ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΥΘΑΓΟΡΑ   ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΚΕΙΜΕΝΑ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ    2018ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ;
19-11-2018
Συγκεντρώθηκαν πρόσφατα όλοι οι αντινεοταξίτες αγωνιστές σε ένα μέρος . Είδα ανθρώπους που αδιάλειπτα τα τελευταία εννέα χρόνια γράφουν , μιλούν , παρίστανται όπου γίνεται κάτι .
Αναρωτήθηκα ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και δεν έχει προκύψει κάτι θεαματικό μέχρι στιγμής .

Να μια πιθανή απάντηση :
Ενώ ο Τιτανικός βυθίζεται εμείς στρώνουμε το κρεββάτι στην κουκέτα μας !

Εξηγώ :
Το να λές "ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ" είναι σαν να στρώνεις το κρεββάτι . Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που κινδυνεύει . Όλος ο πλανήτης πάει για φούντο !

Άντε και να σου χαρίσουν αύριο το Πόγραδετς , το Αργυρόκαστρο , το Μοναστήρι , την Φιλιππούπολη , την Σμύρνη , την Κύπρο ... Τί έγινε ; Σώθηκες ; Αφού σε τριάντα χρόνια είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιζήσει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη .
Δεν είμαστε στον καιρό του Ξέρξη που κινδύνευε μόνον η Ελλάδα . Το κακό γιγαντώθηκε και πήρε πλανητικές διαστάσεις . Παρόμοια και εμείς πρέπει να πάρουμε πλανητικές διαστάσεις . Αφήστε τα όνειρα για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα υγιή . Υγιής Ελλάδα σε άρρωστο πλανήτη δεν γίνεται .

Δεν μου φθάνει το Πόγραδετς . ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !

Αν δεν έχετε όραμα για ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανήτη , δεν έχετε καμμία ελπίδα να νικήσετε την Νέα Τάξη .
Ο κάθε αγωνιστής θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τί θα έκανε αν ήταν ηγέτης της Ελλάδος . Θα πρέπει να σκέφτεται τί θα έκανε αν ήταν ηγέτης όλου του πλανήτη . Τα κυριώτερα ερωτήματα που πρέπει να θέσει στον εαυτό του είναι

- Ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητας ; ( Το μέγιστο και σπουδαιότατο ερώτημα )
- Πόσους ανθρώπους ( και ποιούς ) αντέχει αυτός ο πλανήτης ;
- Τί θα έκανα με το πετρέλαιο και τους άλλους φυσικούς πόρους ;

Αν συμφωνήσουμε όλοι στο πρώτο ερώτημα θα δοθεί μια μεγάλη ώθηση στον αγώνα μας και θα δούμε αποτελέσματα . Σήμερα οι αγωνιστές είναι πολλοί αλλά ο καθένας έχει διαφορετικό όραμα . Άλλος ονειρεύεται αμεσοδημοκρατίες . Άλλος ονειρεύεται Παϊσιο και ανακατάληψη της Πόλης . Άλλος ονειρεύεται αναβίωση του Ομηρικού 12θεου . Πού να βρεθεί τόπος για συνεργασία ;

Υ.Γ. Για να προλάβω πικρόχολα ερωτήματα ξεκαθαρίζω οτι εγώ έχω θέσει στον εαυτό μου τα τρία βασικά ερωτήματα και έχω δώσει απαντήσεις .

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ
( 11-11-2018 )
Πολλή κουβέντα έγινε για τους Αλβανούς με αφορμή την δολοφονία Κατσίφα .
Επειδή τυχαίνει να έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο απο Αλβανία , θα καταθέσω αυτό :
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση οτι στην Αλβανία κατοικούν ΔΥΟ φυλές ! Η μία είναι φατσικά σαν τους Σαρακατσάνους και άνετα τους περνάς για Ευρωπαίους οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας . Προφανώς είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών . Η άλλη φυλή είναι αυτή που απο δύο χιλιόμετρα λές "Α, αυτός είναι Αλβανός !" ( σαν τον εικονιζόμενο διακινητή ναρκωτικών παρακάτω ) . Αυτή η δεύτερη φυλή είναι κάπως έτσι :
- Στρόγγυλο πρόσωπο
- Χαρακτηριστικά ( μύτη , μάτια , στόμα ) μαζεμένα στο κέντρο του κύκλου
- Λεπτά χείλη
- Προγναθισμός της κάτω γνάθου .

Αξιοσημείωτες διαφορές και στον ψυχισμό έχουν οι δύο φυλές . Αυτοί που έχουν δημιουργήσει το κακό όνομα για τους Αλβανούς είναι η δεύτερη φυλή . Κάποιοι λένε οτι ήρθαν απο την Κασπία . Πράγματι έχουν ένα καθαρά ασιατικό χαρακτηριστικό : Γεννάνε ασταμάτητα ! Η Αλβανία είναι το μόνο κράτος στην Ευρώπη που δεν πάσχει απο γήρανση του πληθυσμού . Κάποιοι άλλοι λένε ( με βάση γλωσσικές ενδείξεις ) ότι ήρθαν απο την περιοχή των Καρπαθίων . Πάντως όπως και νάχει το πράγμα ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ! Είναι ξένο σώμα και στα Βαλκάνια και στην Ιλλυρία . Με τους Ιλλυριούς δεν έχουμε πρόβλημα . Με αυτούς τους εισβολείς έχουμε το πρόβλημα .

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
(  11-11-2018 )

( επ' ευκαιρία των τρομοκρατικών επιθέσεων της 9-11-2018 )
Είναι αφελές να συζητάμε τίνος δημιούργημα είναι το λεγόμενο "Ισλαμικό κράτος" . Είναι δημιούργημα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και του Ισραήλ .
Ενδείξεις περί αυτού :

- Ούτε μια οβίδα δεν έριξε στο Ισραήλ .
- Δεν θα είχε συμφέρον να εξάπτει το μίσος των ευρωπαίων κατά του Ισλάμ . Θα άφηνε ήσυχα-ήσυχα να έρχονται οι ισλαμιστές "επενδυτές" στην Ευρώπη και όταν θα αποτελούσαν το 50 % του πληθυσμού θα έδινε το σύνθημα για την σφαγή των Λευκών . Αυτές οι βόμβες που βάζει τώρα δεν το συμφέρουν . Αν δεχτούμε όμως οτι είναι δημιούργημα του Ισραήλ τότε όλα εξηγούνται : Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη ώστε όταν εξαπολύσουν μαζική επίθεση κατά των ισλαμικών χωρών όλοι οι ευρωπαίοι να χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό . Ή παίζουν το παιγνίδι του εκκρεμούς : Σήμερα ευνούν τους μουσουλμάνους εναντίον των Λευκών , αύριο θα ευνοούν τους Λευκούς εναντίον των μουσουλμάνων και έτσι τα χρόνια περνούν , το μεγάλο Αφεντικό κάνει τις μπίζνες του και ο λαουτζίκος είναι αλλού απασχολημένος .

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
10-11-2018

Διάβασα το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των Μάρξ- Ένγκελς και μου έκαναν εντύπωση τα εξής :

- Στο τέλος του βιβλίου υπήρχε μια συνοπτική βιογραφία του Μάρξ . Παρά την κακή οικονομική κατάσταση του Μάρξ μέτρησα κάπου έξη αλλαγές κατοικίας ( Γερμανία , Βρυξέλλες , Παρίσι , Λονδίνο ... ) . Σήμερα ένας άνεργος δεν μπορεί να πάει ούτε στην γειτονική πόλη . Πώς ο Μάρξ μετακομίζει κάθε τόσο απο την μία χώρα στην άλλη ;

- Ο Ένγκελς είναι αρκετά πλούσιος και θερμότατος οπαδός του Μάρξ . Τον στηρίζει οικονομικά , σουλουπώνει τα ακατάστατα κείμενά του ( το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" όπως το γνωρίζουμε είναι μια συρραφή που έκανε ο Ένγκελς σε διάφορα χειρόγραφα του Μάρξ ) . Σήμερα όμως δέν βλέπω να υπάρχουν τέτοιοι "φύλακες - άγγελοι" γύρω απο τους σύγχρονους διανοητές . Τί έγινε ; Τελείωσε η εποχή των θαυμάτων ;

- Επιμένουν οτι η δική τους θεωρία περί του προλεταριάτου που θα ανατρέψει την αστική τάξη είναι πιό ρεαλιστική απο τις διάφορες "ουτοπίες" ( προτάσεις για κοινωνίες χωρίς τα ελαττώματα του καπιταλισμού ) . Γιατί ; Πουθενά δεν λένε το "γιατί" είναι καλύτερη η θεωρία τους . Σχεδόν υπονοούν οτι είναι καλύτερη διότι είναι η ΔΙΚΗ τους θεωρία !

- Όλες οι "ουτοπίες" που είχαν γραφτεί έως τότε έδιναν μεγάλη σημασία στον έλεγχο της αναπαραγωγής . Δηλαδή να επιβλέπει η κοινωνία ώστε να γεννιούνται υγιή παιδιά . Οι "μεγάλοι διανοητές" Μάρξ- Ένγκελς δεκάρα δεν δίνουν για αυτό το θέμα ! Πώς τολμάς ρε φίλε να αγνοείς ένα τόσο σοβαρό θέμα που έθιξαν όλα τα προηγηθέντα μεγάλα μυαλά ;

Οι τέσσερις αυτές παρατηρήσεις με κάνουν να ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ το εξής : Η αγριότητα του καπιταλισμού γεννά αντίδραση . Οι διανοητές κατασκευάζουν ( στο χαρτί ) διάφορες υποθετικές κοινωνίες ( τις λεγόμενες "ουτοπίες" ) οι οποίες είναι επίφοβοι αντίπαλοι του καπιταλισμού . Αν το φαινόμενο αφεθεί ανεξέλεγκτο κάποια στιγμή μια τέτοια "ουτοπία" θα κατασκευαστεί κάπου και θα αποδειχθεί οτι ο καπιταλισμός δεν είναι η μόνη λύση . Υπάρχουν και άλλα κοινωνικά μοντέλα που λειτουργούν καλύτερα . Οι καπιταλιστές λοιπόν στηρίζουν τους Μάρξ - Ένγκελς για να κατασκευάσουν έναν "κουτσό" αντίπαλο που δεν έχει καμμία πιθανότητα να νικήσει τον καπιταλισμό . Τον διαφημίζουν και τον προωθούν παντού σαν την μόνη λύση απέναντι στον καπιταλισμό . Όσο ζούσε ο Μάρξ είχαν ιδρυθεί σύλλογοι θερμών μαρξιστών που οι ιδέες τους απείχαν τόσο απο τις ιδέες του Μάρξ ώστε ο Μάρξ να δηλώνει οτι δεν είναι ... Μαρξιστής !!! Πού είναι όλοι αυτοί οι φανατικοί οπαδοί σήμερα ; Γιατί δεν εμφανίζονται γύρω απο σύγχρονους διανοητές ; Τέλειωσε η εποχή που έπεφτε "μάννα εξ ουρανού" ;

Και ένα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτή την θεωρία : Το 1848 οι οπαδοί μιας τέτοιας "ουτοπίας" πηγαίνουν στις ΗΠΑ για να βρούν μια περιοχή όπου θα θεμελιώσουν την δική τους τέλεια κοινωνία ( την "Ικαρία" ) . Οι καπιταλιστές προφανώς καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν και αντί να τους δώσουν μια μεγάλη ενιαία περιοχή στο Τέξας , τους δίνουν μικρά κομματάκια απο δώ και απο κεί . Παρ' όλα αυτά θεμελιώνουν την κοινωνία τους που ζεί αρκετά χρόνια . Έπειτα κουράζονται απο τις αντιξοότητες και την διαλύουν ( βλέπε https://en.wikipedia.org/wiki/Icarians ) .
Ποιά χρονιά εκδίδεται το "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ" ; Το 1848 !!!!!!!!
( Για φαντάσου σύμπτωση ! Τώρα φταίμε εμείς αν είμαστε συνομωσιολόγοι ; )


ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΕ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  (5-11-2018 )
Εάν  πείς   οτι  " ΚΑΘΕ  ΔΗΜΟΣ  ΘΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ  ΕΑΝ  ΔΕΧΕΤΑΙ  ΤΗΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ   ΣΤΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ  ΤΟΥ"  έχεις  κερδίσει   αυτούς  που   δεν  συμπαθούν  τα  κόμματα .

Εάν  πείς   "ΚΑΘΕ  ΔΗΜΟΣ  ΘΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ   ΤΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΧΡΗΜΑ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ"   έχεις  κερδίσει  όλους  όσους   οραματίζονται  άλλα  οικονομικά  συστήματα .

Εάν  πείς  οτι   "ΘΑ  ΔΙΑΘΕΣΩ  ΕΚΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ  ΧΩΡΙΑ"   έχεις  κερδίσει     τους  οικολόγους .

Εάν  πείς  οτι   "ΘΑ  ΔΙΑΘΕΣΩ  ΕΚΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ   ΧΩΡΙΑ  ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ"    έχεις   κάνει  φανατικους  φίλους   τους χορτοφάγους   χωρίς  να  χάσεις  τους  κρεοφάγους !

Εάν  πείς    "ΚΑΘΕ  ΔΗΜΟΣ  ΘΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ  ΕΑΝ  ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ  ΣΑΝ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ  ΤΟΥΣ   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ "  έχεις   κάνει  φανατικούς  φίλους τους  οπαδούς  της   Εναλλακτικής  Ιατρικής   χωρίς  να χάσεις  τους  άλλους .

Εάν  πείς  "ΚΑΘΕ  ΔΗΜΟΣ  ΘΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ   ΠΩΣ  ΘΑ  ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ  ΤΟ   ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ  ΙΕΡΑΤΕΙΟ   ΚΑΙ  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ"    έχεις   κάνει  φανατικούς  φίλους  όλους  τους  χλιαρούς  με  την  θρησκεία  .  Τους  θρησκόληπτους  τους   έχεις  χάσει  ούτως  ή  άλλως  διότι  αυτοί   ψηφίζουν   πάντα ΝΔ .

Εάν  πείς    οτι  "ΘΑ  ΔΙΑΘΕΣΩ ΕΚΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΧΩΡΙΑ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ    ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ  ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΑ  ΣΩΡΡΑΙΩΝ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΑ  ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ  "    τους  έχεις  κερδίσει  και  τους  τέσσερις   .

[ Εκτάσεις   μπορεί  να  χορηγεί  μόνο  η  κεντρική  κυβέρνηση  .  Οι  Δήμοι   δεν έχουν  τέτοια  δυνατότητα  . Και  τα  θέματα  Αμυνβας  και  Εξωτερικής  Πολιτικής   είναι  της  κεντρικής  κυβέρνησης  .  Για  ΟΛΑ  τα  υπόλοιπα  θέματα   (  Υγεία ,  Δικαιοσύνη ,  Αστυνόμευση  ,  Συντάξεις  ,  Ενημέρωση  )   απαντάς  "ΘΑ  ΤΑ  ΑΝΑΘΕΣΩ  ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ"   και  είναι  όλοι  ευχαριστημένοι  .  ]


Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΚΑΙ  Ο  ΒΑΣΙΛΙΑΣ
 
(  5-11-2018 )
  Κυκλοφορεί   αυτή  η  υποθετική  ιστορία    για  το  πώς   οι  εβραίοι     υποδούλωσαν  τον  κόσμο  : 
   Πάει    ένας  γέρος    εβραίος  σε  ένα  μεσαιωνικό   βασίλειο   έχοντας  μαζί  του  ένα  μπαούλο   λίρες .  Δωροδοκεί  τους  πάντες  και  τελικά  το  υποτάσσει  . 
Λάθος .  Δεν  λειτουργεί    έτσι  η  κοινωνία .  Διότι  αν   είσαι   βασιλιάς  και  σούρθει  ένας  εβραίος  με  πολλές  λίρες  ,  σε  συμφέρει  να  τον  ξεπαστρέψεις  και  να  πάρεις  το  χρήμα  .
Ο  εβραίος  θα  επιζήσει   ( και  θα   υποτάξει  την  χώρα )    εάν  είναι  χρήσιμος  στον  βασιλιά  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ  . 
Ιδού  πώς  γίνεται  :
Οι   βασιλείς  ( συνήθως )    είναι  αλήτες    και  βρίσκονται  σε  πόλεμο  με  τον   λαό  τους  .  Ο  βασιλιάς    θέλει   να  εισπράττει    πολλούς  φόρους   ( για  να  διάγει  πολυτελώς )  και  οι   υπήκοοι   αμύνονται  .  Όπου  δύο   αντίπαλοι  συγκρούονται  υπάρχει  ευκαιρία  για  έναν  τρίτο    "παίκτη"   να   θριαμβεύσει  .  Ο  εβραίος     πλησιάζει  τον  βασιλιά    και  του  δίνει  συμβουλές  για  το  πώς  να  παραμυθιάζει  το  πλήθος  .  Ό,τι   άνομες  επιθυμίες  έχει  ο  βασιλιάς   (  μικρά  κοριτσάκια  ,  αγοράκια )   αναλαμβάνει  να  του  τα  προμηθεύσει  ο  εβραίος  (  το  γκέτο  του   έχει  απ΄ όλα )  .  Ο  εβραίος  έχει  συμφέρον  να  κρατά  το  στόμα  του  κλειστό  .  Διότι  εάν   "βγάλει  βρώμα"    για  τα  όσα  κρυφίως  κάνει  ο  βασιλιάς   ,  ποιός  θα  πιστέψει    έναν  εβραίο  περιθωριακό   που  ζεί  στο  γκέτο  ;  Την  άλλη  μέρα    θα  είναι  κρεμασμένος  στον  πλάτανο  .    Έτσι  περνούν  τα  χρόνια   και  ο  βασιλιάς  είναι  ευχαριστημένος    αλλά  και  ο  εβραίος  πλουτίζει    αθόρυβα  με  τις  "υπηρεσίες"    που  προσφέρει  .  Κάθε φορά  που  τα  ευρωπαϊκά    έθνη  πολεμούν  μεταξύ  τους  (  δόξα  των  θεώ   συχνά  γίνεται  αυτό  )  οι  εβραίοι  κατορθώνουν  να   είναι  ο  "απαραίτητος"  σύμμαχος  και  των  δύο  εμπολέμων   και  οι  μόνοι  κερδισμένοι  .  Ώσπου  μια  μέρα    ξυπνάνε  οι  βασιλιάδες    και  διαπιστώνουν  οτι   άλλοι  πια διοικούν  απο  το  παρασκήνιο  . 
Ακόμη  και  αν  ο  αυτοκράτορας   Τίτο    τους  είχε  σφάξει  όλους   ,  πάλι  κάποιο   άλλο  έθνος  θα  βρισκόταν  να  παίξει    αυτόν  τον  ρόλο  .  Διότι   η  κοινωνία    προσφέρει     γόνιμο   έδαφος    για  τέτοια  παράσιτα  ,  για  δύο  λόγους :
-  Συνήθως  οι    ηγέτες  είναι  ανέντιμοι     και  βρίσκονται   σε  πόλεμο   με  τον  λαό  τους  .
-  Τα   έθνη βρίσκονται  σε  πόλεμο  μεταξύ  τους  .

ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟΙ
3-11-2018
Έχω την εντύπωση οτι μετά την εκλογή του Trump αυξήθηκαν κατά πολύ οι επιθέσεις παλαβών ενόπλων στις ΗΠΑ .
Αυτό δεν χαροποιεί τον TRUMP διότι δίνει αφορμή στην συμμορία Χίλαρυ - Ομπάμα να πιέζει για κατάργηση της οπλοκατοχής ( παλιό όνειρο της Νέας Τάξης : να μην έχει ο κοσμάκης όπλα στο σπίτι του ) .
Έχει κάποιο τρόπο η Νέα Τάξη να κινητοποιεί τους παλαβούς και να τους βάζει να πυροβολούν κόσμο ;
Απο το 1963 ακόμη πολλοί παλαβοί πυροβολούν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ την Νέα Τάξη :
1) 1963 : Ο Τζάκ Ρούμπι πυροβολεί τον Όσβαλντ ( τον δήθεν δολοφόνο του Κέννεντυ ) και του κλείνει για πάντα το στόμα . Λίγο αργότερα ο Ρούμπι πεθαίνει απο καρκίνο στην φυλακή ( καλά , αυτό ξέρουμε πώς γίνεται ! ) και αυτουνού το στόμα κλείνει για πάντα .
2) 2008 : Η Νέα Τάξη θέλει να προκαλέσει προβλήματα στον Κώστα Καραμανλή που φλερτάρει με την Ρωσία . Ακούμε οτι διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία κατέφθασαν στην Αθήνα άνευ προφανούς λόγου . Και στην κατάλληλη στιγμή ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα αυθάδες παιδάριο και δίνει το πρόσχημα στους υπαλλήλους της Νέας Τάξης για να κάψουν την Αθήνα .
3) 2013 : Το Σύστημα θέλει να βάλει χέρι στην Χρυσή Αυγή διότι ενώ υπέγραψε να μείνει για πάντα κόμμα του 5 % ( όπως το ΚΚΕ ) πήρε την πάνω βόλτα και πάει για εξουσία . Την κατάλληλη στιγμή ένα μέλος της Χρυσής Αυγής δολοφονεί κάποιον ασήμαντο άγνωστο και δίνει την αφορμή που ήθελε το Σύστημα .
4) Μετά την εκλογή TRUMP : Εδώ χάνουμε τον λογαριασμό διότι πλέον είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις .

Πώς τα καταφέρνει η Νέα Τάξη ;
Το να είναι πράκτορές της οι κουμπουροφόροι δεν στέκει σαν σενάριο . Ποιός πράκτορας θα ήθελε να θυσιαστεί για τον εργοδότη του ;
Το να έχει προβλήματα η οικογένεια του δράστη και να θυσιάζεται ο δράστης για να σωθεί η οικογένεια και αυτό χλωμό φαίνεται .
Το να μπορεί η Νέα Τάξη τηλεπαθητικά να κινητοποιεί τον δράστη εξηγεί πολλά αλλά φαίνεται επιστημονικά αδύνατο για το επίπεδο της ΓΝΩΣΤΗΣ τεχνολογίας .


ΚΕΙΜΕΝΑ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    2018

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

27-10-2018
Τα μικρά κόμματα λένε στον λαό "ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ "

ΛΑΘΟΣ ΠΡΩΤΟ
Απευθύνονται στον λαό που υπακούει μόνο σε ό,τι λένε τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια στο δελτίο ειδήσεων των 8.00 μμ . Σε αυτό το δελτίο ειδήσεων ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα μεγάλα κανάλια θα προβάλλουν τα μικρά κόμματα . Επομένως ό,τι και αν εξαγγείλουν τα μικρά κόμματα ( προς τον λαό ) πάει χαμένο .

ΛΑΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ενώ τα μικρά κόμματα ψάχνουν τους τίμιους και ικανούς πολίτες για να τους κάνουν συμμάχους , το μήνυμα που εκπέμπουν απωθεί τους άλλους τίμιους και ικανούς !
Διότι τα μικρά κόμματα λένε "ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΝΑ ΦΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ" . Οι τίμιοι και ικανοί όμως θέλουν να ακούσουν το "ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ " ! Μόνο λαός ενδιαφέρεται για το ψάρι ( τις έτοιμες λύσεις) . Οι τίμιοι και ικανοί θέλουν ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ώστε να μπορούν να προωθήσουν και όσες καλές λύσεις έχουν στο μυαλό τους ( το καλάμι ψαρέματος που λέγαμε ) .
Εάν ένα μικρό κόμμα προσελκύσει όλους τους τίμιους και ικανούς αυτό θα είναι βόμβα μεγατόνων . Δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη της τηλεόρασης . Στα καφενεία , στο FACEBOOK , στις παρέες αυτό θα είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης . Και όταν στα καφενεία ακούγεται το όνομα του κόμματος , είναι σίγουρο σημάδι οτι το κόμμα βαδίζει προς την εξουσία !

ΟΠΟΤΕ : Μικρά κόμματα πάψτε να ανακοινώνετε δεκάδες σελίδες με το πρόγραμμά σας . ΟΥΔΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ !
Δύο προτάσεις μόνο ανακοινώστε :
1) Θα δώσω πραγματική εξουσία στους Δήμους ώστε όλα τα προβλήματα να λύνονται εκεί ( πλήν των προβλημάτων άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής ) . Υγεία , Δικαιοσύνη , Αστυνόμευση , Συντάξεις , Εργασία , Ενημέρωση θα είναι στα χέρια Δημάρχων και Νομαρχών .
Σήμερα γιατί ο τίμιος και ικανός δεν προσπαθεί να κατακτήσει καρέκλα Δημάρχου ; Διότι γνωρίζει οτι τα χέρια του είναι δεμένα απο την κυβέρνηση των Αθηνών . ΤΑ ΠΑΝΤΑ , όλες οι λεπτομέρειες είναι προαποφασισμένες απο την Αθήνα με τέτοιο τρόπο ώστε να απαγορεύουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αναπτυξιακή πρωτοβουλία των Δημάρχων . Το μόνο που μπορεί να αποφασίσει ο Δήμαρχος είναι ποιούς "δικούς" του θα προσλάβει με σύμβαση πεντάμηνης εργασίας !!!

2) Θα καταργήσω κάθε είδους παράβολο και έξοδο συμμετοχής στις εκλογές . Ο δεύτερος λόγος που δεν ανακατεύονται με τις εκλογές , οι τίμιοι και ικανοί , είναι τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται .

Με τα δύο αυτά μέτρα ανοίγει διάπλατα η πόρτα της πολιτικής για τους τίμιους και ικανούς . Το μικρό κόμμα που θα τα εξαγγείλει ουσιαστικά καθιστά τους τίμιους ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ στην εξουσία με τον κομματάρχη . Δεν αποφασίζει ο κομματάρχης πώς θα λυθεί το κάθε πρόβλημα αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ .
Ενώ έως τώρα , με τις δεκάδες σελίδες προεκλογικών εξαγγελιών , οι κομματάρχες λέγανε στους άλλους τίμιους "ΕΓΩ μόνο έχω λύσεις . Εσείς ψηφίστε και περιμένετε τις λύσεις απο εμένα" . Γι' αυτό δεν κατέστη δυνατή η συσπείρωση ΟΛΩΝ των τίμιων σε ένα κόμμα . Κάθε τίμιος ( μόλις βρεί λίγα λεφτουδάκια ) στήνει δικό του κόμμα !

Υ.Γ. Το αξιοπρόσεκτο είναι οτι όλα τα κόμματα που λένε οτι ανήκουν στο λεγόμενο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ" απεχθάνονται αυτά τα δύο μέτρα όπως ο διάολος το λιβάνι ! Ενώ εάν βρεθεί ένα κόμμα να τα εξαγγείλει αυτό θα ανήκει σίγουρα στον χώρο που οι "δημοκράτες" τον ονομάζουν "φασιστικό" !

ΠΩΣ  ΑΛΛΑΖΕΙ  Η  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ; 
20-10-2018
  Όσοι  ασχολούμαστε    με  την  πολιτική   ασφαλώς  θέλουμε    ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  την  κοινωνία  . 
Πώς  όμως  αλλάζει  η  κοινωνία  ;  Ποιοί  νόμοι  διέπουν  το  φαινόμενο  ; 
1)   Η  Κοινωνία    αλλάζει  όταν  υπάρχουν   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ  .  Τα  μέταλλα ,  τα ορυκτά  καύσιμα ,  οι  τηλεπικοινωνίες ,  οι  υπολογιστές   σίγουρα  έγιναν     αιτία  μεγάλων  κοινωνικών  αλλαγών .
2)  Οι  ΙΔΕΕΣ   αλλάζουν  την  κοινωνία  .  Πχ  η  ιδέα  του  Θαλή   "ΟΛΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΕΠΕΙΔΗ  ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ  ΚΑΠΟΙΟΙ  ΑΣΑΛΕΥΤΟΙ  ΦΥΣΙΚΟΙ  ΝΟΜΟΙ  ΚΑΙ  ΟΧΙ   ΚΑΠΟΙΟΙ  ΘΕΟΙ "    ( αυτή  η  ιδέα  γέννησε  την  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ) .
Οι  επιστημονικές   ανακαλύψεις  είναι  ο  ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ     και  οι  ιδέες είναι   ο  ΟΔΗΓΟΣ  του  αυτοκινήτου  .  Χωρίς   κινητήρα  και  χωρίς    οδηγό   κανένα  ταξίδι  δεν  μπορεί  να  πραγματοποιηθεί  . 
Η  ιδέα  που   οδηγεί  την  κοινωνία   στην  δικτατορία  της  Νέας  Τάξης  είναι     "ΕΙΝΑΙ  ΕΦΙΚΤΟ   ΜΙΑ  ΧΟΥΦΤΑ   ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΔΩΝ  ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ     ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΗΛΙΘΙΩΝ"  .   Αρκετά  παλιά  ιδέα  .  Οι  υπολογιστές  την  έκαναν   πλέον  πραγματοποιήσιμη   ενώ  έως  τώρα   δεν  ήταν  . 
Κρατώντας  τον  ίδιο  κινητήρα   ( την  σημερινή  τεχνολογία )   ποιά    ΝΕΑ  ΙΔΕΑ  θα    μπορούσαμε  να   προωθήσουμε   που  να  είναι    αγαπητή   και  να καταλαμβάνει   εύκολα  τους   εγκεφάλους  ;   Ποιά  ΝΕΑ  ΙΔΕΑ    θα  μπορούσε  να  είναι   ο  στιβαρός  αντίπαλος    της    νεοταξίτικης  ιδέας  ; 
Πρόταση  :   Η  ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ    ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ  ΑΛΛΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ   (  Φιλόσοφος =  όποιος   ακολουθεί  το  δόγμα   "ΝΑ  ΑΦΗΣΩ  ΤΟΝ  ΠΛΑΝΗΤΗ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΑΠ'  ΟΣΟ  ΤΟΝ  ΠΑΡΕΛΑΒΑ"  )

ΠΟΣΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ;
20-10-2018
    Στην αρχαιότητα υπάρχαν πολλά φιλοσοφικά ρεύματα ( πχ Πλατωνισμός , Επικουρισμός , Στωϊκισμός κλπ ) . Όλα αυτά τα ρεύματα προσπαθούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα "ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ; " . Δηλαδή να είμαι δίκαιος ; Να είμαι άδικος ; Να επιδιώκω τις ηδονές ; Να τις απορρίπτω ; Να ασχολούμαι με την πολιτική ; Να την αποφεύγω ;
Κανείς τους δεν ασχολήθηκε με το σπουδαιότερο ερώτημα "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ;" . Διότι εάν γνωρίζουμε τον λόγο ύπαρξης τότε είναι προφανές το πώς θα πρέπει να διάγουμε την ζωή μας .
Οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν δεχτεί την ιδέα του Θαλή οτι δεν επεμβαίνουν θεοί στα γήϊνα και όλα είναι αποτέλεσμα των Φυσικών Νόμων . Αφού λοιπόν ο άνθρωπος είναι δημιούργημα των Φυσικών Νόμων και της Τύχης δεν έχει κάποιον σκοπό ύπαρξης . Είναι όπως μια τυχαία πέτρα μέσα στον χείμαρρο .
Σήμερα όπως που γνωρίζουμε τον λόγο ύπαρξης του ανθρώπου ( βλέπε http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html ) είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλά φιλοσοφικά ρεύματα ;

Μόνο σε μία περίπτωση : Εάν προταθούν διαφορετικοί ΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΞΗΣ του ανθρώπου !
Πχ κάποιοι λένε "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ" . Σωστά μέχρι εδώ . Καμμία διαφωνία . Αλλά ΤΙ ΘΕΛΕΙ τέλος πάντων αυτό το "ΟΛΟΝ" ;
Κάποιος θα έλεγε "Το ΟΛΟΝ επιθυμεί η ζωή να εξαπλώνεται σε όλα τα σημεία όπου υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια" .
Κάποιος άλλος θα μπορούχε να πεί "Ζωή σημαίνει Δυστυχία . Επομένως το ΟΛΟΝ θέλει να εξοντώσουμε κάθε ζωντανό πλάσμα που συναντάμε ώστε να μην υπάρχει πουθενά δυστυχία !" .

Επομένως , υπάρχουν ( θεωρητικά ) πολλές απόψεις για το τί θα ήθελε το "ΟΛΟΝ" . Τόσες θα είναι και οι φιλοσοφικές σχολές .

ΧΩΡΙΑ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ
15-10-2018
Έρημα χωριά ( με νερό ) υπάρχουν . Για όσους αντινεοταξίτες είναι άνεργοι στις πόλεις , είναι μια μοναδική ευκαιρία φυγής και συνοίκησης με ομοϊδεάτες . Αύριο μπορεί να είναι αργά . Ίσως τα χωριά αυτά να γίνουν hot spot !

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ;
14-10-2018
Βλέπω πολλούς στο FACEBOOK που κατηγορούν τους ΑΛΛΟΥΣ διότι δεν επαναστατούν ( οι ΑΛΛΟΙ να επαναστατήσουν πρώτοι ! ) .
Μα αγαπητέ μου / αγαπητή μου για να γίνει μια επανάσταση χρειάζεται μια ηγεσία , μια συντονιστική επιτροπή έστω .
Εάν φλέγεσαι για επανάσταση ΥΠΕΔΕΙΞΕ πρώτα ποιόν θέλεις για ηγέτη , για συντονιστική επιτροπή , για γενικό γραμματέα , για πρόεδρο .. κάτι τέλος πάντων .
Πές "ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΥΤΟΝ " . Μην περιμένεις ΟΙ ΑΛΛΟΙ να διαλέξουν ΚΑΙ τον αρχηγό . Κάνε και εσύ κάτι !

Υ.Γ. Και για αυτούς που λένε "Α, ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΕΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ..." , τους θυμίζω οτι για να εμφανισθεί ένας ΛΕΩΝΙΔΑΣ πρέπει κάτω να δεί να υπάρχουν ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ !
ΕΣΥ είσαι Λακεδαιμόνιος ;


ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 
7-10-2018
  Ενδόμυχα    όλοι  εννοούμε  σαν  "ελευθερία"    το  να  μπορούμε  να  σκοτώνουμε  όποιον   μας  νευρίασε     και  να  μπαίνουμε  σε  έναν  κήπο  και  να  παίρνουμε  ό,τι  θέλουμε  ( και  όλα  αυτά  χωρίς  να  υποστούμε  αντίποινα ) .
Δεν  τολμούμε  να  τα  διεκδικήσουμε  όμως  διότι  είναι  άδικα  ( Δικαιοσύνη  =  Μην  κάνεις  στους   άλλους  αυτό  που  δεν  θέλεις  να  κάνουν  σε  σένα ) .
Ούτε   στην  Ισλανδία  ούτε  στην  Ελλάδα  υπάρχει    τέτοια  άκρα   ελευθερία  .   Όμως  εάν  ρωτήσεις  ,  ο  Ισλανδός    θα  σου  πεί  οτι  αισθάνεται    ΠΟΛΥ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ    ελεύθερος    απο  τον   Έλληνα  ! 
Γιατί  ; 
Ελεύθερος   αισθάνεσαι  όταν  στην  χώρα  σου  οι  νόμοι    ισχύουν  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ! 
Εδώ  στην  Ελλάδα    άλλοι  νόμοι  υπάρχουν  για  τους  βουλευτές  ,  άλλοι  για τα  λαμόγια  ,  άλλοι  για  τα  κομματόσκυλα , άλλοι   για  τους  γύφτους  ,  άλλοι   για  τους  πακιστανούς  , άλλοι  για  τους  ρουβίκωνες  ,  άλλοι  για  τις  λούγκρες !  Και  οι  πιο  βαρείς  και  αμείλικτοι  νόμοι    υπάρχουν  για  τους  Έλληνες  !
Αποτέλεσμα  :   'Ολοι   οι  προηγούμενοι   μπορούν  να   σε  αδικήσουν   χωρίς  να  τιμωρηθούν  .  Εάν  εσύ  τολμήσεις  να  τους  πειράξεις    μαύρο  φίδι  που  σ'  έφαγε  !
Φυσικό  είναι  να  μην  αισθάνεσαι  ελεύθερος .

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ
6-10-2018

Το ότι θα καταρρεύσει η δικτατορία των τραπεζιτών είναι βέβαιο . Δεν γνωρίζουμε όμως το πότε ακριβώς . Σε τριάντα χρόνια απο σήμερα ή θα πεθάνει ο πλανήτης ( και όλοι οι άνθρωποι ) ή θα πεθάνει ή η Νέα Τάξη ( και θα ζήσουν και ο πλανήτης και οι αντίπαλοι της Νέας Τάξης ) .
Εάν γνωρίζαμε οτι σίγουρα θα πέσει η Νέα Τάξη σε τρία χρόνια δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε καμμία σημαντική απόφαση για το μέλλον . Απλώς θα περιμέναμε .
Εάν όμως πέσει μετά απο τριάντα χρόνια , κάτι πρέπει να κάνουμε έως τότε .

Όλοι εμείς που θεωρούμε ντροπή να εγκαταλείψουμε την χώρα και έχουμε ηλικία κοντά στην σύνταξη , ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να φύγουμε ( τί δουλειά να βρούμε στο εξωτερικό όταν είμαστε σε ηλικία σύνταξης ; ) . Θα παραμείνουμε σε μία χώρα που θα χτυπηθεί ανελέητα απο την Νέα Τάξη και θα πέσει σε βιοτικό επίπεδο Πακιστάν .
Επιπλέον , μας απασχολεί το ερώτημα "Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας ;" . Τί κινήσεις πρέπει να κάνουμε τώρα ώστε να μην γίνουν αναλώσιμοι δούλοι της Νέας Τάξης ;

Νομίζω οτι το να είμαστε όλοι οι ομοϊδεάτες μαζεμένοι σε ένα σημείο , είναι η καλύτερη επιλογή . Μπορούμε τώρα να πουλήσουμε ό,τι σπιτάκια έχουμε απο δώ και απο κεί και να αγοράσουμε όλοι μαζί γή σε κάποια περιοχή λησμονημένη ( όπου η γή είναι φθηνή ) .

Τα Ζωνιανά έχουν το γκέτο τους . Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν τα γκέτο τους . Οι γύφτοι , οι πακιστανοί , οι ρουβίκωνες έχουν τα γκέτο τους ( και όλα αυτά είναι "άβατον" για την αστυνομία !) . Στην χώρα που λέγεται "Ελλάδα" μόνο οι Έλληνες δεν έχουν το δικό τους γκέτο !
Ένα γκέτο δεν είναι οπωσδήποτε κακό . Εάν ο κάθε κάτοικος έχει 5 στρέμματα γή , εάν η αστυνομία δεν μας ενοχλεί , είναι κάτι πολύ καλό .
Στο κάτω - κάτω η Νέα Τάξη μας έχει ανάγκη . Όλοι αυτοί με τις υπερμεγέθεις κοιλιές δεν τρώνε ό,τι νάναι . Θέλουν το εκλεκτό ψωμί , το εκλεκτό κρασί , την ποιοτική σταφίδα . Και ποιός άλλος ( εκτός απο εμάς ) μπορεί να παράγει το τέλειο ψωμί , το τέλειο λάδι , το τέλειο κρασί και την τέλεια σταφίδα ; Ποιός άλλος μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο χωρίς χημειοθεραπείες ; Κανείς άλλος !

Επομένως η "γκετοποίηση" είναι μονόδρομος .
Ζώντας όλοι μαζί μπορούμε να δείξουμε την αξία μας . Οτι μπορούμε να παράγουμε κάτι ποιοτικό . Και εάν το αποδείξουμε αυτό τότε θα μας παρακαλά η Αυστραλία και η Αργεντινή για να πάμε εκεί !
Εάν είμαστε όλοι μαζί γινόμαστε κάτι σαν το "Αγιον Όρος" . Δεν σπαταλά ούτε ευρώ για διαφήμιση αλλά όλοι το ξέρουν και επιδιώκουν να πάνε εκεί ! Η πνευματική μας παραγωγή ( οι ιδέες μας ) θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο . Θα είμαστε ο πνευματικός φάρος όλων των αντινεοταξιτών ( όπως άλλωστε οι Έλληνες - όσο ήταν ελεύθεροι - ήταν πάντα πνευματικός φάρος ) .

Τοποθεσίες υπάρχουν αρκετές για τέτοιο εγχείρημα . Άλλες δωρεάν και άλλες όχι .

Ας μην διστάζουμε λοιπόν . Διεσπαρμένοι μέσα στην ανώνυμη μάζα δεν έχουμε μέλλον . Είμαστε πρόβατα προς σφαγήν . Μόνον μια "ΕΞΟΔΟΣ" μπορεί να αποβεί σωτήρια . Η "ΕΞΟΔΟΣ" είναι το πρώτο βήμα προς την νίκη . Δεν μπορούμε να νικήσουμε την Νέα Τάξη αλλιώς . Δεν είναι τυχαίο οτι και οι "άλλοι" όταν στριμώχθηκαν πολύ επεχείρησαν "ΕΞΟΔΟ" . Και απεδείχθη πολύ σωστή απόφαση ( δείτε πού είναι σήμερα ) .

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ...
3-10-2018
Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν πολλά μικρά αντινεοταξικά κόμματα θα μας πλησιάσουν για να ζητήσουν την ψήφο μας .
Υποψιάζομαι οτι οι εκλογές είναι στημένη φαρσοκωμωδία και η Νέα Τάξη θα εμποδίσει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ όποιον τίμιο πλησιάσει στην εξουσία μέσω εκλογών .

Ενδέχεται όμως να κάνω και λάθος . Γι' αυτό ΚΑΠΟΙΟ κόμμα θα πρέπει να διαλέξω .
Επειδή δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω τις εκατοντάδες σελίδες προεκλογικών εξαγγελιών δεκάδων κομμάτων , θα ψηφίσω όποιο κόμμα βάλει ΦΑΡΔΙΑ-ΠΛΑΤΙΑ πάνω στο πρόγραμμά του τις δύο παρακάτω εξαγγελίες :

1) Θα καταργήσω κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για όσους βάζουν υποψηφιότητα στις εκλογές ( παράβολα , ψηφοδέλτια ) . Έτσι ανοίγει τον δρόμο της πολιτικής για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ .

2) Μόνο τα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής θα απασχολούν την κυβέρνηση των Αθηνών ( επειδή απαιτούν ταχύτητα , μυστικότητα και εξαιρετικές ικανότητες ) . Όλα τα υπόλοιπα θέματα ( Αστυνόμευση , Δικαιοσύνη , Υγεία , Συντάξεις , Παιδεία ) θα είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων και των Νομαρχιών . Έτσι κόβει τα πόδια της Νέας Τάξης . Διότι η Νέα Τάξη ζεί όπου υπάρχει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ : Όλα τα θέματα να τα χειρίζονται 300 ηλίθιοι και 20 πουλημένοι στην Αθήνα .

ΠΡΟΣ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ( Β' ΜΕΡΟΣ )
2-10-2018

Τα μικρά κόμματα ρωτάνε "ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ" .

Απαντώ : Χωρίς να το έχω διαβάσει σου βάζω 9,5 με άριστα το 10 . Διότι είσαι τίμιος και ό,τι και εάν έγραψες είναι καλύτερο απο αυτό που έχουμε σήμερα .

Δεν σε κρίνω απο το πρόγραμμα .
Υπάρχει όμως ο Χ. απο την άλλη άκρη της Ελλάδος ( και αυτός τίμιος ) που έχει γράψει ένα πρόγραμα που αλλού είναι καλύτερο , αλλού χειρότερο αλλά σε γενικές γραμμές εφάμιλλο με το δικό σου .

Μπορείτε να συνεργαστείτε ; Απο αυτό θα σας κρίνω .

ΠΡΟΤΑΣΗ :
Πείτε οτι "ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "
Διότι είναι αφελές να λές οτι ΕΣΥ έχεις τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ιδέες και κανείς άλλος δεν έχει καλές ιδέες .
[ Εξ' άλλου , η Νέα Τάξη βασίζεται στον ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ . Δηλαδή όλοι οι νόμοι ( για όλη την χώρα ) να αποφασίζονται απο 300 μόνο πουλημένους ! Χτύπα τα ΘΕΜΕΛΙΑ της Νέας Τάξης . Δώσε την νομοθετική και την δικαστική και την εκτελεστική εξουσία σε εκατοντάδες δημοτικά συμβούλια . Ποιόν να εξαγοράσει και ποιόν να εκβιάσει τώρα πιά η Νέα Τάξη ; ]

Το μεγάλο σου προσόν δεν είναι οι ιδέες που έγραψες στο χαρτί .
Το προσόν σου είναι οτι ΣΗΚΩΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ! Σε δύσκολους καιρούς τρέχεις σε όλη την Ελλάδα και έχεις μεράκι για την πολιτική την ώρα που όλοι βλέπουν ποδόσφαιρο ή γράφουν τον πόνο τους στο FACEBOOK .
Γι' αυτό είσαι αξιέπαινος !


ΚΕΙΜΕΝΑ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ    2018

ΠΕΡΙ ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ
30-9-2018

Επειδή συχνά ακούμε αυτό το περί ΚΛΗΡΩΤΩΝ αρχόντων , να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους :

Δεν μπορείς με ΚΛΗΡΩΣΗ να επιλέξεις τους στρατιωτικούς , τους διπλωμάτες ( αυτούς που χαράσσουν την εξωτερική σου πολιτική ) , τους διδάσκοντες , τους αστυνομικούς , τους επιστήμονες , τους ιατρούς , τους ταμίες . Κάθε λάθος σε τέτοια πόστα μπορεί να πληρωθεί πολύ ακριβά .

Με κλήρωση μπορείς να σχηματίσεις πολυμελείς επιτροπές που θα κάνουν ΕΛΕΓΧΟ στα οικονομικά όλων των προηγουμένων .

ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
29-9-2018 
Σε μια αίθουσα ομιλιών της Εκκλησίας ( σε πόλη της Β. Ελλάδος ) έγινε ομιλία για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ζήτημα .
Στο τέλος ( αφού επέτρεψαν ΜΙΑ μόνο ερώτηση ) πήρε τον λόγο και ένας ταλαίπωρος παπάς και μίλησε για τον ....Απόστολο Παύλο !
" Είμαστε παιδιά του Αποστόλου Παύλου" !!!
[ 'Αρα είστε σημιτικής καταγωγής . Τί δουλειά έχετε ΕΣΕΙΣ με την Μακεδονία ; ]

Μετά μας είπε για την ιεραποστολή στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ !!! Ήρθε αντιπροσωπεία ουγκαντέζων ( πριν χρόνια ) και είπε "ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ . ΕΣΕΙΣ ( οι ορθόδοξοι ) ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟ !" . Μας είπε οτι φτιάξαν ορφανοτροφεία ( η Ελλαδική Εκκλησία ) και μαζεύουν παιδιά απο τον δρόμο και τα ταϊζουν και τα μορφώνουν να γίνουν γιατροί και γίνονται ορθόδοξοι χριστιανοί . Αμ, καημένε το αδέσποτο αν του δώσεις ένα κομμάτι ψωμί όχι μόνο τον Χριστό αλλά και τον ΑΧΟΥΡΑ ΜΑΖΔΑ θα σου πεί οτι πιστεύει ! Απο την κυβέρνηση της Ουγκάντα κάνατε κανέναν χριστιανό ; Και μια και τόφερε η κουβέντα , η Ουγκάντα νομίζω οτι αναγνώρισε τα Σκόπια σαν Μακεδονία !!! Μας είπε οτι η Ουγκάντα έχει 36 εκατομμύρια πληθυσμό . Η Ελλαδίτσα λοιπόν με τον αναιμικό πληθυσμό των συνταξιούχων θα θρέφει την Ουγκάντα των 36 εκατομμυρίων ! Και θα σπουδάζουν να γίνονται γιατροί ενώ εδώ δεν βρήκε ( η εκκλησία ) φτωχά παιδιά να σπουδάσει .

Σε ένα πηγαδάκι που έγινε μετά ένας χριστιανός έλεγε "Χρειάζεται ΠΙΣΤΗ και ΟΜΟΛΟΓΙΑ για να νικήσουμε . Να λέμε θαρραλέα τί πιστεύουμε χωρίς να φοβόμαστε μην μας κόψουν τον μισθό !" . Δεν είδα όμως κανέναν παπά να φωνάζει θαρραλέα μέσα στον ναό "ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ" .
Είπε ακόμη οτι "ΜΟΝΟ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΤΙ ΑΛΛΟ ; ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ;" . Ξέχασε όμως οτι οι άλλοι ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ έρχονται και σε βγάζουν απο το σπίτι για να το δώσουν στην τράπεζα ! Και εάν η Νέα Τάξη δώσει το σύνθημα έτοιμοι είναι να κατασφάξουν όλους εμάς τους "φασίστες" .

Λοιπόν , με τέτοιες ομιλίες των ρωμιών δεν ανησυχώ πιά . Το θέμα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" βρίσκεται σε καλό δρόμο . Για τους βόρειους γείτονές μας ανησυχώ . Διότι με την φόρα που πήραν οι χριστιανοί φοβάμαι οτι δεν θα αρκεστούν στην κατάκτηση των Σκοπίων αλλά με ΟΜΙΛΙΕΣ και ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ θα πάρουν και την Σερβία και την Ουγγαρία και θα βρεθούν άξαφνα έξω απο τα τείχη του Βλαδιβοστόκ !

 ΠΡΟΣ   ΜΙΚΡΑ  ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΑ   ΚΟΜΜΑΤΑ 
23-9-2018
   Το  σύστημα    γελά  εις  βάρος  σας  και  λέει  "ΕΙΣ  ΥΓΕΙΑΝ  ΤΩΝ  ΚΟΡΟΪΔΩΝ"    .
#   Σας  παίρνει   τα  ωραία σας   λεφτουδάκια  ( τα  παράβολα  των  εκλογών )
#  Δεν  σας  δίνει  χρόνο   στην  τηλεόραση 
#   Σας   κλέβει  ψήφους  στην  καταμέτρηση 
και  εσείς  περιμένετε  προκοπή  ; 
Ο  λαουτζίκος    ψηφίζει    αυτόν  που  μπορεί  να  κάνει   μεγαλύτερο  "σαματά"   .   Αυτόν  που  μπορεί  να  αυτοδιαφημίζεται .  Αυτό    είναι  ένα  δόγμα  που  δεν  πρόκειται  να  αλλάξει  σύντομα .
Τα  νεοταξίτικα  κόμματα   αυτοδιαφημίζονται  με  την  τηλεόραση  .
Εσείς   με  τί  αυτοδιαφημίζεστε  ;  
ΠΡΟΤΑΣΗ 
Τα  λεφτά    που  θα   δίνατε    στις  επόμενες  εκλογές  (  παράβολα  , ψηφοδέλτια  κλπ  )   κρατείστε  τα  .  Μην  κατεβαίνετε  στις  εκλογές .
Με     τα  χρήματα  αυτά   αγοράζουμε   (  όλοι  οι  αντίπαλοι   της  Νέας  Τάξης  )   μια  έκταση    και  ιδρύουμε   το  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΤΩΝ  ΤΙΜΙΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ   !   Θα είναι  συγχρόνως   και  Φιλοσοφική  Σχολή   και  Βιβλιοθήκη   και   Κέντρο  Διδασκαλίας  Οικολογικής  Γεωργίας    και  Πανεπιστήμιο   Εναλλακτικής  Ιατρικής  .  Θα  έχουμε  έσοδα  απο  παντού   :
#  Δωρεές
#  Εισιτήρια  τουριστών 
#   Ιατρικό  τουρισμό 
#   Οικοτουρισμό
Όλοι αυτοί    θα  μας  διαφημίζουν    στα  πέρατα  του  κόσμου  .
Θα  μας  μάθουν  αυτοί  ακριβώς  που  πρέπει  (  δεν  μπορώ  να  πώ  περισσότερα   επ'  αυτού )  .
Και  όταν   θα  μας  γνωρίζουν  όλοι    η  εξουσία  θάρθει  να  μας  βρεί  απο  μόνη  της  .  Να  θυμίσω  οτι    οι  εκλογές   ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ     ΔΡΟΜΟΣ  προς  την  εξουσία  !
Ειδικά   για  την  Χρυσή  Αυγή    (  εάν  δεχτεί )  μπορούν  να  ισχύσουν  τα  κάτωθι  :
- Συνεισφέρει  χρήμα    για  την  αγορά  της  έκτασης 
-  Δέχεται   σαν  υποψήφιους  βουλευτές   όλους  τους  υποψηφίους   των  μικρών  κομμάτων 
- Είναι  το  μόνο  αντινεοταξικό  κόμμα    που  κατεβαίνει  στις  εκλογές  (  δεν  διασπώνται  οι  ψήφοι  απο  δώ  και  απο  κεί ) .  Μια  και  ήδη  κατάφερε   να μπεί  στην Βουλή  θα  ήταν  δίκοπο  μαχαίρι   να  φύγει απο  εκεί  μέσα .

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
22-9-2018

Οι νεοταξίτες έχουν δύο πλεονεκτήματα :
1) Απλή ιδεολογία . Το δόγμα τους είναι ένα : ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . Εύκολο να συμφωνήσουν όλοι .
2) Έχουν δυνατότητα να κινούνται και να συναντώνται ανα πάσα στιγμή .

Εμείς μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα εξ ίσου απλό δόγμα ( ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ) . Αν την πάρουμε θα τα βρούμε μετά σην μοιρασιά . Μπορεί ο καθένας νάχει την περιοχή του και να εφαρμόζει εκεί τις ιδέες του .

Το να μετακινούμαστε και να συναντιόμαστε είναι πιο δύσκολο για μερικούς .
Γι' αυτό είναι απαραίτητο να ορισθεί ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ένα κέντρο συνάντησης . Πχ το εξοχικό ή το κτήμα ή το σπίτι κάποιου αγωνιστή . Κάποιο σημείο αναψυχής σε δάσος που να έχει παγκάκια και τραπέζια .
Σε τακτικά διαστήματα να ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ και ιδεολογικές ζυμώσεις . Μια φορά ( τουλάχιστον ) ετησίως , στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ , η Πανελλήνια Συνάντηση .
Η Γιορτή του Πελίτι ( στο Παρανέστι Δράμας ) θα μπορούσε να είναι κέντρο συνάντησης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης . Το κτήμα Μουλαγιανιού στην Χαλκιδική θα μπορούσε να είναι άλλο ένα καλό σημείο για την Κεντική Μακεδονία . Τα Ποσειδώνια ( στην Κατερίνη ) θα μπορούσαν να είναι το φθινοπωρινό σημείο για Κεντρική - Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία .

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ 2 ( συνέχεια )
15-9-2018

Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της κοινωνίας μας
- το ΧΡΗΜΑ
- και οι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ( ειδήσεις , ΜΜΕ )

είναι στα χέρια ιδιωτών !

Η τράπεζα πάει απο πατέρα σε γυιό . Ο πλούτος πάει απο πατέρα σε γυιό .
Το βοθροκάναλο πάει απο πατέρα σε γυιό .

Ε, τί περιμένετε ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ !

Οι περίφημοι δήθεν "δημοκράτες" τσιμουδιά δεν βγάζουν γι' αυτό το θέμα . Τί να το κάνω όταν με αφήνεις να ψηφίζω πολιτικούς κάθε 4 χρόνια . Εγώ θέλω να ψηφίζω και να εκλέγω αυτόν που έχει τα κλειδιά της τράπεζας και αυτόν που αποφασίζει τί ειδήσεις θα φθάσουν στα αυτιά μου .

Φάρμακα λοιπόν για το χάλι μας υπάρχουν και είναι γνωστά . Υπάρχει ένα σώμα ( μια Σύγκλητος ) 10 ατόμων που να βγούν και να τα πούν αυτά στην κοινωνία ;

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ

14-9-2018
Άκουσα σε μια βοθροεκπομπή της ΕΡΤ οτι ο μέγας Νόαμ Τσόμσκυ είπε οτι μέσα στο σημερινό πολιτικό σκοτάδι δεν φαίνεται απο πουθενά ελπίδα !
'Εως τώρα δεν είχα βρεί τίποτα σκάρτο σε αυτά που είχα ακούσει απο τον Τσόμσκυ ( αν και προέρχεται απο τους "γνωστούς" , ήταν σταράτος ) . Αυτό το τελευταίο όμως με έβαλε σε σκέψεις .
Δηλαδή Νοαμάκο τα πράγματα είναι τόσο σκούρα ; Πίσσα ; Σκοτάδι ; Αθεράπευτη η νόσος ;

Είναι δυνατόν ο μέγας Τσόμσκυ που " όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" να μην άκουσε ποτέ
- Για το κίνημα υπέρ της Αχρήματης Κοινωνίας ;
- Για το δόγμα "ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ" ( Θαλής )
- Για το ότι οι ηγέτες πρέπει να ζούν με πολυτέλεια ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ απ' όσο ο λαός ; ( Πλάτων )

Αν δεν τα άκουσε αυτά , επιεικώς χαρακτηρίζεται ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !

Αφού ο Νόαμ δεν βλέπει φώς και λύση απο πουθενά , ας του δώσουμε εμείς λίγο .

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ :

1) Την πρώτη μέρα θεσπίζουμε οτι το χρήμα θα έχει αντίκρυσμα κάποιο είδος διατροφής ( πχ σιτάρι ή λάδι ) . Αυτό σημαίνει οτι κανείς δεν μπορεί να δημιουργεί χρήμα εκ του μηδενός . Το μεσημέρι της πρώτης μέρας αυτοκτονεί το 95 % των τραπεζιτών .
2) Την δεύτερη μέρα λέμε οτι απαγορεύεται να υπάρχουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . Αυτοκτονεί το υπόλοιπο 5 % των τραπεζιτών .
3) Την τρίτη ημέρα λέμε οτι βάζουμε ταβάνι ( πλαφόν ελληνιστί ! ) στον πλούτο . Κανείς δεν μπορεί να είναι υπερβολικά πλούσιος ή υπερβολικά φτωχός . Το μεσημέρι αυτοκτονούν τα αφεντικά των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών .

Υπάρχουν και άλλα μέτρα που πιθανόν δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα εφαρμόσουμε . Εάν φύγουν απο την μέση τραπεζίτες και πολυεθνικές κανείς πλέον δεν εμποδίζει τους ΤΙΜΙΟΥΣ να αναρριχηθούν στην εξουσία . Μέσα σε τρείς ημέρες βγήκαμε απο την κρίση !
Παρακαλώ όσοι τον γνωρίζετε ( τον Νόαμ ) πείτε του οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ! Μην τον πιάνει απελπισία !
Το οτι δεν υπάρχει ( προς το παρόν ) σοβαρή πολιτική λεγεώνα που να συνταγογραφεί αυτό το φάρμακο , ναί αυτό μας βάζει όλους σε ανησυχία .

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΤΟΞΟ
14-9-2018
Όπως οι απατεώνες έκαναν την συμμαχία κομμάτων "δημοκρατικό τόξο" , έτσι και οι εχθροί της Νέας Τάξης πρέπει να απαντήσουν με την δημιουργία του δικού τους "τόξου" . Και ένα καλό όνομα θα ήταν "τίμιο τόξο" . Τί εμποδίζει όμως μια τέτοια συνεργασία ;
Πρώτα να απαριθμήσουμε ποιοί είναι οι εχθροί της Νέας Τάξης ( εννοώ την λαϊκή βάση - για τους αρχηγούς δεν γνωρίζω τί σκέφτονται ) :
- Αρχαιοελληνιστές ( κανονικά λέγονται "Έλληνες" )
- Πατριώτες ( κατ' όνομα μόνο χριστιανοί - πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Πάσχα )
- Εθνικοσοσιαλιστές
- Οπαδοί του Σώρρα
- Τίμιοι κομμουνιστές και αριστεροί ( υπάρχουν και τέτοιοι μέσα στα λαϊκά στρώματα )
Τους θερμούς χριστιανούς ( " Ρωμιοί" λέγονται σύμφωνα με την άποψη της Εκκλησίας ) δεν τους βάζω στην λίστα καθόλου διότι αυτοί δεν έχουν σκοπό να πολεμήσουν . Αφού η Αποκάλυψη λέει οτι πρώτα θα νικήσει ο Αντίχριστος και μετά ο Χριστός , ας νικήσει , επιτέλους , η Νέα Τάξη να πάμε στην επόμενη φάση ! Αυτοί δεν πρόκειται να συνεργαστούν ποτέ . Θα ψηφίζουν ΝΔ μέχρι τελικής πτώσεως !

Κυκλοφορεί στην πιάτσα η φήμη οτι οι Πατριώτες αρχίζουν να συζητούν για συνεργασία στις επόμενες εκλογές . Πρόσκληση όμως στους αρχαιοελληνιστές δεν έφθασε ακόμη .
Τί φοβούνται απο εμάς ; Οτι εάν είμαστε στην κυβέρνηση θα τους απαγορεύσουμε να λατρεύουν τον θεό τους ; Αυτό είναι μια παρεξήγηση που δεν γνωρίζω πώς δημιουργήθηκε . Για εμάς όποιος δεν είναι λαμόγιο και απατεώνας είναι καλός σύμμαχος . Όλοι οι καλοί χωράμε . Εάν συνεργαστούμε και πάρουμε την εξουσία μπορούμε να μεριμήσουμε ώστε να υπάρχουν ξεχωριστοί Δήμοι για τους Αρχαιοελληνιστές , για τους Πατριώτες , για τους Εθνικοσοσιαλιστές , για τους Σωρραίους και για τους τίμιους κομμουνιστές - αριστερούς . Και ο κάθε Δήμος να έχει μεγάλες νομοθετικές ελευθερίες . Να λατρεύει ο καθένας τον θεό του , να έχει τους δικούς του νόμους και να φτιάξει την δική του παραδείσια κοινωνία όπως την φαντάζεται . Αρκεί να διώξουμε τους νεοταξίτες απο τον σβέρκο μας . Με τους νεοταξίτες δεν μπορούμε να συμβιώσουμε . Με τους τίμιους θα βρούμε άκρη .

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 1
14-9-2018
Άλλους 71 ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ σώσαμε με θερμότατο ζήλο ενώ έπλεαν ΕΞΩ απο τα χωρικά μας ύδατα ( στην Ρόδο ) . Μην τυχόν μας φύγουν και πάνε αλλού . Φήμες λένε οτι η βιασύνη οφειλόταν σε επιχείρηση των Ιταλών και Ισπανών να τους βρούν πρώτοι και να μας τους πάρουν ! Τώρα όμως τους έχουμε ΕΜΕΙΣ και θα επενδύσουν ΕΔΩ τα εκατομμυριάκια τους !

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2
Απο το 2015 που κυβερνούν ΤΩΡΑ θυμήθηκαν να στείλουν στον εισαγγελέα αυτούς που έδιναν τζάμπα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Θα σέρνεται η δικογραφία έως τις εκλογές , μετά θα βγεί ο άλλος και όλα θα ξεχαστούν . Εις υγείαν των κορόϊδων !

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

13-9-2018
Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς θα έπρεπε να χειριστούμε το ζήτημα με τα Σκόπια .
Το πρόβλημα δεν είναι απλό . Εάν δούμε τους Σκοπιανούς σαν εχθρούς παίζουμε το παιγνίδι της Νέας Τάξης που θέλει να υπάρχουν διχόνοιες στα Βαλκάνια . Εάν πάμε με τα νερά τους τους εκχωρούμε κάτι που μας ανήκει .
Το μεγάλο κενό είναι οτι δεν γνωρίζουμε το ΓΙΑΤΙ η Νέα Τάξη σκίζεται να κάνει τα χατήρια του μικροσκοπικού κρατιδίου ( Σκόπια ) . Εάν δεν το γνωρίζουμε αυτό δεν μπορούμε να καταστρώσουμε σωστή πολιτική . Οι κυβερνώντες , πιθανόν , το γνωρίζουν .

Χωρίς αυτή την γνώση το μόνο που μπορούμε να προτείνουμε είναι τα "φάρμακα δια πάσαν νόσον" :
- Να έχουμε ισχυρό στρατό
- Να έχουμε κράτος τόσο καλό ώστε όλα τα Βαλκάνια να θέλουν να είναι πολίτες του .
- Να ζητήσουμε να γίνει παγκόσμιος νόμος ( στον ΟΗΕ) οτι "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ να μπορεί να παίρνει ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΕΙ . Αύριο το Μεξικό να μπορεί να αυτοονομασθεί ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ . Το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορεί να ονομασθεί ΒΡΕΤΑΝΙΑ . Η Ιρλανδία να μπορεί να ονομασθεί ΣΚΩΤΙΑ . Την Κάλυμνο να μπορούμε να την ονομάσουμε Ν. ΥΟΡΚΗ . Και να γράφουμε πάνω στα προϊόντα της MADE IN N. YORK-GREECE " .
Φυσικά τέτοιο ψήφισμα δεν θα εγκριθεί ποτέ . Οπότε τα Σκόπια δεν παίρνουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και εμείς φαινόμαστε οι καλοί της υπόθεσης . Θα λέμε στα Σκόπια "ΠΑΙΔΙΑ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ . ΟΙ ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο και οι άλλες χώρες ( που σας παριστάνουν τους φίλους ) το μπλόκαραν !"

- Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν λέγονται δημοσίως .


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
10-9-2018
Το ΚΚΕ ( και τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα - όπου υπάρχουν ακόμη ) λένε οτι πολύ εύκολα θα εξαλείψουν την πείνα : θα μειώσουν το εισόδημα των πλουσίων και θα αυξήσουν τον μισθό των φτωχών .
Πολύ απλοϊκό . Ακόμη όμως και αν τυπώσουν ένα φορτηγό χαρτονομίσματα για τον καθένα μας , η ποσότητα των λαχανικών στα μανάβικα ουδόλως θα μεταβληθεί .
Η πείνα είναι ζόρικο πρόβλημα κα
ι σε περίπτωση παγκόσμιας κρίσης ( καθόλου απίθανη πλέον ) θα απαιτηθούν οδυνηρά μέτρα :
- Κατανάλωση της τροφής κοντά στον τόπο παραγωγής ( δηλαδή διασπορά του πληθυσμού στα χωριά ) . Διότι η αποθήκευση και η ΜΕΤΑΦΟΡΑ της τροφής συνεπάγεται απώλειες .
- Στροφή προς την φυτοφαγική διατροφή . Με ένα κιλό χοιρινό κρέας ζεί ένας άνθρωπος μια μέρα ( στερεά ουσία = 200 γραμμάρια ! ) . Για να παραχθεί όμως ένα κιλό χοιρινό κρέας δαπανήθηκαν περί τα 6 κιλά δημητριακά με τα οποία ζεί ένας άνθρωπος για 6 τουλάχιστον ημέρες !
- Θανάτωση των κατοικιδίων ζώων συντροφιάς ( διότι καταναλώνουν τροφή που παράγεται στα χωράφια ) . Κάποιος σουλτάνος αραβικού κρατιδίου έχει 1200 άλογα ιππασίας ! Και εκατομμύρια σκύλοι - γάτες υπάρχουν στα σπίτια της μεσαίας τάξης . Φαντάζεστε πόση τροφή καταναλώνουν όλα αυτά ;
- Δελτίο στην τροφή . Ανεξαρτήτως μόρφωσης και κοινωνικής θέσης η μερίδα ημερήσιας κατανάλωσης δημητριακών να είναι η ίδια . Το ίδιο ψωμί χρειάζεται και ο καθηγητής πανεπιστημίου και ο οδοκαθαριστής . Οι πλούσιοι τείνουν να κάνουν σπατάλες στο φαγητό και να ρίχνουν τροφή στα σκουπίδια .
- Εάν τα προηγούμενα δεν επαρκέσουν τότε θα χρειαστεί και απότομη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού με κριτήριο "ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ " . Επειδή μερικοί θα πάθουν αλλεργία μόλις διαβάσουν το τελευταίο , να σας τονίσω οτι το σχέδιο για την απότομη μείωση θεωρούμε ΣΙΓΟΥΡΟ οτι το έχει ήδη η Νέα Τάξη έτοιμο σε κάποιο συρτάρι . Θα το ενεργοποιήσει μόλις χρειαστεί . Αλλά ως τότε αφήνει τους "αμέριμνους" να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου . Όπως και στο μαντρί ποτέ δεν ανακοινώνεις στα πρόβατα οτι το Πάσχα ( Πεσάχ ) πλησιάζει !

 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  :  ΠΟΣΟ  ΧΡΗΣΙΜΑ  ΕΙΝΑΙ  ; 
9-9-2018

  Καλά  και  άγια  τα  συλλαλητήρια  .  Πολύ   καλύτερα  απο  τον  καναπέ  .  Αλλά   το  αποτέλεσμα  ;   Την  επομένη  πρωθυπουργός  είναι  ο  ίδιος  .   Απαιτούμε  απο  την  αστυνομία   να  μην  ρίχνει χημικά .  Να  μην  μας  ρίχνει  χημικά  για  να  μπορέσουμε  να  πλησιάσουμε  τον  αλήτη  και  να  τον  κρεμάσουμε .
Και  μετά  ;  Το  επόμενο  λεπτό  ποιός  θα  διοικεί  ;   Ο  Βούτσης  ;   Απο  το  κακό  στο  χειρότερο !  Θα  σφάζονται  στους  δρόμους  αριστερές  και  δεξιές  συμμορίες  ;   Σε  τέτοια  αναμπουμπούλα   η  CIA  διαλέγει  τον  αρχηγό  .  Σε  όποιον  δώσει   πιό  πολλά   όπλα  εκείνος  θα  κερδίσει  .
Οπότε   δικαιολογώ  τους   αστυνομικούς   .  Όσο  και  αν  μισούν  τον  αλήτη  , η  λογική  επιβάλλει  να  τον  προστατέψουν  διότι   η  αναρχία  είναι     χειρότερη  . 
Δεν  κρεμάς   έναν  πρωθυπουργό  εάν  δεν  έχεις  ΕΤΟΙΜΗ  την  διάδοχη    κατάσταση  !  
Αυτό  είναι δόγμα   που  θα  έπρεπε   να  διδάσκεται   στους  πρωτοετείς    των  Πολιτικών  Επιστημών . 
Εάν  λοιπόν   θέλουμε  να  ταράξουμε  το  σύστημα    δεν  χρειάζονται  500.000   κόσμος  σε  συλλαλητήριο  .   Πάνε  10  σοβαρά   άτομα  στους  Οθωνούς   (  βόρεια  της  Κέρκυρας)   και   διακηρύσσουν   "ΕΙΜΑΣΤΕ  Η ΝΕΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ !"  . Έχοντας  έτοιμη  την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΛΥΣΗ   η  Αστυνομία  και  ο  Στρατός   εγκαταλείπουν     την  κυβέρνηση  των  ανεπάγγελτων  και  υπακούουν    στην  νέα  κυβέρνηση  !

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΩΡΡΑΙΟΥΣ

5-9-2018
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ : ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
Απάντηση : Η Χρυσή Αυγή είναι παλαιότερο κόμμα , είναι ήδη στην Βουλή , ανήκει σε κάποιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ιδεολογικό ρεύμα και έχει ΕΛΑΦΡΩΣ ( πολύ ελαφρώς ! ) καλύτερα ιδεολογικά θεμέλια . Κάλεσε όλους τους Έλληνες "Ελάτε κάτω απο τις φτερούγες μου για να ξεβρωμίσουμε την Ελλάδα" . Ο Σώρρας όμως ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ . Άνοιξε δικό του μαγαζάκι ! Επομένως ΑΥΤΟΣ είναι ο πρώτος ύποπτος για προδοσία !

ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ : ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΕ .
Απάντηση : Όσο κάνατε καμπάνιες διαφώτισης του λαού δεν σας ενοχλήσαμε . Όσο μαζεύατε υπογραφές δεν σας ενοχλήσαμε . Όσο επιδιώκατε καρέκλες δημάρχου δεν σας ενοχλήσαμε . Είπατε για εθνοσυνέλευση και σας πλησίασα ελπίζοντας οτι το λέτε στα σοβαρά . Τώρα όμως μπήκατε σε χοντρά παιγνίδια : Τώρα κυνηγάτε καρέκλα πρωθυπουργού ! Ε, όχι ! Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει τα όριά του . Ο Σώρρας είναι καλός για λοχαγός . Δεν είναι Στρατάρχης . Ώσπου να εμφανισθεί πραγματικά τίμιο και ικανό ηγετικό σώμα ο κάθε λοχαγός να κοιτάζει τον λόχο του και να μην ονειρεύεται γαλόνια Στρατάρχη . Θα ρωτήσετε "ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ;" . Θα έλεγα οτι προτιμώ να με διοικεί ένας ΦΑΝΕΡΟΣ νεοταξίτης : Ένας ηλίθιος που αγόρασε το πτυχίο του στην Βουλγαρία , που δεν εργάστηκε ποτέ , που φοίτησε στο βοθροσχολείο του ΚΚΕ ... Να ξέρω με ποιόν έχω να κάνω .
Αυτός ο πεινασμένος προλετάριος που ( απο την πολλή πείνα ) πουλήθηκε στην Νέα Τάξη , όχι , δεν θα ήθελα να με διοικεί . Ο προλετάριος να κάτσει στα αυγά του και να αγωνίζεται πλάϊ στους άλλους προλετάριους . Όταν θα υπάρξει τίμιο ηγετικό σώμα τότε και ο Σώρρας και ο Μιχαλολιάκος (και κάτι άλλοι ) θα έχουν την θέση που τους αρμόζει μέσα στο αντινεοταξικό κίνημα και θα έχουν ρόλους που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ . Διότι "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους..." . Αλλά εδώ βλέπουμε οτι ο πάσα ένας θέλει να φορά μεταξωτά βρακιά !

Λένε οι Σωρραίοι "ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ" . Αυτό είναι χοντρό λάθος διπλωματίας . Όλοι οι αντι-νεοταξίτες πρέπει να είμαστε συνεργαζόμενοι ( αρχαιοελληνιστές , πατριώτες , εθνικοσοσιαλιστές , Σωρραίοι ) . Εμείς δεν σας βλέπουμε σαν αντιπάλους . Σας βλέπουμε σαν ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ .

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΣΩΡΡΑΣ"
4-9-2018

Αντιφατικά στοιχεία ( που μας μπερδεύουν ) έχει το φαινόμενο "ΣΩΡΡΑΣ" :

ΑΡΝΗΤΙΚΑ : Ποταμοί τερατολογιών και ανοησιών που δεν αντέχουν σε καμμιά λογική ανάλυση .

ΘΕΤΙΚΑ : 1) Τον καλεί το καθεστώς και τον συγχαίρει για την δωρεά του προς το έθνος .
2) Του κάνει μήνυση γνωστό λαμόγιο ( Γεωργιάδης ) και μετά δεν τολμά να εμφανισθεί στο δικαστήριο . Αθωώνεται ο Σώρρας .
3) Εμφανίζεται στον προϋπολογισμό ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ το ποσό των 600 δις στα "πιστωτικά" και ουδείς αρμόδιος εξηγεί περί τίνος πρόκειται .
4) Ο Σώρρας βρίζει ανοιχτά Εβραίους και κανείς εισαγγελέας δεν κινητοποιείται .
5) Το κατοχικό καθεστώς παρακολουθεί αμέτοχο την ενδυνάμωση του κινήματος Σώρρα .

Τα πέντε αυτά "θετικά" μπερδεύουν ακόμη και τον πιό ικανό εγκέφαλο . Είναι δυνατόν το κατοχικό καθεστώς να βιώνει ήττες απο έναν αγράμματο και τερατολόγο βιοπαλαιστή εκ Πατρών ;
Η προφανής εξήγηση είναι οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !
Επειδή όμως αυτό ανατρέπει όλη την εικόνα του Σύμπαντος που έχουμε σχηματίσει στο μυαλό μας , κάποιοι σκεπτόμενοι , ψάχνουμε για άλλη εξήγηση λιγότερο τερατώδη .
Και καταλήγουμε σε αυτήν : ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΩΡΡΑ !!!
α) Τον βραβεύουν για την δωρεά του και έτσι δημιουργούν την ακλόνητη εντύπωση οτι ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ .
β) Του κάνουν μήνυση αλλά φροντίζουν να αθωωθεί για να ενισχυθεί η προηγούμενη εντύπωση .
γ) Εμφανίζουν στον προϋπολογισμό τα 600 δις για να συντηρήσουν τον ΜΥΘΟ .
δ) Τον ανέχονται να βρίζει , να πλαστογραφεί και να δυναμώνει για να δώσουν την εντύπωση οτι τον φοβούνται . Βάζουν δικούς τους ( του συστήματος ) να ψιθυρίζουν οτι αυτές οι δηλώσεις προς την Εφορία ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !
ε) Προσποιούνται οτι τους ξέφυγε και τον ψάχνουν για μήνες ολόκληρους πριν τον συλλάβουν .

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά ; Διότι κάποια στιγμή τον θέλουν να παίξει τον ευνουχιστικό ρόλο που παίζει σήμερα η Χρυσή Αυγή και άλλα κομματίδια και "στρατηγοί" .
Ή κάποια στιγμή θα τον κατεδαφίσουν παταγωδώς και το δίδαγμα για τον λαό θα είναι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΜΙΟΙ" . Και αν εμφανισθεί κάποιος τίμιος , απο εκεί και μετά , δεν θα τον πιστεύει κανείς .

Γνωρίζω οτι ούτε αυτή η εξήγηση που δίνω είναι απολύτως ικανοποιητική αλλά είναι λιγότερο τερατώδης απο την άλλη ( οτι δηλαδή ο Σώρρας λέει την αλήθεια ) . Κάποια μέρα ( σε αυτό το περίεργο Σύμπαν ) μπορεί να αποδειχθεί οτι ο Σώρρας ήταν τίμιος τελικά . Και εγώ που τον κατηγορώ να αποδειχθώ βλάξ ή πράκτορας . Επειδή όμως κρίνω οτι αυτή η πιθανότητα είναι 0,0000000001 % γι' αυτό παίρνω το ρίσκο να τοποθετηθώ .

ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ

3-9-2018
( ΑΛΙΕΥΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ )

Στο Ριάτσε γίνεται στην πράξη φανερή η πλάνη γύρω από τους μετανάστες. Ένα χωριό 1.700 κατοίκων, σε έσχατη παρακμή, υποδέχθηκε κι ενσωμάτωσε 600 πρόσφυγες, από Αφρική, Συρία, Ιράκ και μετατράπηκε σε μία παραδειγματική πολιτεία, όπου όχι μόνον συμβιώνουν επιχώριοι με ξένους, αλλά κι οι ξένοι βοήθησαν το χωριό ν' ανακάμψει. Ανακατασκεύασαν τα εγκαταλελειμμένα και σεσηπότα σπίτια. Ξανάδωσαν ζωή στα παρατημένα και χέρσα χωράφια, δημιούργησαν νέα μαγαζιά κι επιχειρήσεις, που δίνουν εργασία ΚΑΙ σε Ιταλούς (επ' ουδενί τους την κόβουν). Βοηθούν γέρους που έχουν ανάγκη κι έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία, μάλιστα συμβάλλοντας στην επιστροφή κι άλλων Καλάβριων στην περιοχή, καθώς εκλείπουν οι ανάγκες και η ανεργία που τους ωθούσε στον 'πλούσιο' βορρά. Κυρίως, οι άνθρωποι αυτοί που ξανάδωσαν πνοή στην περιοχή, γιατί βρήκαν χώρο να φτιάξουν μία νέα ζωή και να βρουν νέα πατρίδα, δεν πέφτουν στα χέρια της Μάφιας των 'δουλοπάροικων' . Και φυσικά, τα κίνητρα κι τ' αρχικά βοηθήματα που τους έδωσαν ήσαν κατά πολύ μικρότερα απ' όσο κοστίζει η συντήρηση ενός κέντρου υποπδοχής, hot spot (βέβαια εκεί έχουν συμφέροντα άλλες Μάφιες, νομότυπες και με τον μανδύα του ανθρωπισμού και υπό την αιγίδα της ΕΕ κλπ, που συντηρούν την 'οικονομία της προσφυγιάς'). Το χωριό επισκέφθηκε ο γνωστός ( από το Gomorra) συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο και κάλεσε τον Ματέο Σαλβίνι να μεταβεί στο Ριάτσε και να δει ιδίοις όμμασιν το θαύμα. Η αντίδραση του ξενοφοβικού ηγέτη; "Θα πάω όταν θα αλλάξει ο (αριστερός, φυσικά) δήμαρχος".

---------------------
ΣΧΟΛΙΑ :
1)  Προσέξτε εκείνο το
"Και φυσικά, τα κίνητρα κι τ' αρχικά βοηθήματα που τους έδωσαν ήσαν κατά πολύ μικρότερα απ' όσο κοστίζει η συντήρηση ενός κέντρου υποπδοχής, hot spot "

Δηλαδή μόλις βγήκαν απο τις βάρκες ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!!
Και αναρωτιέμαι : Εάν το βοήθημα αυτό το δίνανε σε άνεργους "φασίστες" δεν θα είχε γεμίσει το χωριό κόσμο ; Δεν θα υπήρχε ανάπτυξη ;

2) Κάτσε να περάσουν κανά δυό χρονάκια , να ξεψαρώσουν οι μελαψοί ( και να τακιμιάσουν με την Μαφία ) και τότε να δούμε πόσο " ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" θα είναι !

ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΡΡΑΣ !
( μήνυμα προς οπαδούς του Σώρρα )
3-9-2018

Τί σας υποσχέθηκε ο παλαιός Σώρρας ; Εξακόσια ψωροδισεκατομμυριάκια που δεν τα είδατε ποτέ .

Εγώ όμως έχω μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ που αξίζει πολύ περισσότερο . Και την βλέπετε όλοι : Με τα δάση της , τις παραλίες της , τα αρχαία μνημεία , τα χωράφια , τα ποτάμια , τα ηφαίστεια , τον ορυκτό πλούτο ...
Αμφιβάλλει κανείς οτι υπάρχει ;

Τί σας είπε ο παλαιός Σώρρας ; Πρώτα να νοικιάσετε γραφεία . Μετά να μαζέψετε μερικά εκατομμύρια υπογραφές . Μετά να κατεβείτε σε δημοτικές εκλογές και να πάρετε τις δημαρχίες . Μετά να κάνετε επικλήσεις σε παραλίες και λαγκάδια . Μετά να κάνετε εθνοσυνέλευση ( που δεν έγινε ποτέ ) . Μετά να κάνετε πολιτικό κόμμα .
Γιατί ( ο σοφός ) δεν σας είπε να κάνετε πολιτικό κόμμα ευθύς εξ' αρχής ; Γιατί σας σέρνει μια απο δώ και μια απο κεί ;

Λοιπόν αυτά είναι χαζομάρες . Εγώ δεν σας λέω να ξοδέψετε ούτε για γραφεία ούτε για τίποτα άλλο . Δεν χρειάζομαι εκατομμύρια πιστούς .

Μόνο διακόσιες χιλιάδες . Όταν μαζευτούμε τόσοι θα σφάξουμε ( εν μια νυκτί ) διακόσιες χιλιάδες λαμόγια , πολιτικούς , κομματόσκυλα , πουλημένους και θα πάρουμε την περιουσία τους . Τότε θα πρέπει να διαλέξετε : Εάν θέλετε να ανταμειφθείτε με εξουσία δεν θα πάρετε πλούτο . Εάν θέλετε να ανταμειφθείτε με πλούτο δεν θα πάρετε εξουσία .

Δεν σας αρέσει αυτό το σχέδιο ; Και απλό και ανέξοδο .

Γνωρίζω το "γιατί" δεν σας αρέσει . Περιμένετε ένας ιππότης με 600 δίς να σας σώσει . Οι εξωγήϊνοι ( που έρχονται ) να σας σώσουν . Η συχνότητα Σούμαν να σας σώσει . Ο Μέγας Ενιαυτός να σας σώσει . Εσείς μην τυχόν λερώσετε τα χεράκια σας με αίμα !

Και γιατί να σας σώσει ο Σούμαν και ο Ενιαυτός ; Σας χρωστάνε τίποτα ; Δεν κατάλαβα . Επειδή ΔΗΛΩΣΑΤΕ οτι είστε Ελληναράδες ; Και τί έγινε ; Και ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας .

Καμαρώνετε οτι είστε ΓΝΗΣΙΟΙ απόγονοι του Λεωνίδα , του Μιλτιάδη , του Θεμιστοκλή , του Αλέξανδρου ...

Μας ΟΛΟΙ αυτοί πήραν σπαθί και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα ! Δεν περίμεναν τα "οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη" ! Δεν περίμεναν ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και ο ΟΗΕ να τους δώσουν τίποτα . ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ! Εσείς περιμένετε απο ποιόν ; Απο τους δικαστές που είναι όλοι κότες ή πουλημένοι ; Απο τον ΟΗΕ που είναι μαγαζάκι των "άλλων" ;

Φίλοι μου νομίζω οτι η Ιστορία θα σας κατατάξει στην συμπαθή τάξη των αποτυχημένων αφελών . Εκτός και αν ο αρχηγός σας πουλήσει το κίνημα στους εξουσιαστές όπως έκαναν κάτι επίσκοποι του πούλησαν τον χριστιανισμό στον "μέγα" Κωνσταντίνο . Και ξαφνικά να δούμε τον "Σωρραϊσμό" να γίνεται η νέα επίσημη θρησκεία ( ο νέος χριστιανισμός ) !

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
2-9-2018
Σε ένα βιβλίο με τις προφητείες του βρήκα αυτές τις πληροφορίες :
Ένας Έλληνας αξιωματικός πυροβολεί ( στο Αλβανικό έπος ) ταμπουρωμένος μέσα απο το σπίτι ενός Αλβανού . Βλέπει χωμένο ανάμεσα στις πέτρες του τοίχου ένα χαρτί . Το βγάζει και βλέπει τις προφητείες . Το παραδίδει στον μητροπολίτη Καντιώτη . Και έτσι έχουμε τις προφητείες .
Ερωτήματα :
1) Ο Αλβανός που κατοικούσε μέσα τόσα χρόνια δεν το είδε και το ανακάλυψε ο Έλληνας σε λίγα λεπτά ;
2) Πού είναι σήμερα εκείνο το χαρτί ; Ας το δούμε , ας κάνουμε ραδιοχρονολόγηση και να διαπιστώσουμε πόσο παλαιό είναι . Διότι άλλως θα έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε για αυτές τις "προφητείες" !


 
ΚΕΙΜΕΝΑ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ    2018

ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ   ΚΑΙ  ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ  ( εστάλη  σε  λίγους  με  μειλ  )
Αγαπητοί  φίλοι 
Μοιράζομαι    μαζί  σας  μερικές    σκέψεις   μου  .
 Αυτό  το  κείμενο    δεν  θα  δημοσιευθεί  στο    FACEBOOK  .    Είναι  για  τα  μάτια  λίγων  και  εκλεκτών  .
Βασικές   αρχές  που  δεν  πρέπει   να  ξεχνάμε  : 
1)   Το  χριστιανικό  ιερατείο    υπάρχει    στους  αιώνες   ,  αν  και  δεν  γεννά  παιδιά  ,   διότι  αντλεί   απο  τον  λαό  τους πιο    ικανούς  απατεώνες     ΧΩΡΙΣ  ΝΑ  ΡΩΤΑ  για   την  οικονομική  τάξη  του  καθενός  !  Είτε  φτωχός   είτε  πλούσιος  είσαι    ,  εάν  είσαι    ικανός     ψεύτης   έλα  σε  εμάς  και  θα    ανέβεις  ψηλά  ! 
Παρόμοια  και  εμείς    θα  πρέπει    να  κάνουμε  μια  ΣΥΓΚΛΗΤΟ  που    να  αντλεί  μέσα  απο  όλα  τα  κοινωνικά  στρώματα     τους  γεννημένους  Φιλοσόφους  .


 2)   Η  Νέα  Τάξη     ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ   τους  βλάκες  .  Σε  αυτούς οφείλει  την  δύναμή  της   .  Οι  βλάκες  είναι  οι  καλύτεροι  στρατιώτες  .  Μπορούν  να  σκοτωθούν  για  τον  ηγέτη    αδιαμαρτύρητα .  Όλες  οι  πολιτικές  παρατάξεις  οφείλουν  την  δύναμή  τους  στους  βλάκες  .  Βλάκες  υπάρχουν  σε  όλα  τα  κόμματα  .
Ο  Τσίπρας     προϊσταται     βλακών  .
Ο  Μητσοτάκης  προϊσταται     βλακών  .
Ο  Κουτσούμπας  το   ίδιο  .  Όπως  και  ο  Λεβέντης    και  ο  Μιχαλολιάκος .
Δεν  ντρέπονται   που  ηγούνται  βλακών  !   Προσέξτε  το  αυτό  .   Είναι  δεδομένο    οτι  τα κόμματα  έχουν  βλάκες .
Ο  αντινεοταξικός    χώρος    έχει  ηγεσία    αλλά   δεν  έχει  λαό  (  πολλούς  βλάκες   δηλαδή ) .  Υπάρχουν  και  εδώ  βλάκες  αλλά    ολίγοι  . 
Παρακολουθώ  το  Κίνημα  Σώρρα   .   Πρέπει  να  είναι  γύρω  στις  3.000   άτομα  σε  όλη  την  χώρα  .  Αυτό  το  κίνημα   είναι  η  ιδανική  αποθήκη  βλακών ! 
Ο  βλάξ θέλει    τον  κινητήριο  μύθο  του  .  Ο  Τσίπρας   τους  λέει  "ΕΙΜΑΣΤΕ  Η  ΑΡΙΣΤΕΡΑ"   .  Ο  Μητσοτάκης  τους  λέει  "ΘΑ   ΕΡΘΕΙ  Η  ΜΕΡΑ  ΠΟΥ  ΟΙ  ΔΕΞΙΟΙ  ΘΑ  ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ     ΠΟΤΑΜΗΔΟΝ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΟΠΩΣ   ΤΟ  1950"    .   Ο  Κουτσούμπας  τους  υπόσχεται    οτι  η  σημαία  με  το  σφυροδρέπανο    θα  ΞΑΝΑΚΥΜΑΤΙΣΕΙ  στο  Κρεμλίνο   και  οι  πλούσιοι   θα  σφαχτούν  για  δεύτερη  φορά    και  ο  λαουτζίκος    θα  πάρει  τα  πλούτη  τους  . 
Ο  κινητήριος    μύθος   δεν   ανακοινώνεται   γραπτά  .  Διαδίδεται    ψιθυριστά  .   Για  τα  ανώτερα  στελέχη   υπάρχει   άλλη  λίστα  υποσχέσεων  ( και  αληθειών )   και  για  τον  έξω  κόσμο    άλλη  λίστα .
Ο  Σώρρας   φρόντιζε   να  τους  ταϊζει    τακτικά    και  νέους  μύθους  ( εκτός  απο  τον  βασικό  περί  600  δις  και  μετοχών  της     Τράπεζας   της   Ανατολής )  :
#  Στον  βυθό  της    Μαύρης    Θάλασσας   είναι  ένα  θηρίο  που  το  ταϊζουν  με  το  αίμα   των  Ελλήνων  (  που  μαζεύουν  με  τις    αιμοδοσίες !)
# Κάπου     στον  βυθό  των  Φιλιππίνων    ( σε   2  μέτρα  βάθος )   βρίσκεται    φυλαγμένος  ο  χρυσός  του  Ιάσονα  ! 
#   Στις  ΜΑΥΡΕΣ    ΟΘΟΝΕΣ   της Εθνικής    Τραπέζης    φαίνονται    τα  τρισεκατομμύρια   που  δικαιούμαστε  απο  καταπιστεύματα .
#   Πήγα  στην  Γερμανία    και  συνάντησα    την  εξόριστη   κυβέρνηση  του  Γ'   Ράϊχ    που  ταξιδεύει    σε  όλο  τον  κόσμο   με  διαβατήρια    που  φέρουν  τον  αγκυλωτό  σταυρό    και  οι  τελωνειακοί  τα  δέχονται  .
#  Είμαι    αντιπρόεδρος    στην  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  !!!

Εμείς    (  οι  καλοί  )    ντρεπόμαστε  να  λέμε  τέτοιες  ανοησίες    για  να  κερδίσουμε  τους   βλάκες  .  Αυτό  όμως  είναι  λάθος   .   Οι  κακοί    δουλεύουν  τους  βλάκες    για  να   μπορούν   ( οι  κακοί  )   να  απολαμβάνουν  κόττερα  , ταξίδια   κλπ  και  να  αφήνουν  τον  πλανήτη  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ    απ'  όσο  τον  παρέλαβαν  . 
Εμείς   ,  οι  καλοί ,  θα  πρέπει  να  δουλεύουμε  τους  βλάκες    για  να  τους  στρώνουμε  σε  δουλειά  ώστε  να  κάνουμε  τον  πλανήτη   συνεχώς  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ! 
Ο  Σώρρας   θα  ήταν  ο  τέλειος  "λοχαγός"  για  τον  δικό  μας    στρατό   .  Δεν  δέχτηκε  όμως  διότι  ήθελε  μόνος   του  να  είναι  στρατηγός  .  Τώρα  πιθανόν  να    συμβιβαστεί     και  να  γίνει   γιουσουφάκι  της  Νέας  Τάξης  . 
Χρειαζόμαστε   λοιπόν  και  εμείς  έναν   ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ    ΜΥΘΟ   .  Έναν  μύθο    που  να  συναρπάζει    τις  ψυχές  των  βλακών  (  όχι  μόνο  3000   αλλά  πολύ  περισσότερους  )  .  Εκτός  απο  τον    μύθο  του  Σώρρα    γνωρίζουμε  και  έναν  άλλον  πετυχημένο  μύθο  :  Οτι   ένας  γυιός   του  θεού   αναστήθηκε  για εμάς  και  μας  έχει  έτοιμο  τον  παράδεισο  .  Αυτόν  τον  μύθο  τον  κατασκεύασε  και  τον   χρησιμοποίησε    η  ρωμαϊκή    οικογένεια  του   Πίσωνα  . 
Πρέπει    να  αναλύψουμε   αυτούς  που  έχουν  το  ταλέντο  να κατασκευάζουν   λαοφιλείς    μύθους  .  Ή  να    ανακαλύψουμε   τους  κανόνες   κατασκευής   ενός  λαοφιλούς  μύθου  . 
Στο   "ΔΙΑ  ΤΑΥΤΑ"    : 
α)   Θα  πρότεινα   να  διακόψουμε    τις  λεκτικές    επιθέσεις     στον  Σώρρα   και  τους  οπαδούς  του  . 
β)  Να  επιδιώξουμε   κάποια  συνάντηση  κορυφής    με  τους    υπαρχηγούς  του  .  
γ)  Να  βρεθούμε    εμείς    μεταξύ  μας   ,  να  γνωριστούμε  καλύτερα    και  να  συζητήσουμε    αυτά  τα  θέματα  .


 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...
28-8-2018
Σε μια μάζωξη χαχόλων του σύριζα είπε ο ομιλητής - βουλευτής "ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..." . Παραπονέθηκε ( υποτονικά ) ένα χαχόλι οτι "ΠΟΛΥ ΑΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ" .
Πού είναι εκείνο το χαχόλι σήμερα να δεί τί έκανε η περίφημη "Δικαιοσύνη" στα ανεπανάληπτα χρόνια του σύριζα !
Ούτε ΕΝΑΝ ! Ούτε έναν δεν τιμώρησαν οι πούστηδες !
Φλώρος , Μελισσανίδης,Ψωμιάδης,Παπαγεωγόπουλος,Τσοχατζόπουλος,Μαρτίνης,Κααμπέρης,Λαυρεντιάδης ... Όλοι "αρρώστησαν" ξαφνικά και βγήκαν έξω .
Τώρα μην ρωτήσετε αν πήραν φράγκο απο τα κλεμμένα . Πάνε αυτά ! Με αυτά κάνει τις βουτιές του ο "άρρωστος" Τσοχατζόπουλος στον Αστέρα Βουλιαγμένης !

ΜΕΤΑΛΑΜΟΓΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
27-8-2018
Όπως λέμε "μεταπολίτευση" ( η περίοδος μετά την επταετία 1967-74 ) έτσι θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το όρο "μεταλαμογίευση" ( η περίοδος ΜΕΤΑ την μεταπολίτευση ) . Δηλαδή μετά την πτώση των λαμόγιων που κυβερνούν σήμερα . Μια σοβαρή αιτία που δεν κουνιέται φύλλο είναι οτι δεν έχουμε συμφωνήσει πώς θα είναι αυτή η Ελλάδα όπου δεν θα κυβερνούν τα λαμόγια .
Κάποιος πρέπει να τολμήσει να ανοίξει αυτόν τον διάλογο .
Πολιτικές δυνάμεις σε αυτή την μεταλαμογιακή Ελλάδα :
# Ρωμιοί ( ελληνόφωνοι θερμοί χριστιανοί ) 2 %
# Έλληνες ( ; % )
# Εθνικοσοσιαλιστές ( ; % )
# Κομμουνιστές ( 5 % )
# Ελληνόφωνοι ( ιδεολογία : Η τσέπη μου νάναι καλά και τα άλλα δεν με νοιάζουν ) ( ; % )

Το να συνυπάρξουν όλοι αυτοί κάπως δύσκολο .
Οπότε , ας φαντασθούμε :
# Μια περιοχή χριστιανών με κέντρο τον Άθω .
# Μια περιοχή Ελλήνων με κέντρο τους Δελφούς .
# Μια περιοχή Εθνικοσοσιαλιστών με κέντρο τον Μελιγαλά ή την Μακρόνησο .
# Μια περιοχή κομμουνιστών με κέντρο τον Γράμμο - Βίτσι .
# Τα ενδιάμεσα με ελληνόφωνους

Ανάλογα με τα ποσοστά τους θα είναι και το μέγεθος της περιοχής .

Αυτός ο διαχωρισμός δεν θα κρατήσει πολύ . Πολύ σύντομα θα φανεί ποιά ιδεολογία παράγει τα πιο καλά αποτελέσματα και όλοι αυτήν θα υιοθετήσουν . Σαν ΞΕΚΙΝΗΜΑ όμως φαίνεται καλή . Ας δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να υλοποιήσουν τον καημό τους : Να κάνουν την "τέλεια" πολιτεία όπως την φαντάζεται ο καθένας και να τους φύγει το μεράκι . Να δούν τα στραβά και τα αδιέξοδα και να ωριμάσουν .

Υ.Γ. ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ! Εάν δεν σας αρέσει αυτή η πρόταση προτείνετε κάτι άλλο ΚΑΛΥΤΕΡΟ . 'Υβρεις θα διαγράφονται .

ΟΙ  ΣΚΛΑΒΟΙ  ΤΟΥ  ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΑ
22-8-2018
Έχει   μια  οικογένεια  100  κερασιές .
Έρχεται  ο  καιρός   να  ψεκάσει  ,  πρέπει  να  τις  ψεκάσει   όλες  την  ίδια  μέρα   (το  σκουλήκι  δεν  περιμένει ) .  Θα  χρειαστεί  μεγάλο  ψεκαστικό .
Έρχεται  ο  καιρός   να  μαζέψει  καρπό .  Πρέπει   όλος  ο  καρπός  να  μαζευτεί  την  ίδια  μέρα .  Το  κεράσι  δεν  περιμένει  .  Θα  χρειαστεί     εργατικά  χέρια  ( εισαγόμενα  απο  κάποια  βαλκανική  χώρα ) .
Θάρθει  ο  έμπορος    και  θα  τους  πεί  "Τόσα   δίνω  και  αν  γουστάρετε .  Αν  δεν  γουστάρετε   αφήστε   τον  καρπό  να  σαπίσει   πάνω  στο  δένδρο !"   .  Θα  αναγκαστούν  να  τα   δώσουν  ακόμη  και  κάτω  του  κόστους  .
ΟΜΩΣ ... αν  είχαν   10  κερασιές ,  10  μουσμουλιές ,  10  ροδακινιές ,   10  αχλαδιές  ,   10  κληματαριές ,  10  συκιές ,  10  καρυδιές ,  10  φουντουκιές ,  10  αμυγδαλιές  και  10 ελιές   δείτε  πόσο  διαφορετικά  θα  ήταν  τα  πράγματα  :
Ο  καρπός  της  κερασιάς   μαζεύεται  τον  Μάϊο .  Μόνη  της  η  οικογένεια  μπορεί  να  φέρει  βόλτα  10  δένδρα .  Τα  κεράσια  τώρα   είναι   πολύ  λιγότερα  απο  τη  προηγούμενη  περίπτωση  ( πολύ  λιγότερα  απο  την  ζήτηση ) .  Ο  έμπορος    παρακαλά   να  του  τα  δώσουν .  Ο  αγρότης  του  λέει   "Τόσα  θέλω  και  άμα  γουστάρεις ! Αν  δεν  γουστάρεις    ,  τα  τρώω  και  μόνος  μου "  .
Μετά   απο  ένα  μήνα   τα  μούσμουλα  είναι  έτοιμα .  Η  οικογένεια  τα  φέρνει  βόλτα   μόνη  της   ( 10  μόνο  δένδρα  είναι )  . 
Μετά   απο  λίγο  καιρό   έρχεται  η  σειρά  του  ροδάκινου .   Ακολουθεί  το  σύκο  .  Έπειτα  το  σταφύλι . Μετά  το  αχλάδι .  Έπειτα  το  αμύγδαλο .   Έπειτα  το  καρύδι  .  Ακολουθεί  η  ελιά  και  το  φουντούκι .
Όλο τον   χρόνο   υπάρχει  εργασία   χαμηλής  έντασης  για  την  οικογένεια   .  Και  αν    το  ένα  είδος   δεν  το   ευνοήσει  η  χρονιά  ,  δεν  χάθηκε   ο  κόσμος  .  Έχει  άλλα  εννιά   που  ίσως  να  πάνε  και  πολύ καλύτερα   απ'  ότι  συνήθως .  Και  όταν  πρόκειται  για  πολυκαλλιέργεια   δεν  αρρωσταίνουν  τα  δένδρα    και  δεν  χρειάζονται     ψεκασμούς . 
Εκεί  στην  Έδεσσα  και  στην  Βέροια  ( που  κάθε χρόνο   ζούν  τον  ίδιο εξευτελισμό   απο  τους  εμπόρους   και  το  ίδιο  άγχος  απο  τον  καιρό )   μπορούν  να  μας  πούν  πού  έχει  λάθος   αυτός  ο  συλλογισμός  ; 

ΟΔΟΣ ΛΙΣΤΩΝ
22-8-2018
Πήγε ο υποδυόμενος των πρωθυπουργό στην Λήμνο . Κάποιοι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και άλλοι κρύφτηκαν στα σπίτια . Πήγε στην Ιθάκη . Πάλι κάποιοι έτρεξαν περιχαρείς να φωτογραφηθούν μαζί του και να τον χειροκροτήσουν . Άλλοι κρύφτηκαν στα σπίτια τους . Λοιπόν αυτοί που κρύβονται στα σπίτια τους άς γράφουν κάποιες ΛΙΣΤΕΣ με τα ονόματα αυτών που τόσο ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ με αυτόν τον πρωθυπουργό . Είναι χρήσιμο να ξέρουμε ποιοί ενθουσιάζονται με το ξεπούλημα , με τις Πρέσπες , με τις υποκλίσεις στην Τουρκία , με την ελληνοποίηση λαθρομεταναστών ... Να μάθουμε και πώς βγάζουν τον επιούσιο αυτοί οι ενθουσιαζόμενοι τέλος πάντων . Είναι κομματόσκυλα διορισμένα στο δημόσιο ; Επιχειρηματίες-λαμόγια ; Αγρότες ; Άνεργοι ;
Κάποια μέρα θα γυρίσει ο τροχός και θάρθουν άλλοι στην εξουσία . Ας έχουν κάποιες ΛΙΣΤΕΣ ( άλλωστε εκεί στο Ιόνιο είναι σύνηθες πράγμα οι λίστες - βλέπε "Οδός Λιστών" στην Κέρκυρα ) .

Η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΦΥΣΗ  ΤΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 
(18-8-2018)
  Το  έχουμε  διαπιστώσει  οτι  η   συνεργασία    είναι  δύσκολο  πράγμα .
Ο  καθένας    που   είναι  αρχηγός  σε  μια  μικρή   ομάδα  καλεί  τους  άλλους   "ΕΛΑΤΕ  ΣΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ  ΜΟΥ ( με   εμένα  σαν  αρχηγό)"   .
 Φυσικό  είναι  να  μην  προχωρά   τίποτα  .
Το  ιδανικό  πρότυπο    συνεργασίας   το  βλέπουμε  στο  ανθρώπινο    σώμα  :     Αρχηγός  είναι  η  ΙΔΕΑ  της  επιβίωσης  .  Ολα  τα  όργανα   είναι   ισότιμα  και    προσφέρουν  το  καλύτερο  που  μπορούν   στα  υπόλοιπα :
-  Τα  νεφρά  είναι  άριστα  στον  καθαρισμό  του  αίματος  και  κανένα  άλλο  όργανο  δεν  μπορεί  να  κάνει  την    εργασία  αυτή   καλύτερα  .
-  Οι  πνεύμονες  είναι  άριστοι  στην  πρόσληψη  οξυγόνου .
-  Το   στομάχι  είναι  άριστο  στην  επεξεργασία   των  τροφών  .
-  ο  εγκέφαλος    είναι  άριστος    στην  επεξεργασία  των  πληροφοριών

Οπότε   στο  Κίνημα    του   Ελληνικού  Διαφωτισμού    η  συνεργασία   θα  μπορούσε   να  είναι  κάπως  έτσι  :
Κάθονται  σε  ένα  τραπέζι   όσοι  έχουν  διακριθεί  σε  κάτι  και  λένε  "Εγώ  είμαι   άριστος    στην  διοργάνωση   τελετών ,  εσύ  είσαι   άριστος  στα  θεατρικά   ,  εσύ  είσαι  άριστος   στις  Δημόσιες  Σχέσεις   ,  εσύ  είσαι   άριστος  στις  πολιτικές  ιδέες  ,  εσύ  είσαι  άριστος   στην δημιουργία   ενδυμασιών  ,  εσύ  είσαι  άριστος   στα  θρησκευτικά  ζητήματα  .  Δημιουργούμε  λοιπόν   μια  ΟΜΑΔΑ  (  ένα  ΣΩΜΑ )    και  αγωνιζόμαστε  για  τον  κοινό  σκοπό" . 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ;
15-8-2018
Πολλοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους μέσα απο το φατσοβιβλίο αλλά όταν ακουστεί κάλεσμα για εθνοσυνέλευση ουδείς αισθάνεται άξιος να συμμετάσχει ! Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό ;
Ποιόν περιμένετε να τραβήξει μπροστά ;
Οι Σοφοί ; Πού είναι τέλος πάντων αυτοί οι Σοφοί ; Με έχει απασχολήσει το ερώτημα . Κατέληξα στο οτι τους Σοφούς τους έχει δώσει μια θεσούλα και έναν μισθουλάκο το σύστημα και τους κρατά ουδετεροποιημένους . Ο Σοφός σκέπτεται "ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑ , ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ; ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ ; " .
Επομένως ξεχάστε τους Σοφούς . Αυτοί δεν καίγονται . ΕΣΕΙΣ που καίγεστε απο δάνεια , ΕΝΦΙΑ , ανεργία , εσείς θα πρέπει να τραβήξετε μπροστά . Οι Σοφοί είναι βολεμένοι και δεν θα επαναστατήσουν πρώτοι .

Ίσως να σκέπτεστε "ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ" . Μα αγαπητοί μου , το να λύνεις εξισώσεις ή να θυμάσαι όλη την Ιστορία απ΄ έξω ή να έχεις δείκτη ευφυϊας 500 δεν σημαίνει οτι είσαι άξιος να κυβερνήσεις ! Ολα αυτά τα προσόντα σε κάνουν έναν πολύ καλό ΣΥΜΒΟΥΛΟ !
Η ικανότητα του διοικείν είναι ταυτόσημη με την ικανότητα του ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙΝ ΟΜΑΔΕΣ !
Μπορείς να καθήσεις στο τραπέζι με άλλους δέκα και να πείς "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ . ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ" ;
Αυτή την ικανότητα την έχουν ( προφανώς ) οι 10 κορυφαίοι τραπεζίτες και γι' αυτό διοικούν τον πλανήτη .
Ολοι οι άλλοι ( όσο βαριά πτυχία και αν έχουν ) είναι πνευματικά ανάπηροι . Έχετε ακουστά για τους αυτιστικούς που αποτυγχάνουν σε στοιχειώδη πράγματα αλλά μπορούν να κάνουν περίπλοκες μαθηματικές πράξεις με το μυαλό τους ; Λοιπόν έτσι , σαν τους αυτιστικούς , να βλέπετε και όλους αυτούς τους βαρύγδουπους "πανεπιστημιακούς" που μοστράρονται ( σαν φωτομοντέλα ) απο δώ και απο κεί .
Αντίθετα , ένας που σπούδασε στο πεζοδρόμιο μπορεί να έχει αυτή την ικανότητα να σχηματίζει ομάδες . Αυτός είναι που πρέπει να διοικεί .

Υ.Γ. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια αλλά η Ιστορία αναφέρει οτι ένας Θράξ αγρότης πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έπιασε δουλειά στους στάβλους του παλατιού . Επειδή είχε αυτή την ικανότητα του σχηματίζειν ομάδες , αναρριχήθηκε και κάποια στιγμή έγινε ο αυτοκράτωρ που ονομάσθηκε Βασίλειος Βουλγαροκτόνος ! Και ο "μέγας" Κωνσταντίνος ξεκίνησε απο καραβανάς στον ρωμαϊκό στρατό . Φαντάζομαι οτι δεκάδες άλλοι ( γεννήτορες δυναστειών ) ξεκίνησαν κάπως έτσι . Χωρίς πτυχία και χλιδάτους προγόνους .

ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ...
14-8-2018
Ποιά είναι τα ελαττώματα μιας κοινωνίας που κάνουν εύκολη την διάβρωση απο την Νέα Τάξη ;

1) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ : Όταν όλες οι αποφάσεις είναι στα χέρια λίγων ( ή ενός ) . Ο κομματάρχης - πρωθυπουργος ορίζει τον Υπουργό Δικαιοσύνης , τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Υπουργό Άμυνας . Αυτοί επηρεάζουν την αναρρίχηση των δικαστών και των αξιωματικών . Επομένως εάν ο πρωθυπουργός είναι πουλημένος θα διαλέξει πουλημένους υπουργούς και αυτοί θα ευνοήσουν πουλημένους δικαστικους και αξιωματικούς . Επομένως όσο πιο διασπαρμένες είναι εξουσίες τόσο πιο δύσκολα μπορεί να εξαγοράσει συνειδήσεις η Νέα Τάξη ( βλέπε προηγούμενη ανάρτηση "ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ" )

2) ΜΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ : Χώρα που δεν είναι αυτάρκης σε τροφή μπορεί εύκολα να εκβιασθεί απο την Νέα Τάξη . Μια χώρα που θέλει να είναι ελεύθερη πρέπει να εναρμονίσει τον πληθυσμό της με τα χωράφια της ώστε να μπορεί να παράγει τροφή ακόμη και αν της κάνουν εμπάργκο σε πετρέλαιο ή άλλα αγαθά .

3) Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ : Ευνόητο . Εάν ιδιώτες πληροφορούν τον λαό για το τί συμβαίνει στον κόσμο , ΣΙΓΟΥΡΑ θα εξαγορασθούν απο την Νέα Τάξη για να τον αποβλακώσουν .

4) ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ : Μειονότητες ( ιδίως όταν έχουν δικαίωμα ψήφου ) είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας . Σίγουρα θα τις εξαγοράσει η Νέα Τάξη .

5) Θρησκευτικά   ιερατεία που δεν εκλέγονται απο τον λαό , πληρώνονται απο το Δημόσιο Ταμείο και έχουν ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ! Σίγουρα θα τα εξαγοράσει η Νέα Τάξη .

Αυτές είναι οι παθογένειες μιας κοινωνίας . Αυτοί που έχουν την τόλμη και την αντοχή να γράφουν πολιτικές προτάσεις , ας προσέξουν να μην πελαγοδρομούν . Να επικεντρωθούν σε αυτά τα τέσσερα .

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ( ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ )
13-8-2018
Απο το 2010 μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε αυτός ο λαός να αναδείξει νέα ( και τίμια ) ηγεσία . Δεν γνωρίζω όλους τους νόμους που διέπουν τα κοινωνικά φαινόμενα . Είναι ανίκανος ( ο λαός ) ; Μήπως είναι μια διαδικασία που απαιτεί περισσότερο χρόνο ;
Οι περσόνες που εμφανίσθηκαν αυτό το διάστημα ( ως τίμιοι σωτήρες ) δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν προς μία εθνοσυνέλευση . Δεν γνωρίζω την αιτία . Είναι ηλίθιοι ; Είναι πληρωμένοι ;

Με ποιό κριτήριο θα αναγνωρίσουμε έναν  ΤΙΜΙΟ ηγέτη ;
Κριτήριο Αϋφαντή : Να δηλώσει οτι μόλις πάρει την εξουσία θα φορολογήσει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο . Και αν δηλώσει οτι θα το καταργήσει , ακόμη καλύτερα . Αμέσως-αμέσως οι πιο θορυβώδεις περσόνες αποδεικνύονται σκάρτες : Ουδέποτε έκαναν τέτοια δήλωση .
Καλό το κριτήριο αλλά δεν είναι αρκετό . Είδαμε άλλους να διατυμπανίζουν οτι "θα σκίσουν τα μνημόνια" αλλά δεν το έκαναν . Άνετα ο πλέον πουλημένος μπορεί να κατακεραυνώνει το ΚΙΣ προεκλογικά αλλά μετά να "τα κάνει γαργάρα" .

Οπότε χρειαζόμαστε και ΔΕΥΤΕΡΟ κριτήριο .

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ( ή Κριτήριο Πυθαγόρα ) : Να υποσχεθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ . Εξουσία στους Δήμους ! Όλα τα προβλήματα που δεν σχετίζονται με Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα να επιλύονται σε δημοτικό ή , το πολύ-πολύ , σε νομαρχιακό επίπεδο .
- Για την εβραϊκή περιουσία στον Δομοκό θα αποφασίσει ο Δήμος Δομοκού εάν φορολογηθεί ή όχι .
- Για το εάν δεχτεί ο Δήμος Φαρσάλων λαθρομετανάστες σε hot-spot θα αποφασίσει ο Δήμος Φαρσάλων .
- Για το εάν εφαρμόζεται η θανατική ποινή στον Δήμο Καρδιτσομαγούλας θα αποφασίσει ο Δήμος Καρδιτσομαγούλας και κανείς άλλος .
- Οι δικαστές και οι αστυνομικοί θα εκλέγονται μέσα απο τον Δήμο ( είτε απ'ευθείας απο τον λαό είτε απο το Δημοτικό Συμβούλιο , είτε απο εκλέκτορες ) . Και θα πληρώνονται απο τον Δήμο .
- Οι διευθυντές των τοπικών τραπεζικών καταστημάτων θα εκλέγονται απο τον Δήμο ( το αν θα πληρώνονται απο την τράπεζα ή τον Δήμο θα το αποφασίσει ο Δήμος ) .
- Οι Νόμοι που θα ισχύουν σε κάθε Δήμο θα αποφασίζονται με μηχανισμούς μέσα στον Δήμο .
- Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και οι εφημερίδες θα ανήκουν όλες στους Δήμους . Και όποιος εκφωνεί ή γράφει ειδήσεις θα εκλέγεται μέσα απο τον Δήμο . Και θα πληρώνεται απο τον Δήμο .

 -  Το  τί  θα  γίνει  με  τις  συντάξεις  θα  αποφασίζεται  σε επίπεδο  Δήμου
- Οι φόροι θα συλλέγονται απο τον Δήμο . Θα κρατά ο Δήμος ό,τι χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα προωθούνται στο Εθνικό Κέντρο για να χρησιμοποιηθούν για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική .

Και όλες αυτές οι εξουσίες θα μεταβιβαστούν απο την ΠΡΩΤΗ στιγμή που οι τίμιοι θα αναλάβουν την εξουσία . Όχι έναν μήνα μετά . Κάπως δύσκολο να αθετήσεις τέτοια υπόσχεση .
Εάν δεν ισχύει αυτό το κριτήριο , η Αθήνα θα αποφασίζει για τα πάντα . Θα έχουμε ένα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . Και η Νέα Τάξη αυτό ακριβώς θέλει : Την συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εξουσιών σε ένα μικρό κέντρο που εύκολα εκβιάζεται ή ξεπουλιέται .

Εφαρμόζοντας λοιπόν αυτά τα δύο κριτήρια άνετα μπορούμε να ξεσκαρτάρουμε όλους αυτούς τους σωτήρες που ξεπήδησαν μετά το 2010 και να προχωρήσουμε σε μια εθνοσυνέλευση ΤΙΜΙΩΝ .

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
12-8-2018
Ήδη στην Νότια Ελλάδα αρχίζουν οι ζυμώσεις για εθνοσυνέλευση ( *) . Εδώ στην Β. Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο .
Απο κάθε νομό να δηλώσουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ( με προσωπικό μήνυμα ) .

(*) Ουδεμία σχέση με την λεγόμενη εθνοσυνέλευση Σώρρα . Εάν το κίνημα Σώρρα είχε προχωρήσει το θέμα "εθνοσυνέλευση" (αντί να το κλωθογυρίζει μόνο στα λόγια ) σήμερα θα έχαιρε κάποιας εκτίμησης

ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ
11-8-2018
Το κτήμα Μουλαγιανιού ( μεταξύ Κασσανδρινού και Πολύχρονου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής ) είναι χώρος συνάντησης των ανήσυχων πνευμάτων Θεσσαλονίκης , Χαλκιδικής και Ανατολικής Μακεδονίας .
Κάθε Παρασκευή γίνονται συνάξεις όπου συζητώνται Πολιτική , Φιλοσοφία , Θρησκεία , Εναλλακτική Ιατρική , Διατροφή και Ιστορία ( αυτή που δεν μας δίδαξαν στο σχολείο ! ) .
Θέλεις μια διαφορετική εμπειρία ;
Θέλεις να κοιμηθείς σε κρεββάτι που δεν φέρει τα ακάρεα των προηγουμένων ;
Θέλεις να κοιμηθείς σε δωμάτιο χωρίς ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ;
Θέλεις να κοιμηθείς σε αλατοσπήλαιο ;
Τηλεφώνησε στον Λεωνίδα Μουλαγιανιό ( 6988100882 )

https://www.facebook.com/EcoVillage-1742255922771504/

ΠΟΣΟ  ΙΣΧΥΡΗ  ΕΙΝΑΙ    Η  ΝΕΑ  ΤΑΞΗ  ; 
7-8-2018
 Ακούω  σε  συζητήσεις   για  το  πόσο  ισχυρή  είναι  η  Νέα  Τάξη  και  ο  περιούσιος  λαός  .
Πρόκειται  για  μέγα  λάθος  .  
Η   δύναμη  της  Νέας  Τάξης  είναι  η  ΒΛΑΚΕΙΑ  του  κόσμου  .  Ακόμη  και  αν  είχε   εξαφανισθεί  ο  περιούσιος  λαός   ,  κάποιος  άλλος    θα  βρισκόταν  για  να  εκμεταλλευθεί    τα  τεράστια  κοιτάσματα  βλακείας  . 
Όπως  στην  σαβάννα  ακόμη  και  αν  σκοτώσουμε  όλα  τα  λιοντάρια  κάποιο   άλλο   σαρκοφάγο  θα   εκμεταλλευθεί   τις  μεγάλες  ποσότητες   κρέατος  που  κυκλοφορούν  . 
Η  Νέα  Τάξη    απλώς  "καβαλίκεψε"  την  βλακεία   και    κάνει  δωρεάν  και  ξεκούραστη  βόλτα  .   ΔΕΝ  ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ    την  βλακεία  !     Η  βλακεία    έχει  έναν   προκαθορισμένο  προορισμό  (  ντουγρού  στον  γκρεμό )   και   η  Νέα  Τάξη    ΟΥΔΟΛΩΣ  άλλαξε  τον  προορισμό  !   Αντιθέτως    ,  ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ   τον  καλπασμό  προς  τον  γκρεμό  . 
Σκεφθείτε  :   Ο  υπερπληθυσμός   και  η  ρύπανση   ωφελούν  μέν  την  Νέα  Τάξη  αλλά    τώρα  πλέον   τα   προβλήματα  που    δημιουργούν  είναι  περισσότερα  απο   τις  ωφέλειες  .  Πού  είναι  οι    "σοφοί"  του  περιούσιου  λαού  για  να    βάλουν   μια  τάξη  στον  κόσμο  ;   ΠΟΥΘΕΝΑ  !   Όλη  η  ανθρωπότητα    , φτωχοί  και  πλούσιοι  σαν  κοπάδι  ,  οδηγείται προς  την  καταστροφή  .
Υ.Γ.     Η  σωστή  ερμηνεία    βέβαια  του  φαινομένου  ,  απαιτεί  να  δούμε   οτι  το  γήϊνο  οικοσύστημα    έχει  προσβληθεί  απο  έναν  τεράστιο  παρασιτικό   οργανισμό  .  Εξάρτημα    του   παρασιτικού  οργανισμού    είναι  οι  περιούσιοι    αλλά  και  πολλοί  άλλοι  .   Το  γήϊνο  οικοσύστημα    αντεπιτίθεται  με  ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ     που  είμαστε  όλοι  εμείς   που   δρούμε  ενάντια  στην  Νέα  Τάξη    (  βλέπε    http://lofos.info/pythas/oil-worm.html   ) .

Ο ΘΡΑΚΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ
6-8-2018
Ήρθαν λέει οι Σλαύοι στην πάλαι ποτέ Θράκη ( Τα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαυϊας και της Βουλγαρίας ) . Και τί έγιναν οι Θράκες ;
Εξαϋλώθηκαν ;
Διακτινίστηκαν στο Α του Κενταύρου ;

Μήπως ( λέω "μήπως" ) ανακατεύτηκαν με τους Σλαύους και έχασαν την γλώσσα τους ; Πολλούς ξανθούς και κοκκινομάλληδες βλέπω στους τουρίστες εκ Βουλγαρίας .
Αν υπήρχε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ όλα αυτά θα τους τα υπενθύμιζε όλη μέρα . Υπάρχει όμως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία ;

Ο ΛΕΥΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ...
5-8-2018
Σε ένα κρατίδιο της Μέσης Ανατολής ζεί ένας λαός που περηφανεύεται οτι κατάγεται απο τον Αβραάμ που έζησε γύρω στο 1000 πΧ .
Ή δεν έχουν καθρέπτες στα σπίτια τους ή ( εάν έχουν ) δεν γνωρίζουν να τους χρησιμοποιούν !
Διότι ο εχέφρων Εβραίος θα γνωρίζει ασφαλώς οτι ο Αβραάμ ( αφού καταγόταν απο την Μεσοποταμία ) θα ήταν μελαψός . Όπως οι σημερινοί Άραβες ( και Παλαιστίνιοι ) .
Οι σημερινοί Εβραίοι όμως είναι Λευκοί ! Και εάν έχει διαβάσει και το βιβλίο του Άρθουρ Κέστλερ "Η 13η ΦΥΛΗ " θα έχει αντιληφθεί ήδη οτι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Εβραίοι ήταν μελαψοί και έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ! Την θέση τους πήραν κάποια στιγμή κάποιοι λαοί της Ασιατικής στέππας και έπειτα ( μέσω εκατομμυρίων μικτών γάμων ) Λευκοί της Ευρώπης . Τί σχέση μπορεί να έχει ο Γουίλιαμ Σάτνερ ( εβραίος ηθοποιός του STAR TREK ) με τον μελαψό Αβραάμ ;
Αυτά βεβαίως , τα γνωρίζουν όσοι διοικούν αυτό το έθνος . Δεν τα λένε όμως γιατί τους βολεύει αυτό το παραμυθάκι των "απογόνων του Αβραάμ" . Τοιουτοτρόπως , αυτό το μικρό έθνος αποδεικνύει οτι είναι γνήσιο τέκνο της Λευκής Φυλής που χαρακτηρίζεται απο την βλακεία του καταπίειν ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε χαζομάρα σημιτικής προέλευσης .
Εάν υπήρχε μια ΤΙΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία αυτά θα τα είχε κάνει φεϊγ-βολάν και θα είχε γεμίσει το Ισραήλ . Αλλά υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία ;

Ο ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ...
3-8-2018
Ποιά κεντρική ιδέα μας δίνει το κλειδί για να κατανοήσουμε την κατάσταση στην σημερινή Τουρκία ;
Νομίζω η παρακάτω :
- Μογγολότουρκοι ( γύρω στο 15 % ) . Οι πραγματικοί Τούρκοι που ήρθαν το 1071 μΧ . Αυτοί με τρόμο διαπιστώνουν οτι δεν τους θέλει αυτή περιοχή . Είναι ξένο σώμα . Οι λαοί που υποδούλωσαν είναι εκεί και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ . Αν αρχίσουν να δίνουν αυτονομία στον καθένα δεν θα μείνει σπιθαμή γής για τους Μογγολότουρκους .
- Όλοι οι άλλοι ( Πόντιοι , Αρμένιοι , Κούρδοι , Ασσύριοι , απόγονοι των γενιτσάρων που κατοικούν στα παράλια του Αιγαίου .. ) . Ο Λευκός που κατοικεί στην Σμύρνη αναγνωρίζει οτι είναι ισότιμος με τον Κούρδο που κατοικεί απο πολύ παλιά στο Κουρδιστάν . Ο Λευκός δεν έχει πρόβλημα αν ο Κούρδος έχει αυτονομία ή δικό του κράτος . Το ίδιο και ο Πόντιος και ο Αρμένιος και ο Ασσύριος . Τί δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι λαοί με τον ισλαμισμό ( θρησκεία σημιτικής κατασκευής ) και την τουρκική γλώσσα ( μογγολικής προέλευσης ) . Αυτοί είναι ΛΕΥΚΟΙ . Έχουν τις δικές τους ( πανάρχαιες ) θρησκείες και γλώσσες . Έχουν παλαιό πολιτισμό . Τί έχουν να ζηλέψουν και να αντιγράψουν απο τους Μογγολότουρκους ;

Όλα αυτά τα σκέφτονται οι Μογγολότουρκοι και τρέμουν . Ένας σπινθήρας χρειάζεται για να διαδοθούν αυτές οι ιδέες στους λαούς της Μικράς Ασίας . Αγωνιωδώς , οι Μογγολότουρκοι , καλλιεργούν τον ισλαμισμό και τον εθνικισμό . Προσπαθούν να χτίσουν μια εικόνα στρατιωτικού και οικονομικού μεγαλείου . Για να καλύψουν την πραγματική εικόνα : ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ !
Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει πολύ καλά όλα αυτά : Τα παράλια του Αιγαίου και το Κουρδιστάν ψήφισαν κατά του Ερντογάν ( μογγολότουρκος ) και τα βάθη της Μ.Ασίας υπέρ . Οι Πόντιοι ψήφισαν και αυτοί υπέρ του Ερντογάν αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο να αλλάξει .
Αν υπήρχε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία στην Ελλάδα , αυτές τις ιδέες θα τις είχε κάνει φέϊγ-βολάν που θα είχαν γεμίσει την Τουρκία . Αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ;


ΚΕΙΜΕΝΑ  ΙΟΥΛΙΟΥ    2018

ΠΕΡΙ   "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΩΝ"   ...
31-7-2018

    Μερικοί  χριστιανοί  όταν  ακούμε  για    αρχαίες   ελληνικές  ενδυμασίες  και  τελετές   λένε  "καραγκιοζιλίκια"   .
Αναρωτηθήκατε  ποτέ  
-  γιατί  δεν  λένε  το  ίδιο  για  τα  παπαδίστικα  άμφια  που  είναι  σαφώς  ΚΑΤΩΤΕΡΑ    απο  τις  αρχαιοελληνικές   ενδυμασίες ; 
-  γιατί   οι  αρχαιοελληνικές    ενδυμασίες  του  φαίνονται   "καραγκιοζιλίκια"  ;

Θα  επιχειρήσω  να  δώσω  κάποιες   απαντήσεις 
-  Οι  παπάδες   έχουν  ΔΥΝΑΜΗ  .  Τους  δείχνει  η  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  .  Αν  τους  πειράξεις  την  εκκλησιαστική  περιουσία  θα  σου  σπάσουν  το  κεφάλι  (  εντελώς  "χριστιανικά"  )   .  Ο  λαουτζίκος   απο  την  φύση  του  είναι  θρασύδειλος  .    Χλευάζει   τον αδύνατο    αλλά   προσκυνά   και  γλύφει  τον  ισχυρό  .
-  Τους  αρχαιοελληνιστές  λοιπόν   τους  χλευάζει  διότι   δεν  έχουν  δύναμη  να  του  σπάσουν  το  κεφάλι  .  Υπάρχει  όμως  και  δεύτερος   λόγος   :   Οτι  οι  αρχαιοελληνικές    ενδυμασίες  δεν  μεταφέρουν  κάποιο   σοβαρό  ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  . Είναι  κούφιες  !     Δηλαδή  εάν  είχαμε    αξιόλογες    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ    που  να  προκαλούσαν  τον  θαυμασμό  ,   οι  αρχαιοελληνικές   ενδυμασίες   θα   ήταν   αντικείμενο  θαυμασμού  .  Θα  σηκωνόταν   απο  σεβασμό  ο  κόσμος   όταν  έβλεπαν    αρχαιοελληνικές   πομπές  και  τελετές  .
ΕΑΝ  και    ΟΤΑΝ     εκπέμψουμε    ηχηρά  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΜΗΝΥΜΑΤΑ    και  γίνουμε    ΣΥΜΒΟΛΟ   του  αγώνα  κατά   των  κατακτητών    ,  τότε  ο  λαός θα  μας  δεί  με  σεβασμό  . 

ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ
28-7-2018
Το δένδρο της αρχαίας Ελλάδος έβγαλε δύο "κλαδιά" :
- Το κλαδί της Θρησκείας
- Το κλαδί της Φιλοσοφίας

Οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι το κλαδί της θρησκείας έχασε τη δύναμή του λόγω της δράσης του κλαδιού της Φιλοσοφίας . Σήμερα τα δύο κλαδιά υπάρχουν ακόμη . Μέσα στους θιασώτες της Αρχαίας Ελλάδος βλέπουμε σαφώς δύο ομάδες :

- Τους θρησκευτές ( πιστεύουν στην ύπαρξη των Ελληνικών Θεών )

- και στους Φίλους της Αρχαίας Θρησκείας ( αυτοί δεν πιστεύουν στους θεούς αλλά ακολουθούν τα χνάρια των Φιλοσόφων ) . Αν και δεν πιστεύουν οτι υπάρχουν οι Ελληνικοί Θεοί , θεωρούν την αρχαία ελληνική θρησκεία πολύ ανώτερη αισθητικά απο τις άλλες θρησκείες ( και δή τις αβρααμικές ) .
Απο το 312 μΧ ( που ήρθε το μεσαιωνικό σκοτάδι ) μέχρι σήμερα υπήρξε θεαματική επιστημονική πρόοδος .

Τα δύο κλαδιά θα φαντάζουν γραφικά εάν δεν προσαρμοσθούν . Εάν δεν ενσωματώσουν τα επιστημονικά δεδομένα .

Το κλαδί της Φιλοσοφίας δεν έμεινε στάσιμο . Δεν κόλλησε στα κείμενα του Πλάτωνα και του Επίκουρου . Έθεσε νέα ερωτήματα και απάντησε στα παλαιά ( βλέπε http://lofos.info/pythas/plato-politeia.html εδάφιο "Αναμασούμε αρχαίες δάφνες ;" )

Παρομοίως και το κλαδί της θρησκείας πρέπει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα αλλιώς θα είναι ένα συμπαθές απολίθωμα . Εξ άλλου και στην διάρκεια της αρχαιότητας η θρησκεία εξελισσόταν διαρκώς ( πχ οι Μυκηναίοι και οι Μινωϊτες μάλλον δεν είχαν ακουστά κάποιον θεό "Διόνυσο" ) .
Το εξωτερικό κέλυφος της θρησκείας ( τελετές , ύμνοι ) είναι αισθητικά πολύ καλό και δεν χρειάζεται αλλαγή . Το βαθύτερο μήνυμα της θρησκείας (*) όμως πρέπει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα . Βλέπε σχετικά στην https://www.facebook.com/thriskiafilosof/posts/679557528904150 .

(*) Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι η "ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ; " . Τί ζητούσε δηλαδή η αρχαία θρησκεία απο τον άνθρωπο ; Να σέβεται τους θεούς ; Να κάνει θυσίες ; Να είναι έντιμος πολίτης ;
Όποιος έχει άποψη ας τοποθετηθεί .


ΠΟΙΟΣ    ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ   ΝΑ  ΛΕΓΕΤΑΙ  ΕΛΛΗΝ  ; 
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"  ; 
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  Ο  "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"  ; 

26-7-2018

 Στην  αρχαιότητα   ήταν  εύκολο  να  ορίσεις  τον  Έλληνα  :
-  Εάν  είχες    φάτσα   όπως  τα  αγάλματα
-  Εάν  λάτρευες    τους  Ολύμπιους  θεούς 
-  Εάν  μιλούσες    Ελληνικά
ήσουν  Έλληνας ! 

Σήμερα όμως   τα πράγματα είναι  δύσκολα  :
- Σπάνια  βλέπεις    φάτσες  με  το  αρχαιοελληνικό  προφίλ  .   Τόσοι  επιδρομείς  πέρασαν  απο  εδώ .  Όλο  και  κάτι  θα  άφησαν  στο     DNA  . 
-  Άλλος  λατρεύει  τους  Ολύμπιους    θεούς   ,  άλλος  τον  Χριστούλη  ,  άλλος   τον  Σίβα  ,  άλλος   τον  Ανδρέα  Παπανδρέου  ,  άλλος  τον  Μάρξ ...   Χάος  .  Και   πολλοί  απο   αυτούς  να  ισχυρίζονται  οτι  είναι   ΓΝΗΣΙΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ !
-  Στην  Τουρκία  βλέπεις    κάτι    ελληνικές  φάτσες   που  όμως  δεν  γνωρίζουν Ελληνικά  .
Δεν  γνωρίζω  αν  αξίζει  τον  κόπο   αλλά    θα  προσπαθήσω  να  δώσω   έναν  ορισμό  του  Έλληνα    προσαρμοσμένο  στις  σημερινές    συνθήκες  . 
Λέω  λοιπόν   οτι  η  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ    πρέπει  να  είναι ο  οδηγός   μας 
-  Εάν  κάποιος   πιστεύει    οτι  οι  αρχαίοι    ελληνικοί  ναοί  είναι    η  κορωνίδα  της  αρχιτεκτονικής 
-  Εάν  πιστεύει    οτι  η  γλυπτική  άγγιξε    τον  ουρανό  με  τα  ελληνικά αγάλματα 
-  Εάν  πιστεύει    οτι  η  αρχαία  ελληνική   γλώσσα   ήταν  η  ωραιότερη  που   υπήρξε  ποτέ 
-  Εάν  πιστεύει  οτι  αυτή  η  φυλή  ,  που  δείχνουν  τα   αρχαία  αγάλματα  ,  ήταν  η  ωραιότερη  που  υπήρξε   ποτέ 
- Εάν  πιστεύει   οτι  τα αρχαία θεατρικά  έργα  ήταν  τα  ωραιότερα   που  γράφτηκαν  ποτέ 
-  Εάν  πιστεύει  οτι τα   Ομηρικά   Έπη    αφηγούνται την  ωραιότερη  ιστορία   που  γράφτηκε  ποτέ
- Εάν  πιστεύει    οτι  η  αρχαία   ελληνική  θρησκεία   ήταν  η  ανώτερη  ( αισθητικά )  απο  τις  άλλες  .  ( Προσοχή !    Δεν  εννοώ  να  ΠΙΣΤΕΥΕΙ  στην  ύπαρξη  του  Δία  ούτε   να  θεωρεί  οτι   ήταν  τέλεια  θρησκεία .   Μπορεί  να  μην  πιστεύει  στην  ύπαρξη  του  Δία   και  να  βλέπει   ατέλειες  στην  θρησκεία   αλλά  απλώς  να  την  θεωρεί  ΑΝΩΤΕΡΗ   απο  τις  άλλες ) .
- Εάν  αυτός  που  πιστεύει   αυτά  ανήκει  στην  Λευκή   Φυλή 
... τότε    μπορεί  να  ονομασθεί  "ΕΛΛΗΝ"  !
Σύμφωνα  με  αυτόν  τον   ορισμό   ,  όλοι    όσοι  έχουν  ελληνικό  διαβατήριο   δεν  δικαιούνται  να    ονομάζονται   Έλληνες  .  Διότι    η  αρχαία  ελληνική  ομορφιά  δεν  γίνεται  αντιληπτή  απο  όλους  τους  εγκεφάλους  .  Πρέπει   να  έχεις   εγκέφαλο    αρκετών  γιγαβάτ  για  να  αντιληφθείς  οτι  η   Καρυάτιδα  είναι  πιό    αρχοντική    απο   την  Μπιγιονσέ  ή  την  Τζένιφερ  Λόπεζ   .
Επιπλέον , το να έχεις οξυμένη αισθητική δεν σημαίνει οτι είσαι τίμιος . Μπορεί να έχεις ελληνική αισθητική και να είσαι παραδόπιστος ( ίσως ) .

Απο  την  άλλη  μεριά   ,  εκατομμύρια  Λευκοί  άνθρωποι   (  σε όλες  τις  χώρες )    θα  μπορούσαν  να  ονομασθούν  "Ελληνες"  . Επομένως   δεν  πρόκειται   για    ένα  μικρό  έθνος  . 
Εάν  προσθέσεις    και  τους    Ελληνοειδείς     (  μαύροι  ,  κίτρινοι  ,  μελαψοί   οπαδοί  της  ελληνικής  αισθητικής    ) το  πράγμα  αρχίζει   να  γίνεται  ενδιαφέρον  διότι  αλλάζει  ο  γεωπολιτικός   χάρτης  ( πιθανόν  οι  ελληνοειδείς    κατέχουν   υψηλές  θέσεις  στις   χώρες  τους  )  .
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ    "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"    ΚΑΙ  ΤΙ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ;
Έχω  γράψει  ,  λίγο  καιρό  πρίν ,  οτι  "Ελληνικό"    είναι  αυτό  που  ξαφνιάζει    ευχάριστα   τον  παρατηρητή  .  Το  να  εμμένεις    με  πείσμα    στις  αρχαίες   ελληνικές   θρησκευτικές  αντιλήψεις    δεν  είναι    οπωσδήποτε  "ελληνικό"  .  Το  να  παρουσιάζεις    ΝΕΕΣ  θρησκευτικές   αντιλήψεις    που     ΣΥΝΑΡΠΑΖΟΥΝ   την  ανθρωπότητα  είναι   "ελληνικό"  .  Διότι  οι  αρχαίοι  Έλληνες  πολλές  φορές    εγκατέλειψαν  τις  παραδόσεις  των  γονέων  τους    ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΕΤΑΒΟΥΝ  ΣΕ  ΚΑΤΙ    ΠΙΟ  ΩΡΑΙΟ  .   Όμως  το  να  εγκαταλείπεις    τις  ελληνικές  παραδόσεις    εμπεριέχει  και  κάποιους  κινδύνους  . Διότι  εάν  η  αισθητική  σου  δεν  είναι  και  πολύ  ακονισμένη   μπορεί  αντί    "συναρπαστικός"    να  γίνεις    ένας  ακόμη  χίππυς  !

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ   "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"   ;  
Γι  αυτή  την  λέξη  δεν   έχω  να  δώσω  κάποιον    ορισμό  .    Εκ  των συμφραζομένων    ( όποτε  την  ακούω )    νομίζω  οτι    είναι  το  "σύνολο  των  Ελλήνων  απανταχού  της  Γής"   .

Αυτά  καλό  θα  ήταν   να  αποτελέσουν  θέμα  συνεδρίου   των  άμεσα  ενδιαφερομένων  ,  ώστε   να  γίνουν   αποδεκτά  ή  να   απορριφθούν   .  Για  να  ξέρουμε  ,  απο  εδώ  και  μπρός ,  τί  σημαίνουν  οι  λέξεις  που χρησιμοποιούμε .  Υποθέτω  οτι    οι  πιστεύοντες  στη ύπαρξη  του  Δία  θα   επιμείνουν  μόνο  αυτοί   να ονομάζονται  Έλληνες .

ΜΥΘΟΙ ...
26-7-2018
Μιλώ με έναν τίμιο και πετυχημένο τεχνίτη και του λέω οτι όλοι οι τίμιοι και ξύπνιοι πρέπει να συνεργαστούν και να πάρουν την εξουσία απο τους ανεπάγγελτους αλήτες . Μου απαντά : " Μα αυτοί ( οι αλήτες ) μπλοκάρουν τον δρόμο του τίμιου προς την εξουσία . Εξ' άλλου ο κοσμάκης ψηφίζει τους απατεώνες που του λένε ευχάριστα ψέμματα" .
Δηλαδή : Ναι μεν οι αλήτες μας βάζουν εμπόδια αλλά ακόμη και αν οι αλήτες παίζαν τίμια , πάλι δεν θα μας ψήφιζε ο κόσμος ! Επομένως δεν αξίζει να κατηγορούμε τους αλήτες . Τον κοσμάκη πρέπει να κατηγορούμε .

Ιδού ένας πολύ καλά κρυμμένος μύθος που ακόμα και οι ξύπνιοι δεν τον αντιλαμβάνονται :
Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !

Λάθος ! Λάθος ! Λάθος !
Ο κοσμάκης ψηφίζει αυτούς ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !
Επομένως ΕΑΝ οι αλήτες σε άφηναν να βγείς στο γυαλί , σήμερα εσύ ( ο τίμιος ) θα ήσουν στην εξουσία !
Επομένως μην κατηγορείς τον κοσμάκη . Ο πραγματικός εχθρός σου ήταν , και είναι , ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ !


ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
23-7-2018
Μια μοναδική ευκαιρία για εντυπωσιακή και ουσιαστική δράση εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες προς την κατεύθυνση της αναβίωσης των αρχαίων φιλοσοφικών σχολών .
Αυτοί που θα αδράξουν την ευκαιρία θα γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα δίπλα σε αυτό του Πλήθωνα Γεμιστού και του Κοραή .
Αναζητώ λοιπόν άλλους 6 συνταξιούχους ( με ψυχή 20χρονου ) που να είναι διατεθειμένοι να λείψουν απο το σπίτι τους για 2 μήνες ( και να κοιμούνται σε σκηνή ) .
Επικοινωνείστε με προσωπικό μήνυμα .


ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...
22-7-2018
...ΓΙΑ ΤΑ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ" ΟΠΟΥ , ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ , ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τους προγόνους των συγχρόνων πολυθεϊστών, οι οποίοι, για αιώνες, στα πρωτοχριστιανικά χρόνια, μακέλεψαν τους δικούς μας προγόνους στην πίστη, με τα έντεκα εκατομμύρια Μάρτυρες.

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ( ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ , ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ . 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ  ΡΩΜΗ   , 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ

Γνωρίζουν για τις μεγάλες διώξεις και δίκες των σοφών και των επιστημόνων στην Αθήνα του 5ου αιώνος (όπως και των κατοπινών αιώνων), περί αθεΐας, τις οποίες απαίτησε το ιερατείο, με επικεφαλής τον διαβόητο ιερέα και μάντη Διοπείθη, το 431 π, Χ.; Γνωρίζουν ότι σε αυτές τις διώξεις καταδιώχτηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, οι οποίοι δημιούργησαν το πολιτισμικό θαύμα της κλασικής Αθήνας (Σωκράτης, Θεόδωρος Κυρηναίος, Περικλής, Ασπασία, Αριστοτέλης, Πλάτων, Πρωταγόρας, Αλκιβιάδης, Αισχύλος, Ευριπίδης, Αναξαγόρας, Φειδίας, και τόσοι άλλοι); Η σύγχρονη έρευνα κατονόμασε τουλάχιστον πεντακόσιους, από τους κορυφαίους σοφούς, οι οποίοι διώχτηκαν, μόνο στην Αθήνα, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε στοιχεία, όπου ασφαλώς η αρχαία θρησκεία έκανε τις διώξεις της και ίσως πολύ χειρότερα από την Αθήνα.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 431 πΧ ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ . ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ( ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ) ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΩΝ .

Διερωτόμαστε αν έχουν διαβάσει, με τη δέουσα προσοχή, τους αρχαίους συγγραφείς για την ανθελληνική, την αντικοινωνική και σκοταδιστική δράση των παραγόντων της αρχαίας θρησκείας. Αν έχουν διαβάσει τους ιστορικούς των περσικών πολέμων, όπου το κέντρο της αρχαιοελληνικής θρησκείας, οι Δελφοί, υπήρξε το πλέον ανθελληνικό κέντρο, το οποίο συντάχτηκε με τους Πέρσες και έδινε ψευδείς χρησμούς (άλλωστε όλοι ψεύτικοι ήταν), προς τις ελληνικές πόλεις να παραδοθούν στους Πέρσες, ως θέλημα των θεών!
Γνωρίζουν για τη στάση των αρχαιοελληνικών ιερών κατά την ρωμαιοκρατία, των οποίων οι ιερείς υποδέχτηκαν τους κατακτητές ως σωτήρες;

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ "ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ..." ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ....

Έχουν ακούσει μήπως για τους τέσσερις φονικότατους Ιερούς Πολέμους (595-332 π. Χ.), οι οποίοι έγιναν για να υπερασπιστούν οι ιερείς τα συμφέροντα του μαντείου των Δελφών και αποδεκάτισαν έτσι τους Έλληνες και έφεραν πιο κοντά την παρακμή της Ελλάδος; Γνωρίζουν άραγε ότι το σκοταδιστικό θρησκευτικό αυτό κέντρο, της δεισιδαιμονίας και του ανθελληνισμού, υπήρξε ο ολετήρας της αρχαίας Ελλάδος και το κύριο αίτιο της παρακμής της, διότι ευθύνεται για την υποδαύλιση του αδελφοκτόνου πελοποννησιακού πολέμου, δίνοντας ψευδοχρησμούς στις αντιτιθέμενες παρατάξεις (Σπαρτιατών Αθηναίων), για νίκη τους κατά των αντιπάλων;

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ .

Γνωρίζουν επίσης, αν έχει την παραμικρή σχέση ο ορθός λόγος των σοφών και των επιστημόνων με τους γραώδεις, παράλογους και ανήθικους μύθους, οι οποίοι συνέθεταν την θεολογία των διαφόρων μορφών της αρχαιοελληνικής θρησκείας; Αναρωτήθηκαν ποια σχέση μπορεί να έχει λ.χ. η οντολογία του Πλάτωνα, ο θετικισμός του Αριστοτέλη, τα μαθηματικά του Πυθαγόρα, η ιατρική του Ιπποκράτη, η αστρονομία του Αναξαγόρα και του Ιππάρχου, η Γεωμετρία του Αρχιμήδη και του Ευκλείδη, με τις απίστευτες και απίστευτες πρακτικές της μαντικής, της μαγείας, τις θυσίες, το φόβο των διοσημειών, τη δράση των διαβόητων πυθαϊστών (πρακτόρων των Δελφών σε κάθε πόλη), τους ορφεοτελεστές, τους καθαρτές μιασμάτων, τους ψευδοθεραπευτές, τα ασκληπιεία των τσαρλατάνων ιεροθεραπευτών, και πάμπολλες άλλες πρακτικές της θρησκείας;
Μπορούν να μας πουν τι σχέση έχουν οι μύθοι της αρχαίας θρησκείας, ήτοι η θεολογία της, με την πίστη του Αναξαγόρα για το Θεό: Νούς δε εστίν άπειρον και αυτοκρατές και μέμεικται ουδενί χρήματι, αλλά μόνος αυτός αφ εαυτού εστίν (απ.12); Με την πίστη του Αριστοτέλη: αΐδιον και ουσία και ενέργεια ούσα. Κινεί δε ώδε το ορεκτόν και το νοητόν (Μεταφ.1072Β3); Με το θείον αθάνατον και ανόλεθρον του Αναξιμάνδρου; Με το Πολλούς μεν θεούς λατρεύουσι τα έθνη, αλλ η φύσις ένα και μόνον Θεόν ενδείκνυσι (Φιλοδ.Περί Ευσεβ.21), του Αντισθένη; Το το θείον ουχί ανθρωπόμορφον, αλλ αποκλειστικώς πνεύμα του Εμπεδοκλή; Με το ει οι θεοί εισί κακοί, ουκ εισί θεοί (Ηρακλ. Μαινομ.) του Ευριπίδη; Με τη θεώρηση του θείου, ότι, 1)ουκ έστιν γινόμενον, 2) έστιν άπειρον, 3) έστιν έν, 4) έστιν ακίνητον και απαθές και 5) έστιν άυλον ((ΜΕΕ,τομ.Θ΄,σελ.920) του Μέλισσου τα Σάμιου;

ΜΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΟΦΟΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΟΦΟΙ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ;

Ποια σχέση μπορεί να έχει η φιλοσοφία με την Ιερή Πορνεία, τους κανιβαλισμούς των Μαινάδων, τους βακχισμούς, και δυστυχώς την φρίκη των ανθρωποθυσιών (φαρμακούς, κλπ), οι οποίες, σύμφωνα με σαφέστατες μαρτυρίες, του περιηγητή Παυσανία (110-180 μ. Χ.), του νεοπλατωνικού Πορφύριου (234-305 μ. Χ.), και του ρήτορα Λιβάνιου (314-392 μ. Χ.), τελούνταν καθ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, και τουλάχιστον έως και τον 4ο μ. Χ. αιώνα;

ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ !

Ο αείμνηστος διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Β. Ιωαννίδης είχε αναφέρει τα εξής διαφωτιστικά για την διάσταση φιλοσοφίας και αρχαιοελληνικής θρησκείας: οι διανοούμενοι και οι φιλόσοφοι εθνικοί ουδεμίαν πίστιν έτρεφον προς τους θεούς της μυθολογίας και κατεπολέμουν παντιοτρόπως την πίστιν του λαού εις αυτούς, δι επιχειρημάτων οι Κυνικοί και οι Στωικοί φιλόσοφοι εχλεύαζον την πίστιν των πολλών ότι δια θυσιών και προσφορών εξηυμενίζοντο οι θεοί, ενώ κατ αυτούς η εσωτερική κάθαρσις μόνον δέον να διακρίνη τον αληθώς ευσεβή
Και ο καθηγητής Ευάγγελος Θεοδώρου επισήμανε πως οι φιλόσοφοι εκλόνισαν εκ θεμελίων την λαϊκήν πολυθεϊστικήν πίστιν (Θ.Η.Ε.,τομ.9,στ.66).

ΣΩΣΤΑ . ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ . ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ;

Εμείς δεν θα συμμεριστούμε την άποψη κάποιου ιστολογίου, ότι Με αυτά και με αυτά, το Λιτόχωρο πλέον είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που κατάφερε να έχει δυο φορές τον χρόνο καρναβάλι (https://luben.tv/stream/121564

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ . ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" ΤΟΥ ΠΕΣΑΧ !


ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"
20-7-2018
Αυτή η καραμέλα που λέγεται "ανθρώπινα δικαιώματα" ωφελεί τελικά αυτούς που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στα ανθρώπινα δικαιώματα .
Κάνει ο ασιάτης και ο αφρικανός 10 παιδιά ενώ καταφανώς δεν μπορεί να τους χαρίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση . Που είναι τα δικαιώματα αυτών των παιδιών ; Δεκάρα δεν δίνει . Τον νοιάζει να βγαίνει στο καφενείο και να καμαρώνει οτι έχει πολλά παιδιά . Μετά έρχεται στην Ευρώπη και φωνάζει "Εκω ντικαιώματα !" .
Αυτό να το σκεφτόσουμα φίλε όσο ήσουν στο Καφιριστάν . Όχι τώρα που μου κουβαλήθηκες εδώ .


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ : ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...
19-7-2018
Όλοι στις μέρες μας μιλούν για επανάσταση και όλοι περιμένουν ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ να πάρουν πρώτοι τα όπλα !
Στην πραγματικότητα η επανάσταση είναι εύκολη υπόθεση και δεν χρειάζεται ούτε να προμηθευτείς καλάσνικοφ ούτε σφαίρες ούτε χειροβομβίδες . ΜΥΑΛΟ χρειάζεται !

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ : Με συνεδριάσεις μέσα στην πόλη/χωριό επιλέγεις ποιοί είναι οι πιο τίμιοι συμπολίτες σου . Όλοι κάθε μέρα έχουμε συναλλαγές με το Δημόσιο και αγοράζουμε πατάτες , κλαδευτήρια , ρούχα , αυγά κλπ . Γνωρίζουμε πάνω κάτω ποιοί είναι οι τίμιοι και ξύπνιοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιχειρηματίες .

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : Ανακοινώνουμε οτι έχουμε βρεί ποιοί θα είναι οι αυριανοί δικαστές , πολιτικοί προϊστάμενοι Αστυνομίας και Πυροσβεστικής , διοικητές της ΔΟΥ , και προϊστάμενοι των τοπικών υποκαταστημάτων των τραπεζών του Δήμου μας .

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ : Σταματάμε να πληρώνουμε την εφορία και τα χρήματα ( ένα μέρος αυτών ) τα δίνουμε για την πληρωμή των αστυνομικών του Δήμου μας και των προηγουμένως αναφερθέντων .

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ : Αυτοί που εξελέγησαν σε κάθε Δήμο συνεδριάζουν και στέλνουν απο έναν εκπρόσωπο για να σχηματισθεί το Εθνικό Συμβούλιο .

ΕΑΝ ( λέω "ΕΑΝ" ) δείξουμε τέτοια ωριμότητα τί θα κάνει ο Στρατός ; Ασφαλώς θα πάψει να υπακούει στην κυβέρνηση και θα υπακούει στο Εθνικό Συμβούλιο .

Αυτά τα τρεχάματα σε πλατείες , σε Πισοδέρια , απο δώ και απο κεί , και οι σημαίες και τα βαρύγδουπα συνθήματα και τα λογίδρια έχουν αξία ΜΟΝΟΝ εάν έχουν προηγηθεί τα τέσσερα βήματα .

ΗΡΘΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ...
14-7-2018
Χάνω λίγη ώρα και ακούω κάθε πολιτικάντη που έρχεται να μας δώσει την σοφία του .

Ήρθαν εσχάτως και τρία στελέχη της ΝΔ . Ας τους δώσουμε τα ψευδώνυμα "ποντικομαμμμή" , "ταταρομογγόλος" και "τζιτζιφιόγκος" για να είναι ασορτί με την εμφάνιση και τον ψυχισμό τους .

Τους κάλεσε κάποιο think tank που έχει σχέση με ΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ . Κάποιο νεοταξίτικο κατασκεύασμα που λέει "ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ αλλά να μην πειράξουμε τα προνόμια των ΑΣΤΩΝ ( τραπεζιτών δηλαδή )" .

Είπαν πολλά "ΘΑ" και διάφορα νεοταξίτικα και επανελάμβαναν συχνά το " ...ο αρχηγός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης" οδηγώντας μας στα πρόθυρα εμετού .

Το ακροατήριο απο κάτω περίπου στα ίδια πνευματικά σκοτάδια όπως και αυτό του σύριζα . Διεπίστωσα μια ελαφρά υπεροχή σε ωραίες γυναίκες και σε χοντρούς άνδρες .

Όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων , ρώτησα "ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ , ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;" . Ήξερα οτι ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ την μοναδική ΣΩΣΤΗ απάντηση ( "Θα το κλείσουμε" ) και ήθελα να δώ την αντίδραση των ψηφοφόρων .

Πετάχτηκε η "ποντικομαμμή" : "ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ" .

Τα χαχόλια απο κάτω ΞΕΧΑΣΑΝ οτι η ΝΔ υπήρξε κάποτε κυβέρνηση και ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ να χαλιναγωγήσει το προξενείο . Επίσης ΞΕΧΑΣΑΝ οτι ο ιδρυτής της ΝΔ ήταν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ όταν οι Τούρκοι ( το 1955 ) ξερίζωσαν τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ στην μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Θράκης .

Και χειροκρότησαν !

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ;
11-7-2018
Το οτι ο κόσμος δύσκολα συνεργάζεται είναι ήδη γνωστό . Γι' αυτό η Νέα Τάξη υπάρχει ακόμη . Επειδή μας πολεμά μόνους έναν-έναν .
Ποιές οι αιτίες της μή συνεργασίας ;
- Η βλακεία . Αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των αποχαυνωμένων .
- Διαφορά στόχου . Άλλος θέλει σταλινικού τύπου κοινωνία , άλλος θέλει Ιωάννη Μεταξά .
- Διαφορά οδού . Ο στόχος είναι ίδιος αλλά η ΟΔΟΣ για να φθάσουμε στον στόχο είναι διαφορετική ( πχ εκλογές ή επανάσταση )
- Στις συζητήσεις ( στα πηγαδάκια ) στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2018 ανακάλυψα άλλη μια αιτία .

Κάποιοι είναι της γνώμης ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ . Δηλαδή "Ας κάνουμε πρώτα μια δυνατή οργάνωση και μετά βλέπουμε πώς θα την χρησιμοποιήσουμε" .
Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο , όταν τελειώσουμε με το πλοίο , να διαπιστώσουμε οτι δεν συμφωνούμε στο ΠΟΥ θα ταξιδέψουμε ! Μπορεί η πλειοψηφία να θέλει να πάει στην Ανταρκτική που εγώ δεν γουστάρω .
Σαν τρόπος σκέψης δεν είναι εντελώς λάθος . Ακόμη και αν δεν μου αρέσει η Ανταρκτική , καλύτερα να πάω στην Ανταρκτική παρά να κάθομαι μια ζωή κλεισμένος στο σπίτι .

Άλλοι είναι της γνώμης ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ( ΣΤΟΧΟΣ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ . Φαντάζομαι και ο Φίλιππος κάποια στιγμή είπε στους άλλους Μακεδόνες ευγενείς " Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ" .

Τί θα γινόταν εάν έλεγε "Ας κάνουμε πρώτα τον στρατό και μετά βλέπουμε το πού θα εκστρατεύσουμε" ; Μάλλον θα τον παίρναν "στο ψιλό" οι άλλοι ευγενείς .

Θα ήταν χρήσιμο να κατατεθούν εδώ οι γνώμες που υπάρχουν επ΄ αυτού του θέματος .

Η  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΗΛΙΚΙΑ  ΤΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ
10-7-2018
   Ακούστηκε  στα    ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  2018   η  γνώμη  οτι   το  Κίνημα  Ελληνικής  Αφύπνισης    βρίσκεται    ( ακόμη )  στην  παιδική  του  ηλικία .  Γιατί  όμως ;   Υπάρχει  κάποιο  σαφές   και  αντικειμενικό  κριτήριο  ; 
Στην  Φιλοσοφική  Ομάδα  Φιλίππων   τέτοια  θέματα  εξετάζονται  διεξοδικά  και  έχουν  δοθεί   κάποιες  απαντήσεις  .
Λοιπόν  ένα  Κίνημα   είναι    "ώριμο"     όταν  έχει    απαντήσεις    για  όλα  τα  ερωτήματα  . 
Το  Κίνημα  Ελληνικής  Αφύπνισης    διαθέτει    ναούς  ,  πανοπλίες  ,  ενδυμασίες  ,  λατρευτικές  ομάδες   ,  καλλιτεχνικές  ομάδες   αλλά  δεν  διαθέτει    ( ακόμη )   ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ! 
Πολιτική  ,  Παιδεία ,  Οικονομία ,  Υγεία ,  Διατροφή  ,  Δικαιοσύνη  ,  Άμυνα    είναι  πεδία  όπου  το   κίνημα  δεν  έχει  εισχωρήσει  και  δεν   έχει  θέσει  ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα  ούτε     διαθέτει    απαντήσεις  . 
Ιδίως  τα  ΚΑΥΤΑ   ερωτήματα  είναι     το  κριτήριο    ωριμότητας  ενός    κινήματος  .    Να  τολμάς  να  ΡΩΤΑΣ    αυτό  που  δεν  τόλμησαν  οι  άλλοι  !  Εάν  τεθεί  το  ερώτημα  αργά  ή  γρήγορα  θα  βρεθεί  η  απάντηση . 
Σε  θέματα  Πολιτικής   (  που  θεωρείται    η  κορυφαία  των  τεχνών )   μόνο  τρία   άτομα    έχουν  καταθέσει  ΓΡΑΠΤΕΣ  προτάσεις :  Ο  στρατηγός    Αϋφαντής  ,   ο  Ιφικράτης  Αμυράς    και  ο  γράφων  .   Τρία  άτομα    είναι  πολύ  λίγα   για  ένα  κίνημα   τόσο  μεγάλο  .  Εάν  ήμασταν  δέκα   θα  μπορούσε  να  θεωρηθεί    ικανοποιητικός  αριθμός .  Μπορεί  να  γίνει   ένα    σοβαρό συνέδριο  με  τρία  μόνο  άτομα  ;    Και  αν  γίνει  τί  κύρος  θα  έχουν  οι   αποφάσεις  του  ; 
Υπάρχει  όμως  μια  ακόμη    σοβαρότερη  αδυναμία  :
Η  Πολιτική  ,  η  Οικονομία ,  η  Θρησκεία  είναι     ΕΡΓΑΛΕΙΑ    της  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  !
Η  Φιλοσοφία     θέτει    το  ύψιστο  των  ερωτημάτων    :  "ΠΟΙΟΣ    ΕΙΝΑΙ    Ο  ΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΡΞΗΣ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ ;"   .
Όταν  απαντηθεί    αυτό  το  ερώτημα   (  και  καθοριστεί    ο  ύψιστος  ΣΤΟΧΟΣ   της  ανθρωπότητας )  τότε  έρχονται    οι  υπηρέτες    (  Πολιτική  ,  Οικονομία  ,  Θρησκεία )   για  να  υλοποιήσουν  αυτόν  τον    στόχο  . 
Το  ύψιστο  ερώτημα    δεν  τόλμησαν  να  το  θέσουν  ούτε  οι  κομμουνιστές  ούτε  οι  εθνικοσοσιαλιστές  ούτε  οι  αναρχικοί   ούτε   οι   "οικολόγοι"    της  συμφοράς  που  καθοδηγούνται  απο την   Νέα  Τάξη .  Προς  τιμήν  μας  ,  ο  Πλάτων   και  ο  Κέλσος    άγγιξαν  επιφανειακά  αυτό  το  ερώτημα    χωρίς   όμως   να  εμβαθύνουν  .  Επομένως  είναι  κυρίως  δικό  μας  χρέος  να   ολοκληρώσουμε  το  ημιτελές . 
Σύμφωνα  με  όλες  τις  ενδείξεις   η  Νέα  Τάξη   έχει  θέσει   (  κρυφά  )   αυτό  το  ερώτημα    και  έχει  δώσει  μια  απάντηση  "Ο  ΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΡΞΗΣ   ΤΗΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ   ΕΙΝΑΙ   ΝΑ  ΥΠΗΡΕΤΕΙ    ΤΟΥΣ  ΔΕΚΑ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !"  . 
Φυσικά   αυτή  η  απάντηση    είναι    ανόητη  και  απαράδεκτη  .   Μια  καλύτερη  απάντηση    πρέπει  να  δώσει  το  Κίνημα  Ελληνικής  Αφύπνισης  .  Εδώ  τα  πράγματα  είναι  ακόμη  χειρότερα  .  Μόνο  ο  γράφων  έχει  καταθέσει  γραπτώς    μια  απάντηση  στο  ύψιστο  ερώτημα  .   Κανείς  δεν  την  έχει  απορρίψει  αλλά    και  κανείς  δεν  έχει  δηλώσει  σαφώς  οτι  την  αποδέχεται  .   Αυτή  η  "σιωπή"     είναι  το  μεγαλύτερο  δείγμα  ανωριμότητας  του  κινήματος  .  Όσο  και     αν   περιστρεφόμαστε   γύρω  απο  τελετές  ,  θεατρικά  ,   πανοπλίες  ,  ενδυμασίες  ,  ναούς   δεν  πρόκειται   να  μας  θεωρήσει  κανείς  σοβαρούς   ούτε  να  ασχοληθεί  μαζί  μας  .  Καλές  οι  τελετές   και  τα  θεατρικά   (  και  απαραίτητα )  αλλά    αν  δεν  συνοδεύονται    απο  στιβαρό  ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ  ΛΟΓΟ   είναι    αδειανά  πουκάμισα .
Εάν  λοιπόν   υπάρχουν  διανοητές    που  θέλουν  να    γίνει    μια  συνάντηση -  συνέδριο   γύρω  απο  το  Ύψιστο  Ερώτημα   ,  ας  το  δηλώσουν  .  Τοποθεσίες     υπάρχουν  όπου  το  νερό  και  η  διαμονή  είναι  δωρεάν  .  Μόνο  η  μετακίνηση  και  η  τροφή    θα    επιβαρύνουν   τους  συμμετέχοντες .

Υ.Γ.   Έστω  οτι  ένα   ταξιδιωτικό  γραφείο   διαφημίζει    μια  εκδρομή  που  οργανώνει  και  εξηγεί  αναλυτικά    το  μενού  των τροφίμων  ,  το  πάχος  των  στρωμάτων  στα  ξενοδοχεία  ,  τα  χαρακτηριστικά  του  κλιματιστικού  του  λεωφορείου    αλλά  δεν    αναφέρει     ΤΟΝ  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ   της  εκδρομής  !   Έτσι   και   όσοι  καταθέτουν  πολιτικές  προτάσεις    χωρίς  πρώτα  να  έχουν  απαντήσει    το  Ύψιστο  Ερώτημα  φαντάζουν  εξ  ίσου   άστοχοι  . 
Υ.Γ. 2    Εκτός  απο  την  διαπίστωση   περί  ανωριμότητας   του  Κινήματος   ακούστηκαν   ενδιαφέρουσες  απόψεις  και  ερωτήματα   όπως 
- Χρειάζεται να μπεί όριο και στον πλούτο και στην φτώχεια .
- Χρειαζόμαστε μια ΝΕΑ ΙΔΕΑ για να κινητοποιηθεί η κοινωνία .
- Χρειαζόμαστε ένα Συμβούλιο Σοφών που θα είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος .
- Είμαστε το ΝΕΟ που έρχεται .
- Πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα τα ζητήματα ( πολιτικά , οικονομικά , θρησκευτικά , υγείας , παιδείας κλπ )
- Χρειαζόμαστε τις Αμφικτυονίες
- Τί ακριβώς θέλουμε να αναβιώσουμε απο τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ;
- Πού είναι οι διανοούμενοι της χώρας ; Γιατί σιωπούν τα τελευταία χρόνια ;
- Ποιός είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ τρόπος σκέψης ;

Αυτά  είναι    θέματα    που  κατά  κόρον   εξετάζονται  απο  την  Φιλοσοφική  Ομάδα  Φιλίππων  .  Είναι  μια  ευχάριστη  έκπληξη   λοιπόν  να  διαπιστώνουμε   οτι  αυτά  τα  θέματα   όχι  μόνο  απασχολούν   τις  υπόλοιπες  ομάδες  αλλά    δίνουν  και  ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  !   Φαίνεται  λοιπόν    οτι   συσσωρεύεται   κρυφή  πίεση   κάτω  απο  το  ηφαίστειο   και  η    έκρηξη  δεν  είναι  μακρυά .
---------------------
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2018
9-7-2018
Δέος προκαλεί ο όγκος εργασίας που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι διοργανωτές . Εύλογα προκύπτει το ερώτημα "ΠΟΤΕ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ; ΠΟΤΕ ΤΡΩΝΕ ; ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ;" . Ένας Ηράκλειος άθλος που κανείς άλλος δεν απετόλμησε μέχρι σήμερα . Δεν θα ήταν υπερβολή λοιπόν να αποκαλέσουμε τα Προμήθεια "Ναυαρχίδα του Κινήματος Ελληνικής Αφύπνισης" .
θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους διοργανωτές και στις ομάδες που συμμετείχαν .

Στις εισηγήσεις που έγιναν και στα πηγαδάκια που έλαβαν χώρα ακούσαμε τις παρακάτω θέσεις και ερωτήματα :
- Χρειάζεται να μπεί όριο και στον πλούτο και στην φτώχεια .
- Χρειαζόμαστε μια ΝΕΑ ΙΔΕΑ για να κινητοποιηθεί η κοινωνία .
- Χρειαζόμαστε ένα Συμβούλιο Σοφών που θα είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος .
- Ξεπεράστηκαν οι ιδεολογίες
- Είμαστε το ΝΕΟ που έρχεται .
- Είμαστε ΚΙΝΗΜΑ
- Χρειάζεται να έχουμε ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και ΕΥΕΛΙΞΙΑ .
- Πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα τα ζητήματα ( πολιτικά , οικονομικά , θρησκευτικά , υγείας , παιδείας κλπ )
- Χρειαζόμαστε την Στρατευμένη Τέχνη
- Χρειαζόμαστε τις Αμφικτυονίες ( γιατί δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα ; )
- Κάποιοι νέοι είναι παρορμητικοί
- Στον χώρο των Προμηθείων θα πρέπει να παρευρισκόμαστε με τις αρχαίες ενδυμασίες .
- Κατα την διάρκεια των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ να βραβεύουμε προσωπικότητες .
- Λαμπαδηδρομίες σε κατοικημένο χώρο είχαν να γίνουν απο την εποχή του Ιουστινιανού ( ξαναέγιναν με τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ στο Λιτόχωρο )
- Κατα τα πρώτα χρόνια των Προμηθείων μας έβριζαν απο τηλεφώνου .
- Οι διοργανωτές δέχονται και σήμερα τηλεφωνικές απειλές .
- Τελετές άλλες πλήν των ελληνικών δεν έχουν θέση στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ( πχ Wicca κλπ )
- Είμαστε έθνος υπο δουλείαν
- Δίνουμε εικόνα αντιμαχόμενων ομάδων
- Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε με τις αρχαίες ενδυμασίες μέσα στο Λιτόχωρο ( πάντως οι παπάδες κυκλοφορούν με τα βυζαντινά ράσα μέσα στο χωριό ! )
- Το Κίνημα Ελληνικής Αφύπνισης βρίσκεται ακόμη στην παιδική του ηλικία .

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
- Τί ακριβώς θέλουμε να αναβιώσουμε απο τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ;
- Είμαστε οι ηττημένοι της Ιστορίας ή έχουμε μέλλον ;
- Πού είναι οι διανοούμενοι της χώρας ; Γιατί σιωπούν τα τελευταία χρόνια ;
- Ποιός είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ τρόπος σκέψης ;ΚΕΙΜΕΝΑ  ΙΟΥΝΙΟΥ    2018

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ
27-6-2018
 Οι "γνωστοί" προσπαθούν να στρέψουν τώρα την προσοχή του κόσμου μακρυά απο την προδοσία των Πρεσπών . Άνοιξαν ξανά το θέμα "χωρισμός εκκλησίας και κράτους" .
Τώρα , μην βιαστούν να χαρούν οι φίλοι και οι θρησκευτές της Πατρώας Θρησκείας . Διότι οι κομιτατζήδες θα κυνηγήσουν τον χριστιανισμό αλλά θα πριμοδοτήσουν τον ισλαμισμό , τον αριστερισμό , τον κομιτατζιδισμό ... Και θάρθει η ώρα που θα λέμε "Α, ρε τί καλά που ήταν τότε που ο μόνος αντίπαλός μας ήταν οι ακίνδυνοι παπάδες !"

ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
22-6-2018
  Κάποιος τεμπέλης άνθρωπος των σπηλαίων παριστάνει τον "μαχητικό" και λέει στην παρέα του "ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΙΑ . ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ . ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΝΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ " .
Κάποιος απο τους φίλους του θα μπορούσε να του πεί "ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ . ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ . ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΙΔΕΣ . ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ !" .

Νομίζετε οτι αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει σήμερα ; Κάποιοι λένε "ΕΙΣΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ . ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΤΕ . ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ" .
Η απάντηση που του αρμόζει είναι ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ . ΤΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ . ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ" .

Με αυτές τις γελοίες δικαιολογίες ο ατομοκεντρικός τύπος δικαιολογεί την αδράνειά του . Το πιο πιθανό είναι οτι και να βγεί όλος ο κόσμος στο βουνό με τα όπλα , αυτός θα παραμείνει στο σπιτάκι του με κάποια άλλη δικαιολογία .
Πριν καιρό ρώτησα κάποιον "ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΕΦΟΡΪΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ;" . Και η απάντηση : "ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ" . Δηλαδή πρέπει να βρεθούν πέντε χιλιάδες κορόϊδα να διακινδυνεύσουν και έπειτα , όταν το πλήθος θα είναι πια μεγάλο και θα χάνεσαι μέσα στην πολυκοσμία , θα βγεί και ο ξύπνιος , εκ του ασφαλούς , να "επαναστατήσει" . Μα , καημένε , εάν σε κάθε πόλη υπάρξουν πέντε χιλιάδες τζαμοθραύστες , δεν σε χρειάζονται πλέον . Θα κάνουν μόνοι τους την επανάσταση , θα ανατρέψουν το καθεστώς και θα πάρουν μόνοι τους την εξουσία χωρίς να σε έχουν ανάγκη και χωρίς να σου δώσουν μερίδιο ! Αφού μισείς την Εφορία και τις τράπεζες , πάρε έναν λοστό και κάθησε απο έξω και πές "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ . ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙ 4.999 ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ" . Αυτή είναι η τίμια παλληκαρίσια στάση .

ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ : ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΙΚΑ !
19-6-2018
   Σε μια ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ είπε η δημοσιογράφος οτι ο Παύλος Μελάς έγραφε στην γυναίκα του οτι η σλάβικη διάλεκτος που μιλιόταν σε χωριά της Μακεδονίας , ονομαζόταν "Μακεδονικά" .
Έχουμε και λέμε λοιπόν : Μια σλαβική διάλεκτος , για κάποιο άγνωστο λόγο , λαμβάνει όνομα απο την περιοχή που ομιλείται . Μετά απο 100 χρόνια αυτοί που την μιλούν διεκδικούν όχι μόνο τα εδάφη αλλά και την αρχαία ιστορία της περιοχής !
Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και μας δίνει ιδέες :
1) Ονομάζουμε τα τσακώνικα "καλιφορνέζικα" . Μετά απο 100 χρόνια προπαγάνδας έχουμε πείσει την ανθρωπότητα οτι οι Τσάκωνες είναι οι πανάρχαιοι κάτοικοι της Καλιφόρνιας και διεκδικούμε το Λος Άντζελες !

2) Ονομάζουμε την κρητική διάλεκτο "λιβυκή" . Μετά απο 100 χρόνια διεκδικούμε όλη την Λιβύη !

Πέρα απο την πλάκα , αυτοί που κινούν νήματα ( Νέα Τάξη ) θα μπορούσαν να πούν στους Σκοπιανούς "Παιδιά , καλό το παραμυθάκι , γελάσαμε , αλλά δεν είναι δυνατόν μια σλαβική διάλεκτος να ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ . Ακόμη και αν υποθέσουμε οτι εσείς έχετε DNA συγγενές με του Μ. Αλεξάνδρου , η γλώσσα σας δεν μπορεί να έχει όνομα που παραπέμπει στην αρχαία Μακεδονία . Σοβαρευτείτε λίγο" .

Αντ ' αυτού , κάθεται και συζητά τέτοιες παπαριές με σοβαρό ύφος .
Οπότε γεννιέται το ερώτημα :
- Μας μισεί τόσο πολύ ;
- Θέλει απλώς να δημιουργήσει διχόνοιες στα Βαλκάνια ;
- Ή είναι τόσο αδύναμη ώστε δεν μπορεί να πείσει αλλιώς τα Σκόπια να μπούν στο ΝΑΤΟ ;

------------------------------------------------------------------------------------

https://www.worldgovernmentsummit.org/home

Αυτή είναι η ιστοσελίδα της ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .

Εάν η μασονία είναι το νηπιαγωγείο , αυτό είναι το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της Νέας Τάξης .

Μου έκανε εντύπωση οτι πολλές ομιλίες που έγιναν εκεί το Φεβρουάριο , είχαν θέμα την ΕΥΤΥΧΙΑ του πολίτη !

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά .

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ;
16-6-2018
Να μια καυτή ρώτηση . Πότε μια κοινωνία λέγεται "πολιτισμένη" ;
Δύο ( κατά την γνώμη μου ) είναι τα σημάδια του Απολίτιστου :
1) Φαινόμενο "Κοινωνικός καννιβαλισμός" . Όταν δεν υπάρχει όριο στον πλούτο και στην φτώχεια ο καθένας προσπαθεί να φάει τον άλλον . Διότι σκέφτεται "Οσο περισσότερα έχω τόσο πιο ασφαλής είμαι απο τις κακοτυχίες" . Αυτός ο συνεχής πόλεμος για την επιβίωση απορροφά όλη την πνευματική ενέργεια των ανθρώπων και τους καθιστά ανίκανους να ασχοληθούν με κάτι ευγενέστερο . Όλοι ( οι μετά την ανακάλυψη της Γεωργίας ) πολιτισμοί είχαν Κοινωνικό Καννιβαλισμό .
Μια πραγματικά πολιτισμένη ανθρωπότητα δεν θα είχε αυτό το φαινόμενο ( δηλαδή ΔΕΝ θα είχε ακραίο πλούτο και ακραία φτώχεια ) .

2) Ασυμβίβαστο Γνώσης και Βιοποικιλότητας . Κάθε χρόνο αυξάνει το ποσόν της επιστημονικής Γνώσης . Την ίδια στιγμή όμως ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η Βιοποικιλότητα . Χιλιάδες στρέμματα ερημοποιούνται και χιλιάδες είδη πλασμάτων εξαφανίζονται . Όλοι ( οι μέχρι σήμερα ) πολιτισμοί μείωσαν την βιοποικιλότητα στα εδάφη τους .
Σε μια πραγματικά πολιτισμένη ανθρωπότητα η Γνώση θα αυξανόταν και την ίδια στιγμή θα αυξανόταν και ο αριθμός των ειδών των εμβίων όντων .

Ποιό δόγμα όμως θα μας έκανε να φερθούμε έτσι ;
Κατά την γνώμη μου το δόγμα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ" .
Και ποιός είναι ο σκοπός ύπαρξης της ανθρωπότητας ; Αυτά τα καλά που μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ τα άλλα έμβια όντα .
Δηλαδή το τρίπτυχο :
- Προστατεύω την ζωή
- Εξελίσσω την ζωή
- Διασπείρω την ζωή εκεί που δεν υπάρχει ακόμη . ( βλέπε λεπτομέρειες στην http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html )

Σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά όλες οι κοινωνίες ( σημερινές και παλαιότερες ) είναι ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ ! Υπάρχουν βέβαια περισσότερο ή λιγότερο απολίτιστες κοινωνίες .
Εάν αυτές οι ιδέες ανακοινωθούν σε όλη την ανθρωπότητα , ένα ποσοστό απο κάθε Φυλή ( ή έθνος ) θα τις αποδεχτεί . Εάν στην φυλή Α το ποσοστό είναι 10 % και στην φυλή Β είναι 1 % τότε θα πούμε σίγουρα οτι η φυλή Β είναι ΚΑΤΩΤΕΡΗ απο την Α . Όμως ποσοστό αποδοχής 99 % ( ή έστω 51 % ) δεν περιμένω να δούμε πουθενά . Επομένως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΦΥΛΗ δεν υπάρχει ακόμη ! Είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να δημιουγηθεί .

Μερικές ρομαντικές απόψεις : Οι αφρικανοί και οι αβορίγινες που κυνηγούν αντιλόπες στην σαβάννα είναι οκ .
Απάντηση : Εάν δεν μπορείς να αυξάνεις την ΓΝΩΣΗ ( Μαθηματικά , Φυσική , Χημεία κλπ ) δεν μπορείς να υπηρετήσεις τον ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ σου . Επομένως ΔΕΝ είσαι οκ . Πληθυσμιακές ομάδες που απλώς φροντίζουν τον στόμαχο και τα γεννητικά τους όργανα είναι εφάμιλλες με τις ζέβρες και τους κροκοδείλους . Να μην έχουν αξιώσεις να συμμετέχουν σε πλανητικά Συμβούλια Σοφών ούτε να ζητάνε μερίδιο απο το πετρέλαιο , τις ανεμογεννήτριες , τα μέταλλα . Αυτά τα δημιούργησαν αυτοί που ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον στόμαχο και τα γεννητικά όργανα .

ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
16-6-2018
Την ώρα που αντι-Σκοπιανοί και αντι-Έλληνες θα φωνάζουν στις Πρέσπες καλό θα ήταν τα σοβαρά πνεύματα απο την Ελλάδα και τα Σκόπια να κάνουν μια άλλη συγκέντρωση στην Γευγελή και να φωνάξουν οτι η Νέα Τάξη μας δουλεύει και μας βάζει να μαλώνουμε και οτι πρέπει να σοβαρευτούμε !

(Γνωρίζει κανείς την γλώσσα των Σκοπίων για να μεταφράσει αυτό το κειμενάκι ; )

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΙ
16-6-2018
  Μετά την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση [αμφότερες δημιούργημα των τεκτονικών στοών των εμπόρων-τραπεζιτών-βιομηχάνων (των ΑΣΤΩΝ δηλαδή ) ] έγινε της μόδας ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ . Φάνηκε τότε καλή ιδέα .
Αφού οι διάφοροι εθνικισμοί ταλαιπώρησαν την ανθρωπότητα με πολέμους , άρχισε να φαίνεται , επιτέλους , οτι αυτή η ιδεολογία είναι γέρικη και ατελής . Η Λευκή Φυλή ταλαιπωρείται ακόμη απο τους εθνικισμούς ενώ οι Κινέζοι τρίβουν τα χέρια απο χαρά ( όλη η Λευκή Φυλή είναι όσο μια μεγάλη επαρχία της Κίνας ! ) . Δεν λέω οτι οι Κινέζοι είναι κακοί άνθρωποι αλλά αν οι Λευκοί εξακολουθήσουν να είναι τόσο βλάκες θα μπούν στο κινέζικο μυαλό ΠΟΝΗΡΕΣ ΙΔΕΕΣ . Άλλωστε πολλά έχουν πάθει οι Κινέζοι απο κάτι Λευκούς και ίσως σκεφθούν οτι πρέπει να ανταποδώσουν .
Εμείς μαλώνουμε με τους Σκοπιανούς ενώ αν μας βάλεις δίπλα -δίπλα δεν ξεχωρίζεις ποιός είναι Έλληνας και ποιός Σκοπιανός . Οι Αμερικάνοι μαλώνουν με τους Ρώσους ενώ είναι αμφότεροι Λευκοί ( και μάλιστα μερικοί Αμερικάνοι έχουν ρωσική καταγωγή ! ) .
Αν σοβαρευτούμε και αποβάλλουμε τους ανόητους εθνικισμούς ( νηπιακή ασθένεια της ανθρωπότητας ) τότε μπορεί οι Κινέζοι να μας δούν με σεβασμό και να μας θεωρήσουν ως ίσους ( διότι σήμερα μας θεωρούν πανύβλακες ) .

Καιρός λοιπόν να σοβαρευτούμε πρίν είναι πολύ αργά .
Τα ενδεικνυόμενα βήματα είναι

Ή να συγκροτηθεί άμεσα μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Φιλοσόφων που θα απαρτίζεται απο τους πιό σοφούς κάθε έθνους και φυλής

Ή θα ενωθούν οι Φυλές η κάθε μία στο δικό της κράτος ( δηλαδή κράτος των Λευκών , κράτος των Κίτρινων , κράτος των Νέγρων κλπ ) και έπειτα ( αφού ταλαιπωρηθούν με πολέμους μεταξύ τους και ωριμάσουν ) να συγκροτηθεί μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Φιλοσόφων .

Αντί λοιπόν για την γέρικη ιδέα του εθνικισμού υπάρχουν δύο ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ που θα πρέπει να προωθούμε :
- Ή Παγκόσμια Κυβέρνηση Φιλοσόφων
- Ή Φυλετισμός ( μία κυβέρνηση για κάθε Φυλή )

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ
15-6-2018
  Η Νέα Τάξη έχει κάθε λόγο να δημιουργεί καυγάδες στα Βαλκάνια ώστε να είμαστε διασπασμένοι . Ο Σόρος έρριξε χρήμα και φούσκωσε τα μυαλά του λαουτζίκου στα Σκόπια οτι δήθεν είναι "Μακεδόνες" .

Πώς θα μπορούσαμε να του την φέρουμε έξυπνα ; Ιδού ένα δύσκολο πρόβλημα . Και αντί να με βρίζετε ( όσοι διαφωνείτε ) προτείνετε κάτι .

Α' ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Λαοί και ηγεσίες Ελλάδος και Σκοπίων είναι πολιτικά αναλφάβητοι ( όπως σήμερα ) . Καμμία ελπίς . Θα πέσουν στην παγίδα και θα διαδηλώνει ο ένας εναντίον του άλλου στις Πρέσπες .

Β' ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Μόνο η ηγεσία της Ελλάδος είναι ξύπνια . Απόρρητο . Το τί θα κάναμε δεν μπορεί να ειπωθεί δημόσια .

Γ" ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Οι ηγεσίες και των δύο χωρών είναι γατόνια και πιάνουν πουλιά στον αέρα .

Τα Σκόπια θα έλεγαν "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ Η ΒΟΛΙΒΙΑ ΟΥΤΕ Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ . ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ . ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ"
Η Ελλάδα αμέσως θα έβγαινε και θα έλεγε "ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" . Έτσι και εμείς θα ήμασταν ευχαριστημένοι ( διότι αυτό που μας καίει είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ να μην αναγνωρίσουν οτι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες ) και ο λαουτζίκος των Σκοπίων θα μας συμπαθούσε που δεν τους πάμε κόντρα . Και έτσι ο Σόρος θα έβαζε τα δολλάριά του στον κ.... του !


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
13-6-2018
 Κυκλοφορούν κάτι βιβλιαράκια με τίτλους , "Η ΧΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ" , "Η ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ" κλπ . Δηλαδή τα κάνουν τόσο "λιανά" που ακόμη και ένας ηλίθιος μπορεί να τα καταλάβει .
Η Πολιτική ανέκαθεν θεωρείτο σαν η πιο δύσκολη των Επιστημών διότι θα πρέπει να συντονίζει το έργο όλων των άλλων Επιστημών.
Πράγματι , στην Φυσική πχ για το τί συμβαίνει σε μεγάλες ταχύτητες όλοι οι Φυσικοί συμφωνούν . Στην Πολιτική όμως , για κάθε πρόβλημα θα ακούσεις δύο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προτάσεις λύσης !

Επειδή όμως η Φιλοσοφική έρευνα έχει προχωρήσει , είναι καιρός να γίνει και η Πολιτική τόσο απλή ώστε ένας οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος να μπορεί να γίνει άριστος πολιτικός .

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Και ο πλέον ανόητος άνθρωπος του πλανήτη όταν μπαίνει στο αμάξι του έχει αποφασίσει δύο πράγματα :
- ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ
- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Και στην Πολιτική λοιπόν αυτά χρειάζονται :

- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . Ποιός ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητας ; Μια απο όλες τις πιθανές απαντήσεις είναι "ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ . ΔΗΛΑΔΗ , ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ( πχ απο πτώση μεγάλων αστεροειδών ) , ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ( να δημιουργεί τελειότερα πλάσματα ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ( σε ερήμους και σε άλλους πλανήτες ) ".

- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ . Αν δεχτούμε την προηγούμενη απάντηση τότε θα πρέπει να φαντασθούμε ένα σύστημα Δικαιοσύνης , Παιδείας , Υγείας κλπ που να παράγει τα μέγιστα καταναλώνοντας τα ελάχιστα ( για να περισσεύουν πόροι για τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ της κοινωνίας ) .

Έως τώρα αυτός ο τυφλοσούρτης δεν υπήρχε . Πολλοί έμπαιναν στην πολιτική χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ούτε κάν τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ της κοινωνίας . Προεξωφλημένη η αποτυχία τους .

Για να δεί κάποιος τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ της κοινωνίας και τον ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ , χρειάζεται κάποια στοιχειώδης νοημοσύνη . Πιθανόν οι κατώτεροι πνευματικά άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν άριστοι πολιτικοί αλλά αυτό είναι κάτι που το μέλλον θα μας το δείξει .

ΟΙ  ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ
12-6-2018
  Πάτε  στην  ιστοσελίδα  της  Βουλής  .  Θα βρείτε  εκεί    φωτό  και  βιογραφικά  όλων   όσων  εγκαταβιούν  εκεί  μέσα  .   Καμαρωτοί - καμαρωτοί    ποζάρουν  .   Ψυχασθενείς  ,  ηλίθιοι  ,   διεστραμμένοι  , τεμπέληδες  ,  ανάξιοι ,   αυθάδεις  νεοταξίτες  ,  βρωμόγεροι  και  βρωμόγριες  με  ξύγκια  ,  υπερήλικες   με  Αλτσχάϊμερ    που   έφαγαν  σφαλιάρες   απο  δεξιούς  αστυνομικούς  και  τώρα  ,  στα  έσχατα  γεράματα  ,   τους  έκανε  ο  σύριζα  βουλευτές  για  να  δείξει  "αριστερό"  πρόσωπο  ...
Δεν  ντρέπονται    να   εκτίθενται  .
Και  δεν  βρέθηκαν   δέκα   άνθρωποι  σε  όλη  την  χώρα   να  κάνουν  μια  σελίδα  "αντι-Βουλή"     και  να  εκθέσουν   τις  φωτογραφίες  τους   και  τα  βιογραφικά  τους  .  Να  πούνε   "Αφού  μέσω  εκλογών  δεν  μας  αφήνουν  να  σας  πλησιάσουμε  ,  ιδού  ,  εμείς     είμαστε  που  θεωρούμε  οτι   έχουμε  τα  προσόντα   για  να  κυβερνήσουμε    ΚΑΛΥΤΕΡΑ  την  χώρα .  Είμαστε  η   ΣΚΙΩΔΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !"   .
Πού  είναι  όλοι  αυτοί   που   διώχθηκαν    επειδή  ήταν  τίμιοι  ;   Πού  είναι   κάτι    πανεπιστημιακοί    που   έχουν  γνώμη  για  όλα  ;    Πού  είναι   οι  απόστρατοι  ;  Πού  είναι  οι  εργατικοί  επιχειρηματίες  ;   Κότες  όλοι  !   Ούτε  αυτά  που  είναι  ΔΩΡΕΑΝ  δεν  τολμούν  να  κάνουν .   Πού  να  τολμήσουν  κάτι  που  απαιτεί   κόπο  και  χρήμα  !  
Μήν  απορείτε  λοιπόν  που  διοικούν  οι    ψυχασθενείς   .   Είναι  οι  ΠΛΕΟΝ  ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ  ! 


ΚΑΙ    ΑΛΛΑ    ΜΥΣΤΙΚΑ  ΤΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
11-6-2018
 
 Απαιτείται    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   για  να  νικήσουμε  την  Νέα  Τάξη .   Γνωστό  αυτό .  Γιατί  όμως  η  συνεργασία  να  είναι  τόσο δύσκολη  ;  
Για  να  συνεργαστούν   οι  άνθρωποι   υπάρχουν  δύο  κίνητρα  :

1)   ΝΑ  ΕΧΟΥΝ  ΑΜΕΣΟ  ΥΛΙΚΟ  ΚΕΡΔΟΣ .  Η  μέθοδος  της  Νέας  Τάξης .  Τάξε  λίρες  και  συνεργάζονται  άψογα  ο  λύκος  με  το  αρνί  .   Υπήρχε  περίπτωση  να  συνεργαστούν  ποτέ   η  Φώφη  με  τον  Βενιζέλο  ;  ΟΥΔΕΠΟΤΕ .   Οι  λιρίτσες   όμως  της Νέας  Τάξης   τους  έπεισαν .

2)  ΝΑ  ΕΧΟΥΝ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ  ΚΕΡΔΟΣ .  Βγήκαμε   ( τα  μέλη  της  Φιλοσοφικής  Ομάδας  Φιλίππων )  να μιλήσουμε    σε  καφενεία .   Μόλις  κατάλαβαν  οτι  δεν  αποσκοπούμε  σε   υλικό   κέρδος   μας  ρώτησαν  "ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ  ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ;"  (  Μάρτυρες  του  Ιεχωβά ! )  .  Ο  κοσμάκης    γνωρίζει   οτι  αυτοί  έχουν  ΙΔΙΑ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ   και  γι'  αυτό     συνεργάζονται  .  Τώρα  ,  πολλοί  νομίζετε  οτι    δέκα εκατομμύρια Έλληνες  που  υποφέρουν  απο  τους αλήτες   ,  έχουν  ίδια  ιδεολογία  .  ΛΑΘΟΣ !   Ο  Κώστας   έχει  την  ιδεολογία   "ΝΑ  ΠΕΡΝΑ  Ο  ΚΩΣΤΑΣ  ΚΑΛΑ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΑΛΛΟΙ  ΔΕΝ  ΜΕ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ"   .  Ο   Γιώργος    έχει  την  ιδεολογία   "ΝΑ  ΠΕΡΝΑ  Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΛΑ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΑΛΛΟΙ  ΔΕΝ ΜΕ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ"  .  Έτσι  μπορεί  να  κυκλοφορούν  δέκα  εκατομμύρια  διαφορετικές  ιδεολογίες   και  να  είναι  αδύνατη  η  συνεργασία !  Αυτές    είναι  οι  ατομοκεντρικές   ιδεολογίες  .   "Το  σαρκίον  μου  είναι  το  πιο  πολύτιμο  πράγμα στο  Σύμπαν " .  Υπάρχουν  όμως   κάποιοι  (  λίγοι )   που  υπηρετούν  ιδεολογίες   ΑΝΩΤΕΡΕΣ   απο  το  σαρκίον  τους  .  Η  ΙΔΕΑ    είναι  πιο  πολύτιμη    απο  την  ζωή  τους  .  Μπορούν  να  θυσιάσουν  την  ζωή  τους  ( εν  ανάγκη )   για  την  ΙΔΕΑ . 
Αυτοί   μόνον  μπορούν  να  οργανώσουν  επανάσταση  .  Δυστυχώς   είναι  λίγοι   και  ,  επιπλέον  ,    υπάρχουν  στην  πιάτσα  πολλές    τέτοιες   ΙΔΕΕΣ   οπότε   οι  λίγοι  διασπώνται    σε  αναιμικές   ομαδούλες  που  δεν  μπορούν  να  κάνουν  τίποτα .    Θέλει  ΠΟΛΛΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ    ώστε   να βρεθεί   ΜΙΑ  ΙΔΕΑ  που   να   είναι  αποδεκτή  απο  όλους   . 
Χρειάζονται    ατελείωτες  ώρες  συζήτησης  και  ζύμωσης     .  Γι'  αυτό  χρειάζονται  οι   ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ  ΣΧΟΛΕΣ .


ΤΟ  ΤΕΛΟΣ  ΤΩΝ  -ΙΣΜΩΝ  ;
10-6-2018
 Έστω  οτι  πιστεύεις  οτι  ένας    πανίσχυρος  θεός    έκανε  το  Σύμπαν  και  όλα  τα  πλάσματα  .  Για  το  1000  πΧ    απολύτως  φυσιολογικό  .
 Έστω  οτι   πιστεύεις  οτι  ο  άνθρωπος    είναι  το  αγαπημένο    πλάσμα  του  θεού  αυτού  .   Θα  πρέπει  να  είσαι     λίγο  ψιλομαλακίδης  αλλά  για  το  1000   πΧ   είναι  ΣΧΕΔΟΝ  φυσιολογικό  . 
Έστω  οτι  πιστεύεις    οτι  ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΣΟΥ  ΕΘΝΟΣ   είναι    το  πλέον  αγαπημένο   απο  τον  θεό  .  Πόσα  κιλά  μαλάκας    πρέπει  να  είσαι  ;    Ή  ,  πιθανόν  ,   σε  πόσο  άσχημες  συνθήκες   πρέπει  να  ζείς    ώστε   να  ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ  ( εσύ  ο  Μωϋσής )    να  πείς   κάτι  τέτοιο  για  να  συσπειρώσεις  τον  λαό  σου  ;  Σε  έχουν  διώξει  απο   την  πατρίδα  σου  ,  την  Αίγυπτο  ,  διότι  ανήκεις  στην  ηττημένη  φράξια   των  μονοθεϊστών  του  Ακενατόν  .  Πρέπει  να  διασχίσεις  μια    αφιλόξενη  έρημο   που    παραφυλάνε   εξ'  ίσου    αφιλόξενες   φυλές   .  Πρέπει   να  πολεμήσεις  για  να  πάρεις  μια  γόνιμη  λωρίδα  γής  απο  τους   Έλληνες  που  κατοικούν  ήδη  εκεί  .  Υπο  τέτοιες    φρικτές  συνθήκες   μπορεί  να  γεννηθεί     οποιαδήποτε    πνευματική  αφόδευση  και  να  βρεί  οπαδούς  . 
Έστω  οτι  πιστεύεις    οτι  ο  θεός  αγαπά  όλα  τα  έθνη    αλλά      το   ΔΙΚΟ  ΣΟΥ  ΕΘΝΟΣ    είναι  το  πιο  ευγενές  και  ποιοτικά    ανώτερο  .  Εδώ  υπάρχει  πρόβλημα  .  Διότι  ή  τα  μάτια  σου  και  τα  αυτιά  σου  έχουν  κάποια   πάθηση   ή  έχεις   μια  ΕΠΙΜΟΝΗ  ΑΡΝΗΣΗ  να  δείς    κατάματα   την     πραγματικότητα .  Δηλαδή  λές  οτι   ΟΛΟΙ     όσοι  έχουν  σαν  μητρική   την  δική σου  γλώσσα   και  έχουν  παρόμοια  φάτσα  ,  κατέχουν   όλοι   Α'  ποιότητας    εγκέφαλο  !
Δές  τους    γείτονες  ,  τους  συνεργάτες  ,  τους  συγχωριανούς  ...    Με  όλους  αισθάνεσαι    ΙΔΙΟΣ  ;    Τι  κοινό  έχουν    οι  μπαχαλάκηδες    με  τους  ψηφοφόρους   του  Καρατζαφέρη  ;   Τί  κοινό  έχει   ο  Πάγκαλος    με   τον  τίμιο  βιοπαλαιστή  ;  Τί  κοινό  έχει  ο  Βούτσης  με   αυτούς  που  χτύπησαν  τον  Μπουτάρη  ;  Τί  κοινό  έχει  ο  Τσοχατζόπουλος   με  τον  βασιλιά   Λεωνίδα ;   Όλοι  αυτοί    όμως   ονομάζονται  ΕΛΛΗΝΕΣ  !    Και  κάποιοι   βαυκαλίζονται  με  την  ιδέα  οτι    το  ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ  ΕΘΝΟΣ  θα   κατακτήσει    περιοχές  .  Και  ο  ελληνόφωνος  κάφρος    θα   πατάει   με  την  μπότα  του  το   κεφάλι   του   φιλοσοφημένου    βουλγαρόφωνου  ,  τουρκόφωνου  κλπ  .
Ας  συνέλθουμε  .  Το  οτι  γεννήθηκες    σε  έναν  γεωγραφικό  χώρο    και  διδάχτηκες  σαν  μητρική  μια  συγκεκριμένη  γλώσσα   δεν  αποκαλύπτει  τίποτα  για  την  ποιότητα   του  εγκεφάλου  σου  .   Έθνη  υπάρχουν  πράγματι   .  Αλλά   έχουν  σχέση  με  την  ποιότητα  του  εγκεφάλου  .  ΔΥΟ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  έθνη  υπάρχουν    στον    πλανήτη  :  Αυτοί  που  λένε   "ΝΑ  ΑΦΗΣΩ  ΤΟΝ   ΠΛΑΝΗΤΗ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΑΠ'  ΟΣΟ  ΤΟΝ  ΠΑΡΕΛΑΒΑ"      και  αυτοί  που  λένε    "ΝΑ  ΦΑΩ  , ΝΑ  ΠΙΩ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ  ΜΕΝΑ   ΑΣ  ΓΙΝΟΥΝ  ΟΛΑ  ΣΤΑΧΤΗ !"   .  Σε  κάθε  χώρα   υπάρχουν  και   τα  δύο  αυτά   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ   έθνη  .  Πρώτα  αποφάσισε    σε  ποιό   πραγματικό  έθνος  ανήκεις  .  Μετά   ψάξε    τους  ομοίους  μέσα   στην  χώρα  σου  .  Μετά  ψάξε  τους  ομοίους  σου    στις  άλλες  χώρες  .  Και  αφού  τους  βρείς   άρχισε  συζητήσεις   περί   του  πρακτέου  . 

ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
9-6-2018
Όταν οι αγρότες είχαν κλείσει τους δρόμους πήγαμε στα στέκια τους και ρωτήσαμε "Καλά , δεν έχετε τίμιους στο χωριό να τους κάνετε βουλευτές ; Ψηφίζετε ξανά και ξανά τα ίδια τζάκια που σας δουλεύουν" . Η απάντηση "ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ . ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !" .
Όταν δεν βλέπεις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι σημάδι βαριάς νόσου της κοινωνίας . Αλλά αφού οι αγρότες δεν μπορούν ας τους δώσουμε εμείς την λύση σε αυτό το ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΟ πρόβλημα :

Θα διαλέξεις έναν επαγγελματία που δεν καταδικάστηκε ποτέ και χρωστάει σε δημόσιο και τράπεζες λόγω οικονομικής κρίσης ( οχι επειδή τα έπαιξε στο καζίνο) . Όταν αυτοί που χρωστάνε πάρουν την εξουσία θα έχουν κάθε λόγο να καταργήσουν με έναν νόμο όλα τα μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ κλπ . Τί ψηφίζετε αυτούς που ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ και έπειτα παρακαλάτε να σας απαλλάξουν απο χρέη ; Είστε σοβαροί ;


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙ ; ( Μέρος Δεύτερον)

Το θράσος των κατοχικών δυνάμεων είναι ευθέως ανάλογο με την βλακεία των υποτελών ( Νόμος της Φύσεως ) . Και επειδή όντως το θράσος είναι στην περίπτωσής μας μεγάλο , συμπεραίνουμε οτι η βλακεία του κοσμάκη είναι τεράστια . Ένα απίθανο τσίρκο ηλιθίων έχει καταλάβει την πολιτική σκηνή εδώ και οκτώ χρόνια και ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ σκεπτόμενοι δεν βρέθηκαν να συνεργαστούν και να τους ανατρέψουν . Πού είναι οι πανεπιστημιακοί , οι αξιωματικοί , οι δικαστές , οι επιχειρηματίες ;...
Η ανώτερη μορφή ευφυϊας είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ . Κάποιοι λύνουν περίπλοκες εξισώσεις . Κάποιοι μπορούν να χειρουργούν με ακρίβεια . Αλλά στην Πολιτική μπορεί να είναι τελείως βλάκες . Διότι δεν μπορούν να καθήσουν στο τραπέζι με άλλους 10 άξιους και να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης . Δεν μπορούν να διακρίνουν τα πραγματικά αίτια της κοινωνικής ασθένειας .
Αυτό το προσόν της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ έτυχε να το έχουν μερικοί ηλίθιοι , ανάξιοι , απατεώνες ! Δικαίως λοιπόν αυτοί διοικούν . Μερικοί ρωτάνε "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ;" . Εφ' όσον οι έχοντες την ικανότητα να συνεργάζονται κατέχουν την ύψιστη σοφία της Πολιτικής , δεν υπάρχει κριτής ΑΝΩΤΕΡΟΣ σε Σοφία ! Όποιος κατέχει αυτή την Σοφία απλώς ΠΑΙΡΝΕΙ την εξουσία και διοικεί ! Δεν ρωτά κανέναν !
Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα και αναζητώ τους ΔΕΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ που ( ενδέχεται ) να υπάρχουν μέσα σε αυτόν τον λαό . 'Οχι αυτούς που έχουν τα μεγάλα πτυχία και στρέμματα τα γαλόνια . Αυτούς που έχουν την ικανότητα να συζητούν και να συνεργάζονται . Να σχηματίσουμε την ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( βλέπε την ανάρτησή μου της 28-5-2018 ) .
Να βάλουμε στο τραπέζι τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
- Πως θα έχουμε πολιτικό σύστημα που θα επιτρέπει την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ανίκανων πολιτικών ;
- Θα έχουμε ακραίο πλούτο και ακραία φτώχεια ;
-Θα έχουμε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;
- Θα έχουν κάποιοι το δικαίωμα να δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός ;
- Θα έχουμε ΤΟΚΟ ;
- Θα έχουμε χρήμα ;
- Θα έχουμε κόμματα ;
- Θα έχουμε ιερατεία Δημοσίους υπαλλήλους ;
- Θα υπάρχει ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ;
- Πώς θα είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αποκέντρωση ;

και άλλα παρόμοια .

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙ ;
Καλά κατέβηκε ο κόσμος χθές στις πλατείες αλλά δεν είναι αρκετό . Η κοινωνία δεν είναι ακόμη πρόθυμη να κουράσει το μυαλό της και να θέσει καυτά ερωτήματα για το μέλλον :
1) Θέλουμε να υπάρχει ακραίος πλούτος και ακραία φτώχεια ;
2) Θέλουμε να υπάρχουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;
3) Θέλουμε κάποιος να δημιουργεί χρήμα εκ του μηδενός ;
4) Θέλουμε να υπάρχει ΤΟΚΟΣ ;
5) Θέλουμε να υπάρχει χρήμα ;
6) Θέλουμε να υπάρχουν κόμματα ;

Αυτά είναι τα καυτά ερωτήματα που αφορούν την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ της κοινωνίας . Και μια υγιής κοινωνία έχει τρόπους να αμυνθεί όταν επιχειρούν να της κλέψουν κάποιο όνομα .

Η κοινωνία απο μόνη της ποτέ δεν θα θέσει τέτοια ερωτήματα . Οι λίγοι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πρέπει να κινήσουν την διαδικασία .

ΚΕΙΜΕΝΑ   ΜΑΪΟΥ    2018


"ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΙΠΟΤΑ.  ΤΟ  ΧΑΣΑΜΕ  ΤΟ  ΠΑΙΓΝΙΔΙ"
29-5-2018
    Αυτή  την  κουβέντα  την  ακούω  συχνά στις  συζητήσεις   των  ενεργών  πολιτών .  Υποθέτω  οτι  για  τους    Μή  Ενεργούς  Πολίτες    αυτό  είναι    Δόγμα   αναμφισβήτητο  . 
 Ας  φαντασθούμε  κάποιον που  εμπλέκεται  σε  ατύχημα  .  Κόβεται  το  χέρι  του   και  βλέπει  το  αίμα  να  τρέχει  ποτάμι  .  Σκέφτεται   "Τόσο  μεγάλη  αιμορραγία   αποκλείεται   να  την  σταματήσω .  Δεν  μπορώ  να  κάνω  τίποτα .  Είμαι  καταδικασμένος"  .   Κάθεται  άπραγος  και  πεθαίνει  απο  αιμορραγία  . 
Τί  λάθος  έκανε  ; 
  ΔΕΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ !
Εάν  προσπαθούσε  είχε  μια  πιθανότητα  1 %   να  σωθεί   .  Μένοντας   άπραγος   μηδένισε  την  πιθανότητα . 
Το  ίδιο   ισχύει   και  για  τον  αντινεοταξικό  χώρο  .  Πράγματι  ,  η  απάθεια  του  λαού   βάζει  σε πολλούς  την   πεποίθηση   οτι   δεν  μπορούμε  να  νικήσουμε  την  Νέα  Τάξη  .  Και  αφού   φαίνεται  αδύνατον  πέφτουν  στην  απραξία  ! 
Λοιπόν , το   λάθος  μας  είναι   οτι   ρωτάμε    "ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΝΙΚΗΘΕΙ  Η  ΝΕΑ  ΤΑΞΗ ; "   .  Λάθος  ερώτηση  . 
Η  σωστή  ερώτηση  είναι   "ΕΙΜΑΙ  ΕΤΟΙΜΟΣ   ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ  ΕΑΝ  ΜΟΥ  ΔΟΘΕΙ  Η  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ;" 
Εμείς  οφείλουμε   να  σκεφτόμαστε   οτι  αύριο  μπορεί   ένα  θαύμα  ,  ένα   φυσικό  φαινόμενο  ,  ένα  πυρηνικό  ατύχημα  ,  μια  επιδημία  ,  ένας μετεωρίτης   να  γκρεμίσει   (  έστω  για  λίγες  ημέρες )   την  δυνατότητα   άμυνας  της  Νέας  Τάξης .  Εμείς  οφείλουμε  να  έχουμε   έτοιμη  μια  ΣΚΙΩΔΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  .  Να  έχουμε  προκαθορίσει   οτι  ο  τάδε    θα  αναλάβει  τον επισιτισμό  ,  ο  άλλος  τον  Στρατό  ,  ο  άλλος   την  Υγεία  ,  ο  άλλος  τις  ραδιοεπικοινωνίες  ,  ο  άλλος  το  Υπουργείο  Εξωτερικών  κοκ   .   Να  έχουμε  καταστρώσει  σχέδιο  δράσης  30  ημερών  :  Την  πρώτη  ημέρα   θα  κάνουμε  αυτό  .  Την  2η  αυτό  ,  την  3η  αυτό  ...  Έτσι    για  τις  πρώτες  30  ημέρες  (  τις  πιο  κρίσιμες )  δεν  θα  χαθεί  ούτε  μια  ώρα  σε   μαραθώνιες   συνεδριάσεις  .
Εάν  τα  κάνουμε  αυτά    και   δεν  πετύχουμε   τίποτα  ,   θα  έχουμε    ήσυχη   την  συνείδησή  μας  οτι  πράξαμε   τα  ανθρωπίνως  δυνατά . 
Αλλά   για  σκεφθείτε  και  αυτό  :   Κάπου   μέσα  στους  σκοτεινούς  διαδρόμους  της   Νέας  Τάξης   κάποιος   μικρός   τραπεζίτης  ,  κάποιος    εφοπλιστής  ,  κάποιος    στρατιωτικός   είναι   κάθετα  αντίθετος  με  την  πολιτική  της  Νέας  Τάξης  .  Αφού  απο    "έξω"   βλέπει  απραξία  ,  κάθεται  και  αυτός   ακίνητος .  Εάν    έξω  έβλεπε   μια  στιβαρή   ομάδα   άριστα  οργανωμένη  ,  θα  ήταν  πολύ  εύκολο  να   την  βοηθήσει  .
Αλλά  και  ο  λαός   είναι  απαθής   διότι  δεν  βλέπει   αυτή  την  στιβαρή  ομάδα  .  Βλέπει   μισότρελλους  ηγετίσκους    να   ουρλιάζουν   και  να  φωνάζουν  ασυνάρτητα  .  Κάθε  ηγετίσκος  και  κόμμα  . Συνεργασία  μηδέν  . 
Τί  να   κάνει  ο  λαουτζίκος  ;   Να  τρέχει  απο  τον  έναν  τρελλό   στον  άλλον  ;   Όχι  .  Κάθεται   και  περιμένει  . 
Εάν  λοιπόν   κάνουμε  την  σκιώδη    κυβέρνηση   έχουμε  πιθανότητες   να  νικήσουμε  την  Νέα  Τάξη  .  Εάν  δεν  την  κάνουμε  ,  ουδεμία πιθανότητα  έχουμε  . 
Και  ας  πάψουμε  να  κατηγορούμε  την  βλακεία  του  λαού .  Η  βλακεία  έχει  δύο   όψεις :  Εύκολα   παρασύρεται  ο  βλάξ  απο  την Νέα   Τάξη  αλλά    εξ'  ίσου  εύκολα   μαγνητίζεται    και  απο  τους  αντιπάλους  της  Νέας    Τάξης  ! 
Τί   απλά  μέσα  χρησιμοποιεί  η  Ν.Τ.  για  να   υπνωτίζει  τον  λαουτζίκο  ;   
-  ΠΛΗΘΟΣ   (  πλατείες   γεμάτες   πλήθη  ,  ογκώδεις  πορείες   πληρωμένων  κομματόσκυλων )
-  ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ  ΕΝΔΥΜΑΤΑ    (  άμφια  μητροπολιτών  ,  γραβάτες  ,  κοστούμια ) 
-  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  (  για  να  προβάλλει  τα  δύο  προηγούμενα ) 
Πώς  θα  μπορούσαμε  εμείς   να   μαγνητίσουμε  τον  λαό  ; 
-  ΠΛΗΘΟΣ   (  Ογκώδεις   πορείες  .  Δόξα   τω  Ζηνί    πολλοί  είμαστε  )
-  ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ  ΡΟΥΧΑ  (  Δόξα  τω  Ζηνί   και   χιτώνες  έχουμε  και  ιμάτια   και  πέπλα   και  πανοπλίες  )
- FACEBOOK    (  το  δικό  μας    ΜΜΕ  ) 
- ΜΟΥΣΙΚΗ  (  Δόξα  τω  Ζηνί    και  μουσικούς  έχουμε ) 

Μυαλό  δεν  έχουμε  !
Απο  αύριο   λοιπόν   το  μόνο  μέλημά  μας   πρέπει  να  είναι  ο  καταρτισμός   της  ΣΚΙΩΔΟΥΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  .  Έτσι  θα  μάθουμε  και  ποιοί είναι  οι  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ       ομοϊδεάτες  μας   .  Διότι  όποιος  αρνηθεί   να  συμμετάσχει  στις   συνεδριάσεις    θα  αποδείξει  οτι    είναι  ανόητος  ή  υπάλληλος  της  Νέας  Τάξης  . 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ;
27-5-2018
Τα στελέχη της Χ.Α. αντιμετωπίζουν με άνεση αυτή την ερώτηση : ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! Και νομίζουν οτι απεστόμωσαν τους πάντες .
Ας δούμε όμως ποσες παγίδες κρύβει αυτή η απάντηση :

1) Ο Χίτλερ καταφανώς ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ( απο τον καπιταλιστικό κόσμο ) σαν ηγέτης της Γερμανίας για να την κάνει ανάχωμα κατά της Σοβιετικής Ένωσης . Το παρατράβηξε το σχοινί όμως και όταν είδαν ( οι χρηματοδότες του ) οτι έγινε ανεξέλεγκτος , βρήκαν μια πρόφαση και του κήρυξαν τον πόλεμο .
Η Χρυσή Αυγή ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ; Θα προκαλέσει την Νέα Τάξη να μας επιτεθεί ή έχει κατά νού κάποια ευφυή διαπραγμάτευση για να μας αφήσουν ήσυχους ; Διότι κάπως δύσκολο το βλέπω να ανεχθεί η Νέα Τάξη ένα πρόβατό της ( Ελλάδα ) να διοικείται απο αντι-νεοταξικό κόμμα .

2) Ο Χίτλερ φιλοδοξούσε να αλλάξει την ανθρωπότητα ενώ ούτε την ίδια του την χώρα δεν είχε αλλάξει . Θα νικούσε τους εβραίους την στιγμή που οι Γερμανοί λάτρευαν ακόμη έναν εβραίο θεό ! Γίνονται αυτά τα πράγματα ;
Και η Χ.Α. την ίδια ασάφεια διατηρεί στο θρησκευτικό θέμα . Θα διατηρήσει όλα τα προνόμια του χριστιανικού ιερατείου και θα αναγνωρίσει και την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία ; Μα οι Έλληνες στο θρήσκευμα θα ζητήσουν πίσω τα ιερά τους άλση , τις Φιλοσοφικές Σχολές , τους ναούς τους ... Πολλά απο αυτά έχουν καταπατηθεί απο το χριστιανικό ιερατείο . Τί θα κάνει ;
Η τηλεόραση θα προβάλλει και τις χριστιανικές λειτουργίες και τις αρχαιοελληνικές τελετές ; Τί θα κάνει ;

3) Παρόλο που ο Χίτλερ απογείωσε την γερμανική βιομηχανία ( με δάνεια απο τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ ) δεν κατόρθωσε να αυξήσει ούτε κατά κιλό την παραγωγή τροφίμων στη υπερπληθυσμένη και πεινασμένη Γερμανία . Γι' αυτό έπρεπε να καταπιεί την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία . Στην Δίκη της Νυρεμβέργης κάποιος Ναζί ( δεν θυμάμαι το όνομα ) είχε πεί "ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ! "
Τώρα , φαντασθείτε εάν πάρει την εξουσία η Χ.Α. ( χωρίς την άδεια της Νέας Τάξης ) τί πόλεμο θα εξαπολύσουν εναντίον μας οι ΓΝΩΣΤΟΙ : Δάνεια δεν θα μας δίνουν . Σπόρους δεν θα μας δίνουν . Πετρέλαιο δεν θα μας δίνουν . Ανταλλακτικά δεν θα μας δίνουν . Τρόφιμα δεν θα μας δίνουν . Λιπάσματα δεν θα μας δίνουν . Πώς θα κατορθώσει η Χ.Α. αυτό το έθνος των δημοσίων υπαλλήλων ( που λιποθυμούν όταν χαλάει το κλιματιστικό ) να το ταϊσει ; Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τα σχέδιά της .
4) Αυτά τα καλά που έκανε ο Χίτλερ για τους Γερμανούς εργάτες , θα τα έκανε οποιοδήποτε τίμιο κόμμα . Είναι αυτονόητα . Δεν είναι πατέντα μόνο των εθνικοσοσιαλιστών .
5) Θα μπορούσα να γράψω και άλλα λάθη που έκανε ο Χίτλερ αλλά δεν θέλω να μπλέξω με εισαγγελείς .

Αυτή η ασάφεια ( και μερικά άλλα σημάδια ) κάνουν πολλούς να πιστεύουν οτι η Χ.Α. είναι φυτεμένη απο το σύστημα για να απορροφά και να ευνουχίζει ψηφοφόρους . Ο κόσμος τί βλέπει ; Κάποια νεαρά παιδιά ( χωρίς κάποια ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία ) που ενθουσιάζονται με τις αρχαιοελληνικές/ναζιστικές χαιρετούρες και τα ανάλογα σύμβολα . Και αναρωτιούνται "Εχουν αυτοί την ικανότητα να κουμαντάρουν το καράβι σε τόσο φουρτουνιασμένα νερά ; "

Υ.Γ. Δεν υπονοώ οτι τα άλλα κόμματα είναι καλύτερα . Χειρότερα είναι . Αλλά θέλω να τονίσω : Το ΣΩΣΤΟ αντινεοταξικό κόμμα δεν φαίνεται να είναι η Χ.Α. και ίσως δεν υπάρχει ακόμη .

Υ.Γ. 2 Επειδή κάποιοι υποπτεύονται ότι γράφω κατ' εντολήν της μασονίας , ας ξεκαθαρίσω : Έστω οτι γίνονται εκλογές και μετέχουν ΜΟΝΟ τα κόμματα που είναι σήμερα μέσα στην Βουλή . Τί θα πρέπει να ψηφίσει ο σκεπτόμενος αντινεοταξικός χώρος ; Θα ψηφίσει φυσικά την Χ.Α. γνωρίζοντας όμως οτι η πιθανότητα να βρεί σωτηρία μέσω εκλογών είναι 1 % και ο Μιχαλολιάκος είναι τίμιος κομματάρχης με πιθανότητα 1 % .

ΠΕΡΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ
22-5-2018
Η πρόταση του Μιχάλη Καλόπουλου περί πανουργίας έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις . Άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά .
Ας εξετάσουμε δύο περιπτώσεις :
1) Κάποιος εχθρός μας επιτίθεται με πολύ κακές διαθέσεις . Εναντίον αυτού επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όπλο ( και την πανουργία φυσικά ) . Νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό .
2) Ας θυμηθούμε το περιστατικό που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη : Οι εβραίοι βρίσκουν ένα χωριουδάκι με απονήρευτους κατοίκους . Τους πείθουν να κάνουν περιτομή . Την τρίτη ημέρα ( που άπαντες είναι στο κρεββάτι με πόνους ) επιτίθενται και τους σφάζουν όλους !
Αυτό που μας προκαλεί απέχθεια εδώ είναι το ότι οι εβραίοι φέρονται με πανουργία εναντίον ΑΘΩΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ ( ή και φίλων ) . Η στρατηγική είναι η εξής : Τρώω τους αφελείς και ουδέτερους που συναντώ και δυναμώνω . Όταν συναντήσω έναν δηλωμένο εχθρό μου θα είμαι αρκετά δυνατός για να τον αντιμετωπίσω !

Οπότε το ΚΑΥΤΟ ερώτημα που τίθεται είναι : ΕΝΤΑΞΕΙ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΑ . ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΩ ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΩ ;
Θα επιχειρήσω να δώσω μια απάντηση για να αρχίσει διάλογος :

Όταν συγκρούονται τα βουβάλια στον βάλτο , κανένας βάτραχος δεν δικαιούται να είναι ουδέτερος . Οι δύο ιδεολογίες που υπάρχουν ( ελληνική και εβραϊκή ) συγκρούονται μέχρις εξόντωσης του ενός εκ των δύο . Με τους αφελείς συμμάχους θα είμαστε τίμιοι . Τους αφελείς ουδέτερους θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε με το μέρος μας . Αν επιμείνουν οτι θέλουν να είναι ουδέτεροι θα κρίνουμε κατά περίπτωσιν : ή θα τους αφήσουμε ήσυχους ή θα τους καταβροχθίσουμε ( αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν οι αντίπαλοι ) . Τώρα , όπου "αφελείς" βάλτε "χριστιανοί" . Ο χαμηλόβαθμος ένθερμος χριστιανοχτυπημένος που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ( οι μητροπολίτες ΔΕΝ πιστεύουν ) επιμένει να κρατά ουδετερότητα διότι "ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ . ΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΩΡΑ ; ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ !" . Τώρα αυτόν τον αφελή τί τον κάνεις ; Μου θυμίζει το ανέκδοτο που λέει " Το γ.... κύριε Πρόεδρε ή δεν το γ... ;"

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ
19-5-2018
Εάν πράγματι οι ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ πυροδοτούν τις επαναστάσεις , ποιά είναι η ΝΕΑ ΙΔΕΑ που θα πυροδοτήσει την επανάσταση που χρειαζόμαστε σήμερα ; ( υπ' όψιν οτι οι πραγματικά ΔΥΝΑΤΕΣ ιδέες γράφονται σε μία σειρά τετραδίου μόνο και είναι καταληπτές ακόμη και απο τους πλέον βραδύνοες )

1) ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ . ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ .

2) ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ , ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ .

Η 1) είναι ιδέα που την καταλαβαίνουν καλύτερα οι λίγοι και εκλεκτοί .
Άμεσο αποτέλεσμα της 1) είναι η 2) που είναι αντιληπτή απο τον απλό λαό .
Ανάλογα με το ακροατήριο λοιπόν διαλέγουμε τί θα πούμε .
-----------------
Ο Θαλής είπε κάποτε οτι η δημιουργία του κόσμου δεν οφείλεται σε δράση θεών . Αυτή ήταν μια καταπληκτική ιδέα που γέννησε την Επιστήμη . Μια επανάσταση για την ανθρωπότητα .

Το δόγμα "ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ" είναι πάλι δική του ιδέα ! Πιθανόν λοιπόν ο Θαλής να πυροδοτήσει και την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην ανθρωπότητα !


Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
19-5-2018
Ανέκαθεν ο άνθρωπος έψαχνε μια απάντηση στο ερώτημα "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ;" .
Εάν η απάντηση είχε μέσα την λέξη "θεός" , την λέγαμε "θρησκεία" .
Εάν απουσίαζε η λέξη "θεός" την λέγαμε ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ !

ΤΑ  ΜΥΣΤΙΚΑ    ΤΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  (  και της επανάστασης )
17-5-2018
 Γιατί  είναι    τόσο δύσκολο  να  ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ     εναντίον  του    κοινού  εχθρού   (  και    κάνουμε  εκτόνωση  γράφοντας   τον  πόνο  μας  στο  FACEBOOK  )  ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
  Για  να  μπορέσουμε  να  συνεργαστούμε  θα  πρέπει    να  δίνουμε  την  ίδια  απάντηση  στο  ερώτημα   "ΓΙΑΤΙ  ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ  ;   ΠΟΙΟΣ  Ο  ΡΟΛΟΣ  ΜΑΣ  ΜΕΣΑ  ΣΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ ;"   .
 Εάν  απαντήσουμε    σε  αυτό  αμέσως    ακολουθεί   το  επόμενο  λογικό  ερώτημα  :  " ΤΙ  ΘΑ   ΕΚΑΝΑ  ΑΝ   ΗΜΟΥΝ  ΗΓΕΤΗΣ  ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ  ΤΟΥ  ΠΛΑΝΗΤΗ  ;" 
Εάν   διαπιστώσουμε  οτι   όλοι  δίνουμε    τις  ίδιες    απαντήσεις  σε  αυτά  τα  ερωτήματα    ο  δρόμος  της  συνεργασίας  είναι  ανοικτός  .   Η  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΑΡΧΙΖΕΙ    ΟΤΑΝ   Η  ΙΔΙΑ ΝΕΑ  ΙΔΕΑ   ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ  ΤΟ  1 %  ΤΩΝ  ΑΝΩΤΕΡΩΝ  ΠΟΙΟΤΙΚΑ   ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ  !     Να  κάτι  που  δεν  το  γράφουν  τα  βιβλία  Κοινωνιολογίας  . 
 Επειδή  έχω  αφιερώσει  πολύ  χρόνο    σε  αυτά  τα  δύο  ερωτήματα  ,  προτείνω  να  δείτε  τις  απαντήσεις    στην  
http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html          ( για  να  μην   αρχίζετε  την  αναζήτηση  απο  το  μηδέν  )  . 

Ας  προσέξουν  ιδιαίτερα   αυτό   το  κείμενο  όσοι    πασχίζουν   να  κάνουν  πολιτικές   συμπράξεις  ,  συσπειρώσεις  ,  επαναστάσεις  . 

Μερικά θέματα
(12-5-2018 ) 

που θα μπορούσαν να γίνουν ο στόχος μιας ετήσιας εκστρατείας ( όπως η Νέα Τάξη έχει κάτι χαζά όπως πχ Έτος Ομοφυλοφίλων , Έτος Στυτικής Δυσλειτουργίας κλπ ) :

- Να μας δώσουν πίσω τις ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ που μας κλείσαν οι χριστιανοί αυτοκράτορες

- Να καταργηθούν τα προνόμια του ΚΙΣ ( κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο )

- Στις εκλογές να κατάβει ΜΟΝΟ ένα αντινεοταξικό κόμμα ( να προέλθει απο την συνεργασία όλων των αντινεοταξικών κομμάτων )

- Να πάψουν οι αυταπάτες : Είμαστε ακόμη σκλαβωμένοι ( δεν ελευθερωθήκαμε το 1821 ) και υπάρχουν 17 σημάδια που το αποδεικνύουν !

- Το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας να γίνει ίδιο με το εργατικο δίκαιο της Γερμανίας ( ακόμη και έναν μήνα να δουλέψεις κάποτε θα πάρεις μια μικρή σύνταξη γι ' αυτό )

ΕΙΣΑΙ  ΕΤΟΙΜΟΣ  ; 
8-5-2018
   Το  FACEBOOK    έγινε  θάλασσα    κούφιων  λόγων    "ΘΑ    ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ "   ,  "ΘΑ  ΞΑΝΑΡΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ  Η  ΓΗ  ΘΑ  ΤΡΕΜΕΙ"   ,   "Ο  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ    ΑΘΑΝΑΤΟΣ"    ...
Κατάρες  και  βρισιές  εναντίον  των  πολιτικών  άφθονες  .  Έργα  μηδέν  .
ΜΙΑ  ΜΟΝΟ    ερώτηση   αξίζει  να  τεθεί  :     ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ  ΕΤΟΙΜΟΣ  ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ  ;    Φυσικό  είναι   οι  πιο  πολλοί  να  μην  αισθάνονται    παντογνώστες  και  έτοιμοι  να  κυβερνήσουν  σαν   ΦΥΡΕΡ  .  Όμως     αισθάνεσαι    άξιος  να  συμμετέχεις    σε  ένα  σώμα  100   ΤΙΜΙΩΝ    που  θα   κυβερνά  την  χώρα  ;   Αισθάνεσαι  οτι  έχεις    ΚΑΠΟΙΕΣ  ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ   ΙΔΕΕΣ  ; 

Αν  "ΝΑΙ"    παράτα  την φλυαρία    στο   FACEBOOK   και    στείλε  προσωπικό  μήνυμα  . 
Να  αρχίσουμε    , κατά  περιοχές  ,  να  μαζευόμαστε  και  να  γνωριζόμαστε  .  Να  κάνουμε   ΔΙΚΤΥΟ  . 
Αν  δεν  υπάρχουν  ούτε  100  άτομα    που  να  έχουν  αυτοπεποίθηση   ,  τότε  πάει  να  πεί   οτι  σαν  έθνος  ξωφλήσαμε   .  Να  εξαφανιστούμε   μπάς  και  πάρει   κάποιος  καλύτερος  την  θέση  μας .


Η  ΒΕΝΖΙΝΗ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΜΑΞΙ

6-5-2018
  Φαντασθείτε  ένα  αμάξι .  Το  τεπόζιτο  είναι  γεμάτο  βενζίνη  αλλά  ο  κινητήρας   είναι    αποσυναρμολογημένος  :  Αλλού  οι  βαλβίδες  ,  αλλού  τα  πιστόνια  ,  αλλού  το  ψυγείο  ,  αλλού   το   injection  ...
Ο  αποσυναρμολογημένος  κινητήρας  λέει  στην  βενζίνη :  "Μετακίνησε   το  αμάξι  δύο  μέτρα  μόνο  και  εγώ  θα  συναρμολογηθώ   και  θα  μπώ   στην   θέση  μου "  .  Φυσικά η  βενζίνη  απαντά   "Πώς  να  μετακινήσω  το  αμάξι  ρε  χαμένε  ;   Αφού  εσύ  δεν  είσαι  στην  θέση  σου !" 
Νομίζετε  οτι  δεν  έχετε  ξαναδεί    αυτή  την  εικόνα  ;   ΛΑΘΟΣ !   Κάθε  μέρα  συμβαίνει   μπροστά  μας .
Βενζίνη  είναι  ο  λαός  που βλέπει  ποδόσφαιρο  ,  SURVIVOR   και  τούρκικα   σήριαλ  .  Κινητήρας  είμαστε  εμείς  όλοι  οι  δήθεν  "ανοιχτομάτηδες"    που  βλέπουμε  μακρυά  ,  που  διακρίνουμε   την  καταστροφή  που   έρχεται  ,  που  γνωρίζουμε   τα  αντίδοτα  που  πάμε  στα  συλλαλητήρια   και  δεν  πάμε  για  ψώνια  στην Τουρκία ...
Κάποιοι    απο  εμάς   τους  "ανοιχτομάτηδες"    λένε   "Κουράστηκα  να  αγωνίζομαι .  Τα  παρατάω .   Αφού  αυτός  ο  λαουτζίκος   δεν    αντιδρά  .  Αρέσκεται  στην  μιζέρια  του"  .
Θα  απαντούσα    έτσι  σε   αυτούς   : 
Φίλε  μου  , μην  προσπαθείς  να   δικαιολογήσεις  την  αδράνειά  σου  .  Αν  αγωνιστείς    θα  το  κάνεις  για  να  σώσεις  ΕΣΕΝΑ  και  τα  παιδιά  σου  .  Όχι  για  τον  λαουτζίκο . Ξώφαλτσα   μπορεί  να  σωθεί    και  ο  λαουτζίκος . Διότι  εάν  δεν   αγωνιστείς  ,  η  άλλη λύση  που  σου  απομένει   είναι  να  πάρεις  τα  μπογαλάκια  σου  και  να   φύγεις  (  σαν  ποντικός )  και  να  πάς   σε  άλλη  χώρα  .  Και  να  παραδώσεις  αυτή  την  ωραία  χώρα  ΑΜΑΧΗΤΙ  στους  κακούς !     Αλλά  και  εκεί  που  θα  πάς  πάλι  ποντικός  θα είσαι  .  Ανεπιθύμητος  και  λιποτάκτης  .  Και  όπως  καταριέσαι  τους  λαθροέποικους   που  λιποτάκτησαν  απο  την  χώρα  τους   και  ήρθαν  εδώ   ( για  να  μην  πολεμήσουν )   έτσι  και  οι  Σουηδοί  θα  καταριούνται  εσένα  που  ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕΣ    και  πήγες  στη Σουηδία   για  να  σώσεις  το  τομάρι  σου  .   Και  αν  οι  κακοί  την  βουλιάξουν  και  εκείνη  την  χώρα  πάλι  θα   ψάχνεις  που  να  καταφύγεις  !
Μην  ζητάς  απο  τον  λαουτζίκο   να  αντιδράσει  .  Δεν  είναι  αυτή  η   αρμοδιότητά  του  .  Ο  λαουτζίκος    έκανε   αυτό  που  του  αρμόζει  :  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΡΩΝ !   Σε  εσένα ( τον  ανοιχτομάτη )   αρμόζει  να  οικοδομήσεις  μια  ΗΓΕΣΙΑ  .  Το  δίδυμο  Ηγεσία- λαουτζίκος     κινεί  την  χώρα  και  την  σώζει  .  Μόνος  ο  ένας  δεν  μπορεί  .  Όπως  το  δίδυμο   κινητήρας - βενζίνη    κινεί  το  αμάξι  . 
Μην  κατηγορείς  τον  λαουτζίκο  . Αυτή  είναι  η   φύση  του  :   Όταν  έχει  ηγεσία  γίνεται  Μαραθωνομάχος    και  όταν  δεν  έχει  ηγεσία     γίνεται    γλοιώδες  σκουλήκι  .  Περίεργο  φαινόμενο   μέν  αλλά   έτσι  είναι  .  Έτσι  λειτουργεί  η  Φύση .
Άσε  λοιπόν τις  δικαιολογίες    και  ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ   με  τους  άλλους  "ανοιχτομάτηδες"  και  συναρμολόγησε  μια  ΗΓΕΣΙΑ  .  Και  όταν  πράξεις  το  καθήκον  που  σου  αναλογεί   τότε  θα  δείς   και  τον  λαουτζίκο  να   μεταμορφώνεται  . 

SOS ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ !
4-5-2018

Ένα θρησκευτικό σωματείο ( το ΚΙΣ ) έχει την τιμή να αναγνωρίζεται ( απο ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις ) σαν νομικό πρόσωπο ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ . Εγώ απο χωριό είμαι και δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά κάποιοι που ξέρουν λένε οτι τα πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ !!!
Αυτό όμως είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ . Ή όλες οι θρησκείες ( και η Αρχαία Ελληνική ) θα έχουν αυτό το προνόμιο ή ΚΑΜΜΙΑ !
Τόσοι δικηγόροι στην πιάτσα , δεν το πρόσεξε κανείς αυτό ; Να υποβάλλει κάποια μήνυση ( δωρεάν είναι αν πρόκειται για θέμα ρατσισμού ) ... Και αν φοβάται να το κάνει με δική του πρωτοβουλία , να συνεισφέρουμε όλοι μαζί να του αναθέσουμε την δουλειά .
Όσοι ενδιαφερόμενοι , επικοινωνείστε .

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
1-5-2018

Έγιναν πάλι πρώτο θέμα στα συστημικά ΜΜΕ τα αδέσποτα . Ευθανασίες , πρόστιμα , τσιπάκια , χαράτσια , στειρώσεις και άλλα τέτοια ακούμε .
Κανείς δεν σκέφτηκε να αγγίξει την ΡΙΖΑ του προβλήματος : Το κύκλωμα παραγωγής και πώλησης ζώων !
Απο πού και ως πού έχεις δικαίωμα , άνθρωπε , να ΠΟΥΛΑΣ κουταβάκια για να γίνουν κατοικίδια των ανθρώπων ;
Τί δουλειά έχουν τα ζώα μακρυά απο τις αγέλες τους και το φυσικό τους περιβάλλον να μεγαλώνουν μέσα σε διαμέρισμα ;
Εσύ θα ήθελες να σε χωρίζουν απο την οικογένειά σου και να είσαι κατοικίδιο σε σπίτι ελεφάντων ;
Εάν η μοναξιά έγινε σύνηθες κοινωνικό φαινόμενο , οφείλουμε να θεραπεύσουμε την κοινωνία . Όχι να καταφύγουμε στην στραβή λύση ( στα κατοικίδια ζώα ) .
Κάποτε τα ζώα έπαιζαν κάποιο ρόλο στην ζωή του ανθρώπου είτε σαν φύλακες κοπαδιών είτε βοηθοί στις αγροτικές εργασίες είτε σαν εξοντωτές ποντικών . Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις .
Αφού η πώληση ζώων είναι ελεύθερη , μοιραία κάποια απο αυτά θα εγκαταλειφθούν κάποτε και θα γίνουν αδέσποτα .

Και το άλλο περίεργο : Η κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος και υποχωρεί στις απαιτήσεις των φιλόζωων !
Δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος απο τον ΕΝΦΙΑ , απο τις κατασχέσεις , απο τις περικοπές συντάξεων , απο το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας , απο την εισροή λαθρο "επενδυτών" , απο την υποχωρητικότητα προς την τουρκία και φοβήθηκε τους φιλόζωους !!!
Θα τρελλαθούμε ; Τί παίζεται εδώ ; Ποιές είναι αυτές οι κυρίες των φιλοζωϊκών σωματείων ; Να τις βάλουμε να πιέσουν και για τον ΕΝΦΙΑ αφού έχει πέραση ο λόγος τους !

ΚΕΙΜΕΝΑ    ΑΠΡΙΛΙΟΥ   2018


Η  ΦΥΣΗ  ΤΗΣ  ΑΛΕΠΟΥΣ
27-4-2018
Βρίζει  και  καταριέται  ο  πτηνοτρόφος    την  αλεπού   που  κάνει νυχτερινές  επιδρομές  στο  κοτέτσι  του  .  Και  αν  τον  ρωτήσεις  για  την  αιτία   της   οικονομικής  δυσπραγίας  του  θα  σου  πεί     ΜΙΑ  και  μοναδική   αιτία :   Η  αλεπού .
Όχι  φίλε  μου !  Η  φύση  της  αλεπούς   έτσι  είναι   εδώ  και  εκατομύρια  χρόνια  και έτσι  θα  εξακολουθήσει  να  είναι  .  Οι  αιτίες  της  δυσπραγίας  σου  είναι  ΔΥΟ  :
-  Οι  επιδρομές  της  αλεπούς
-  Η  δική  σου  ΑΠΡΑΞΙΑ  !   Τί  έκανες  ΕΣΥ  για  να  αντιμετωπίσεις  την  αλεπού  ;    Τίποτα ! 
Μην  περιγελάτε  τον  πτηνοτρόφο   διότι   το  ίδιο  λάθος   κάνετε  και  ΕΣΕΙΣ    οι  τίμιοι   και  εργατικοί  ! 
Διότι  εάν  σας  ρωτήσει  κάποιος   "Ποιά   είναι  η  αιτία   της  παρακμής  της χώρας μας ;"   θα  απαντήσετε   "Οι  πολιτικοί   που  είναι    ανέντιμοι"   .
Όχι  φίλοι  μου !   Οι  ανέντιμοι  έτσι  είναι  εδώ   και χιλιάδες  χρόνια  .  Έτσι  είναι  η    φύση  τους  .  Δεν  αλλάζουν .  Οι  αιτίες  της  παρακμής  είναι   δύο  :
-  Η  ατιμία    αυτών   που  διοικούν  .
-  Η  ΑΠΡΑΞΙΑ   των  τίμιων  ,  έξυπνων  και εργατικών  !  Τί  κάνατε  εσείς    (οι  τίμιοι )  για  να  εκτοπίσετε  απο  τις  καρέκλες  εξουσίας    τους  ανέντιμους  ;  ΤΙΠΟΤΑ  !   Κάθεστε    στο  σπιτάκι  σας    ,  κλαίγεστε  και  ροκανίζετε    την  συνταξούλα  σας   (  ή  τον  μισθουλάκο  σας )   .  Δήθεν  τόχετε  για  τιμή  σας   οτι  "ΕΓΩ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΙ  ΝΑ  ΑΣΧΟΛΗΘΩ   ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ .  ΕΙΝΑΙ  ΒΡΩΜΙΚΗ  !"   .  Μα   είναι   βρώμικη   επειδή  άφησες  τους   ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ  να  ασχοληθούν  με  αυτήν  !   Αν εσύ   δεν  καταδέχεσαι  να  διοικήσεις   κάποιος   πολύ  χειρότερός  σου  θα  σπεύσει  να γεμίσει   το   κενό  !  Επομένως  έχετε    το  50 %   της  ευθύνης    για    ό,τι   κακό  συμβαίνει  στην  χώρα  ! 
ΣΤΟ   ΔΙΑ  ΤΑΥΤΑ :   Όσοι  είστε  τίμιοι  και  εργατικοί    καταγράψτε  γύρω σας    τους   άλλους  τίμιους   και  εργατικούς    .  Μια  βάση  δεδομένων  ,  ένα  δίκτυο  ,  σχηματίζεται  στην  χώρα .   Δώστε  ονόματα   και  διευθύνσεις  .  Ο  ένας  να    κεντρίζει  τον  άλλον  :   "Εσύ  τί  έκανες  σήμερα   εναντίον  των   λαμόγιων ;   Μίλησες   με  κάποιον  άλλον   τίμιο ;  Αντάλλαξες  ιδέες ;   Κατέθεσες  προτάσεις ;"  

Υ.Γ.   Αναζητούνται    οι    Τίμιοι  :
-  Δρούγος    Αθανάσιος  (  στρατιωτικός - πιθανόν συνταξιούχος    σήμερα )  .
-  Κριμιζής  Σταμάτης  .  Τέως  πρόεδρος    της  ΜΑΣΑ   ( της  ελληνικής ΝΑΣΑ ! )
Όσοι  γνωρίζετε    κάτι  γι'  αυτούς   στείλτε  το  με   προσωπικό  μήνυμα .

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
26-4-2018

Μας λένε κάτι δήθεν φίλοι "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ . ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ !" .

Απάντηση : Και εμείς ζούσαμε στην Μικρά Ασία τα τελευταία 2800 χρόνια και στην Βόρεια Κύπρο ακόμη περισσότερα . Κι όμως , ένα πρωί ( όταν βόλευε στην εξωτερική πολιτική σας ) μας είπατε "ΠΑΙΔΙΑ , SORRY ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ . ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ !!! " .

Δηλαδή εμάς ήταν εύκολο να μας προσγειώσετε στην πραγματικότητα . Τους σκοπιανούς είναι δύσκολο !

Γενικώς υπάρχει ένα κλίμα οτι είμαστε τα κορόϊδα της περιοχής :
- Μας "ρίχνουν" για να κολακέψουν τα Σκόπια .
- Δεχόμαστε να μπεί η Βουλγαρία στην Ευρώπη χωρίς να μας επιστρέψει τα κλεμμένα κειμήλια ( απο την Μονή Εικοσιφοίνισσας ) του Β΄' Παγκοσμίου Πολέμου .
- Δεχόμαστε τους Αλβανούς και τους δίνουμε δουλειά ( και μας στέλνουν και όλους τους κατάδικους ) όταν έπεσε το καθεστώς , το 1990 , και δεν ζητάμε καμμία αποζημίωση γι' αυτό . Και ανεχόμαστε να συμμαχούν με την Τουρκία και να μας δημιουργούν προβλήματα κάθε είδους .
- Μας απειλεί η Τουρκία και δεν κόβουμε τις εισαγωγές απο εκεί ούτε κλείνουμε το Προξενείο Κομοτηνής . Μα πόσο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ πολιτικούς έχουμε τέλος πάντων ;

( Σχετικά με την στάση μας προς τα Σκόπια , δεν προτείνω οπωσδήποτε επιθετική συμπεριφορά . Το θέμα κρύβει και κινδύνους αλλά και ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για εμάς και πρέπει να αποφύγουμε βιαστικές λύσεις )

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ" ;
20-4-2018

Το να λατρεύεις τους θεούς όπως ακριβώς τα αρχαία χρόνια είναι "ελληνικό ήθος" ;
Το να νεωτερίζεις είναι "ελληνικό ήθος" ;
Και αν αποφασίσεις να τηρήσεις την παράδοση ΑΚΡΙΒΩΣ , ποιά απο όλες ; Την Μυκηναϊκή ; Την Κλασσική ; Την Ελληνιστική ;

Η γνώμη μου είναι οτι το ελληνικό πνεύμα είναι να ΞΑΦΝΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ευχάριστα !
Εκεί που λένε "Ό,τι ήταν να μας δώσουν το έδωσαν . Αδύνατον να ανακαλύψουν κάτι καλύτερο" εσύ να ξανάρχεσαι και να φέρνεις κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό !

Αυτό είναι το Ελληνικό Πνεύμα .

Επομένως :
# Αυτοί που επιμένουν να κρατούν τις αρχαίες συνήθειες ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ας προσέξουν μήπως γίνονται απλώς στείροι παρελθοντολάτρες .

# Αυτοί που νεωτερίζουν χωρίς να παράγουν κάτι εκπληκτικό ας προσέξουν μήπως γίνονται απλώς χίππυς !

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ;
19-4-2018

Ο Κέων διετύπωσε την άποψη οτι οι Φιλόσοφοι ήταν η αιτία . Απαντώ :
Α) Οι θαυμαστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες : Αυτούς που πιστεύουν οτι οι αρχαίοι θεοί ΥΠΑΡΧΟΥΝ και σε αυτούς που δεν το πιστεύουν . Οι ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ θαυμάζουν τους Φιλοσόφους .
Δεν βλέπω τον λόγο να διαπληκτίζονται αυτές οι δύο υποομάδες . Εμείς που δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη των αρχαίων θεών συμπαθούμε την αρχαία ελληνική θρησκεία διότι ήταν όμορφη . Επιπλέον ουδέποτε είπε "ΣΦΑΞΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ 12ΘΕΟ" . Ούτε είπε "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ" . Ούτε είπε "ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ" .
Οι ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ πρέπει να μας βλέπουν σαν φίλους και συνεργάτες και όχι σαν αντιπάλους . Εξ άλλου έχουμε τους ίδιους εχθρούς ( αβρααμικές θρησκείες και τραπεζίτες ) . Οι ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ είναι λίγοι και χρειάζονται την βοήθειά μας όπως και εμείς την δική τους .

Β) Ποιός φταίει για την επικράτηση του χριστιανισμού και την έλευση του Μεσαίωνα ; Εδώ θα μπορούσε να δοθεί πλειάδα απαντήσεων :

1) Φταίνε οι Θεοί των Ελλήνων ! Αφού είναι υπαρκτοί και πανίσχυροι γιατί δεν κατακεραύνωσαν τους χριστιανούς ;

2) Φταίνε τα αρχαία μαντεία ! Δεν είδαν το ζοφερό μέλλον που ερχόταν ;

3) Φταίνε οι ανίκανοι αυτοκράτορες .

4) Φταίει η ψυχολογία του ανθρώπου που έλκεται απο παραμύθια για μετά θάνατον ανταμοιβές .

5) Κατά την γνώμη μου φταίνε οι ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ !!! Διότι ενώ βλέπουν πάντα το κακό που έρχεται κλείνονται στο σπιτάκι τους και μένουν σιωπηλοί ! Αυτό ακριβώς που γίνεται και σήμερα .

6) Τί μερίδιο ευθύνης έχουν οι φιλόσοφοι ; Όπως όλοι οι οργανισμοί έτσι και η Φιλοσοφία και η Επιστήμη περνά απο το στάδιο της παιδικής ηλικίας και φθάνει στο στάδιο της ωρίμανσης . Δεν μπορούμε να απαιτούμε απο ένα παιδί να κατατροπώσει τον διαρρήκτη ούτε απο την επιστήμη του 17ου αιώνα να βρεί το φάρμακο για τον καρκίνο . Η αρχαία Φιλοσοφία ήταν ανώριμη και απροετοίμαστη για την λαίλαπα του χριστιανισμού . Δεν είχε διατυπώσει ( και δεν είχε απαντήσει ) το κορυφαίο ερώτημα : ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ; Γι΄ αυτό υπήρχε ο κατακερματισμός των Σχολών και η απουσία κοινού μετώπου κατά του χριστιανισμού ( και ακόμα χειρότερα , οι Στωϊκοί άνοιξαν την Κερκόπορτα για να έρθει ο χριστιανισμός ! ) . Σήμερα όμως το κορυφαίο ερώτημα έχει τεθεί και έχει απαντηθεί . Η Φιλοσοφία πέρασε στο στάδιο της ωριμότητας . Οι Φιλόσοφοι μπορούν να έχουν κοινό μέτωπο κατά του σκοταδισμού και οι αβρααμικές θρησκείες μπορούν πλέον να κατατροπωθούν .

Υ.Γ. Επειδή πολλοί ( και με ζέση ) ήρθαν στην συζήτηση για το αν τα θρησκευτικά ιερατεία ή τα Φιλοσοφικά "ιερατεία" είναι καλύτερα , ας κάνουμε κάτι απλό : Οι μεν ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ να οργανώσουν ένα θρησκευτικό ιερατείο κατά πώς το περιέγραψε πολύ σωστά ο Κέων . Οι δε ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ας οργανώσουν ένα Φιλοσοφικό "ιερατείο" που θα είναι μια πνευματική ραχοκοκκαλιά . Και θα δούμε ποιό θα έχει την μεγαλύτερη επιτυχία . Η πράξη θα αποδείξει ποιός έχει δίκιο .


ΔΙΔΑΚΤΕΑ  ΥΛΗ  ( συνέχεια  του  προηγούμενου  άρθρου )
17-4-2018
 Έστω  και    θεμελιώθηκε  η  αναβιωμένη  Φιλοσοφική  Σχολή  .  Ποιούς  νέους  θα  δέχεται  σαν  μαθητές ;  Τί  θα  διδάσκει    ; 
Υποθέτω   οτι    το  1  τοις  χιλίοις  έως  το  30   τοις  χιλίοις   των  νέων  θα  κριθούν  κατάλληλοι   για  να  φοιτήσουν  στην  σχολή .  Είναι  όμως   υπεραρκετό . 
Η    διδακτέα   ύλη  : 
1)  Γιατί  υπάρχουμε  ;   Πώς  να  δαπανήσουμε  την  επίγεια  ζωή  ;  Θεμελιώδες   ερώτημα  της  Ηθικής  Φιλοσοφίας .
2)  Πώς να  οικοδομήσουμε  μια  κοινωνία  που  δεν  θα  παρακμάζει  ;   ( Το  ερώτημα   που  έθεσε  ο  Πλάτων  στην  ΠΟΛΙΤΕΙΑ   του  )
3)  Τα  σημάδια  που  δείχνουν  οτι  είμαστε    σκλαβωμένοι  και    ποτέ  δεν    ελευθερωθήκαμε  (  μετά  το  140  πΧ)
4)  Τα   θεμελιώδη  λάθη  στην   ψυχολογία   του  Homo  Sapiens      που   οδήγησαν   κοινωνία  σε  αυτό  το  χάλι .
5)  Πολιτικά  συστήματα  (  ποιό  είναι   το  καλύτερο ;     )  
6)  Οικονομικά  συστήματα  (  Υπέρ  και  κατά  του  καθενός )  .  Ποιό  είναι  το  καλύτερο  ;
7)  Χρειαζόμαστε    κάποια     θρησκεία ;
8)  Εναλλακτική  Ιατρική
9)  Εναλλακτική  Γεωργία
10 )  Νέα  Διατροφή
11)  Ποια  η  διαφορά  της   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ     Οικολογίας   απο  την  Οικολογία  της  Νέας  Τάξης .
12)  Πώς  ξεχωρίζουμε  τους  τίμιους  πολιτικούς  απο  τους   νεοταξίτες .
13)  Η  πραγματική  Ιστορία  (  που  δεν  μας  την  δίδαξαν  στο  σχολείο )

και  άλλα πολλά .


ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ( συνέχεια του προηγούμενου άρθρου )
13-4-2018

Ακούω συχνά οτι αυτοί που μας διοικούν σήμερα είναι τελείως ηλίθιοι και αμόρφωτοι . Αυτό όμως δεν είναι απολύτως σωστό .
Για να φθάσει κάποιος να γίνει υπουργός ή βουλευτής ξεκίνησε απο τα φοιτητικά του χρόνια ( 18-20 ετών ) σαν αφισσοκολλητής . Συμμετείχε σε αμέτρητες κομματικές συνεδριάσεις και συζητήσεις . Διδάχτηκε τέλεια την απάτη , την πουστιά , το ψέμα , την υποκρισία , την προδοσία ...Απέδειξε οτι είναι ανάλγητος και μπορεί να πατήσει επί πτωμάτων . Έδωσε πειστικά δείγματα οτι για μια βίλλα , ένα κότερο και μια παλλακίδα μπορεί να πουλήσει όλη την χώρα .
Οι εξετάσεις είναι δύσκολες : Πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ και να ξέρεις να κρατάς ισορροπίες μέσα στο κόμμα . Συγχρόνως όμως πρέπει να είσαι και αρκετά ηλίθιος ώστε να είσαι πνευματικά "κενός" . Να μην σε ενδιαφέρει κανένα μεγάλο επίτευγμα παρά μόνο η βίλλα , το κότερο και η παλλακίδα . Πρέπει να βαδίζεις σε μια λεπτή γραμμή όσο το "κατούρημα ενός κουνουπιού" που λένε . Ούτε πιο δεξιά ούτε πιο αριστερά .
Και μετά 20 χρόνια ( τουλάχιστον ) εκπαίδευση στα πούστικα μπορεί να κριθείς έτοιμος πλέον για πόστα και οφίτσια .
Οπότε τα λαμόγια ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ! Εμείς ( οι τίμιοι ) πού πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια ; Πού είναι η δική μας σχολή που επι 20ετία θα διαμορφώνει στελέχη ; Ξεκινούν οι 20ρηδες με ενθουσιασμό και κάνουν κόμμα ! Πού πάς καημένε ; Έχεις την απαιτούμενη πείρα ;
Γι' αυτό τονίζω την ανάγκη μιας δικής μας ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ . Επι 20ετία να δοκιμάζει πόσο λιτοδίαιτος , πόσο έξυπνος , πόσο υπομονετικός , πόσο εργατικός , πόσο διπλωμάτης είναι ο νέος . Και μετά απο 20 χρόνια να παραδίδει ένα "διαμάντι" στο κίνημα .

Υ.Γ. Σκεφθείτε οτι τα σούργελα που διοικούν σήμερα ΠΕΡΑΣΑΝ τις κομματικές εξετάσεις . Μπορείτε λοιπόν να φαντασθείτε τί χάλια ήταν αυτοί που ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ !!!

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
12-4-2018

Ένας ΝΕΟΣ πολιτικός χώρος είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί . Ούτε "δεξιός" ούτε "αριστερός" .

Μια φαινομενικά μεγάλη δυσκολία είναι οτι οι νέοι "παίκτες" στον χώρο των πολιτικών ιδεών δεν έχουν τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ απόψεις .
Αυτό όμως δεν είναι κάτι τραγικό .

Στις επαναστάσεις/αλλαγές δεν συγκρούονται μεμονωμένα άτομα . Συγκρούονται ΔΙΚΤΥΑ ατόμων . Η Νέα Τάξη έχει εκτεταμένο δίκτυο : Λαμόγια στις ψηλές θέσεις , ηλίθιοι στην βάση . Παρομοίως ο νέος πολιτικός χώρος πρέπει να είναι Δίκτυο προσώπων σε όλη την Ελλάδα . Όχι πέντε άτομα σε ένα γραφειάκι στην Αθήνα .

Επομένως :
1) Εντοπίζεις όσους καταθέτουν πολιτικές προτάσεις σε όλη την Ελλάδα .
2) Τους καλείς να ενωθούν κάτω απο το απλούστερο και πλέον αποδεκτό σύνθημα : ΗΡΘΕ ΟΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ .
3) Μην σε ανησυχούν οι μικροδιαφορές στις πολιτικές προτάσεις . Κατά 90 % ίδιες είναι όλες . Όποια και εάν εφαρμοσθεί η ωφέλεια στην χώρα θα κυμαίνεται απο 900 % μέχρι 990 % .

4) Υπάρχει ένα δύσκολο αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ βήμα για να επιτύχει η προσπάθεια : Θα πρέπει όλοι αυτοί οι διανοητές ( το ελληνικό Think Tank πολιτικής σκέψης ) να ζήσουν  μερικούς μήνες στο ίδιο κοινόβιο . Κάθε μέρα να γίνονται συζητήσεις γύρω απο τις νέες πολιτικές ιδέες . Αυτή ο όσμωση των ιδεών θα οδηγήσει ελικά στην ομογενοποίηση . Στην αρένα των ιδεών οι ατελέστερες θα πεθάνουν και οι καλύτερες θα ζήσουν και θα γίνουν αποδεκτές απο όλους . Διότι ο ένας είχε κάποιες ιδέες ( που με κόπο τις διαμόρφωσε ) αλλά μπορεί ο άλλος να έχει πολύ πιο εντυπωσιακές ιδέες είτε διότι διάβασε περισσότερα είτε διότι ταξίδεψε περισσότερο είτε διότι κόβει το μυαλό του περισσότερο . Είναι δύσκολο να διαβάσεις στο διαδίκτυο τις ιδέες όλων των άλλων . Χρειάζεται παρουσία γύρω απο το ίδιο τραπέζι και άφθονος ΧΡΟΝΟΣ . Πρέπει να καταλάβουμε οτι εδώ είναι όλη η δυσκολία ανατροπής της Νέας Τάξης : Ο μέσος άνθρωπος δεν διαθέτει τα μέσα για να συντηρηθεί μερικούς μήνες χωρίς να δουλεύει . Σήμερα μόνο συνταξιούχοι μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του Think Tank ( αρκεί να μην έχουν Αλτσχάϊμερ ! ) . Η λειτουργία μιας τέτοιας Φιλοσοφικής Σχολής / κοινοβίου θα σφυρηλατούσε στελέχη ικανά να διοικήσουν μια χώρα . Αν πχ συμμετείχαν 20 άτομα , απο μια θαυμάσια ιδέα να είχε κάποιος , αμέσως έχουμε 20 νέες ιδέες ( αποδεκτές απο όλους ) . Πολύ καλό οπλοστάσιο !
Ας μην ξεχνάμε οτι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες ( με βραχύβια κομματίδια που ξεχάστηκαν ) απέτυχαν διότι πώς να εμπιστευθείς πέντε άτομα που έφτιαξαν ένα κομματίδιο σε ένα γραφειάκι στην Αθήνα ; Ο οποιοσδήποτε νεοταξίτης μπορεί να το κάνει αυτό . ΚΑΜΜΙΑ προηγούμενη προσπάθεια δεν βγήκε μέσα απο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ/ κοινόβιο σε κάποια βουνοκορφή . Εκεί , στην βουνοκορφή θα δοκιμασθείς σκληρά : Αντέχεις στην λιτή ζωή ; Οι ιδέες σου αντέχουν στον ανταγωνισμό με άλλες ιδέες ; Σε μια τέτοια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση πόση ώρα μπορεί να προσποιείται τον τίμιο κάποιος νεοταξίτης ; Μερικά λεπτά ίσως . Μετά θα αποκαλυφθεί .

----------

Αφού δημιουργηθεί το Δίκτυο και η Φιλοσοφική Σχολή έχει γίνει το 90 % της δουλειάς . Για το υπόλοιπο 10 % θα εκτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση και θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα . Δεν λέω οτι απαραίτητα πρέπει να ιδρυθεί κόμμα και να κατέβει στις εκλογές . Αυτά έχουν ξαναγίνει απο προηγούμενους και θα έλεγα οτι είναι κινήσεις ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ! Ένα Δίκτυο είναι ικανό να γεννά πολύ πιο πρωτότυπες ιδέες .

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΧΙΑΣ
10-4-2018

Μαζεύεται μια παρέα ενθουσιωδών νέων , κάνουν ένα πατριωτικό κόμμα , τρέχουν , μοιράζουν φυλλάδια , κάνουν ομιλίες , ξοδεύονται , γράφουν βιβλία , κατεβαίνουν σε εκλογές , παίρνουν πέντε ψήφους , κουράζονται .
Τα χρόνια περνούν , άλλοι παθαίνουν εγκεφαλικό , άλλοι Αλτσχάϊμερ , ξεχνιούνται .
Μια άλλη ενθουσιώδης παρέα νέων δημιουργείται . Κάνουν πατριωτικό κόμμα , κάνουν ομιλίες για το ότι πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες , μοιράζουν φυλλάδια και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται ενώ η χώρα και ο αγελαίος λαός παρακμάζουν συνέχεια και η Νέα τάξη γελά με τα καμώματα των ενθουσιωδών νέων .
Το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται συνέχεια και γυρνάμε σαν τα ποντίκια μάταια σε λαβύρινθο χωρίς να βρίσκουμε έξοδο .
Ποιό είναι αυτό το λάθος ;
Α) Μια μικρή χώρα σαν την Ελλαδίτσα χωρίς κανένα υπερόπλο δεν μπορεί να τα βάλει με την Νέα Τάξη που είναι παγκόσμια .
Β) Το παγκόσμιο θηρίο το πολεμάς με Παγκόσμια οργάνωση . Όχι με τοπική . Την τοπική οργάνωση θα την "καθαρίσει" εύκολα . Δεν είναι αφελής ( η Νέα Τάξη ) . Παρακολουθεί για να δεί αν ξεφυτρώνει κάποιος επικίνδυνος αντίπαλος .
Γ) Ο λαός δεν επαναστατεί αν δεν υπάρχει μια Ηγεσία να τον καθοδηγεί .
Δ) Οι εκλογές δεν αποτελούν μέσον απελευθέρωσης . Στις εκλογές συμμετέχεις ( και κερδίζεις ) όταν ήδη έχεις τον Στρατό με το μέρος σου !

Οπότε "ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;" θα ρωτήσει κάποιος .

Πρώτα κάνεις αυτά που είναι δωρεάν . Σχηματίζεις ένα Συμβούλιο Σοφών ( πνευματική ηγεσία ) και εφαρμόζεις την τακτική της οχιάς : Κάθεσαι και περιμένεις . Η Νέα Τάξη καθημερινά κάνει λάθη και καθημερινά γίνεται όλο και πιο αντιπαθής . Ένα Συμβούλιο Σοφών σε μια βουνοκορφή αποτελεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ . Μόλις φθάσει ο κόμπος στο χτένι οι στρατιωτικοί θα παρατήσουν την Νέα Τάξη και θα στραφούν προς την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ . Αν έχεις την σοφία να δημιουργήσεις μια Εναλλακτική Ηγεσία και αν έχεις την υπομονή της οχιάς μια μέρα θα ανταμειφθείς !


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ;
8-4-2018
Υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό κάποιοι που βλέπουν λίγο μακρύτερα απο τους άλλους . Δικαιολογημένα θα έλεγαν στην Νέα Τάξη "Εμείς δεν χάφτουμε τα παραμύθια (θρησκευτικά και πολιτικά ) που μας πουλάτε . Δεν πετάμε τα σκουπίδια όπου νάναι , δεν γεννοβολάμε σαν κουνέλια , δεν τρώμε κρέας , δεν καταναλώνουμε σαν τρελλοί . Επομένως δεν φταίμε για το χάλι του πλανήτη . Γιατί βάζετε ΕΝΦΙΑ και σε εμάς ; Γιατί η ανεργία και οι κατασχέσεις να ταλαιπωρούν και εμάς ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ; Στον λαουτζίκο κάντε τα , αν γουστάρετε . Οχι σε εμάς " .

Η Νέα Τάξη θα απαντούσε "Σωστά . Είστε ΛΙΓΟ καλύτεροι . Αλλά όχι ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΙ . Για να σας απαλλάξω απο τις ταλαιπωρίες πρέπει να δώσετε ΑΛΛΟ ΕΝΑ σημάδι ποιότητας . Να οργανωθείτε και να με ενοχλήσετε σοβαρά . Να σας φοβηθώ. Τότε θα σας απαλλάξω . Διότι δεν γίνεται να απαλλάσω τον κάθε μα@@κα που κάθεται και γράφει δύο ατάκες στο FACEBOOK " .

Και νομίζω οτι η Νέα Τάξη έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον .


ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ
7-4-2018

Ελληνίδες , Έλληνες ( και κάτι άλλα ανεμομαζώματα )
Όπου νάναι βγαίνουμε απο τα μνημόνια !
Δηλαδή τί "βγαίνουμε" ; ΒΓΗΚΑΜΕ ! Δεν χρειάζεται να το συζητάμε .
Αλλά εδώ υπάρχει και παραμονεύει το ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Αυτό που κανείς φωστήρας των οικονομικών ( πλήν εμού ) δεν το διείδε :
Μόλις βγούμε απο τα μνημόνια θα τρώμε με χρυσά κουτάλια . Οι αστακοί θα σχηματίζουν βουνό πάνω στα τραπέζια . Οι σαμπάνιες θα είναι πέλαγος .
Αλλά ...
Έχουμε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ χρυσά κουτάλια για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους αυτής της χώρας ;
Για να σπάσεις τις δαγκάνες του αστακού χρειάζεσαι μια ειδική πένσα . 'Εχουμε τόσα εκατομμύρια πένσες ;
Για την σαμπάνια χρειάζεσαι σαμπανιέρα . Έχουμε τόσα εκατομμύρια σαμπανιέρες ;;;

Φίλοι τα πράγματα είναι σοβαρά . Η επάρατος δεξιά ποτέ δεν φρόντισε για μια ΝΤΟΠΙΑ βιομηχανία χρυσών κοχλιαρίων ( κουταλιών) , αστακοπενσών και σαμπανιέρων . Προδότες πουλημένοι στο διεθνές κεφάλαιο !

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα προκηρύσσω εκλογές . Ψηφίστε μας για να βάλουμε σε εφαρμογή σούπερ-σοφό -έκτακτο σχέδιο άμεσης παραγωγής χρυσών κοχλιαρίων , αστακοπενσών και σαμπανιέρων . Μην τυχόν καταφθάσουν οι σαμπάνιες και δεν έχουμε πού να τις βάλουμε !

Γνωρίζω τί θα πούνε οι κακές γλώσσες : Οτι μόλις βγούμε απο τα μνημόνια η κατάσταση θα είναι ίδια ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απο σήμερα . Αν κάνω τις εκλογές ΜΕΤΑ την έξοδο απο τα μνημόνια δεν θα πάρω ούτε μία ψήφο . Γι' αυτό βιάζομαι να τις κάνω πρίν τον Αύγουστο του 2018 .
Αλλά φίλοι μου γνωρίζετε την επάρατο δεξιά , γνωρίζετε και την ευλογημένη αριστερά . Έχετε γνωρίσει το ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ λόγο μας . Δεν νομίζω να τους πιστέψετε και να πέσετε στην αφελή παγίδα τους .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ" ( Β' μέρος )

5-4-2018
Ο Πλάτων λέει οτι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για χάρη του όλου ( της Φύσης ) και όχι το αντίστροφο . Δεν έγινε η Φύση για να απολαμβάνει ο άνθρωπος . Δεν έδωσε όμως συνέχεια σε αυτή την φράση του διότι δεν μπορούσε να φαντασθεί τι "ζουμί" έκρυβε .
Έχουμε λοιπόν δύο κοσμοθεωρίες :

Α) Θεωρία των γιδοβοσκών της Μέσης Ανατολής : Η Φύση έγινε για να περνά καλά ο άνθρωπος . Να σφάζει , να τρώει , να πίνει . Ο άνθρωπος ένα καθήκον έχει μόνο : Να υπακούει στο θέλημα του θεού . Οι αβρααμικές θρησκείες και τα παρακλάδια τους είναι χιλιάδες . Και το καθένα έχει διαφορετική άποψη για το ποιό είναι το "θέλημα του θεού" !

Β) Θεωρία Πλατωνικής εμπνεύσεως : Ο άνθρωπος είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ της Φύσης και όχι αφεντικό . Καθήκον του είναι να μειώνει την εντροπία ( να αυξάνει την πολυπλοκότητα ) όπου είναι εφικτό . Δηλαδή να προστατεύει , να εξελίσσει και να επεκτείνει την Ζωή και σε άλλους πλανήτες . Για να το επιτύχει αυτό πρέπει να συσσωρεύει ΓΝΩΣΗ . Δηλαδή η ανθρώπινη κοινωνία ΠΡΩΤΟ σκοπό έχει να προστατεύει το οικοσύστημα και ΔΕΥΤΕΡΟ σκοπό έχει να μας προστατεύει απο τους λύκους ! Η ευδαιμονία του ατόμου δεν είναι ο πρωταρχικό στόχος της κοινωνίας . Οπως και το συκώτι ( κοινωνία κυττάρων είναι ) πρώτο σκοπό έχει να ΥΠΗΡΕΤΕΙ το πεπτικό σύστημα και δευτερευόντως νοιάζεται για την ευδαιμονία των κυττάρων του .

Εάν υιοθετήσουμε ( οι σύγχρονοι Έλληνες ) την Θεωρία Β' θα έχουμε παράγει κάτι αξεπέραστο ( κλασσικό ) . Το τί θρησκεία θα ακολουθήσουμε και τί πολιτικό σύστημα είναι εύκολο πλέον να προσδιορισθούν .

----------------
ΝΟΜΟΙ του Πλάτωνα ( Δέκατο βιβλίο 903c ) :
... είς μερισμόν τόν έσχατον τέλος ασπειργασμένοι ών έν καί τό σόν, ώ σχέτλιε, μόριον εις το πάν συντείνει βλέπον αεί, καίπερ πάνσμικρον όν, σέ δέ λέληθεν περί τούτο αυτό ως γένεσις ένεκα εκείνου γίγνεται πάσα, όπως ή τω του παντός βίω υπάρχουσα ευδαίμων ουσία, ουχ ένεκα σού γιγνομένη, σύ δ' ένεκα εκείνου.

[ Ανάμεσά της είσαι και εσύ , ανόητε , μια μονάδα που πάντα αποβλέπει στο σύνολο , αν και μικρότατος είσαι , συ δε έχεις ξεχάσει οτι τίποτα δεν δημιουργείται παρά μόνον για να προσφέρει μακροχρόνια ευτυχία στην ζωή του Σύμπαντος κι ότι τίποτα δεν έγινε για χάρη σου αλλά εσύ ( έγινες ) για χάρη εκείνου ]


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ" ;

4-4-2018
Πολλοί μιλάνε για το "ελληνικό ιδεώδες" , για το "ελληνικό φώς" , για την "ελληνικότητα" ...
Αλλά τί είναι το ελληνικό ιδεώδες ; Ποιά είναι η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ του Ελληνισμού ;
Τί το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δώσαμε στην ανθρωπότητα και δεν βρέθηκε κάτι ανώτερο ακόμη ;
Έγινε ποτέ κάποιο συνέδριο και αποφασίσαμε τί είναι "ελληνικόν" και τί δεν είναι ;
Επειδή απάντηση δεν έχω δεί σε αυτά τα ερωτήματα , καταθέτω μια άποψη :

Το τί είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ
στην αρχιτεκτονική
στην γλυπτική
στην ποίηση
στο θέατρο
στην γλώσσα
στην ενδυμασία
έχει ήδη δοθεί απο τους αρχαίους και δεν ξεπεράστηκε ακόμη . Ονομάστηκε "κλασσικό" .
Αλλά
στην Φιλοσοφία
στην Θρησκεία
και στην Πολιτική
δεν υπάρχει !
Διότι στην Φιλοσοφία έχουμε απο τους Προσωκρατικούς ( το πιο ρωμαλέο ) μέχρι τους Στωϊκούς ( το πιο παρακμιακό ) .
Στην Θρησκεία έχουμε τους αρνητές ( πχ Ευριπίδης ) μέχρι τους πολύ πιστούς .
Στην Πολιτική έχουμε απο την Άμεση Δημοκρατία των Αθηνών μέχρι την πεφωτισμένη δεσποτεία του Αλέξανδρου . Αμφότερα δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την παρακμή του Ελληνισμού .
Επομένως λοιπόν στην Φιλοσοφία , την Θρησκεία και την Πολιτική δεν κατέθεσαν οι αρχαίοι την ΚΛΑΣΣΙΚΗ ( αξεπέραστη ) πρόταση . Αυτό είναι δικό μας καθήκον !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ : Και γιατί δεν έφθασαν την τελειότητα στην Φιλοσοφία την Θρησκεία και την Πολιτική ; Διότι δεν καθόρισαν ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ( θεμελιώδες ερώτημα της Ηθικής Φιλοσοφίας ) . Γιατί ζούμε κοντά με άλλους ανθρώπους και δεν καθόμαστε στο δάσος ο καθένας μόνος του ; Γιατί οικοδομούμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ ; Απλώς για να προφυλαχθούμε απο τους λύκους ; Και αφού δεν απάντησαν στο θεμελιώδες ερώτημα της Φιλοσοφίας , δεν μπορούσαν να οικοδομήσουν και την τέλεια θρησκεία και Πολιτική . Διότι η Θρησκεία και η Πολιτική είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να επιτύχεις τον στόχο που έθεσε η Φιλοσοφία .

ΝΕΟΣ    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΧΩΡΟΣ
1-4-2018
  Υπάρχουν   οι  απόγονοι   αυτών   που   έφαγαν  ξύλο  στην    Μακρόνησο     . Και  λέγονται  "αριστεροί"  .
Υπάρχουν  και  οι  απόγονοι  αυτών  που  έδερναν  στην  Μακρόνησο  .  Και  λέγονται  "δεξιοί"  .
Αυτοί  είναι  οι  δύο  πολιτικοί  χώροι  ( μας  λένε ) .
Τρόμος  πιάνει  τους    αριστερούς  μην  τυχόν  ξαναπάρουν  την  εξουσία  οι  δεξιοί  .  Υποφέρουν  οι  δεξιοί  όταν  κυβερνάνε  οι  αριστεροί .
Αυτό  που  κανείς  δεν  ομολογεί    φανερά  είναι  οτι    τίμιοι  και  εργατικοί    υπάρχουν  και  στους  δύο  χώρους  .  Λαμόγια  υπάρχουν  επίσης   και  στους  δύο  . 
Υπάρχει  και  ένας  ΤΡΙΤΟΣ    πολιτικός  χώρος   που  γι'  αυτόν  κανένα   ΜΜΕ  δεν  μιλά   :   Ο  χώρος  των  ΤΙΜΙΩΝ  ΚΑΙ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  .
Δεν  με  νοιάζει    τί  ήταν  ο  παππούς   σου  (  δεξιός  ή  αριστερός )  .
 Είσαι   τίμιος  ;  Είσαι  φίλος  . 
  Είσαι   λαμόγιο ;  Είσαι  εχθρός  μου  . 
Στην  λεγόμενη   "μεταπολίτευση"    την  εξουσία  την  έχουν  τα  λαμόγια .   Οι  τίμιοι  και  εργατικοί  υποφέρουν  .   Καιρός  να  καταλάβουν  οτι    ούτε  η   "δεξιά"    ούτε  η  "αριστερά"    είναι  το   σπίτι  τους  . 
Όταν  οι  τίμιοι    παίρνουν  την  εξουσία  πρέπει  να  τρέμουν  τα  λαμόγια  .  Και   (  εάν  τυχόν )    τα  λαμόγια  ξαναπάρουν  την  εξουσία    πρέπει  να  τρέμουν  οι  τίμιοι  .
Αυτό   λοιπόν  που  αποκρύπτουν  τα    ΜΜΕ  ,  διαδώστε     εσείς  :  Υπάρχει    και  τρίτος  πολιτικός  χώρος !
ΚΕΙΜΕΝΑ    ΜΑΡΤΙΟΥ  2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
31-3-2018
 Οι  εκλογές    απ'  ότι    φαίνεται  είναι   κοντά .   Αναρωτιέμαι  τί  νόημα  έχουν  πλέον  .  Οι  ελληνοποιημένοι  λάθρο  είναι  τόσοι  πολλοί   που  δεν  έχει  πλέον  νόημα  ό,τι  και  αν  ψηφίσουν  οι  Έλληνες .  Η  αν  δεν   είναι  ισάριθμοι  σήμερα ,  πολύ  σύντομα  θα  είναι  περισσότεροι  απο  τους  Έλληνες    και   η  απελευθέρωση  μέσω  εκλογών  θα   γίνει  όνειρο   θερινής  νυκτός .  Στα  προηγούμενα  χρόνια  είχαμε  μια  ψευδαίσθηση  οτι  μπορούμε  να  αλλάξουμε  την  μοίρα  μας  με  τις  εκλογές  .  Στην  πραγματικότητα  ,  αν  ψηφίζαμε    αυτό  που  δεν  ήθελε  η    Νέα  Τάξη  ,  θα  επέβαλλαν  δικτατορία    με  το  πρόσχημα   οτι  ο  λαός   δεν   είναι  ώριμος  και ρέπει  προς  τον  φασισμό  !    Το  είδαμε  να  γίνεται  στην  Αλγερία  πρίν  απο  χρόνια .
Η  Νέα   Τάξη    φυτεύει    δήθεν  πατριωτικά  κόμματα   για  να  διασπείρονται  οι  ψήφοι  .  Προπαγανδίζει  την  αποχή  απο  τις  εκλογές  έτσι   ώστε  να  ψηφίζουν  μόνο  οι  λάθρο  . 
Πώς  μπορούμε     να  απαντήσουμε  σε  αυτές   τις    επιθέσεις  της ; 
Προτείνω  μια    σύναξη  όλων  όσων  δηλώνουν   εχθροί  της  Νέας  Τάξης  (  κόμματα  και  ομάδες )  .  Εκεί  θα  αποφασισθεί     στις  εκλογές   να  κατέβει  μόνο  ΕΝΑ    αντινεοταξικό  κόμμα  .  Δηλαδή  όλοι   οι   υποψήφιοι  βουλευτές  όλων  των  κομμάτων  να  φαίνονται  στο  ίδιο  ψηφοδέλτιο  . Έτσι  οι  ψήφοι  δεν  θα  διασπαρούν  .  Ούτως  ή  άλλως  κυβέρνηση  δεν  θα  γίνουν  .  Ακόμη  και  αν  γίνουν   όμως  υπάρχει  τρόπος  να   γίνει  μια  δίκαιη    μοιρασιά   της  εξουσίας    και  να  μην  μαλώσουν  . 
Για  όσους  πιστεύουν  οτι  όλα  τα  κόμματα  είναι    σκάρτα     θα   αποφασισθεί   τί  να  γράψουν  πάνω  στο  λευκό  ψηφοδέλτιο   που  θα  ρίξουν  στην  κάλπη . Θα  θεωρηθεί  άκυρο  βέβαια  ,   αλλά  είναι  ένας  ΔΩΡΕΑΝ  τρόπος  να  μετρήσουμε  την  πραγματική  μας  δύναμη  στην  κοινωνία . 
Όσοι  απέχουν  απο  αυτή  την  σύναξη   θα  θεωρηθούν  ή  βλάκες  ή  πράκτορες   της  Νέας  Τάξης  . 
Το   μεγαλύτερο   κέρδος  απο  αυτή  την  σύναξη  είναι  οτι  θα  δημιουργηθεί     μια  ΗΓΕΣΙΑ  του    αντι-νεοταξικού  χώρου  .   Αυτό  θα  είναι χρήσιμο  στα  μαύρα  χρόνια  που  έρχονται  .  Η  Νέα  Τάξη     οδηγεί  την  ανθρωπότητα  στον  γκρεμό  .  Στο  επόμενο  μεγάλο  λάθος  της   οι  στρατιωτικοί   θα  αγανακτήσουν  και  θα  θελήσουν  να   στραφούν  εναντίον της  .  Αν  υπάρχει  μια   σοβαρή  ηγεσία   ( με   δυνατές  νέες  ιδέες )  θα   ξέρουν  προς  τα  πού  να  πάνε .

Όσοι    συμφωνείτε   με  την  πρόταση  ,  αναμεταδώστε   την   (  σε  τακτά  χρονικά  διαστήματα)  


ΑΞΙΟΙ -  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  
29-3-2018
   Βγαίνει  ένας  τύπος  στο  δάσος    ( χωρίς  όπλο ).  Κάνει  μια  μεγάλη  βόλτα  και  το   βράδυ   γυρίζει   σπίτι  εκνευρισμένος  και  λέει   "Αϊ  στο  διάολο !  Κανείς  λαγός  ή  πέρδικα  δεν  ήρθε  οικειοθελώς  στο  δισάκι  μου .  Αποσύρομαι !  Δεν  ξαναπάω  για  κυνήγι !"  .
Εμείς  οι  "ξύπνιοι"  που  τον  βλέπουμε    θα  τον  περιγελούσαμε  και  θα  του  λέγαμε  "Μα  πόσο  αφελής  είσαι  άνθρωπέ  μου !  Οι  λαγοί  και  οι  πέρδικες  έχουν  τελείως  αντίθετα  συμφέροντα  με  σένα .  Ουδέποτε  θάρθουν  οικειοθελώς  να  τα  φάς .  Πρέπει  να  τα  ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ !"  .
Αυτό  το   κολοσσιαίο      λάθος  όμως  το  κάνουν  καθημερινά    εκατοντάδες   ξύπνιοι  (  κατά  τα  άλλα )  συμπολίτες  μας .
Και   εξηγώ  : 
Δούλεψες    τίμια  και   αποδοτικά    στο  Δημόσιο  (  Υπουργείο  Άμυνας ,  Παιδείας  ,  Βιομηχανίας ,  Γεωργίας  κλπ  )   .  Έπιανες  πουλιά  στον  αέρα . Παραδόξως  όμως  βλέπεις   να  σε   παροπλίζουν  σε  ασήμαντες  θέσεις    και  να  προωθούνται    κομματόσκυλα ,   βλάκες  ,  τεμπέληδες  .
Αηδιασμένος   πάς  στο  σπίτι   σου  και  λές  "Αϊ  στο  διάολο !   Αποσύρομαι .  Ήμουνα  άξιος   αλλά  δεν   ανταμείφθηκα  .  Εδώ  δεν  υπάρχει  αξιοκρατία !"   .
Θα  απαντούσα  σε  αυτόν  τον  τίμιο  "Φίλε  μου  ,  τα  λαμόγια  που  διοικούν   έχουν   τελείως  αντίθετα  συμφέροντα  με  σένα .  Αν  εφαρμόσουν  αξιοκρατία  θα  χάσουν  όλες  τις  πλούσιες  μάσες  που  έχουν  σήμερα .  ΟΥΔΕΠΟΤΕ   ΘΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ !   Αντί  να  κλαίγεσαι  και  να  κλείνεσαι  στο  σπίτι  ,  βγές  και  γνώρισε  τους  άλλους  άξιους  που  παραγκωνίσθηκαν  .  Κινηθείτε  δυναμικά  .   Κάντε  πορείες  , μοιράστε  φυλλάδια  ,  κάντε  κόμμα ,  πάρτε  καραμπίνες  ,  κάντε  κάτι  απ'  όλα   αυτά  τέλος  πάντων .  Πρέπει  να  την  ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ  την  αξιοκρατία .  Δεν  θα  έρθει   μόνη  της  .  Διότι    αν  δεν  είσαι  άξιος  να  την  κυνηγήσεις   δεν  ήσουν  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  άξιος   στην  έως  τώρα  πορεία  σου "  .

ΕΚΛΟΓΕΣ 'Η ΟΠΛΑ ;
( συνέχεια του προηγούμενου άρθρου )
28-3-2018

Ανέφερα προηγουμένως οτι υπάρχουν δύο επιλογές :
1) Παρατάμε αυτόν τον λαό στην τύχη του και φεύγουμε
2) Μένουμε εδώ και παίρνουμε την εξουσία .

Αν τυχόν επιλέξουμε το 2) έχουμε πάλι να διαλέξουμε :
Α) Παίρνουμε την εξουσία με εκλογές
Β) Παίρνουμε την εξουσία με τα όπλα

Και οι δύο επιλογές σεβαστές και οι δύο δύσκολες .
Εάν διαλέξουμε τα όπλα , θα πρέπει να πείσουμε κάποιους χρηματοδότες ( για να προμηθευτούμε οπλισμό της προκοπής ) ή να πείσουμε κάποιους διοικητές στρατιωτικών σχηματισμών να θέσουν τις μονάδες τους υπο τις διαταγές μας . Δηλαδή θα πρέπει να πείσουμε τους Ολίγους και Ισχυρούς .

Εάν διαλέξουμε τις εκλογές , θα πρέπει να πείσουμε τους Ολίγους να μας χρηματοδοτήσουν ή να μπορούμε να πείσουμε τεράστιες μάζες να κινητοποιηθούν δυναμικά ( διότι η ιδιωτική εταιρεία που καταμετρά - και αλλοιώνει - τις ψήφους καραδοκεί για να επιτελέσει το θεάρεστο έργο της ) .

Πρόκειται για δύο διαφορετικά ταλέντα :
# Να πείθεις τους Ολίγους και Ισχυρούς
# Να πείθεις τις μεγάλες μάζες
Εάν μπορείς να πείθεις τους Ολίγους , μπορείς να ακολουθήσεις όποιον δρόμο θέλεις ( πάντως ο συντομότερος είναι τα Όπλα ) . Εάν έχεις την ικανότητα να πείθεις τις μάζες , μόνον τον δρόμο των εκλογών μπορείς να ακολουθήσεις .
Ο καθένας ας αναλογισθεί τί ταλέντο έχει και ας μπεί στο αρμόζων μονοπάτι .

Όπως με τις δύο πρώτες επιλογές ( φεύγουμε ή μένουμε εδώ ) χρειάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ , έτσι και με τις δύο δεύτερες ( όπλα ή εκλογές ) χρειάζεται πάλι ΟΡΓΑΝΩΣΗ και σοβαρότητα ( αν και οι έννοιες ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ είναι ταυτόσημες εδώ ) .
Ό,τι και αν κάνουμε λοιπόν πρέπει να κατακτήσουμε το σκαλοπάτι που λέγεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ .
Δυστυχώς δεν υπάρχει "εγχειρίδιο επιτυχίας" αλλά λίγες γενικές αρχές - θεμέλια μπορούμε να πούμε :
- Υπομονή για πολύωρες συναντήσεις - διαπραγματεύσεις
- Σαφείς και απλές προτάσεις
- Ευκαμψία . Να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις δευτερεύουσες ιδεολογικές αρχές για να υλοποιήσεις τις σπουδαίες αρχές σου .

-----
Υ.Γ. Ο Σώρρας είχε το σπάνιο ταλέντο να πείθει τις μάζες ( όχι τεράστιες μάζες αλλά ικανοποιητικά μεγάλες ) αλλά δεν είχε το μυαλό να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του σωστά . Ενώ ήταν ένας καλός ελεύθερος σκοπευτής νόμιζε οτι είναι και στρατηγός . Στην στρατηγική όμως ήταν μηδέν . Αλλιώς σήμερα θα ήταν ένα καλό στέλεχος του αντινεοταξικού αγώνα .


ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ - ΘΟΥΡΙΟΣ
27-3-2018

Μπορεί ένα τραγούδι να πυροδοτήσει μια επανάσταση ; Αν σκεφτούμε τον Θούριο του Ρήγα , διόλου απίθανο . Το αίτιο είναι πάντα η αδικία . Η αφορμή μπορεί να είναι ένα τραγούδι ή ένα ποίημα .
Το αίτιο υπάρχει σήμερα . Ας κατασκευάσουμε την αφορμή . Όσοι έχουν ταλέντο σε αυτά ας πιάσουν χαρτί και μολύβι .
Ιδού ένα δείγμα που γράφτηκε σε λίγη ώρα . Βασίζεται στα 16 σημάδια σκλαβιάς που παρέθεσα στο προηγούμενο άρθρο . Οι ενότητες μπορούν να αλλάξουν σειρά . Είναι στον ρυθμό "Στην Ανατολή ..." του Μίκη Θεοδωράκη . Μπορεί να τραγουδιέται απο παρέες σε μαζώξεις και σε ταβέρνες :

Στο δημόσιο το δίκιο όποιος θα να μπεί
φόρους πλέον δεν πληρώνει μες την χώρα αυτή .
Και με δόλο και απάτη άλλαξαν τα ΦΕΚ
κι όλοι τους δοξολογούνε τον Μελχισεδέκ

Μία ξένη εταιρεία ψήφους πως μετρά
δεν το βλέπουν δεν το βλέπουν κι ειν' ολο χαρά
Ασυλία , ασυλία και παχύς μισθός
ασυλία , ασυλία κι αγιος ο θεός

Αστυνομικούς , στρατιωτικούς
δημοσιογράφους και δικαστικούς
και παπάδες και παπάδες και τραπεζικούς ...
όλους τούτους τους πληρώνουν δήθεν σαν σοφούς .
Και πληρώνουν και πληρώνουν με πικρό καημό
άλλος όμως τους διαλέγει μέσα απ΄ τον σωρό

Τους φορολογούν , τους φορολογούν
τους φορολογούν δίχως να ρωτούν
Και πληρώνουν και πληρώνουν μουσουλμανικά
και πληρώνουν και πληρώνουν τα χριστιανικά
τα ιερατεία ταλιμπανικά

Τα παράβολά , τα παράβολα
αμα δεν τα έχεις νοιώθεις άβολα .
και ο τίμιος το λέει με πικρό καημό
"Στις μεγάλες τις καρέκλες δεν θα ανεβώ" .

Και δουλεύουν και δουλεύουν το ψιλό γαζί
τον κοσμάκη τον δουλεύουν όλοι τους μαζί .

Τον Πολιτευτή , τον πολιτευτή
άμα τον εκλέξεις έχει βολευτεί
και για τέσσερα χρονάκια τρώει σαν τρελλός
και δεν τον κουνάει ούτε ο θεός

Δάνεια σωρό , δάνεια σωρό
κι επιχορηγήσεις τρέχουν σαν νερό .
Κι ένα πρωϊνό , κι ένα πρωϊνό
τ' όνομα αλλάζω και δεν σου χρωστώ .

Μασονίες , μασονίες και βαρύς καημός
μασονίες , μασονίες κι αναστεναγμός .
Το ψιλό γαζί , το ψιλό γαζί
τον κοσμάκη τον δουλεύουν όλοι τους μαζί .

Άλλος τα λεφτά , άλλος τα λεφτά
Άλλος τα λεφτά κι άλλος στη σκοπιά .
Άλλος στη θητεία κι άλλος στη σκιά .
Μάρτυρες το παίζουν του Ιεχωβά .

Κομματάρχες , κομματάρχες , είναι αληταριά
ψηφοδέλτια συντάσσουν με ονοματά
Κι όλο βάζουν κι όλο βάζουν φίλους εκλεκτούς
μεσ' την αλητεία πάντα κολλητούς

Με χρυσόβουλα , με χρυσόβουλα
με χρυσόβουλα πήραν όβολα
Μοναστήρια και βακούφια στήσανε χορό
και ψιλό γαζί δουλεύουν όλο τον λαό .

Δήμαρχε πού πάς , δήμαρχε πού πάς
τα χεράκια σου δεμένα με χοντρά σκοινιά
κόβει-ράβει η Αθήνα δίχως να ρωτά .
Μαύρη τρύπα , μαύρη τρύπα φόρους που ρουφά
κόβει - ράβει η Αθήνα δίχως να ρωτά .
Δήμαρχε πού πάς , δήμ&#