειες της περιοχής . Λίγο απίθανο μου φαίνεται οι Κινέζοι να κάνουν τελετές με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες και ύμνους μέσα σε αρχαιοελληνικούς ναούς .
----------------


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2017 ( τέταρτο μέρος )

Στις συζητήσεις των Προμηθείων δόθηκαν εναύσματα για απάντηση σπουδαίων ερωτημάτων της Πολιτικής και της Φιλοσοφίας .
Άλλα απαντήθηκαν επι τόπου και άλλα απαντώνται εδώ .

1) Πώς ξεχωρίζουμε τους έξυπνους απο τους ανόητους ώστε να δώσουμε στους πρώτους τον χειρισμό των σπουδαίων ζητημάτων ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο του Γεώργιου Αϋφαντή "ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ" . Μια παρεμφερής απάντηση βρίσκεται στην σελίδα http://lofos.info/pythas/tie-amesi.html .
Αυτές οι απαντήσεις όμως προϋποθέτουν οτι οι τίμιοι και ικανοί κατέχουν ήδη την εξουσία και απλώς αναζητούν τους διαδόχους τους .
Τί γίνεται όμως ΣΗΜΕΡΑ που δεν κατέχουν την εξουσία ; Πώς θα διακρίνουμε μέσα στο πλήθος τους τίμιους και ικανούς ; Η απάντηση είναι οτι ο λαός δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ! Οι τίμιοι και ικανοί θα ΑΥΤΟΕΠΙΛΕΓΟΥΝ , θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ και θα πάρουν την εξουσία απο τους διεφθαρμένους .
Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτό θα σημαίνει οτι
- ή δεν υπάρχουν σοφοί
- ή υπάρχουν αλλά βρίσκονται σε λήθαργο .
Κυκλοφορεί η λανθασμένη εντύπωση οτι είναι πιθανή η ύπαρξη σοφών που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους . ΛΑΘΟΣ ! Η έννοια "σοφός" και η έννοια "συνεργασία" είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος . Όπως το "ψάρι" με το "νερό" .
Επίσης η έννοια "ένας μόνο σοφός" δεν υφίσταται . Αν υπάρχει ένας μόνο σοφός δεν μπορεί να αποδείξει την σοφία του ( διότι δεν μπορεί να συνεργαστεί ) . Και αφού δεν μπορεί να αποδείξει την σοφία του είναι σαν να μην υπάρχει .

2) Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( το λένε οι Επικούρειοι )
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Κυκλοφορεί η εντύπωση οτι η πολιτική είναι κάτι βρώμικο . Η πολιτική ΕΙΝΑΙ βρώμικη όταν ασχολούνται με αυτήν οι διεφθαρμένοι ( οταν απέχουν οι φιλόσοφοι και αφήνουν κενό χώρο ) . Εάν οι Φιλόσοφοι ορμούσαν στην πολιτική και την κατελάμβαναν , θα γινόταν καθαρή .
Αν ο Επικούρειος Φιλόσοφος φοβάται οτι η ενασχόληση με την Πολιτική θα τον βγάλει απο την μακαριότητα , ας κάνει κάτι απλό : Ας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ στην κοινωνία αυτά τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ που θεωρεί σωστά . Αν αυτά τα μέτρα είναι ίδια με τα μέτρα που προτείνουν οι Πλατωνιστές τότε έχει διπλή υποχρέωση να το πράξει .

Λένε κάποιοι οτι η πολιτική απαιτεί να λές ψέμματα . ΄Η , αν δεν πείς ψέμματα , πρέπει να σπάσεις μερικά κεφάλια αυτών που δεν συμμορφώνονται . Είναι δυνατόν ο Φιλόσοφος να λέει ψέμματα ή να σπάει κεφάλια ;
Η απάντηση στο επόμενο εδάφιο .

3) ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΘΗ ( Επικούρειοι )
Απάντηση : Αυτό σημαίνει οτι πρώτα αναρωτηθήκαμε "ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;" . Αφού δώσαμε μια απάντηση ξέρουμε τί ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε . Διαπιστώνουμε όμως οτι κάποια ψυχικά πάθη μας εμποδίζουν . Και τότε έρχεται η Φιλοσοφία να απαντήσει στο ερώτημα "ΠΩΣ ΕΞΑΛΕΙΦΩ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΘΗ ;" . Μας εάν η φιλοσοφία απαντά στο δεύτερο ερώτημα τότε ποιός απαντά στο πρώτο ; Προφανώς πάλι η Φιλοσοφία . Οπότε ο ΠΡΩΤΟΣ στόχος της Φιλοσοφίας είναι να απαντήσει στο ερώτημα "ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;" ( ή αλλιώς "ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΩ ;" "ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ;" ) .
Τί απαντούν όμως οι Επικούρειοι στο ερώτημα "ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;" . Να έχω έναν Κήπο και να ζώ λιτά με τους φίλους μου ; Και έξω οι ανόητοι να καταστρέφουν τον κόσμο ; Κάποια στιγμή οι μπουλντόζες τους θα φθάσουν και στον Κήπο μου ! Ακόμη και στα νησιά BIMINI πάς θα σε βρούνε . Θάρθουν εκεί να δοκιμάσουν τα πυρηνικά όπλα τους !
4) ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Η έννοια "ευτυχία" άλλο περιεχόμενο έχει για τον παιδεραστή και άλλο περιεχόμενο έχει για τον φιλήσυχο οικογενειάρχη με μικρά παιδιά . Εάν ο ένας είναι ευτυχής ο άλλος θα είναι δυστυχής . Και απο όσο βλέπουμε , πολλά γνωρίσματα της ανθρώπινης ψυχής είναι ήδη στερεά διαμορφωμένα απο την στιγμή της γέννησης . Υπήρξε ποτέ φιλοσοφικό κείμενο που να θεράπευσε έναν παιδεραστή ; Ή να μετέτρεψε τον φιλήσυχο οικογενειάρχη σε παιδεραστή ;
Οπότε η ευτυχία για ΟΛΟΥΣ είναι άπιαστο όνειρο .
Υποστηρίζω οτι το πρωτεύον ερώτημα της Φιλοσοφίας ( Της ΗΘΙΚΗΣ συγκεκριμένα ) είναι "ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;" και η απάντηση είναι "ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ" .
Το "ΚΑΛΥΤΕΡΟ" είναι κάτι σαφές και μετρήσιμο :
- Να αυξήσω τα είδη ζωής που υπάρχουν
- Να αυξήσω την βιομάζα των ζωντανών όντων
- Να αυξήσω την πολυπλοκότητα των ζωντανών όντων ( δηλαδή εκτός απο τα ήδη υπάρχοντα , να κάνω και άλλα πιό έξυπνα απο τον άνθρωπο )
- Να αυξήσω την ασφάλεια του οικοσυστήματος ( πχ να είναι πιο δύσκολο για κάποιον αστεροειδή να συγκρουσθεί με την Γή ) . Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι θα αυξήσω το ποσόν της ΓΝΩΣΗΣ παράλληλα με τον αριθμό των ζωντανών ειδών . Αυτό το δίδυμο είναι κάτι που κανένας πολιτισμός , απο τους προϋπάρξαντες , δεν το πέτυχε . Αύξηση της Γνώσης πάντα σήμαινε οικολογική καταστροφή και μείωση των ζωντανών ειδών .

5) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εάν δεχτούμε οτι στόχος του Φιλοσόφου είναι να κάνει τον κόσμο καλύτερο , τότε αβίαστα φθάνουμε στο συμπέρασμα οτι ΜΠΟΡΕΙ ο Φιλόσοφος να λέει ψέμματα ( ή να σπάει κεφάλια ) προκειμένου να πετύχει τον στόχο του . Εφ' όσον η ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι ανέφικτη , μπορεί να υπάρχει ευτυχία μόνον για όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους Φιλοσόφους για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου .

6) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όταν ο λύκος μας κλέβει ένα πρόβατο δεν τον λέμε "άδικο" . Αντίθετα , αν ο γείτονας μας κλέψει το πρόβατο, θα τον αποκαλέσουμε "άδικο" . Όταν ο λύκος σκοτώνει το νεογέννητο αγριοκάτσικο δεν τον λέμε "άδικο" .
Όταν κάνουμε μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ και την τηρούμε λεγόμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ . Όταν ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΜΕ την συμφωνία που κάναμε λεγόμαστε "ΑΔΙΚΟΙ" . Επειδή μόνον ο άνθρωπος και κάποια έξυπνα θηλαστικά μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες ( έστω και σιωπηρές ) , σε αυτά τα όντα υπάρχει η έννοια "Δίκαιον" .

7) ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΝ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όταν λέμε "φιλοσοφημένος άνθρωπος" τί εννούμε ; Μάλλον αυτόν που μπορεί να βάλει το συλλογικό συμφέρον πάνω απο το ατομικό συμφέρον του . Δηλαδή πρωτίστως να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ΚΑΛΥΤΕΡΟ και δευτερευόντως να ασχολείται με το προσωπικό του βόλεμα .
Οι αρχαίοι φιλόσοφοι θεωρούσαν πιθανόν οτι ΟΛΟΙ μπορούν να είναι φιλοσοφημένοι .
Σήμερα όμως , με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί , θα είχα σοβαρές αμφιβολίες . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΝ . Ή , εάν μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό των φιλοσοφημένων , το ΚΟΣΤΟΣ θα είναι απαγορευτικό για την κοινωνία .

8) ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΡΕΤΗ"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο Πλάτων είπε οτι είναι ο συνδυασμός Σοφίας , Ανδρείας , Σωφροσύνης και Δικαιοσύνης . Όμως τώρα θα πρέπει να δώσουμε ορισμούς και για τις 4 έννοιες !
Η αρετή καλό θα ήταν να ορισθεί με ΘΜΕΛΙΩΔΕΙΣ λέξεις ( που να μην μπορεί να δοθεί ορισμός γι αυτές και να είναι κατανοητές απο το 90 % του πληθυσμού ) .
Προτείνω λοιπόν : ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ .
Παραδείγματα : Ο ενάρετος πολιτικός θα υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού του έστω και αν αυτό σημαίνει οτι ο ίδιος δεν θα απολαύσει όλα τα επίγεια αγαθά . Ο φαύλος πολιτικός θα "τα πάρει" απο την SIEMENS για να απολαύσει όλα τα επίγεια αγαθά και ο λαός του ας πάει να πνιγεί .
Ο ενάρετος κρεοπώλης θα πετάξει στα σκουπίδια το κρέας που σάπισε και θα κρατήσει υγιείς τους συμπολίτες του ( έστω και αν αυτό σημαίνει οικονομική ζημία για τον ίδιο ) . Ο φαύλος κρεοπώλης θα φροντίσει πρώτα το κέρδος του και μετά την υγεία των συμπολιτών του .
Οι μέχρι σήμερα καλές πράξεις ενός ατόμου δεν αποδεικνύουν οπωσδήποτε την αρετή του .
Πρώτα ρωτάμε
- ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΘΕΙ ΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ; . Ασφαλώς η ίδια δαπανηρή πράξη απο έναν πλούσιο και έναν φτωχό δεν έχει ίδια αξία . Επειδή η θυσία για τον φτωχό ήταν πιό επώδυνη , είναι πιό πιθανό να αποδεικνύει αρετή .
- ΟΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ ; ( κοινωνία ) ; Μπορεί να έχει κάθε καλή διάθεση να ευεργετήσει αλλά να μην έχει ιδέα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας .
- ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟΧΟ ; Εάν οι μέχρι τώρα πράξεις του έφεραν και προσωπική δόξα , δεν είναι σίγουρο δείγμα αρετής . Ενδέχεται η ματαιοδοξία του να ήταν η κινητήρια δύναμη και όχι η αρετή .

9) Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο χριστιανισμός είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑ μιας άρρωστης κοινωνίας . Η πραγματική αιτία καταστροφής ( αρρώστειας ) μιας κοινωνίας είναι οτι οι ΤΙΜΙΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ αδρανούν όταν οι ΚΑΚΟΙ και ΑΝΟΗΤΟΙ καταστρέφουν τα πάντα .

10) ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αληθινή είναι οποιαδήποτε λογική πρόταση συμβαδίζει με την παρατήρηση και το πείραμα .

11) ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΙΔΕΙΑ" ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : "Εκπαίδευση" σημαίνει διδασκαλία ορισμένης εργασίας ( πχ να χειρίζομαι ένα μηχάνημα) . "ΠΑΙΔΕΙΑ" σημαίνει διδασκαλία ώστε ο άνθρωπος να βάζει το συλλογικό συμφέρον πάνω απο το ατομικό . Πχ το ατομικό μου συμφέρον μου υπαγορεύει να πετάξω τα σκουπίδια όπου νάναι . Είναι πιό ξεκούραστο . Αν έχω παιδεία όμως , θα κουραστώ λίγο αναζητώντας έναν κάδο ώστε να ωφελήσω το κοινωνικό σύνολο .

ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΑΤΩΝΙΣΤΗ
Ο Επίκουρος είναι για τους Φιλοσόφους ό,τι είναι ο Ιησούς για τους χριστιανούς . Οι χριστιανοί λένε : "ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" . Οι Φιλόσοφοι λένε "ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" .
Πριν τον Επίκουρο για να μπείς στον κόσμο της Φιλοσοφίας έπρεπε να είσαι ΠΛΟΥΣΙΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ . Φοιτούσες επι χρόνια σε μια Φιλοσοφική Σχολή και , αν ήσουν αρκετά καλός , ένα βράδυ ο μέγας δάσκαλος ( Πυθαγόρας , Πλάτων ) σου αποκάλυπτε το μυστικό : "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ !" .
Ο Επίκουρος αυτά τα έβγαλε δωρεάν στην φόρα . Τώρα πλέον και ο φτωχός και ο δούλος μπορούσε να μάθει τον πυρήνα της φιλοσοφίας . Αν είχε το έμφυτο ταλέντο ήταν εύκολο να προχωρήσει και σε ανώτερα σκαλοπάτια .
Αν διαβάσει κανείς τις συμβουλές του Πλάτωνα για την καθημερινή ζωή του φιλοσόφου θα νομίσει οτι διαβάζει Επίκουρο . Η μεγάλη τους διαφορά είναι οτι ο Πλάτων προτείνει ανάμιξη στην πολιτική ενω ο Επικουρος την απορρίπτει .


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2017 ( πρώτο μέρος )

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες υπερέβησαν εαυτόν σε προσπάθεια και αποτελέσματα .
Οι τελετές μας καθήλωσαν . Τα θεατρικά μας εντυπωσίασαν με την επιλογή των αποσπασμάτων με νόημα ( ο έχων την επιμέλεια αποδείχθηκε φιλοσοφικώτερος των φιλοσόφων ! ) .
Οι συζητήσεις έδωσαν έναυσμα για διαδικτυακό διάλογο που θα καταλάβει πολύ χώρο εδώ .

Στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια !

-------------------------

Ενδιαφέρουσες γνωριμίες :

1) Ίων Αιγιάλης ( iaigialis@gmail.com )
http://www.ancientmedports.org/index.php/en/
http://www.nuovascuolapitagorica.org/

Πρωτεργάτης στην ίδρυση Πυθαγόρειου Φιλοσοφικού Χωριού στην Σάμο και στην Ιταλία ( Κρότωνας και Αγκώνα )

2) Κερασία Παπούλια
Σύμβουλος Τεχνολογίας Ενεργών Μικροοργανισμών .
Οργάνωση ατομικών και ομαδικών βιωματικών εργαστηρίων για την τεχνολογία Ενεργών Μικροοργανισμών .
Οργανικά σκευάσματα φυτοπροστασίας.
Bokasi

6986163297 , 6972190976

kepapoulia@gmail.com

Energimikroorganismi.blogspot.com

---------------------

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ( απο Θεσσαλονίκη ) είχε μια μεστή και σεμνή παρουσία .

Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ( Θεσσαλονίκη ) έδειξε πόσο πολύ έχει εμβαθύνει σε θέματα ετυμολογίας και ερμηνείας των μύθων .

Η ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ ( Αθήνα ) απέδειξε οτι γνωρίζει τον Πλάτωνα σε επίπεδο σοβαρής διδακτορικής διατριβής .

Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσαν οι ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΙ . Όχι λόγω του πλήθους των μελών ( αυτό το γνωρίζαμε ) ούτε λόγω της πλούσιας συγγραφικής δραστηριότητας ( και αυτή την γνωρίζαμε ) αλλά λόγω του ότι παρουσίασαν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :
- Να μην απαιτείται πλούτος προκειμένου να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική
- Λογοδοσία των πολιτικών ( επομένως ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ )
- Ο ΠΟΛΕΜΟΣ δεν είναι ασύμβατος με την Επικούρεια φιλοσοφία . Ο Επικούρειος θα πολεμήσει αν προσπαθήσει κάποιος να του αφαιρέσει τον Κήπο .

Αν θυμάμαι καλά άκουσα και
- ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ
- ΦΘΟΡΟΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ
- "ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΝ"

Αν δεν γνώριζα πρόσωπα και πράγματα θα μπορούσα να σχηματίσω την εντύπωση οτι βρίσκομαι σε ομιλία Πλατωνιστών !
Αυτό δείχνει οτι σε ΠΡΑΚΤΙΚΑ ζητήματα δεν διαφέρουν οι απόψεις των ομάδων . Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να βρεθούν όλες οι ομάδες στο ίδιο τραπέζι και να δημιουργήσουν έναν κατάλογο πολιτικών προτάσεων .


 ΤΟ   ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ 
(2-7-2017 )
Ποιό  είναι  το  ΓΝΗΣΙΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ  ;     Πολλοί    ισχυρίζονται  οτι  ΜΟΝΟΝ    ΑΥΤΟΙ   το  κατέχουν  ! 
Το  να  αντιγράφεις  πιστότατα    όσα  έκαναν  και  έλεγαν  οι  αρχαίοι  Έλληνες  είναι    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ  ; 
Το  να  λές  οτι  οι  αρχαίοι  Έλληνες    ήταν  σωστοί  σε  όλα  είναι  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ  ή  προγονολατρεία  ; 
Το  να  κατασκευάζεις  μια  νέα    Ελληνοειδή  θρησκεία   και  να  την  διαφημίζεις  σαν  ΓΝΗΣΙΑ  είναι   ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ  ; 
Ας  δούμε  τί  έκαναν    οι  αρχαίοι  : 
-  Άλλαζαν  συχνά  τη  γραφή  .  Πρώτα    Γραμμική  Α  ,  μετά  Γραμμική    Β  ,  μετά  βουστροφηδόν  ,  μετά  έβαλαν  τόνους  και  πνεύματα  και  σημεία  στίξης   ...   Χαμός  !    Ουδένα    σεβασμό  στην  παράδοση  ! 
-  Άλλαζαν   συνεχώς  την  γλώσσα .Είναι    ίδια  η  γλώσσα  του  Ησίοδου   με  την  γλώσσα  του  Λουκιανού  ;  Δεν  νομίζω  .
-  Κάποια  στιγμή  εισήγαγαν  την  λατρεία  του  Διονύσου  .  Μπορούμε   να  υποπτευθούμε  οτι  σε  κάθε  αλλαγή   αυτοκρατορίας  (  Μινύες  ,  Μινωϊκή  ,  Μυκηναϊκή  )  άλλαζε  ελαφρώς  και  η  θρησκεία  .
Το  κάθε  ένα  απο  αυτά  θα  φάνταζε  σαν  έγκλημα    αν  το  κάναμε  εμείς  σήμερα . 
Μπορώ  να  υποθέσω  το  γιατί    :  Όταν  ένας  πολιτισμός  αισθάνεται  αυτοπεποίθηση   δεν  σέβεται  την  παράδοση  .  ΤΟΛΜΑ  και   καινοτομεί  .  Είναι  ΣΙΓΟΥΡΟΣ    οτι  η  καινοτομία  θα  τον  οδηγήσει  ακόμη   πιό  ψηλά  .  Όταν   βλέπει  την  μιζέρια  του  προσπαθεί  να  κολλήσει  σε  παλιά  πρότυπα    για  να  μπορεί  να  καυχηθεί  για  κάτι  :  "Μπορεί  να  έχω  τα  μαύρα   χάλια   αλλά  ,  δείτε  με ,   διατηρώ  ΩΣ  ΚΟΡΗΝ  ΟΦΘΑΛΜΟΥ  την  αρχαία  γλώσσα !"  . 
Λοιπόν  μπορούμε  τώρα  να   πούμε  οτι    το  πνεύμα  του  Ελληνικού  Πολιτισμού   ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  η     ΠΙΣΤΗ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ    αλλά  η  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ .  Μόλις   αλλάξουν  οι  εξωτερικές  συνθήκες   ,  χωρίς  δισταγμό  ,  να  ΑΛΛΑΖΕΙΣ και  εσύ   για  να  είσαι  πάντα  ο   πρώτος  και  καλύτερος  .
Επομένως  το  "μοτο"  του    Ελληνικού  Πολιτισμού  θα  μπορούσε  να  είναι  το  αθάνατο  : 
"Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων"    !
ΠΡΟΣΘΗΚΗ  8-8-2017
Γι αυτούς που ασχολούνται με αποσυμβολισμούς μυθολογίας : Ο Κρόνος εκθρονίζει τον πατέρα τον ( Ουρανό ) . Ο Δίας εκθρονίζει τον πατέρα του ( Κρόνο ) . Ιδού το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού : Συνεχής αλλαγή και βελτίωση ! Ο ελληνικός πολιτισμός έπλασε τους Ολύμπιους θεούς και τα τέκνα του πολιτισμού αυτού ( οι φιλόσοφοι ) τους εκθρόνισαν απο τον Όλυμπο ! Οι έλληνες φτιάξαν τα αλφάβητα και οι ίδιοι τα αντικατέστησαν με άλλα .

 
ΠΕΡΙ  ΑΝΩΝΥΜΟΓΡΑΦΩΝ   ΣΤΟ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 
(2-7-2017 )
  Περίπου    οι  μισοί   αντινεοταξίτες     δημοσιεύουν  ανώνυμα   στο  διαδίκτυο  . 
Αυτοί  που  δημοσιεύουν  επώνυμα    τους  κατηγορούν  οτι 
-  Δεν  είναι  παλληκάρια 
-  Υποκρύπτουν  δόλιους  στόχους 

Θα   προσπαθήσω  να  απαντήσω  : 
1)   Στο  διαδίκτυο  δημοσιεύουμε  διάφορες  σκληρές  αλήθειες  ( πχ  οτι  το  ποσοστό  των  βλακών  είναι  υψηλό )  .  Για  φαντασθείτε  ο  κοινωνικός  σας  περίγυρος   ή  ο  ΠΕΛΑΤΗΣ  σας  να  σας  κοιτά    με  μισό  μάτι    υποπτευόμενος  οτι  ΑΥΤΟΝ  εννοείτε  ! 
Εάν  κάποιος  ζεί    με  μια  επιταγή  που  του στέλνει  κάθε  μήνα  ο Δίας  ,  αυτός  βεβαίως   και   μπορεί  να  γράφει    επώνυμα .  Είναι  αποκομμένος    οικονομικά  απο  τον  περίγυρο .
Κάποιοι  τολμούν  και  γράφουν  επώνυμα   αν  και χάνουν  πελάτες   .  Αυτό  το  θεωρώ  αφέλεια  .   Πάρε  τα   χρήματα  του  πελάτη  και  ξόδεψέ  τα στον  αγώνα  ! 
2)  Υπάρχουν  και  άλλοι  σοβαροί   λόγοι    υπέρ  της  ανωνυμογραφίας  που  δεν   μπορούν  να  εκτεθούν  γραπτώς  .
3)  Το  ποιός  είναι    παλληκάρι  δεν  το  γνωρίζουμε  .  Όταν  (  και  ΕΑΝ  )    η  Νέα  Τάξη  μας   πάρει  τα  σπίτια   και  μας  μηδενίσει  τα  εισοδήματα     ΤΟΤΕ    ΜΟΝΟΝ  θα  φανεί  ποιός    είναι    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ   !  Έως  τότε    να  μην  λέμε  μεγάλες  κουβέντες .
4)   Πολεμάμε  έναν  αντίπαλο   που  (  προς  το  παρόν )  φαίνεται  ισχυρότερος   .   Κάνουμε  ανταρτοπόλεμο  .  Πουθενά  δεν  είδα   κανέναν  αντάρτη  να  βγαίνει    και  να  φωνάζει    στον  αντίπαλο   :  "ΕΙΜΑΙ  ΕΔΩ    ΚΑΙ   ΛΕΓΟΜΑΙ...."  ! 
5)   Γράφω  ανώνυμα   αλλά   αν  κάποιος    διαπιστώσει   οτι  συμπίπτουν  οι  ιδέες  μας  ,  μπορεί  να ζητήσει  να  συναντηθούμε  και  να  με  γνωρίσει   .  Έτσι    και  εγώ  ΘΑ  ΓΝΩΡΙΖΩ   ΠΟΙΟΣ  ΜΕ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ   !     Το  να  δίνουμε    ΔΩΡΕΑΝ  την  ταυτότητά  μας   στο  διαδίκτυο  , ΣΕ  ΟΛΟΥΣ   ,  μου  φαίνεται   ολίγον τι   "ρομαντικό"  . 
Εάν  αρνηθώ  την    συνάντηση    τότε   μπορεί  ο  άλλος   να  αρχίσει  να  με  υποψιάζεται    για  δολιότητα . 
Είτε ανώνυμα είτε επώνυμα γράφεις , απο τις μυστικές υπηρεσίες δεν γλυτώνεις . Σε ξέρουν . Και σιωπούν ( ώσπου να γίνεις πολύ επικίνδυνος ! ) . Γράφοντας ανώνυμα όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο κάθε λογής παλαβούς , ανισόρροπους , παραβολάνους , "τρόμπες" και άλλα παρεμφερή όντα .


Εν  κατακλείδι   ,  δεν  κατηγορώ  αυτούς   που  γράφουν επώνυμα  .  Αν   νομίζουν  οτι    έτσι  προσφέρουν  περισσότερα  ,  καλά  κάνουν .   Δεν  θα  τολμούσα  όμως   να  κατηγορήσω   αυτούς  που  γράφουν  ανώνυμα .   Εχουν  σοβαρούς  λόγους  .


ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  VENUS  PROJECT
( 1-7-2017 ) 

 Διάφοροι   καταθέτουν  προτάσεις    για      ένα  καλύτερο   μέλλον .
Το   VENUS   PROJECT    είναι   μια  τέτοια πρόταση  απο  έναν    αμερικανό  αρχιτέκτονα .    Έχει   αρκετά   χρόνια  ζωής   και     έχει  βραβευθεί  απο  τα Ηνωμένα  Έθνη  (  οπότε    έχει  μια  αίγλη  και  οπαδούς  που  δεν  έχουν  άλλες  προτάσεις ) .
Απο  μια   σύντομη  ανάγνωση    επισήμανα αυτά   : 
1)   Σύμφωνα  με  το    VENUS   PROJECT    η  ανθρωπότητα   μπορεί  να  σωθεί    μέσω  της   υπερανάπτυξης    της  τεχνολογίας .  Δηλαδή  μέχρι  να  αποκτήσουμε    αυτή  την  υπερ-τεχνολογία    είμαστε  καταδικασμένοι  να ζούμε  σε  αυτή  την  αθλιότητα ;   Η  δική  μου   άποψη  είναι  οτι   αν  δεν  διοικούν  οι  φιλόσοφοι   προκοπή  δεν  βλέπουμε  .  Είτε  υψηλή  είτε  χαμηλή  τεχνολογία   διαθέτουμε  .  Αν  αυτή  η  υπερ-τεχνολογία    ( που  οραματίζεται  το  VENUS   PROJECT    )  βρίσκεται    σε  χέρια  κακών   κυβερνητών   ,  τί  γίνεται  ;  Βλέπουμε   λοιπόν  οτι  η  τεχνολογία   δεν  είναι  ο  κρίσιμος  παράγων  αλλά   οι  κυβερνήτες .
2)  Το   VENUS   PROJECT     έχει  πόλεις  .  "Πόλις"  σημαίνει   ένα  μέρος   όπου  ζούν   άνθρωποι  σε  μεγάλη  πυκνότητα  ,  μακρυά  απο  τα  χωράφια που παράγουν  τροφή  .  Δηλαδή  το   VENUS   PROJECT      έχει    ενέργεια    για  πέταμα  και   την  ξοδεύει   για  να  μεταφέρει   την  τροφή απο  μακρυνά  χωράφια  στις  πόλεις  !  Το  ερώτημα   "ΓΙΑΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΟΛΕΙΣ ;"   δεν  το  απαντά . 
3)  Η  κοινωνία    του VENUS   PROJECT      δεν  έχει    στόχο !  Γιατί   υπάρχει   ;   Για  να   χαρίζει    ευτυχία στους ανθρώπους  ;   Σε  ποιούς   ανθρώπους  ;   Στους  παιδόφιλους  ;   Στους   ήσυχους  οικογενειάρχες  ;   Και στους  δύο  ;   Πώς  θα μπορούσε    και στους  δύο  ;  
Στην  πλειοψηφία  ;   Και  αν  η    πλειοψηφία   πεί   "Θέλουμε   να  τρώμε  ανθρώπινο  κρέας"   τί  θα  γίνει  ;  Θα  σφάζουμε   κανα  δυό   κάθε  εβδομάδα   για  να   ταϊσουμε την  πλειοψηφία  ; 
Η  δική  μου  άποψη είναι    οτι  η  κοινωνία   πρέπει  να  έχει  έναν στόχο    ΑΝΩΤΕΡΟ  .  Να  μην  είναι   στόχος  της   η  ευτυχία  του  ανθρώπου  .  Όπως  το  συκώτι  είναι   μια  κοινωνία    κυττάρων  που  δεν  νοιάζεται    για  την  ευτυχία  των  μελών της  .  Πρώτος  στόχος της  είναι  να ΥΠΗΡΕΤΕΙ   το  πεπτικό  σύστημα . 

4)  Το  VENUS   PROJECT      λέει  οτι  όλα  θα  είναι  δωρεάν    για τον  καθένα  .  Αν  η  τεχνολογία  κάνει  όλα  τα   αγαθά  υπεράφθονα   τότε   θα  είναι  δωρεάν  . 
Πρώτη   ένσταση  :   Δηλαδή  περιμένουμε  την    άγια   μέρα  που  οι  μπριζόλες  , οι   FERRARI  ,  το  χαβιάρι  ,  οι  σαμπάνιες    και   τα  ROLEX   θα   σχηματίζουν   βουνά   έξω  απο  το  σπίτι  μας  .  Έως  τότε    ουδεμία  ελπίς .
Δεύτερη  ένσταση  :  Ο  εμπνευστής  του  VENUS   PROJECT      δεν  πήρε  μυρωδιά οτι  υπάρχουν  κάτι   ΑΤΑΚΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ   που άν  τους  δώσεις    υπεραφθονία   μπριζόλας   στο  άψε-σβήσε    θα    σκαρώσουν   δέκα παιδιά   και  έτσι   ο  πληθυσμός  θα  είναι   πάντα  μεγαλύτερος   απο   τα  υλικά    αγαθά  ! 

5)  Το  VENUS   PROJECT    λέει   οτι  οι  άνθρωποι   πρέπει   να   μετακινούνται  ελεύθερα στον  πλανήτη  . Αν  κατάλαβα καλά  ,  εννοεί    ΝΑ  ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ    ΟΠΟΥ  ΘΕΛΟΥΝ  !    Ωραία   λοιπόν  !    Τα  εκατομμύρια   των  κατοίκων  της  Σιβηρίας   θα επιλέξουν   να  πάνε  στις  Μπαχάμες   και  στα Κανάρια  Νησιά  .  Χωράνε  όλοι   εκεί  ;   Και  άν  όλα  τα ρεμάλια  επιλέξουν   τα  καλύτερα μέρη  ,  πού  θα πάνε  οι  τίμιοι (  που συνήθως  είναι  λιγότεροι ) ; 
Έχω  καταθέσει   την  άποψη   οτι   οι  καλύτεροι  τόποι  πρέπει   να  φιλοξενούν  και  τους   καλύτερους  ανθρώπους  . Οπότε  το   VENUS   PROJECT    δεν  με  ενθουσιάζει  . 
 Ο  ΟΗΕ   δεν  έχει  καλή  φήμη  .  Οι  κακές  γλώσσες  λένε  οτι  έχει   γίνει   γιουσουφάκι  της  Νέας   Τάξης  .  Οπότε  δεν  απορώ  που  η  Νέα  Τάξη   βραβεύει   τέτοια  ουτοπικά  σχέδια  (  δεν  κινδυνεύει   να  τα δεί  να  υλοποιούνται )  που    λένε   "ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΦΡΙΚΗ    ΚΑΙ  ΕΛΑΤΕ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ  . ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΑΣ   Η  ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ !" 


Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ;
( 1-7-2017 )

Μας έχουν ταράξει τον εγκέφαλο οι καπιταλιστές με την προπαγάνδα τους : "ΔΕΙΤΕ , ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !"

Απάντηση :
1) Και το Περού και η Μαυριτανία και η Νιγηρία είναι καπιταλιστικές αλλά ευημερία δεν βλέπω .
2) Μέσα στην ΚΑΡΔΙΑ του καπιταλισμού ( Η.Π.Α. ) βλέπω άστεγους !
3) Η όποια ευημερία πέτυχε ο καπιταλισμός οφείλεται

- στην καταλήστευση του περιβάλλοντος . Οι επόμενες γενιές θα παραλάβουν έναν πλανήτη γεμάτο σκουπίδια , ραδιενέργεια , δηλητήρια .

- στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση κάποιων άλλων. Στην Ινδία και την Αφρική υπάρχουν ΔΟΥΛΟΙ που εργάζονται για να έχουν φθηνό κινητό οι κάτοικοι των πλούσιων χωρών . Για να μην αναφέρω το τί τραβάνε τα ζώα ...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο καπιταλισμός φέρνει ευημερία σε λίγους αλλά καταστρέφει κάποιους άλλους και τις επόμενες γενιές .

Κείμενα  Ιουνίου  2017


ΤΙ  ΘΑ  ΘΥΣΙΑΖΕΣ   ΓΙΑ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ    ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ  ;
(29-6-2017) 

Γιατί ο κοσμάκης δεν επαναστατεί με όσα του κάνουν ;
Διότι δεν του έδωσε κανείς ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ . Ο κοσμάκης θα επαναστατήσει όταν ξέρει οτι "ΘΑ ΡΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ" . Εάν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ φοβάται οτι το νέο θα είναι χειρότερο απο το παλιό .

Πρέπει λοιπόν μια ΝΕΑ και ΤΙΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ να βγεί με θάρρος και να πεί :

ΚΟΙΤΑ ΚΟΣΜΕ , ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ . ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ . ΕΜΕΙΣ ( Η ΤΙΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ) ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ :

ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :
- Πέντε στρέμματα ( ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ) καλό χωράφι κοντά σε ζεστή και ηλιόλουστη θάλασσα . Όσοι γεννήθηκαν μετά το 1977 ( και δεν φταίνε για το σημερινό χάλι ) θα διαλέξουν πρώτοι πού θέλουν το χωράφι τους . Οι πιό ηλικιωμένοι ( που φταίνε για το χάλι ) θα διαλέξουν τελευταίοι .
- Σπίτι μέσα στο χωράφι
- Η συντήρηση του σπιτιού θα γίνεται με έξοδα του κράτους .
- Όλα τα αγροτικά εφόδια δωρεάν ( νερό , λίπασματα , εργαλεία , σπόρους )
- Θα είναι ελεύθερη η καλλιέργεια ΟΛΩΝ των φυτών . Ιδίως της κάνναβης που είναι σπουδαία πηγή φαρμάκων και πρώτων υλών για την χαρτοποιία , την υφαντουργία και την χημική βιομηχανία . Έτσι η χώρα θα γίνει παγκόσμιο κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής .
- Αποζημίωση αν σου καταστρέψει ο καιρός την αγροτική παραγωγή .
- Αν δεν θέλεις να είσαι αγρότης , σου δίνει άλλη δουλειά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ( ανεργία = μηδέν )
- Τα έξοδα για τα παιδιά σου τα αναλαμβάνει ΟΛΑ το κράτος . Ούτε μολύβι θα αγοράσεις εσύ . Αν το παιδί σου έχει ταλέντο στα γράμματα θα το σπουδάσει το κράτος . Αν δεν έχει , θα του δώσει άλλη δουλειά .
- Ο,τι έδωσε σε σένα τα ίδια δίνει και στα παιδιά σου ( χωράφι , δουλειά )
- Σου σβήνει όλα τα χρέη
- Δωρεάν γραπτά μηνύματα για να επικοινωνείς σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή ανά Δήμο .
- Δωρεάν ανάμιξη στην πολιτική
- Οι πολιτικοί θα είναι ανακλητοί
- Οι πολιτικοί δεν θα έχουν ασυλία
- Οι πολιτικοί ΔΕΝ θα αποφασίζουν για τον μισθό τους
- Δεν θα υπάρχουν κρατικές επιδοτήσεις κομμάτων ( ούτε δάνεια στα κόμματα ) . ( ΑΝ υπάρχουν κόμματα)
- Δεν θα καταμετρά τις ψήφους σου μια ιδιωτική εταιρεία
- Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες θα ανήκουν στους Δήμους ( όχι σε ιδιώτες )
- Εσύ θα εκλέγεις δικαστές , τραπεζίτες , ιερείς , αστυνομικούς , στρατιωτικούς , δημοσιογράφους
- Δεν θα υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες
- Δεν θα δημιουργεί κανείς χρήμα εκ του μηδενός .
- Το χρήμα θα έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ
- Κάθε Δήμος θα μπορεί να έχει τους δικούς του νόμους
- Κάθε Δήμος θα έχει τράπεζα , ταχυδρομείο , Αστυνομικό Σταθμό , Κέντρο Υγείας , Στρατολογικό Γραφείο .
- Ο πληθυσμός κάθε Δήμου θα είναι γύρω στις 3600 άτομα .

ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ :
- Δεν θα γεννάς όσα παιδιά σου γουστάρει . Στο κάτω - κάτω σήμερα η Νέα Τάξη δεν σε αφήνει να κάνεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ! Οπότε κερδισμένος θα είσαι με το τίμιο καθεστώς διότι ΕΝΑ παιδί θα κάνεις οπωσδήποτε .

- Δεν θα έχεις ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι ( δηλαδή ούτε ίντερνετ στο σπίτι ούτε παγωμένη μπύρα ούτε παγωτό ! ) . Το ρεύμα πρέπει να διοχετευθεί στην βιομηχανία ανεμογεννητριών ( βλέπε το προηγούμενο άρθρο στο χρονολόγιο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ) . Εάν δοθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια δεν θα υπάρχει ενέργεια για την κατασκευή ανεμογεννητριών . Επομένως πολλοί εργάτες θα συντηρούνται απο το κράτος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ! Και όταν τελειώσει το κάρβουνο θα είμαστε χωρίς καμμιά πηγή ενέργειας .
Στο κάτω- κάτω ούτε τώρα έχεις λεφτά για να πληρώνεις την ΔΕΗ ! Τί είχες , τί έχασες !

- Δεν θα υπάρχει ζάχαρη ή αν υπάρχει θα είναι πολύ ακριβή και εισαγόμενη . Κανένας τίμιος ηγέτης δεν θα σπαταλούσε καλλιεργήσιμες εκτάσεις για έναν καταστροφέα υγείας . Σιτάρι , φασόλια , ηλίανθο χρειαζόμαστε . Όχι ζάχαρη . Στο κάτω - κάτω ούτε τώρα έχεις λεφτά για να αγοράσεις ζάχαρη . Μηδέν η απώλεια !

- Δεν θα υπάρχει μαργαρίνη ή αν υπάρχει θα είναι ακριβή και εισαγόμενη . Κανένας τίμιος ηγέτης δεν θα παρασκεύαζε αυτό το δηλητήριο για το λαό του . Εξ' άλλου ούτε τώρα έχεις λεφτά για μαργαρίνη .

- Το κρέας θα είναι λιγοστό , ακριβό και εισαγόμενο . Οι βοσκότοποι θα ξαναγίνουν εθνικά πάρκα . Και τα άγρια ζώα έχουν δικαίωμα ύπαρξης ( στο κάτω - κάτω ούτε σήμερα έχεις λεφτά για κρέας ) . Έτσι η χώρα θα γίνει παγκόσμιο κέντρο οικοτουρισμού ( το 85 % του εδάφους της θα είναι εθνικά πάρκα όπου θα ανθεί η άγρια ζωή ) .


- Δεν θα μπορείς να κατέχεις κατοικίδιο ζώο συντροφιάς ( γάτα , σκύλο ) . Διότι αυτά θέλουν κρέας . Με την μείωση των βοσκοτόπων δεν θα υπάρχει αρκετό κρέας . Αν θέλουμε την πρωτοκαθεδρία στον οικοτουρισμό θα πρέπει να αποδεχτούμε την θυσία του να μην έχουμε κατοικίδια συντροφιάς . Εξ' άλλου σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε χρήματα για να συντηρούμε αυτά που ήδη έχουμε ( όσοι έχουν ) . Οπότε "ούτε γάτα ούτε ζημιά" !

- Τα οινοπνευματώδη ίσως είναι σπάνια και ακριβά . Η γή θα καλλιεργείται για παραγωγή τροφής . Για αμπέλια οινοπαραγωγής δεν θα περισσεύει έκταση . Άλλωστε   ούτε  τώρα  σου   περισσεύι  χρήμα  για  οινοπνευματώδη !

- Ό,τι αγροτικά προϊόντα σου περισσεύουν ( δεν μπορείς να τα καταναλώσεις μόνος σου ) θα τα δίνεις δωρεάν στο κράτος .

- Δεν θα υπάρχουν είδη πολυτελείας ( ακριβά ρούχα , καλλυντικά , κοσμήματα ) . Αν έχουμε πλεονέκτημα στην κατασκευή αυτών θα τα κάνουμε για εξαγωγή . Στο κάτω-κάτω ούτε σήμερα έχεις λεφτά για τέτοια αγαθά . Δεν χάνεις τίποτα με το τίμιο καθεστώς .

- Δεν θα έχεις αμάξι . Δεν θα το χρειάζεσαι . Και η θάλασσα και η εργασία σου θα είναι σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια . Στο κάτω- κάτω ούτε σήμερα σε αφήνει η Νέα Τάξη να έχεις αμάξι .

- Δεν θα μπορείς να πλουτίσεις πάνω απο ένα όριο . Ούτως ή άλλως για σένα (τον απλό ανθρωπο ) σήμερα η πιθανότητα πλούτου είναι μηδενική .

Δηλαδή ενώ το τίμιο καθεστώς ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ σπουδαία και ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ πράγματα σου στερεί μόνο την ΕΛΠΙΔΑ οτι θα αποκτήσεις πράγματα που σήμερα έχεις μηδαμινές πιθανότητες να αποκτήσεις !

ΔΕΧΕΣΑΙ ;

Υ.Γ.
Ένα ποσοστό του πληθυσμού βρίσκει το τίμημα ( για μια ζωή χωρίς άγχος ) ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ !
Πώς θα ζήσω χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ;
Πώς θα ζήσω χωρίς μπαράκια και καφετέριες ;
Πώς θα ζήσω χωρίς FACEBOOK ;
Πώς θα ζήσω χωρίς κινητό ;

Σε λίγο καιρό ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ θα τα χάσει αυτά ( και όλα όσα έχει ) λόγω μνημονίων και ανεργίας . Και τότε θα αντιληφθεί οτι το τίμημα δεν είναι μεγάλο .

Κάποιοι θα πρότειναν άλλου είδους θυσίες . Μα με τα μέτρα που προσφέρει η Τίμια Ηγεσία ( κατάργηση εξόδων εκλογών , κατάργηση ασυλίας , κατάργηση επιδότησης κομμάτων κλπ ) θα προωθηθούν απολειστικά τίμιοι και ικανοί σε θέσεις εξουσίας . Και αυτοί ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να ανακαλύψουν οτι και με λιγότερες θυσίες μπορούμε να κερδίσουμε την ζωή χωρίς άγχος !

Κάποιοι θα πούν "ΣΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΧΩΡΑΝΕ ΜΟΝΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ . ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ;" . Ας μην ξεχνάμε οτι η χώρα θα γίνει παγκόσμιο κέντρο υφαντουργίας ( κάνναβις ) , παγκόσμιο κέντρο οικοτουρισμού , παγκόσμιο κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής , παγκόσμιο κέντρο μόρφωσης ( θα έχει τα καλύτερα πανεπιστήμια - χωρίς "πανεπιστημιακό άσυλο" και χωρίς αυτά τα σημερινά ανθρωπάρια που το παίζουν "καθηγητές πανεπιστημίου") . Αυτοί οι κλάδοι θα απασχολούν πολύ κόσμο . Θα μπεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα σταδιακής μείωσης του πληθυσμού ενώ με τις κατάλληλες συμμαχίες θα αντιμετωπισθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας ( δεν χρειάζεται να τα αποκαλύπτουμε αναλυτικά όλα απο τώρα ! )


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   ΤΟΥ  ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ 
(29-6-2017 )

  Γύρω    στο  1950    αρχίσαμε  να  βγάζουμε  το  κάρβουνο  που  είχε  συσσωρεύσει  η  Φύση  σε  Πτολεμαϊδα  και  Μεγαλόπολη  .
Αν  είχαμε  ηγέτες  τίμιους   (  και  όχι  ξενόδουλους )   θα  έπρεπε   αυτό  το  κάρβουνο  να  το  χρησιμοποιήσουν  αποκλειστικά  για  κατασκευή    ανεμογεννητριών  .  Σήμερα  θα  είχαμε  γεμίσει   τα  βουνά  με  ανεμογεννήτριες   και  θα  παράγαμε  δωρεάν  υδρογόνο  . 
Αντ'   αυτού  το  δώσαμε  το  ηλεκτρικό  ρεύμα   στον  κοσμάκη    για  να   τηγανίζει  πατάτες  ,  να  στεγνώνει  τα  μαλλιά  ,  να  σιδερώνει  τα  πουκάμισα  ,  να  βλέπει  τηλεόραση  ...  Γενικώς  ΝΑ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  οτι  οι  καπιταλιστικές  χώρες   ΠΕΡΝΑΝΕ  ΠΙΟ  ΚΑΛΑ    απο  τις   "κακές"     κομμουνιστικές  !  Έτσι  βόλευε  την  Αμερική .
Σήμερα  τα  μισά  κοιτάσματα    έχουν  καεί  .  ΕΑΝ   βάλουμε  μυαλό  ,  τα    υπόλοιπα   πρέπει  άμεσα  να  τα  στρέψουμε    προς  την  κατασκευή  ανεμογεννητριών   και  να  μην  δίνουμε  ρεύμα    για  κατανάλωση  στα  σπίτια  .  Πάει  να  πεί  πως  θα  διασπείρουμε  τον  πληθυσμό  στην  ύπαιθρο  .  Στη  πόλη  που  να βρεί  κλαδάκια  να  κάψει  για  να  μαγειρέψει  το  φαγητό  ;

Παρατηρήσεις  :
Θα  πούν  κάποιοι  οτι  οι  ανεμογεννήτριες   ζούν  μόνο  25  χρόνια  .  Οι  μεγάλες  τόσο  ζούν .  Στις    μικρές   αλλάζεις  κάθε  25  χρόνια   τα  δύο  ρουλεμάν  και  τον  άξονα  και  είναι  πάλι  ολοκαίνουργιες .
Άλλοι   θα  πούν  οτι  οι  ανεμογεννήτριες     ασχημαίνουν  το  τοπίο  !   Περιέργως  οι  ίδιοι   αυτοί  δεν  λένε  κουβέντα  για    τις  εκατοντάδες   χωματερές σκουπιδιών   και  για  τις  τσιμεντουπόλεις  .  Αυτές    ομορφαίνουν το  τοπίο  ; 
Αν  δεν  θέλουν ούτε  ανεμογεννήτριες  ούτε   καύση  κάρβουνου  και  πετρελαίου    ας   προτείνουν  να   γυρίσουμε   στην εποχή  με  τα  γαϊδουράκια   και  τα  κάρα  που  ο  πληθυσμός  ήταν  ένα  δίς  μόνο  . 
Κάποιοι   λένε  οτι  οι  ανεμογεννήτριες    ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ  πουλιά  !   Δεν  μπορούμε  να  απαντάμε  σε  ΟΛΕΣ  τις σαχλαμάρες    που  δημοσιεύουν  οι  υπάλληλοι   των  πολυεθνικών    πετρελαίου  ! 

Πόσους ανθρώπους χωρά ο πλανήτης ;
( 29-6-2017 )

Κάποιοι που δεν γνωρίζουν πολλά απο Χημεία και Βιολογία λένε οτι πολλά δις ανθρώπων ακόμη χωρά ο πλανήτης αρκεί να γίνει δίκαιη μοιρασιά αγαθών .
Ας το δούμε αυτό .

Το πόσοι άνθρωποι χωράνε είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ΠΟΣΗ ΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ .

Αν οι ηγέτες ήταν τίμιοι πόση τροφή θα μπορούσαν να παράγουν ;
Α) Πρώτα πρώτα δεν είναι σωστό να ξοδεύεις πετρέλαιο για να παράγεις τροφή . Διότι το πετρέλαιο σύντομα θα τελειώσει ενώ η ανάγκη για τροφή δεν έχει τέλος . Το πετρέλαιο πρέπει να το χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ για επιστημονική έρευνα και κατασκευή ανεμογεννητριών ( οι άριστες επενδύσεις ) .

Β) Δεν είναι λογικό να λιπαίνεις τα χωράφια με φωσφορούχα πετρώματα που φέρνεις απο την Ινδία . Διότι τα πετρώματα σύντομα θα τελειώσουν ενώ η ανάγκη για τροφή ποτέ . Το σωστό είναι να διασπείρεις τον πληθυσμό στην ύπαιθρο ώστε τα ούρα και τα περιττώμματα να είναι τα λιπάσματα όπως γινόταν επι δισεκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη ( σωστή ανακύκλωση ιχνοστοιχείων) .

Γ) Οι τίμιοι ηγέτες ποτέ δεν θα επέτρεπαν ψεκασμούς με καρκινογόνα φυτοφάρμακα . Οχι μόνο για λόγους υγείας . Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τα σαρκοφάγα έντομα και όσο περισσότερο ψεκάζεις τόσο περισσότερο αυξάνονται τα φυτοφάγα έντομα και πρέπει να ρίξεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φυτοφάρμακο την επόμενη χρονιά !

Δ) Αν αρνηθούμε τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα , θα πρέπει να αρνηθούμε και τα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα διότι χρειάζονται πολλά λιπάσματα και φυτοφάρμακα . Με τις παραδοσιακές ποικιλίες όμως η παραγωγή θα πέσει στο 20 % της σημερινής !

Χωρίς πετρέλαιο , χημικά λιπάσματα , φυτοφάρμακα , υβρίδια και μεταλλαγμένα πόση τροφή νομίζετε οτι θα παραγόταν ; Μετά βίας για 1,5 δίς ανθρώπους !

Και για να θρέψεις το 1,5 δίς θα έπρεπε να πάρεις ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ :

Τόσα δισεκατομμύρια σκύλοι και γάτες στα σπίτια τί τρώνε ; ΚΡΕΑΣ . Και πώς παράγεται αυτό ; Δαπανώντας πολύτιμο σιτάρι και καλαμπόκι . Και ποιός σας είπε ρε λεβέντες οτι έχετε δικαίωμα να παράγετε κουτάβια ( σε άθλιες φάρμες ) και μετά να τα ΠΟΥΛΑΤΕ στον κόσμο ; Ρωτήσατε τα σκυλιά αν θέλουν να ζούν με τους ανθρώπους ; Και μετά να τα παρατάνε οι ιδιοκτήτες απο δώ και απο κεί . Ας πάψει αυτός ο μύθος οτι τα ΖΩΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΓΝΑ ! Αν είσαι εξαρτημένος για την τροφή απο ένα άλλο όν φυσικά και θα δείχνεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΑΠΗ και ΑΦΟΣΙΩΣΗ ! Ο άνθρωπος πρέπει να ζεί με άνθρωπο και ο σκύλος με σκύλο . Τα άλλα είναι αφύσικα .

Επομένως θα έπρεπε να μηδενίσουμε τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς .

Θα έπρεπε να μηδενίσουμε και τα ζώα κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής . Διότι για να παραχθεί ένα κιλό χοιρινό χρειάζονται 5 - 6 κιλά καλαμπόκι και σιτάρι . Με ένα κιλό χοιρινό μετα βίας ζείς μια ημέρα ( το 80 % είναι νερό ! ) ενώ με 6 κιλά δημητριακά ζείς 6 ημέρες !

Και αυτό το 1,5 δίς για να το θρέψεις θα έπρεπε να καλλιεργείς όλες τις εκτάσεις που καλλιεργούμε σήμερα . Όλος ο πλανήτης δηλαδή έγινε χωράφι ή βοσκότοπος . Αφανίσθηκαν οι αρκούδες , οι λύκοι , τα τσακάλια , οι αλεπούδες , τα αγριογούρουνα , οι γύπες , οι αετοί , οι κουκοβάγιες ... Δηλαδή αυτά τα ζώα δεν χρειάζονται χώρο για να ζήσουν ; Όλα στον άνθρωπο ανήκουν ;
Επομένως αν πούμε να αφήσουμε χώρο και για τα υπόλοιπα ζώα , ο ανθρώπινος πληθυσμός θα πρέπει να πέσει ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ απο το 1,5 δίς !


ΦΤΑΙΕΙ     Ο  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ  ;  (  Η  ΣΙΩΠΗ  ΤΩΝ  ΣΟΦΩΝ )
(28-6-2017)
Πολλοί  λένε    "Ο  χριστιανισμός  φταίει  .  Αυτός    κατέστρεψε  τον  Ελληνισμό "  . 
Θα  έλεγα  οτι  ο  χριστιανισμός  είναι  η  "διαβητική  γάγγραινα"   . Ένα  ΣΥΜΠΤΩΜΑ   .  Όπως  σε  ένα  σώμα  που  η  γλυκόζη  δεν  μπορεί  να  μπεί  στα  κύτταρα  ,  εμφανίζονται    διάφορα  δυσάρεστα  συμπτώματα  .  Ένα  απο  αυτά  είναι  η  διαβητική   γάγγραινα .    Φυσικά  κανείς  δεν  θεωρεί  την γάγγραινα    ΑΙΤΙΑ     των  κακών  .  Κάπου  αλλού  είναι  η  πρωταρχική  αιτία  . 
  Έτσι   και  σε  μια  κοινωνία    που  πάσχει   ,  θα  εμφανιστούν  διάφορες  "γάγγραινες"   .  Μία    απο  αυτές  είναι  ο  χριστιανισμός  . 
Ποιά    όμως  ήταν  η  πρωταρχοκή  αιτία  , στην  Ρωμαϊκή  Αυτοκρατορία  ,  που    γέννησε  τον  χριστιανισμό  ; 
Κατά  την  γνώμη  μου  ήταν  το  ότι   οι  χιλιάδες    αμόρφωτοι  λεγεωνάριοι     αποφάσιζαν  ποιός  θα  γίνει    αυτοκράτορας  !  (*)
Πουθενά  δεν   ρωτούσε  κανείς  την  γνώμη  των    λίγων   σοφών  . 
Αυτή  η    ΣΙΩΠΗ  ΤΩΝ  ΣΟΦΩΝ    ήταν  η  πρωταρχική  αιτία  .
Γιατί  όμως    στις   τεράστιες  κοινωνίες   οι  σοφοί   δεν  μιλούν  ;  
Μια  πιθανή  απάντηση  είναι  οτι   είναι   πολύ  λίγοι   .  Δεν  μπορεί  να  βρεί  ο  ένας  τον  άλλον .
Η  δεύτερη    απάντηση  είναι  οτι δεν  βρέθηκε   ακόμη  η  ιδεολογία  που  θα  τους   ηλεκτρίσει  και  θα  τους  κάνει   να  αναλάβουν δράση  .
Μπρός   στα  μάτια  μας  είδαμε  ένα  άκρως  ενδιαφέρον  φαινόμενο  τα  τελευταία  χρόνια  :  Εμφανίσθηκε   ο  Σώρρας   με   μια  δέσμη  ιδεολογημάτων  και  ηλέκτρισε  την  ψυχή  ανθρώπων  που    ΟΥΔΕΠΟΤΕ  είχαν  σηκωθεί  απο  τον  καναπέ  τους !   Όχι  μόνο  τους  σήκωσε  απο  τον  καναπέ  αλλά  τους  έκανε  και  πρώτης  τάξεως  αγωνιστές  !   Θα  τους  ζήλευε   και  κάθε   τοπική  του  ΚΚΕ  .  Ούτε  τα  Σοβιέτ  του  Λένιν  είχαν    τέτοιους    μαχητές . 
ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ    λοιπόν  οτι  υπάρχει    μια  ΙΔΕΑ    που  θα  μπορούσε  να  κινητοποιήσει   τους  σοφούς   και  να  τους    βγάλει  απο το  καβούκι  τους  . 


(*)   Αυτό  ας  το  δούν   οι  Αμεσοδημοκράτες    που  πιστεύουν  οτι  οι  ΠΟΛΛΟΙ    δεν  κάνουν  λάθος  . ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ - ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
(27-6-2017 )
Όλοι όσοι μαζευόμαστε σε εκδηλώσεις και τελετές σχετικές με την Αρχαία Ελλάδα , κάτι κοινό θα έχουμε μεταξύ μας . Και αν έχουμε κάτι κοινό γιατί δεν δημιουργήσαμε κάτι εντυπωσιακό αυτά τα τελευταία 20 χρόνια ;
Ιδού δύο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις .
Τί κοινό έχουμε : Είμαστε εχθροί των αβρααμικών θρησκειών .
Αυτό είναι το μόνο κοινό . Όμως το να είσαι ΑΝΤΙ- ... δεν φθάνει για να μεγαλουργήσεις .
Δεν αρκεί να πείς τι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ .
Πρέπει να βρείς και ΤΙ ΕΙΣΑΙ !
Ας πούμε οτι όλο αυτό το πλήθος των Ελλήνων ( όχι ρωμιών ) καταστάλαξε οτι χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες : Όσοι πιστεύουν οτι οι αρχαίοι θεοί μας ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όσοι πιστεύουν οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( ούτε υπήρξαν ) .
Ούτε αυτό είναι ικανό να μας πυροδοτήσει για μεγάλα έργα .
Μόνο αν δώσουμε την ίδια απάντηση στο ερώτημα "ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΩ ;" θα αποκτήσουμε δύναμη για μεγάλα έργα .
Υπάρχουν δύο απαντήσεις στο ερώτημα :
1) Υπάρχω για να απολαμβάνω όσα μου δίνει η Φύση . Είμαι το σπουδαιότερο όν πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη .
2) Υπάρχω για να ΥΠΗΡΕΤΩ τον πλανήτη ( και την Φύση γενικότερα ) .
Την απάντηση 1) την έχουν δώσει ήδη άλλοι ( χριστιανοί , καπιταλιστές , κομμουνιστές ίσως και οι εθνικοσοσιαλιστές ) και είδαμε τί κατάφεραν .
Αν επιλέξουμε την απάντηση 2) τότε ένας καινούργιος απάτητος δρόμος ανοίγεται μπροστά μας .

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ    ΟΜΑΔΕΣ  
(24-6-2017)
 Το  ξέρω  οτι  θα  δυσαρεστήσω    αρκετούς  αλλά  μερικά    πράγματα  πρέπει  να  ειπωθούν   έξω  απο  τα  δόντια   για  να  προκύψει  η  μέγιστη  ωφέλεια    για  όλους  . 
Με  βάση    την  ψυχολογία  ,  τί  ομάδες  βλέπουμε  στην  ανθρωπότητα   (  έχω  ισχυρές  υποψίες  οτι  αυτά  ισχύουν  για  ΟΛΑ  τα  έθνη   -  είναι  εμφανέστερα   όμως  όπου  υπάρχει σκλαβιά  και  αμορφωσιά ) :

ΟΜΑΔΑ   ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ  :   Δεν  νοιάζεται    για  τίποτα  πέρα  απο  τον  εαυτούλη  του  .  Τυπικά  παραδείγματα  :  χουλιγκάνοι  των  γηπέδων  ,  θαμώνες  σκυλάδικων  που    περιλούουν τον  τραγουδιστή  με  λουλούδια ,  τζογαδόροι  των  καζίνο . Ψηφίζει   με  κριτήριο   "ΕΓΩ   τί  θα  κερδίσω ;"   .  Σύνηθες    ανάγνωσμα  :  αθλητικές   εφημερίδες .

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ  ΟΜΑΔΑ    :   Όσοι   ανήκουν εδώ   ηλεκτρίζονται  απο  ΙΔΕΕΣ    αλλά   αυτές  πρέπει    οπωσδήποτε  να     σερβίρονται  απο  κάποιον   ΗΓΕΤΗ  με  σάρκα  και  οστά  . 
Παραδείγματα  :   Οπαδοί   του  Ρασσιά   ,  οπαδοί  του  Σώρρα  ,  οπαδοί  του  Καζάκη  ,  οπαδοί  του  ΚΚΕ  , οπαδοί  του  Μιχαλολιάκου  ,   Μάρτυρες   του  ιεχωβά  ,  παλαιοημερολογίτες  ,  οπαδοί   των  παραθρησκευτικών  οργανώσεων  ΖΩΗ - ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ  -  ΣΩΤΗΡ  ,  οπαδοί  των  διαφόρων    "γερόντων" του  Αγίου  Όρους   ,  οπαδοί   των  διαφόρων   "γκουρού"    ινδικών   ιδεολογημάτων  .
Χαρακτηριστικά : 
1)  Η  απόσταση   μεταξύ  ΑΡΧΗΓΟΥ   και   οπαδών  είναι  τεράστια :  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ      ξέρει  τα  πάντα  .  Ο  οπαδός  τίποτα .
2)  Οι   οπαδοί    ΔΕΝ  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  .  Περιμένουν  πότε  θα  βγεί  ο  αρχηγός   απο  το  λημέρι  του  , να  περάσει   απο  τα  μέρη  τους   ,  να  τους  δώσει    μια  δόση  "σοφίας"  και  αυτό   τους   στηρίζει  ψυχολογικά   για  κάποιο  διάστημα .
3)  Οι  οπαδοί    "τραβούν  μαχαίρι"    αν  τολμήσεις   να  θίξεις   τον  αρχηγό .  Θα  έλεγα  οτι  τέτοιες   ομαδούλες συγκεντρώνουν   προσωπικότητες    που  έχουν  τον  καυγά  σαν   ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ   !    Αν  δεν  καυγαδίζουν  κάτι  τους  λείπει  ! 
4)   Ο  ΑΡΧΗΓΟΣ      εμφανίζεται  ξαφνικά  εξ  ουρανού  . ΔΕΝ  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ  .   Έρχεται    απροειδοποίητα   απο  μακρυά   χωρίς  κανείς  να  τον περιμένει  .  Κάτι  σαν  τον  Ιησού   με  τους  ψαράδες  :  Εμφανίζεται  ,  τους  καλεί   ,  παρατούν   ό,τι  κάνουν   και  βρίσκουν  νέο  νόημα  στην ζωή  τους  . Ο   ΑΡΧΗΓΟΣ  είναι  ΙΣΟΒΙΟΣ !  Αν  πεθάνει   ή  εξαφανισθεί   το  κοπάδι   διαλύεται   και  τα  πρόβατα  ψάχνουν  άλλον   τσομπάνη  για   να  προσκολληθούν  . 

5) Οι ηγετίσκοι ισχυρίζονται οτι είναι ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ της θρησκείας/ιδεολογίας . Στην πραγματικότητα εκπροσωπούν μια απο τις πολλές ΕΚΔΟΧΕΣ ή δημιουργούν μια ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ εκδοχή ( ! ) που ουσιαστικά είναι ΝΕΑ θρησκεία/ιδεολογία !
6)   Σε  τακτά διαστήματα     ο  αρχηγός  τους   υποβάλλει  σε   ανώφελη   "επαναστατική  γυμναστική"   :  Θα  κάνετε    ΠΟΡΕΙΑ  μπρός    στον  ΝΑΤΟϊκό    στρατηγείο  (  ΚΚΕ  )  ,  θα   κάνετε    τελετή  στα  μαύρα  μεσάνυχτα  (  Σώρρας )  .
 
7)  Δεν   βλέπουν  τα    δικά  τους   λάθη  αλλά    κατηγορούν  τους   άλλους   για  ΤΑ  ΙΔΙΑ   λάθη   ακριβώς  .
Παραδείγματα  :
- Το  ΚΚΕ   λέει    οτι  οι    λαθρο    θα   βοηθήσουν   τους  ντόπιους  εργάτες   ενάντια  στο   Κεφάλαιο  .   Πράγμα  που  είναι  τερατολογία  :   ο  μόνος  τρόπος   να  ευτυχήσει   ο  εργάτης    είναι   να  ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟΣ  .  Τότε  οι  εργοδότες   σκίζονται  να  του   κάνουν  όλα  τα  χατήρια  .  Αν  έρθουν  και  10  εκατομμύρια  λάθρο  ,  οι  εργάτες  γίνονται   υπεράφθονοι    και  ο  εργοδότης    αποθρασσύνεται  . 
- Ο  Ρασσιάς   λέει   ( χωρίς  αποδείξεις )  οτι  μια  ΜΥΣΤΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ   του   παρέδωσε     διάφορα  μυστικά .
-  Ο  Σώρρας   λέει     αναρίθμητες   τερατολογίες   χωρίς  απόδειξη  .
Παρ'   όλα  αυτά    η  μία  ομάδα   κατηγορεί  την  άλλη  για   ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ  !!! 

8) Οι ηγετίσκοι δεν ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΗΓΕΤΙΣΚΟ ! Αυτοί είναι μόνο οι γνήσιοι και όλοι οι άλλοι φθηνά ιμιτασιόν .
 9)  Όλοι   οι  ουρανοκατέβατοι  αρχηγοί    είναι   ΥΠΟΠΤΟΙ   σαν  πράκτορες   του  συστήματος 
 
10 ) Τα απλά μέλη αυτών των ομάδων στενάζουν κάτω απο την μπότα της Νέας Τάξης . Παραδόξως , στο λεξιλόγιο των ηγετίσκων σπανιότατα εμφανίζεται ο όρος "Νέα Τάξη" . Ο ΜΕΓΑΣ ΕΧΘΡΟΣ είναι συνήθως κάποιος άλλος ηγετίσκος !
Παραδείγματα : Για τον Ρασσιά οι νεοταξίτικες gay parade δεν είναι κάτι κακό . Ο ΕΧΘΡΟΣ είναι όλοι οι άλλοι αρχαιοελληνιστές ! Για το ΚΚΕ ο εχθρός είναι ο Μιχαλολιάκος . Για τον Μιχαλολιάκο ο Εχθρός είναι το ΚΚΕ . Για τους παπαιοημερολογίτες Εχθρός είναι οι νεοημερολογίτες . Για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά Εχθρός είναι οι Παϊσιολόγοι ( και αντίστροφα) .

ΑΝΩΤΕΡΗ    ΟΜΑΔΑ 
Εδώ  ανήνουν  όσοι     ηλεκτρίζονται    αποκλειστικά  απο  ΙΔΕΕΣ  (  δεν  χρειάζονται   κάποια   σούπερ  ηγετική  μορφή ) .
Χαρακτηριστικά  :
-  Η  απόσταση    αρχηγού  και  οπαδών    είναι    ελάχιστη  .  Ο  αρχηγός   ξέρει  ΛΙΓΑ   περισσότερα   απο  τους   αμέσως  κατώτερους .
-  ΟΛΟΙ  αναλαμβάνουν  πρωτοβουλίες  .   Δεν  περιμένουν  τον  αρχηγό   να  τους  κινητοποιήσει  .
-  Οι  οπαδοί   δεν  τραβούν  μαχαίρι  αν   τους  θίξεις  τον αρχηγό  .  Ακούνε  με  προσοχή  κάθε  κριτική .
-  Ο  αρχηγός    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ  .  Οι  τοπικές   ομάδες   συνεδριάζουν  κάθε  χρόνο   και  επιλέγουν  τον  αρχηγό  .  Ο  αρχηγός  είναι   μάλλον  μια   "βιτρίνα"  .  Μια   εικόνα  για  τον  έξω  κόσμο  .  Οι αποφάσεις  λαμβάνονται   στις  συνελεύσεις .  Δεν  γεννιούνται    στο  κεφάλι  του  αρχηγού  .    Ο  αρχηγός   αντικαθίσταται   απο  καιρού   εις  καιρόν  απο  κάποιον  νεώτερο    και  πιό  ταλαντούχο  . Εφ'  όσον  η  ΙΔΕΑ  είναι  αθάνατη  ,  η  ομάδα  είναι   αθάνατη  .  Επιζεί  ακόμη  και  μετά  τον  θάνατο  του  αρχηγού .
- Κανείς δεν ισχυρίζεται οτι είναι ο ΜΟΝΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ . Εκθέτουν τις ιδέες τους και λένε "ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ . ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΛΑΤΕ " .
-  Δεν  υπάρχει  "επαναστατική   γυμναστική"  . Αν  μια   δράση  δεν  φέρνει    ουσιαστικό  αποτέλεσμα  ,  απλά  δεν  γίνεται  . 
-  Κάθε   τί  που  ανακοινώνεται      πρέπει   να  συνοδεύεται    απο  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  . 
-  Η  συνεργασία    με   παρεμφερείς  ομάδες  είναι  άκρως  επιθυμητή  .
 -  Εφ'  όσον ο  αρχηγός  εκλέγεται  εκ  των  κάτω  και  δεν  είναι  ισόβιος   ,  δεν  μπορεί  να   θεωρηθεί  πράκτορας   του  συστήματος  .
 
- Η ανώτερη βαθμίδα δεν θεωρεί εχθρό την ενδιάμεση βαθμίδα . Όπως ένας καλός στρατηγός δεν θεωρεί εχθρούς τους φαντάρους του .

Καλά  θα  είναι   όλοι  οι  αγωνιστές   να  τα  διαβάσουν  αυτά  για  να  ξέρουν  που  ανήκουν  και με  ποιούς  αξίζει  να  συνεργαστούν  .

ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ "ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ" !
( 22-6-2017 )

Καυχιέται το κίνημα Σώρρα οτι συμπύκνωσε όλα τα μυστικά για μια υγιή κοινωνία σε λίγες σελίδες .
Για να τυπωθούν χρειάζονται πάνω απο 14 σελίδες Α4 ( οι ίδιοι λένε 29 ) .
Επιπλέον , το ορισμό της Υγιούς Κοινωνίας δεν τον είδαμε πουθενά .
Ιδού μια καλύτερη πρόταση :
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΡΧΗ : Παρέδωσε στις επόμενες γενεές τον πλανήτη καλύτερο απ' όσο τον παρέλαβες .
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Είναι η κοινωνία που παραδίδει στις επόμενες γενεές , τον πλανήτη καλύτερο απ' όσο τον παρέλαβε .
( "Καλύτερος" σημαίνει "ο έχων χαμηλότερη εντροπία" - για όσους έχουν εξοικείωση με τις Φυσικές Επιστήμες )

Μέσα σε πέντε σειρές ειπώθηκαν όλα .

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΛΟΣ ;

(22-6-2017 )
Ακούω κάποιους ( Έλληνες ! ) που επαινούν το δίδυμο Μέρκελ - Σόϊμπλε :
"Μπράβο τους ! Φροντίζουν το καλό της χώρας τους ! Δεν έχει σημασία που κάνουν άλλους λαούς να υποφέρουν " .
ΑΠΑΝΤΩ :
1) ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ βλάπτουν τους Γερμανούς . Διότι τώρα είχαν την ευκαιρία να φερθούν καλά στους Ευρωπαίους και να δημιουργήσουν μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία που δεν θα φοβάται ούτε την Κίνα ούτε τις ΗΠΑ ούτε την Ρωσία . Αντί αυτού κάνουν εχθρούς όλους τους ευρωπαίους ( διότι τους καταληστεύουν ) και φροντίζουν να πάρουν τα μίζερα ψηφαλάκια απο 80 ψωροεκατομμυριάκια Γερμανούς ( και δεν βλέπουν το κινέζικο θηρίο του 1,5 δίς που έρχεται να μας καταπιεί όλους ) .

2) Αν ήταν πραγματικά καλοί θα έλεγαν στην Ελλάδα : "Θέλετε βοήθεια τώρα που δεν σας δανείζουν οι ΑΓΟΡΕΣ ; Λοιπόν θα σας δώσουμε αλλά πρώτα θα γίνετε ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ . Τέρμα οι ασυλίες των βουλευτών , τέρμα και οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων . Θα φτιάξετε Δημόσιο αποτελεσματικό και ΦΙΛΙΚΟ προς τον πολίτη όπως η Γερμανία . Θα εφαρμόσετε αξιοκρατία όπως η Γερμανία . Θα κάνετε σχολεία και πανεπιστήμια με κανονισμούς Γερμανίας . Αν γίνετε σοβαρή χώρα έχουμε και εμείς ελπίδα να πάρουμε τα λεφτουδάκια μας πίσω " .
Δεν μας τα λένε αυτά όμως . Δήθεν θέλουν τα δανεικά πίσω αλλά με πρωθυπουργούς αυτούς τους καραγκιόζηδες ! Είναι φανερό οτι δεν θέλουν χαρτονομίσματα . ΤΗΝ ΓΗ μας θέλουν και εμάς νεκρούς !

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

(19-6-2017 )
Τί στόχο έχει το Κίνημα Ελληνικής ( όχι ρωμέϊκης ) Αφύπνισης ;
Αν υπάρχει ΣΑΦΗΣ στόχος μπορούμε να αξιολογήσουμε τους αγωνιστές ( "ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ;" )
Ας αρχίσει κάποιος διάλογος πάνω στο θέμα .

Η δική μου πρόταση :
Στόχος του Κινήματος είναι να οδηγήσει ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ σε έναν ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ . Θα πάρει τα ΚΑΛΑ στοιχεία της Αρχαίας Ελλάδος , θα τα αναμείξει με καινούργια ( που δεν τα είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι Έλληνες ) και θα συνθέσει τον Νέο Πολιτισμό .
Τί θα πάρει απο την Αρχαία Ελλάδα ;
1) Την ιδέα της Πόλης - Κράτος : οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι ελεύθερες να θεσπίζουν τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ώστε να επιλύουν τα προβλήματά τους χωρίς να περιμένουν έτοιμες λύσεις απο κάποια μακρυνή κυβέρνηση .
Τί νέο θα προσθέσει :

Ο καλύτερος της κάθε τοπικής κοινωνίας θα προωθείται ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ που θα επιλύει τα προβλήματα που δεν μπορεί η τοική κοινωνία να επιλύσει μόνη της . Επίσης θα αποτρέπει τους πολέμους μεταξύ των κοινωνιών .

2) Την Αισθητική . Στην αρχιτεκτονική , την γλυπτική , την ενδυμασία ( ίσως και στην μουσική ) οι αρχαίοι Έλληνες άγγιξαν το τέλειο . Αυτά θα τα διατηρήσουμε .
3) Την προσήλωση στην Επιστήμη . Ο Κόσμος κατευθύνεται απο Φυσικούς Νόμους . Όχι απο την απρόβλεπτη θέληση θεών .
Τί αλλο θα προσθέσει :
Τον ΣΤΟΧΟ της ανθρώπινης κοινωνίας . Υπάρχει η κοινωνία για να υπηρετεί την ευημερία του ανθρώπου; Είναι ο άνθρωπος το πολυτιμότερο όν στο Σύμπαν ή μήπως είναι υπηρέτης με συγκεκριμένη αποστολή ; Οι αρχαίοι Έλληνες δεν καθόρισαν έναν ΣΑΦΗ στόχο της κοινωνίας .

Κάποιοι μπορεί να προσθέσουν οτι μέσα στους στόχους του Ελληνικού Κινήματος είναι και η αναβίωση της αρχαίας θρησκείας και των τελετών της . θα πρέπει όμως να το συμβιβάσουν αυτό με το (3) . Τελικά οι Φυσικοί Νόμοι κατευθύνουν ή και οι θεοί μαζί ;
Νομίζω οτι και αυτοί θα μπορούσαν να ανήκουν στο Ελληνικό Κίνημα . Αν και προσωπικά το θεωρώ ακατόρθωτο να αναβιώσει η αρχαία θρησκεία ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ , βλέπω με συμπάθεια την όλη προσπάθεια .

ΠΩΣ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
(18-6-2017 )

Πολλές και διαφορετικές ιδέες θα ακούσεις για το πώς ΠΡΕΠΕΙ να είναι μια κοινωνία . Για την Παιδεία , την Δικαιοσύνη , την Άμυνα , την Υγεία , την Εργασία , την Οικογένεια ...
Γνωστές οικογένεις προτάσεων :
- Καπιταλισμός
- Εθνικοσοσιαλισμός
- Κομμουνισμός
- Αναρχισμός
Χάος . Πώς να υπάρξει ομοφωνία ;
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο πολύπλοκα και θα προσπαθήσω να το αποδείξω .

Η κοινωνία είναι μια ΜΗΧΑΝΗ . Τα χαρακτηριστικά των μηχανών :
1 ) Καμμία μηχανή δεν έγινε για να περνά η ώρα . Όλες έχουν έναν ΣΚΟΠΟ . Άλλη είναι για να αντλεί νερό , άλλη για να τρυπά βράχους , άλλη για να κινεί αμάξι κλπ
Η κοινωνία λοιπόν πρέπει να έχει έναν ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ .
Οι μηχανές που δημιουργήσαμε ( οι άνθρωποι ) δεν έχουν στόχο να ευημερούν τα μπουζί ή τα πιστόνια ή οι μπιέλες . Αυτά είναι ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ . Ο στόχος βρίσκεται έξω και ΠΑΝΩ απο την μηχανή .
Έτσι και η κοινωνία πρέπει να εργάζεται για έναν Μεγάλο Στόχο . Στόχος δεν μπορεί να είναι η ευημερία των ανθρώπων . Διότι δεν υπάρχει κοινή συμφωνία στο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ" . Για τον παιδεραστή είναι να βιάζει παιδάκια . Για το κοινωνικό παράσιτο είναι να ζεί εις βάρος των άλλων . Για κάποιες μειονότητες είναι να τρώνε και να γεννοβολάνε
. Πού να βρεις άκρη ;

Αφού καθοριστεί ο Στόχος , μετά βλέπεις ποιοί είναι αυτοί που υπηρετούν καλύτερα τον Στόχο και φροντίζεις αυτοί ( μόνο ) να ευημερούν .

2) Σε κάθε μηχανή μας ενδιαφέρει
- Να μην χρειάζεται πολλά έξοδα συντήρησης
- Να απορροφά όλη την διαθέσιμη ενέργεια .
- Για κάθε μονάδα ενέργειας που της δίνουμε να μας δίνει το μέγιστο ωφέλιμο αποτέλεσμα .

Παρόμοια και στην κοινωνία .

Οπότε εάν εφαρμόσουμε αυτούς τους απλούς κανόνες , αμέσως θα συμφωνήσουμε στο πώς πρέπει να είναι η Παιδεία , η Υγεία , η Δικαιοσύνη , η επιλογή των Ηγετών κλπ

Η μεγάλη πηγή ασυμφωνίας ήταν ώς τώρα ο ΣΤΟΧΟΣ . Οι περισσότερες κοινωνίες που προτάθηκαν ( ή εφαρμόσθηκαν ) είχαν σαν Στόχο την ευημερία του ατόμου ή της φυλής . Αυτό όμως οδηγεί σε αδιέξοδο . Είναι σαν να λές οτι ο στόχος του αμαξιού σου είναι η υγεία των ελαστικών του !
Τώρα είναι καιρός να ωριμάσει η ανθρωπότητα και να δεί λίγο παραπέρα . Να φύγει απο το νηπιακό στάδιο .
Ποιός θα καθορίσει τον Στόχο ; Ευχής έργον θα ήταν ο λαός να είχε την πνευματική ικανότητα να σκέπτεται και να συμφωνεί . Αφού αυτό φαίνεται ( προς το παρόν ) αδύνατον , τον Στόχο θα τον καθορίσει η μικρή οργανωμένη μειοψηφία που θα κατακτήσει την εξουσία .

  Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
(16-6-2017 )
Ακούω κάποιους να λένε "Η Νέα Τάξη είναι πανίσχυρη. Δεν έχουμε σωτηρία !" .
Η γνώμη μου είναι οτι η δύναμη της ΝΤ δεν ειναι μεγάλη . Απλώς η ηλιθιότητα του πλήθους είναι τεράστια !
Όπως το ρητό λέει "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ" έτσι και η ΝΤ λέει "Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ" .
Αν μπορούσαμε το ποσοστό των αποχαυνωμένων να το μειώσουμε απο 99,99 % και να το πάμε στο 98 % , η Νέα Τάξη θα κατέρρεε .
Ιδού λοιπόν το μονοπάτι του αγώνα !

Υ.Γ 1
Επειδή κυκλοφορούν γνώμες οτι η ΝΤ θα πέσει αν βάζουμε βόμβες στα στελέχη της , σχολιάζω : Με τόσους λίγους αφυπνισμένους σήμερα τί πιθανότητα έχει να πεθάνει απο βόμβα ένας νεοταξίτης ; Ελάχιστη . Πιο μικρή και απο τροχαίο . Αφού ο κίνδυνος του τροχαίου δεν μας κάνει να παρατήσουμε τα αμάξια , γιατί να παρατήσει το πόστο του ο νεοταξίτης σήμερα ; Αν οι αφυπνισμένοι γίνουν 100 φορές περισσότεροι θα αυξηθούν 100 φορές και οι πιθανότητες να πάθει κάτι κακό ο νεοταξίτης . Αλλά με εκατονταπλάσιους αφυπνισμένους εκατονταπλασιάζονται και οι ΤΡΟΠΟΙ για να ρίξεις την ΝΤ . Επομένως ίσως τότε δεν θα χρειαστεί καμμία βόμβα ! Καταλήγω λοιπόν στο ότι : ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ !

Υ.Γ. 2
Ο βλάκας και ηλίθιος δεν αλλάζει με τίποτα . Υποθέτω όμως οτι μέσα στην κοινωνία ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ νοήμονες που σήμερα ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να πούν όσα σκέφτονται . Καταμετρώνται ( σήμερα ) στους ηλίθιους . Αν τους πείσουμε να εκδηλωθούν θα είναι ΣΑΝ να αφυπνίσαμε μερικούς ηλίθιους .

Υ.Γ. 3
Λένε κάποιοι οτι οι νεοταξίτες είναι πιό βλάκες απο τον λαό . Ποιό όμως είναι το μέτρο μέτρησης της βλακείας ; Υποστηρίζω οτι είναι η ικανότητα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ . Μπορείτε να φαντασθείτε βλάκες να συνεργάζονται ; Οι νεοταξίτες μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι ανίκανοι . Στον τομέα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ όμως είναι πρωταθλητές . Συνεννοούνται : εγώ θα παριστάνω το πολιτικό , εσύ τον δημοσιογράφο , ο άλλος τον μητροπολίτη , ο άλλος τον διανοούμενο , ο άλλος τον τραπεζίτη . Και όλοι μαζί θα οδηγούμε το κοπάδι στην ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ .
Το πλήθος όμως δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ ικανότητα συνεργασίας και συνεννόησης ( όπως τα πρόβατα )

ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ;
( 9-6-2017 )

Η θρησκεία και η Φιλοσοφία προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ακανθώδες ερώτημα :
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΟΥ ( η αποστολή μου ) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ;
( ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί - προς το παρόν - με Μαθηματικά και πειράματα )

Ασφαλώς όλοι μας ΚΑΠΟΙΑ απάντηση δίνουμε σε αυτό το ερώτημα .

Ο χριστιανός λέει "Είμαι εδώ για να δοξάζω τον γιαχβέ και να αποζητώ μια θέση στον παράδεισο" .

Ο ισλαμιστής λέει "Είμαι εδώ για να σφάξω όσους διαφωνούν και να κάνω όλο τον κόσμο μουσουλμανικό "

Ο κομμουνιστής λέει "Είμαι εδώ για να σφάξω όσους διαφωνούν και να κάνω τον κόσμο κομμουνιστικό "

Ο εθνικοσοσιαλιστής λέει "Είμαι εδώ για να κάνω την Λευκή Φυλή μεγάλη και ισχυρή"

Ο ψηφοφόρος του Καρατζαφέρη λέει "Είμαι εδώ για να φθάσω την Ελλάδα ως την Κόκκινη Μηλιά και να ξαναλειτουργήσει παπάς στην Αγια Σοφιά " .

Ο ελληνόφωνος νεοέλλην δίνει την απάντηση "Υπάρχω για να περιποιούμαι τον εαυτούλη μου . Μετά απο μένα άς καεί ο κόσμος !"

ΥΠΟΘΕΤΩ λοιπόν οτι όλοι εμείς οι Έλληνες ( όχι ρωμιοί ) ΔΕΝ δίνουμε όλοι την ίδια απάντηση στο θεμελιώδες φιλοσοφικό ερώτημα .
Αυτό εμποδίζει και κάθε απόπειρα συνεργασίας μας .
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταθέσουμε τις σκέψεις αυτές ( που ΠΟΤΕ δεν άκουσα να έχουν κατατεθεί ! ) .
Θα ξεκαθάριζε επιτέλους το τοπίο . Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να έχουν ξεκαθαρίσει τον σκοπό της ζωής τους και εμείς ( οι πιο σκεπτόμενοι υποτίθεται ) να μην το έχουμε κάνει !

ΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΧΩΡΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ   (  και  χρήμα ) 
( 5-6-2017)
  Ένας  σπουδαίος  δείκτης     της  δύναμης  μιας  κοινωνίας  είναι      Αειφορική  Αποδοτικότητα  Τροφής   ( ΑΑΤ  )  .  Δηλαδή  ένας  παραγωγός   τροφής  για  πόσα  άτομα   παράγει  τροφή   χρησιμοποιώντας     ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   ανανεώσιμες  πηγές  ενέργειας  (  πχ  ήλιος  ,άνεμος )  ; 
Αν  ένας  παραγωγός   παράγει  τροφή    ίσα-ίσα  για  τον  εαυτό  του  ,  άσχημα  τα  πράγματα .  Όλοι  πρέπει  να  είναι  αγρότες .  Δεν  περισσεύει    κανείς  για  άλλες   εργασίες .
Αν  ένας  παραγωγός  τροφής  παράγει  για    10  άτομα   τροφή  ,  τα  πράγματα  είναι  πολύ  καλά  .  Μπορεί  το  10 %  του   πληθυσμού  να  ασχολείται    με  την  παραγωγή  τροφής  και  το  υπόλοιπο   90 %   να  κάνει   διάφορα   άλλα   χρήσιμα  πράγματα  (  στρατιώτες  ,  εργάτες   χαλυβουργίας  ,  εργάτες   λιπασματοβιομηχανιών  κλπ  )  .  Αυτή  είναι  η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ    δύναμη  μιας  κοινωνίας  :  Πόσους   μπορεί  να  επιστρατεύει    για   ΑΛΛΕΣ  εργασίες  .
Έστω  λοιπόν  οτι   ένας  παραγωγός   τροφής  παράγει   τροφή  για  δύο   άτομα  .   Ξέρουμε   εξ'  αρχής  οτι   μπορούμε  να έχουμε  το  50 %   του  πληθυσμού  στον  τομέα  "παραγωγή  τροφής"     και  το  άλλο  50 %    στους   "εργάτες"  .  Οι  παραγωγοί  τροφής   παίρνουν  δωρεάν  το  νερό  ,  τους  σπόρους  ,  τα  λιπάσματα  ,  τα  εργαλεία  που  χρειάζονται  .  Υποχρεούνται  να  παραδώσουν  στην κοινωνία  ( δωρεάν  )   την  επιπλέον τροφή  που  παρήγαγαν  (  δηλαδή  κρατάνε  όση   τροφή   χρειάζονται  για  τον  εαυτό  τους  και  παραδίδουν  την  υπόλοιπη )  .
Οι  ηγέτες   της  κοινωνίας   αναρωτιούνται   "Τί  χρειάζεται  η  κοινωνία ;"   .  Όπλα  ;   Υφάσματα  ;   Λιπάσματα  ;  Αγροτικά  εργαλεία  ;    Βιβλία  ;   
Βάζει  τους  "εργάτες"   να   παράγουν   αυτά  τα  αγαθά   και  τους  δίνει  την τροφή   που  παρέδωσαν  οι  αγρότες  . 
Τόσο  απλά  . 
Ούτε    Εφορία  , ούτε    Τράπεζες  ,  ούτε  δάνεια  ,  ούτε  λογιστές  ,  ούτε  ανεργία  ,  ούτε  άγχος   επιβίωσης  .
Και  το  κυριώτερο  :   Παράγονται  αγαθά  που    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ   ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  Η  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  .  Τίποτα    άχρηστο   (  πχ κουτσομπολίστικα   περιοδικά  ,  καρκινογόνα  σκουπιδοτρόφιμα ,   ακριβά  ρούχα  επίδειξης  ,  ακριβά  αμάξια  για φιγούρα   κλπ  )

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ; ( 4-6-2017 )
Δεν θα αποκαλύψω όλα τα κόλπα αλλά ένα μπορώ :

Έστω οτι μιλά ο ύποπτος μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο . Ρωτήστε τον μπροστά σε όλους : "ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;"

Εάν απαντήσει αμέσως "ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ή είναι τίμιος ή είναι λαμόγιο που ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ απο την Νέα τάξη να το παίζει τίμιος (πχ κάτι περιπλανώμενες περσόνες που το παίζουν υπερπατριώτες ) .

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη απάντηση δείχνει οτι είναι λαμόγιο .
Πχ :
- ΝΑΙ , ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
- Χμ... Ξέρετε ...χμ... έχουμε δημοκρατία αλλά δεν είναι ακόμη τέλεια . ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ !
- Χμ... έχουμε δημοκρατία αλλά η πολλή δημοκρατία βλάπτει .
- Έχουμε κάνει λίγες εκπτώσεις στην δημοκρατία μας για να μην κινδυνεύουμε απο τον "λαϊκισμό" !


ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Ο στρατιώτης μετατρέπει τον αντίπαλο σε πτώμα και κρεμά το κεφάλι του στην πλατεία .
Ο διπλωμάτης μετατρέπει τον αντίπαλο σε φίλο και συνεργάτη .
Αν διοικεί ο στρατιώτης θα έχουμε μάχες για ψύλλου πήδημα ( και σπατάλη πολύτιμων πόρων ) .

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να υπάρχει και ο στρατιώτης . Για την ακραία περίπτωση που χάθηκε κάθε ελπίδα να μεταπείσεις τον αντίπαλο
Αρχηγός όμως πρέπει να είναι ο διπλωμάτης .

 Όλες οι ενστάσεις που τυχόν  θα  υποβάλλετε   είναι εύλογες . Διότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες : Αν απέναντί σου έχεις τους τουρκαλβανούς του Αλή Πασά ( ξεκάθαροι εχθροί ) , ο Κολοκοτρώνης θα δώσει λύση . Αν έχεις ένα μπουλούκι που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι εχθρός σου , τότε ένας καλός διπλωμάτης θα κάνει θαύματα . Σήμερα απέναντι στους Ελληνες έχουμε χριστιανούς της Μαγειρίτσας . Και είναι χριστιανοί και δεν είναι . Και συμπαθούν την αρχαία Ελλάδα και δεν τη συμπαθούν . Ελαχιστοι είναι οι χριστιανοταλιμπάν . Υπάρχουν σε εμάς κάποιοι που ορμάνε σαν ταύροι σε υαλοπωλείο και βρίζουν , απειλούν .. Και θεωρούν οτι λόγω της ορμής αυτής δικαιούνται να είναι αρχηγοί . Όμως με την υπέρμετρη ορμή τους μετατρέπουν τους ζαλισμένους ( και αναποφάσιστους ) χριστιανούς σε ΕΧΘΡΟΥΣ ! Γι αυτό λέω οτι στη περίπτωση αυτή χρειαζόμαστε ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ .


Κείμενα  Μαϊου   2017
 
ΔΩΣΤΕ   ΓΙΑ  ΝΑ  ΣΑΣ  ΔΩΣΟΥΜΕ ... ( 23-5-2017 )
Γράμμα  προς  τους   "θεσμούς"   : 
Αξιότιμοι    κύριοι  "θεσμοί" 
  Λέτε  οτι   σας  πήραμε  τα  ωραία  σας λεφτουδάκια  ( απο  το  1974    μέχρι  σήμερα )   και τώρα  κουνάτε  το  δάκτυλό  σας   και  μας  ζητάτε  επιτακτικά   να  σας  τα  επιστρέψουμε  ΜΕ  ΤΟΚΟ  . 
Δεν  έχουμε  αντίρρηση  .   Πρώτα   θα  μας  επιστρέψετε  και  εσείς  όμως  μερικά  πράγματα  που  μας  πήρατε   απο  το  1974  και  μετά   : 
1)   Το  1974   δεν  είχαμε  ΜΚΟ  .  Θα μας    ξαναγυρίσετε  εκεί   και  οι  ΜΚΟ  θα  μας  επιστρέψουν  ΟΛΑ  τα  χρήματα  που  έλαβαν απο  το  ελληνικό    Δημόσιο  (  με  ΤΟΚΟ  )  . Και  τότε  και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
2)  Το  1974    δεν  είχαμε  ΙΔΙΩΤΙΚΑ   ΚΑΝΑΛΙΑ  .  Θα  μας  επιστρέψετε  σε  εκείνη  την  κατάσταση    και  τότε   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
3)  Το  1974  δεν  καταμετρούσε  τις  ψήφους  μας   μια  ΙΔΙΩΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  .  Θα  μας  επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  τότε  και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
4)   Το  1974    οι  πολιτικοί  μας    δεν  είχαν  τον σημερινό  μισθό  .  Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
5)  Το  1974    δεν  υπήρχε   η  ΑΣΥΛΙΑ  ΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ  .    Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
6)  Το  1974   όλες  οι  τράπεζες   ήταν  κρατικές    .  Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
7)  Το  1974   η  Δικαιοσύνη   ήταν ανεξάρτητη  απο  τους   πολιτικούς  .   Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
8)  Το  1974   ήταν  διαφορετικοί  οι  νόμοι  περί   προαγωγής    στρατιωτικών  και  αστυνομικών    .  Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
9)  Το  1974   δεν    υπήρχαν   νόμοι  για  ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ  στις    εκλογές .   Θα  μας επιστρέψετε   σε  εκείνη  την  κατάσταση   και  εμείς  θα  σας  επιστρέψουμε  τα  λεφτουδάκια  σας .
Κύριοι   "θεσμοί"   μας   πήρατε   πράγματα  και  σας  πήραμε  πράγματα  .  Αρχίστε  να  μας    ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ    ό,τι  πήρατε    και  θα  δείτε  οτι  και  εμείς   είμαστε  συνεπείς   και  καλοπληρωτές .
ΧΤΙΣΕ   ΑΘΑΝΑΤΑ ...
( 21-5-2017 )
 Άκουσα   για  έναν   χρυσαυγίτη    που  ξόδεψε   όλη  την  περιουσία  του  υπέρ   της  Χρυσής   Αυγής  .  Να  περιοδεύσει  ,  να  γνωρίσει  ανθρώπους ,  να  ανοίξει  γραφεία...
Θυμήθηκα  τον  φιλόσοφο   Δημόκριτο    που  ξόδεψε   όλη  την  πατρική  περιουσία  σε    περιοδείες  .
Γιατί    η  πράξη  του  χρυσαυγίτη    μας  φαίνεται   χαζομάρα    ενώ  του  Δημόκριτου  όχι  ; 
Τί  γενικό  κανόνα  πρέπει   να βγάλουμε  ώστε  να  μην  την  πάθουμε  σαν  τον  χρυσαυγίτη  ; 
Προτείνω   :   ΧΤΙΣΕ  ΚΑΤΙ  ΠΟΥ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΑΚΥΡΩΘΕΙ  .
Τα   κομματικά  γραφεία  είναι  πύργοι  στην  άμμο  .  Αν  ο  Αρχηγός   κάνει  στραβοτιμονιά  ,  αν  πουληθεί  ,  αν  πάθει  Αλτσχάϊμερ  ,  πάνε  τα  γραφεία .  Θα  γίνουν  κατοικίες  αραχνοειδών . 
Ο  Δημόκριτος  όμως   έκανε  κάτι    αθάνατο  :  Στις  περιοδείες  του  μάζεψε  σοφία  και  δημιούργησε   ΝΕΕΣ  ΙΔΕΕΣ  ! Και  καλές   ιδέες  μάλιστα .
Πεθαίνουν  ποτέ  οι  ιδέες  ;  Δύσκολο . 
Γνωρίζω   και  τον  κύριο  Χ.   Ξόδεψε  την  περιουσία  και  αυτός  σε  περιοδείες .   Όσο  όμως  α-σοφός   ήταν  στην  αρχή  ,  τόσο  α-σοφός   είναι  και  σήμερα .  Η  πράξη  του  ίσως  ήταν  σωστή  αλλά   αυτός  είναι  για  γέλια  διότι   δεν  είχε  τα  προσόντα  να  αξιοποιήσει    τα  λεφτά    πού  ξόδεψε  .  Η  σοφία    πέρασε  απο  μπροστά  του  αλλά  δεν μπόρεσε  να  την  αιχμαλωτίσει   και  να  μας  την  προσφέρει . 

ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ...

(21-5-2017 )
Θα έρθουν κάποια στιγμή οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί διότι θα έχει τελειώσει η αποστολή του . Θα έχει ξεπουλήσει ό,τι του είπαν να ξεπουλήσει . Θα τραβήξουν άλλοι κατα Ελβετία μεριά ( για να ροκανίζουν την αμοιβή τους ως τα βαθειά γεράματα ) και άλλοι θα χωθούν σε νέα "αντιμνημονιακά" κόμματα για να παίξουν τον ρόλο τους .
Και ποιός θα μείνει αντιπολίτευση του Μητσοτάκη ; Διότι , μην ξεχνάμε , το πόπολο πρέπει να έχει την εντύπωση πως ζεί σε "δημοκρατία" . Πως ΔΙΑΛΕΓΕΙ ποιοί θα το κυβερνήσουν !
Γι' αυτό λοιπόν νέα κόμματα ετοιμάζονται στα εργαστήρια της Νέας Τάξης .
"Επώνυμοι" , "αδιάφθοροι" , "αγωνιστές" λανσάρουν τα νέα (κομματικά ) μοντελάκια που θα φορεθούν στην νέα σεζόν .
Αμ , κύριε "επώνυμε" , απο το 2010 δεν πήρες χαμπάρι πού μας πήγαιναν ; Τώρα ξύπνησες και αποφάσισες να ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ; Αν δεν το είχες πάρει χαμπάρι , πάει να πεί δεν σου κόβει και πολύ . Αν το είχες πάρει χαμπάρι τότε γιατί λούφαζες ;

Προσοχή λοιπόν . Όπου ακούς πολλούς "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ" κράτα μικρό καλάθι !

ΠΛΑΣΤΙΚΟ  ΧΡΗΜΑ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ  (13-5-2017 )
 
Ακούω  κάποιους    να  λένε   "Να  γίνει   πλαστικό  χρήμα  (  κάρτες)  .  Να  μην  μπορεί  να  φοροδιαφεύγει  ο  μεγαλοδικηγόρος  και  ο  μεγαλογιατρός"  . 
Αυτή  είναι  μια    ρηχή  εποπτεία  των  πραγμάτων  .  Ας  δούμε  σε  βάθος :
#  Όταν  δεν   υπήρχαν    τα  δίκτυα  υπολογιστών   ήταν  πολύ  δύσκολη  η  παρακολούθηση  της  ροής του  χρήματος  .  Ακόμη  και  ο   μικροεπαγγελματίας  της  γειτονιάς   μπορούσε   να  έχει  μαύρα    και  αφορολόγητα  εισοδήματα  .  Τα  δίκτυα  υπολογιστών  και  το  πλαστικό  χρήμα    πράγματι  έγιναν  για  να  μην   ΞΕΦΕΥΓΕΙ   ΚΑΝΕΙΣ  . 
#   Σοβαρά  πιστεύετε    οτι   οι  φόροι  που    θα   εισπραχθούν  απο  τον  μεγαλοδικηγόρο      θα  πάνε   σε  Υγεία  ,   Εκπαίδευση  ,  Κοινωνική  Πρόνοια  ;    ΟΧΙ  ΒΕΒΑΙΑ  .  Σε  τσέπες    μεγαλοκαρχαριών  θα  καταλήξουν  !
#   Τα   Μεγάλα    Αφεντικά    που  δεν  πλήρωναν  φόρους  ποτέ   ,  θα  εξακολουθούν  να   ΜΗΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  .  Ιδού  πώς  :   Τα  Μεγάλα  Αφεντικά   και  ο   αρχιπρογραμματιστής     του  κομπιούτερ  της  Εφορίας    θα  έχουν    ΔΥΟ    πλαστικές    κάρτες  .  Η  μία  με  το  πραγματικό    όνομα   και  η  άλλη   με  πλαστό   .  Τα    ψιλά   εισοδήματα  θα  δηλώνονται  στην   κάρτα  με  το  πραγματικό    όνομα  .  Τα  χοντρά   εισοδήματα    θα  δηλώνονται   στην  πλαστή  .  Ο  κομπιούτερ     θα  έχει    εντολή   "ΜΗΝ     ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ     ΤΙΣ  ΚΑΡΤΕΣ    ΜΕ  ΑΥΤΑ  ΤΑ   ΟΝΟΜΑΤΑ  (  τα  πλαστά )"  . 
Και  στο  κάτω  - κάτω   μπορεί  να   βάλουν  τους  καραγκιόζηδες   (  βουλευτές )  να  ψηφίσουν  έναν  νόμο   που  να  λέει   "ΑΝ   ΤΟ  ΜΙΚΡΟ  ΣΟΥ  ΟΝΟΜΑ  ΑΡΧΙΖΕΙ   ΑΠΟ  "Σ"    ΚΑΙ  ΤΟ  ΕΠΩΝΥΜΟ  ΑΠΟ  "Κ"  , ΔΕΝ  ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ  ΔΙΟΤΙ   ΕΙΣΑΙ  ΕΘΝΙΚΟΣ  ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ !"   .  Δύσκολο  είναι  ; 
Θα  ρωτήσει  κάποιος   "ΠΩΣ   ΤΟ  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  ΕΤΣΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ ;"    .  Απαντώ  :   ΕΤΣΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΕΠΕΙΔΗ  ΕΙΝΑΙ    ΕΦΙΚΤΟ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  !    Και  ο,τιδήποτε    είναι  εφικτό  και  ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ   ,  κάποιος  ΘΑ  ΤΟ  ΚΑΝΕΙ  .
 
#  Πάντα  θα  υπάρχει  το  ενδεχόμενο   να σου  σβήσουν  το  ποσόν  (στον  κεντρικό  υπολογιστή ) , επειδή  είπες   κάτι  κακλο  για  την  κυβέρνηση ,  και  την  άλλη  μέρα  να  μην  μπορείς  να αγοράσεις  ούτε  τσίχλα .

# Όλη αυτή η νέα τεχνολογία επέτρεψε στους πολιτικάντηδες να γνωρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το χρήμα σου . ΕΣΥ όμως ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ για το χρήμα των πολιτικάντηδων ; Τίποτα ! Το μαύρο σκοτάδι που είχες πριν 500 χρόνια , το ίδιο έχεις και σήμερα . Δεν θα έπρεπε η τεχνολογία να είναι αμφίδρομη ; Και να γνωρίζουν για σένα αλλά και εσύ να γνωρίζεις τα πάντα για το χρήμα των πολιτικάντηδων . Το σωστό θα ήταν , αφού αυτοί γνωρίζουν τα πάντα που συμβαίνουν μέσα στην τσέπη μας , να γνωρίζουμε και εμείς γι' αυτούς . Πολιτικοί , βαρώνοι των MEDIA , μεγαλοεργολάβοι , εφοριακοί , τραπεζίτες ,    όλων αυτών τα οικονομικά ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ στο διαδίκτυο . Κάθε στιγμή να φαίνεται τί εισέπραξαν και τί ξόδεψαν . Βέβαια αυτό δεν μας σώζει και δεν μας ικανοποιεί απόλυτα διότι αυτοί άνετα θα μπορούσαν να έχουν και δεύτερη κάρτα με πλαστό όνομα . Ακόμη και αν το δεχόταν εμείς δεν θα έπρεπε να αποδεχτούμε το πλαστικό χρήμα .

Σε  τελική    ανάλυση  λοιπόν  δεν  βλέπω  να   προκύπτει  κάποιο   όφελος   για  τον  λαουτζίκο .  Γιατί    να   θέλουμε   λοιπόν  το  πλαστικό  χρήμα  ;

  ΤΡΥΠΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΣΠΙΔΑ  (7-5-2017 )
 Πολλοί   συναγωνιστές   μας   έχουν  χτυπηθεί    απο  την  κρίση    και  δυσκολεύονται   να  μετακινούνται   και  να  είναι  παρόντες  στις  συνάξεις  και  τις  τελετές .
Αυτό  εκ  πρώτης   όψεως  φαίνεται   σαν  νίκη  της  Νέας   Τάξης  .  Οτι  μας  γονάτισε .
Όμως   η  Νέα  Τάξη  έχει    τέτοια  φυσιολογία   που  κάθε  φορά    που  ΦΑΙΝΕΤΑΙ    οτι  πέτυχε  κάποια  νίκη  σε  κάποιον  τομέα    ,  αφήνει   μια  τρύπα  στην ασπίδα  της  και  γίνεται  τρωτή   κάπου  αλλού  .
Μπορεί  να  δυσκόλεψε   τις  μετακινήσεις  μας  αλλά   τώρα   ο  κόσμος    είναι   εξαιρετικά  πρόθυμος  να  ακούσει  τον  ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ  ΛΟΓΟ  ! 
Στις  καλές  μέρες  ,  όταν  το  δανεικό  χρήμα  έρεε   στους  δρόμους  ,   μαγνητίζαμε    λίγο  κόσμο  με  τις  τελετές   και  τον  θρησκευτικό  λόγο  μας  . 
Σήμερα  όμως  ΟΛΟΙ    έχουν  τα  αυτιά   ανοικτά   για  τις  πολιτικές   προτάσεις  μας  .
Μέσα  απο  το   FACEBOOK  ,  με  φωτοτυπίες  ,  στα   πηγαδάκια  του  καφενείου  και  της  πλατείας  ,  στον  κοινωνικό  και  εργασιακό  μας  περίγυρο  ας  διαδώσουμε     τις   πολιτικές  μας  θέσεις  .  Μην  περιμένετε   την  τύχη  να  μας  χαμογελάσει    και     ΜΕΤΑ   να   ενεργοποιηθείτε  .  Η    Τύχη  χαμογελά  σε  όσους   ΕΙΝΑΙ  ΗΔΗ   ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ  !

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ; (4-5-2017 )
Κατά την γνώμη μου "ΟΧΙ" αλλά ας αναλύσουμε εδώ μια συγκεκριμένη περίπτωση .

Ένας ερευνητής , σε ιδιωτική εταιρεία , ανακαλύπτει κάτι . Η εταιρεία του δίνει ένα χαρτζιλίκι και κατοχυρώνει την εφεύρεση στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ . Για όσα χρόνια διαρκεί η ευρεσιτεχνία πουλά το προϊόν , κερδίζει , λαδώνει αξιωματούχους , παίζει βρώμικα , ξανακερδίζει τρελλά ...
Βλέπουμε οτι αυτή η επινόηση , η "ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ" , πού μας οδηγεί ...

Το να υπάρχει ένα κίνητρο για ανακαλύψεις δεν είναι κακό . Το κακό είναι η επινόηση που λέγεται "ΕΤΑΙΡΕΙΑ" . Δηλαδή μέσα στην κοινωνία , υπάρχει ένας οργανισμός που δρά σαν ανεξάρτητο όν , βρίσκεται σε ανταγωνισμό με άλλες εταιρείες , τους βάζει τρικλοποδιές , κάνει βρώμικα κόλπα για να επιβιώσει ...
Δηλαδή σαν να λέμε οτι τα νεφρά βρίσκονται σε ανταγωνισμό με το συκώτι ποιός απο τους δύο θα επιβιώσει !
Σας ακούγεται λογικό ;
ΜΕΣΑ στην κοινωνία επιτρέπεται να υπάρχει τέτοιος εμφύλιος πόλεμος ;
Κατά την γνώμη μου "ΟΧΙ" . Η κοινωνία οφείλει να είναι μία . Η επιβίωση και ευημερία των ανθρώπων πρέπει να προέρχεται απο ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ( απο τους ηγέτες της κοινωνίας ) . Δεν πρέπει η επιβίωση και η ευημερία να προέρχονται απο  αλληλοσπαρασσόμενες  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !
Επομένως :
Σε μια κοινωνία με ΤΙΜΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ , η έρευνα για κοινοτομίες πρέπει να γίνεται μόνο απο εργαστήρια που θα βρίσκονται υπο τον έλεγχο των ηγετών .
Ο ερευνητής που ανακαλύπτει κάτι παίρνει το δώρο που του αξίζει . Αν η εφεύρεση έχει στρατιωτική αξία , κρατιέται μυστική . Αν δεν έχει , η εφεύρεση είναι δωρεάν για όλους μέσα στην χώρα να την κατασκευάσουν . Αλλη χώρα αν ενδιαφερθεί ( πχ Κίνα ) ας παζαρέψει με τον ερευνητή για να την πάρει ( ενα επιπλέον οικονομικό όφελος για τον ερευνητή ) .
Η ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ

(2-5-2017 )
Θέλω να πάω σε κοντινό νησί με βάρκα . Ένας θεός έρχεται ξαφνικά και λέει "ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 200 ΚΙΛΑ" .
Οπότε :
Εάν πάρω λίγα και απαραίτητα , η βαλίτσα θα είναι ελαφριά . Επομένως η βάρκα μπορεί να γίνει μεγάλη και βαριά . Θα ταξιδέψω με ασφάλεια .
Εάν υποκύψω στην ματαιοδοξία μου και πάρω 10 κουστούμια , 10 ζευγάρια παπούτσια και άλλα παρόμοια θα κάνω την βαλίτσα 150 κιλά . Η βάρκα τώρα θα πρέπει να ζυγίζει μόνο 50 κιλά ( καρυδότσουφλο ) . Στο πρώτο κύμα θα ανατραπεί και δεν θα φθάσω ποτέ στο νησί .
Τί σχέση έχουν αυτά με την Φιλοσοφία και την Πολιτική ;
Η βαλίτσα είναι αυτά που θεωρώ "δικαιώματα" και η βάρκα είναι η δύναμη της κοινωνίας . Και είναι αντίθετα μεταξύ τους .
Όσο περισσότερα δικαιώματά μου παραχωρώ στην κοινωνία , τόσο ισχυρότερη την κάνω .
Παράδειγμα : Για να περάσουμε απο την κοινωνία των πιθήκων στην κοινωνία των ανθρώπων παραχωρήσαμε στην κοινωνία το δικαίωμα της αυτοδικίας . Στους πιθήκους ( εάν ενοχληθούν ) ο κάθε ένας τιμωρεί τον άλλον με την ποινή που κρίνει Ο ΙΔΙΟΣ κατάλληλη . Για φαντασθείτε αν ίσχυε και στην κοινωνία των ανθρώπων αυτό . Αν ο καθένας αποφάσιζε οτι μου αξίζει θάνατος επειδή έβαλα δυνατά την μουσική ! Τί κόλαση θα ήταν αυτή η κοινωνία !
Ευχαρίστως λοιπόν παραχωρήσαμε το δικαίωμα της κρίσης σε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ δικαστές ( στην Ελλάδα πάντως τους έχουμε ! ) .
Τί άλλα δικαιώματα θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε σε ΣΟΦΟΥΣ κριτές ( για να κάνουμε την κοινωνία πιό δυνατή ) :
- Το δικαίωμα να καθορίζει ο καθένας μόνος του πόσα παιδιά θα κάνει . Αυτό το δικαίωμα μας οδήγησε στον υπερπληθυσμό . Αν η κοινωνία απεφάσιζε πόσα παιδιά θα γεννηθούν , θα ήμασταν πολύ πιο άνετα .
- Το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά όσοι φέρουν βαριές κληρονομικές ασθένειες ( της βλακείας συμπεριλαμβανομένης ! ) . Αν η κοινωνία μπορούσε να απαγορεύσει την τεκνοποίηση στους χειρότερους δεν θα είχαμε τα σημερινά φαινόμενα : Άλλος πνίγει το παιδί του και το πετά στα σκουπίδια . Άλλος βιάζει το παιδί του . Άλλος εκδίδει το παιδί του ... Κόλαση !
Οι χειρότεροι πνευματικά δεν έχουν το αίσθημα ευθύνης ( Σε τί κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου ; Μπορώ να τους παρέχω τα απαραίτητα ; ) . Απλώς γεννοβολούν και "γαία πυρί μιχθήτω!" . Η κοινωνία όπου οι ανώμαλοι γεννούν περισσότερα παιδιά απο τους υγιείς , είναι καταδικασμένη .
- Το δικαίωμα να καθορίζω πότε η ζωή μου γίνεται βάρος στην κοινωνία . Φαντασθείτε αν η κοινωνία απεφάσιζε πότε η παράταση ζωής του ασθενούς φορτώνει με αβάσταχτα έξοδα το κοινωνικό σύνολο . Όλα τα Βαλκάνια συντηρούνται απο τους μισθούς που πληρώνουμε ( εμείς οι large εν Ελλάδι ) για προσωπικό που περιθάλπει κατ' οίκον ναυάγια υγείας που ΟΥΔΕΜΙΑ ελπίδα έχουν να ανακάμψουν . Στρατιές απο Αλβανίδες , Βουλγάρες , Ρουμάνες , Κροάτισσες , Ερζεγοβίνιες , Μαυροβούνιες , Φιλιππινέζες που στέλνουν συνάλλαγμα στην χώρα τους ... Αλτσχάϊμερ , άνοιες , τετραπληγίες , Πάρκινσον , σχιζοφρένειες , μογγολισμός , σπάνιες ασθένειες ... Στρατιές ολόκληρες απο ανθρώπινες τραγωδίες ... Ασύλληπτα δράματα στα άτυχα σπίτια που επλήγησαν . Και οι πολλοί να το παίζουν "ανθρωπιστές" ( "Θεοί είμαστε να αποφασίζουμε ποιός θα πεθάνει ; " ) όσο το δράμα βρίσκεται μακρυά τους ...

Για να μην αρχίσουν να τσιρίζουν οι "ανθρωπιστές" , να τονίσω οτι σήμερα η κοινωνία ήδη έχει το δικαίωμα να στέλνει στον θάνατο νέους και υγιείς για να σωθεί η υπόλοιπη κοινωνία ( εν καιρώ πολέμου ) .


Κείμενα  Απριλίου  2017

ΤΕΛΕΤΕΣ- ΠΟΡΕΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

(30-4-2017 )
Ποιές ημερομηνίες προσφέρονται για συνάξεις των Ελλήνων ( οχι Ρωμιών ) ; Ποιοί τόποι είναι συναισθηματικά φορτισμένοι ώστε να ενδείκνυνται για τέτοιες κινητοποιήσεις ;
Καταθέτω κάποιες προτάσεις :

- ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ( αρχές Ιουλίου )

- ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ( λόφος Καστά ) το Σάββατο πρίν την Κυριακή του Θωμά ( γύρω στις 11.00 πμ ). Την ίδια μέρα που γίνεται η ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων στο ΠΕΛΙΤΙ . Οι επισκέπτες απο τα δυτικά σταματούν στην Αμφίπολη και βλέπουν την πορεία μας και μετά συνεχίζουν για Παρανέστι . Μπορεί και η πορεία μας να επαναλαμβάνεται στο Παρανέστι γύρω στις 5.00 μμ

- ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΤΙΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ( στο χωριό του Λιαντίνη ) . Στο Θερινό Ηλιοστάσιο .

- ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ στο χωριό του Καζαντζάκη ( κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης ) . Γύρω στον Δεκαπενταύγουστο ( όσο υπάρχουν ακόμη πολλοί τουρίστες στο νησί ) .

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν οτι όλοι οι Έλληνες έχουν ετοιμάσει κατάλληλες ενδυμασίες και μουσικά όργανα ώστε οι πορείες να έχουν την δέουσα μεγαλοπρέπεια .

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ...
(30-4-2017 )

Όλες οι κοινωνίες όντων που αποτελούνται απο κύτταρα αντιμετωπίζουν κάποια ερωτήματα που δεν μπορούν να τα αποφύγουν :

1) ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Ή ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ;
Έως τώρα η απάντηση ήταν "ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ . ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" . Η αρχαία ελληνική διανόηση ( πχ Πλάτων , Κέλσος ) ξέφυγε απο αυτό το μονοπάτι και διείδε οτι ΔΕΝ είμαστε αγαπημένο παιδί κάποιου θεού . Σύντομα όμως ήρθε η λαίλαπα του χριστιανισμού και απηγόρευσε τέτοιες αιρετικές σκέψεις .

2) ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΩ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ;
Έως τώρα οι απαντήσεις ήταν α) Ηγέτης θα γίνεται ο γυιός του προηγούμενου ηγέτη β) ΄Οποιος έχει χρήμα θα διοικεί .
Συμφωνούμε ; Μάλλον όχι .

3) ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΩ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩ ;
Έως τώρα η απάντηση ήταν " Όποιος είναι πρόθυμος να πατήσει επι πτωμάτων λαμβάνει τα περισσότερα και καλύτερα" .
Συμφωνούμε ; Μάλλον όχι .

Εάν απαντηθεί η 1) αυτομάτως προκύπτει απάντηση και για τις παρακάτω δευτερεύουσες ερωτήσεις :
- Πώς θα παράγω την τροφή ;
- Τί πολιτική θα εφαρμόσω απέναντι στο φυσικό περιβάλλον ;
- Πώς θα αυξήσω και πώς θα μεταβιβάσω την ΓΝΩΣΗ που παράγω ;
- Ποιός θα επωμισθεί το βάρος της ανατροφής των παιδιών ;
- Πώς θα αντιμετωπίσω τις ασθένειες ;
- Τί θα κάνω με αυτούς που ενοχλούν την κοινωνία με την συμπεριφορά τους ;
- Πώς θα αντιμετωπίσω τους εξωτερικούς εχθρούς ;
- Τί θα κάνω με τις πεποιθήσεις που δεν αποδεικνύονται ( θρησκείες) ;

Επειδή σε όλες τις ερωτήσεις οι προηγούμενες κοινωνίες έδιναν λάθος απαντήσεις , είναι φανερό οτι χρειαζόμαστε όχι ένα μικροσουλούπωμα αλλά μια ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της κοινωνίας . Έναν ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !
Όποιος λοιπόν ασχολείται με κατασκευή πολιτικών προτάσεων , να φροντίσει να έχει απαντήσεις για ΟΛΑ αυτά τα ερωτήματα .


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  :   Η  ΜΕΓΑΛΗ  ΑΠΑΤΗ
(25-4-2017 ) 

 
Το  βασικό  επιχείρημα  των   Παγκοσμιοποιητών  :   Να  μπορώ  να  αγοράζω  ΕΛΕΥΘΕΡΑ     απ'  όπου  βρίσκω  πιό  φθηνά  .  Αυτό  είναι  ΚΑΛΟ   για  τον  καταναλωτή  ! 
 Θα  δείξω  εδώ  οτι  αυτό   ,  μακροπρόθεσμα  ,  είναι  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ  για  τον  καταναλωτή .
Πού   παράγονται  τα  ΦΘΗΝΑ   προϊόντα  ;    Στην  Κίνα   ,  την  Ινδία  ,  το  Πακιστάν  ,  στην  Βραζιλία  ....
Εκεί  δηλαδή  όπου  ο  ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ   έχει  οδηγήσει   τον  άνθρωπο  στην  έσχατη  αθλιότητα : Να  εργάζεται  μόνο  για ένα  πιάτο  φαϊ   χωρίς  καμμιά  φιλοδοξία  να   μορφώσει  τα  παιδιά  του  ,  να  ταξιδέψει  ,  να  χαρεί  κάτι  στην  ζωή  του  τέλος  πάντων  . 
Αγοράζοντας  απο  αυτές  τις  χώρες    είναι  σαν  να   τους  λέμε  "Μπράβο ,  καλά  κάνετε !"    .  Και  ωθούμε  ΚΑΙ  ΑΛΛΕΣ  ΧΩΡΕΣ   να  μιμηθούν  το  παράδειγμά  τους  .  Να    ΕΙΣΑΓΟΥΝ    αυτό  το   φθηνό  εργατικό  δυναμικό  απο  το  Πακιστάν  για  να  γίνει     ΚΑΙ  ΕΔΩ   Πακιστάν  ! 
Σε  βάθος  χρόνου   ,  αυτό  το φθηνό  παντελόνι  ,  που   αγόρασες   απο  τα  κινέζικα  σήμερα ,  θα  το  πληρώσεις  πανάκριβα  :   Μια  μέρα  και  ο  δικός  σου  μισθός   θα  γίνει  σαν  της  Κίνας  ! 
Αντί  να   "πυροβολούμε"     τις  χώρες  που   έχουν  υπερπληθυσμό  ,  τις  επιβραβεύουμε   !   Και  οι   λαλίστατοι  φωστήρες  του  ΚΚΕ  και  των  ( δήθεν )   οικολόγων   κάνουν  την  πάπια  !   Ούτε  κουβέντα !  Μήπως    όλη  αυτή  η  "μόδα"   της  Παγκοσμιοποίησης    χρηματοδοτείται  απο  την  Κίνα  ; 
Κάποιοι χαίρονται    που    αυτές  οι  χώρες   ( BRICS )  δημιουργούν    συμμαχία  κατά  της   Αμερικής  .  Για  την  Ρωσία   που  συμμετέχει  στην  συμμαχία   δεν  έχουμε  κάποια  ένσταση  .  Αλλά   οι  άλλες   ( Βραζιλία ,  Ινδία  ,  Κίνα  ,  Νότιος  Αφρική  )   είναι   εξ'  ίσου  επικίνδυνες    με  την  κακιά  Αμερική  .  Αν  οι  χώρες  με  υπερπληθυσμό    πάρουν  το  πάνω  χέρι   ,  αυτά  που  μας   συμβαίνουν  σήμερα  θα  μοιάζουν  με  παιδική  χαρά  ! 


ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ( 24-4-2017 )
 Ένα  δύσκολο  πρόβλημα     είναι  "ΤΙ  ΚΑΝΕΙ  ΜΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ;"  
Αν  τους    ζορίσεις  πολύ  με   φορολογίες  θα  σου  φύγουν    σε  άλλες  χώρες  .  Αν  δεν  τους  ζορίσεις  θα  είναι  εδώ  αλλά    δεν  θα  προσφέρουν  τίποτα  . 
Καταθέτω  μια  πρόταση    για  το  τί  θα  μπορούσε  να  κάνει  μια  ΤΙΜΙΑ   κυβέρνηση  : 
Βρίσκεις  τους  ΤΙΜΙΟΥΣ  και  ηθικούς  εφοπλιστές  αναξαρτήτως  εθνικότητας  . 
Τους  λές    "Σου  ζητώ  λιγότερα  απο  τον  Παναμά  αν  υψώσεις  την  σημαία  μου  .  Σε  φορολογώ  λιγότερο    απο  τον    Παναμά  αν  φέρεις  εδώ  τα  γραφεία  σου  .  Σού  βάζω  μηδαμινά  τέλη  ελλιμενισμού  για  τα  πλοία  σου  .  Δεν  τα  δίνω  αυτά  τα  προνόμια  στους  ανέντιμος  εφοπλιστές "  .

Έτσι    γίνεσαι  απαραίτητος    στους  τίμιους   .  Θέλουν  να  υπάρχεις  διότι    ωφελούνται απο  την  ύπαρξή  σου  . 
Μπορεί  καθημερινά    να  μην  έχεις   έσοδα απο  αυτούς  αλλά  σε  μια  δύσκολη  περίπτωση  θα  τους  έχεις   συμμάχους  .


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ  (23-4-2017 )
Δηλαδή στην Βενεζουέλα πιό πολύ πεινά και υποφέρει ο κόσμος ; Πιό πολύ οργισμένοι είναι απο εμάς ;
Οχι βέβαια . Η ίδια οργή υπάρχει .
Γιατί εκεί ξεσηκώθηκε ο κόσμος και όχι εδώ ;
Να μαντεύσω : Και εκεί έχουν ιδιωτικά ΜΜΕ . Αυτά τα ΜΜΕ πρόβαλλαν κάποιους "ηγέτες" ( πράκτορες των Αμερικανών ) που έδωσαν το σύνθημα της εξέγερσης . Όπως το άλλο γνωστό παραμύθι οτι οι bloggers και οι FACEBOOKάδες οργάνωσαν την λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη" ( ξέρω και ένα άλλο με τον Τοτό ... )
Υπάρχει περίπτωση να αυτοοργανώθηκε , εκ των κάτω , το πλήθος και να ανέδειξε τους δικούς του πραγματικούς ηγέτες ; Κάπως απίθανο . Δεν έχει συμβεί απο τότε που υπάρχουν κράτη . Θέλει πολύ χρόνο και αυξημένο ποσοστό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΦΩΝ μέσα στον λαό .

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ (22-4-2017 )
Οι Έλληνες της Βορ. Ελλάδος βρέθηκαν σήμερα στο Παρανέστι επ' ευκαιρία της οικολογικής γιορτής του ΠΕΛΙΤΙ .
Μια ευκαιρία για να βρισκόμαστε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και στους άλλους συμπολίτες μας που βρίσκονται ακόμη υπο την επήρεια των ναρκωτικών ( καθεστωτικά ΜΜΕ )
Μοιράσαμε φυλλάδια με τα παρακάτω κείμενα :

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

- Κάποιοι λένε οτι οικολογία σημαίνει "Ανοίξτε τα σύνορα για να έρθουν εδώ όλοι οι πεινασμένοι" . ΨΕΜΑ ! Πραγματική Οικολογία και λαθρομετανάστευση είναι δύο αντικρουόμενες έννοιες !
- Ο ψευοοικολόγος λέει οτι οικολογία σημαίνει να έχεις κατοικίδιο ζώο . ΛΑΘΟΣ ! Ο σκύλος είναι φτιαγμένος να ζεί με σκύλους και η γάτα με γάτες .
- Ο ψευτοοικολόγος μιλά για ΑΝΑΚΥΛΩΣΗ σκουπιδιών . ΛΑΘΟΣ ! Πραγματικός οικολόγος είναι αυτός που λέει ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

- Ο ψευτοοικολόγος μιλά για ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ . Ο πραγματικός οικολόγος μιλά για ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ . Ο άνθρωπος πρέπει να ζεί μέσα στο χωράφι που παράγει την τροφή του .
- Ο ψευτοοικολόγος λέει οτι πρέπει ο ηλεκτρικός φούρνος να δουλεύει με ενέργεια απο φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες . ΛΑΘΟΣ ! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι τόσο σπάταλος που αποκλείεται να ικανοποιηθεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας . Πραγματική Οικολογία σημαίνει ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΛΙΤΑ !

- Ο ψευτοοικολόγος λέει οτι πρέπει να περιθάλπεις πλουσιοπάροχα κάθε είδους αρρώστειες . ΛΑΘΟΣ ! Οικολογία σημαίνει ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ . Να μην γεννιούνται άρρωστοι άνθρωποι .

- Ο ψευτοοικολόγος φωνάζει "ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ" . ΛΑΘΟΣ ! Πραγματική Οικολογία είναι να φωνάζεις "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ" . Και ΟΤΑΝ λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού τότε μόνο θα πρέπει να φωνάζεις "ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ" .

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ( όχι Ρωμιοί ) . Αυτό σημαίνει :
# Θεωρούμε οτι η Ελλάδα απο τότε που υποδουλώθηκε στους Ρωμαίους ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελευθερώθηκε μέχρι σήμερα . Απλώς αλλάξαμε διάφορα αφεντικά ( Ρωμαίοι , Τούρκοι , Άγγλοι , Αμερικανοί , Νέα Τάξη ) .
# Διαβάζοντας την Ιστορία ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ στο σχολείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι τα μεσαία και ανώτατα στελέχη του χριστιανικού ιερατείου συνεργάστηκαν με όλους τους κατακτητές . Επίσης βρήκαμε αποδείξεις οτι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε με ΒΙΑ στον ελληνικό λαό .
# Εάν θέλουμε να ζητήσουμε την βοήθεια θεών έχουμε τους δικούς μας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ θεούς και δεν χρειαζόμαστε κανέναν εισαγόμενο απο Μέση Ανατολή .
# Δεν έχουμε πρόβλημα με τον απλό χριστιανό πολίτη . Έχουμε τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους αντιπάλους . Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ να συνεργαστούμε με το χριστιανικό ιερατείο εναντίον των εχθρών της χώρας . Το χριστιανικό ιερατείο είναι που αρνείται επίμονα κάθε συνεργασία μαζί μας ( συνομιλεί όμως ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ θρησκεία ! )

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι οτι ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ . Θέλουμε να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής για τους τίμιους με αυτά τα μέτρα :
1) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ( τα ΜΜΕ ) δεν θέλουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών ούτε στα χέρια της κυβέρνησης . Είναι αδιανόητο οι συχνότητες να πωλούνται και να αγοράζονται . Θέλουμε οι συχνότητες να ανήκουν στους δήμους και αυτοί που κρατούν μικρόφωνο να εκλέγονται από τον λαό με κάποιο τρόπο ( είτε απ' ευθείας είτε απο εκλέκτορες που εκλέγει ο λαός ) .
2) Θέλουμε η ανάμειξη στην πολιτική να είναι απαλλαγμένη τελείως απο έξοδα ( παράβολου , ψηφοδελτία κλπ ) . Έτσι και ο πιό φτωχός θα μπορεί να είναι υποψήφιος .
3) Δεν θέλουμε να καταμετρά τις ψήφους μας μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
4) Οι πολιτικοί θέλουμε να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν . Κανείς διεφθαρμένος δεν θα τολμούσε να ασχοληθεί με την πολιτική αν γνώριζε οτι μπορεί να τον ανακαλέσουν την πρώτη εβδομάδα .
5) Δεν θέλουμε οι πολιτικοί να αποφασίζουν για τον μισθό τους . Αυτοί που τους εξέλεξαν να αποφασίζουν . Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτικοί να είναι προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ . Η απουσία παχυλού μισθού θα έδιωχνε απο την πολιτική τους διεφθαρμένους .
6) Θέλουμε να καταργηθεί η ΑΣΥΛΙΑ των πολιτικών ( και όλα τα άλλα προνόμιά τους ) και η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ των κομμάτων .
7) Θέλουμε να καταργηθεί το δικαίωμα να δημιουργεί ( ο τραπεζίτης ) χρήμα εκ του ΜΗΔΕΝΟΣ . Το χρήμα πρέπει να έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ( κατά προτίμηση τροφή - Πχ σιτάρι , λάδι ...) . Και δεν έχουμε ανάγκη τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
8) Ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και προβιβασμό στρατιωτικών , δικαστικών , αστυνομικών και ιερέων είτε ο ίδιος είτε με εκλέκτορες που επιλέγει ο ίδιος . Εάν οι δικαστές και οι αστυνομικοί επιλέγονται απο τον λαό κανείς διεφθαρμένος δεν θα τολμήσει να ασχοληθεί με την πολιτική .
9) Κάθε Δήμος να μπορεί να έχει τους δικούς του νόμους που θα ψηφίζονται απο τους δημότες του .

 
ΟΙ  ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ    ΜΟΙΡΑΣ  ΤΟΥΣ 
  Περιμένω  σε  μια  ουρά  και  πίσω  μου  δύο  συζητούν  :
ΠΡΩΤΟΣ  :   Ο  κόσμος  τρελλάθηκε  ! 
ΔΕΥΤΕΡΟΣ  :  Ο  κάθε  ένας   παθαίνει    ανάλογα  με  τις  επιλογές  του  . 

Τους    βλέπω   και  ο  ένας  μοιάζει  με  συνταξιούχος   και  ο  άλλος  ελεύθερος  επαγελματίας  .  Ρε  ,  σκέφτομαι  ,  είμαι  τόσο  τυχερός     ώστε  πίσω  μου    είναι  οι  δύο  ΠΙΟ  ΣΟΦΟΙ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ  ;;;  Και   όλοι  οι  άλλοι  είμαστε   οι  τρελλοί  ; 

Οπότε    πήρα  το  ερέθισμα   να  γράψω   πώς  θα  ήταν  δυνατόν  ο  καθένας  να  ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ    και  να  δεί  αν  είναι  τρελλός    και  αν  παθαίνει   όσα  του  αξίζουν  .
Ας  αρχίσουμε  λοιπόν  : 
Η  Νέα  Τάξη    εισβάλλει  στην  χώρα  σου   και  την  κάνει  άνω - κάτω  .  Τί  κάνεις  ; 
1)   Απολύτως  τίποτα  (  εδώ  μάλλον  ανήκουν  εκείνοι  οι  δύο  ) 
2)   Γράφεις    κατάρες  κατά  της  Νέας   Τάξης  στο   FACEBOOK   .
3)   Εντάσσεσαι    σε  κάποιον  αντινεοταξικό  πυρήνα  της   περιοχής  σου   (   Χρυσή   Αυγή  ,    χριστιανικές  πατριωτικές  οργανώσεις  ,  ΕΠΑΜ  ,  ΣΩΡΡΑΣ   ,    αρχαιοελληνιστές  ,  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΤΩΡΑ  ...  ) 
4)   Προωθείς    την  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   όλων  των  αντινεοταξικών  πυρήνων  της    περιοχής  σου  . 

Μέχρι  το  3   αρκετοί  φθάνουν  .    Πόσους  όμως   γνωρίζετε  να  φθάνουν  στο  σκαλοπάτι  4  ;  
Εδώ  είναι  το  πρόβλημα  .  Και  ο  μισός  πληθυσμός  να  φθάσει  στο  σκαλοπάτι  3    είναι    ανεπαρκές  .   Πρέπει  να  προχωρήσει    στο  σκαλοπάτι    4   .
Το  πώς  θα    μπορούσε  να  είναι  εφικτή  η  συνεργασία   μεταξύ    ανομοίων αντινεοταξικών    ομάδων    το  περιγράφω  στο   άρθρο  της   31-12-2016    (  ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ  :   ΑΞΙΖΕΙ   ΤΟΝ  ΚΟΠΟ  ; )

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Ο πολύς λαός κρατά αποστάσεις και απο την Χρυσή Αυγή και απο τα λεγόμενα "πατριωτικά" κόμματα . Γιατί ;
Ένας λόγος είναι οτι ο πολύς λαός δεν είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για τίποτα . Θέλει όλα νάρθουν εξ ουρανού .
Ο άλλος λόγος είναι οτι τα επιχειρήματα των εν λόγω κομμάτων έχουν μια γενναία δόση υπερβολής . Μιλούν για το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της Ελληνικής Φυλής . Για το πόσο μοναδική είναι .
Ας βάλουμε κάποιο φρένο . Μην τα παραλέμε .
Το ελληνικό έθνος διακρίθηκε   σε   καλλιτεχνικά  και  επιστημονικά  θέματα  . Οι  ποιητές  συνέθεσαν  ωραία  έπη .   Οι  γλύπτες    έφτιαξαν  ωραίους  ναούς  και  αγάλματα  .  Δεν  τους   έκαψαν  στην  πυρά  .  Οι  επιστήμονες    ανακάλυψαν  μαθηματικά  θεωρήματα  και  ιπτάμενες   περιστερές  .  Δεν  τους  έκαψαν  στην  πυρά  .   Ο  λαός  ΤΑ  ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ  αυτά  τα  κατορθώματα  .   Του  αξίζει  το  "εύγε"  .
Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ όμως ήταν ΜΗΔΕΝ ! Δεν κατόρθωσε ποτέ να ενωθεί για να αντιμετωπίσει εξωτερικούς εχθρούς .  Δεν  σκέφθηκαν  ποτέ  το  πολύ  απλό  :   οτι  οι  2 - 3  άριστοι  απο  κάθε  πόλη  πρέπει    να   στέλνονται  σε  ένα    πανελλήνιο  καθοδηγητικό   όργανο  (  μια  Σύγκλητο   ας  πούμε  )  και  να  εργάζονται   για    το  καλό  όλου  του  Ελληνισμού  .  Οι  άριστοι  κάθε  πόλεως  αναλώθηκαν  στο  να   πολεμούν  τις    άλλες   πόλεις  ! 
Οι  Θαλής  είπε  οτι  δεν  πρέπει   να  υπάρχουν   υπερβολικά  πλούσιοι  ή  υπερβολικά  φτωχοί  σε  κάθε  πόλη  .  Σε  καμμία  πόλη  δεν    το  εφήρμοσαν  .  Ο  Πλάτων  πρότεινε  μια   "Πολιτεία"   .  Πουθενά δεν  εφαρμόσθηκε  .  Ο  λαός   ΑΠΕΡΡΙΨΕ    αυτές  τις  ιδέες  .  Επομένως   το  ελληνικό  έθνος ,   δεν  μπορεί  τώρα  να   κοκορεύεται   λέγοντας     "Εμείς  βγάλαμε    έναν  Θαλή  και  έναν  Πλάτωνα !"  . 
Στην Πολιτική πρωταθλητές ήταν οι Ρωμαίοι . Ανακάλυψαν  (  και  εφήρμοσαν  )   την  Σύγκλητο .
Επομένως  ούτε  ο  Ελληνικός  πολιτισμός   ούτε  ο  Ρωμαϊκός  πολιτισμός    ήταν τέλειοι   .  Ο  πολιτισμός   που  θα  ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ    τα    επιτεύγματα   των  Ελλήνων  και  των  Ρωμαίων    πιθανόν   να  είναι   ο  τέλειος  . 
Η Βόρεια Ευρώπη και η Ρωσία έβγαλαν πολύ καλούς μαθηματικούς   και  μουσικούς .
Ο πολύς λαός ( και ο ελληνικός και ο ευρωπαϊκός ) έχει τα μαύρα χάλια :
# Αποδέχτηκε μια βάρβαρη θρησκεία της Μέσης Ανατολής και δεν δείχνει κάποιο ιδιαίτερο ζήλο να επιστρέψει στην δική του .
# Δεν αντιδρά σε όσα του κάνει η Νέα Τάξη .
Μυστηριωδώς , αυτός ο λαός γεννά ( πού και πού ) εξαιρετικά πνεύματα ( τους καλλιτέχνες , φιλοσόφους και επιστήμονες που λέγαμε ) .
Σαν μέσος όρος όμως ελάχιστα διαφέρει απο τους άλλους λαούς και φυλές . Μια απο τις μικροδιαφορές που έχω εντοπίσει είναι η ΗΠΙΟΤΗΤΑ .
Παραδείγματα :
# Οι Άγγλοι νικούν τον Ναπολέοντα και τον εξορίζουν στο νησί Έλβα μαζί με 1000 συντρόφους του . Πρωτοφανές ! Αν οι νικητές ήταν λαοί της Ασιατικής στέππας ( ή νέγροι ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα τον είχαν γδάρει ζωντανό .
# Οι λευκοί δικτάτορες είναι αρκετά ήπιοι . Δεν ζούν με τερατώδη πολυτέλεια ούτε συνηθίζουν να ΤΡΩΝΕ τους πολιτικούς τους αντιπάλους ( πράγμα που δεν θα ήταν έκπληξη αν το έκαναν νέγροι δικτάτορες ) .

ΤΟ ΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΙΟ

Οι ομάδες στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο επι 12 μήνες ετοιμάζουν τα άρματα και τις στολές που θα φορέσουν στην παρέλαση . Ευγενής άμιλλα και ενθουσιασμός .
Εμείς εδώ τόσες ομάδες έχουμε που πηγαίνουν στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ . Δεν μπορεί κάθε ομάδα να ράβει με το ίδιο ενθουσιασμό τις στολές της ; Κάθε Έλλην και στολή . Κάθε ομάδα και μουσικό όργανο . Να κάνουμε εντυπωσιακή παρουσία . Οι στολές και τα μουσικά όργανα είναι ΟΠΛΑ ! Όπλα ιδεολογικού πολέμου . Αυτά τα όπλα ενισχύουν πολύ την δύναμη των ιδεών σου . Δείτε το χριστιανικό ιερατείο : Στολές , μίτρες , χρυσές ράβδοι , πετραχήλια χρυσοκέντητα ...
Απο ιδέες ΜΗΔΕΝ αλλά απο στολές "κάτσε καλά" !
Κάτι ξέρουν αυτοί ...


ΟΙ ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ... ( συνέχεια του προηγούμενου άρθρου )

Αφού οι Μή ικανοί προς Φιλοσοφία γέννησαν τον κομμουνισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό μετά έβγαλαν άλλο "προϊόν" : τον αναρχισμό .
Ο άνθρωπος να μην χρειάζεται ούτε αστυνομίες , ούτε κυβερνήσεις ούτε δικαστήρια ...
Ωραίο όραμα . Αλλά με ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ της πλειοψηφίας των ανθρώπων , πόσο ΕΦΙΚΤΟ είναι ;
Για να δημιουργηθεί μια κοινωνία τέτοιων ΣΟΦΩΝ ανθρώπων θα έπρεπε να γίνει αυτό που ο κάθε αγράμματος τσομπάνης κάνει στο κοπάδι του :
# Εξόντωση όλων των Μή Σοφών
# Απαγόρευση αναπαραγωγής σε όσους γεννούν υποψίες οτι δεν είναι αρκετά σοφοί .
Και αφού δημιουργηθεί αυτή η ράτσα των Σοφών δεν πρέπει η ηγεσία να διαλυθεί . Θα πρέπει να υπάρχει και να επιτηρεί . Διότι οι μεταλλάξεις του DNA δημιουργούν συχνά ελαττωματικά άτομα . Αυτά πρέπει να εξοντώνονται εν τη γεννέσει ή να τους απαγορεύεται η αναπαραγωγή .

Μην φρικάρετε , κάποιοι , με όλα αυτά . Αυτά είναι καθημερινή πρακτική , παγκοσμίως , για να κρατηθούν υγιή τα κοπάδια των εκτρεφομένων ζώων . Και για τα ελεύθερα ζώα υπάρχει κάποιος που ξεκαθαρίζει το κοπάδι απο τα άρρωστα ( λύκος , λιοντάρι , ύαινα κλπ ) .
Υποπτεύομαι όμως οτι οι πραγματικοί αναρχικοί ούτε θέλουν να ακούσουν για τέτοιες δραστικές μεθόδους βελτίωσης του ανθρώπου . Αυτοί νομίζουν οτι με την εκπαίδευση και με τα χάδια θα κάνουν την τέλεια κοινωνία . Δυστυχώς , αν δεν σπάσεις αυγά ομελέττα δεν γίνεται .
( φυσικά οι σημερινοί "αναρχικοί" ουδεμία σχέση έχουν με τους πραγματικούς ιδεολόγους αναρχικούς του 19ου αιώνα )

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Ωραία , είπαμε οτι υπάρχουν κάποιοι που δεν ικανοί να φιλοσοφήσουν . Αλλά ποιοί είναι αυτοί ;
Η Φιλοσοφία είναι ένας λαβύρινθος . Μπαίνεις στα μονοπάτια που δεν ξέρεις που θα σε βγάλουν . Κάποιοι μπαίνουν λέγοντας "Ας με βγάλουν όπου νάναι . Η ΑΛΗΘΕΙΑ με ενδιαφέρει μόνο" .
Κάποιοι άλλοι μπαίνουν λέγοντας "Μπαίνω , αλλά θέλω το μονοπάτι να με βγάλει σε ένα μέρος που λέει ΕΓΩ , Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ , ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ , Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ" .
Αυτοί είναι ανίκανοι προς φιλοσοφία . Διότι η φιλοσοφία δεν σου υπόσχεται οτι θα σεβαστεί αυτά που σου έμαθαν στο Δημοτικό . Ενδεχομένως να σου τα ανατρέψει όλα . Ίσως σου πεί οτι εσύ είσαι άχρηστος και ανεπιθύμητος . Ίσως σου πεί οτι δεν είσαι ανώτερος απο την αλεπού και το κουνάβι . Ίσως σου πεί οτι το έθνος σου δεν είναι το τέλειο και θαυμάσιο .
Είσαι έτοιμος να τα δεχτείς ;

Οι χριστιανοί , κομμουνιστές , εθνικοσοσιαλιστές , αναρχικοί δεν είναι . Οι χριστιανοί λένε οτι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι το πολυτιμότερο πράγμα στο Σύμπαν . Οι κομμουνιστές λένε οτι η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ είναι το πολυτιμότερο πράγμα στο Σύμπαν ( το οτι η εργατική τάξη έχει μέσα και καλούς και σκάρτους αρνούνται να το δούν ) . Οι εθνικοσοσιαλιστές λένε οτι η ΡΑΤΣΑ είναι το πολυτιμότερο πράγμα στο Σύμπαν ( το οτι η ράτσα έχει μέσα της τίμιους και λαμόγια αρνούνται να το δούν ) . Για χάρη της ΡΑΤΣΑΣ το άτομο πρέπει να θυσιαστεί . Οι αναρχικοί μάλλον ξαναγύρισαν στο "ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι το πολυτιμότερο πράγμα" .
Τελικά ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον θρόνο που τους έδωσαν οι μονοθεϊστικές θρησκείες !

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ;

Όταν οι μη ικανοί προς φιλοσοφία ασχολούνται με την φιλοσοφία το αποτέλεσμα είναι ο κομμουνισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός !
Ο Θαλής και ο Πλάτων είπαν "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΠΛΟΥΤΟ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ" . Αυτή είναι η πραγματική φιλοσοφία .
Μετά έπιασαν στα χέρια τους την φιλοσοφία οι λεγόμενοι κομμουνιστές και είπαν
- Οχι στον ακραίο πλούτο και την ακραία φτώχεια
- Όλες οι φυλές είναι ισάξιες στον εγκέφαλο
- Το περιβάλλον καθορίζει το τί θα γίνουμε .

Μετά έπιασαν στα χέρια τους την φιλοσοφία οι λεγόμενοι εθνικοσοσιαλιστές και είπαν
- Οχι στον ακραίο πλούτο και την ακραία φτώχεια .
- Υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές στο μυαλό .
- Η κληρονομικότητα καθορίζει το τί θα γίνουμε .

Είναι δηλαδή ΤΩΡΑ η κατάλληλη ώρα να καυγαδίζουμε αν υπάρχουν ανώτερες ή κατώτερες φυλές και αν φταίει η κληρονομικότητα και το περιβάλλον ; Αυτά είναι θέματα που θα τα απαντήσει η Επιστήμη αργότερα . Αυτό που μας καίει τώρα είναι να νικήσουμε τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ που θέλουν να υπάρχει ακραίος πλούτος και ακραία φτώχεια !
Αφού τους νικήσουμε , σε κάποια περιοχή θα δοκιμάσουμε την πολυφυλετική κοινωνία και σε κάποια άλλη περιοχή θα δοκιμάσουμε την μονοφυλετική κοινωνία . Και θα δούμε ποιά θα πάει καλύτερα .
Οι τραπεζίτες ( πονηροί όντες ) χρηματοδότησαν τους πλέον ηλίθιους ηγετίσκους για να το παίζουν "κομμουνιστές" και "εθνικοσοσιαλιστές" και να καυγαδίζουν και να διασπούν το αντινεοταξικό κίνημα .
Όσοι λοιπόν είστε παγιδευμένοι σε τέτοιες ιδεολογίες σκεφθείτε το διπλά και τριπλά . Σκεφθείτε ποιούς ηγέτες ακολουθείτε και πού σας πάνε .


ΞΑΝΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΟΣ
Η Καθολική Εκκλησία είναι καλό παράδειγμα συνεργασίας : Οι Φραγκισκανοί μοναχοί διαφέρουν πολύ απο τους Καπουτσίνους ή τους όποιους άλλους στις λεπτομέρειες . Κι' όμως καταλαβαίνουν οτι τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ να παρουσιάζονται προς τα έξω ενωμένοι . Είναι θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ γι' αυτούς .
Οι δικές μας ομάδες διαφέρουν σε θεολογικές αντιλήψεις και στο πώς πρέπει να γίνεται μια τελετή . Αυτά όμως είναι ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ . Το μεγάλο κοινό μας πρόβλημα είναι η ΕΠΙΒΙΩΣΗ . Είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα και πολύ-πολύ πίσω ακολουθούν τα άλλα . Η κρίση θα χειροτερέψει πολύ ακόμη και η επιβίωσή μας δεν είναι σίγουρη ( εάν δεν συνεργαστούμε ) .
Όποιος λοιπόν μπορεί να δεί αυτή την σκληρή αλήθεια να είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες .
Όποιος δεν μπορεί να την δεί , θα μείνει μόνος του απ' έξω . Δεν τον διώχνει κανείς απο κάπου . Ο ίδιος ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μην έρθει .

ΑΦΘΟΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!

Ο Chuck Feeney είναι πρώην δισεκατομμυριούχος που απο φιλανθρωπία χάρισε ΟΛΗ την περιουσία του ( εν ζωή ών ) σε αγαθοεργίες : στο σύστημα Υγείας του Βιετνάμ ( !) , στην Βόρ. Ιρλανδία κλπ .
Βαθύπλουτη αμερικανίδα προ ημερών χάρισε μεγάλο ποσόν για φιλελληνικά έργα .
Γριούλα άτεκνη απο την Λάρισα χάρισε όλη την περιουσία της στην Εκκλησία .
Τα εκατομμύρια πετούν τριγύρω μας σαν μύγες .
Πού είναι ένας σοβαρός φορέας , ένα ΙΔΡΥΜΑ , δικό μας που να απορροφά όλα αυτά ;
Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε ΜΟΝΙΜΗ βελτίωση σε ΟΛΗ την ανθρωπότητα . Το αν το Βιετνάμ αποκτήσει σύριγγες και νυστέρια δεν είναι μόνιμη βελτίωση για την ανθρωπότητα .
Όσοι ισχυρίζονται οτι είναι σοβαροί ας αφήσουν τις μικροδιαφορές και ας σκεφθούν σοβαρά και επίμονα πάνω σε θέματα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ . "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη !" . Και είναι κρίμα να πηγαίνουν στους παπάδες .
Γρηγορείτε !
Οι ζυμώσεις προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησαν .
Όσοι είναι προετοιμασμένοι θα μπούν στον "κύκλο" . Οι άλλοι θα μείνουν απ' έξω σαν τις "μωρές παρθένες" ( του Ευαγγελίου ) .
--------------------------------
Απο την WIKIPEDIA :
Charles Francis "Chuck" Feeney (born April 23, 1931)[1] is an Irish-American businessman and philanthropist and the founder of The Atlantic Philanthropies, one of the largest private foundations in the world. He made his fortune as a co-founder of the Duty Free Shoppers Group, which pioneered the concept of duty-free shopping. Feeney gave away his fortune in secret for many years, until a business dispute resulted in his identity being revealed in 1997.[2] Over the course of his life, Feeney has given away more than $8 billion.[3]

Feeney is known for his frugality, living in a rented apartment, not owning a car, and flying economy-class.[3]

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
Ένα  μεγάλο  ερώτημα  είναι   το  αν  συμφέρει   ( στην  κοινωνία )    να  υπάρχει  χρήμα  και  τράπεζες  . Σε  μια  υγιή  ανθρωπότητα   υποθέτω  οτι  θα  υπήρχαν   υποκοινωνίες   όπου   θα  είχαν   χρήμα   και  τράπεζες   και  άλλες    όχι  . 
Ας  υποθέσουμε  όμως     ότι  θέλουμε    μια  κάποια  βελτίωση  στο  σημερινό  μπάχαλο  και  δεν  έχουμε  χρόνο  για τεράστιες  αλλαγές  .  Τα  πρώτα  ερωτήματα    που  θα  αντιμετωπίσουμε  είναι 
"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ    ΧΡΗΜΑΤΟΣ  ΑΠΟ  ΑΕΡΑ  Ή  ΟΧΙ  ;" 
"ΘΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΟΚΟΣ  Ή  ΟΧΙ ;" 
 "ΚΡΑΤΙΚΕΣ  Ή   ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ   ΤΡΑΠΕΖΕΣ ; " 
Ασφαλώς    θα  πούμε  οτι  κανείς  δεν  έχει  δικαίωμα   (  ούτε  κράτος  ούτε    ιδιώτης  )  να  δημιουργεί  χρήμα  εκ  του  μηδενός  .  Και τόκος  δεν  πρέπει  να  υπάρχει  αλλά   αυτό   είναι  θέμα  άλλου  άρθρου .
Για  το  τρίτο   ερώτημα    ας  φαντασθούμε   οτι  είμαι  ιδιώτης   τραπεζίτης  .  Μια  μέρα  μούρχονται    δέκα  τύποι   για   να  ζητήσουν  δάνεια   για  να  ανοίξουν    δέκα σουβλατζίδικα     ΣΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΓΕΙΤΟΝΙΑ  .
Εγώ  γνωρίζω  οτι  έχουν  κάτι  ακίνητα   πολύ  ωραία  και  θάθελα  να  τα  πάρω  κοψοχρονιά  .  ΜΕ  ΣΥΜΦΕΡΕΙ  λοιπόν  να  δώσω   μεγάλα  δάνεια  και    στους  δέκα  !    Όταν  η  μικρή   πελατεία  σπάσει  σε  δέκα  κομμάτια  όλοι   θα  υπολειτουργούν  και  δεν  θα  μπορέσουν  να  ξεπληρώσουν  τα  δάνεια  .   Τότε   εγώ  θα   τους  πάρω  τα  ακίνητα  που  έβαλαν  εγγύηση  ! 
Αυτή  η  κομπίνα   δεν  μπορεί  να  συμβεί  αν  οι  τράπεζες  είναι  κρατικές  . Κείμενα  Μαρτίου   2017

ΠΕΡΙ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ   ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ 
Είχα  την  παρακάτω  συζήτηση  με    έναν      ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ    που   πληρώνεται  απο  το  Δημόσιο  για  να  προστατεύει  ΚΑΙ  τις  σεξουαλικές  μειονότητες .
ΕΓΩ :   Έχετε   την   εντύπωση  οτι   ΚΑΠΟΥ  ΑΠΟ  ΠΟΛΥ  ΨΗΛΑ  διοχετεύονται  εντολές  ΣΕ  ΟΛΕΣ  τις  ευρωπαϊκές    κυβερνήσεις    για  να   ανακινούν  συνεχώς  το  θέμα  "Δικαιώματα  των  σεξουαλικών  μειονοτήτων"  ; 
ΠΑΡΑΓΩΝ  :   Μπα ,  δεν  έχω  αντιληφθεί  κάτι  τέτοιο !
ΕΓΩ :  Υπάρχουν  καμμιά     δωδεκάδα   σεξουαλικές    μειονότητες   (  άφυλα   άτομα ,  γκέϊ  ,  λεσβίες  ,  τρανσέξουαλ  ,  bisexual     ... )  .  Αυτοί    ΟΙ  ΑΠΟ  ΠΑΝΩ   μας  λένε    "Και  αν   τα  άφυλα  άτομα  και  οι   τρανσέξουαλ   γίνουν  50 %   του  πληθυσμού  ,  τί  πειράζει ;"  (  άφυλα  είναι   όσα  άτομα  γεννιούνται   ΧΩΡΙΣ  γεννητικά  όργανα  -  ούτε  αρσενικά   ούτε  θηλυκά  -  σπανιότατη     πάθηση )  .  Δεν  σας  πιάνει  μια  ανησυχία   να  πείτε  "Ρε  παιδί  μου   ,  υπάρχει  τρόπος   να  σταματήσουμε  την  γέννηση  τέτοιων   τραγικών  καταστάσεων ;  Πού   πάμε  σαν  κοινωνία ;  Κερδίζει  τίποτα  η  κοινωνία    αν   τα  άφυλα  γίνουν  40 %  του  πληθυσμού ; " 
ΠΑΡΑΓΩΝ :    Ο  Χίτλερ   το  προσπάθησε  ! 
ΕΓΩ  :   Και  επειδή  το  προσπάθησε  ο  Χίτλερ   σημαίνει  οτι  ντε  και  καλά  ήταν  λάθος  ;   Εμείς  δεν  έχουμε   μυαλό  να  σκεφθούμε    αν   είναι  καλό  ή  κακό  ;    Και  εξ  άλλου    είναι  ρατσιστικό   να  απορρίπτεις   κάτι    επειδή  απλώς  το  είπε  ο  Χίτλερ !  Δηλαδή    αν    εγώ  έλεγα   "Ένας   πούστης   μου  είπε  οτι  η  γυμναστική  κάνει    καλό  .  Επομένως   είναι  ψέμα  επειδή  το  είπε   ο  πούστης !"   δεν  θα  με  λέγατε  ρατσιστή  ; 
ΠΑΡΑΓΩΝ : ...   (  δεν  μπόρεσε  να  απαντήσει -  εντάξει   και  να  συμφωνούσε  μαζί  μου   τολμούσε   να  το  πεί  και  ΝΑ  ΧΑΣΕΙ  ΤΟΝ  ΜΙΣΘΟ  ;;;;  !!!   )

Ας  τα  βάλουμε  σε  μια σειρά  : 
Μια  ΥΓΙΗΣ   κοινωνία   ( * )  ΣΙΓΟΥΡΑ   θα  φρόντιζε   ο  τίμιος   να    τιμάται   (  και  να  προστατεύεται )   είτε  είναι   στρέϊτ     είτε  ομοφυλόφιλος   είτε  τρανσέξουαλ  .
Επομένως  δεν  χρειάζεται    κάποιο  κίνημα   προάσπισης  των  σεξουαλικών  μειονοτήτων  .  Χρειαζόμαστε  ένα  κίνημα  υπέρ  μιας  ΥΓΙΟΥΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !
Μια  ΥΓΙΗΣ  κοινωνία    ΣΙΓΟΥΡΑ    θα  τιμωρούσε   όποιον  άνδρα  χτύπησε   στα  καλά  καθούμενα   την  ερωτκή  σύντροφό του   και  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  ΓΥΝΑΙΚΑ   χτύπησε  στα  καλά   καθούμενα  τον  ερωτικό  σύντροφό  της  !
Επομένως  δεν  χρειαζόμαστε   κανένα  "φεμινιστικό"  κίνημα .  Χρειαζόμαστε  ένα  κίνημα   υπέρ  μιας   ΥΓΙΟΥΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  !
Η  Νέα   Τάξη  μας  λέει  :
Γεννήθηκε    ένα  άφυλο  παιδί  ;   Δεν  πειράζει  .  Έτσι  αποφάσισε   η  Φύση .  Θεοί  θα  το    παίξουμε   και  θα  πούμε  οτι  δεν  το   θέλουμε  ; 
Γεννήθηκε   ένα  παιδί   με  μογγολισμό;   Δεν  πειράζει   .  Έχει  και  αυτό  δικαίωμα στην  ζωή  .  Ποιοί    είμαστε  εμείς    που  θα  πούμε  "Δεν το   θέλω" ;   Θεοί   είμαστε  ; 
Είναι  κάποιος    τρανσέξουαλ  ,  cross-dressed  ,  κτηνοβάτης  ,  φετιχιστής  ,   σαδιστής  ,  μαζοχιστής  ,  παιδεραστής  ;  Δεν  φταίει  αυτός  .  Η  φύση   αποφάσισε .  Μια  μέρα  μπορεί  να  κάνει  και  κόμμα  ακόμη  (  όπως  στην  Ολλανδία ! ) .
Φαντασθείτε    (  αν  η  Φύση   έχει  κέφια )  μια   πιθανή  κοινωνία  :
Ο  ένας  γείτονας   είναι   άφυλος   και  ζεί  μόνος  . 
Ο  άλλος  γείτονας   είναι  κτηνοβάτης    και  ζεί  με  τον σκύλο  του .
Ο  άλλος  γείτονας  ( άνδρας )     είναι   παθητικός  αλλά   θέλει  να  τον  πηδάει  ο σκύλος   του .
Παραπέρα    ένα  ζευγάρι  γκέϊ    συζεί   και  έχει  υιοθετήσει    και  παιδί  . 
Πιό   πέρα  ένας   χοντρός  φαλακρός   με  μούσια   ντύνεται   με  στριγκάκι   και  δικτυωτό  καλτσόν    και  πηγαίνει  στις  γκέϊ    παρελάσεις  .
Παραπέρα    ένας  σαδιστής  και  ένας  μαζοχιστής   συζούν  και  έχουν  υιοθετήσει  παιδί .
Παραπέρα   τρείς  λεσβίες  συζούν  και έχουν  και  παιδιά . 
Παραπέρα  ένας   παιδεραστής    ζεί  μόνος  .  Δεν  πειράζει  κανένα  παιδί    αλλά  μόλις  βλέπει   κάποιο  παιδάκι   να  περνά  στον  δρόμο  τρέχει   στο  υπνοδωμάτιο  και  αυνανίζεται  ( "την  παίζει"    κοινώς ! )

Η  Νέα  Τάξη  θα  πεί   "Ελάτε  ρε   παιδιά  !  Τι  σας   πειράζει  ;   Αρκεί  οι  άνθρωποι  να   μην  είναι  κλέφτες  και  απατεώνες !!! " 
Εγώ  όμως  θα  έλεγα  :   Αυτή  η    "πολύχρωμη"    κοινωνία   δεν  έχει  δοκιμαστεί    ποτέ  .  Πώς  τολμάτε   να  είστε   ήσυχοι  ;   Μπορείτε   να  ΜΟΥ  ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ   οτι  θα  είναι    ΠΙΟ   ΥΓΙΗΣ   κοινωνία  απο  την  σημερινή  ;  Αν  μου  το  αποδείξετε  ευχαρίστως  και  εγώ  μαζί  σας   να  τρέχω και  να  φωνάζω  υπέρ  αυτής   .

Ας  πούμε    οτι    αύριο   ανακαλύπτεται   μια  μέθοδος   να  προβλέπουμε    τον  ψυχισμό  του   παιδιού  που  θα  γεννηθεί  .  Η  Νέα  Τάξη    σίγουρα  θα  έλεγε  :    Έχω  την  ΔΥΝΑΜΗ  του χρήματος    και  διατάζω  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ   ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    να  κάνουμε  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ   ΕΚΤΡΩΣΗ  σε  όσα   παιδιά  προβλέπουμε  οτι  θα   συμπαθούν  τον  Χίτλερ  ! 
Βλέπετε  λοιπόν  οτι  το    ενδιαφέρον  της    Νέας  Τάξης  για  τις  μειονότητες    είναι    ΠΛΑΣΤΟ  !  Δεν  ενδιαφέρεται    ΓΙΑ  ΟΛΕΣ  τις   μειονότητες  .  Μόνο  για  αυτές   που   την  συμφέρει  !
Λοιπόν    κάποιος  άλλος   μπορεί  να  έχει   ΔΥΝΑΜΗ  μια  μέρα   και  να  πεί   : ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    διατάζω     να  γίνεται  έκτρωση  όταν προβλέπουμε  οτι  θα  γεννηθεί   άφυλο  ,  ομοφυλόφιλο  ,  τρανσέξουαλ  ,  κτηνοβάτης   ,  παιδεραστής  ,  φετιχιστής  ,  μαζοχιστής  ,  σαδιστής   κλπ   . Στο  κάτω-κάτω   οφελούν τίποτα  την  κοινωνία   όλοι  αυτοί  ;   Αξίζει  τον  κόπο  να  γεννηθούν  1000   ομοφυλόφιλοι   με  την  ελπίδα  οτι  ΕΝΑΣ  απο  αυτούς    θα  γίνει    σπουδαίος  καλλιτέχνης  ;   Αφού   σχεδόν  όλοι    αυτοί  οι  μειονοτικοί  θα  περάσουν δυστυχισμένη  ζωή  και   ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ  να  γίνουν  και  επικίνδυνοι  για  την  κοινωνία  (  φαντασθείτε   ένα  άφυλο  παιδάκι  να   πηγαίνει  στην παραλία    και  να  διαπιστώνει  οτι  δεν  είναι   ούτε  αγοράκι  ούτε  κοριτσάκι  ! ) .
Μπορείτε  να  μου  αποδείξετε   οτι  αυτός  ο  "άλλος"  είναι    "κακός"    ενώ  η  Νέα  Τάξη  είναι  "καλή"  ; 
Η  κοινωνία   ,  αγαπητοί  μου  ,  δεν  είναι  ένα  αμάξι  που  πάει    ακυβέρνητο    στο    "όσα  πάνε -  όσα  έρθουν"  .  Μην  τρώτε  κουτόχορτο .  Είναι  αμάξι    που    ΕΧΕΙ    ΠΑΝΤΑ  ΟΔΗΓΟ    (  ηγέτες ή  δικτάτορες  )  που   θέτουν  έναν   ΣΤΟΧΟ  .  Ανάλογα  με  τον  στόχο   αποφασίζουν   πότε  θα   γίνει    έκτρωση  και  πότε  όχι  .  Τί  σόϊ   ανθρώπους  χρειάζονται   και  τί  δεν  χρειάζονται  . 
Σήμερα  δικτατορεύουν    οι  τραπεζίτες   και  αποφάσισαν  οτι   "θέλουμε   σεξουαλικές  παραδοξότητες"  .  Άλλη  ηγεσία   ίσως  αποφάσιζε   "δεν  θέλουμε   σεξουαλικές  παραδοξότητες"  .
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ    ήδη  αυτή  την  στιγμή  διοχετεύουν  (  οι  νεοταξίτες )  σε    όλες  τις  τράπεζες   σπέρματος   σπέρμα  απο   "σεξουαλικά  παράδοξους"   ελπίζοντας  να  πετύχουν  το  όραμά  τους  !
Υπάρχει  και  κάτι  άλλο   περίεργο  :  Αυτοί  οι   "καλοί  άνθρωποι"   (  οι  τραπεζίτες )  προωθούν  ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ    και  την  ομοφυλοφιλία     ΚΑΙ τον  ισλαμισμό   !  Για  όνομα  του   Γιαχβέ   και  του  Αλλάχ  !    Τί  ιδέα  είναι  αυτή  ;    Αφού  ο  ισλαμισμός   μόλις  γίνει  εξουσία  σφάζει  τους   ομοφυλόφιλους  !!!   Δεν  το  βλέπετε    καλοί  μου  άνθρωποι  (  ομοφυλόφιλοι )    πού  σας  πάνε  ;   Σήμερα   χαίρεστε      επειδή βρίσκετε  επιβήτορες  .  Αύριο   όμως  βλέπετε  τί  σας  περιμένει  ;

(*)   ΥΓΙΗΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΑ  :   Η  κοινωνία   που  αφήνει   στην  επόμενη  γενιά  τον  πλανήτη  καλύτερο   απ' όσο  τον  παρέλαβε  .


ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΣΤΟ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Την  26-3-2017     έγινε   ένα  συνέδριο   Ελλήνων   στο  Ωραιόκαστρο    .   Θέμα  :   Συνένωση - Συνεργασία  ομάδων .
Συμμετείχαν    πολλές   ομάδες  της   Βορείου  Ελλάδος  .
Γνώμες  που  κατατέθηκαν  :
#  Ένα  συνέδριο   (  Βορείου  Ελλάδος  ή  πανελλήνιο )  χρειάζεται  .
#  Όλες   οι  άλλες  ιδεολογίες   ξόφλησαν  .  Είμαστε  οι  μόνοι  που   έχουμε  κάτι  να  προτείνουμε .
#  Χρειάζονται    τακτικότερες   τέτοιες  συναντήσεις  .
#  Βαρόμετρο  του  δυναμισμού  μας  είναι  τα  "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ"  .
#  Να  αποφεύγουμε  τον  όρο  "αρχαιοελληνιστές"  .  Να  προτιμάμε   το  "Έλληνες"   .  Τους   ελληνόφωνους    χριστιανούς     να   τους  αποκαλούμε  "Ρωμιούς"   .  'Αλλωστε    αυτόν  ακριβώς  τον  όρο  χρησιμοποιεί   το   ιερατείο   τους .
#  Τον  Απρίλιο   έχουμε  μια  ευκαιρία  για   εντυπωσιακή  απάντηση   στην  προπαγάνδα  της   Νέας  Τάξης .
#  Χρειάζεται    μια   Διαιτησία   για  να   εξομαλύνει   τις   τυχόν  συγκρούσεις   μεταξύ  των  ομάδων . Θα  διευκόλυνε  την συνένωση - συνεργασία .
#  Δεν  είμαστε   οι  μόνοι  που  εργαζόμαστε  υπέρ   του  νέου  πολιτισμού .  Στις   τελετές -  εκδηλώσεις -  συνέδρια  να  καλούμε   και  τους   άλλους  που  εργάζονται  προς  την  ίδια  κατεύθυνση . 

Η  ποιότητα  του  συνεδρίου   ήταν    πολύ  υψηλή  .  Συγχαρητήρια   οφείλουμε  στον  οικοδεσπότη    Αριστοτέλη  Κακογεωργίου  και  στον  συντονιστή  της  συζήτησης   Ωρίωνα  .


ΑΝ   ΕΙΧΑ  600   ΔΙΣ   (  τί  θα  έκανα )

Εννοώ ζωντανό  χρήμα  .  Όχι   ομόλογα .
Λοιπόν  ,  θα   ανακοίνωνα 
"ΟΠΟΙΟΣ    ΕΧΕΙ  ΙΔΕΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΩΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΣΩΣΕΙ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ,  ΝΑ  ΜΟΥ  ΤΙΣ  ΣΤΕΙΛΕΙ  (  ΚΑΙ  ΤΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΤΟΥ )   .  ΘΕΛΩ  ΝΑ  ΠΡΟΩΘΗΣΩ  ΤΟΥΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ "  .
Αφού   μάζευα    τα  γραπτά  ,  θα  ξεδιάλεγα  αυτούς  που  μου  έκαναν  καλύτερη  εντύπωση  .  Θα  τους  καλούσα  να  έρθουν  να  τους  γνωρίσω  (  με  δικά  μου  έξοδα  μετακίνησης  και  διαμονής )  .
Θα  τους  γνώριζα   απο  κοντά . 
Αφού  ξεδιάλεγα    αυτούς  που  μου  έκαναν  την  καλύτερη  εντύπωση   θα  τους  εγκαθιστούσα  σε  μια  περιοχή   και  θα  τους    παρείχα  τα  προς  το  ζήν  .   Δουλειά  τους  θα  ήταν  πλέον  να  σκέπτονται    και  να  κατεβάζουν  ιδέες   για  το  καλό  της  χώρας .  Ακόμη  ,  να  γυρίζουν  σε  όλη  την  χώρα  και  να  εντοπίζουν  τους   καλύτερους  .
Θα  δημιουργούσα δηλαδή    αυτό  που  λείπει  :    ΜΙΑ  ΤΙΜΙΑ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΗΓΕΣΙΑ  .
Απο  κεί  και  πέρα   όλα  είναι  εύκολα .  Είτε  κόμμα  θέλεις   να  κάνεις  είτε   Εθνοσυνέλευση    είτε  επανάσταση  ,  ο  δρόμος είναι  ανοικτός .
Αυτά  θα  έκανα  .   Ούτε  σε  δημοτικές  εκλογές   θα  κατέβαινα  ,  ούτε  γραφεία  θα  άνοιγα   σε  όλη  την χώρα  ,  ούτε  χρήματα  θα  έταζα  ,  ούτε  υπογραφές  θα  μάζευα  .ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΜΜΑ  "ΛΑΪΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ" 
( περίεργα  φαινόμενα ) 

  Ήρθε  πρώτα   ο  κλόουν  του    τσίρκου  "ΣΥΡΙΖΑ"   να  μοιράσει  καθρεπτάκια  στους  ιθαγενείς    της  επαρχίας . Εξαπέλυσε   χείμαρρο   απο  ψέματα ,  ανοησίες  και  ηλιθιότητες . Το  "δημοκρατικό  ακροατήριο"   τον  χειροκρότησε .
Μετά  απο   λίγες  ημέρες   ανακοινώθηκε     προσεχής   ομιλία    του  Γιάννη   Τόλιου  ,  οικονομολόγου    απο  το  κόμμα  ΛΑΪΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ . 
Πήγα  βέβαιος    οτι  θα  αντικρύσω  την  ίδια  ποιότητα . 
Εξεπλάγην  ευχάριστα   όμως  όταν   διεπίστωσα  οτι  δεν  μπόρεσα  να  βρώ   ούτε  ένα  ψεγάδι  στον  ομιλητή ! 
Άλλος   κόσμος  !   Καλή  ρητορική   ,   καλά  επιχειρήματα   ,  μηδέν  αντιφάσεις . 
Δεν  γνωρίζω   βέβαια   τα  άλλα  στελέχη  του  εν  λόγω  κόμματος  .  Είναι  της  ιδίας  ποιότητας    ή    ο  κ.  Τόλιος    είναι     "φωνή  βοώντος  εν  τη  ερήμω"  εκεί  μέσα ; 
Ακόμη  και   εάν  είναι   οι  υπόλοιποι     ιδίας   ποιότητας  ,  μια  "παγωμάρα"   μας  έχει  πιάσει    με  αυτούς    τους   αριστερούς  :
α)   Θα   εφαρμόσουν  κάτι  καλό   για  την  λαθρομετανάστευση  ή   θα   είναι  "μία απο  τα  ίδια"  ;
β)  Άντε  και   κερδίζουν  τις  πρώτες  εντυπώσεις  .  Αμείλικτο    ξεπηδά  το  ερώτημα  "Καλά  ρε   ποιοτικοί    άνθρωποι ,  όταν    μπήκατε   στον  ΣΥΡΙΖΑ    δεν  καταλάβατε   τί  θα  έκανε   το  άκαπνο    παιδάριο  των  Βορείων  Προαστείων ;  Δεν  βλέπατε  τα σούρτα - φέρτα στον  Ομπάμα  ;    Δεν  βλέπατε    κάτι   ανθελληνικές    κωλόγριες  που  έβαζε  σε  καίρια  πόστα  ;   Εδώ  εμείς   οι  έξω  ( χωρίς   πτυχία  του  εξωτερικού  και  ντοκτορά )    το  βλέπαμε  που  πάει  το  πράμα .  Εσείς  πώς  και  δεν  το  πήρατε  χαμπάρι  ; "ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
  Πολλοί     Έλληνες  φύγαν  με  την  κρίση  και  ακόμη  περισσότεροι    γεννήθηκαν  έξω  αλλά   νοιάζονται  για  την  Ελλάδα .  Εάν  αυτοί   όλοι  κοιτούν  αμέτοχοι   τις  σημερινές  περιπέτειες  της  χώρας  ,  δεν  πρόκειται   να  αλλάξει  τίποτα  .  Θα  πρέπει  να  βοηθήσουν  .   Ιδίως  αυτοί  που  έφυγαν  κατά  την  διάρκεια  της  κρίσης  .  Διότι  αυτοί  κινδυνεύουν  να    χαρακτηρισθούν  ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ  .  Κατηγορούμε    τους  Σύριους    "πρόσφυγες"     που  εγκατέλειψαν   εν  καιρώ  πολέμου  την  χώρα τους    αντί  να  πολεμήσουν  .  Μην  κάνουμε  και  εμείς  τα  ίδια . 
Αυτοί   λοιπόν  που  έφυγαν   ( και  όσοι  άλλοι  θέλουν  να  αποκαλούνται   "Έλληνες"   )    θα  πρέπει  να   ενισχύσουν   οικονομικά  αυτούς  που  αγωνίζονται    εντός  Ελλάδος  .  Για  να  μπορούν  μια    μέρα  να  επιστρέψουν  με  το  κεφάλι  ψηλά  και  να  διεκδικήσουν  και  ιθαγένεια  και    περιουσία  . 
Τί   μπορούν  να  κάνουν  : 
Το  να  στείλουν  χρήματα είναι    επίφοβο  .   Αργά   ή  γρήγορα   κάποιος  θα  μπεί  στον  πειρασμό  να  τα   καταχρασθεί  .    Το  καλύτερο   είναι  να  στείλουν βοήθεια     ΕΙΣ  ΕΙΔΟΣ  .  Κάτι   που  δεν  μπορεί  να  μεταπωληθεί  ούτε    να  καταναλωθεί    απο   κάποιον  επίδοξο  καταχραστή  . 
Όσοι   Έλληνες   του  εξωτερικού  είναι    αρχαιοελληνιστές   μπορούν  να  βοηθήσουν   τους  εντός  Ελλάδος    αρχαιοελληνιστές    στέλνοντας    αρχαίες  στολές   ,  πανοπλίες   και  μουσικά  όργανα  .  Με  αυτά    (  οι  εντός )  θα  οργάνωναν  αγήματα  .  Τα  αγήματα    είναι  το   πλέον  φθηνό  και  αποτελεσματικό    ΜΜΕ  .  Απ'  όπου   περνούν  τραβούν  την  προσοχή  .  Φανερώνουν  δύναμη  .  Είναι  άριστο  όπλο  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΟΛΕΜΟΥ  .  Οποιαδήποτε   ομιλία  μας    πλαισιώνεται    απο    επιβλητικό  άγημα   έχει  επιτυχία . 
Κάθε   πολιτεία  των  ΗΠΑ   θα  μπορούσε  να  υιοθετήσει   και  έναν  νομό  της  Ελλάδος  .  Απο  λίγα  δολλάρια   μόνο  ο  κάθε   Ελληνοαμερικανός   αν  έδινε  ,  θα   είχαμε  αγήματα  σε  κάθε  μεγάλη  πόλη  . 
Τα  αγήματα   μετά  μπορούν  να   έχουν  έσοδα :   Κάθε  επιχειρηματίας  που  θέλει    διαφήμιση  ή  κάθε   δήμαρχος    που  θέλει    εντυπωσιακές    εκδηλώσεις  ,   θα   πληρώνουν  για  να  έχουν  την  βοήθεια    κάποιου  αγήματος  .


ΟΠΛΙΤΙΚΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Μια πρόταση που κατατέθηκε σε μια συνεδρίαση της Φιλοσοφικής Ομάδας Φιλίππων :
Όταν γίνεται αφή της φλόγας , στη Αρχαία Ολυμπία , εκτός απο τις ιέρειες να υπάρχει και Οπλιτικό Άγημα ( με τις αρχαίες πανοπλίες ) .
Ας το σκεφθούν οι φίλοι της Νοτίου Ελλάδος και αν το εγκρίνουν ας το θέσουν σε εφαρμογή .

Επίσης παλαιότερα είχε κατατεθεί η ιδέα για μια ετήσια πορεία στην Λιαντίνα ( στο Χωριό του Λιαντίνη ) κοντά στην Σπάρτη . Οι φίλοι απο την Λακωνία έχουν τέτοιο διαμάντι στα μέρη τους που θα μπορούσε να τραβήξει πολύ κόσμο . Ας το αξιοποιήσουν .

ΠΡΟΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ( Σλαβόφωνους Θράκες )
Φίλοι Πομάκοι
Και εσείς και εμείς ( οι αρχαιοελληνιστές ) αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα .
Εμείς είμαστε σκλάβοι στο ρωμέϊκο ανθελληνικό κρατίδιο .
Εσείς είστε σκλάβοι στο τουρκικό προξενείο .
Οι δικοί μας δυνάστες ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οτι πιστεύουν στον Γιαχβέ .
Οι δικοί σας δυνάστες ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οτι πιστεύουν στον Αλλάχ . Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει οτι ο πρόξενος της Κομοτηνής είναι ειλικρινής μουσουλμάνος !
Δεν μπορείς να πολεμήσεις τον δυνάστη σου όταν λατρεύεις τον ίδιο θεό . Θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο .
Εμείς είχαμε γονείς και παππούδες που πίστευαν στον Γιαχβέ και πήγαιναν στις εκκλησιές .
Είδαμε όμως τί συμβαίνει και πήραμε την μεγάλη απόφαση : Ξαναγυρίσαμε στην Αρχαία μας Θρησκεία !
Ακόμη και όσοι απο εμάς δεν πιστεύουν οτι υπάρχει ο Δίας , δηλώνουν φίλοι της Αρχαίας Θρησκείας . Έχουμε τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ θεούς . Δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενους !
Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο : Επιστρέψτε στην αρχαία σας θρησκεία και γλώσσα !
Απο εσάς κατάγεται ο Ορφέας . Και για εμάς ο Ορφέας είναι σπουδαία και σεβαστή προσωπικότητα . Οι Αγριάνες ήταν οι επίλεκτοι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Η Θράκες ( λέει ο Ηρόδοτος ) ήταν το δεύτερο μεγάλο έθνος στον κόσμο ( μετά τους Ινδούς ) . Η Θράκη εκτεινόταν απο τον Δούναβη έως το Αιγαίο και απο τον Εύξεινο Πόντο έως την Αδριατική .
Σήμερα ολόκληρη η Θράκη μιλά σλαβικά και κανείς δεν θυμάται την θρακική . Οι κάτοικοί της αυτοαποκαλούνται Σλαύοι . Και τί έγιναν οι αρχαίοι Θράκες ; Εξαφανίσθηκαν ; Ξανθοί Σλαύοι κατέκτησαν τους ξανθούς Θράκες . Είναι προφανές οτι όλοι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι κατ' ευθείαν απόγονοι των αρχαίων Θρακών αλλά κανείς δεν τους αφήνει να το θυμηθούν .
Συνεργαστείτε μαζί μας .
Να διώξουμε τους κατακτητές .
Να αναστηθούν ξανά τα δύο μεγάλα έθνη της περιοχής : Θρακικό και Ελληνικό .
Να μιληθούν ξανά οι αρχαίες γλώσσες μας .
Να ανοίξουν ξανά οι αρχαίοι ναοί μας .

( e-mail επικοινωνίας : pitago99@gmail.com )

ΤΙΜΙΟΙ  +  ΠΟΡΟΙ
Για  να  πάει  καλά  μια κοινωνία  χρειάζονται  δύο  πράγματα : 
Α)  ΤΙΜΙΟΙ  ΗΓΕΤΕΣ  (  τίμιος =  αυτός  που  βάζει   το συμφέρον  της  κοινωνίας  πάνω  απο  το  ατομικό  του  συμφέρον )

Β)  Μπορεί    οι  ηγέτες  να    είναι  τίμιοι    αλλά  να  μην  τους  κόβει  και  τόσο  πολύ  .  Να  μην  ξέρουν  τί  να  κάνουν  και  πώς  να  το  κάνουν .  Το  δεύτερο  λοιπόν    που  χρειάζεται  είναι    η   ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΧΡΗΣΗ  ΤΩΝ   ΠΟΡΩΝ    (  πόροι  =   ανθρώπινο   δυναμικό  ,  τροφή  ,  ενέργεια  ,  πρώτες  ύλες  ,  χρόνος ) .  Για κάθε   τι  που   ξοδεύει  η  κοινωνία  πρέπει  να  εισπράττει  το  ΜΕΓΙΣΤΟ    αντάλλαγμα .    Η  σπατάλη  των  πόρων  είναι  πάντα  επικίνδυνη .  Ούτε  ψίχουλο   πρέπει    να  μένει  ανεκμετάλλευτο  .  Ούτε   δευτερόλεπτο   χαμένο  .
   Όλοι  οι  πολιτισμοί   που  εξαφανίσθηκαν   μέχρι  σήμερα  έκαναν  λάθη  σε  αυτούς  τους  δύο  τομείς  .

ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Υπάρχει σε πολλούς η αντίληψη οτι για να φέρεις την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ αρκεί να υποβάλλεις στον Άρειο Πάγο την αίτηση για δημιουργία πολιτικού κόμματος . Έπειτα δημοσιεύεις και ένα καλό σύνολο εξαγγελιών ( και ένα καταστατικό ίσως ) και όλα είναι εντάξει !
Αν αυτά πράγματι ίσχυαν , η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ θα είχε έρθει προ πολλού . Διότι αναρίθμητοι άλλοι έκαναν αυτά τα βήματα ( και δεν κατάφεραν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ) .

Κατά την γνώμη μου αυτή είναι η οδός για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ :

α) Πρώτα εξαγγέλεις την ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ . Η βασική ιδέα πρέπει να είναι μια μικρή πρόταση ( λίγες μόνο λέξεις ). Πρέπει να είναι τόσο απλή ώστε και ένας με γνώσεις Δημοτικού να την καταλαβαίνει .
Ποιά θα μπορούσε να είναι η ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ σήμερα ;
Χρειάζεται κάτι που να είναι αντίθετο και στον Χριστιανισμό και στον Μαρξισμό και στον Καπιταλισμό .
Η ιδέα αυτή μπορεί να είναι η
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ( όχι αφεντικά ) ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ( να μειώνουμε την εντροπία όπου είναι εφικτό ) .
Αυτή η ιδέα έχει ρίζες στον Πλάτωνα και τον Θαλή . Έρχεται ( η ιδέα ) σε αντίθεση και με τον Χριστιανισμό και με τον Μαρξισμό και με τον Καπιταλισμό διότι αυτοί οι τρείς θεωρούν τον άνθρωπο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ( αφεντικό ) της Φύσης !
Πρόκειται δηλαδή για μια ιδέα ικανή να θεμελιώσει έναν ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ  !

β) Αναζητάς ΣΤΕΛΕΧΗ . Δεν ψάχνεις πρώτα για απλούς οπαδούς . Πρώτα αναζητάς ανθρώπους ξύπνιους και δραστήριους που να ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ με την ιδέα . Αφού δημιουργήσεις ένα πυκνό δίκτυο τέτοιων ανθρώπων , οι οπαδοί θα έρθουν χωρίς να κουραστείς .

γ) Αφού γίνουν τα προηγούμενα , συζητάς με τα στελέχη ΕΑΝ είναι απαραίτητο να ιδρυθεί κόμμα και ΕΑΝ αυτό το κόμμα είναι απαραίτητο να κατεβεί στις εκλογές .
Διότι ο τελικός στόχος σου δεν είναι να κατέβεις στις εκλογές . Ο τελικός στόχος σου είναι να φέρεις την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ . Και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους .

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ
Γράφω αυτό το σατυρικό σχόλιο για να βοηθήσω τους απλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να τους ανοίξω τα μάτια και να δούν το χοντρό δούλεμα που υφίστανται . Βλέπετε , εμείς οι αντινεοταξίτες θεωρούμε οτι οι ΑΠΛΟΙ ψηφοφόροι ( όχι τα στελέχη και κομματόσκυλα ) όλων των συστημικών κομμάτων ( ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ και παραπλήσια ) είναι άνθρωποι τίμιοι και καλών προθέσεων . Πέφτουν όμως θύματα απατεώνων που ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους δεξιούς ή τους αριστερούς . Είναι απορίας άξιον οτι ένας ανίκανος μεσήλιξ απατεωνίσκος υπνώτισε το ακροατήριο με φθηνιάρικα επιχειρήματα και δεν του πέταξε κανείς κανα παπούτσι . Νεαρά και αγνά παδιά μέσα στην αίθουσα άκουγαν με σεβασμό ενώ αν τα ίδια ( τα νεαρά παιδιά ) έδιναν υποψηφιότητα στην πολιτική θα έπαιρναν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ απο τον απατεωνίσκο .

Τώρα θα μου πείτε "ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ;" . Απαντώ : Εάν είχαν κάνει τον μισθό του βουλευτή 1000 ευρώ και αν είχαν καταργήσει ασυλίες και κρατικές χρηματοδοτήσεις κομμάτων , θα τους έλεγα ΤΙΜΙΟΥΣ .

--------
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ :

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σιγά ρε παιδιά !Μην μας τα λέτε απότομα ! Θα πάθουμε τίποτα !
- ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο Καπιταλισμός καταρρέει αλλά εσείς περιμένετε ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ πρώτα και ΜΕΤΑ να του κηρύξετε τον πόλεμο !
- ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Oσοι σας ψήφισαν , σας ψήφισαν για να ασκήσετε την πολιτική ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ . Οχι αυτήν που δεν αγαπάτε !
- ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΣΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βρήκατε και ένα κράτος εχθρικό προς τους ομοφιλόφιλους αλλά όλα τα αλλάξατε σε 24 ώρες ! Και γάμους τους δώσατε και παρελάσεις και υιοθεσίες οσονούπω
- ΤΑ ΜΜΕ EINAI ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι μισές εφημερίδες δικές σας είναι .
- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Με το μαλακό . Μην πάθετε τίποτα ! Μη σκιστεί και κανα καλτσόν !
- ΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ( Εννοεί ότι τώρα σας βγάζουμε το λάδι αλλά σε λίγο καιρό να δείτε πώς θα νικήσουμε τον καπιταλισμό και θα σας κάνουμε βασιλιάδες ) .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Α, ελιγμοί είναι ; Έτσι πές μας . Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε !
- ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΑΜΠ , ΣΟΪΜΠΛΕ , ISIS για σκεφθείτε να ΜΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ να σας προστατεύει ! Τί θα παθαίνατε !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ούτε να το σκεφτούμε δεν θέλουμε !!!

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
- Πώς εμείς , ένα μικρό κόμμα , γίναμε εξουσία ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πήγατε στον Ομπάμα , δηλώσατε υποταγή και πήρατε την άδεια .
- Ζούσαμε σε αυταπάτη ( πριν το 2009 ). η κρίση δεν ήταν ουρανοκατέβατη .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο σοφός αρχηγός σας ( που έχει διατελέσει και πρόεδρος 15μελούς σε Λύκειο !) και οι έμπειροι βουλευτές που ήρθαν απο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας προειδοποίησαν . Πώς δεν είδαν την κρίση να έρχεται ;
- Μας έκαναν πειραματόζωο .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εσείς γιατί το δεχτήκατε ;
- Η Μπακογιάννη και οι Αζέροι πήραν τζάμπα ( και παράνομα ) το δίκτυο φυσικού αερίου . ΔΕΝ μπορούμε να ακυρώσουμε την συμφωνία αλλά την βελτιώσαμε .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εσείς οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ δεν μπορέσατε να σκίσετε ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ κουρελόχαρτο ; Πραγματικά εκπλήττομαι !
- Δεν πετύχαμε να χτυπήσουμε την δεξιά προπαγάνδα εναντίον μας .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αρκούσε να μειώσετε τους μισθούς των βουλευτών στα 1000 ευρώ και να καταργήσετε την ασυλία . Τώρα θα είχατε το 100 % του λαού . Ούτε δεξιά θα υπήρχε ούτε δεξιά προπαγάνδα .
- Χάσαμε ευκαιρίες .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο σοφός πρόεδρος 15μελούς έπαθε κάτι τέτοιο ; Εκπλήττομαι !
- Όλα τα δημόσια κτίρια είναι αυθαίρετα . Γι' αυτό δεν μπορούμε να μπούμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αμ έτσι πείτε μας ! Τώρα εξηγούνται όλες οι αποτυχίες ενός τόσο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ κόμματος !
- Διαπιστώσαμε οτι οι συσχετισμοί δυνάμεων καθορίζουν την πολιτική που θα εφαρμόσουμε . Όχι οι καλές προθέσεις . Αν δεν υποκύπταμε θα κατέρρεαν τα πάντα .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πιό λιανά μπορείτε να μας το κάνετε ; Τί θα γινόταν δηλαδή ; Θα βάζαν την Τουρκία να μας καταπιεί ; Δεν θα είχαμε φαγητό να φάμε ; Πόσο τοις εκατό του ελληνικού πληθυσμού θα πέθαινε απο πείνα ; Πείτε τα επιτέλους για να κρίνουμε αν ΑΞΙΖΟΥΝ τον κόπο τόσοι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ που δεχόμαστε κάθε μέρα απο τους Γερμανούς ! Και στο κάτω-κάτω όπως πάμε ΟΛΟΙ θα εξοντωθούμε σε δέκα χρόνια . Μήπως θα ήταν καλύτερα να πούμε "ΟΧΙ" ; Ή θα μας εξόντωναν σε ένα χρόνο ή τώρα δεν θα υπήρχε ούτε Ε.Ε. ούτε Γερμανία και θα είμασταν οι ΣΩΤΗΡΕΣ των Ευρωπαίων !
- Σώσαμε ο ηλεκτρικό δίκτυο που θα μας το έπαιρναν οι ξένοι κοψοχρονιά .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα αεροδρόμια τα σώσατε απο τους Γερμανούς ; Τα λιμάνια τα σώσατε απο τους Κινέζους ;
- Για την φορολογική και ασφαλιστική κατάντια φταίνε οι προηγούμενοι .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μη μου πείτε ! Και γιατί δεν τους δικάσατε ;
- Κάποιοι πολίτες αδικούνται ( στα φορολογικά και ασφαλιστικά ) . ΠΡΕΠΕΙ να το κοιτάξουμε !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΠΡΕΠΕΙ . Ναί βέβαια , ΠΡΕΠΕΙ . ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να το κοιτάξει ( ποιός άραγε ; ) . Πάντως μην βιάζεστε . Δεν είπαμε ΠΡΕΠΕΙ αύριο . Και σε 100 χρόνια εδώ θάμαστε πάλι . Δεν φεύγουμε !
- Κατορθώσαμε και δώσαμε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα νοσοκομεία σε ανασφάλιστους .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα νοσοκομεία έχουν ΔΩΡΕΑΝ γάζες ή πρέπει να τις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ο ασθενής ;
- Πήγαμε την ανεργία απο το 27 % στο 23 % .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αυτό είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ! Με αυτό τον ρυθμό σε επτά χρόνια θα την έχετε πάει στο μηδέν !

- Ο Σόϊμπλε δεν μας δίνει δυνατότητα . ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ θα τα καταφέρουμε .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μπράβο παλληκάρια ! Και ο Μέγας Αλέξανδρος ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είπε : "ΑΝ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΩ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΩ " !!!
- Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά για εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης . Δώσαμε όμως χτύπημα !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Καλά είπαμε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ αλλά μην παρακουραστείτε κιόλας ! Ήρεμα . Προ πάντων μην σκιστεί το καλτσόν .
- Έρχονται οι βιομήχανοι στο γραφείο μου και μου λένε "ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕΣΤΕ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝΟΙΚΤΟ" . Δεν λέμε πάντως μεγάλες κουβέντες . Η εξουσία φθείρει !
( γέλια των οπαδών - χειροκροτήματα )
Δηλαδή όταν λέει ο υπουργός οτι "ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΙΣΩΣ ΛΑΔΩΘΩ" είναι αυτό αιτία για γέλια και χειροκροτήματα ; Δεν κατάλαβα ! Να πούμε και το άλλο : Οι προηγούμενοι ήταν ψιλικατζήδες . Έλεβαν μικροποσά απο τους ντόπιους . Σήμερα όταν πουλάς κοψοχρονιά αεροδρόμια και ΟΣΕ στους ξένους ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τα παίρνεις απο τους ντόπιους ! Η μίζα είναι χοντρή και πάει κατ' ευθείαν σε ελβετική τράπεζα και δεν υπάρχουν μάρτυρες !
- ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε αλλαγές !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΠΡΕΠΕΙ . Ναί βέβαια , ΠΡΕΠΕΙ . ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να το κοιτάξει ( ποιός άραγε ; ) . Πάντως μην βιάζεστε . Δεν είπαμε ΠΡΕΠΕΙ αύριο . Και σε 100 χρόνια εδώ θάμαστε πάλι . Δεν φεύγουμε !
- Χτυπήσαμε το λαθρεμπόριο τσιγάρων . Τσακώνουμε όσους είναι στη λίστα Λαγκάρντ . Στείλαμε λαμόγια στα δικαστήρια .
( οι οπαδοί φώναξαν "ΑΡΓΑ ΠΑΤΕ. ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ" )
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το ότι χτύπησαν το λαθρεμπόριο τσιγάτων στις πλατείες , απο τους Ρωσοπόντιους , το λένε ΕΠΙΤΥΧΙΑ ;
- Κυνηγάμε την NOVARTIS . Δεν το λένε όμως τα κανάλια .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Την κυνηγάτε τώρα που την κυνηγούν οι Αμερικανοί . Τις άλλες εταιρείες που δεν τις αγγίζουν οι Αμερικανοί τολμάτε να τις ελέγξετε ;
- Κάναμε ρεκόρ απορροφήσεων ΕΣΠΑ . Απο 7 % πήγαμε στο 11,5 %
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ουδέν σχόλιον . Μένω άφωνος !
- Υπάρχει έλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη . Το EUROGROUP ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΛΕΞΕ κανείς ) κάνει ό,τι θέλει !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τί το λέτε σε εμάς ; Εσείς οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ πώς το ανέχεστε και δεν φεύγετε ;
- Δεν θέλουμε ούτε αυτή την Παγκοσμιοποίηση που συμβαίνει σήμερα ούτε την επιστροφή στους εθνικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους . Θέλουμε την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Καλά τα λέτε αλλά τα εννοείτε άραγε ;
- Οι Κινέζοι είναι ανταγωνιστικοί διότι τους εργάτες τους τους φέρονται σαν σκλάβους .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τότε γιατί εισάγετε τα προϊόντα τους και τους πουλάτε τα λιμάνια . Έτσι τους επιβραβεύετε !
- Σημερα δεν υπάρχουν σύνορα . ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ συμμαχίες .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Να κάνετε ! Μην το λέτε μόνο .
- Δεν θέλουμε κόμμα οπαδών !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εκπλήττομαι ! Εγώ δεν γράφτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ διότι νόμιζα οτι ΘΕΛΕΤΕ κόμμα οπαδών !
- ΥΠΟΣΧΕΣΗ : Ο κόσμος της εργασίας προτεραιότητά μας .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Α, για αυτό δεν κάνετε τίποτα για τους άνεργους ! Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σας ενδιαφέρουν !
- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ !
Απάντηση : Σίγουρα !

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΤΩΝ
Κάποιοι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων είπαν οτι ο Λαυρεντιάδης τους απέλυσε και χρωστά στο Δημόσιο . Πρέπει η κυβέρνηση να του πάρει το εργοστάσιο .
Οι βουλευτές είπαν : Ο Λαυρεντιάδης μας έχει απασχολήσει πολλές φορές . Έχει ικανότητα να ΕΛΙΣΣΕΤΑΙ αλλά θα δοθεί λύση . Είμαστε ταγμένοι στην νομιμότητα ( Σίγουρα ! ) . Θα ΠΡΕΠΕΙ ( άντε πάλι το ΠΡΕΠΕΙ ! ) να δώσουμε χτύπημα σε αυτή την κατάσταση ( προσοχή στο καλτσόν ! ) . Προκλητικός ο Λαυρεντιάδης . ΝΟΜΙΖΩ θα ανατείλλει λύση . Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων . Με εκλογές ήρθαμε .Οχι με επανάσταση . Να δείξουμε υπομονή . Θα βρεθεί λύση . Θα γίνουν όλα ΟΚ .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Και εγώ νόμιζα οτι εσείς οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ κάνετε φιλολαϊκή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ακόμη και όταν δεν το ζητά ο λαός . Τώρα που ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ο λαός δεν τολμάτε ; Τέλος πάντων , ΕΑΝ ποτέ δικαστεί ο Λαυρεντιάδης και δικαιωθούν οι εργάτες θα σκεφθώ ΣΟΒΑΡΑ οτι ΠΙΘΑΝΟΝ είστε τίμιοι .

 ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ...
Ακούσαμε οτι υπουργός θα πάει να μιλήσει στην επαρχία την Τρίτη 7 Μαρτίου ( Καβάλα , ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ , ώρα 7.00 μμ ) .
Τέτοιες ομιλίες θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να τις παρακολουθούμε . Εκεί βλέπετε εντυπωσιακά πράματα : Σχεδόν ομολογούν τα εγκλήματά τους . Οι ΟΠΑΔΟΙ όμως απο κάτω ακούν σαν ζόμπι χωρίς να φιλτράρουν αυτά που άκουσαν . Ουδεμία λογική επεξεργασία . Μετά ο υπουργός πάει στην Αθήνα και λέει "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ . ΡΙΧΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ . ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ !" .
Να κάνω και μια υπόθεση : η τοπικές επιτροπές του κόμματος ( που διοργανώνουν την ομιλία του υπουργού ) είναι τύποι χοντρά βολεμένοι στο Δημόσιο που δεν έζησαν την αγωνία της βιοπάλης ποτέ .

Υ.Γ. Προς Θεού , μην φανώ οτι αδικώ κάποιους : Και των άλλων συστημικών κομμάτων οι οπαδοί είναι ζόμπι . Ενίοτε ζόμπι είναι και οι οπαδοί ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ κομμάτων !


Κείμενα Φεβρουαρίου  2017

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ ;( δημοσιεύθηκε  στο   FACEBOOK )
Μήπως απο μικρός αγαπούσες ιδιαίτερα τις ιστορίες απο την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία ;
Μήπως ένοιωθες μια απέχθεια για ό,τι είχε σχέση με το "Βυζάντιο" ;
Μήπως τα Θρησκευτικά ήταν για σένα ανούσιο ή αντιπαθητικό μάθημα ;
Μήπως τα κόμματα και τα κομματόσκυλα δεν ήταν ποτέ μέσα στις συμπάθειές σου ;
Αν "ΝΑΙ" τότε είσαι Αρχαιοελληνιστής !
Αν στην πόλη σου δεν γνωρίζεις άλλον σαν εσένα στείλε μήνυμα ( στο pitago99@gmail.com ) . Μια αντιπροσωπεία απο την πλησιέστερη πόλη θα έρθει να σε γνωρίσει και να σου δείξει πού είναι οι ομοϊδεάτες σου .
Ελα στην μεγάλη οικογένειά μας , στις τελετές μας , στα ιερά μέρη μας .
Μην κάθεσαι μόνος και άπραγος !

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (Μέρος Δεύτερο)
Είπαμε λοιπόν οτι για να δημιουργηθεί μια σοβαρή πολιτική δύναμη θα πρέπει να έχει
- Ποιοτικά άτομα
και
- Πολιτικό λόγο ( Πολιτικός λόγος = Αυτά τα στραβά βλέπω και αυτές τις λύσεις προτείνω )
Ένα σοβαρότατο λάθος που κάνουν όλα τα κόμματα είναι οτι δημοσιεύουν πολυσέλιδες προεκλογικές εξαγγελίες επι παντός θέματος . Είδα σε μια τέτοια εξαγγελία τις θέσεις του κόμματος για τα ...πεζοδρόμια !
Έλεος !
Όσο πιο πολλά θέματα αγγίζεις , τόσο πιο πολλές διαφωνίες θα αντιμετωπίσεις .
Αν εξαγγείλεις εκατό θέσεις αποκλείεται να βρεθεί ένας που να συμφωνήσει και στις εκατό . Είτε διότι εσύ είσαι σοφός και οι άλλοι δεν μπορούν να συλλάβουν τον υψηλό στοχασμό σου είτε γιατί είσαι ημιμαθής και λές ανοησίες .
Οι εξαγγελίες πρέπει να είναι λίγες και να αφορούν τα θεμελιώδη προβλήματα που όλοι τα βλέπουν . Αν λύσεις τα θεμελιώδη προβλήματα τα υπόλοιπα θα πάψουν να υπάρχουν .
Δώσε στον κόσμο την ευκαιρία να χτίσει την χώρα στα μέτρα του . Μην του δίνεις έτοιμο κουστούμι . Ο λαός πρέπει να αισθάνεται οτι ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ στο νέο καθεστώς . Ο ΕΝΑΣ που αποφασίζει για ΟΛΑ χωρίς να ρωτά κανέναν , τρομάζει τον λαό .
Το θεμελιώδες πρόβλημα σήμερα είναι οτι ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ . Εάν φέρεις στην εξουσία τους τίμιους όλα τα άλλα προβλήματα θα λυθούν . Άσε τους τίμιους να αποφασίσουν για τα πεζοδρόμια . Μπορεί να ξέρουν καλύτερα απο εσένα .
Μια σοβαρή πολιτική δύναμη λοιπόν θα έκανε εξαγγελίες που θα χωρούσαν σε μισή σελίδα Α4 και θα αφορούσαν αποκλειστικά πώς θα ανοίξουν οι πόρτες της πολιτικής για τους τίμιους και πώς θα διωχθούν οι διεφθαρμένοι απο τις καρέκλες εξουσίας .
Κάπως έτσι θα ήταν οι εξαγγελίες :
1) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ( τα ΜΜΕ ) δεν θέλουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών ούτε στα χέρια της κυβέρνησης των Αθηνών . Είναι αδιανόητο οι συχνότητες να πωλούνται και να αγοράζονται . Θέλουμε οι συχνότητες να ανήκουν στους δήμους και αυτοί που κρατούν μικρόφωνο να εκλέγονται από τον λαό με κάποιο τρόπο ( είτε απ' ευθείας είτε απο εκλέκτορες που εκλέγει ο λαός ) .
2) Θέλουμε η ανάμειξη στην πολιτική να είναι απαλλαγμένη τελείως απο έξοδα ( παράβολου , ψηφοδελτία κλπ ) . Έτσι και ο πιό φτωχός θα μπορεί να είναι υποψήφιος .
3) Δεν θέλουμε να καταμετρά τις ψήφους μας μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
4) Οι πολιτικοί θέλουμε να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν . Κανείς διεφθαρμένος δεν θα τολμούσε να ασχοληθεί με την πολιτική αν γνώριζε οτι μπορεί να τον ανακαλέσουν την πρώτη εβδομάδα .
5) Δεν θέλουμε οι πολιτικοί να αποφασίζουν για τον μισθό τους . Αυτοί που τους εξέλεξαν να αποφασίζουν . Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτικοί να είναι προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ . Η απουσία παχυλού μισθού θα έδιωχνε απο την πολιτική τους διεφθαρμένους .
6) Θέλουμε να καταργηθεί η ΑΣΥΛΙΑ των πολιτικών ( και όλα τα άλλα προνόμιά τους ) . Κανείς διεφθαρμένος δεν θα θέλει να εμπλακεί στην πολιτική αν ξέρει οτι θα δικαστεί .
7) Θέλουμε να καταργηθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ των κομμάτων . Τα διεφθαρμένα κόμματα χρησιμοποιούν το χρήμα για να κάνουν θορυβώδεις προεκλογικές εκστρατείες και να δίνουν την εντύπωση οτι έχουν εκατομμύρια οπαδούς . Στην πραγματικότητα , οι θερμοί οπαδοί κάθε κόμματος δεν υπερβαίνουν το 1 - 2 % του πληθυσμού .
8) Θέλουμε να καταργηθεί το δικαίωμα να δημιουργεί ( ο τραπεζίτης ) χρήμα εκ του ΜΗΔΕΝΟΣ . Το χρήμα πρέπει να έχει ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ( κατά προτίμηση τροφή - Πχ σιτάρι , λάδι ...) . Οι τραπεζίτες πλουτίζουν όταν μπορούν να δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός . Μετά είναι πολύ εύκολο να διοχετεύσουν το χρήμα αυτό σε διεφθαρμένους πολιτικούς της αρεσκείας τους .
9) Ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και προβιβασμό δικαστικών , αστυνομικών και ιερέων είτε ο ίδιος είτε με εκλέκτορες που επιλέγει ο ίδιος . Ακόμη και οι στρατιωτικοί θα πρέπει να επιλέγονται και να προάγονται χωρίς ανάμειξη των πολιτικών . Υπάρχουν αρκετές ιδέες επ' αυτού . Εάν οι δικαστές και οι αστυνομικοί επιλέγονται απο τον λαό κανείς διεφθαρμένος δεν θα τολμήσει να ασχοληθεί με την πολιτική .
10) Κάθε Δήμος θα μπορεί να έχει τους δικούς του νόμους που θα ψηφίζονται απο τους δημότες του .

Το τί θα κάνουν οι τίμιοι μην σε απασχολεί . Μπορεί στον ένα Δήμο τα πεζοδρόμια να είναι στενά και στο άλλο φαρδιά . Αλλού μπορεί να έχουν αυστηρούς νόμους και αλλού ελαστικούς . Άσε να πειραματισθούν και να μάθουν απο τα λάθη τους . Δώσε εσύ τις σοφές συμβουλές σου και ας μην τις εφαρμόσουν . Όταν καταλάβουν το λάθος τους θα σε χειροκροτήσουν σαν πάνσοφο και μετά θα υπακούουν ασυζητητί . Κάποια στιγμή όλοι θα ανακαλύψουν τον ένα και μοναδικό σωστό δρόμο .

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (Μέρος πρώτο)

Έστω οτι μια ομάδα θέλει να γίνει πολιτική δύναμη ( να επηρεάζει πολιτικές εξελίξεις - μπορεί να μην είναι κόμμα . Η Εκκλησία δεν είναι κόμμα αλλά έχει πολιτική δύναμη ) .
Τί πρέπει να διαθέτει ;

Α) Ποιοτικά άτομα .
Τί σημαίνει "ποιοτικά" ;
- Να έχουν ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
- Να έχουν ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Οι αγνές προθέσεις αποδεικνύονται απο τον παρελθόν του ατόμου ( απο τα έργα του ) : πόσο χρόνο/κόπο/χρήμα έχει διαθέσει υπέρ των ιδεών του;

Οι αγνές προθέσεις όμως δεν είναι αρκετές . Μπορεί κάποιος να έχει αγνότατες προθέσεις αλλά να είναι τελείως "σαλεμένος" . Έχει ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ;

Οι ικανότητες αποδεικνύονται απο την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ . Η πολιτική είναι η τέχνη των συμμαχιών και των συμβιβασμών . Μπορεί να θυσιάζει κάποιες δευτερεύουσες ιδέες ώστε να συμμαχεί με άλλους και να προωθεί τις κύριες ιδέες του ; Μπορεί να αξιολογεί ποιά ιδέα είναι κύρια και ποιά δευτερεύουσα ;

Β) ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ
(συνεχίζεται )

ΗΜΕΡΑ ΥΠΑΤΙΑΣ
Ο φίλος Αθανάσιος Μερτζανίδης απο τον Κήπο Ελεύθερης Σκέψης Θεσσαλονίκης είχε , προ ετών , μια θαυμάσια ιδέα : Την εποχή που το χριστιανικό ιερατείο τιμά τους τρείς "ιεράρχες" καλουμένους , εμείς να τιμούμε την φιλόσοφο Υπατία .
Η ιδέα βρήκε οπαδούς και ήδη στην Αθήνα οργανώθηκε προ καιρού ένα συνέδριο με θέμα την Υπατία ενώ στην Θεσσαλονίκη ο σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ και ο ΚΗΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ οργάνωσαν το 2016 την πρώτη εκδήλωση προς τιμήν της Υπατίας .
Την 11-2-2017 οργανώθηκε ( απο τους ίδιους διοργανωτές ) η δεύτερη εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη .
Η πλούσια σε υλικό εκδήλωση έδωσε τροφή για σκέψη ( σε όσους δεν είχαν ακούσει περί Υπατίας ) ενώ σε όσους ήρθαν απο άλλα μέρη έδωσε την ιδέα για διοργάνωση Ημέρας Υπατίας ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ όπου υπάρχει πυρήνας αρχαιοελληνιστών .
Καλά θα είναι η ημέρα αυτή να είναι κοντά στην 30η Ιανουαρίου . Η πρώτη εκδήλωση θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην Υπατία . Δεν είναι ανάγκη όμως να περιστρέφεται πέριξ της Υπατίας κάθε χρόνο . Θα ονομάζεται μεν ΗΜΕΡΑ ΥΠΑΤΙΑΣ ( και θα γίνεται μια ολιγόλεπτη μνεία ) αλλά μπορεί κάθε έτος να τιμάται διαφορετικός σοφός ( κατά προτίμηση καταδιωχθείς απο το χριστιανικό ιερατείο - πχ Θεόφιλος Καϊρης , Μεθόδιος Ανθρακίτης , Ιώσηπος Μοισιόδακας , Ευγένιος Βούλγαρης) . Ίσως και σε μη Έλληνες μάρτυρες θα μπορούσε να γίνεται αναφορά ( πχ Τζιορντάνο Μπρούνο ή Ρότζερ Μπέϊκον )ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου έγινε στην Βορ. Ελλάδα μια σύσκεψη μικρού αριθμού αγωνιστών του αντι-νεοταξικού χώρου με θέμα "Πολιτική απάντηση στην Νέα Τάξη" .
Στο τραπέζι κατατέθηκε η παρατήρηση οτι τελευταία παρατηρείται υπερπληθυσμός πατριωτικών - αντινεοταξικών κομμάτων και αυτό δημιουργεί την εύλογο υποψία οτι τα πιό πολλά είναι κατασκευάσματα της Νέας Τάξης για να διασπάσουν τον αντι-νεοταξικό χώρο .
Επίσης τέθηκε το ερώτημα "ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ;"

Παλαιότερα είχε κατατεθεί η άποψη οτι αλάνθαστο κριτήριο αποτελεί η αναφορά του κόμματος στα σκανδαλώδη προνόμια του ΚΙΣ ( Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ) και η καταγγελία τους . Χωρίς να απορρίπτεται αυτό το κριτήριο , αναζητήθηκε και δεύτερο κριτήριο τιμιότητας .

Μετά απο συζήτηση , υπήρξε συμφωνία στο εξής :

Παρατηρούμε οτι τα υπάρχοντα κόμματα υπόσχονται ένα ειδυλλιακό μέλλον εάν πάρουν την εξουσία : Θα εκμεταλλευτούμε μόνοι μας τα πετρέλαιά μας , θα φύγουμε απο το ΝΑΤΟ , θα συμμαχήσουμε με την Ρωσία , θα ζήσουμε ζωή και κότα ...

ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρει το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ οτι η Νέα Τάξη δεν θα αφήσει το εκλεκτό πρόβατό της να φύγει απο το μαντρί . Είναι εξαιρετικά πιθανόν να αντιδράσει βίαια ώστε να δώσει ένα παράδειγμα προς αποφυγήν στα άλλα πρόβατα .
Παραδείγματα έχουμε αρκετά :
- Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανατράπηκε διότι θέλησε να εμπορεύεται το πετρέλαιο της Θάσου σε άλλο νόμισμα ( εκτός δολλαρίου ) . Στον λαό σέρβιραν το παραμύθι οτι τον έρριξε η "αυθόρμητη εξέγερση" του Πολυτεχνείου !
- Η Σερβία βομβαρδίστηκε διότι αρνήθηκε να υποταχθεί στην Νέα Τάξη . Στον λαό σέρβιραν το παραμύθι οτι την βομβάρδισαν για να ανακουφίσουν τους καημένους τους Κοσοβάρους που ΥΠΕΦΕΡΑΝ !
- Ο Σαντάμ Χουσείν ανατράπηκε διότι δεν υπάκουσε στις εντολές της Νέας Τάξης ( ίσως και να είχε την πρόθεση να εμπορεύεται πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα - πλήν δολλαρίου ) .
- Ο Καντάφι ανατράπηκε διότι είχε σκοπό να εμπορεύεται πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα ( πλήν δολλαρίου ) . Στον λαό σέρβιραν το παραμύθι οτι τον ανέτρεψαν διότι δεν ήταν δημοκράτης !!!

Η Νέα Τάξη θέτει στους Έλληνες το παρακάτω δίλημμα :
Εάν καθήσετε ήσυχα θα σας εξοντώσω σιγά-σιγά σε διάρκεια δέκα ετών ( και θα φέρω άλλους να κατοικήσουν στην χώρα σας ) . Εάν πάρετε τα όπλα να με πολεμήσετε θα σας εξοντώσω σε μία εβδομάδα .

Βέβαια , αυτή η δήλωση περιέχει ένα ψεύδος : Η αλήθεια είναι οτι "θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να μας εξοντώσει σε μία εβδομάδα" . Δεν είναι σίγουρο οτι θα το πετύχει . Ειδικά τώρα που υπάρχουν σημάδια οτι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ νεοταξιτών και αντινεοταξιτών μέσα στην φωλιά ( στις ΗΠΑ ) .

Καλές και άγιες οι εξαγγελίες περί εκμετάλλευσης των πετρελαίων μας και περί συμμαχίας με την Ρωσία . Καλές και άγιες οι εξαγγελίες οτι θα ξεβρωμίσουν την Ελλάδα απο κάθε "ρύπο" . ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ όμως ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ του τίμιου κόμματος θα πρέπει να είναι έτοιμοι ( και να το δηλώσουν φωναχτά ) οτι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν και να πεθάνουν για να απολαύσουν για ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ μια καθαρή και ελεύθερη Ελλάδα .
Μόνον εάν πεισθεί η Νέα Τάξη , οτι έχει να κάνει με "τρελλούς" και αποφασισμένους , θα ρίξει νερό στο κρασί της και θα καθήσει στο τραπέζι για έναν έντιμο συμβιβασμό .
Αν σε καταλάβει οτι είσαι ψοφοδεής και θα υποκύψεις μόλις δείς ένα αεροπλανοφόρο στις ακτές σου , θα στείλει το αεροπλανοφόρο και δεν θα συζητήσει μαζί σου .
Όπως είναι σήμερα τα πράγματα , μας συμφέρει να πάρουμε τα όπλα . Διότι η Νέα Τάξη δεν μας δίνει ΟΥΔΕΜΙΑ ελπίδα επιβίωσης εάν καθήσουμε ήσυχα . Ενώ πολεμώντας έχουμε 50 % πιθανότητες να ελευθερωθούμε . Όχι μόνο να ελευθερωθούμε αλλά να γκρεμίσουμε και την Νέα Τάξη ! Διότι η παρακμή της έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε μια αποτυχία χρειάζεται μόνον για να σωριασθεί .

Οι αγωνιστές που συμμετείχαν στην σύσκεψη , ήταν θετικοί στο να υποστηρίξουν το κόμμα που θα κάνει αυτές τις εξαγγελίες . Θα ήταν ευχής έργον να αποδειχθεί ότι ένα απο τα υπάρχοντα κόμματα πληρεί τα κριτήρια τιμιότητας . Δεν θα χρειαζόταν τότε να ιδρυθεί ΑΛΛΟ ΕΝΑ κόμμα εξ αρχής . Αν δεν βρεθεί τέτοιο τίμιο κόμμα , τότε θα σκεφθούν σοβαρά για την ίδρυση νέου κόμματος .

Εάν κάποιο αντινεοταξικό κόμμα μπορεί , με επιχειρήματα , να αποδείξει οτι οι προηγούμενες θέσεις είναι λανθασμένες , καλείται να το πράξει το ταχύτερο δυνατόν .
Όσα κόμματα σιωπήσουν ή ΔΕΝ κάνουν αυτή την δήλωση θα θεωρηθούν όργανα της Νέας Τάξης .

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων . Όσοι αποδέχονται αυτές τις βασικές αρχές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για την επόμενη σύσκεψη .

-----
Το παρόν κείμενο στάλθηκε σε όλα τα αντινεοταξικά κόμματα ( ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΡΜΑ ΕΛΛΑΣ , ΣΩΡΡΑΣ , ΛΕΠΕΝ . Τα μειλ του κόμματος ΑΠΕΛΛΑ δεν λειτουργούσαν ) και μέχρι στιγμής ( 17/2/17 ) δεν υπήρξε καμμία απάντηση .

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΗΔΕΣ
Θα αναθέτατε ποτέ σε έναν πολιτικό να σας γρ