Περιεχόμενα : 
#  Το  πρώτο  αρχαιοελληνικό   χωριό
#  Το  αντιμοναστήρι
#  Μήπως  δουλεύουμε   για  τον  ΣΥΡΙΖΑ ;
# ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ  ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ / ΧΩΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ
24-7-2018
  Σαν παράδειγμα εξετάζουμε μια συγκεκριμένη έκταση , στο  Λιτόχωρο  ( δίπλα στο  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ  ΙΔΡΥΜΑ  ) , που μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα . Η περίμετρος της έκτασης είναι 1388 μέτρα . Ο εξωτερικός τοίχος είναι το πιό σημαντικό μέρος της Σχολής . Εάν γίνει αυτός όλα τα άλλα είναι απλά .

Κάθε ένα απο τα 20 άτομα πρέπει να συμβάλλει οικονομικά ώστε να χτιστούν 70 μέτρα εξωτερικού τοίχου . Με υποτιθέμενο ύψος 3 μέτρα και πάχος 25 εκατοστά έχουμε 52 κυβικά μέτρα μπετόν για τον καθένα .
Ένα σακί τσιμέντο παράγει 0,143 κυβικά μέτρα μπετόν . Επομένως κάθε ένας πρέπει να αγοράσει 364 τσουβάλια τσιμέντο . Επι 5,4 ευρώ το σακί ( χωρίς ΦΠΑ ) έχουμε 1966 ευρώ κατά άτομο ( ή 2438 ευρώ με ΦΠΑ ) . Η περιοχή διαθέτει δωρεάν άμμο , χαλίκι και νερό .

Υ.Γ. Εξετάσαμε την περίπτωση ο τοίχος να γίνει με χειροποίητους οικολογικούς τσιμεντόλιθους μεγάλης αντοχής ( βλέπε http://lofos.info/laloslal/tsimlith.html ) . Το μπετόν θα παρασκευασθεί με προσωπική εργασία των συμμετεχόντων . Εάν οι οικολογικοί τσιμεντόλιθοι γίνουν με έτοιμο αγορασμένο μπετόν το έργο θα κοστίσει απο 3467 έως 4767 ευρώ ανά άτομο .

ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΧΩΡΙΟ


Απο  την  σελίδα   του  FACEBOOK    "Χωριο    φιλοσοφων"   ( https://www.facebook.com/pages/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD/581517951969508   ):

Όσοι ασχολούνται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία κατοικούν μακρυά ο ένας απο τον άλλον . Υπάρχει ανάγκη στενότερης επικοινωνίας και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ανταλλαγής απόψεων .
Υπάρχει ανάγκη να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ επιτέλους ο Κήπος του Επίκουρου και η Πλατωνική ΠΟΛΙΤΕΙΑ !

Η ζωή στις πόλεις έχει γίνει αφόρητη . Υπάρχει άμεση ανάγκη "εξόδου" προς την ύπαιθρο .

Μας ταϊζουν σκουπίδια . Υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρουμε το θέμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ" στα χέρια μας . Να παράγουμε οι ίδιοι την τροφή μας και να ξέρουμε τί τρώμε . Ο κάθε ένας κάτοικος του χωριού ( είτε άνδρας είτε γυναίκα ) θα έχει περί τα 5 στρέμματα χωράφι και σπίτι ΜΕΣΑ στο χωράφι . Θα παράγει την τροφή του και δεν θα εξαρτάται απο κανένα αφεντικό . Μόνο απο τον ήλιο και την βροχή .

Η συμβατική Ιατρική δεν αποβλέπει στην θεραπεία του ασθενούς αλλά στον πλουτισμό των φαρμακοβιομηχανιών . Υπάρχει ανάγκη για ένα Ασκληπιείο που θα είναι συγχρόνως και το πρώτο πανεπιστήμιο άλλων μορφών Ιατρικής .

Γυναίκες , στην πόλη , καταδικάζονται να δουλεύουν μια ζωή για ψίχουλα και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά . Υπάρχει ανάγκη για μια διαφορετική μορφή κοινωνίας όπου οι γυναίκες θα υποστηρίζονται οικονομικά απο ΟΛΗ την κοινότητα ( όχι απο ΕΝΑΝ και μοναδικό άνδρα ) όσο θα είναι έγκυες και για τα 2-3 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού τους .
Θα μπορούν να επιλέγουν ΕΑΝ θέλουν ερωτική σχέση και με ΠΟΙΟΝ ( ή με ΠΟΙΟΥΣ ) .
Δεν θα έχουν το άγχος :
Θα ταιριάξω ;
Θα χωρίσω ;
Τί θα γίνουν τα παιδιά μου άν χωρίσω ;
Ποιός θα μας συντηρεί ;


'Ολες αυτές τις ανάγκες έρχεται να τις καλύψει το ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ . 'Ενα χωριό που θα κατοικείται απο ομοϊδεάτες . Θα είναι το πρώτο κύτταρο μιας ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ενός ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που θα γκρεμίσει τον παλαιό και παρηκμασμένο πολιτισμό όπως η Ρώμη ξεκίνησε απο ένα χωριουδάκι και κατέκτησε τον κόσμο . Όπως ο καρκίνος ξεκινά απο ένα μόνο κύτταρο και νικά έναν οργανισμό τρισεκατομμυρίων κυττάρων .
Το χωριό αυτό θα είναι ο καρκίνος στα σπλάχνα της σημερινής παρηκμασμένης κοινωνίας .

Εάν σας φαίνεται καλή η ιδέα δηλώστε οτι ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ η σελίδα για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και συζητάμε όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ( τόπος εγκατάστασης κλπ )

-------------------------------------

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ
(5-9-2017 )

Πολλοί γιατροί πλέον βλέπουν το αδιέξοδο του σημερινού πολιτισμού και έχουν "μολυνθεί" απο τις ιδέες περί Αυτάρκειας και μιας Διαφορετικής Ιατρικής .
Αυτοί θα μπορούσαν να είναι μυστικοί χρηματοδότες .
Όταν λοιπόν βρεθείτε , σε κάποια κοινωνική εκδήλωση , δίπλα σε κάποιον γιατρό ρωτήστε τον , δήθεν τυχαία , για την γνώμη του περί μή Συμβατικής Ιατρικής . Αν τον δείτε θετικό μιλήστε του για το Χωριό Φιλοσόφων .

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ
(5-9-2017 )

Εντοπίσθηκε τοποθεσία στην Βόρειο Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 120 άτομα και έχει οκτώ απο τα δώδεκα επιθυμητά χαρακτηριστικά .
Συγκεκριμένα :

- Κοντά σε θάλασσα ( παραγωγή αλατιού , εναλλακτικές θεραπείες )
- Θερμά νερά ( εναλλακτικές θεραπείες )
- Εύκολη επικοινωνία με τον έξω κόσμο
- Γειτνίαση με τρείς τουριστικούς μαγνήτες
- Καύσιμη ύλη ( μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αφαλάτωση και παραγωγή νερού προς πόσιν και καθαριότητα )
- Μαλακά πετρώματα ( σκάβονται εύκολα και γίνονται υπόσκαφες κατοικίες και αλατοσπήλαια )
- Δωρεάν χαλίκι και άμμος . Με προσθήκη μόνο τσιμέντου στήνεται μια μικρή βιομηχανία οικολογικού τσιμεντολίθου ( βλέπε http://lofos.info/laloslal/tsimlith.html )
- Δωρεάν τροφή

Όσοι ενδιαφέρονται να δραπετεύσουν απο την τσιμεντούπολη , το άγχος , την ανεργία να το δηλώσουν . Θα χρειαστεί κάποια μικρή κινητοποίηση για να πάρουμε την περιοχή .


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !
(18-8-2017 )
Είστε αγρότες και δεν τα βγάζετε πέρα . Φόροι , έξοδα , λογαριασμοί , δάνεια , κατασχέσεις ...
Τί να κάνετε :
# Χωρίζετε τα κτήματά σας σε κομμάτια των πέντε στρεμμάτων .
# Νοικιάζετε ή πουλάτε ( έναντι συμβολικού ποσού ) το 15 % των εκτάσεών σας στους Φιλοσόφους . Δηλαδή όποιος έχει 30 στρέμματα , δίνει τα 5 . Αν έχει 100 δίνει τα 15 .
Σας φαίνεται οτι ζημιώνεστε με αυτή την διευθέτηση ;
Προσέξτε τί κερδίζετε :

- Αν σε 30 χρόνια ελευθερωθεί η Ελλάδα θα ανταμειφθείτε πλουσιοπάροχα . Αν δεν ελευθερωθεί η Ελλάδα θα σας έχουν φάει οι "πολυπολιτισμικοί" και δεν θα έχετε πρόβλημα χρημάτων πλέον .

- Αυξημένη ασφάλεια . Το πρώτο πράγμα που θα οργανώσουν οι Φιλόσοφοι θα είναι ένοπλη πολιτοφυλακή . Έτσι θα σταματήσει η βραδυνή επέλαση των DATSUN που ερημώνει την ύπαιθρο .

- Τώρα που θα υπάρχει ασφάλεια μπορεί και το άνεργο παιδί σας να έρθει απο την πόλη και να καλλιεργεί ένα αγροτεμάχιο των 5 στρεμμάτων .

- Τώρα και εσείς μπορείτε να κατοικήσετε μέσα στο χωράφι σας . Γλυτώνετε τους λογαριασμούς ΔΕΗ , σταθερού τηλεφώνου και νερού . Δεν θα έχετε τηλεόραση ( καλό αυτό ) . Το κινητό σας είναι και ραδιόφωνο συγχρόνως . Δεν θα έχετε ψυγείο , επομένως δεν θα πολυτρώτε κρέας ( καλό αυτό ) . Δεν θα έχετε πλυντήριο και θα πλένετε στο χέρι με σκέτο κρύο νερό . Πόλεμο έχουμε . Ποιός νοιάζεται για αστραφτερή καθαριότητα .

- Τα χωράφια σας τώρα είναι κατάλληλα για αγροτοτουρισμό . Γερμανοί και Άγγλοι , απο ομιχλώδεις περιοχές , θα πληρώνουν όσο-όσο για να περάσουν έναν μήνα στην ελληνική ύπαιθρο . Και τα έσοδα "μαύρα" και αφορολόγητα

- Η μοναδική γέφυρα απο όπου μπορούν να έρθουν τα περιπολικά "μυστηριωδώς" θα γκρεμιστεί ένα βράδυ . Τώρα η περιοχή είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ !

- Τώρα πλέον μπορείτε να φυτεύετε πιο "δυναμικές" καλλιέργειες που είναι περιζήτητες στην Ολλανδία . Και άλλα εισοδήματα "μαύρα" και αφορολόγητα .

Όποιος θεωρεί υπερβολικά αυτά τα μέτρα προφανώς δεν έχει καταλάβει οτι έχουμε εμπλακεί στον πιό αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η περιοχή μας . Πόλεμο γενοκτονίας . Επομένως οι αλλαγές που προτείνουμε μάλλον ήπιες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν αν λάβουμε υπ' όψιν την αγριότητα αυτού του πολέμου .

Υ.Γ. Αν συμφωνείς πές το . Αν δεν συμφωνείς πρότεινε κάτι καλύτερο . Αν δεν έχεις κάτι να προτείνεις , "η σιωπή είναι χρυσός !"

ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ...
( 9-8-2017)

Α) Είσαι ένας πετυχημένος παραγωγός ειδών διατροφής ( πχ παράγεις τις σπάνιες δαμασκηνοελιές ή ένα πολύ καλό λάδι ή μια καλή σταφίδα ή πουλάς φύλλα ελιάς στους Ιάπωνες ) . Θα ήθελες όμως περισσότερο κύρος και φήμη για το προϊόν σου .

Β) Είσαι κτηματίας . Έχεις ένα μεγάλο κτήμα κοντά στην θάλασσα , το καλλιεργείς αλλά μετά βίας βγάζεις τα έξοδά σου . Αναρωτιέσαι πώς θα γινόταν να βγάζεις χωρίς άγχος τα απαραίτητα .

Γ) Είσαι κάτοικος ενός μικρού νησιού ή μιας ορεινής περιοχής . Το κράτος σε έχει ξεχασμένο όταν το χρειάζεσαι αλλά είναι παρόν όταν είναι να σου πάρει φόρους , ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ . Βράζεις στο ζουμί σου ( μαζί με τους συντοπίτες σου ) αλλά φώς δεν βλέπεις .

Δ) Είσαι γιατρός και ανήσυχο πνεύμα . Δεν πολυσυμπαθείς τις πολυεθνικές των φαρμάκων . Θέλεις το "κάτι άλλο" .

Ε) Έχεις ακίνητη περιουσία στο εγκαταλελειμμένο πατρικό χωριό . Ούτε έσοδα βγάζεις και όπου νάναι θα την χάσεις τζάμπα . Σκέφτεσαι τί να κάνεις .

ΣΤ) Είσαι επιχειρηματίας του τουρισμού . Όσο πάει αυξάνονται ο μπατιροτουρίστες και λιγοστεύουν οι πλούσιοι τουρίστες . Ίσα - ίσα που τα βγάζεις πέρα . Ψάχνεις λύση .

ΛΥΣΕΙΣ
Για τον Α : Κάνε το κτήμα σου ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ . Χέρια Φιλοσόφων θα κατεργάζονται τις δαμασκηνοελιές σου ή τις σταφίδες σου . Στην ετικέτα του προϊόντος θα γράψεις "ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ" . Εκτός απο την πώληση του υλικού προϊόντος θα έχεις έσοδα απο τους επισκέπτες που θα έρχονται να δούν το Χωριό Φιλοσόφων !

Για τον Β : Κάνε το κτήμα σου Χωριό Φιλοσόφων ! Τα ίδια ( ή και λιγότερα) θα πληρώνεις για εργατικά . Αλλά τί ποιότητα θα βγάζεις ! Τί φήμη θα έχεις ! Και , εκτός των άλλων , θα έχεις έσοδα απο τους επισκέπτες που θα έρχονται να δούν το Χωριό Φιλοσόφων !

Για τον Γ : Κάντε το νησί σας Νησί Φιλοσόφων ! Τα αγροτικά σας προϊόντα θα γίνουν ανάρπαστα . Τουρίστες θα έρχονται απο κάθε γωνιά της Γής . Συγκοινωνίες , τράπεζες , ταχυδρομεία , σχολεία , Κέντρα Υγείας ...Απο όλα θα έχετε . Τολμήστε . Αφού απο το κράτος προκοπή δεν πρόκειται να δείτε !

Για τον Δ : Μαζί με άλλους ( ή μόνος ) βοήθησε στο στέριωμα του Χωριού Φιλοσόφων ! Θα σε περιμένει μια θέση εκεί . Και έτσι δεν θα είσαι ο τυχαίος γιατρουδάκος απο τον σωρό . Θα είσαι ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ !

Για τον Ε : Νοίκιασε την περιουσία σου στο Χωριό Φιλοσόφων ! Και έσοδα θα έχεις και δεν πρόκειται να την χάσεις και θα έχεις ένα μέρος να καταφύγεις όταν στην πόλη δεν θα μπορείς να πληρώσεις ούτε τον λογαριασμό του νερού !

Για τον ΣΤ : Μαζί με τους ομοίους σου πιέστε για ένα Χωριό Φιλοσόφων στην περιοχή σας ! Χειμώνα-καλοκαίρι θα έχετε πλούσιους τουρίστες !

ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑ
8-8-2017

Προς ελαιοπαραγωγούς και όσους έχουν φίλους/συγγενείς ελαιοπαραγωγούς :
Το φθινόπωρο μαζέψτε ώριμες ελιές απο τα δέδρα και απλώστε τις σε σκιερό μέρος ( σε μονή στρώση - όχι ελιές πάνω σε άλλες ελιές ) . Αφήστε τις ώσπου να αφυδατωθούν .
Άλλες ποικιλίες γίνονται σκληρές σαν ξύλο και δεν φαίνεται , δια γυμνού οφθαλμού , λάδι όταν τις κόβεις . Άλλες ποικιλίες , όταν αφυδατώνονται , παραμένουν μαλακές και πλούσιες σε λάδι .
ΕΡΩΤΗΣΗ :
Ποιές είναι οι ποικιλίες που παραμένουν μαλακές και πλούσιες σε λάδι ;
Προσκαλούμε όλους σας να κάνετε αυτό το πείραμα και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα .

Οι αφυδατωμένες ελιές χάνουν κάθε ίχνος πικρίλας . Η κατανάλωση αφυδατωμένης ελιάς δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας . Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι είναι σχεδόν πλήρης τροφή . Σίγουρα είναι καλύτερη τροφή απο το σιτάρι διότι :
- Δεν χρειάζονται σπορά κάθε χρονιά
- Δεν χρειάζονται άλεσμα , ζύμωμα , ψήσιμο
- Έχουν πολύ λάδι
Αν δηλαδή βασίζουμε την διατροφή μας στην ελιά και την σταφίδα εξοικονομούμε ενέργεια και εκμεταλλευόμαστε ΚΑΙ την σάρκα της ελιάς που τώρα πάει χαμένη .
Θα πρόκειται για μια ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ .
Εξ' άλλου ο σημερινός πολιτισμός πεθαίνει και ένας νέος ετοιμάζεται να αναδυθεί . Ο Νέος Πολιτισμός ασφαλώς θα έχει διαφορετική διατροφή . Αυτό που ζούμε σήμερα θα μπορούσε να ονομασθεί "Διατροφική βαρβαρότητα" .


 27-4-2017 
ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ;

Βλέπω πολλούς Έλληνες ( όχι Ρωμιούς ) να μιλούν με θαυμασμό για την Σπάρτη .
Το να θαυμάζεις όμως κάτι χωρίς να το εφαρμόζεις δεν είναι κάτι που σε τιμά . Ποιός θα σε πάρει στα σοβαρά αν είσαι φίλος μόνο στα λόγια ;

Οπότε δείχνω τον στόχο : Αφού αγαπάς την Σπάρτη μιμήσου την !
Τί όμως να αντιγράψουμε απο την Σπαρτιατική Πολιτεία ; Είχε διάφορες όψεις :
1) Είχε τους σκλάβους Είλωτες και πού και πού σκότωναν κάποιον ( Κρυπτεία ) . Αν το αναβιώσουμε αυτό μόνο αντιπάθεια θα εισπράξουμε .
2) Λένε κάποιοι οτι είχε τον Καιάδα για τα ελαττωματικά βρέφη .
3) Είχε μόνιμη ετοιμότητα για πόλεμο .
4) Οι εχθροί της ήταν Μεσσήνιοι , Αργείοι , Πέρσες , Αθηναίοι . Φυσικά αν αναβιώσουμε κάποια τέτοια αντιπαλότητα θα μας πούνε γραφικούς !
5) Περιφρόνηση του χρήματος και της πολυτέλειας .

Το 1 και το 4 λοιπόν αποκλείονται .
Το 5 και το 3 όμως είναι επίκαιρα και δίνουν λύσεις σε σημερινά προβλήματα .
Ποιοί είναι οι εχθροί της ανθρωπότητας σήμερα ; Οι τραπεζίτες .
Ποιόν φοβούνται περισσότερο οι τραπεζίτες ; Αυτόν που μπορεί να ζήσει χωρίς χρήμα και πολυτέλεια .

Ιδού λοιπόν η οδός για τα παλληκάρια : Να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει χρήμα και πολυτέλεια . Η Νέα Σπάρτη !
Μια συνιστώσα του Κινήματος της Μιλήτου είναι αυτοί που δεν θέλουν χρήμα . Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο όνομα . Αποκαλούνται "Οι φίλοι της κοινωνίας χωρίς χρήμα" .
Και μέσα στους Έλληνες ( όχι Ρωμιούς ) όμως υπάρχει αυτή η συνιστώσα . Μπορεί να πάρει όνομα ( "Λακεδαιμόνιοι" ) και να γίνει ο ηγήτωρ όλων αυτών που οραματίζονται μια κοινωνία χωρίς χρήμα .

Το χρήμα είναι μια εφεύρεση των Λυδών ( το αναφέρει ο Ηρόδοτος ) και διευκόλυνε ( κάπως ) την ζωή των ανθρώπων τα τελευταία 2800 χρόνια . Έχει όμως τεράστιες παρενέργειες : ΔΙΑΦΘΟΡΑ !
Κοινωνία που έχει χρήμα , έχει ανοικτή μια Κερκόπορτα στην διαφθορά . Το χρήμα δεν έχει όγκο και βάρος και κρύβεται εύκολα . Αν δεν υπάρχει χρήμα πώς θα λαδώσεις έναν πολιτικό/αστυνομικό /δικαστικό ; Θα του δώσεις δέκα εκατομμύρια κιλά σιτάρι ; Που θα το κρύψει ; Το χρήμα βάζει στον πειρασμό της διαφθοράς ακόμα και τον μετρίως κακό χαρακτήρα . Δίνει στους κακούς δύναμη και τους μετατρέπει σε ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ της κοινωνίας !

Μάλλον είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε αυτή την εφεύρεση που πιο πολλά προβλήματα μας έφερε παρά ωφέλειες .

Ήδη υπάρχει σε εξέλιξη μια εκστρατεία για ένα Χωριό Φιλοσόφων ( βλέπε στο FACEBOOK : Φιλοσοφων Χωριο και Μιλητου Κινημα ) .
Φυσικά οι Φιλόσοφοι είναι εχθροί του χρήματος και της πολυτέλειας . Φυσικά οι "Λακεδαιμόνιοι" θα είναι και Φιλόσοφοι . Αυτές οι δύο έννοιες ταυτίζονται . Οπότε το Χωριό Φιλοσόφων κάλλιστα θα μπορούσε να ονομάζεται και "Σπαρτιατικό Χωριό" ή "Νέα Σπάρτη" .

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Φαντασθείτε μια περιοχή που θα κατοικείται μόνο απο αρχαιοελληνιστές .
Μια περιοχή όπου θα ομιλείται η Αρχαία Ελληνική και θα φοριέται η Αρχαία Ελληνική Ενδυμασία .

Μια περιοχή όπου η γή θα καλλιεργείται μόνο με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους .
Όπου θα υπάρχει το πρώτο Πανεπιστήμιο Εναλλακτικής Ιατρικής .
Όπου θα υπάρχουν θεραπευτήρια Εναλλακτικής Ιατρικής και θα    έρχονται ασθενείς που απέτυχε η συμβατική Ιατρική να τους ανακουφίσει .

Όπου θα συρρέουν απο όλο τον κόσμο θαυμαστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και φοιτητές που σπουδάζουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία .

Όπου θα υπάρχει συνεδριακό κέντρο .

Αυτή η περιοχή θα είναι για τους αρχαιοελληνιστές ό,τι είναι η Μέκκα για τους μουσουλμάνους , το Αγιο Όρος για τους ορθόδοξους και το Βατικανό για τους καθολικούς .

Στην περιοχή αυτή θα μπορούσαν ( σε πρώτη φάση ) να εγκατασταθούν όσοι απο εμάς είναι άνεργοι . Θα είχαν εισοδήματα απο τον πολιτιστικό , ιατρικό και συνεδριακό τουρισμό .
Επιπλέον εισοδήματα απο βιοκαλλιέργειες και πώληση αλατιού ( μιλάμε για παραθαλάσσια περιοχή ) .
Άλλα εισοδήματα απο ανακύκλωση υλικών .
Θα μπορούσαν να εγκατασταθούν καλλιτέχνες και ειδικοί τεχνίτες ( πχ δεν υπάρχει κανείς τεχνίτης ακόμη που να κατασκευάζει και να πουλά καλής ποιότητας αρχαίες ελληνικές πανοπλίες ) .
Μετά τους ανέργους θα ακολουθούσαν και όσοι απο εμάς έχουμε ( προς το παρόν ! ) εργασία αλλά έχουμε αγανακτήσει απο την ζωή στην πόλη .

Ένα  μέρος  των εσόδων  της  περιοχής  θα  μπορούσε  να  δίνεται   για  τους   σκοπούς  του  κινήματός  μας  ( διαφήμιση ,  επιδότηση   για  απόκτηση   πανοπλίας  κλπ )

Θα θέλατε μια τέτοια περιοχή ;

Η ιδέα για ένα τέτοιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ έχει ήδη κατατεθεί απο το 2004 στην 
http://lofos.info/laloslal/biocall.html    .

Έχουν εντοπισθεί οι κατάλληλες περιοχές και έχουν σταλεί ενημερωτικά τευχίδια στους Δήμους που διαθέτουν αυτές τις περιοχές .

Το καλοκαίρι του 2011 είναι μια καλή εποχή για να επισκεφθούμε τους δημάρχους ( όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα ) και να συζητήσουμε το θέμα της παραχώρησης γής .

Όσοι απο εσάς ενδιαφέρονται να είναι μέσα στην αντιπροσωπεία , επικοινωνείστε μαζί μου .

----------------------------------------------------------
Προσθήκη   9-6-2011
Έστω  οτι  οι  χριστιανοί  αποφασίζουν  να  κρεμάσουν  το  διεφθαρμένο  ιερατείο  τους .  Πού   υπάρχει  η  αποθήκη  αξιόπιστων  στελεχών  ώστε  να  αντλήσουν  απο  εκεί   τους  νέους   κληρικούς  τους ; 
Ασφαλώς  στο  Άγιο  Όρος ! 

  Εκεί  υπάρχουν  αρκετοί  που  έχουν  αποδείξει  οτι  είναι  υπεράνω  των  υλικών αγαθών .  Το  έχουν  αποδείξει   ΕΜΠΡΑΚΤΑ  και  επι  ΜΑΚΡΟΝ .


Πάμε  τώρα  στον  ελληνικό  λαό  του  σήμερα  ( 9-6-2011 )  που  θέλει  να  κρεμάσει  τους  πολιτικούς . 
Υπάρχει  μια  δεξαμενή   αξιόπιστων  προσωπικοτήτων  για  να  αντλήσουν  απο  εκεί   αδιάφθορα   και  ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ  πρόσωπα ; 

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΟΧΙ !

Γι'  αυτό  ανησυχώ  γι'  αυτό  τον  επαναστατικό  ενθουσιασμό  του  πλήθους .

Εάν  εμείς  (  οι  Έλληνες  της  Πατρώας  Θρησκείας )  είχαμε  κάτι  σαν  το  Άγιο  Όρος  θα ήταν  εύκολο  να  πούμε   στα  πλήθη  "Κοιτάξτε ,  έχουμε  εμείς   κάτι   ανθρώπους   που  επί  μακρόν  έχουν  αποδείξει   την  περιφρόνησή  τους   προς  τα  υλικά   αγαθά . Αν   κατείχαν  πολιτικά  αξιώματα  είναι  σίγουρο  οτι  δεν  θα  έκλεβαν  το δημόσιο  ταμείο  για  να  αποκτήσουν  βίλες  και  κότερα.  Μήπως  ήρθε  η  ώρα  να  τους  καλέσουμε ;" 

Το   αρχαιοελληνικό  χωριό  λοιπόν     θα  είναι  το  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ  Άγιο  Όρος !


Προσθήκη   7-8-2014
Φαντάζομαι ένα μικρό Χωριό Φιλοσόφων ( 4-5 άτομα ) δίπλα σε κάθε συμβατικό χωριό . Τα μικρά χωριά φιλοσόφων θα στέλνουν απο έναν εκπρόσωπό τους σε ένα ενδιάμεσο Χωριό Φιλοσόφων ( 10 άτομα ) σε επίπεδο Δήμου . Και τέλος τα ενδιάμεσα χωριά θα στέλνουν απο έναν εκπρόσωπο σε ένα χωριό (20-30 άτομα) σε εθνικό επίπεδο . Αυτό το δίκτυο φιλοσόφων θα παρατηρεί την κοινωνία και θα "χτυπάει καμπανάκι" όταν κάτι πάει στραβά . Ένα τέτοιο δίκτυο φιλοσόφων την δεκαετία του '80 θα προειδοποιούσε τον κόσμο για το πού μας πάει το ΠΑΣΟΚ . Όπως κάθε χωριό έχει την εκκλησία και τον παπά και κάθε Νομός τον Μητροπολίτη και όπως η χώρα τον Αρχιεπίσκοπο , έτσι και το δίκτυο φιλοσοφικών χωριών θα είναι κάτι σαν τους Βραχμάνες των Ινδών . Ένας συνδυασμός φιλοσοφίας , πολιτικής και θρησκείας . Τα χωριά φιλοσόφων θα είναι τα "μοναστήρια" αυτής της θρησκείας  . Κάθε διεφθαρμένος ( κατακτητής , πολιτικός ) το πρώτο που θα προσπαθεί θα είναι να αφανίσει τα χωριά φιλοσόφων . Και απο εκεί θα προδίδει την διεφθαρμένη ψυχή του .


  *******************************************

Το  παραπάνω  κείμενο   μας  έκανε  την  τιμή  να  το  αναδημοσιεύσει   ο  διαχειριστής  του    ιστοτόπου   ksipnistere 
 (  http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_3462.html  )


  Οι   επισκέπτες  του  ιστοτόπου   δημοσίευσαν  τα  παρακάτω  σχόλια  :n.w.o.φροντιζει για σας και τα παιδια σας είπε...

    MHN ASXOLISTE ME AIDIES.
    Ελληνες δείτε γιουροβίζιον,αφήστε το διαδίκτυο,
    τώρα είναι η ώρα των υψηλών νοημάτων.

    ΟΛΟΙ EUROVISION.
    14 Μαΐου 2011 10:47 μ.μ.
----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    ουουυοοουουουουουουου!!!!!!!!!!!! ηλιθιοι δωδεκαθειστες ...βλαμμενοι!!! οργανα των σιωνιστων- σατανιστων!!! ανθελληνες!!!! εδω μονο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
    14 Μαΐου 2011 10:55 μ.μ.
-----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    Η βλακεία είναι ανίκητη. Για επιχείρηση λέει το άρθρο. Μην μπλέκεις την π με την βούρτσα. Δευ είναι κακή ιδέα όπως είναι η ντισνειλαντ κάτι ανάλογο.
    14 Μαΐου 2011 11:06 μ.μ.
----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    Τι λέει αυτό το νούμερο ο 10:55 ; - Αντε μάνα μου στην εκκλησία να ακούσεις για τους προπάτωρές σου Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ και μετά μίλα για Σιωνιστές !
    14 Μαΐου 2011 11:08 μ.μ.
---------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    Αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει . Και ο πιό κατάλληλος τόπος θα ήταν ένα νησί. Και όποιος δήμαρχος καταλάβει την σημασία του , θα σώσει τους δημότες του για πάντα.
    14 Μαΐου 2011 11:09 μ.μ.
---------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΑ(ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ), ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΙΔΕΡΟΥΡΓΟΥΣ, ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΗΣΑΠ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    14 Μαΐου 2011 11:15 μ.μ.
----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    ουουυοοουουουουουουου!!!!!!!!!!!! ηλιθιοι δωδεκαθειστες ...βλαμμενοι!!! οργανα των σιωνιστων- σατανιστων!!! ανθελληνες!!!! εδω μονο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!... ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΟΙ!!
    14 Μαΐου 2011 11:24 μ.μ.
----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    14 Μαΐου 2011 11:26 μ.μ.
-----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    11.24 ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
    14 Μαΐου 2011 11:31 μ.μ.
-----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    η λησμονια της απογνωσης δεν θα εχει ορια σε λιγο καιρο,που ξερουμε μπορει καπου καλυτερα να μας βγαλει.αλα ρε φιλε 1124 και συ που σαι ορθοδοξος νομιζεις οτι εισαι πονηρος?τρισηλιθιος εισαι.χχαχαχχαχαχα πανηλιθιε ορθοδοξε,φανταζομαι οτι πας και στην εκλησια και φιλας κ το χερι του παπα για να περεις την ευχη του,,χχαχχαχαχχααχα
    14 Μαΐου 2011 11:37 μ.μ.
-----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    χχαχχαχχαχαχαχαχχα,ηλιθιοι ολου του κοσμου ενωθειται-ο αγωνας συνεχιζεται
    14 Μαΐου 2011 11:38 μ.μ.
-----------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    Εσένα 11:37 σε πείραξε πού φιλάει το χέρι του παπά; Ε! τι νακάνουμε; εσένα δεν σε πειράζει που φιλάς πούτσες; Οχι ε; Εχει και ζουμί για αυτό! ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤ!
    15 Μαΐου 2011 12:14 π.μ.
------------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    Αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει τουρισμό και μάλιστα ποιοτικό...
    15 Μαΐου 2011 12:52 π.μ.
-------------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    αλλά όχι ολόκληρο νησί... δεν χάφτουμε και μύγες ε;
    15 Μαΐου 2011 12:53 π.μ.
-------------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...

    ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ..ΚΑΡΕΚΛΕΣ ..ΝΤΙΒΑΝΙΑ...ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ..ΚΡΕΒΑΤΙΑ...ΚΟΥΝΙΕΣ...ΘΡΑΝΙΑ..ΧΑΛΙΑ..ΜΟΚΕΤΕΣ..ΣΥΝΘΕΤΑ..ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΥΣ..ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ..ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΚΙΑ..ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ..ΣΛΙΠΙΝΓΚ ΜΠΑΓΚ..ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ..ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ..ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΔΟΝΗΤΕΣ..ΑΙΩΡΕΣ..ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ..ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ..ΛΕΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΕ..ΜΠΙΝΤΕΔΕΣ..ΠΑΓΚΑΚΙΑ..ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ..ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ..ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΝΕΡΟΥ..ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΝΤΟΥΞΙΑΝΑ..ΝΤΙΒΑΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ..ΠΑΓΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΩΝ..ΤΑΦΟΥΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ..


    ΝΑ ΔΕΙΤΕ MEGA
    15 Μαΐου 2011 8:51 π.μ.

------------------------------------------------------------------

Τελικά πολλά μπορούν να γίνουν για την ουσιαστική ανάκαμψη του τόπου μας και την επανασύνδεση με τις ρίζες μας. Όραμα χρειάζεται, βούληση και πράξεις. Και κλείσιμο αυτιών στους εκάστοτε κομπλεξικούς που τόσο καταλαβαίνουν, τόσα λένε...
Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ 12ΘΕΟΥΣ ΜΗΠΩΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΕΣΟΥΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΞΤΕΤΟΝ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ,ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΙΕΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ[ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΛΠ].ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΩΣ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΝ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΥΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΩΝ,Η ΚΑΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ****Υ ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ....ΑΙΑΣ...
*******************************************************8

Το  τευχίδιο  που  στάλθηκε  σε  Δημάρχους  και  Δημοτικούς   Συμβούλους   περιείχε  το  παρακάτω  κείμενο :

ΓΙΑ  ΤΟΝ   ΔΗΜΑΡΧΟ    ΚΑΙ    ΤΑ  ΜΕΛΗ   ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


    Το  παρόν   πόνημα  αναφέρεται  στην  πιθανότητα  ίδρυσης   ενός   οικολογικού   χωριού  σε  εδάφη  του  Δήμου  σας .

Αυτοί  που   πρόκειται  να   εγκατασταθούν  στο  οικολογικό  χωριό  αναλαμβάνουν  τις  παρακάτω  δεσμεύσεις :
 
1)  Δεν  θα  ψεκάζουν  με  βιομηχανικά  φυτοφάρμακα  και  βιομηχανικά  παρασιτοκτόνα .
2)  Δεν  θα  κυνηγούν  την  άγρια  πανίδα  και  δεν  θα  θέτουν  σε  κίνδυνο   όσα  είδη  της  τοπικής  χλωρίδας  έχουν  χαρακτηρισθεί  "σπάνια"  ή  "απειλούμενα" .
3) Θα  αναβιώσουν  την  αρχαία  ελληνική  γλώσσα  και  ενδυμασία .
4) Δεν  θα  χρησιμοποιήσουν  σαν  δομικά  υλικά   τσιμέντο  ,  άσφαλτο  και  πλαστικά . Τα  μόνα   πλαστικά   που  θα  χρησιμοποιηθούν  θα είναι  σωλήνες  πολυαιθυλενίου ( θαμένες  στο  έδαφος )  για  μεταφορά  νερού . Άσφαλτος   ενδέχεται  να  χρησιμοποιηθεί  μόνο  για  αδιαβροχοποιήσεις  και  δεν  θα είναι ορατή  .  Εάν  παραστεί  ανάγκη  χρήσης  τσιμέντου  ,  αυτό  δεν  θα  είναι  ορατό .
5)  Δεν  θα  απορρίπτουν  τίποτα  στον  τοπικό  σκουπιδότοπο . Δεν  θα  απορρίπτουν  υγρά  λύματα  απο   αποχετεύσεις .  Το  χωριό  θα  έχει τις  ίδιες   εκροές  με  ένα  φυσικό  οικοσύστημα .
6) Δεν  θα  επιτρέψουν  την  κυκλοφορία  μηχανοκίνητων  τροχοφόρων  μέσα  στο  χωριό .
7) Δεν  θα  απαιτήσουν   απο  τον  Δήμο  κατασκευή  δρόμων  και  δικτύων  ηλεκτροδότησης ,  υδροδότησης , τηλεφωνίας  και  αποχέτευσης .

  Τα  έσοδα  του   οικολογικού  χωριού  θα  προέρχονται  κυρίως   απο  :

-  Πολιτιστικό  τουρισμό .
        Οι  λάτρεις  του  Αρχαίου   Ελληνικού  Πολιτισμού  (  απο  όλο  τον  κόσμο )  θα  συναντώνται  σ'  αυτό  το  χωριό  κάθε  χρόνο .
         Φοιτητές  ( απο  όλο  τον  κόσμο )  που  σπουδάζουν  την  Αρχαία  Ελληνική  Γλώσσα  θα  έρχονται  στο  χωριό  για  πρακτική  εξάσκηση .

- Οικοτουρισμό

- Συνεδριακό   τουρισμό

- Ιατρικό  τουρισμό .
        Το  χωριό   θα  είναι  κέντρο  Εναλλακτικής  Ιατρικής . Ειδικότητά  του  θα  είναι  τα  θερμά  θαλάσσια  λουτρά  (  για  παθήσεις   του  μυοσκελετικού )  , τα  αλατοσπήλαια  ( για  θεραπεία  του  άσθματος )  και  οι θεραπείες  με  έλαια .

- Παραγωγή   και  εμπορία   θαλασσινού  αλατιού .

- Ανακύκλωση   υλικών

- Βιοκαλλιέργειες  ( εάν  μας  παραχωρηθούν   καλλιεργήσιμα   εδάφη )


Ένα  τέτοιο  χωριό   μέσα  στα  όρια  του  Δήμου   σας  θα  ήταν  δώρο  εξ'  ουρανού  :

 Α)  Θα  έφερνε  τουριστική  κίνηση
          Το  οικολογικό  χωριό  που παρουσιάζουμε  εδώ  είναι  κάτι  μοναδικό . Φτιαγμένο  απο  τοπική  πέτρα  , χωρίς  τσιμέντα ,  πλαστικά  , αυτοκίνητα   και  άσφαλτο . Παράγει   πρώτης  ποιότητας   αγροτικά  προϊόντα  περιζήτητα  σ'  αυτούς  που  ξέρουν    .
Δεν  υπάρχει  , αυτή  τη  στιγμή , άλλο  τέτοιο  χωριό  παγκοσμίως . Ο  Δήμος  σας  μπορεί  να  αποκτήσει   κάτι  για  το  οποίο  δεν  υπάρχει  υποκατάστατο  .  Ό, τι  είναι  το  Άγιο  Όρος  για  τους  Ορθοδόξους  (  και  η  Μέκκα  για  τους  μουσουλμάνους )   θα  είναι  και  αυτό  το  χωριό  για  τους  οικολόγους  και  τους  λάτρεις  του  Αρχαίου  Ελληνικού  Πολιτισμού  .
         Το  οικολογικό  χωριό  δεν  θα  διαθέτει   συμβατικά   ξενοδοχεία .  Επομένως  το  κύριο  βάρος  της  φιλοξενίας  των  τουριστών   μετατοπίζεται   στις ξενοδοχειακές  μονάδες  του  Δήμου  σας .

Β)  Θα  μείωνε  τα  σκουπίδια   που  καταλήγουν  στον  τοπικό  ΧΥΤΑ ( ή  χωματερή )
       Το  χωριό   θα  ανακυκλώνει  τα  σκουπίδια  που  παράγονται  στον  Δήμο  σας .  Τα  μόνα  υλικά  που   ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ   θα  περισσεύουν  ( και  θα  πηγαίνουν  στον  ΧΥΤΑ )  είναι  τα  μη  ανακυκλώσιμα  πλαστικά  .

Γ)  Θα  αύξανε  τον  ΜΟΝΙΜΟ  πληθυσμό  του  Δήμου  σας .
          Αυτό   σημαίνει    σχολεία , Κέντρα  Υγείας ,  πυκνότερες  συγκοινωνιακές   συνδέσεις ,  καλύτερες   τηλεπικοινωνίες  ,  υπηρεσίες ( Ταχυδρομείο , Τράπεζα )

 

Βλέπουμε   πρόσφατα  πολλά  έντυπα  να  φιλοξενούν  άρθρα  για  τα  μικρά   (  και  "αναξιοποίητα")  νησάκια  των   Κυκλάδων .  Δεν  πρέπει  να  χαίρονται   οι   Κοινοτάρχες  τους !   Είναι  προβλέψιμο  το  τί  θα  ακολουθήσει  :
 1) Θα  έρθουν μερικές  χιλιάδες  καλοκαιρινοί  επισκέπτες  απο  την  Αθήνα   και  θα  αφήσουν  τα  σκουπίδια  τους .
2)   Θα  χτιστούν  τσιμεντένια  και  κακόγουστα    "RENT-ROOMS"    για  να  τους  φιλοξενήσουν .
3)  Τον  χειμώνα  θα  έρθει  πάλι  η  γνωστή  ερημιά  και  απομόνωση .
4)  Σε  λίγα  χρόνια  (όταν  το  τσιμέντο  και  τα  σκουπίδια  θα  πνίξουν το  νησί )  θα πάψουν  οι  τουρίστες  να έρχονται    διότι  τσιμέντο  και  σκουπίδια  βρίσκουν  και  στην  Αθήνα  και  δεν  υπάρχει  λόγος  να  τα  ψάχνουν  αλλού !

Σήμερα   εσείς  καλείστε  να  πάρετε  αποφάσεις  που θα επηρεάσουν  το  μέλλον  των  νησιών  σας  για  πολλά  χρόνια  .  Θέλετε    κακόγουστη   ανάπτυξη    που  θα  ξεφουσκώσει  σε  λίγα  χρόνια  ή  θέλετε   κάτι  αξιόλογο  που  θα  διαρκέσει  για  πάντα ;
Δεν  σας   συμφέρει  να  έρχονται  μερικές   χιλιάδες   φτωχοί  τουρίστες    κάθε  χρόνο  . Χιλιάδες  τουρίστες  σημαίνει  και  χιλιάδες  κιλά  σκουπίδια  . Σημαίνει  και  εκατοντάδες  τσιμεντένια  κτίρια  για  να  τους  στεγάσουν  . Σημαίνει  και  εκατοντάδες  αμάξια  και  φασαρία .

Εσείς  θέλετε   λίγες  δεκάδες  πλούσιους   τουρίστες  που  θα  αφήσουν  στο νησί  πιό  πολλά  χρήματα  απο  όλους μαζί  τους   φτωχούς  τουρίστες .
Θέλετε  τα  παιδιά  σας  να  ζήσουν  σε  ένα   ήρεμο  και  σωστό  περιβάλλον  και  όχι  σε  μια  μικρογραφία  της  Αθήνας .
Θέλετε  τα  παιδιά  σας  νά  έχουν  ένα  ήρεμο  εξασφαλισμένο  μέλλον   και όχι  να  είναι  δούλοι  των  Τραπεζών .

Ίσως   θα  ρωτήσετε  : "Και  πώς  θα  καταφέρετε   αυτό  που  κανείς  άλλος  δεν  κατάφερε ;" . 
Δεν  πρόκειται   για  κάποιο  τέχνασμα  ταχυδακτυλουργού .   Είμαστε   άτομα   πρόθυμα   να  θυσιάσουμε  το  αυτοκίνητο  , την  τηλεόραση , το  κλιματιστικό  , την  πολυτελή  κατοικία    προκειμένου  να  κερδίσουμε  μια  ήρεμη  ζωή  και  ελεύθερο  χρόνο .  Είμαστε  σκορπισμένοι  εδώ  κι'  εκεί   ζώντας  και  καταναλώνοντας    ( παρά  τη  θέλησή  μας )  όπως  και  όλοι  οι  άλλοι .  ΓΙΑ  ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ   προσπαθούμε  να  μαζευτούμε   όλοι  μαζί    ΣΤΟ  ΙΔΙΟ  ΜΕΡΟΣ . Αυτή  είναι  η  παγκόσμια  πρωτοτυπία   και  απο  εδώ  πηγάζει   η  δύναμη  να  κάνουμε  πράγματα  που  οι  άλλοι   απέτυχαν  να   κάνουν .
Τα  κείμενα  για  το  οικολογικό  χωριό  είναι  , όπως  θα  δείτε , μοιρασμένα  σε  πολλές  ιστοσελίδες . Όλες  είναι  ενδιαφέρουσες  . Ειδικά  όμως   για  εσάς  που  είστε  δήμαρχοι ( ή  κοινοτάρχες )   ή  μέλη  δημοτικών (ή  κοινοτικών )  συμβουλίων  υπάρχουν  κάποιες  σελίδες  που  καλά  θα  ήταν  να  δώσετε  ιδιαίτερη  προσοχή :


     http://sites.google.com/laloslal/plans   http://lofos.info/laloslal/plans.html  ( Σχέδια  του  χωριού ,  αισθητική  ,

                                                                      τόποι  κατάλληλοι   για  το  χωριό )

       http://lofos.info/laloslal/cliff.html    ( Οικολογικό  χωριό  στον  γκρεμό ) 
 
        http://lofos.info/laloslal/transf.html   ( Οικολογικά  χωριά  μεταποίησης )

         http://lofos.info/laloslal.oikonomika.html   (Οικονομικά  στοιχεία  του  χωριού )

          http://lofos.info/laloslal/therapy.html  ( Η  Εναλλακτική Ιατρική  ,  πηγή
 
                             εσόδων  του  χωριού )

  
         http://lofos.info/laloslal/biocall.html    ( αρχική  σελίδα   του  Οικολογικού  Χωριού )

       


  ΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΠΟΥ  ΤΟΛΜΗΣΑΝ :

Παραθέτω  τις  περιπτώσεις   δημάρχων  που   τόλμησαν  να   πάρουν  μέτρα   προς  την  οικολογική  κατεύθυνση  και  τα  αποτελέσματα  που  είχαν  .

   #  Στην  Μονόβρυση    Σερρών   δεν  επεδίωξαν  να  γίνουν  δημόσιοι  υπάλληλοι  και  στράφηκαν   προς   την  ανθοκομία   και  παραγωγή  ριζιδίων   κηπευτικών  .  Η  ανεργία  στο  χωριό  είναι  μηδενική ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  25-4-2010 )


  #    Ελ  Χιέρο   (  Κανάρια  Νησιά  )  .  Ο  δήμαρχος    Χαβιέρ   Μοράλες    εργάστηκε  για  μετατροπή  του  νησιού    σε  "πράσινο   νησί "  .  Σύντομα   όλη  η  ενέργεια  που  χρειάζεται   θα  παράγεται  απο  αιολικά  και  υδροηλεκτρικά  .  Εργοστάσια  αφαλάτωσης  θα   δίνουν  νερό  στο  νησί .  Τα  54,3  εκατομμύρια  ευρώ  που  χρειάστηκαν  για  το  έργο  χορηγήθηκαν  απο  την  Ε.Ε.  ,  και  την  Ισπανία  .  Σύντομα  και   άλλα   Κανάρια  νησιά    θα   ακολουθήσουν  τον  δρόμο  του  Ελ  Χιέρο .


  #  Το  χωριό   Κοιλάδα    Αργολίδας  έχει  πρόγραμμα  ανακύκλωσης   στηριγμένο  σε  εθελοντική  εργασία  παιδιών  .  Ψυχή  της   προσπάθειας   ο   ιερέας  Θεμιστοκλής   Μπάζος  .  Με  τα  έσοδα  της  ανακύκλωσης  έστειλαν  5  τόνους  τρόφιμα  στους  Παλαιστίνιους .

 #  Στο   χωριό  Κεφαλάς   (  Δήμος  Θεραπνών  Λακωνίας )   ο  Πρόεδρος   της  Κοινότητας  ΜΑΛΤΕΖΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   παρότρυνε  τους  κατοίκους  να  στραφούν  στην  βιολογική  γεωργία  .  Σήμερα  το  χωριό  ευημερεί .  Βλέπε  την  ιστοσελίδα  του  :    http://www.organicvillage.gr/organic_el.html     

#  Ο  Δήμαρχος  Τήλου  κ.  Τάσος   Αλιφέρης  ήταν  απο  τους  πρωτεργάτες   της   κίνησης  για  απαγόρευση  του  κυνηγιού  στην  Τήλο  . Το  κυνήγι  τελικά  απαγορεύθηκε  και  το  οικοτουριστικό  ρεύμα  προς  το  νησί  αυξήθηκε .

#  Τσούτσας  Γιάννης . Πρώην  Δήμαρχος  Ποταμιάς  Ελασσόνας .  Χάρη  σε  δική  του  ιδέα  οι  αγρότες  εγκατέλειψαν  τα  κλασσικά  καπνά  και  τώρα  φτιάχνουν  πούρα  με  προδιαγραφές  Φιντέλ  Κάστρο ! ( ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ  25-3-2007 )

#  Το  Νυμφαίο  Φλώρινας  στράφηκε  στον  οικοτουρισμό  και  έγινε  διάσημο .

#  Τα  χωριά  γύρω  απο  τις  Πρέσπες   πρόβαλαν  τα  οικολογικά  τους  θέλγητρα  και  βγήκαν  απο  την  αφάνεια .

#  Τα  χωριά  γύρω  απο την  λίμνη  Κερκίνη  στράφηκαν  σε  οικοτουριστικές δραστηριότητες .

#  Τα  χωριά  γύρω  απο  το   Βόϊο  Κοζάνης   παράτησαν  την  καπνοκαλλιέργεια  και  στράφηκαν  στην  παραγωγή   ροδελαίου  .

#  Η  Καλλονή  Λέσβου  καθιερώθηκε  σαν  τόπος  συνάντησης  των  παρατηρητών  πουλιών .

#  Στη    Δαδιά  Έβρου   έκαναν  οικοξενώνα   και  το  παρατηρητήριο   για  τους  γύπες   και  ο  τουρισμός  αυξήθηκε .

#  Ο  Δήμαρχος   Παξών  Μπογδάνος  Σπύρος  απαγόρευσε  τις  πλαστικές   ξαπλώστρες   στις  παραλίες  και  όλοι   είναι  ευχαριστημένοι ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  7-9-2008 )

#  Ο  Δήμαρχος   Τυχερού  ( Έβρου )  Χρήστος  Χατζόπουλος  . Στο  χωριό  του  έγιναν  :  οικοξενώνας  ( χωρίς  ψευτοχωριάτικες  κιτσαρίες ), τεχνητή  λίμνη  με  εκατοντάδες  πάπιες , παιδαγωγική  φάρμα  με  ζώα , πισίνα  για  παιδιά , μικρό  θέατρο , γήπεδο  τένις , πρότυπο  σηροτροφείο  (μετάξι )  . ( εφημερίδα  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  αγνώστου  ημερομηνίας )  . Βλέπε     http://tychero.evros.gr

#  Στην  Κάλυμνο  οι  ψαράδες  συμφώνησαν  να  μην  ψαρεύουν  απο  15  Απριλίου  έως  30  Μαϊου  και  να    χρησιμοποιούν  δίχτυα  με  μεγαλύτερο  "μάτι"  και  μεγαλύτερα  αγκίστια  ώστε  να  μην πιάνουν  τα  μικρά  ψάρια . ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  28-12-2008 )

#    Στην     Ανάβρα    Μαγνησίας    ασχολήθηκαν  με  τη  βιολογική  κτηνοτροφία    και   τα  αποτελέσματα  είναι  εξαιρετικά  .  Δείτε  και  την  ιστοσελίδα  τους  :  http://www.anavra-goura.gr/                .

#   Στην  Μάνη    ( χωριά    Σαϊδώνα   , Ρίγκλια  και   Νιοχώρι )   ,  150    βιοκαλλιεργητές    ελιάς     έκαναν  έναν  άτυπο   συνεταιρισμό   και  πέτυχαν   καλά  οικονομικά  αποτελέσματα .  Εμπνευστής   εδώ  δεν  ήταν  κάποιος  δήμαρχος  αλλά  ο   Φρίτζ   Μπλόυελ         απο  την  Αυστρία   που   εγκαταστάθηκε  στην  περιοχή  πρίν  30  χρόνια .    (  ΟΙΚΟ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  Φεβρουάριος   2009 )

#  Στο  ισπανικό  χωριό  Μουέλα  έκαναν  αιολικό  πάρκο ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  28-12-2008 )

# Στην  Φλωρεντία  οι  κάτοικοι  εκπαιδεύονται  σε   θέματα  οικολογικής  συμπεριφοράς (  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   28-12-2008 )

#  Στην   Φρανκφούρτη  η   ανακύκλωση   και  η  καύση   ( δυστυχώς )    δεν  αφήνει  τίποτα  να  πάει  στον  σκουπιδότοπο . ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  28-12-2008 )

#  Στο  νησί  Σάμσο   της  Δανίας  το   100 %   της  ενέργειας  προέρχεται  απο  ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας . ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  28-12-2008 )

  #  Η  παραθαλάσσια  πόλη  της   Κάλβια   (  Μαγιόρκα  Ισπανίας  )     είχε   μπεί  σε  φάση  παρακμής  γιατί  το  πολύ  τσιμέντο  που  έπεσε  άναρχα  (  για   "rent-rooms"   )  έδιωχνε  τελικά  τους  τουρίστες . Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  προχώρησε  σε   κατεδαφίσεις  (!)  ξενοδοχείων  , δημιουργία  χώρων  πρασίνου , εφαρμογή  δεκαετούς  σχεδίου  διαχείρισης  νερού , απορριμμάτων  και  ενέργειας  , αποκατάσταση  κατεστραμμένου  περιβάλλοντος  , περιορισμός  της  οικιστικής  ανάπτυξης     και  τα  πρώτα  θετικά  αποτελέσματα  στον  τουριστικό  τομέα  είναι ήδη  ορατά  . ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  30-9-2001 ) .

#  Το   ορεινό   Αμπρούτζο  στην  Ιταλία  . Τη  δεκαετία  του   '60   είχε  "αναπτυχθεί"  σε  στύλ   Αράχωβας  (τσιμέντα , χιονοδρομικές  πίστες , κόψιμο  δένδρων κλπ ) . Απο  το  1969   ο  Αυτόνομος  Σύνδεσμος  του  Abruzzo   παίρνει  την  κατάσταση  στα  χέρια  του και  αρχίζει  τη  εξυγίανση . Σήμερα    ο  Εθνικός   Δρυμός  έχει  έκταση  1.040.000  στρέμματα   και  δέχεται  δύο  εκατομμύρια  τουρίστες  το  χρόνο . Το  κυνήγι  έχει  απαγορευθεί  στα  όριά του  καθώς  και  η  κυκλοφορία  αυτοκινήτων   στους  δασικούς  δρόμους .  Βλέποντας  την  επιτυχία  του πειράματος  , δημιουργήθηκαν  στις  γύρω  περιοχές  και  άλλοι  τρείς   δρυμοί !  (ΟΙΚΟ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  10-11-2007 ) .

#    Michael   Latz    γεωπόνος   ,  δήμαρχος   του  γαλλικού  χωριού    Correns  .  Πριν   11   χρόνια   συμβούλεψε  τους   670   δημότες  του  (  που  αντιμετώπιζαν  οικονομικά  προβλήματα )    να  ασχοληθούν  με  την  βιολογική  γεωργία  .  Σήμερα το  χωριό   ευημερεί  (  Δημοσιεύθηκε  στο  ΒΗΜΑ  ΤΗΣ   ΑΙΓΕΙΑΛΕΙΑΣ  και    στην   http://www.eiet2.gr/content/view/323/183/    )


#  Ροσάριο:  Επανάστασις των αστικών κήπων.

" Η πόλη του Ροσάριο άς ήταν έχρι τώρα γνωστή κυρίως από το ποδόσφαιρό της (από τον Κίλι Γκονζάλες και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που έπαιζαν σε ευρωπαϊκές οάδες). Σήερα πια είναι γνωστή σε όλον τον κόσο, από τότε που ο ΟΗΕ αναγνώρισε την επανάσταση των αστικών κήπων της ως ία από τις δέκα καλύτερες πολιτικές στον κόσο για την καταπολέηση της φτώχειας."

Η κρίση φέρνει ανεργία, η ανεργία φέρνει απόγνωση και η απόγνωση ιζέρια. Μια πόλη στη Λατινική Αερική όως κατόρθωσε να σπάσει αυτήν τη ζοφερή αλληλουχία, ε ια αγροτική επανάσταση όχι πια στην ύπαιθρο, όπως τις είχαε συνηθίσει αυτές τις επαναστάσεις, αλλά στο αστικό κέντρο. Το Ροσάριο είναι η τρίτη πόλη της Αργεντινής ε πληθυσό 1,5 εκατούριο κατοίκους. Στις παρυφές της εθνικής οδού που ενώνει την πόλη ε τον Μπουένος Αϊρες, ο ταξιδιώτης βλέπει σήερα ανθρώπους να σκαλίζουν, να ποτίζουν και να αζεύουν τη σοδειά σε εγάλους οπωρώνες και λαχανόκηπους, τα προϊόντα των οποίων βοηθούν τις πιο ευάλωτες τάξεις της κοινωνίας να σταθούν στα πόδια τους. Ολοι αυτοί οι κήποι εντάσσονται στη στρατηγική της δηοτικής αρχής για την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας. Είναι ένα πρόγραα που γεννήθηκε πριν από δέκα χρόνια, έσα από τις στάχτες και τα συντρίια που άφησε στη χώρα το ∆ιεθνές Νοισατικό Ταείο. Οι διαθέσιες αστικές και περιαστικές περιοχές δεν παραδόθηκαν σε εργολάβους για να γίνουν τσιέντο, όπως συβαίνει αλλού. Εγιναν δηοτικοί κήποι. Η δηοτική αρχή τις απέδωσε στουςπιο φτωχούς, προηθεύοντάς τους ταυτόχρονα τα εργαλεία, τα υλικά και τους σπόρους για την καλλιέργειά τους. Μόλις αποχώρησαν οι γύπες, αφήνοντας πίσω τους ένα υποτιηένο νόισα και στρατιές ανέργων, από το 2002 έως το 2003 η δηοτική αρχή του Ροσάριο έκανε ια καταγραφή των διαθέσιων γαιών της πόλης. Και ενάιση χρόνο αργότερα, ε απόφαση του δηάρχου, αυτές οι γαίες εκχωρήθηκαν για την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας. Κατανοώντας ότι η φτώχεια δεν είναι ένα εονωένο αλλά ένα κοινωνικό πρόβληα, ο δήαρχος απάλλαξε τους καλλιεργητές από τους φόρους. Και διέθεσε ένα ηνιαίο επίδοα για τους ανέργους ως κίνητρο για τη συετοχή τους σε αυτό το κοινωνικό πείραα. Πάρα πολλοί από αυτούς προτίησαν τους αστικούς κήπους από την ανέχεια. Και πουλάνε σήερα τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

Στους αστικούς... κήπους του Ροσάριο, όπως γράφει η δηοσιογράφος Σοφί Σαπέλ, υπάρχουν σήερα περισσότεροι από 800 όιλοι καλλιεργητών. Η ανάπτυξη της αστικής γεωργίας δεν άλλαξε ριζικά όνο τη δική τους ζωή αλλά και τη ζωή των καταναλωτών, που απολαβάνουν φθηνά και υγιεινά προϊόντα. Οταν πια κόπασαν τα απόνερα της κρίσης, κάποιοι από τους καλλιεργητές εγκατέλειψαν τους κήπους τους. Οως, οι περισσότεροι συνεχίζουν. Οπως και η δηοτική αρχή, που ένει πιστή στον στόχο της: να κάνει τηναστική γεωργία ια πηγή απασχόλησης καιένα έσον για τη είωση της φτώχειας.

Η πό λη του Ροσάριο άς ήταν έχρι τώρα γνωστή κυρίως από το ποδόσφαιρό της (από τον Κίλι Γκονζάλες και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που έπαιζαν σε ευρωπαϊκές οάδες). Σήερα πια είναι γνωστή σε όλον τον κόσο, από τότε που ο ΟΗΕ αναγνώρισε την επανάσταση των αστικών κήπων της ως ία από τις δέκα καλύτερες πολιτικές στον κόσο για την καταπολέηση της φτώχειας
ΝΕΑ, 7.1.11
Περισσότερα:   http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=42409:2011-01-30-180000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1CYMzxvKzΕάν  η  πρότασή  μας   σας  φάνηκε ενδιαφέρουσα  επικοινωνήστε   μαζί  μας 

Μια  αντιπροσωπεία  μας   θα  σας   επισκεφθεί   το  καλοκαίρι  του  2011  για  περαιτέρω  συζητήσεις .

ΚΕΙΜΕΝΟ   ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  ΜΕΤΑΞΥ  ΤΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΤΟΥ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ   ΚΑΙ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ .......


Αυτοί  που   πρόκειται  να   εγκατασταθούν  στο  οικολογικό  χωριό  ( οι  βιοκαλλιεργητές ) αναλαμβάνουν  τις  παρακάτω  δεσμεύσεις :
 
1)  Δεν  θα  ψεκάζουν  με  βιομηχανικά  φυτοφάρμακα  και  βιομηχανικά  παρασιτοκτόνα . Εάν  τυχόν  απαιτηθεί  καταπολέμηση  ζιζανίων  και  εντόμων  με  ψεκασμό ,  θα  χρησιμοποιούνται   υλικά  φυσικής  προέλευσης  που  δεν  αφήνουν  κατάλοιπα   στα  τρόφιμα  και   βιοαποικοδομούνται  πλήρως .
2)  Δεν  θα  κυνηγούν  την  άγρια  πανίδα  και  δεν  θα  θέτουν  σε  κίνδυνο   όσα  είδη  της  τοπικής  χλωρίδας  έχουν  χαρακτηρισθεί  "σπάνια"  ή  "απειλούμενα" .
3) Θα  αναβιώσουν  την  αρχαία  ελληνική  γλώσσα  και  ενδυμασία .
4) Δεν  θα  χρησιμοποιήσουν  σαν  δομικά  υλικά   τσιμέντο  ,  άσφαλτο  και  πλαστικά . Τα  μόνα   πλαστικά   που  θα  χρησιμοποιηθούν  θα είναι  σωλήνες  πολυαιθυλενίου ( θαμμένες  στο  έδαφος )  για  μεταφορά  νερού . Άσφαλτος   ενδέχεται  να  χρησιμοποιηθεί  μόνο  για  αδιαβροχοποίηση   στέγης  ( βλέπε   ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΑΤΟΙΚΙΑ    http://lofos.info/laloslal/eco-house.html   )    .  Εάν  παραστεί  ανάγκη  χρήσης  τσιμέντου  ,  αυτό  δεν  θα  είναι  ορατό  ή  θα  χρησιμοποιηθεί  ο  οικολογικός  τσιμεντόλιθος  ( βλέπε   http://lofos.info/laloslal/tsimlith.html    ) .
5)  Δεν  θα  απορρίπτουν  τίποτα  στον  τοπικό  σκουπιδότοπο . Δεν  θα  απορρίπτουν  υγρά  λύματα  απο   αποχετεύσεις .  Το  χωριό  θα  έχει τις  ίδιες   εκροές  με  ένα  φυσικό  οικοσύστημα .
6) Δεν  θα  επιτρέψουν  την  κυκλοφορία  μηχανοκίνητων  τροχοφόρων  μέσα  στο  χωριό .
7) Δεν  θα  απαιτήσουν   απο  τον  Δήμο  κατασκευή  δρόμων  και  δικτύων  ηλεκτροδότησης ,  υδροδότησης , τηλεφωνίας  και  αποχέτευσης .
8)  Το  οικολογικό  χωριό  θα  ανακυκλώνει  όσα  απο    τα  σκουπίδια  του  Δήμου   είναι  ανακυκλώσιμα   και  θα  παραδίδει   στον  Δήμο  μόνο  τα  μή  ανακυκλούμενα  πλαστικά .
9)  Το  οικολογικό  χωριό  θα  έχει  σαν  βασική  πηγή υδροδότησης   την  αφαλάτωση  και  την  συλλογή  βρόχινου  νερού  .  Συμπληρωματικά   (  και  μόνον  εάν  ο  Δήμος  το  επιτρέψει )  μπορεί  να  χρησιμοποιηθεί  νερό  γεωτρήσεων .
10) Τυχόν  δρόμοι  που  θα  απαιτηθούν  για  το  οικολογικό  χωριό  ,  θα  διανοιχθούν  με έξοδα  των  βιοκαλλιεργητών .Ο  Δήμος   αναλαμβάνει  την   παρακάτω  δέσμευση  :

    Να  πωλήσει   (  ή  να  ενοικιάσει  για  μεγάλο  χρονικό διάστημα ) , έναντι   συμβολικού  ποσού , έκταση   έξη  περίπου  στρεμμάτων  ανά  βιοκαλλιεργητή

------------------------------------------------------


ΑΝΤΙΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ( μια  άλλη  εκδοχή  του  αρχαιοεληνικού  χωριού )
(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 )

Επί  αιώνες    τα  πλέον  εκλεκτά  πνεύματα  που  δεν  μπορούσαν  να αντέξουν  την   καφρίλα  της  καθημερινής  ζωής   δραπέτευαν  σε  κάποιο  μοναστήρι  . Ίσως  και κρυπτοομοφιλόφιλοι  και  τεμπέληδες  . Δεν  νομίζω   όμως   οτι  μπορούμε  να  αποκλείσουμε     το  ενδεχόμενο  και των  εκλεκτών  πνευμάτων  .
Με  αυτό  τον  τρόπο  το  Βυζάντιο   ευνούχιζε  την  κοινωνία  απαγορεύοντας  στα  εκλεκτά  πνεύματα  να  αφήνουν απογόνους .  Αντίθετα , οι  κάφροι  (  όπως  πάντα  και  παντού )  άφηναν  άφθονους  απογόνους  .
Η  οικογένεια  ( με  την  σημερινή  της  μορφή )   είναι  ο  καλύτερος  στυλοβάτης   του   καπιταλισμού  διότι  επιτρέπει   την  αναπαραγωγή  ΚΥΡΙΩΣ   των  βλακών !  Αυτό  κάποιοι    αγωνιστές  δεν  το  έχουν  καταλάβει  ακόμη .
Δικαιούμαστε  να  υποθέσουμε  οτι  η  νεοελληνική   καφρίλα  οφείλεται  (  κατά  ένα  ποσοστό )   σ'  αυτή  την  καμουφλαρισμένη  γενοκτονία  των  εκλεκτών ; 
Και  σήμερα  όμως   βλέπουμε  τα εκλεκτά  πνεύματα   να  αποφεύγουν  τα  βάσανα  της  οικογένειας  και  της  τεκνοποίησης   ( Καζαντζάκης ,  Εμμ. Ροϊδης  , Καρυωτάκης  , Καβάφης   κλπ )
Εμείς οι  αρχαιοελληνιστές   οφείλουμε   να  πράξουμε  το  αντίστροφο  :  να  ιδρύσουμε  ένα   αντι-μοναστήρι  όπου  θα   μπορούν  τα  εκλεκτά  πνεύματα   να  μπορούν  να  τεκνοποιήσουν   χωρίς  να   εκτεθούν   στην   ταλαιπωρία    που  συνεπάγεται  η  οικογένεια  και  ο  γάμος  ( στην  σημερινή  τους  μορφή )  .
Μερικές  ιδέες   προς  αυτή  την  κατεύθυνση  : 

1)  Ένα  κοινόβιο  όπου  θα  υπάρχει   λιτή   ζωή  ( όπως  στα  χριστιανικά  μοναστήρια  )  αλλά  δεν  θα  υπάρχουν  απαγορεύσεις  στα  ερωτικά  θέματα .  Δεν  θα  υπάρχει  ο  θεσμός  της  οικογένειας  .  Όλο  το  κοινόβιο  θα  είναι  μια  οικογένεια  . Κάθε  γυναίκα  θα  διαλέγει  όποιον  θέλει  για  πατέρα  των  παιδιών  της  . Ή  θα  μπορεί  κάποια  επιτροπή  (εκλεγμένη  απο   τα  μέλη  του  κοινοβίου ) να  εκλέγει  τον  δότη των  σπερματοζωαρίων . Κανείς  ( πλήν  της  επιτροπής )  δεν  θα  γνωρίζει  ποιός  είναι  ο  πραγματικός  πατέρας . 
Αυτό  είναι  η  εφαρμογή  των  απόψεων  του  Πλάτωνα : Αν  δεν  γνωρίζεις  ποιό  είναι  το  βιολογικό  παιδί  σου  δεν  μπορείς  να  το  προωθήσεις  εις   βάρος  άλλων  πιό  άξιων . Δεν  υπάρχει  πιά  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !
Τα  παιδιά  θα  ανήκουν  σε  όλο  το  κοινόβιο  και   θα  συντηρούνται  απο  το  κοινό  ταμείο  του  κοινοβίου  .
Αφού  η  κοινωνία θα  τρέφει  τα  παιδιά  θα  έχει  έναν  σπουδαίο  λόγο  να  διαλέγει  ποιοί   θα  είναι  οι  βιολογικοί  γονείς  .
Έτσι  τα  εκλεκτά  πνεύματα  δεν  θα  έχουν  το  άγχος  που  έχει  ο  μέσος  οικογενειάρχης  στον  έξω  κόσμο  . Στο  έξω  κόσμο  κάθε  οικογένεια  πορεύεται  μόνη  της  και  άν  συμβεί  μια  κακοτυχία  στα  οικονομικά   κανείς  δεν  πρόκειται  να  την  βοηθήσει .  Στο  κοινόβιο  που  θα  έχει   πχ  300  άτομα   είναι  απίθανο  να  συμβεί  οικονομική   κακοτυχία  και  στους  300  .
Αυτό  βάζει   οριστικό  τέλος   στο  άγχος   των  σημερινών  γυναικών :
 "Οι  γυναίκες  είμαστε  περισσότερες   απο  τους  άνδρες . Πρέπει  να  βάλω  τα  δυνατά  μου  για  να  κατακτήσω κάποιον  άνδρα"  .
 "Πρέπει  να  βρώ  κάποιον  άνδρα  που  θα  με  συντηρεί  όσο  θα  τα  παιδιά  μου  θα  είναι  μικρά"  .
    Δημοσκόπηση  στην  Μ. Βρετ τανία   έδειξε  οτι  το  59 %  των  γυναικών  θα  εγκατέλειπε  τον  σύζυγο  εάν μπορούσαν  να  είναι  οικονομικά  ανεξάρτητες !
 "Θα  είναι  καλός  ο  άνδρας  που  θα  βρώ  ή  θα  είναι  η  ζωή  μου  κόλαση ;"  . 
 "Αν  χωρίσουμε ,  αν πεθάνει  απο ατύχημα ή  απο  αρρώστεια  ή  αν  καταστραφεί  οικονομικά  ποιός  θα  με  συντηρεί ;

Αυτά  όλα  θα  ανήκουν  πλέον  στο  παρελθόν .

Βέβαια  η  nea  taksi   που  φωνάζει  υπέρ   των  δικαιωμάτων  των  γυναικών  και  νοιάζετε  για  την  "επαγγελματική  καρριέρα"  των  γυναικών  ,  δείχνει  μια  περίεργη  "κωφότητα"  προς  το  βασικό  ένστικτο  των  γυναικών : την  μητρότητα !
Υπάρχει  ένα  παιχνίδι   που  λέγεται  "μουσικές   καρέκλες"    όπου  οι  παίκτες   είναι  κατά  ένας  περισσότεροι   απο  τις  καρέκλες  και   προσπαθούν  να   κατακτήσουν  μια  καρέκλα .  Ο  ένας  που  θα  μείνει  χωρίς  καρέκλα  είναι   ο  χαμένος . Κάπως  έτσι  συμβαίνει  με  τις  γυναίκες  που  είναι  περισσότερες   απο  τους  άνδρες .
Πόσο   σκληρή  και  ανόητη  πρέπει  να  είναι  μια  κοινωνία  που   καταδικάζει  κάποιες   γυναίκες  να  μην  γίνουν  μητέρες   επειδή  δεν  πρόλαβαν  να  "κουκουλώσουν"  κάποιον  άνδρα ! 
 Συνήθως  δε   αυτές  οι  γυναίκες   που  "περισσεύουν"    είναι  και  αυτές  που  δεν  κάνουν  συμβιβασμούς  στην  ποιότητα  και  αναζητούν τον  ποιοτικό   άνδρα .

2)  Παιδιά  που  γεννιούνται  με  σοβαρά  ελαττώματα   θα  πεθαίνουν  σύντομα   απο  "φυσικά  αίτια"   ( σύμφωνα  με  βεβαίωση  του  γιατρού  του  κοινοβίου )   και  δεν  θα  αποτελούν  πηγή  άγχους  για  κανέναν  .  Όσοι  βιαστούν  να  με  κατηγορήσουν  γι'  αυτή  την   πρόταση   άς κατηγορήσουν  πρώτα  τους  Σπαρτιάτες  που  μου  έδωσαν  την  ιδέα  !

Για  το 98 %  των  ανθρώπων  η   ζωή  στο  αντι-μοναστήρι   θα  φανεί  άθλια  και  νοσηρή  . Αυτό  είναι  αναμενόμενο  .  Ο  κάφρος   δεν  μπορεί  να  ζήσει  χωρίς   τηλεόραση  και  σαμπουάν  . Δεν  μπορεί  να  αντέξει  την  ιδέα  οτι  ίσως  δεν  θα  αποκτήσει  ΔΙΚΑ  του  παιδιά   για  να  διαιωνίσει  την  αθλιότητά  του .
Το  αντι-μοναστήρι  θα  είναι  και  άκρως  αντικαπιταλιστικό  . Ο καπιταλισμός   ευνοεί  την  αναπαραγωγή  άρρωστων  και   βλακών  διότι  αυτοί  είναι   ακίνδυνοι   υπήκοοι  . Το  αντι-μοναστήρι  κάνει  ακριβώς  το  αντίθετο  . 

Κάποιος  αρχαιοελληνιστής  με  το ψευδώνυμο   sa-6  έστειλε  την  παρακάτω  απάντηση  στο  κείμενό  μου :

Οι απόψεις αυτές δεν είναι καινούριες γίνανε πράξη στα πρώτα εβραικά κιμπουτζ στο Ισραήλ. Βλέπεις οι πρώτοι σιωνιστές ήταν και σοσιαλιστές και είχαν παραπλήσιες ιδέες για την οργάνωση της κοινωνίας. Έφτιαξαν λοιπόν τα κιμπουτζ ως κοινόβια, γάμοι δεν υπήρχαν, οι γυναίκες κυκλοφορουσαν με αντρικά ρούχα και έκαναν αντρικές δουλείες, τα αγόρια και τα κορίτσια είχαν κοινά μπάνια και τουαλέτες, τα παιδία που γεννιοντουσαν αντιμετωπίζονταν ως παιδία όλου του κοινοβίου, η οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω στοργής από τους βιολογικούς γονείς προς τους βιολογικούς τους απογόνους τιμωρούταν κλπ κλπ.
Το ζήτημα της νέας αυτής οργάνωσης της κοινωνίας μελετηθηκε επισταμενα απο κοινωνιολόγους της εποχης  που παρουσιασαν την οργάνωση των κιμπουτζ ως την ιδεατή κοινωνία. Μόνο που 20 χρόνια μετα οι συνθήκες στα κιμπουτζ είχαν αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα. Σταδιακά οι άντρες άρχισαν να επικεντρώνονται στις παραγωγικές εργασίες και βρίσκονταν στις ηγετικές θέσεις των κιμπουτζ, ενώ οι γυναίκες  άρχισαν να επικεντρώνονται στην ανατροφή των παιδιών, τη διδασκαλία ενώ έδειχνα αδιαφορία για τη πολιτική κλπ. Τα πρώτα παιδία που γεννήθηκαν στα κιμπούτζ μέχρι την εφηβεία συμπεριφέρονταν όπως αναμενόταν και βάσει των πιστεύω των σοσιαλιστών φωστήρων. Όταν όμως τα κορίτσια έφτασαν στην εφηβεία ξέσπασαν ταραχές μέσα στα κοινόβια  διότι αρνίοντουσαν να μοιράζονται τα μπάνια με τα αγόρια. Τα παιδία επίσης άρχισαν να αναζητούν ποιοί είναι οι βιολογικοί τους γονείς και το αντίστροφο. 20 χρόνια μετά τους σοσιαλιστικούς πειραματισμούς διαπυστώθηκε πως οι γάμοι και οι δεσμεύσεις είχαν επανέλθει ως θεσμός μέσα στα κιμπούτζ και τα ζευγάρια μεγαλωναν τα δικά τους παιδία κανονικά κλπ.

Με λίγα λόγια ο νόμος της φύσης δε μπορεί να αλλάξει. Οι άνδρες αποτελούν τη μαγιά για τη παραγωγικό και διοικητικό κομμάτι της κοινωνίας, οι γυναίκες αισθάνονται πιό άνετα προετοιμάζοντας τις νέες γενίες και δουλεύοντας με παιδία. Ο θεσμός της οικογένειας είναι τόσο συνδεδεμένος με την αντίληψη μας περι ζωής που είναι πλέον κομμάτι του DNA μας. Η ντροπαλότητα για τη γύμνια είναι απόλυτα φυσική.
Συμπέρασμα, όποιος πάει κόντρα στη φύση είναι καταδικασμένος σε αποτυχία όπως μας διδάσκει η ιστορία των κιμπουτζ , οι παραπλήσιες ανοησίες της λενινιστικής ΕΣΣΔ και των χίπικων κοινοβίων.


Απαντώ :
1)  Σταδιακά οι άντρες άρχισαν να επικεντρώνονται στις παραγωγικές εργασίες και βρίσκονταν στις ηγετικές θέσεις των κιμπουτζ, ενώ οι γυναίκες  άρχισαν να επικεντρώνονται στην ανατροφή των παιδιών, τη διδασκαλία ενώ έδειχνα αδιαφορία για τη πολιτική κλπ.
Το   αντι-μοναστήρι   δεν  στοχεύει  πρωτίστως  να  εμφυσήσει  στις  γυναίκες  την  αγάπη  για  την  πολιτική  . Γι'  αυτό  και  δεν  με  ανησυχεί  καθόλου  το   οτι  μόνο  άνδρες  θα  καταλάβουν  τις  ηγετικές  θέσεις  .  Αν  βέβαια  συμβεί   να  αγαπήσουν  οι  γυναίκες  την  πολιτική  αυτό  θα  είναι  καλοδεχούμενο .

2)  Όταν όμως τα κορίτσια έφτασαν στην εφηβεία ξέσπασαν ταραχές μέσα στα κοινόβια  διότι αρνίοντουσαν να μοιράζονται τα μπάνια με τα αγόρια . 
Το  αντι-μοναστήρι  δεν  στοχεύει  να  καταργήσει  το  βαθιά  ριζωμένο  συναίσθημα  της  ντροπής  . Επομένως  καθόλου  δεν  με  ενοχλεί   το  ότι  οι  γυναίκες  θα  θέλουν  να  κάνουν  ντούς  μακρυά  απο  ανδρικά μάτια .

3)  Τα παιδία επίσης άρχισαν να αναζητούν ποιοί είναι οι βιολογικοί τους γονείς και το αντίστροφο.
  Μπορεί  να  υπάρχουν  δύο  ειδών  μοναστήρια :  Στα  πιο  αυστηρά  "πλατωνικά"  θα  πηγαίνουν  όσοι  δεν  θα θέλουν  να  γνωρίζουν  ποιά  είναι τα  βιολογικά  παιδιά  τους . Αυτά  τα μοναστήρια  θα  είναι  τα  φυτώρια  ηγετών . Εάν  γνωρίζει  ο  ηγέτης   τα  βιολογικά  παιδιά  του  έχουμε  σπείρει  τον  σπόρο  της  οικογενειοκρατίας .
 Στα  άλλα  μοναστήρια  θα  πηγαίνουν  αυτοί  που  θέλουν  να  γνωρίζουν  τα  βιολογικά  παιδιά  τους αλλά  δεν  πρόκειται  ποτέ  να  γίνουν  ηγέτες .


4)...  η οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω στοργής από τους βιολογικούς γονείς προς τους βιολογικούς τους απογόνους τιμωρούταν κλπ κλπ.
   Το  αντι-μοναστήρι  δεν  πρόκειται  να  ασχολείται με  τέτοιες  λεπτομέρειες  οπότε  δεν  ανησυχώ . Κανείς  δεν  θα  εμποδίζει    τους  βιολογικούς   γονείς   να  δείχνουν  ιδιαίτερη  στοργή  στα  παιδιά τους . Μπορώ  να  πώ  οτι  το  αντι-μοναστήρι   δεν  θα  εμπόδιζε  ούτε  την  υλική  ενίσχυση  των  γονέων  προς  τα  βιολογικά  παιδιά  τους . Τα  παιδιά  θα  συντηρούνται  απο  το  κοινό  ταμείο  του   αντι-μοναστηριού . Το  κοινό  ταμείο  θα  περιλαμβάνει  τα  χωράφια  και  τα  εργαστήρια  και  κάθε  περιουσιακό  στοιχείο  ΤΟΥ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ . Εάν  όμως κάποιο μέλος  του  κοινοβίου   ( άς  πάρουμε  την  ακραία  περίπτωση ) έχει  έξω  απο  το  μαναστήρι  ΙΔΙΩΤΙΚΗ  περιουσία   100  ακινήτων ( και  εισπράττει  ενοίκια )  ή είναι διάσημος  καλλιτέχνης  και  κερδίζει  πολλά  τότε  τί  γίνεται ; Εγώ  θα  πρότεινα  να   μπορεί  να  παρέχει  στο  βιολογικό  του  παιδί  ό,τι  θέλει  . Βέβαια  εδώ  τίθεται  το  ερώτημα "Θα  είναι  το  παιδί  τόσο  ψώνιο  ώστε  να  κυκλοφορεί  μέσα  στο  κοινόβιο  με  ARMANI  ενώ  τα  άλλα  παιδιά  θα  έχουν   λιτά  ρούχα ;"  .


5)  20 χρόνια μετά τους σοσιαλιστικούς πειραματισμούς διαπυστώθηκε πως οι γάμοι και οι δεσμεύσεις είχαν επανέλθει ως θεσμός μέσα στα κιμπούτζ και τα ζευγάρια μεγαλωναν τα δικά τους παιδία κανονικά κλπ.
Το  αντι-μοναστήρι   φιλοδοξεί  να   καταργήσει   ( μέσα  στα  όριά  του )  το  άγχος  του  "Τα  παιδιά  φέρνουν   πολλές  οικονομικές  σκοτούρες . Πως  θα  μεγαλώσω  τα  παιδιά  μου ;"   .
Εάν  τα  ζευγάρια   θέλουν  να  ζούν   μαζί  και  να  μεγαλώνουν  μαζί  τα  παιδιά  τους  αυτό  δεν  με  ανησυχεί  καθόλου  . Θα  ανησυχούσα  άν   άκουγα  τα  ζευγάρια  να  λένε  "Θέλουμε  μια  ΤΕΛΕΤΗ   με  νομική  κάλυψη  που  να  κατοχυρώνει  οτι  άν  στο  μέλλον  πεθάνει  ο  ένας , η  περιουσία  του  αυτομάτως  ανήκει  στον  άλλον " . Ακόμη  και  αυτό  άν  συμβεί  όμως  δεν  θα  είναι  καταστροφή .  Ο  σκοπός  του  αντιμοναστηριού  δεν  είναι  να  χτίσει  μια  μίνι  ιδεατή  σοσιαλιστική  κοινωνία  . Ο  σκοπός  του  αντι-μοναστηριού  είναι  να   πείσει  τα  εκλεκτά  πνεύματα  να  τεκνοποιήσουν  .  Μπορείτε  να  προτείνετε   κάποια  άλλη  ( καλύτερη  )  μέθοδο ;
Το  αντι-μοναστήρι  είναι  μια  νησίδα  μέσα  στον  καπιταλιστικό  κόσμο  και  γι'  αυτό  βλέπετε  οτι  δεν  ανοίγει  πόλεμο  σε  όλα  τα  παράγωγα  του  καπιταλισμού  . Όταν  τα  εκλεκτά  πνεύματα  αυξηθούν  πολύ   και   υπάρχουν  οι  αναγκαίες  συνθήκες  για οικοδόμηση  μιας  καλύτερης  κοινωνίας  τότε  βλέπουμε  και  κάνουμε . Θα  έχουμε  ωριμάσει  πιό  πολύ  , θα  έχουμε  μάθει  απο  τα  λάθη  μας  ( όπως  αυτά  στα  κιμπούτζ )  και  πιθανόν  η  εικόνα  της  "ιδεατής  σοσιαλιστικής  κοινωνίας"  θα  διαφέρει  πολύ  απο  τα  λενινιστικά  πρότυπα !


--------------------------------------------------------------------------------


ΜΗΠΩΣ   ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ    ΓΙΑ   ΤΟΝ  ΣΥΡΙΖΑ  ;
(18-8-2013)

Ακούω  μερικούς    να  προπαγανδίζουν  την ιδέα  "ΣΤΑΣΗ   ΠΛΗΡΩΜΩΝ  ΣΕ  ΕΦΟΡΙΑ"   .
Καλό  ακούγεται    εκ  πρώτης   όψεως  αλλά   μας  συμφέρει   εμάς   (  τους   μή   εξαγορασμένους   απο  την  nea  taksi  )   κάτι  τέτοιο ;

Έστω  οτι   σταματάμε  ΟΛΟΙ   να  πληρώνουμε   και  πέφτει  η  κυβέρνηση  των  προδοτών .  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΤΟΙΜΟΙ    ΕΜΕΙΣ   ΝΑ  ΓΙΝΟΥΜΕ   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ;   Νομίζω  όχι  . 
Επομένως   ανοίγουμε  τον  δρόμο    στο   εφεδρικό  παιδί  της  neas   taksis   (  τον  ΣΥΡΙΖΑ )  για  να  γίνει   εξουσία !!!

Όταν  ΕΜΕΙΣ   θα  είμαστε  έτοιμοι  να  γίνουμε  κυβέρνηση  ,  τότε  ΕΜΕΙΣ  θα   πούμε   στον  κόσμο  να  μην  πληρώνει . 

Επειδή  βλέπω   στις  διάφορες  ιστοσελίδες  μας   μεγάλα  λόγια  ,  καιρός  να  αποδείξουμε   οτι   τα  λόγια   έχουν  και  σοβαρό   υπόβαθρο :

Καλώ  όσους   νομίζουν  οτι  έχουν   ιδέες  και  ικανότητες   ώστε   να  μπορούν  να  ανήκουν   σε  ένα    ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  του  Ελληνισμού   να   παρατήσουν  τα πάντα  (  εργασία  και   οικογένεια  εν  ανάγκη )   και  να  αποσυρθούμε  σε   μια  βουνοκορφή  όπου   θα   σχηματίσουμε  αυτό  το  Καθοδηγητικό   Συμβούλιο  .
Θα   δημιουργήσουμε    βιβλιοθήκη   με  τα  έργα   των  αρχαίων  Ελλήνων   σοφών  (  σε  λίγο  καιρό   θα  είναι   απηγορευμένα   ώς  "φασιστικά" )
Θα  χτίσουμε   βουλευτήριο   όπου   θα συνεδριάζουμε   καθημερινά .
Θα  χτίσουμε   κοιτώνες   σαν  τα  κελιά  των  χριστιανικών   μοναστηριών ( σε  εμάς  όμως  θα  είναι  δεκτές  και  γυναίκες )
Θα   δημιουργήσουμε   χωράφια  με  βιοκαλλιέργειες .
Θα  ζούμε   σύμφωνα  με  τις   επιταγές  του  Πλάτωνα   για  τους   ηγέτες  της  "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"   του .

Πιθανοί   τόποι   , έτοιμοι   με  κατάλληλα   κτίρια   υπάρχουν  ήδη  ( και  αναμένουν  τους  τολμηρούς ) .
Πηγές   χρηματοδότησης   υπάρχουν   ( να μην  τα  λέμε  όμως  δημοσίως ! ) .
Μόνο   οι  ΤΟΛΜΗΡΟΙ   λείπουν !


Ο  Αλέξανδρος   δεν  κατάκτησε   την  Ασία   με  λόγια  και  υπομνήματα .
Την  κατέκτησε   με  κόπους  και   κινδύνους  .
Αν  νομίζει   κανείς   οτι  η  nea  taksi   θα  πέσει   με  λόγια ,  απατάται . 
 Χρειάζονται   κοπιώδεις  και  επικίνδυνες   προσπάθειες  απο τους  τολμηρούς  .
Για  την  ακρίβεια  ,  όλος  ο  πλανήτης   είναι   μια παρηκμασμένη  αυτοκρατορία  που  περιμένει   τους  τολμηρούς   που  θα  την  σαρώσουν !
Τώρα   η  Ιστορία    μας  προσκαλεί  να  αποδείξουμε   ( για  άλλη  μία  φορά )  την  αξία  μας .
Πόσοι  θα  προσέλθουν  ;


--------------------------------------------------------------------------------

ΘΕΛΟΥΜΕ  ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ   ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ
(21-1-2014)

 Έως  τώρα   οι  διεκδικήσεις μας   στρεφόταν   στην  αναγνώριση  της  Πατρώας  Θρησκείας .  Ακόμη  όμως  και  αν  αύριο   γίνει  η  αναγνώριση ,   ελάχιστο  θα  είναι    το  βραχυπρόθεσμο  υλικό  όφελος  για  τους  ανθρώπους  μας .
Τί  μπορούμε  να  ζητήσουμε   ώστε  να  έχουμε   και  φήμη  και  άμεσο   υλικό  όφελος ;

ΝΑ  ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ  ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ !!!

Να   απαιτήσουμε  μια   περιοχή  όπου  θα  κάνουμε  όλα   όσα  περιγράφω  στο  ανωτέρω  εδάφιο  ( βιβλιοθήκη ,  Βουλευτήριο ,   Ασκληπιείο  ,  συνεδριακό  κέντρο ,  πανεπιστήμιο   βιοκαλλιεργειών ... )  . 
Εν  ανάγκη  να  κάνουμε  ΚΑΤΑΛΗΨΗ  της  περιοχής !
Άλλωστε  το  γνωρίζουμε  οτι   οι  δωσίλογοι  ουδέποτε  θα  μας   την  δώσουν με  ειρηνικά  μέσα .
Δεν  είναι  ανάγκη  να  είναι  καμμιά   περιζήτητη   περιοχή  .  Ένας  απο  τους  τόσους   ακατοίκητους  παραθαλάσσιους  γκρεμούς  μας  κάνει  για  αρχή .

Η  τοπική  κοινωνία  θα  είναι  με  το  μέρος  μας  διότι  θα  αυξηθεί  η  τουριστική  κίνηση .
Οι  σκεπτόμενοι  πολίτες  θα  είναι με  το  μέρος  μας  διότι  δεν  είναι  δίκαιο  η  Χριστιανική  θρησκεία  ( με  τον  αμφιλεγόμενο  ρόλο  της  στα   εθνικά  θέματα )   να  έχει  τόσα  προνόμια   και  η  Πατρώα  θρησκεία  (  αν  και  ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ  και  διάσημη  παγκοσμίως )  να  μην  έχει  "που  την  κεφαλήν   κλίναι"  !
Ακόμη  , ένας   ΕΞΥΠΝΟΣ   αρχιεπίσκοπος  των  Χριστιανών   θα  μπορούσε  να  διακρίνει  οτι  τον  συμφέρει  να   μας  παραχωρήσει  ένα  έρημο  μοναστήρι . Θα  κέρδιζε  τις  εντυπώσεις .  Θα  φαινόταν  οτι  δεν  θέλει  τον  εθνικό  διχασμό   σε  τέτοια  κρίσιμη  στιγμή . Θα  φαινόταν  δίκαιος  και  αφιλοκερδής .

Οι  Ινδιάνοι  των  ΗΠΑ  κατέλαβαν  κάποτε   το  έρημο   νησί   Αλκατράζ   ( όπου  η  περίφημη  φυλακή )  και  απαίτησαν  απο  την  κυβέρνηση   να  τους  το  πουλήσει  για  10  δολλάρια  (!)   διότι  τόσα  πλήρωσαν   κάποτε  οι  Λευκοί   για  να  αγοράσουν  (απο  τις  ινδιάνικες  φυλές )  το  νησί  Μανχάτταν  !
Η  κυβέρνηση    τους  πέταξε  δια  της  βίας  έξω  αλλά   αυτό  προκάλεσε  τόση  δίκαιη  οργή   στους  Ινδιάνους  ώστε  η  κυβέρνηση   αναγκάσθηκε  να τους  παραχωρήσει   πλήθος  προνομίων   για  να  τους   εξευμενίσει .

Αυτό  άς   αποτελέσει  δίδαγμα  για  εμάς :  Χωρίς  ΤΟΛΜΗ   δεν  πρόκειται   να  πάρουμε  τίποτα !
Σε  λίγο  καιρό  πολλοί   απο  εμάς   θα  είναι  άστεγοι .  Μια  τέτοια  κίνηση  θα  μας  εξασφάλιζε  τροφή  και  κατοικία .
Προτείνω  λοιπόν  συντονισμένες  πανελλαδικές    δυναμικές  κινητοποιήσεις  ,  πορείες   ,  ομιλίες   προς  τον  λαό  και  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  ΕΔΑΦΩΝ .
Οι  κατά  τόπους  πυρήνες   να   αναλάβουν  τον  συντονισμό  της   περιοχής  τους  και να  προτείνουν  εδάφη  προς   κατάληψη .

******************************************************

  pitago99@gmail.com   

 
Αρχική   σελίδα  :
  http://lofos.info/pythas/index.html  

-------------------------------------------------------------------- 

Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  σελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       ν e Α     e . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;